Közzétette a 2021-es eredménykimutatását az Appeninn Nyrt.

Több mint 10 százalékkal nőtt az Appeninn Nyrt. befektetési célú ingatlanállományának értéke tavaly – derült ki a társaság által a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett, 2021-as évre vonatkozó eredménykimutatásából.

Az Appeninn Nyrt. közzétette a 2021-es évre vonatkozó eredménykimutatását, valamint éves rendes közgyűlésének előterjesztéseit és határozati javaslatait. A beszámoló szerint a társaság ingatlan-bérbeadásból származó bevétele a 2020-as 7,537 millió euróról 2021-re 7,474 millió euróra, míg működési eredménye 20,269 millió euróról mínusz 1,635 millió euróra változott.

Az Appeninn Nyrt. befektetési célú ingatlanállományának értéke a 2020-as 165,74 millió eurós szintről 2021-ben tovább nőtt 185,66 millió euróra. Az Appeninn Nyrt. tevékenységét meghatározó core portfólió tekintetében a társaság – a koronavírus-járvány gazdasági hatásai ellenére - jelentős előrelépést ért el az irodaházak és kereskedelmi ingatlanok hasznosítása tekintetében is. A közvetlen fedezet javult: miközben 2020-ban 165 ezer bérbeadható négyzetméterhez 6,219 millió euró eredmény párosult, 2021 végével 155 ezer négyzetméterre 6,407 millió euró eredmény jutott az egyedi hatások figyelembevétele nélkül. Az Appeninn Nyrt. kiadható core portfolióterülete már megközelíti a 80 ezer négyzetmétert, amelynek kihasználtsága tavaly elérte a 92 százalékot, az átlagos lejárati idő 4,5 év.

A Appeninn Nyrt. felülvizsgálta és 2022. év elején módosította üzleti stratégiáját, összefüggésben a Scope Ratings GmbH által 2021. áprilisában kiadott kötvényminősítéssel. A megújított stratégia az Appeninn Nyrt. első számú célszegmenseként az irodaházpiacot és a kereskedelmi ingatlanok piacát jelölte meg. A társaság a további bővülést magas hozamot ígérő, jó minőségű, elsősorban budapesti és a CEE, SEE régiókban található jövedelemtermelő ingatlanoktovábbi akvizíciójával kívánja elősegíteni. Emellett portfóliója fejlesztését tervezi a kiskereskedelmi célszegmensben is.

„A core portfolió fejlesztésétől már rövidtávon is az árbevétel növekedése és az eredményesség javulása várható, az új üzleti stratégiában megfogalmazott prognózisnak megfelelően” – hangsúlyozta Bihari Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója. A részvényesi értékteremtést a gyengébb hozamú vagy később termelőre forduló elemek divesztíciójával is erősíteni kívánja a holding, az ebből származó forrást a meglévő ingatlanállománya fejlesztésére és újabb akvizíciókra fordítja.

Változások az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsában

Az éves közgyűlés berekesztésének hatályával az Appeninn Nyrt. vezető tisztségviselői közül dr. Bihari Tamás, a társaság igazgatótanácsának elnök-vezérigazgatója és dr. Szabó Nóra, igazgatótanácsi tagja lemondtak a testületben betöltött tisztségükről. Az új igazgatótanácsi tagokat dr. Illés Tibor Endrét és Szathmáriné Szűcs Györgyi Magdolnát az IT javasolja a Közgyűlésnek elfogadni, a szavazást az éves rendes közgyűlésen, április 29-én tartják meg.

„Az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsi elnökeként és vezérigazgatójaként legfontosabb megbízatásom az volt, hogy a társaság üzleti stratégiájában meghatározott tervek megvalósítását támogassam. Kollégáimmal közös munkánk eredménye az akvizíciós sikereinkben és core tevékenységünk jövedelmezőségének javításában egyaránt megmutatkozott, kijelölve a következő időszak fejlődési pályáját is” – fogalmazott Bihari Tamás.

A szakértők szerint már idén újra nyereséges lehet a kukoricatermelés

Az elmúlt év eseményei sok hazai kukoricatermelőt elbizonytalanítottak, miközben a szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy az idei évben már eddig is csapadékosabb időjárásnak, a megfelelő vetőmagfajtáknak, valamint a magyarországi feldolgozóipar által biztosított stabil felvevőpiacnak és az ukrán szállítmányok okozta zavarok enyhülésének köszönhetően a kukorica idén szép hasznot hozhat a gazdáknak. A kereslet a kukoricára továbbra is biztosított: a hazai biofinomítók, mint például a Dunaföldváron működő Pannonia Bio évek óta a magyar gazdálkodók megbízható, állandó felvásárló partnere.
2023. 03. 30. 14:00
Megosztás:

Tizenegy év alatt vármegyényit bővült a lakásállomány

2011 és 2022 között valamivel több mint 200 ezerrel nőtt a magyar lakóingatlan állomány és a nyugatra tartás volt a magyarok otthonkeresésének jellemző iránya – ezt mutatják a legutóbbi népszámlálás már nyilvánosságra került eredményei. Az OTP Ingatlanpont elemzője szerint ez a vándorlási tendencia rányomta bélyegét a lakáspiac utóbbi évtizedének jellemző folyamataira is.
2023. 03. 30. 13:30
Megosztás:

Tehermentesítenék a regionális bankokat az USA-ban

Nagyobb részvállalást szeretne a nagybankoktól az amerikai szövetségi betétbiztosítási társaság (FDIC) – írja a Bloomberg.
2023. 03. 30. 13:00
Megosztás:

Stabil maradt az európai betétállomány

Nem okozott betétkiáramlást az eurózónás bankoknál az elmúlt pár hétben a turbulens piaci környezet az EKB igazgatósági tagja, Isabel Schnabel szerint.
2023. 03. 30. 12:30
Megosztás:

A kormány átrendezi a MOL különadóit

A magyar kormány tegnap este rendeletben változtatott a MOL által fizetett különadókon, aminek a hatásait a MOL-ra nézve az ERSTE elemzői foglalták össze:
2023. 03. 30. 12:00
Megosztás:

A 21. század végére az emberi civilizáció két szuperhatalomra szakad: vallási fundamentalizmus és totalitárius eszmék terjedne

A Holnap Budapestje címmel jelent meg az első film teaser Magyarországon, amit szinte teljes egészében a mesterséges intelligencia készített. A disztópia hét soros szinopszisát a Chat GPT írta, képi világát pedig az Midjourney program alkotta meg.
2023. 03. 30. 11:30
Megosztás:

Milyen ingatlanokat lehet most a legjobb áron megvenni?

Melyek most a legjobb ár/érték arányú ingatlanok? Már amennyiben a hirdetési árat vizsgáljuk. De vevői szempontból lényeges, hogy vajon mely, most megvásárolt ingatlanok lesznek a leginkább értékállóak? A szakértők válaszoltak.
2023. 03. 30. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2023. 03. 30. 10:30
Megosztás:

Egyre több külföldi hallgató dolgozna Magyarországon

Több mint 150 kiállító négyezer állásajánlata közül válogathattak a hallgatók a tavaszi Műegyetemi Állásbörzén, ahol ismételten a villamosmérnökök iránt volt a legnagyobb kereslet. A K épületben a szakértői tanácsadás kapott új köntöst, a Q épületben pedig neves cégek tartottak előadásokat kiemelt szakmai témákban. A kétnapos eseményre közel húszezren látogattak ki, amely a külföldi diákok körében is egyre népszerűbb. Ezzel összehangban jól látható, hogy közülük egyre többen maradnának Magyarországon az egyetem elvégzése után is.
2023. 03. 30. 10:00
Megosztás:

Tojástermelők szövetsége: nem lesz hiány tojásból a következő napokban sem

Nem lesz hiány tojásból a következő napokban sem, de a húsvéti szükségletet még nem fedezi teljes mértékben a belföldi termelés - mondta az MTI megkeresésére a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (MTTSz) alelnöke.
2023. 03. 30. 09:30
Megosztás:

A technológiai ipar vezető szereplői a mesterséges intelligencia fejlesztések felfüggesztését követelik

A technológiai ipar vezető szereplői nyílt levélben sürgették szerdán a mesterséges intelligencia fejlesztések azonnali felfüggesztését a társadalmat fenyegető kockázatok miatt.
2023. 03. 30. 09:00
Megosztás:

Gyengült a forint reggel

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a szerda esti jegyzésekhez képest csütörtök kora reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2023. 03. 30. 08:30
Megosztás:

Gyermekvédelemben lévő fiatalok számára indulnak szőlészeti képzések Baranyában

Szőlészetekben alkalmazható tudást és elhelyezkedési lehetőséget biztosít gyermekvédelemben lévő fiatalok számára egy európai uniós támogatással megvalósuló program keretében a Baranya Vármegyei Kormányhivatal - jelentette be a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Pécsen.
2023. 03. 30. 08:00
Megosztás:

A felírt receptek is láthatók az EESZT-felületen

A felírt receptek is láthatók már az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén - jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2023. 03. 30. 07:30
Megosztás:

Valóra vált a vevők álma: van, ahol már beindult a lakásárcsökkenés

Bár éves szinten még mindig jelentősnek mondható a lakásdrágulás, januárhoz képest már több helyen csökkenésről van szó. A használt lakások kínálata Budapesten 20 százalékkal, a vármegyeszékhelyeken több mint 60 százalékkal bővült, miközben a kereslet csökkent. Március végén a fővárosi használt lakások átlagos négyzetméterára 952 ezer forint volt, ez pedig lényegében stagnálást jelent az év elejét jellemző szinthez képest. Több városrészben, köztük az egyik legnépszerűn lokációnak számító XIII. kerületben is csökkentek az árak a kínálati piacon. A vármegyeszékhelyen az éves drágulás 3-34 százalékot tett ki, de több nagyvárosban, így Debrecenben és Pécsen is csökkentek a négyzetméterárak január óta.
2023. 03. 30. 07:00
Megosztás:

Európában a vártnál kisebb károkat okozott az energiaválság

Az európai energiaellátási válság a kezdeti félelmekhez képest kisebb reálgazdasági és államháztartási károkat okozott, és ez enyhíti az Európai Unió szuverén adósaira nehezedő hitelpiaci nyomást - áll a Moody's Investors Service szerdán Londonban ismertetett szektorelemzésében.
2023. 03. 30. 06:30
Megosztás:

Átadták az új tanuszodát Zircen

Átadták a bruttó 1,3 milliárd forint kormányzati támogatásból épített zirci tanuszodát szerdán.
2023. 03. 30. 06:00
Megosztás:

Több foci, több pénz – komoly nyomot hagyott a posztcovid a futballklubok bevételein

A tavalyi szezonban regisztrált 111 millió euróról 1,4 milliárdra emelkedtek a meccsnapokon befolyt összegek a világ labdarúgásának legnagyobb bevételt termelő klubjainál, miután a pandémiás korlátozások feloldásával a szurkolók visszatérhettek a stadionokba. A 26. alkalommal kiadott Deloitte Football Money League című kiadvány erős angol dominanciáról számol be a topfutball pénzügyeiben.
2023. 03. 30. 05:30
Megosztás:

Új lelátót építenek a Hungaroringen

Új lelátót építenek a Hungaroringen, mert már decemberben elkelt minden jegy a 38. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futamára.
2023. 03. 30. 05:00
Megosztás:

A családi pótlékra miért kell ennyit várni most? Mikor utalják az áprilisi családi pótlékot?

Családi pótlék 2023 április havi utalás időpontja. Mennyit kell még várni a családi pótlékra? Cikkünkben mutatjuk a családi pótlék kifizetésének pontos dátumát. A gyermek nevelésével, iskoláztatásával járó költségekhez az állam havi rendszerességgel járó nevelési ellátást vagy iskoláztatási támogatást (a továbbiakban együtt: családi pótlék) nyújt. E két ellátást nevezik együtt: családi pótléknak. Cikkünkben lényeges friss információkat olvashatsz a családi pótlékkal kapcsolatban, míg a cikk végén mutatjuk a 2023 áprilisi családi pótlék kifizetési napját is.
2023. 03. 30. 04:01
Megosztás: