Megérkezett a Dyson első nedves padlótisztítója

A Dyson a mai napon bemutatott új innovációja egy célzottan nedves hatással dolgozó eszköz, ami kombinálja a nedves tisztítást, a mikroszálas hengerekkel történő azonnali feltörlést miközben hatékonyan távolít el minden szennyeződést. A készülék a szennyezett vizet és a szilárd szennyeződéseket elválasztja egymástól az egyszerűbb tartályürítés érdekében. Az 1 literes víztartállyal akár 290 négyzetméter felületet is megtisztíthatunk a Dyson WashG1-el.

Megérkezett a Dyson első nedves padlótisztítója

Charlie Park a Dyson Home Engineering elnökhelyettese kiemelte:

„A legtöbbünk rendszeresen porszívózza otthonát, de a nedves tisztításra csupán “szükséges házimunkaként” tekintünk világszerte és sokan nem vagyunk tisztában azzal, hogy pontosan miért is csináljuk, mindezt a higiénia homályos fogalmán túl. Valójában a vizes tisztítás elengedhetetlen a kemény, beszáradt foltok hatékony eltávolításához. Az évek során, a nedves padlótisztítási formák és eszközök széles skálája jelent meg, hogy hatékonyan végezhessük ezt a házimunkát mégis a felhasználók elvárásai gyakran nem teljesülnek, amikor a takarítás ezen módjáról van szó. A Dyson mérnökei a most bemutatott új technológiával megoldják azokat a problémákat, amelyek eddig háttérbe szorultak. Élvezzük azt a kihívást, amit a jobb technológia megalkotását jelenti, és amelynek a Dyson WashG1 megalkotása az eredménye, amely a mi első, kifejezetten nedvestisztításra tervezett készülékünk, amely kemény padló alapos és hatékony tisztítására lett megalkotva.”

Nagy nedvszívó képességű, ellenkező irányban forgó hengerek

A két, külön-külön működtetett henger ellentétesen forog, miközben egy modulált szivattyú egyenletesen osztja el a vizet a 26 precízen elhelyezett hidratálási ponton keresztül, mindkét henger teljes szélességében.

Mindegyik görgő rendkívül nedvszívó mikroszálakból áll, 64 800 szállal négyzetcentiméterenként. A nagy sűrűségű mikroszál és a pontosan adagolt tiszta víz kombinációja biztosítja a kiömlött folyadékok felszívódását, míg a száraz szennyeződéseket, törmeléket és szőrszálakat a több millió mikroszál takarítja fel. A két henger elhelyezésével a gép elején és hátulján, a Dyson mérnökei hosszabb áthaladási időt biztosítottak a minden egyes foltnál a gyors és erőteljes eltávolítás érdekében.

dyson

Úttörő szeparációs technológia az egyszerű karbantartásért

A Dyson egyedülálló szeparációs technológiája a szennyeződéseket és a piszkos vizet azonnal már a felszedésnél szétválasztja, a higiénikus, érintés nélküli ürítés érdekében. A piszkos vizet strapabíró lemezek vonják ki a görgőkből, míg a másodlagos, nejlonsörtés belső kefesávok eltávolítják a szennyeződést és a törmeléket a mikroszálas görgőkről, egyenesen a kivehető törmeléktálcába továbbítva azokat.

A törmeléktálcát 500 mikronos hálóval tervezték, ami hatékonyan választja el a piszkos vizet a nagyobb törmelékektől. Az elszívó szivattyú a szennyezett víz azonnal a 0,8 literes kapacitású szennyezettvíz-tartályba gyűjti, anélkül, hogy a nagy törmelék odajutna. A szennyeződés és a törmelék a gép fejében, a piszkos víz pedig egy különálló tartályban tartása lehetővé teszi a könnyű és higiénikus ürítést. Hogy még egyszerűbb legyen a használat a Dyson WashG1 gondos tervezésnek köszönhetőn éles belső felületek és rések nélkül készült, hogy csökkenjen a gép belsejében felgyülemlő szennyeződés mennyisége, miközben mindkét tartályt nagy nyílásokkal tervezték, hogy a karbantartás és a tisztítás egyszerű legyen.

Használat után az öntisztító üzemmód mindkét hengert tiszta vízzel telíti, átöblítve az egész rendszert is a következő tisztítás előkészítéseként.

Egyedi vízkontroll az optimális végeredmény érdekében

A Dyson WashG1-et használat közben precízen adagolja a szükséges vízmennyiséget, amely lehetővé teszi azt is a felhasználók számára, hogy a szennyeződés típusa, a padlóburkolat vagy a személyes preferenciák alapján kiválasszák a szükséges hidratálás szintjét. Alacsony, közepes és magas üzemmódok közül választhatunk és használat közben hidratálási szint mindig optimális marad. Mindegyik üzemmód további három beállításra is lehetőséget biztosít, hogy a felhasználók saját tisztítási igényeiknek megfelelően további finomhangolásokat végezhessenek. A különálló boost üzemmód gomb megnyomásakor minden egyes henger a maximális hidratálással tisztul meg, a makacs szennyeződések és a rászáradt foltok eltávolítása érdekében.

A folteltávolítási teljesítmény a padló hidratáltságának és az alkalmazott tisztítási technológia intenzitásának kombinációjától függ. Úgy terveztük meg a gépünket, hogy a felhasználók számára teljes kontrollt biztosítsunk, lehetővé téve számukra az otthonuk hatékony mélytisztítását.” – Charlie Park, a Dyson Home Engineering alelnöke.

Manőverezhetőség és széltől-peremig tartó tisztítás

A görgők a tisztítófej teljes szélességét lefedik, így lehetővé teszik a peremtől-peremig történő tisztítást a sarkokban is. A Dyson WashG1-et két motorral tervezték, amelyek a mikroszálas hengerekben helyezkednek el, és ellentétes irányban forognak.

Az optimális manőverezhetőség érdekében a Dyson mérnökei finomhangolták mindkét motort, hogy a kiválasztott hidratálási módnak megfelelően egyenletes sebességgel pörögjön henger, így a gép könnyedén siklik a tisztítás közben. A Dyson Omni-glide technológiáját beépítve plusz görgők további egyensúlyt és súlytartást biztosítanak, míg az alacsony tisztítófej magassága lehetővé teszi a bútorok alatti könnyű takarítást.

dyson nedves takarítógép

Vásároljon közvetlenül azoktól, akik készítették

A Dyson WashG1™ nedves padlótisztító még idén elérhető lesz Magyarországon. A vásárláshoz, további információkhoz és a Dyson WashG1™ nedves padlótisztító kipróbálásához figyelje a dyson.hu weboldalt és érdeklődjön a helyi Dyson Demo Zone-okban.

Tíz év, százmillió palack eladott magyar bor

Az elmúlt tíz évben több mint kétszázmillió palack magyar bort értesített a Lidl Magyarország, ennek felét nemzetközi áruházaiban, az éves értékesítési volumen pedig 2014. óta ötszörösére nőtt - tájékoztatta a diszkontlánc szerdán az MTI-t.
2024. 05. 30. 12:00
Megosztás:

Június végére nyithat újra a parajdi sóbánya

Június végére befejeződnek a parajdi sóbánya biztonságossá tételét célzó munkálatok, és újranyit a létesítmény - nyilatkozta szerdán Irina Muller, a román Országos Sóipari Társaság (Salrom) termelési igazgatója a Marosvásárhelyi Rádiónak.
2024. 05. 30. 11:30
Megosztás:

A MakTel több mint kétmilliárd macedón dénár osztalékot fizet a 2023. évi üzleti év után

A Magyar Telekom leányvállalata, a Makedonski Telekom AD - Skopje (MakTel) a 2023. üzleti év után 2,21 milliárd macedón dénár (mintegy 13,8 milliárd forint) osztalékot fizet - közölte a Magyar Telekom szerdán az MTI-vel.
2024. 05. 30. 11:00
Megosztás:

Ebben a hónapban emelkedett a németországi infláció

Emelkedett az infláció májusban a várakozásoknak megfelelő mértékben a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdán publikált előzetes adatai alapján.
2024. 05. 30. 10:30
Megosztás:

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak - derül ki a kiberbiztonsággal foglalkozó Sicontact Kft. és a gkid közös felméréséből.
2024. 05. 30. 10:00
Megosztás:

Véget vethet az élelmiszer-pazarlásnak az inflációs sokk

Sokkal jobban odafigyelnek a megvásárolt termékek, így a zöldségek és gyümölcsök mennyiségére is a fogyasztók a mindennapos kiadások emelkedési miatt. A vásárlók egyre tudatosabbak és nem csak az árra, hanem a megvásárolt mennyiségre is ügyelnek – derül ki az 500 szentesi termelőt tömörítő DélKerTÉSZ összefoglalójából. Az eddiginél is erőteljesebb az a trend, hogy az akciók tudnak lényeges elmozdulást hozni a fogyasztásban. A magyar zöldségtermelők számára ezért kiemelten fontos, hogy minél több boltláncban elérhetőek legyenek a magyar termékek, és olyan áron, ami a termelők számára is jövedelmező. Ehhez az is fontos, hogy minél jobb hozammal és minél jobb minőségben, egyre hatékonyabban tudjanak termelni.
2024. 05. 30. 09:30
Megosztás:

A Standard Chartered úgy véli, hogy az XRP ETF 2025-ben jöhet; az Algotech (ALGT) kihasználja az egészséges piaci trendeket az előértékesítési fejlődés érdekében

Jelentős fejlemény a DeFi szektorban, hogy a Standard Chartered optimistán nyilatkozott egy XRP ETF 2025-ös lehetséges bevezetéséről, ami a kriptovaluta piac növekvő bizalmát tükrözi. Ezzel egyidejűleg az Algotech (ALGT) kihasználja a robusztus piaci trendeket, és figyelemre méltó előrehaladást mutat az előértékesítési szakaszban.
2024. 05. 30. 09:00
Megosztás:

Így alakult a forint reggelre

Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 05. 30. 08:00
Megosztás:

Családi kerti medence építés: hogyan vágjunk bele?

Ahogy közeledik a meleg, mindenki elkezd gondolkodni a medencén. Hosszú távra azonban kizárólag az épített családi változat válik be, hiszen ez az, amely évtizedekig szolgálhatja a kényelmünket.
2024. 05. 30. 08:00
Megosztás:

Milyen programok vannak egy prémium masszázsfotelen?

Mindenki szeretne magának otthonra egy olyan helyet, ahol a munka után ellazulhat és felfrissülhet.
2024. 05. 30. 07:30
Megosztás:

Átadták a Gyulai Várfürdő átalakított főépületét

Átadták a Gyulai Várfürdő átalakított főépületét szerdán, a Békés vármegyei város egymilliárd forint hazai forrást fordított a beruházásra.
2024. 05. 30. 07:00
Megosztás:

Nem mindenkinek jutnak EU-s források

(Újra)Indul idén nyáron a 2021-2027-es EU költségvetéshez kapcsolódó pályázati idény, hiszen 2023 év végén az ún. Igazságügyi reform Bizottsági elfogadásával jelentős, 10,4 mrd euró összegű forrást szabadítottak fel Magyarország számára. Ennek eredményeként több, a gazdasági szereplők által is már nagyon várt operatív program pályázatai nyílhatnak meg. A kohéziós források mellett energetikai fejlesztések támogatására szolgáló pályázatok kiírására számíthatunk még az idén – hangsúlyozták a Niveus Consulting Group pályázatírási és tanácsadási üzletágának szakértői.
2024. 05. 30. 06:30
Megosztás:

A MNB elővigyázattoságot javasol az OTP Banknak oroszországi működése kapcsán

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) több elővigyázatossági intézkedés megtételét javasolja az OTP Banknak oroszországi leánybankja tevékenysége kapcsán, a lépések hozzájárulhatnak a bankcsoport további stabil, eredményes, megbízható működéséhez - közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.
2024. 05. 30. 05:30
Megosztás:

Mintaüzemet néztek meg a GINOP Plusz Monitoring Bizottság tagjai

A Ferzol Kft. mintaüzemét nézték meg a GINOP Plusz Monitoring Bizottság tagjai szerdán Tápiószőlősön.
2024. 05. 30. 05:00
Megosztás:

Hasít az Erste Lakástakarék: 20 ezer szerződés egy év alatt

Újra érdemes lakástakarékban gondolkodni, ha megtakarításról van szó, és ezt egyre többen felismerik: az Erste Lakástakarék termékének értékesítési eredményei a legszebb éveket, az állami támogatás megszűnése előtti időszakot idézik. Tavaly májusban indult az akár 30 százalékos kamatbónuszt fizető előtakarékossági rendszer, azóta az ügyfelek 20 ezer új szerződést kötöttek összesen közel 200 milliárd forint értékben. Nőtt a hosszabb megtakarítási időt választók aránya, a megtakarítók pedig most átlagosan 40 ezer forintot tesznek félre havonta, szemben a korábbi 17 ezerrel.
2024. 05. 30. 04:30
Megosztás:

Extravagáns, színes és szupermodern művekkel rúgja be a nyarat a Virág Judit Galéria

Extravagáns és modern dupla nyári kiállítással jelentkezik a Virág Judit Galéria. A május 31-én nyíló ingyenes tárlaton Vető Orsolya Lia fiatal festőművész vitalitástól duzzadó, életigenlő színes képeit, valamint kilenc keramikus 21. századi, izgalmas kreációit láthatják az érdeklődők. A kiállított művek egytől-egyig megvásárolhatóak.
2024. 05. 30. 04:00
Megosztás:

Az ultragyors kiszállítás tündöklése és bukása: a gyorsaság önmagában már nem elég

Az élelmiszerek és egyéb kereskedelmi termékek azonnali kiszállítását ígérő gyorskereskedelem 2020-ban vált iránymutató trenddé, azonban napjainkra már elérte fejlődésének határait. Peter Menky, a DODO okoslogisztikai vállalat globális kereskedelmi igazgatója szerint a kizárólag ultragyors kiszállítási modellre alapozó vállalatok mára veszteségesen, üzletileg nem fenntartható módon működnek. A fenntartható városi logisztika szakértője jelentős európai szereplők példáján keresztül mutatja be, milyen út vezetett idáig.
2024. 05. 30. 03:30
Megosztás:

Balatoni ingatlanpiac: a négyzetméterárak stagnálnak, a kínálat a harmadával nőtt májusban

Májusban a Balaton környékén meghirdetett ingatlanok négyzetméterára közel azonos (+0,2%), mint tavaly az év ugyanezen időszakában, miközben az északi és déli parton is jóval több a meghirdetett ingatlanok száma. Az északi parton közel 23, míg a déli parton több mint 10%-ot nőtt a kínálat. Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.
2024. 05. 30. 03:00
Megosztás:

Megdöbbentő, ahogyan a magyar vállakozó gondolkodik

Kiugróan megnőtt a megélhetés mint a vállalkozás motivációja, és érezhető némi negatív várakozás, ugyanakkor vállalkozni továbbra is vonzó dolog Magyarországon – ez derül ki többek között a világ legnagyobb vállalkozáskutatása, a Global Entrepreneurship Monitor (GEM) frissen közzétett magyar eredményeiből.
2024. 05. 30. 02:30
Megosztás:

Lottó és szerencse horoszkóp a hétvégéig - melyik csillagjegyre vár nagy nyeremény?

Pénzügyi horoszkóp a hét hátralévő részére (május 30. - június 2.) Ezen a héten az univerzum különleges üzeneteket küld minden csillagjegy számára, tele pénzügyi csodákkal és szerencsés találkozásokkal! Olvasd el részletes és izgalmas horoszkópunkat, hogy megtudd, milyen váratlan lehetőségeket rejtenek a csillagok számodra a jövő hétre! Tudd meg, melyik nap lesz a legkedvezőbb a lottózásra, és mely szerencsés állat jelzi a bőséget az életedben!
2024. 05. 30. 02:00
Megosztás: