Milyen megoldások vannak a szigetelőtakarók rögzítésére?

A hőszigetelő paplanok alapvetően tépőzár, illetve mágnes segítségével vannak rögzítve. Ezek a termékek jellemzően ipari körülmények között vannak alkalmazva, akár kültéren, akár beltéren, különböző szerelvények, illetve gépek burkolásához, a biztonság és hatékonyság jegyében.

Milyen megoldások vannak a szigetelőtakarók rögzítésére?

Mit nyerhetünk a szigetelés alkalmazásával?

Az Energy Technoplus Kft. szigetelőtakarói eredményesek az energiával való takarékosság terén, így hozzájárulnak a környezetszennyezés mérsékléséhez. Képesek arra, hogy a hőveszteséget a minimumra csökkentsék, aminek következtében hatékonyabb működés, valamint biztonságosabb és komfortosabb munkakörnyezet is megteremthető.

A rögzítőrendszerek jelentősége

A rögzítéshez használt megoldások nem csupán amiatt fontosak, mert ezek révén marad a helyén a szigetelés, noha egyértelműen ez a legfőbb funkciójuk. Emellett azért is nagy a jelentőségük, mert meghatározzák azt, hogy eltávolítható, illetve visszatelepíthető-e a szigetelés a segítségükkel, avagy sem.

Mivel minden szigetelőtakarónak kifejezetten az adott géphez, helyhez és körülményekhez kell illeszkednie, ezért a rögzítőelemek terén is előfordulhat, hogy nem mindig ugyanaz a változat lesz a tökéletes választás. Lássuk, milyen opciók állnak rendelkezésünkre!

A rögzítőelemek típusai

A rozsdamentes acél mint alapanyag a tartósság szempontjából kitűnő választást jelent, míg a költséghatékonyság, valamint a telepítés gyorsasága terén közepesre vizsgázik. Jellemzően ezt alkalmazzák tengeri környezetben, valamint kipufogó rendszerek esetén is. A belőle készülő lacing drótok és szegecsek képesek a nagyobb terheléssel is megbirkózni, ezért a súlyosabb szigeteléshez is megfelelnek, míg a többi típus, a különféle kapcsok, pántok, tépőzárak, illetve rugók egyéb helyzetekben jelenthetnek remek megoldást.

A rozsdamentes acéldrótok és szegecsek képesek ellenállni a korróziónak, ráadásul rugalmasság is jellemzi őket. Hosszú élettartamú rögzítés alakítható ki velük, s még nehezen kialakítható rögzítéshez is remek alapul szolgálnak.

A szíjak ezzel szemben teflonból vagy szilikonból készülnek, ami lehetővé teszi, hogy könnyen feszítsük meg őket. Ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben, remek a szakítószilárdságuk, és csak kismértékű nyúlás jellemzi őket. A rugók gyorsan, eszközök nélkül is telepíthetők, még nagy hőmérséklet esetén is tartós, nem korrodálódó megoldást jelentenek.

A patentok is sokáig tartósan és megbízhatóan képesek helytállni, de például geometriai formák esetén nem előnyösek. A tépőzárak többféle alapanyagból is készülhetnek, ilyen például a nejlon, de poliészterből vagy rozsdamentes acélból is lehetnek. Elősegítik a gyors rögzítési folyamatot, és kedvező választásnak bizonyulnak kis hőmérséklet esetén.

Láthatjuk, hogy többféle lehetőség is elérhető, ahogy azt is, hogy mindegyiknek megvan a maga előnye is. A döntést tehát mindig az adott esethez illően kell meghozni a rögzítőelem fajtájának a kérdésében.

Így alakult a forint reggelre

Vegyesen alakult a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 05. 15. 09:00
Megosztás:

Okos pénz áramlik be, ahogy a forró mémérmék, a Pepe Coin és a KangaMoon szárnyalnak

A gyorsan növekvő kriptopiacon a forró mémérmék nagy vonzerőt jelentenek a kereskedők számára. A Pepe (PEPE) és a KangaMoon (KANG) ezek közé tartoznak; sok nagy befektető keresetté tette őket. Míg a PEPE a mémérmék egyik óriása, addig a KANG újonc, jelenleg az előértékesítés bónusz szakaszában. Azonban sok szakértő szerint ez lesz a következő 100-szoros növekedésű mémérme 2024-ben.
2024. 05. 15. 08:30
Megosztás:

Az SEC 2 milliárd dollárra perli a Ripple-t (XRP), a Tether (USDT) növeli befektetését a CityPay-ben, a Rollblock (RBLK) árának 1200%-os emelkedését jósolják

Nemrég az SEC úgy döntött, hogy folytatja a Ripple (XRP) elleni pert 2 milliárd dollárra, mivel a jogi harc fokozódik.
2024. 05. 15. 08:00
Megosztás:

Növekedésben az európai élménygazdaság: egyre többen választják az élményeket a tárgyi emlékek helyett

Idén Európa számos globális sporteseménynek, zenei turnénak és filmfesztiválnak ad otthont, melynek apropóján a Mastercard új kutatásában mélyrehatóan vizsgálta, hogy miért helyezik az emberek egyre inkább előtérbe az élményekre fordított kiadásokat. Évről-évre az „Öreg Kontinens” számít egyébként is a legnépszerűbb utazási célpontnak: csak 2023-ban 700 millió turista töltötte itt a szabadidejét.
2024. 05. 15. 07:30
Megosztás:

A Graphisoft Park SE növelte eredményét az első negyedévben

A Graphisoft Park SE Ingatlanfejlesztő Európai Részvénytársaság 2024. első negyedévi pro forma nettó eredménye 2,13 millió eurót tett ki, amely 4 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakának teljesítményét - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsdén közzétett jelentésében.
2024. 05. 15. 07:00
Megosztás:

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.
2024. 05. 15. 06:30
Megosztás:

A kapcsolattartás kulcsfontosságú a szülés után visszatérő munkavállalók megtartásában

Magyarországon az érintett nők többségének kihívást jelentett a szülési szabadság után a munkaerőpiacra való visszatérés – derül ki a Profession.hu felméréséből. A munkaadók sok esetben nem rendelkeznek kellően részletes tervvel azokra az esetekre, ha egy munkavállalójuk szülési szabadságra megy. Tudatos tervezéssel és energiabefektetéssel ugyanakkor a cég és a munkavállaló is könnyebben veheti a kilépési folyamat és a távollét során felmerülő akadályokat. A kismamák visszatérésében kulcsfontosságú szerepe van annak, hogy hogyan zajlott a kilépés és hogy a szülési szabadság alatt milyen minőségű volt a kapcsolattartás.
2024. 05. 15. 06:00
Megosztás:

A kudarc a fejlődés egy útja – de azért nem árt felkészülni mindenre!

Bár sok sportoló magáénak érzi a fenti sorokat, azért az ő esetükben is érdemes felkészülni mindenre. A kudarc a fejlődés egy olyan útja, amin gyakorlatilag mindenki átmegy, csak nem mindegy, hogy miként éljük meg ezt az utazást! Ugyanakkor a váratlanra is érdemes felkészülnünk, lelkileg és persze anyagilag is.
2024. 05. 15. 05:30
Megosztás:

Csak az a cég lehet sikeres, amely tesz a fenntarthatóságért!

Egyre többet hallani ezt a szót: fenntarthatóság. De mit is jelent ez a gyakorlatban? A nagy gyártócégek már tudatosan törekednek arra, hogy olyan alapanyagokat használjanak fel, amelyek környezetbarátak, sőt visszaforgathatók!
2024. 05. 15. 05:00
Megosztás:

A spanyol parlament felsőháza elutasította az amnesztiatörvényt

A spanyol parlament felsőháza (szenátus) kedden elutasította az amnesztiatörvény tervezetét, amely a szeparatista katalán politikusok és aktivisták számára közkegyelmet biztosítana.
2024. 05. 15. 04:30
Megosztás:

A NAV legújabb gyakorlata - a transzferárazás audit

A NAV ellenőrzési gyakorlatában egyre komolyabb szerepet kap a transzferárazás auditja. Ráadásul a vonatkozó szabályok is évről-évre egyre összetettebbek. A transzferár-dokumentációs határidők közeledtével érdemes végigtekinteni, hogy mik azok a rejtett csapdák, amelyeket kerüljünk el a dokumentáció és az adatszolgáltatás elkészítésekor. Ebben van segítségünkre a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője.
2024. 05. 15. 04:00
Megosztás:

A Gránit Bank a nyolcadik legnagyobb bank

A Gránit Bank 19 milliárd forintos adózott eredménnyel, konszolidált szinten 21,6 milliárd forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet, a mérlegfőösszeg alapján pedig mára Magyarország nyolcadik legnagyobb univerzális bankjává vált - tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t kedden.
2024. 05. 15. 03:00
Megosztás:

A bátor nyugdíjas legyűrte a csalót - de mi lett a vége?

A csendes Dunántúli településen, ahol az idősek nyugalomban élvezhetik nyugdíjas éveiket, egy nem mindennapi esemény rázta meg a lakosságot. Sz. Kálmán, a 75 éves nyugdíjas, aki korábban hivatásos sportolóként és rendőrként dolgozott, legyűrt egy csalót, aki a faluban akart garázdálkodni.
2024. 05. 15. 02:00
Megosztás:

Átgondolt alkoholfogyasztás

Az alkoholos italok fogyasztása sok kérdést felvet. Az egyik ilyen, hogy mit tegyünk akkor, ha szeretnénk italozni a barátokkal, de a másnapi programunk szempontjából ez mégsem lenne olyan jó ötlet. Jó hír, hogy már létezik megoldás erre a problémára, és nem feltétlenül kell kompromisszumos eredményeken törnünk a fejünket.
2024. 05. 15. 01:30
Megosztás:

Ha lefotóz a traffipax gyorshajtás miatt, megúszhatod a büntetést! Mutatjuk hogyan

Előfordulhat bárkivel, aki nap mint nap autózik, hogy véletlenül éppen akkor gyorsít egy kicsit, amikor egy sebességmérő radar (traffipax) van ott. Ilyenkor általában ránézünk a sebességmérőre, és megijedünk, mert a megengedettnél magasabb értéket látunk. Azonban ne essünk pánikba azonnal! Lehetőség van arra, hogy ne kelljen büntetést fizetnünk. Mennyivel léphetjük túl a megengedett sebességhatárt anélkül, hogy sárga csekket kapnánk? És egyáltalán kinek kell fizetnie a bírságot?
2024. 05. 15. 01:00
Megosztás:

Erre a két kriptóra a bálnák is felkapták a fejüket

Az előértékesítések kedvelt vadászterületet jelentenek a bálna vásárlóknak, akik a nagyon olcsó érméket hatalmas mennyiségben képesek megvásárolni. Így általában szép summát is szakítanak egy későbbi értékesítéskor. Természetesen nem elég, hogy egy érme olcsó legyen, sok egyéb szempont is számít, amikor egy bálna bevásárol. A projekt megalapozottsága, az ütemterve, a marketing vagy éppen a közösségének építése.
2024. 05. 15. 00:01
Megosztás:

Csökkent a közvetlen külföldi befektetések értéke Romániában

Romániában 5,46 százalékkal csökkent a közvetlen külföldi befektetések értéke az idei első negyedévben éves összevetésben - közölte a Román Nemzeti Bank (BNR) kedden.
2024. 05. 14. 23:30
Megosztás:

Új CEO, Vécsey Balázs a Siemens Mobility Kft. élén

Tapasztalt vezető a közlekedés átalakításáért és fenntarthatóságáért. A Siemens Mobility több mint 135 éve megbízható partner Magyarországon.
2024. 05. 14. 23:00
Megosztás:

Így készíthetsz magadnak mesés mandula körmöket

Kicsi kezekkel és vastagabb ujjakkal rendelkezel? Akkor a picit hosszabb és íveltebb mandula körmök nagyságrendekkel szebbé tehetik a kezeidet, optikailag ugyanis képesek megnyújtani az ujjak hosszát.
2024. 05. 14. 22:30
Megosztás:

Új sport- és kulturális létesítményt adtak át Mélykúton

A sport és a kultúra elválaszthatatlanok és ezt a kapcsolatot fejezi ki a mélykúti központ is, amely egyszerre sportcsarnok és kulturális centrum - jelentette ki a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár az új, több mint ötmilliárd forint állami támogatással épült intézmény átadásán kedden a Bács-Kiskun vármegyei Mélykúton.
2024. 05. 14. 22:30
Megosztás: