Mennyi lesz a Bitcoin 2030-ban? Cathie Wood szerint egy 100 dolláros befektetés 5510-et ér majd

A kriptopénz piacon a Bitcoin mindennek alfája és omegája, ezért az árfolyamának mozgása sok mindent elmesélhet a piaci körülményekről, illetve a jövőben várható ármozgásokról. Az elemzők és kriptopiaci szakemberek időről időre elemzik az érme árának alakulását, hogy képet adjanak a befektetőknek a piac történéseiről.

Mennyi lesz a Bitcoin 2030-ban? Cathie Wood szerint egy 100 dolláros befektetés 5510-et ér majd

Továbbá megnézzük, hogy a Bitcoin emelkedéséből akár a 99Bitcoins érme húzhatja a legnagyobb hasznot.

Hogyan teljesített a Bitcoin az utóbbi időszakban?

A bitcoin első éveit folyamatos bikafutások jellemezték, az egyik legnagyobb erősödés idején, 2021 novemberében a BTC ára 4000 dollárról 69 000 dollárra emelkedett. Az elmúlt 18 hónap alatt pedig a BTC 16 000 dollárról 73 000 dolláros, új történelmi csúcsra kapaszkodott fel. Voltak azonban bőven bizonytalan időszakok az érme életében.

2023 júniusában a BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője terveket nyújtott be egy kifejezetten a BTC-re vonatkozó tőzsdén kereskedett alap (ETF) indítására. Több más intézmény is követte a példáját, így 2024 januárjában 11 ETF-et hagytak jóvá az Egyesült Államokban, ez repítette a bitcoin árfolyamát új történelmi csúcsra, egészen a 73 ezer dollárig.

bitcoin árfolyam grafikon

A Bitcoin árfolyamának másik meghatározó alakítója a nagyjából négyévente bekövetkező felezési esemény, amely csökkenti az új érmék létrehozásának ütemét. A legutóbbi Bitcoin felezés 2024. április 20-án történt, mostanra a bitcoin kibocsátási rátája 3,125 BTC/blokkra csökkent, amivel a bitcoin éves inflációja jóval 1 százalék alá esett.

Más elemzők ezt nem tartják annyira meghatározónak az árfolyam alakulását illetően, ehelyett a külső likviditási ciklusokhoz való igazodás lehet az, ami a BTC árfolyamának felfelé irányuló mozgását okozza. Bármi is legyen a pontos magyarázat, nem zárható ki egyik meglátás érvényessége sem.

Lássuk, hogy a jól ismert üzletasszony és befektető, Cathie Wood mit gondol a Bitcoin árfolyamának alakulásáról, akár hosszabb távon is.

Az elismert vállalatvezető jóval 1 millió dollár fölé jósolja az árfolyamot

A 2014-ben alapított ARK Invest gyorsan az egyik legnagyobb vagyonkezelő céggé vált világszerte. A Cathie Wood által vezetett vállalat több befektetési terméket és szolgáltatást is kínál, miközben nagy hangsúlyt fektet az innovációra és a technológiai fejlesztésekre. A cég 2024 elején a 21Shares-szel együttműködve egy spot Bitcoin ETF-et (ARKB) indított. Az ETF és több más termék is nagyrészt sikeres volt, több mint 3,2 milliárd dollárnyi AUM-ot vonzott, amely a vállalat által kezelt összes vagyon értékét jelenti.

Cathie Wood

Az ETF elindítását követően Cathie Wood jelentős figyelmet kapott a Bitcoin jövőbeli árfolyamára vonatkozó előrejelzései miatt.

"Ezzel az intézményi zöld lámpával, amit a SEC (Amerikai Tőzsdefelügyelet) adott rúgkapálva és sikoltozva, az általunk végzett elemzés szerint, ha az intézményi befektetők a portfóliójuk valamivel több mint 5 százalékát Bitcoinba fektetnék, ahogy szerintünk idővel ezt meg is teszik majd, akkor ez önmagában 2,3 millió dollárral növelné az előbb említett előrejelzést" - jegyezte meg Wood egy New York-i befektetői konferencián.

Az új előrejelzés magasabb, mint az év elején. Ugyanis 2024 januárjában Wood kijelentette, hogy a Bitcoin 2030-ra elérheti az 1,5 millió dollárt, miután "a SEC jóváhagyásával megnőtt a bikás jellegek valószínűsége. Ez pedig zöld utat jelent". A spot ETF-ek jóváhagyása előtt Wood azt jósolta, hogy a Bitcoin 2030-ra elérheti az 1 millió dollárt.

Wood befektetési tézise a Bitcoinról a jelentős mértékű intézményi elfogadásra támaszkodik. Bár hihető, hogy ha az intézményi befektetők portfóliójuk 5 százalékát Bitcoinba fektetik, akkor az árfolyam elérheti a 3,8 millió dollárt, bár ez 2030-ra valószínűtlen. Ugyan az intézményi elfogadottság 2024-ben jelentősen megnövekedett, ehhez az intézményi környezet példátlan változásaira lenne szükség.

A 2030-ra vonatkozó előrejelzés a következő Bitcoin-feleződést is figyelembe veszi, amely várhatóan 2028-ban következik be. Történelmileg a Bitcoin feleződések magasabb csúcsokat, majd magasabb mélypontokat eredményeznek. Ha ez a minta 2030-ban is folytatódik, akkor az ár 2029 vagy 2030 körül tetőzhet, ami potenciálisan egybeeshet Wood árfolyam-előrejelzésével.

Ha Woodnak igaza van, és a Bitcoin eléri a 3,8 millió dollárt, akkor egy 100 dolláros Bitcoin-befektetés ma 5510 dollárt érne 2030-ban. Ez több mint 95 százalékos, összetett éves növekedési rátát (CAGR) jelent.

Az érme, ami szintén hasznot húzhat a BTC felfutásából

A 99Bitcoins az egyik legnagyobb kripto oktatási platform, amelynek célja, hogy 99BTC érméjét elsők között átállítsa a BRC-20 szabványra.

A projekt egyelőre még az ETH-n fut, de szívesen közelebb kerülne a névadójához. A BRC-20 narratíva a biztonság és a stabilitás mellett a pénzkeresésre is lehetőséget ad. Az elemzők szerint a BTC árfolyama ugyanis kár a 300 000 dollárt is elérheti a bikafutam alatt, ez pedig magával húzná a BRC-20 érméket is.

99bitcoins kripto ico

Ráadásul a 99Bitcoinst a Bitcoin közösség nagy része ismeri, a mostani veteránok jó részének tudását ugyanis ez a platform pallérozta. Erre erősít rá az is, hogy a projekt weboldalára már több mint 2,8 millióan regisztráltak.

Mindez alátámasztja a tényt, hogy a 99BTC token előértékesítése hatalmas siker, és már 2 millió felett jár. Az egyedi learn-to-earn megközelítés révén a tulajdonosok úgy gyűjthetnek 99BTC tokeneket, hogy közben tanulnak a kriptovalutákról. Ezáltal nemcsak értékes tudást szerezhetnek, de egy kis pénzhez is jutnak, ami motiválja őket. 

learn to earn kriptó

Az érmét a tulajdonosok akár letétbe is helyezhetik, de VIP mentorálásra vagy prémium oktatási tartalmakra is beválthatják.

A 99BTC az elemzők figyelmét is felkeltette, akik 10-szeres megtérülést jósolnak neki. Érdemes tehát még addig beszállni, amíg ezt kedvező áron teheted meg az előértékesítésben. Csatlakozz te is! 

Vásárolj 99BTC tokent

Ez is érdekelhet:

Az új mém érme, a Base Dawgz előértékesítése 700 000 dollár felett

A Sealana előértékesítés átlépte a 4 millió dolláros határt és az utolsó szakaszba ér

A legjobb kriptovaluta befektetés 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Írja fel most! Változik az áram- és gázszolgáltatás ügyfélszolgálati elérhetőségei!

Az E.ON Hungária Csoport még 2022 áprilisában értékesítette egyetemes energiaszolgáltatást nyújtó leányvállalatát, az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t az MVM Csoport részére, a cég 2024. június 30-án jogilag is beolvadt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.
2024. 07. 13. 01:00
Megosztás:

Szakad a Bitcoin? Ezt a 3 kriptót nem érdekli

Az utóbbi időben nem nagyon lehet dicsekedni a BTC teljesítményével. A legnagyobb piaci kapitalizációjú érmére több frontról is rájár a rúd: az ETF-ekből folyamatos a kiáramlás, a dollár is viszonylag erős és a német kormány a hétvégén több mint 900 millió dollár értékben szabadult meg BTC-től. Ezek mind lefelé nyomják az árat, a digitális arany így a héten egy kis időre még az 55 000 dolláros szint alá is benézett.
2024. 07. 13. 00:01
Megosztás:

Védekezz természetes hatóanyagokkal a szúnyogok és a kullancsok ellen!

Szeretjük a nyarat, mert kellemes a hőmérséklet, így sokat tartózkodhatunk a szabadban, kitárhatjuk az ajtókat, ablakokat, azonban ezzel együtt a zavaró rovarok is megjelennek az otthonainkban, így a távoltartásukra is megoldást kell találni. 
2024. 07. 12. 23:30
Megosztás:

Csökkent májusban a hazai ipari termelés

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 12. 23:00
Megosztás:

Tizenhat civil szervezet részesül állami támogatásban

Tizenhat civil szervezet részesül támogatásban a százhatvanmillió forint keretösszegű, egészségügyi témájú pályázatból - közölte a Belügyminisztérium (BM) pénteken az MTI-vel.
2024. 07. 12. 22:00
Megosztás:

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2024. 07. 12. 21:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 07. 12. 20:00
Megosztás:

Az újszülöttkori oxigénhiány

Ez az állapot nemcsak a születés után következhet be, hanem már a harmadik trimesztertől, tehát a várandósság harmadik harmadától kezdve érintheti a magzatot, egészen a születés utáni 28. napig, tehát az újszülöttkor végéig.
2024. 07. 12. 19:45
Megosztás:

Az európai tőzsdékhez képest alulteljesítő volt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 191,4 pontos, 0,27 százalékos emelkedéssel 72 133,07 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 12. 19:00
Megosztás:

Oroszország a világ vezető búza- és árpaexportőre

Első helyen áll a világon a búza- és árpaexport tekintetében Oroszország a lezárt - 2023. július 1. és 2024. június 30. közötti - mezőgazdasági szezon eredményei szerint az előzetes adatok szerint - jelentette ki Alekszandr Malov, az orosz agrárminisztérium mezőgazdasági főosztályvezetője az orosz parlament felsőházának csütörtöki ülésén.
2024. 07. 12. 18:30
Megosztás:

Pluszban indítottak az amerikai tőzsdék

Erősödéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok pénteken.
2024. 07. 12. 18:00
Megosztás:

Törökországban mélypontra csökkent a munkanélküliség májusban

Törökországban az előző hónapban jegyzett 8,5 százalék után májusban 8,4 százalékra, 2012. novembere óta a legalacsonyabb szintre csökkent a munkanélküliségi ráta a török statisztikai hivatal (Türkiye Istatistik Kurumu - TÜIK) által közzétett adatok szerint.
2024. 07. 12. 17:30
Megosztás:

Derűlátó a turisztikai szektor

Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői a helyzetüket pozitívnak érzékelték - közölte a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a GKI Gazdaságkutató közreműködésével végzett legfrissebb felmérése alapján az MTI-vel csütörtökön.
2024. 07. 12. 17:00
Megosztás:

Terjeszkedik az aszály

Különösen Magyarország középső területein fokozódik az aszály, a nyári növényeknek sürgősen esőre lenne szüksége - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 07. 12. 16:30
Megosztás:

Már a magtárakban az árpa

Idén a száraz és meleg időjárás miatt az őszi vetésű szántóföldi növények betakarítása a szokásosnál mintegy két héttel korábban megkezdődött, és folyamatosan zajlik a hőségben is: az árpáé már be is fejeződött, a többi kultúra aratása is ütemesen halad, és lassan a végéhez közelít. Köszönet illeti a gazdákat szorgalmukért és kitartásukért - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 16:00
Megosztás:

A hétvégén éjszakára felfüggesztik a kamionstopot

A nehéz-tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása július 13-án (szombaton) 15 órától július 14-én (vasárnap) 22 óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot a kiemelkedően magas hőmérséklet miatt az éjszakai időszakban szombat 22 óra és vasárnap reggel 6 óra között felfüggesztik - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 15:30
Megosztás:

Tovább mélyülnek az agrárkapcsolataink Azerbajdzsánnal

Oktatási, tudományos és állattartási kérdésekről is egyeztetett Nagy István tárcavezető, Majnun Mammadovval, Azerbajdzsán agrárminiszterével - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 15:00
Megosztás:

A Magyar Posta figyelemfelhívó kampányt indít

Postásnak lenni nem küzdősport szlogennel figyelemfelhívó kampányt indít a Magyar Posta a kézbesítők, a hivatalokban dolgozó ügyfélkapcsolati munkatársak védelme érdekében.
2024. 07. 12. 14:30
Megosztás:

Csökkentek a nagykereskedelmi árak júniusban Németországban

Németországban a nagykereskedelmi árak csökkentek havi szinten a szakértők által várt növekedés helyett, míg éves összevetésben minimálisan lassult a csökkenés mértéke a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken közzétett adatai szerint.
2024. 07. 12. 14:00
Megosztás:

Kezdetét vette a dohánykontroll

Elindult a dohánykontroll: július elején megkezdődött a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett "törés", a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága kiemelt figyelmet fordít a feketekereskedelem megakadályozására - közölte a NAV pénteken az MTI-vel.
2024. 07. 12. 13:30
Megosztás: