Mennyi lesz a Bitcoin 2030-ban? Cathie Wood szerint egy 100 dolláros befektetés 5510-et ér majd

A kriptopénz piacon a Bitcoin mindennek alfája és omegája, ezért az árfolyamának mozgása sok mindent elmesélhet a piaci körülményekről, illetve a jövőben várható ármozgásokról. Az elemzők és kriptopiaci szakemberek időről időre elemzik az érme árának alakulását, hogy képet adjanak a befektetőknek a piac történéseiről.

Mennyi lesz a Bitcoin 2030-ban? Cathie Wood szerint egy 100 dolláros befektetés 5510-et ér majd

Továbbá megnézzük, hogy a Bitcoin emelkedéséből akár a 99Bitcoins érme húzhatja a legnagyobb hasznot.

Hogyan teljesített a Bitcoin az utóbbi időszakban?

A bitcoin első éveit folyamatos bikafutások jellemezték, az egyik legnagyobb erősödés idején, 2021 novemberében a BTC ára 4000 dollárról 69 000 dollárra emelkedett. Az elmúlt 18 hónap alatt pedig a BTC 16 000 dollárról 73 000 dolláros, új történelmi csúcsra kapaszkodott fel. Voltak azonban bőven bizonytalan időszakok az érme életében.

2023 júniusában a BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője terveket nyújtott be egy kifejezetten a BTC-re vonatkozó tőzsdén kereskedett alap (ETF) indítására. Több más intézmény is követte a példáját, így 2024 januárjában 11 ETF-et hagytak jóvá az Egyesült Államokban, ez repítette a bitcoin árfolyamát új történelmi csúcsra, egészen a 73 ezer dollárig.

bitcoin árfolyam grafikon

A Bitcoin árfolyamának másik meghatározó alakítója a nagyjából négyévente bekövetkező felezési esemény, amely csökkenti az új érmék létrehozásának ütemét. A legutóbbi Bitcoin felezés 2024. április 20-án történt, mostanra a bitcoin kibocsátási rátája 3,125 BTC/blokkra csökkent, amivel a bitcoin éves inflációja jóval 1 százalék alá esett.

Más elemzők ezt nem tartják annyira meghatározónak az árfolyam alakulását illetően, ehelyett a külső likviditási ciklusokhoz való igazodás lehet az, ami a BTC árfolyamának felfelé irányuló mozgását okozza. Bármi is legyen a pontos magyarázat, nem zárható ki egyik meglátás érvényessége sem.

Lássuk, hogy a jól ismert üzletasszony és befektető, Cathie Wood mit gondol a Bitcoin árfolyamának alakulásáról, akár hosszabb távon is.

Az elismert vállalatvezető jóval 1 millió dollár fölé jósolja az árfolyamot

A 2014-ben alapított ARK Invest gyorsan az egyik legnagyobb vagyonkezelő céggé vált világszerte. A Cathie Wood által vezetett vállalat több befektetési terméket és szolgáltatást is kínál, miközben nagy hangsúlyt fektet az innovációra és a technológiai fejlesztésekre. A cég 2024 elején a 21Shares-szel együttműködve egy spot Bitcoin ETF-et (ARKB) indított. Az ETF és több más termék is nagyrészt sikeres volt, több mint 3,2 milliárd dollárnyi AUM-ot vonzott, amely a vállalat által kezelt összes vagyon értékét jelenti.

Cathie Wood

Az ETF elindítását követően Cathie Wood jelentős figyelmet kapott a Bitcoin jövőbeli árfolyamára vonatkozó előrejelzései miatt.

"Ezzel az intézményi zöld lámpával, amit a SEC (Amerikai Tőzsdefelügyelet) adott rúgkapálva és sikoltozva, az általunk végzett elemzés szerint, ha az intézményi befektetők a portfóliójuk valamivel több mint 5 százalékát Bitcoinba fektetnék, ahogy szerintünk idővel ezt meg is teszik majd, akkor ez önmagában 2,3 millió dollárral növelné az előbb említett előrejelzést" - jegyezte meg Wood egy New York-i befektetői konferencián.

Az új előrejelzés magasabb, mint az év elején. Ugyanis 2024 januárjában Wood kijelentette, hogy a Bitcoin 2030-ra elérheti az 1,5 millió dollárt, miután "a SEC jóváhagyásával megnőtt a bikás jellegek valószínűsége. Ez pedig zöld utat jelent". A spot ETF-ek jóváhagyása előtt Wood azt jósolta, hogy a Bitcoin 2030-ra elérheti az 1 millió dollárt.

Wood befektetési tézise a Bitcoinról a jelentős mértékű intézményi elfogadásra támaszkodik. Bár hihető, hogy ha az intézményi befektetők portfóliójuk 5 százalékát Bitcoinba fektetik, akkor az árfolyam elérheti a 3,8 millió dollárt, bár ez 2030-ra valószínűtlen. Ugyan az intézményi elfogadottság 2024-ben jelentősen megnövekedett, ehhez az intézményi környezet példátlan változásaira lenne szükség.

A 2030-ra vonatkozó előrejelzés a következő Bitcoin-feleződést is figyelembe veszi, amely várhatóan 2028-ban következik be. Történelmileg a Bitcoin feleződések magasabb csúcsokat, majd magasabb mélypontokat eredményeznek. Ha ez a minta 2030-ban is folytatódik, akkor az ár 2029 vagy 2030 körül tetőzhet, ami potenciálisan egybeeshet Wood árfolyam-előrejelzésével.

Ha Woodnak igaza van, és a Bitcoin eléri a 3,8 millió dollárt, akkor egy 100 dolláros Bitcoin-befektetés ma 5510 dollárt érne 2030-ban. Ez több mint 95 százalékos, összetett éves növekedési rátát (CAGR) jelent.

Az érme, ami szintén hasznot húzhat a BTC felfutásából

A 99Bitcoins az egyik legnagyobb kripto oktatási platform, amelynek célja, hogy 99BTC érméjét elsők között átállítsa a BRC-20 szabványra.

A projekt egyelőre még az ETH-n fut, de szívesen közelebb kerülne a névadójához. A BRC-20 narratíva a biztonság és a stabilitás mellett a pénzkeresésre is lehetőséget ad. Az elemzők szerint a BTC árfolyama ugyanis kár a 300 000 dollárt is elérheti a bikafutam alatt, ez pedig magával húzná a BRC-20 érméket is.

99bitcoins kripto ico

Ráadásul a 99Bitcoinst a Bitcoin közösség nagy része ismeri, a mostani veteránok jó részének tudását ugyanis ez a platform pallérozta. Erre erősít rá az is, hogy a projekt weboldalára már több mint 2,8 millióan regisztráltak.

Mindez alátámasztja a tényt, hogy a 99BTC token előértékesítése hatalmas siker, és már 2 millió felett jár. Az egyedi learn-to-earn megközelítés révén a tulajdonosok úgy gyűjthetnek 99BTC tokeneket, hogy közben tanulnak a kriptovalutákról. Ezáltal nemcsak értékes tudást szerezhetnek, de egy kis pénzhez is jutnak, ami motiválja őket. 

learn to earn kriptó

Az érmét a tulajdonosok akár letétbe is helyezhetik, de VIP mentorálásra vagy prémium oktatási tartalmakra is beválthatják.

A 99BTC az elemzők figyelmét is felkeltette, akik 10-szeres megtérülést jósolnak neki. Érdemes tehát még addig beszállni, amíg ezt kedvező áron teheted meg az előértékesítésben. Csatlakozz te is! 

Vásárolj 99BTC tokent

Ez is érdekelhet:

Az új mém érme, a Base Dawgz előértékesítése 700 000 dollár felett

A Sealana előértékesítés átlépte a 4 millió dolláros határt és az utolsó szakaszba ér

A legjobb kriptovaluta befektetés 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Ennyibe kerül a kötelező biztosítás a rollerekre

Június 16-tól kötelező a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás a különböző elektromobilitási eszközökre, például rollerekre és segway-ekre. A Grantis összegyűjtötte, hogy mennyiért köthetünk most kgfb-t ezekre az eszközökre.
2024. 06. 26. 07:00
Megosztás:

Ebben a 266 bankfiókban lehet igényelni hétfőtől az otthonfelújítási támogatást

Megduplázódott azoknak a bankfiókoknak a száma, ahol hétfőtől be lehet nyújtani az otthonfelújítási támogatás igénylését. A már korábban megnyílt 128 MFB Pont Pluszból most már 266 várja a jelentkezőket a maximum 6 millió forintért - írja a teljes listát is közlő Bank360.hu.
2024. 06. 26. 06:30
Megosztás:

Egy okos kriptó bálna6,12 millió dollárt keresett Shiba Inuból – a legjobb mém érmék, amelyek várhatóan megismétlik a júliusi rallyt

A mém érme piac az év során a legnagyobb nyertesek közé tartozik. A Lookonchain legutóbbi adatai, amely egy blokklánc tranzakciókat elemző eszköz, feltárta, hogyan keresett egy okos bálna 6,12 millió dollárt Shiba Inuból.
2024. 06. 26. 06:00
Megosztás:

Cégek százait érintő határidő jár le június végén

Már csak alig pár napjuk maradt a NIS2 szabályozásban érintett magyarországi vállalatoknak arra, hogy a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről szóló 2023. évi XXIII. törvény (Kibertan.tv.) szerinti nyilvántartásba vételi kötelezettségüknek eleget tegyenek.
2024. 06. 26. 06:00
Megosztás:

Ma kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

Szerdán kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyen idén lengyel, japán, cseh, német és horvát vendégművészek játékát hallhatja a közönség.
2024. 06. 26. 05:30
Megosztás:

A magyar tőkepiacon elsőként tartott jelzáloglevél-csereaukciót az MBH Jelzálogbank

Történelmi tranzakciót hajtott végre kedden az MBH Jelzálogbank, amely a magyar hitelintézetek közül elsőként tartott tőzsdei jelzáloglevél-csereaukciót. Az élénk érdeklődés mellett zajló tranzakció során az MBH csoport tagja egy idén ősszel lejáró jelzáloglevelét kívánta lecserélni egy új sorozatra. A csereaukcióra beadott ajánlatok volumene 9,6 milliárd forint volt, amelyből az MBH Jelzálogbank végül 5,6 milliárd forintot fogadott el.
2024. 06. 26. 05:00
Megosztás:

Vezető kripto szakértők a Twitteren fogadnak a Bitcoin mélypontjára, íme a legjobb altcoinok, amiket vásárolnak

A kriptovaluta piac dinamikus tájképet mutat, és a hosszú ideje uralkodó király, a Bitcoin (BTC) jelenleg egy bizonytalansági időszakot él át. Bár a Bitcoin még mindig óriási befolyással bír, egyes befektetők alternatívákat keresnek. Itt jönnek képbe az altcoinok, amelyek innovatív projekteket és potenciálisan magas hozamokat kínálnak.
2024. 06. 26. 04:30
Megosztás:

Áramfogyasztás: jönnek az okosmérők! Mit jelent ez pontosan?

Több mint nyolcvankilencezer új okosmérőt telepít szolgáltatási területén az MVM csoport két áramhálózati elosztó társasága több mint 5 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással.
2024. 06. 26. 04:00
Megosztás:

Egy éves az építményi jog – mik a tapasztalatok?

Egy évvel ezelőtt, 2023. június 24-én lépett hatályba a Polgári Törvénykönyv új fejezete, amely az építményi joggal kapcsolatos szabályokat tartalmazza. Dr. Kiss Dávid ügyvéd segítségével megnéztük, hogy egy év alatt miként alakult ennek az új jogintézménynek az alkalmazása, miként viszonyulnak hozzá a hatóságok és milyen értelmezési kérdések merültek fel az alkalmazás során, valamint összeszedtünk, hogy a különböző jogszabályok milyen bizonytalanságokat tartalmaznak és milyen előnyöket biztosítanak az építményi jog alkalmazása esetén.
2024. 06. 26. 03:00
Megosztás:

Vágynak saját lakásra a fiatalok, de azt gondolják, hogy sosem lesz rá elég pénzük

Minden harmadik 25-34 év közötti fiatal borúlátó a tekintetben, hogy képes lesz-e az életben kifizetni egy lakást – derült ki az OTP Otthon és az OTP Bank megbízásából, a közelmúltban készült kutatásból. Mindez nem is csoda, az ingatlankereső portál több mint 160 ezres hirdetési adatbázisa szerint Budapesten átlagosan 1,1 millió forintos négyzetméteráron hirdetik a használt lakásokat és a fővárost nem beleszámítva is, országosan négyzetméterenként 726 ezer forintba kerül egy garzonlakás.
2024. 06. 26. 02:30
Megosztás:

Tilos otthon pénzt tartani?! - A nagypapát letartóztatták az udvaron elrejtett milliók miatt

Egy váratlan fordulattal bővült egy nyugat dunántúli falu nyugdíjas közösségének élete, miután a helyi rendőrség letartóztatta a 78 éves F. Mihály bácsit, akit azzal vádolnak, hogy több millió forintot rejtett el az udvarán.
2024. 06. 26. 02:00
Megosztás:

Akciós utasbiztosítások a nyárra

Okostelefon, táblagép és utazási utalvány sorsolás, extra szolgáltatások, kuponkód, családi és csoportos kedvezmények is szerepelnek a biztosítók utasbiztosítási akciói között.
2024. 06. 26. 01:30
Megosztás:

Aki 500.000 Ft-nál több készpénzt tart otthon, bajba kerülhet!

Sokan gondolják úgy, hogy a készpénz otthoni tartása biztonságot nyújt, azonban ez számos veszéllyel és pénzügyi hátránnyal járhat. Az alábbiakban bemutatjuk, miért kerülhet bajba az, aki jelentős mennyiségű készpénzt tart otthonában.
2024. 06. 26. 01:00
Megosztás:

Megugrott az innogy energetikai csoport nettó nyeresége Csehországban

A magyar tulajdonú innogy energetikai csoport 3,47 milliárd korona nettó nyereséget ért el tavaly Csehországban, az előző évhez képest a nyeresége több mint 2,9 milliárd koronával növekedett - mutatott rá a CTK hírügynökség, amely kedden ismertette a társaság cseh hivatalos közlönyben megjelent tavalyi éves jelentését.
2024. 06. 26. 01:00
Megosztás:

3 mém érme, amivel 10 ezer forintból 1 milliót csinálhatsz

A szélesebb körű piaci visszaesés közepette találni még olyan érméket a kripto piacon, amelyekkel nyereséget érhetünk el. A mém érmék tipikusan ezek közé tartoznak és akár minimális befektetésből hatalmas profitot csinálhatnak.
2024. 06. 26. 00:01
Megosztás:

Májusban csökkentek a spanyol termelői árak

Spanyolországban a termelői árak éves szinten 4,6 százalékkal csökkentek májusban az előző havi 6,7 százalékos esést követően - közölte a spanyol statisztikai hivatal (Instituto Nacional de Estadística - INE) kedden.
2024. 06. 25. 23:30
Megosztás:

A SOL árfolyama 100 USD-re csökken - az MTAUR az utolsó bikafutás reménye?

A Solana (SOL) tulajdonosoknak szóló hírek nem tűnnek túl fényesnek. A kriptó érme éles visszaesést mutat, miközben küzd az árfolyamának fenntartásáért. A Solana (SOL) egy fontos, 133 dolláros támaszszint megtartásának sikertelensége után fokozott eladási nyomás alatt áll.
2024. 06. 25. 23:00
Megosztás:

A munkahelyi változások ösztönzőek lehetnek a dolgozókra nézve

Globálisan a munkavállalók csaknem fele (45 százalék) úgy érzi, hogy az elmúlt évben jelentősen megnőtt a munkaterhelése, kétharmaduk pedig bizonytalannak érzi helyzetét a munkahelyi változások felgyorsulása miatt, mindez a készségeik hosszú távú fejlesztésére ösztönzi a dolgozókat - derült ki a PwC Global Workforce Hopes & Fears felméréséből, amelynek eredményeiről a nemzetközi tanácsadó cég kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t.
2024. 06. 25. 22:30
Megosztás:

Jelzáloglevél-csereaukciót tartott az MBH Jelzálogbank

Sikeres tőzsdei jelzáloglevél-csereaukciót tartott kedden az MBH Jelzálogbank, a beérkezett, összesen 9,6 milliárd forint ajánlatból 5,6 milliárd forintot fogadott el - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 06. 25. 22:00
Megosztás:

A növekedés legfőbb hajtóereje lehet idén a kiskereskedelem

Több éves visszaesés után helyreállni látszik a fogyasztói bizalom, így a kiskereskedelem lehet a gazdasági növekedés legfőbb hajtóereje idén - mondták az MBH Bank keddi sajtórendezvényén a hitelintézet szakértői Budapesten.
2024. 06. 25. 21:30
Megosztás: