Közel 70 százalékos árbevétel-növekedés – közzétette közgyűlési előterjesztéseit a VERTIKAL Group Nyrt.

Közzétette éves rendes közgyűlésének előterjesztéseit és határozati javaslatait, valamint a 2023-as üzleti évre vonatkozó, nem auditált eredménykimutatásait a VERTIKAL Group Nyrt. A Budapesti Értéktőzsde középvállalati platformján, a BÉT Xtenden jegyzett társaság eredményes évet tudhat maga mögött: az értékesítés nettó árbevétele az előző évhez közel 70 százalékkal növekedve elérte a 12,5 milliárd forintot, az adózott eredmény pedig több mint 760 millió forint volt.

Közel 70 százalékos árbevétel-növekedés – közzétette közgyűlési előterjesztéseit a VERTIKAL Group Nyrt.

A VERTIKAL Group április 23-ra összehívott éves rendes közgyűlésére vonatkozóan közzétett előterjesztések is megerősítik, miszerint a 2023-as év a társaság történetének egyik meghatározó évének bizonyult. A társaság 2023. évi, számviteli törvény szerinti, az előterjesztés részeként közölt beszámolójának alapján az értékesítés utáni nettó árbevétel közel 70 százalékkal növekedett – a 2022. évi 7,4 milliárd forint után ezúttal elérheti a 12,5 milliárd forintot. Az adózott eredmény több mint 760 millió forintot tett ki, amelyet a vállalat az Igazgatóság előterjesztése alapján a további növekedés finanszírozása érdekében az eredménytartalékba helyezne. Az eredmények auditálása és véglegesítése az éves rendes közgyűlésig esedékes igazgatósági-felügyelőbizottsági ülésen várható.

A VERTIKAL Group Nyrt. Igazgatósága a közgyűlési előterjesztések részeként saját részvények megszerzésére vonatkozóan is határozati javaslatot tett. Ennek célja a társaság által bevezetésre kerülő részvényalapú ösztönzési programok működtetése, a végrehajtandó́ tranzakciók részvényszükségleteinek biztosítása, akvizíció́ ellenértékének teljes vagy részbeni finanszírozására, illetve finanszírozási, biztosítéknyújtási és egyéb befektetési struktúrák kialakítása. A határozat elfogadása esetén az Igazgatóság 18 hónapos időtartamra nyer felhatalmazást a saját részvények megszerzésére.

A VERTIKAL Group Nyrt. Igazgatósága egyúttal a közgyűlés elé terjesztette a 2023. évi Felelős Társaságirányítási és Javadalmazási jelentést, illetve javaslatot tett az Igazgatóság tagjainak tavalyi évben végzett munkájának értékelése, valamint módosított javadalmazási politikája kapcsán is.

A 2023-as év mérföldkövei

A 2023-as év – jelen előterjesztett pénzügyi eredmények mellett – a társaság tevékenységében is kiemelkedő év volt: a VERTIKAL 2023. július 1-től, a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-vel, mint a hazai hulladékgazdálkodási koncesszorral való együttműködés keretében 5 régióban, közel 300 településen, közel 1 millió lakos számára lát el feladatokat. A társaság emellett infrastrukturálisan is jelentős szintlépést hajtott végre: dombóvári üzemében 2,5 milliárd értékben valósított meg egy beruházást, amely átadásához közeledik, 2023 júliusában pedig egy közel 2 400 m2 területű logisztikai egységet adott át az ország egyik legjelentősebb ipari parkjában, a székesfehérvári Alba Ipari Zónában.

Az év a társaság nyilvános működése szempontjából is emlékezetes: a társaság tavaly februárban vezette be részvényeit a Budapesti Értéktőzsde középvállalati platformjára, a BÉT Xtendre, részvényeivel a kereskedés 2023 novemberében kezdődött meg. A társaság részvényárfolyama összesen 21 százalékos növekedéssel zárta a tavalyi évet, amelynek nyomán a VERTIKAL a harmadik legnagyobb súlyú kibocsátóként került be a Budapesti Értéktőzsde az Xtenden jelen lévő társaságok teljesítményét szemléltető XTEND indexébe. Ezt követően februárban egy sikeres tőkeemelés következett, amellyel tovább erősítette tőkepiaci jelenlétét a társaság: közel 94,8 millió darab új részvényt bocsátott ki, mintegy 928 millió forint összkibocsátási érték mellett.

10 000%-os hozam? Ezzel csalogatja a befektetőket ez a környezetbarát kriptó

A Dogwifhat (WIF) befektetői most felfedezték az eTukTuk (TUK) nevű új, zöld előértékesítést, ami 2024-ben akár 10 000 százalékos potenciális nyereséget is hozhat. A WIF a közelmúltbeli csúcsról visszaesett, jelenleg 3,46 dollár körül kereskednek vele, ami közel 20 százalékos csökkenést jelent az eddigi legmagasabb árhoz képest.
2024. 04. 15. 00:01
Megosztás:

Szankciókat jelentettek be az orosz fémek árutőzsdei forgalmazására

Szankciókat jelentett be a brit és az amerikai kormány orosz fémek árutőzsdei forgalmazására.
2024. 04. 14. 23:00
Megosztás:

Az ESET az egészségügyi alkalmazások használatának kockázataira hívja fel az emberek figyelmét

Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet az ESET informatikai cég: az elemzés szerint az érzékeny személyes adatokat is gyűjtő és felhasználó egészségügyi appok (mHealth) piaca már most kétszámjegyű növekedést produkál, és 2030-ra a becslések szerint eléri a 861 milliárd dollárt.
2024. 04. 14. 22:00
Megosztás:

Bővült a pécsi Penthe Autóház

Bővítette telephelyét, az autók szervizeléséhez szükséges új eszközöket szerzett be, korszerűsítette raktárát az Opel, Isuzu, Land Rover márkák kereskedelmével és szervizelésével foglalkozó pécsi Penthe Autóház Kft.
2024. 04. 14. 21:00
Megosztás:

Elindult a Fertő-táj vonatjárat Ausztriába

Az idén április és augusztus között jár Sopron és az ausztriai Neusiedl am See között a Fertő-táj vonatjárat, hogy minél többen környezetbarát módon kereshessék fel az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit - közölte a vonatokat közlekedtető GYSEV Zrt. szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 14. 20:00
Megosztás:

Rekordszámú volt a bérlet- és jegyeladás márciusban

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok - közölte a MÁV-VOLÁN-csoport szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 14. 19:00
Megosztás:

Nem számítanak idén javulásra a német vállalatok

A német vállalatok 2024-ben sem számítanak a gazdaság fellendülésére az IW (Institut der deutschen Wirtschaft) gazdaságkutató intézet legfrissebb, szombaton publikált felmérése szerint.
2024. 04. 14. 18:00
Megosztás:

A technológia fejlődés velejárója, hogy új kockázatok ütik fel a fejüket

A mesterséges intelligencia (MI) elterjedésével az információbiztonsági szakértők feladatai már kiterjednek az azzal kapcsolatos biztonsági kockázatok kezelésére is, mert újszerű kitettséget jelentenek az intelligens eszközök és az MI-vel ellátott folyamatautomatizálás is - ismerteti a Deloitte könyvvizsgáló és tanácsadó cég az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 14. 17:00
Megosztás:

3,6%-ra csökkent az infláció márciusban

A várakozásunknál minimálisan kedvezőbben alakulva 3,6%-ra mérséklődött az infláció éves üteme februárban. Ennél alacsonyabb inflációs rátát 2021. februárban közöltek legutóbb. Az előző hónaphoz képesti változás +0,8%-os volt, ami visszafogottabb év eleji átárazási dinamikát tükröz, mint amit az elmúlt két évben láthattunk. Enyhülő inflációs nyomást jelez, hogy a maginfláció 5,1%-ról 4,4%-ra mérséklődött.
2024. 04. 14. 16:00
Megosztás:

Zsarolóvírustól a „disznóvágás-átverésig”

A Visa közzétette félévente megjelenő, csalásokról szóló nemzetközi jelentésének 2024. tavaszi kiadását, amely a fogyasztókat és vállalkozásokat világszerte érintő legjellemzőbb fizetési veszélyekre hívja fel a figyelmet.
2024. 04. 14. 15:00
Megosztás:

Új kaparós sorsjegy jelent meg, a neve: Ajándék sorsjegy

Az ünnepi alkalmakat megédesítő, vidám hangulatú és a szemnek is vonzó kaparóssal bővül a Szerencsejáték Zrt. sorsjegykínálata.
2024. 04. 14. 14:00
Megosztás:

Romániában nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány

Romániában 24,69 százalékkal nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány éves összevetésben - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank (BNR).
2024. 04. 14. 13:00
Megosztás:

A bortermeléshez elengedhetetlenek a környezetkímélő technológiák

Az agrártárca elkötelezett amellett, hogy Magyarországon minél kisebb környezetterheléssel járjon a szőlőtermesztés és minél energiahatékonyabban állítsuk elő a borokat - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet 100. évfordulója alkalmából szervezett találkozón pénteken Bresciában a tárca közleménye szerint.
2024. 04. 14. 12:00
Megosztás:

Csendesen döntött csúcsot a hazai lakáspiac

Tavaly október-decemberben történelmi csúcsra ért az új otthonok árszintjét jellemző index a KSH legfrissebb, előzetes adatai szerint. Ugyanebben az időszakban a használt lakásoknál viszont árcsökkenést regisztrált a statisztika. Az ellentmondás ellenére az Eurostat adatai azt mutatják, hogy a hazai lakáspiac nagyjából belesimul az európai trendbe.
2024. 04. 14. 11:00
Megosztás:

Konferenciát rendezett a MÁV-Start

A MÁV-Start szervezésében rendezték meg pénteken az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition rendezvényt - tudatta a vasúttársaság az MTI-vel.
2024. 04. 14. 10:00
Megosztás:

Csökkent a külföldi befektetések értéke Romániában

Éves viszonylatban 8 százalékkal csökkent a külföldi befektetések értéke Romániában az év első két hónapjában - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank (BNR).
2024. 04. 14. 09:00
Megosztás:

Emelkedő forgalomban nőtt a BUX a héten

Emelkedő forgalom mellett nőtt a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken, 761,66 ponttal, 1,14 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.
2024. 04. 14. 08:00
Megosztás:

A Bitgo támogatást nyújt az ARB-nek, a medve trend új mélypontra süllyeszti az ADA-t, míg a KANG szárnyal

Ez a cikk egy áttekintés a kriptopiac aktuális trendjeiről, kiemelve néhány vezető kriptovaluta fontos fejleményeit az iparban. Az egyik ilyen fejlemény, hogy a Bitgo partnerségre lépett az Arbitrum (ARB) tokennel. Eközben, miután a Cardano (ADA) veszített lendületéből, a token a piaci kapitalizáció alapján elvesztette kilencedik helyét legnagyobb kriptovaluták között.
2024. 04. 14. 07:00
Megosztás:

Romlott az amerikai fogyasztói hangulat áprilisban

Az elemzők által vártnál jelentősebben romlott a Michigani Egyetem amerikai fogyasztói hangulatindexe áprilisban.
2024. 04. 14. 06:00
Megosztás:

Új jelölési rendszert vezetne be a GVH

Megkönnyítené a tudatos fogyasztói döntést, ha környezetterhelést mutató jelölési rendszert kapnának az élelmiszerek - mondta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) pénteken közzétett podcastjében a GVH vezető közgazdásza.
2024. 04. 14. 05:00
Megosztás: