Magyarország legnagyobb fenntarthatósági (ESG) tanácsadója jön létre az EY és a denkstatt szolgáltatásainak egyesülésével

A denkstatt az EY Globális Fenntarthatósági csapatának részévé válik. Magyarországon így mintegy 60 szakértő támogatja majd a vállalatokat a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal és a klímaváltozással kapcsolatos kérdések teljes körű kezelésében. A tranzakció hazánk mellett Ausztriában, Bulgáriában, Romániában és Szlovákiában is megtörténik

Magyarország legnagyobb fenntarthatósági (ESG) tanácsadója jön létre az EY és a denkstatt szolgáltatásainak egyesülésével

Magyarország legnagyobb fenntarthatósági tanácsadással foglalkozó csapata jön létre miután a denkstatt az EY csoport tagjává válik. Ennek eredményeként immár több mint 60 magasan képzett szakember segíti a hazai vállalatokat a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal és a klímaváltozással kapcsolatos üzleti kihívások kezelésében az EY-nál.

A denkstatt a jövőben „EY denkstatt” márkanéven, az EY fenntarthatósági csapatának részeként segíti a vállalatokat speciális szaktudásával. Hazánk mellett Ausztriában, Bulgáriában, Romániában és Szlovákiában is megtörtént az átalakulás.

Az EY Klímaváltozási és Fenntarthatósági tanácsadással foglalkozó területe és az EY denkstatt immár teljes körben képes elősegíteni a zöld átállást többek között a következő szolgáltatási területeken: fenntarthatósági jelentéstétel és hitelesítés; ESG és EHS menedzsment- és jogszabályi megfelelőség; klímaváltozási és dekarbonizációs stratégiakészítés; tranzakciókat támogató környezetvédelmi, műszaki és ESG átvilágítás; környezetvédelmi és gazdasági hatásvizsgálatok, zöld épület minősítési szolgáltatások, és digitális ESG megoldások bevezetése az EY globális partnereivel együttműködésben.

Mindezt olyan sokoldalú csapattal teszi az EY, amelyben a klasszikus menedzsment tanácsadók, adótanácsadók és könyvvizsgálók találkoznak a természettudomány és műszaki területek szakértőivel – akik többek között környezetmérnökök, környezetgazdászok, munkavédelmi szakértők és geológusok.

“A célunk egyértelmű – minél hatékonyabb tanácsadás a vállalatok fenntartható fejlődéséhez. Szolgáltatásaink egyesülésének köszönhetően teljes körű, ágazatspecifikus megoldásokkal fogjuk segíteni a hazai vállalatokat a zöld átállás során. Biztos vagyok benne, hogy ennek a lépésnek köszönhetően együtt még nagyobb pozitív hatást fogunk elérni és olyan értéket teremteni, amelyből ügyfeleink, munkatársaink és a hazai gazdaság is jelentősen profitálhat” – hangsúlyoztaVékási Tamás, az EY Magyarország vezérigazgatója.

Kónya Zsolt, az EY Magyarország Könyvvizsgálati Üzletágának vezetője hozzátette: „A felelős, fenntartható vállalati működés fontossága az elmúlt évek során egyre fokozódott és a folyamat várhatóan az elkövetkezendő években sem áll meg. Ez a lépés jól mutatja az EY elkötelezettségét aziránt, hogy a lehető legnagyobb támogatást tudjuk adni ügyfeleinknek abban, hogy megfeleljenek az egyre szigorúbb szabályozói követelményeknek és az immáron pénzügyi audit tárgykörébe sorolt fenntarthatósági jelentésre adott magas színvonalú könyvvizsgálattal támogassuk ezt a kiemelten fontos ügyet.”

Jenei Attila, az EY denkstatt fenntarthatósági partnere kiemelte, hogy a három évtizedes múltú denkstatt csatlakozásával mindkét cég ügyfelei még szélesebb körű szolgáltatásokat vehetnek igénybe. “A két cég szakértelmének és szakmai kapcsolatrendszerének egyesítése ésszerű válasz arra a napjainkban látható folyamatra, amely során a fenntarthatóság természettudományos valósága egyre inkább az üzleti döntéshozók fókuszába kerül.”

Lukács Ákos, az EY Fenntarthatósági és Klímaváltozási szolgáltatásainak partnere elmondta, hogy a cégek tudásának egységesítésével jelentősen erősödnek a kompetenciáik és a kapacitásaik is. „Kétség sem férhet hozzá, hogy mostantól bármilyen komplex környezetvédelemmel, fenntarthatósággal és klímaváltozással kapcsolatos kihívást meg tudunk válaszolni ügyfeleinknek úgy, hogy azáltal jelentősen hozzájáruljunk zöld és fenntartható növekedésükhöz és a klímaváltozással szembeni ellenállóképességük megértéséhez és megszerzéséhez.”

Az EY globálisan 2020-ban karbonsemlegessé, 2021-ben karbonnegatívvá vált, jelenlegi célja a nettó zéró karbonkibocsátás elérése 2025-re, amihez az EY Magyarország is hozzájárul.

Az okos pénz ezeket a kriptókat keresi most, te is?

Ahogy a kriptopiac továbbra is egy közelgő bikapiacot vár, az ügyes befektetők tokeneket halmoznak fel, hogy növeljék portfóliójukat a piacon. Tekintettel a fellendülési potenciáljukra, a Solana (SOL) és az Avalanche (AVAX) kereskedési volumene növekedést mutatott. Ebben a háttérben egy új piaci szereplő, a KangaMoon (KANG) megmutatta, hogy potenciálisan az egyik legjobb altcoinná válhat a piacon.
2024. 05. 21. 03:00
Megosztás:

Pénzhoroszkóp és szerencse kilátások a hétre - A KOS lottón nyerhet, de a többiekre mi vár?

Ahogy a csillagok állása változik, úgy hoznak új lehetőségeket és szerencsés pillanatokat az életünk különböző területein. Ez a hét különleges pénzügyi és szerencsejóslatainkkal készülünk! Fedezd fel, hogy mely napokon lesz érdemes lottózni, melyik szerencseállat jelentheti a változást, és milyen izgalmas pénzügyi lehetőségek várnak rád!
2024. 05. 21. 02:00
Megosztás:

Semmi nem ment meg minket: egyre több pénzzel tartozunk majd a bankoknak

Újabb csúcsra jutott a lakosság fennálló lakáshitel-állománya és az állomány bővülése is. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a következő hónapokban az alacsony kamatozás mellett elérhető akár 50 millió forintos CSOK Plusz által hajtott hitelkereslet-bővülés, valamint az ingatlanárakban prognosztizálható emelkedés felgyorsíthatja a hitelállomány bővülését.
2024. 05. 21. 01:00
Megosztás:

A 99Bitcoins lehet az év egyik legjobb befektetése?

A 99Bitcoins úton van afelé, hogy a történelem egyik legnagyobb kriptovalutája legyen, mivel egy új és egyedülálló irányzatot indít el, amelyet Learn-To-Earn (vagyis tanulj-és-keress) néven ismerünk.
2024. 05. 21. 00:01
Megosztás:

Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról

Hétmilliárd forinttal többet ajánlottak fel az adózók a személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékából a mostani bevallásukban, mint tavaly, az eSZJA portálra belépők száma pedig meghaladta a 4 milliót - közölte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 23:00
Megosztás:

Javított előrejelzésén az ENSZ

Javultak a globális gazdasági kilátások az Egyesült Államok és a nagy feltörekvő gazdaságok erős teljesítményének köszönhetően, bár a sebezhetőség továbbra is fennáll az ENSZ január közepén kiadott jelentésének évközi frissítése szerint.
2024. 05. 20. 22:00
Megosztás:

A kínai jegybank szinten tartotta az éves alapkamatot és az ötéves kamatlábat

A kínai központi bank az elemzői várakozásoknak megfelelően történelmi mélyponton, 3,45 százalékon tartotta az egyéves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate/LPR) hétfői döntésével, és ugyancsak rekordalacsony, 3,95 százalék maradt az ötéves lejáratú hitelek kamata.
2024. 05. 20. 21:00
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 20. 19:00
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a jegybank

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a munkaerőpiacról közöl adatokat.
2024. 05. 20. 18:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok hétfőn.
2024. 05. 20. 17:00
Megosztás:

Újfent pályázhatnak támogatásra az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

Ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 16:00
Megosztás:

Bölcsőde épül Perbálon

Kétszázkilencvenmillió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatásból két csoportszobás bölcsőde épül Perbálon, zöldmezős beruházással - jelentette be a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Pest vármegyei településen pénteken.
2024. 05. 20. 15:00
Megosztás:

Többen kötöttek utasbiztosítást az első negyedévben

A Netrisk idei adatai szerint az első negyedévben 72 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek a magyarok, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
2024. 05. 20. 14:00
Megosztás:

Nemzetünk értéke a kisbéri ménes

A magyarság hagyományainak, kultúrájának évezredek óta szerves része a ló, és századokon átívelő értéke a kisbéri ménes - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Kisbéri Lovarda Északi Istállójának átadásán, pénteken az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 05. 20. 13:00
Megosztás:

Hathektáros üvegházat adott át Ácson a GreenCoop

Átadta második magyarországi üvegházát Ács határában a szlovák és magyar tulajdonban lévő GreenCoop, a hathektáros létesítményben termálhő felhasználásával évente hozzávetőleg 12-14 millió darab kígyóuborkát termesztenek.
2024. 05. 20. 12:00
Megosztás:

Erősödés az ázsiai tőzsdéken

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2024. 05. 20. 10:00
Megosztás:

2024-es bika piac legjobb kriptodevizája: Miért jobb választás a Rollblock (RBLK), mint a Binance Coin (BNB) és a Chainlink (LINK)?

Bár a kriptopiac az elmúlt néhány hónapban konszolidációban volt, az elemzők továbbra is optimisták, és úgy vélik, hogy a 2024-es bika ciklus messze nem ért véget.
2024. 05. 20. 09:00
Megosztás:

A 3 legjobb kriptodeviza, amit érdemes megvásárolni az NFT piac fellendülése előtt

Az NFT-ket komoly kritikák érik, de ennek oka az, hogy olyan emberek által lettek túlértékelve, akik nem értik a digitális eredetik lehetőségeit. Az NFT-ket széles körben alkalmazzák az online játék szektorban, amelynek értéke majdnem 250 millió dollár. Ez egy olyan piac, amit nem érdemes kihagyni. A legjobb kriptodevizák, amelyeket most érdemes megvásárolni, mind tartalmaznak valamilyen NFT elemet, mivel az NFT piac hamarosan az egekbe fog szökni.
2024. 05. 20. 08:05
Megosztás: