Közös társasjátékot dobott piacra Győri Zoltán és a sikerstartup, PanIQ Escape Rooms

Megjelent Győri Zoltán legújabb társasjátéka, amely különleges kooperációban készült hazánk egyik siker startupjával, az amerikában terjeszkedő PanIQ Escape Rooms-al. A játék bemutatóját augusztus 9-én tartották a Hadikban, ahol Eke Angéla színésznő faggatta az alkotókat arról, milyen volt a közös munka és egyáltalán hogyan kell elképzelni egy közös kreatív alkotófolyamatot melynek eredményeképpen egy igazán pörgős, izgalmas partijátékot vihetünk haza. A játék különlegessége, hogy Magyarországon és az USA-ban egyszerre debütált, az angol verziót az Amazonon keresztül tudjuk megrendelni. 

Közös társasjátékot dobott piacra Győri Zoltán és a sikerstartup, PanIQ Escape Rooms

Llamageddon társasjáték röviden arról szól, hogy PuhaAfrikán, - amely egy lámák által lakott bolygó - kitör az “Alpakalipszis” és mindenkinek menekülnie kell. A bolygó egyetlen űrhajót indít csupán, amin meghatározott számú férőhely van… a legrátermettebb lámáknak. Ebben a játékban ugyanis ügyesen meg kell győznünk a társainkat, hogy a mi lámánk a kulcs a túléléshez, még akkor is, ha egy ne adj isten titokban egy unott urológusról, vagy kleptomán helyszínelőről van szó. Ahogy ebből is érezhető, humoros és egyedi társasjáték született, amit a helyszínen hatalmas nevetések közepette játszott a közönség.

Pánikszobákkal hódította meg a világot a magyar startup

Gábossy Ákos a PanIQ Escape Rooms CEO-ja, - akik Strausz Patrikkal együtt rendkívül magas színvonalú szabadulószobákat üzemeltetnek világszerte – elmondta, hogy a céljuk az volt, hogy alkossanak egy magas színvonalú játékot, aminek köszönhetően az emberek a szabadulószobák élményét vihetik haza, így kerültek kapcsolatba Győri Zoltán társasjáték tervezővel / a Mit játszunk? vlog egyik vezetőjével. 

Véleményük abban egyezik, hogy a társasjáték tulajdonképpen a szabadulószoba rokon területe, a közösségi élményen és a kooperatív együttműködésen van a hangsúly, miközben persze mindenkinek lehetősége van megcsillogtatni egyéni képességeit is. Arra a felvetésre pedig, hogy a Llamageddon tulajdonképpen egy végtelenül egyszerű játék Zoli elmondta, hogy kifejezetten olyan játékokat szeret fejleszteni, melyek nem igényelnek előzetes ismereteket, az érdekli, hogy milyen helyzetet teremtsen, amibe aztán a játékosok majd belehelyezkednek. Így például a Llamageddont az American horror story inspirálta, az pedig, hogy végül lámák lettek a főszereplők Strausz Patriknak köszönhető. 

Igazi partijáték született a hazai társaspápa, Győri Zoli vezetésével

Minden játék fejleszt, itt pedig kifejezetten a játkosokra van bízva, hogy mennyit és mit hoznak ki belőle. Ebben a játékban nem lehet megúszni, hogy beszélgessünk a velünk egy asztalnál ülőkkel, miközben sokat meg is tudhatunk egymásról, egyben gyakorolhatjuk kommunikációs és taktikai készségeinket is, hiszen valahogy fel kell juttatnunk a lámáinkat a hajóra. „A srácok kijutós játékokat terveznek, mi pedig egy bejutós játékot csináltunk” – jegyzi meg Győri Zoli. 

LLamageddon

A játékban összesen 66 egyedi karakter található, melyek a teljes design-nal és a játék minden grafikai anyagával együtt Czimbalmos Boglárka grafikus munkáját dicsérik, akinek a Llamageddon egyben a diplomamunkája is volt.

„Ami engem nagyon megfogott a Llamageddonban, az a kettősége, hiszen egy bolygó elpusztulásáról van szó, ki kell választanunk ki éljen túl egy világvégét, ami nagyon komoly...még akkor is, ha már „csak” egy műkörmös, vagy influencer láma van a kezedben, és be kell bizonyítsd mennyire elengedhetetlenek ők a túléléshez. A célom az volt, hogy a játéknak ezt a fura kettős érzetét adják vissza a karakterek is, és egyszerre legyenek nagyon komolyak és viccesek. Az pedig, hogy a túlélőket lámákként kellett megjelenítsem, csak fokozta ezt a hangulatot.”

Bogit végül Strausz Patrik választotta ki több, mint ötven jelentkező közül és elmondása szerint tehetsége alapján rögtön egyértelmű volt, hogy együtt kell dolgozniuk. Az együttműködésről és a kreatív alkotófolyamatról mindannyian pozitívan nyilatkoztak, hiszen szuper volt az összhang és mindenki élvezte, hogy közösen alakítják a játékot. 

A partijátékról további információk a Llamageddon saját weboldalán olvashatók.

Nem minden amerikai jegybankár olyan óvatos

A St. Louis-i Fed weboldalán közzétett cikkében a pénzügyi szektor stabilitásáról értekezett a tagbank vezetője, James Bullard.
2023. 03. 29. 12:30
Megosztás:

Csökken az építőipari torta, felértékelődik az értékesítés szerepe

Ahogy csökken az építőipar teljesíténye, úgy nő az értékesítés szerepe az építőanyag kereskedéseknél. Csökken az építőipari torta, már nem elég kiszolgálni a vevőket. Ahhoz, hogy a zsugorodó piacon, egy vállalkozás ne zsugorodjon, növelni kell a forgalmat. Ehhez azonban a korábbi évek kiszolgálási attitűdje nem lesz elég – figyelmeztet Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.
2023. 03. 29. 12:00
Megosztás:

Van a sikeres lakásvásárlásnak titkos receptje?

Azok, akik már megszerezték vagy rendbe hozták új otthonukat, elsősorban három anyagi forrásra támaszkodtak: saját megtakarításaikra, lakáscélú jelzáloghitelre vagy egy ingatlan eladásából származó bevételre – derült ki az OTP Bank és az otpotthon.hu közös felmérés.
2023. 03. 29. 11:30
Megosztás:

Ne lehessen kevés pénzzel elmozdítani a tőzsdén a banki CDS árfolyamokat!

Az EKB meg fogja vizsgálni a CDS (csődbiztosítási ügyletek) piacok működését, mivel a rendkívül illikvid piacon kis mennyiségekkel is jelentősen el lehet mozdítani az árakat.
2023. 03. 29. 11:00
Megosztás:

Pluszban nyitottak az európai tőzsdék

Erősödéssel kezdték a napot a főbb európai tőkepiacok szerdán.
2023. 03. 29. 10:30
Megosztás:

Másfél évtizedes mélyponton a magyar fizetések, de belátható időn belül javulhat a helyzet

Legutóbb 2007-ben mutattak olyan csökkenést a nettó reálbérek, mint most. Az infláció alakulása ebből a szempontból kulcsfontosságú - értékelte a kedden megjelent béradatokat és az MNB friss inflációs előrejelzését Németh Dávid, a K&H vezető elemzője. Elárulta, hogy a mostani kilátások szerint mikor kerülhetnek vissza a pozitív tartományba a nettó reálbérek.
2023. 03. 29. 10:00
Megosztás:

Pályázat indult női vállalkozók támogatására

Magyarországon is elindítja a Visa a She's Next elnevezésű, nők által vezetett vállalkozások támogatására létrehozott globális programját - jelentette be Sármay Bence, a digitális fizetési szolgáltató területi vezetője kedden Budapesten.
2023. 03. 29. 09:30
Megosztás:

Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn

Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.
2023. 03. 29. 09:00
Megosztás:

Márciusban némileg kedvezőbben ítélte meg exportlehetőségeit a német ipar

Kissé javultak a német ipar exportvárakozásai márciusban a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének kedden közzétett felmérése alapján.
2023. 03. 29. 08:30
Megosztás:

A cégek háromnegyede áremelést tervez

A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben. Az áremelésre készülő vállalkozások több mint harmada 6-10 százalékos, valamivel több mint negyede 11-15 százalékos, ötöde pedig 1-5 százalékos emeléssel számol - ismertette januári felmérésének eredményeit kedden az MTI-vel az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI).
2023. 03. 29. 08:00
Megosztás:

Blochamps: néhány ezer ügyfél kezében van a privátbanki vagyon fele

A teljes magyarországi privátbanki vagyon több mint 50 százaléka mintegy 6500 milliárdos kezében összpontosul - tájékoztatta a Blochamps Capital Kft. kedden az MTI-t sajtóközleményben.
2023. 03. 29. 07:30
Megosztás:

Nyolcszázmillió forintos fejlesztés a Caadex Kft.-nél

Európai uniós támogatással csaknem nyolcszázmillió forint értékben hajtott végre fejlesztést a magyar családi tulajdonban lévő mindszentgodisai Caadex Kft. - tájékoztatta a vállalat az MTI-t.
2023. 03. 29. 07:00
Megosztás:

Tavaly 22-szeresére nőtt az Indiába irányuló orosz olajexport

Oroszország energiaszállításainak nagy részét 2022-ben baráti országokba irányította át, az Indiába irányuló olajexport 22-szeresére nőtt - jelentette ki Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes az orosz energiaügyi minisztérium kollégiumának keddi ülésén.
2023. 03. 29. 06:30
Megosztás:

Huszonegy új autóbusz áll forgalomba Veszprém vármegyében

Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba tavasszal Veszprém vármegyében a Volánbusz a 2018-ban indított járműfiatalítási-program keretében, a beszerzésnek köszönhetően javul a térség közlekedésbiztonsága - fogalmazott a buszok átadása alkalmából tartott keddi sajtótájékoztatón a területfejlesztési miniszter.
2023. 03. 29. 06:00
Megosztás:

Az uniós tagállamok jóváhagyták dízel- és benzinüzemű új autók értékesítésének 2035 utáni betiltását

Az uniós tagállamok energiaügyekért felelős miniszterei keddi brüsszeli tanácskozásukon jóváhagyták az új személygépkocsikra és kisteherautókra vonatkozó szén-dioxid-kibocsátási normák felülvizsgálatáról szóló rendeletet, amelynek értelmében 2035-ig fokozatosan meg kell szüntetni a dízel- és a benzinüzemű új autók értékesítését az EU-ban, és minden új gyártású autónak kibocsátásmentesnek kell lennie.
2023. 03. 29. 05:30
Megosztás:

Újabb hitelminősítő erősítette meg Magyarország befektetésre ajánlott besorolását

A veszélyes nemzetközi környezet ellenére megerősítette Magyarország adósbesorolását a Japan Credit Rating Agency - hívta fel a figyelmet Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára felkerült üzenetben kedden.
2023. 03. 29. 05:00
Megosztás:

Melyek az ország legkedveltebb női és férfi nevei most? Mutatjuk a TOPlistákat!

A Belügyminisztérium nemrég megjelent statisztikáiból kiderül melyek hazánk legkedveltebb nevei mind a hölgyek, mind a férfiak esetén. Kétféle kimutatás is megjelent, az egyikben a lakosság körében népszerű neveket, míg a másikban a 2022-ben születettek nevei alapján készült toplistát találjuk. Nézzük a TOP20 legnépszerűbb neveket!
2023. 03. 29. 04:00
Megosztás:

Uniós megoldást sürget a román és a lengyel miniszterelnök a belső piacot elárasztó ukrán gabona ügyében

Románia és Lengyelország is az Európai Bizottságtól (EB) vár megoldást az unió piacát vámmentesen elárasztó, a hazai termelőket nehéz helyzetbe hozó ukrán gabonaexport ügyében - mutatott rá Nicolae Ciuca román és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kedden, egy Bukarestben rendezett lengyel-román gazdasági fórumon.
2023. 03. 29. 03:30
Megosztás:

Jövőre visszaválthatók lesznek az italosüvegek és -dobozok

A vízfogyasztás és az energiafogyasztás növekedésére, illetve az ezzel járó rendkívüli mennyiségű hulladék keletkezésére az egyik válasz a körforgásos gazdaság lehet - mondta Áder János kedden az Esztergomi Szakképzési Centrum diákjai számára tartott, az elektromobilizációt is érintő előadásában.
2023. 03. 29. 03:00
Megosztás:

Erősödött a Conference Board amerikai fogyasztói bizalmi indexe

A várt romlás helyett javult a Conference Board amerikai gazdasági kutató intézet amerikai fogyasztói bizalmi mutatója márciusban.
2023. 03. 29. 02:30
Megosztás: