Közös társasjátékot dobott piacra Győri Zoltán és a sikerstartup, PanIQ Escape Rooms

Megjelent Győri Zoltán legújabb társasjátéka, amely különleges kooperációban készült hazánk egyik siker startupjával, az amerikában terjeszkedő PanIQ Escape Rooms-al. A játék bemutatóját augusztus 9-én tartották a Hadikban, ahol Eke Angéla színésznő faggatta az alkotókat arról, milyen volt a közös munka és egyáltalán hogyan kell elképzelni egy közös kreatív alkotófolyamatot melynek eredményeképpen egy igazán pörgős, izgalmas partijátékot vihetünk haza. A játék különlegessége, hogy Magyarországon és az USA-ban egyszerre debütált, az angol verziót az Amazonon keresztül tudjuk megrendelni. 

Közös társasjátékot dobott piacra Győri Zoltán és a sikerstartup, PanIQ Escape Rooms

Llamageddon társasjáték röviden arról szól, hogy PuhaAfrikán, - amely egy lámák által lakott bolygó - kitör az “Alpakalipszis” és mindenkinek menekülnie kell. A bolygó egyetlen űrhajót indít csupán, amin meghatározott számú férőhely van… a legrátermettebb lámáknak. Ebben a játékban ugyanis ügyesen meg kell győznünk a társainkat, hogy a mi lámánk a kulcs a túléléshez, még akkor is, ha egy ne adj isten titokban egy unott urológusról, vagy kleptomán helyszínelőről van szó. Ahogy ebből is érezhető, humoros és egyedi társasjáték született, amit a helyszínen hatalmas nevetések közepette játszott a közönség.

Pánikszobákkal hódította meg a világot a magyar startup

Gábossy Ákos a PanIQ Escape Rooms CEO-ja, - akik Strausz Patrikkal együtt rendkívül magas színvonalú szabadulószobákat üzemeltetnek világszerte – elmondta, hogy a céljuk az volt, hogy alkossanak egy magas színvonalú játékot, aminek köszönhetően az emberek a szabadulószobák élményét vihetik haza, így kerültek kapcsolatba Győri Zoltán társasjáték tervezővel / a Mit játszunk? vlog egyik vezetőjével. 

Véleményük abban egyezik, hogy a társasjáték tulajdonképpen a szabadulószoba rokon területe, a közösségi élményen és a kooperatív együttműködésen van a hangsúly, miközben persze mindenkinek lehetősége van megcsillogtatni egyéni képességeit is. Arra a felvetésre pedig, hogy a Llamageddon tulajdonképpen egy végtelenül egyszerű játék Zoli elmondta, hogy kifejezetten olyan játékokat szeret fejleszteni, melyek nem igényelnek előzetes ismereteket, az érdekli, hogy milyen helyzetet teremtsen, amibe aztán a játékosok majd belehelyezkednek. Így például a Llamageddont az American horror story inspirálta, az pedig, hogy végül lámák lettek a főszereplők Strausz Patriknak köszönhető. 

Igazi partijáték született a hazai társaspápa, Győri Zoli vezetésével

Minden játék fejleszt, itt pedig kifejezetten a játkosokra van bízva, hogy mennyit és mit hoznak ki belőle. Ebben a játékban nem lehet megúszni, hogy beszélgessünk a velünk egy asztalnál ülőkkel, miközben sokat meg is tudhatunk egymásról, egyben gyakorolhatjuk kommunikációs és taktikai készségeinket is, hiszen valahogy fel kell juttatnunk a lámáinkat a hajóra. „A srácok kijutós játékokat terveznek, mi pedig egy bejutós játékot csináltunk” – jegyzi meg Győri Zoli. 

LLamageddon

A játékban összesen 66 egyedi karakter található, melyek a teljes design-nal és a játék minden grafikai anyagával együtt Czimbalmos Boglárka grafikus munkáját dicsérik, akinek a Llamageddon egyben a diplomamunkája is volt.

„Ami engem nagyon megfogott a Llamageddonban, az a kettősége, hiszen egy bolygó elpusztulásáról van szó, ki kell választanunk ki éljen túl egy világvégét, ami nagyon komoly...még akkor is, ha már „csak” egy műkörmös, vagy influencer láma van a kezedben, és be kell bizonyítsd mennyire elengedhetetlenek ők a túléléshez. A célom az volt, hogy a játéknak ezt a fura kettős érzetét adják vissza a karakterek is, és egyszerre legyenek nagyon komolyak és viccesek. Az pedig, hogy a túlélőket lámákként kellett megjelenítsem, csak fokozta ezt a hangulatot.”

Bogit végül Strausz Patrik választotta ki több, mint ötven jelentkező közül és elmondása szerint tehetsége alapján rögtön egyértelmű volt, hogy együtt kell dolgozniuk. Az együttműködésről és a kreatív alkotófolyamatról mindannyian pozitívan nyilatkoztak, hiszen szuper volt az összhang és mindenki élvezte, hogy közösen alakítják a játékot. 

A partijátékról további információk a Llamageddon saját weboldalán olvashatók.

A magyar háztartások energiaköltségei még mindig kedvezőek?

Míg szeptemberben több európai fővárosban is jelentősen emelkedtek a háztartásokat terhelő rezsiköltségek, addig a meghatározott éves átlagfogyasztással rendelkező magyar háztartások továbbra is kedvező áron juthattak földgázhoz és villamos energiához - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel pénteken.
2022. 10. 07. 11:30
Megosztás:

3,1 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma augusztusban

Augusztusban a kereskedelmi szálláshelyeken 1,412 millió vendég 3,938 millió vendégéjszakát töltött el, a vendégek száma 7,9, a vendégéjszakáké 3,1 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2022. 10. 07. 11:00
Megosztás:

Adóhatósági ellenőrzések: 260%-os bírság is kiszabható

Az elkövetkező időszakban gyakori adóhatósági ellenőrzésekre számíthatnak az adózók, különösen az általános forgalmi adó (áfa) terén. A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal jogászai összefoglalták, hogy milyen mértékű szankciókat állapíthat meg az adóhatóság az ellenőrzés során feltárt hiányosságok miatt.
2022. 10. 07. 10:30
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az előző két nap veszteséggel zártak az európai tőzsdék.
2022. 10. 07. 10:00
Megosztás:

A távhőszámlák után is jár az energiatámogatás

A távhőszámlák után is jár az energiatámogatás: áram- és gázfogyasztásukon túl a távhőfelhasználásból származó költségnövekményük részleges kiváltására is igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást a feldolgozóipari kkv-k - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az MTI-vel pénteken.
2022. 10. 07. 09:30
Megosztás:

Csökkent a német ipari termelés

Augusztusban a várnál nagyobb mértékben csökkent a német ipari termelés az előző havihoz képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése szerint.
2022. 10. 07. 09:00
Megosztás:

Friss kutatás: többségében a nők döntenek a pénztárnál, még ingatlanvásárlásnál is

Túlnyomó részben a női fogyasztók határoznak a családok vásárlásainál, legyen szó élelmiszerről, gyógyszerről, utazásról vagy ingatlanvásárlásról – derül ki a B2W (Business To Woman) Akadémia több mint háromezer magyar nő megkérdezésével készült friss kutatásából. Pálfi Éva női marketing szakértő szerint a magyar cégek többsége nem tekinti elég komoly célcsoportnak a hölgyeket. Pedig ha jobban figyelembe vennék a nők vásárlási szokásait, az akár a cégük túlélésének kulcsát is jelenthetné.
2022. 10. 07. 08:30
Megosztás:

Épül a világ legnagyobb szuperkondenzátorgyára

Az EIT InnoEnergy által támogatott, az ultrakondenzátoros tárolók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó észt Skeleton Technologies bejelentette a lipcsei gigagyárának terveit.
2022. 10. 07. 08:10
Megosztás:

Megállapodás a szemétszállítók bérköveteléséről - indul a szemétgyűjtés pénteken

Megszületett a megállapodás a Budapesti Közművek és a munkavállalók képviselete között a fővárosi hulladékszállítási közszolgáltatás újraindulásáról.
2022. 10. 07. 07:47
Megosztás:

14,4 százalékkal nőtt az ipari termelés augusztusban

Augusztusban az ipari termelés volumene 14,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva 9,3 százalékkal emelkedett a termelés, mivel idén augusztusban kettővel több munkanap volt, mint az előző évben. Az előző hónaphoz, júliushoz képest 0,1 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás - jelentette csütörtökön első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2022. 10. 07. 06:30
Megosztás:

Másfél milliárd forintnál is több adót csalt el egy biztonsági cég

Több mint másfél milliárd forint adót csal el egy biztonsági őröket foglalkoztató bűnszervezet, amely a gyanú szerint "számlagyárként" is működött - közölte a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága az MTI-vel.
2022. 10. 07. 06:00
Megosztás:

Felemás bizonyítvány a hazai iparról

Bár éves szinten jelentős növekedést ért el a magyar ipar, havi összevetésben csak stagnálásra volt képes.
2022. 10. 07. 05:30
Megosztás:

Napelemparkot épít Szegeden az MVM Zöld Generáció Kft.

Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. 24 megawatt beépített teljesítményű fotovoltaikus erőművet épít Szegeden - jelentették be a projekt indítása alkalmából tartott ünnepségen szerdán a Csongrád-Csanád megyei városban.
2022. 10. 07. 05:00
Megosztás:

Mennyi a bírság ha nem töltjük ki a népszámlálási kérdőívet?

Mi történik akkor, ha valaki nem tölti ki a népszámlálás 2022 ívet és ezzel nem vesz részt a népszámlálásban? Megbírságolják-e azokat, akik nem töltik ki a népszámlálási kérdőívet határidőre? És ha igen, akkor mennyi a bírság összege? Milyen törvény írja ezt elő?
2022. 10. 07. 04:01
Megosztás:

Dupla vagy semmi a betéti kamatokban, nullától 10 százalékig minden lehet

Mintha nem is egy országban működnének, akkora különbségek alakultak ki a bankok lekötött betétekre kínált kamatai között. Az egyik oldalon egy jó nagy nulla áll, míg a másikon már akár 10 százalékos kamat. A nagybankok többsége azonban még mindig azt üzeni a lekötési ajánlataival, hogy nem kell neki a pénz - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2022. 10. 07. 03:30
Megosztás:

Minimálisan lassult az amerikai szolgáltatóipar teljesítményének növekedési üteme

Minimálisan lassult az amerikai szolgáltatóipar teljesítményének növekedési üteme szeptemberben augusztushoz képest - áll az ISM gazdaságkutató intézet felmérésében.
2022. 10. 07. 03:00
Megosztás:

15 havi mélypontra csökkent az amerikai külkereskedelmi hiány

Az Egyesült Államok külkereskedelmi hiánya augusztusban 4,4 százalékkal, 15 havi mélypontra, 67,4 milliárd dollárra csökkent - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán.
2022. 10. 07. 02:30
Megosztás:

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma az USA-ban

Az elemzői várakozásnál nagyobb mértékben bővült a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban szeptemberben - közölte az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán.
2022. 10. 07. 02:00
Megosztás:

Nem lesz hiány magyar almából az áruházakban

A magyar almának van jövője, a legnépszerűbb gyümölcsből az áruházakban idén sem lesz hiány - mondta az Agrármarketing Centrum (AMC) almafogyasztást népszerűsítő kampányának szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
2022. 10. 07. 01:30
Megosztás:

Részleges napfogyatkozás lesz október végén

Október 25-én a Nap bő harmadát kitakaró részleges napfogyatkozás figyelhető meg Magyarországról, A mintegy két órán át tartó jelenséget szabad szemmel és távcsővel is meg lehet majd figyelni a déli órákban - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló szerdán.
2022. 10. 07. 01:00
Megosztás: