Manitu Solar - Magyarországon terjeszkedik a cég

Magyarországon az elmúlt években egyre több pályázati lehetőség nyílt meg lakossági napelemes rendszerek kiépítésére, mely a kereslet-kínálat oldalon is növekedést eredményezett az elmúlt időszakban. Fontos, hogy mind a megrendelő mind a kivitelező minőségi alapanyagokkal dolgozzon, ezért érdemes a beszerzési forrásukat alaposan megválogatni. A Manitu Solar ezen indokok mentén nyitotta meg, új szegedi regionális központját.

Manitu Solar - Magyarországon terjeszkedik a cég

A Manitu Solar Kft. a napelemes piac egyik legerősebb szereplőjeként azon dolgozik, hogy kivitelező partnereinek a legjobb ár/érték arányú termékeket biztosítsa a lehető legszélesebb palettáról. Külföldi piacokon való terjeszkedése után a fővárosi központja mellett Szegeden nyitotta meg új, fotovoltaikus rendszereket értékesítő regionális telephelyét. A társaság 2009-ben indult Budapesten és a következő években Lengyelországban és Romániában is megkezdte nagykereskedelmi tevékenységét. A dinamikusan fejlődő vállalat most Szegeden erősíti hazai jelenlétét, mert a város kiváló elhelyezkedésének köszönhetően könnyedén elérhetőek az ország déli megyéiben működő napelemes vállalkozások.

Szegeden a Cserje sor 9. szám alatt található, kiválóan megközelíthető központ egy 400 négyzetméteres raktárból és egy hozzá tartozó irodából áll. Tágas parkolója teherautóval is kiváló rakodási feltételeket biztosít. Az irodai részen oktatási, termékbemutatási funkcióval ellátott rész is kialakításra került. A központ hétköznapokon 8:00 és 16:30 között várja ügyfeleit.

Új beszerzési lehetőségek a déli megyében működő napelemes vállalkozások számára

Magyarországon a Manitu Solar rendelkezik az egyik legnagyobb napelem, inverter és tartószerkezet választékkal és készlettel. Az újonnan nyíló szegedi raktárból invertereket akár aznapi átvétellel, vagy másnapi kiszállítással, de nagyobb – komplett - megrendeléseket is készletről, vagy néhány napos lebonyolítási idővel tudja biztosítani.

"A Manitu Solar jelenleg 3 országban működik. Cégünk Budapestről indult és a nagy ügyfélkörünknek, valamint a piac bővülésének köszönhetően elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy a déli megyékre koncentrálva Szegeden nyissuk meg regionális központunkat. Célunk, hogy ebben a térségben biztos pontot nyújthassunk a napelemes kivitelezőknek. Az ismert mondással ellentétben, hogy a - gyorsan, olcsón és jót közül csak kettőt lehet választani- mi szeretnénk mindhárom elvárásnak eleget tenni"- mondta Pete László, a nagykereskedelmi üzletág helyettes vezetője.

Minőség és biztonság

A Manitu Solar a napelemgyártók közül kizárólag a világ legjobb, óriás gyártóinak, TOP kategóriás és piacvezető termékeit forgalmazza. A gyártócégek minősítése megmutatja, hogy mennyire "stabil lábakon állnak". A napelemekre 15, de akár 25 év termékgaranciát vállalnak, viszont ez csak akkor érvényesíthető, ha még évtizedek múltán is működik a gyártó vállalat. A Manitu Solar hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol a legnagyobb gyártócégekkel, biztosítva ezzel a megfelelő minőséget és a legkedvezőbb árakat.

"Árszintben folyamatosan versenyképesek vagyunk nemzetközi viszonylatban is, ami a most megnyílt szegedi központunkban is elérhető. A nyitás kapcsán 2022. február végéig néhány különleges akcióval várjuk ügyfeleinket a déli megyékből"- jelentette ki Pete László.  

A napelemekhez szükséges alkatrészeknél is kulcsfontosságú a minőség: "A napelemes rendszer alapfeltétele az inverter, ami biztosítja, hogy a rendszert hálózatra lehessen csatlakoztatni. Itt is a legjobb gyártókkal vagyunk kapcsolatban. Az egyik legnagyobb és legrégebbi partnerünk az osztrák Fronius. Lényegesnek tartjuk, hogy kizárólag a K2-Systems napelemes rögzítéstechnikáját forgalmazzuk, mert termékeik minősítettek és a hazai szabványoknak és előírásoknak is megfelelnek. A K2 folyamatosan fejleszti a széleskörű megoldásait és a legjobb szakmai, tervezési és oktatási támogatást nyújtja a telepítők számára"- tette hozzá Pete László.

Egyre többen keresik az alternatív energiaforrásokat

A Manitu Solar Kft. több mint 13 éve kitart kezdeti célja mellett, hogy fotovoltaikus rendszerek terjesztésében szeretne elsőrangú partner lenni. Az utóbbi években hazai viszonylatban is megváltozott a napelemes rendszerek iránt az érdeklődés, míg korábban csak bizonyos rétegek körében terjedt, mert sokan befektetési, megtérülési potenciált láttak benne, a mostani támogatásoknak köszönhetően és az energiakérdések miatt egyre többen keresik az alternatív energiaforrásokat.

Az ország déli megyéiben mára már több száz napelemes vállalkozás működik, igényeik kielégítése érdekében nyílik az új, szegedi raktárközpont. A Manitu Solar célja, hogy a telepítőkön és a kivitelezőkön keresztül a végfelhasználókat és beruházókat is ösztönözze arra, hogy olyan termékeket vásároljanak, amelyek a napelemes rendszerek hosszú távú működéséhez szükségesek, tovább erősítve a megújuló és fenntartható szemléletet.

Duplájára nőtt az idén nyáron a légi utasforgalom Németországban

Az idén nyáron duplájára nőtt a légi utasforgalom Németországban az előző évihez képest, de még mindig elmarad a pandémia előtti szinttől a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis jelentése alapján.
2022. 12. 01. 14:00
Megosztás:

Fejleszti diagnosztikai technológiáját a szegedi Avidin Kft.

Uniós támogatással több mint 305 millió forintos beruházással fejleszti diagnosztikai technológiáját a szegedi Avidin Kft. - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.
2022. 12. 01. 13:30
Megosztás:

Hidrogén meghajtású zéró-emissziós hajtóművet és kiszolgáló létesítményeket fejleszt az Airbus

Hidrogén meghajtású, üzemanyagcellás hajtómű fejlesztését jelentette be az Airbus a szerdán zajló Airbus Summit rendezvényen. Az első földi és légi hajtóműteszteket az évtized közepén hajtják végre az első legyártott Airbus A380-as óriásgép segítségével, amelyet most alakítanak át ZEROe demonstrátorrá, hogy képes legyen folyékony hidrogén szállítására és az új hajtómű fogadására.
2022. 12. 01. 13:00
Megosztás:

Az energiaintenzív vasúti árufuvarozás továbbra is kimarad a mentőcsomagokból - azonnali lépéseket sürgetnek a vállalkozó vasúti társaságok

A szeptember végén bejelentett kormányzati segítség eddig még nem érkezett meg a vasúti árufuvarozási szektor terheinek könnyítése érdekében, emiatt fokozódik a bizonytalanság és aggodalom a vállalkozó vasúti társaságoknál, akik 2022-ben 24 milliárd forint többletköltséget kell elszenvedjenek a drasztikusan megnövekedett energiaárak miatt. Minden energiaintenzív támogatási programból eddig kimaradt a vasút, pedig lenne lehetőség a vállalkozó vasúti társaságok megsegítésére. A vállalkozó vasúti társaságokat is képviselő HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület a lehető leghamarabb párbeszédet kíván kezdeményezni a közlekedésért felelős tárca új vezetőjével Lázár János miniszter úrral a megnyugtató megoldások megtalálása érdekében.
2022. 12. 01. 12:30
Megosztás:

A horvát kormány döntött az üzletek vasárnapi zárva tartásáról

A horvát kormány csütörtökön döntött az üzletek részleges vasárnapi zárva tartásáról - közölte Marin Piletic munkaügyi miniszter a kabinet ülését követő sajtótájékoztatóján.
2022. 12. 01. 12:00
Megosztás:

Az ESG kötelező, krízisálló és értéket teremt– derült ki a CBRE ESG konferenciáján

Az ESG-vel kapcsolatos kérdéseknek szentelte a CBRE legutóbbi szakmai konferenciáját. Ahogy a témaindító előadásokon is elhangzott, az üzleti életben a fenntarthatóság túlmutat az önkéntes kezdeményezéseken, és már nem megkerülhető. A tágabban vett gazdaság és a kereskedelmi-ingatlanpiac szereplői egy olyan mérhető és átlátható rendszer kialakításának küszöbén állnak, melyet egységesen kell követnie a vállalatoknak.
2022. 12. 01. 11:00
Megosztás:

A többség továbbra sem a karácsonyfán fog spórolni

A kereskedők és szakmai szövetségek által előrejelzett idei 10-15 százalékos áremelkedés ellenére a vevők továbbra sem a fenyőfán terveznek spórolni. 41 százalék azok aránya, akik 10 ezer forintnál is magasabb összegből tervezik beszerezni a karácsonyfát, a vásárlók 60 százaléka pedig a legdrágább fenyőfaj, a nordmann fenyő iránt érdeklődik - derül ki Agroinform.hu múlt heti felméréséből.
2022. 12. 01. 10:30
Megosztás:

Erős kezdés az európai tőzsdéken

Emelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az európai értékpapírpiacokon, folytatva az előző napi erősödést.
2022. 12. 01. 10:06
Megosztás:

Mérsékeltebb növekedést mutat a novemberi BMI

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított novemberi értéke 54,7 az októberi 56,4 után, vagyis azt jelzi, hogy a válaszadók az előző hónaphoz képest kevésbé élénk bővülésről számoltak be - közölte csütörtökön a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).
2022. 12. 01. 09:30
Megosztás:

Az elmúlt évek történései felnyitották a magyarok szemét

Változóban van a magyarok megtakarításhoz való viszonya egy friss felmérés szerint. Ez alapján majdnem kétharmaduk szerint a nehéz gazdasági helyzetben is lényeges, hogy megtakarítsanak. Emellett tavalyhoz képest nőtt az előre tervezők aránya és megtakarítással is egyre többen rendelkeznek. A közép- és hosszabb távú megtakarítási célok elérésében segíthet a Tartós Befektetési Értékszámla nyitása vagy meghosszabbítása, amivel adómentesség vagy kedvezményes adózás is elérhető.
2022. 12. 01. 08:30
Megosztás:

Újraindul a nulla százalékos kkv forgóeszköz hitelprogram

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) uniós forrásból 100 milliárd forint keretösszegű, nulla százalékos kamatozású forgóeszköz hitelprogramot indít újra a magyar vállalkozások számára a kormány törekvéseivel összhangban - közölte a pénzintézet szerdán az MTI-vel.
2022. 12. 01. 07:30
Megosztás:

Vizsgálja az adóhatóság a részvényjuttatások adózását

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jogkövetési eljárás során egy amerikai cég magyar leányvállalatánál vizsgálta a részvényjuttatások adózását, és a cégnél dolgozó több magánszemélynél tárt fel hiányosságokat, akik később önrevízióval korrigálták adóbevallásukat - tájékoztatta az adóhatóság az MTI-t szerdán.
2022. 12. 01. 07:00
Megosztás:

Lezárult a Mol lengyelországi töltőállomás vásárlása

A Mol sikeresen lezárta a PKN Orlennel és a Grupa Lotos-szal kötött megállapodást, ezzel több mint 410 lengyelországi töltőállomást vásárolt a 2022. január 12-én tett bejelentéseknek megfelelően - közölte a Mol szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2022. 12. 01. 06:30
Megosztás:

Füstpróbák lesznek az M3-as metró középső szakaszán

Az utolsó füstpróbák lesznek szombat-vasárnap 8-19 óra, illetve jövő csütörtökön 23 óra és pénteken 3 óra között az M3-as metró átadásra váró szakaszán a Deák téri és a Felszabadulás téri állomásokon - tudatta a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. illetékes igazgatósága közleményben szerdán az MTI-vel.
2022. 12. 01. 06:00
Megosztás:

Fidelitas: Karácsony még mindig nem számolt el az Amerikából kapott százmilliókkal

Karácsony Gergely főpolgármester még mindig nem számolt el a kampányra Amerikából kapott százmilliókkal - hívta fel a figyelmet a Fidelitas szerdán közzétett Facebook-videójában.
2022. 12. 01. 05:30
Megosztás:

Tizennégy helyszínen lesz decemberben vasutas véradónap

Tizenhatodik alkalommal szervezi meg az országos vasutas véradónapot a MÁV a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal decemberben - közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.
2022. 12. 01. 05:00
Megosztás:

Magyarország 50 legnépesebb települése - melyik városban hányan laknak 2022-ben?

Melyek Magyarország legnagyobb városai? Mely városokban laknak a legtöbben 2022-ben Magyarországon és vajon melyik lesz a legnépesebb város 2023-ra? A KSH adatai segítségével most megnézhetjük Magyarország TOP50 legnépesebb városának listáját.
2022. 12. 01. 04:01
Megosztás:

Az Európai Bizottság új szabályokat javasol a csomagolási hulladék mennyiségi csökkentése érdekében

Az Európai Bizottság új európai uniós jogszabályokat javasolt szerdán, amelyek célja, hogy visszaszorítsa a nehezen lebomló és a környezetre káros műanyag csomagolási hulladék mennyiségét.
2022. 12. 01. 03:30
Megosztás:

Lavrov: a Nyugat kényszeríti Kijevet az Oroszország elleni háborúba

A Nyugat arra kényszeríti Ukrajnát, hogy ő vívja meg a háborút, amelyet maga folytat Oroszország ellen - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy szerdai moszkvai ifjúsági fórumon.
2022. 12. 01. 03:00
Megosztás:

Hamis engedéllyel forgalmaznak orvostechnikai eszközöket

Ünnepek előtt több lehet a megtévesztő kereskedelmi gyakorlat, megszaporodhat a hamis engedéllyel forgalmazott orvostechnikai eszközök száma - figyelmeztet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
2022. 12. 01. 02:30
Megosztás: