Milyen új tőzsdei trendekre számíthatunk a járvány után 2022-ben?

Most, 2021. utolsó negyedévében, már lehet jóslatokat látni a 2022-es tőzsdei folyamatokra. Ha szeretnéd megtudni, milyen trendek jöhetnek az új évben, mindenképpen olvasd el cikkünket!

Milyen új tőzsdei trendekre számíthatunk a járvány után 2022-ben?

Most, a negyedik negyedévben alakul ki a 2022-es tőzsde arculata

2021. harmadik negyedévének elején a növekvő kockázatok bekerültek a befektetési gondolkodásba. A befektetők lelkesedése július és augusztus folyamán alábbhagyott, ahogy a kockázatok kialakultak és fokozódtak. A szeptember úgy ért véget, hogy a piacok egy kicsit mérséklődtek, és ugyanígy a befektetői kedv és mérséklődött.

Az Online Casino Bonuses Finder hálózat tulajdonosa, Tony Sloterman szerint ez egy jó hír, mivel a kockázatok széles körű felismerése és a megváltozott hozzáállás éppen a szükséges erősítő hatás. Ez a kombináció segít megalapozni egy új részvénypiaci emelkedést.

Milyen új tőzsdei trendekre számíthatunk 2022-ben?

Először is, ne várjuk, hogy a növekedés és a spekuláció átadja helyét az értéknek és a konzervativizmusnak. Ez csak akkor történik meg, ha a tőzsde meredeken zuhan, ami miatt a korábban optimista befektetők visszavonulnak és pesszimistává válnak. Arra azonban számítanod kell, hogy a mostanra már megtört hóbortok elhalványulnak: SPAC-k (speciális célú felvásárló társaságok), "mém" részvények és túlárazott IPO-k. A negatív teljesítmény szerencsére még a legerősebb hóbortokat is elmossa, így a Legjobb Magyarországi Kaszinó Bónuszok 2021-es haszonélvezőinek is lesz mibe befektetni a nyereményeiket.

Helyettük inkább arra kell összpontosítani, ami már bekövetkezett: az egyes cégek, országok növekedési kilátásaikat növelő intézkedésekre, beleértve a felvásárlásokat, az elidegenítéseket, az új stratégiákat (pl. árképzés és működés), a horizontális és vertikális terjeszkedést és a pénzügyi szerkezetátalakítást.

A járványhatások éve lesz 2022 (is)

A látszólag negatív világjárványhatások és az erőforrás/termékhiány ösztönzi és lehetővé teszi a szervezeteket az innovációra és a változásra. A hírek arról, hogy a készpénzben gazdag szervezetek felkészülnek a válság utáni növekedési gazdaságra, többre utalnak, mint a beruházási tervek. A készpénz a kockázatvállaláshoz szükséges párnát és a növekedés eszközét biztosítja.

Ez a növekedési környezet magában foglalja majd az emelkedő inflációt és kamatlábakat. Ezek a felfelé irányuló elmozdulások természetes módon kísérik az egészséges növekedési időszakokat, mivel az erőforrások, termékek és szolgáltatások iránti kereslet növekszik.

Mi marad - egyelőre

Egy növekedési történetre - tehát egy tőzsdei szereplő pozitív mérlegére - szívesebben “tesznek fel” pénzt a befektető. Ilyenkor gyakori, hogy a gyors növekedés háttérbe szorítja a klasszikus fundamentális elemzést, sőt, van hogy végül a negatív eredményt is figyelmen kívül hagyják. Ezek a high-grow részvények a főleg technológiai cégek papírjai, olyanoké, mint a Shopify vagy az Alibaba. Ezen részvények adás-vétele 2022-ben is fontos tőzsdei folyamat lesz, jelentős profitot generálva.

Egy izgalmas stratégia visszatérhet

Ez a stratégia egy növekedési vállalat felvásárlása egy értékálló árú vállalat által. A növekedési vállalat magasabb árú részvényeinek felhasználása a felvásárláshoz túlméretezett bevételt és nyereségnövekedést eredményezhet. Még jobb a készpénz felhasználása, különösen egy növekedési időszakban, amikor a pénzügyi agresszivitás elfogadott, sőt pozitívan értékelt.

A stratégia mögött álló legfontosabb nyilvános indoklás a "szinergia" - az 1+1=3 szemlélet. Sok esetben a szinergia valóban létrejön és értékes. Más esetekben azonban, különösen a stratégia népszerűségének növekedésével, nem. Két különböző szervezet, munkaerő és kultúra egyesítése kihívást jelent. Két különálló szervezet egyszerű összevonása szükségszerűen zavarokat és konfliktusokat okoz, amelyek mindkét működést alááshatják.

A lényeg: Most van itt az ideje felkészülni 2022-re

Ismerkedj meg a befektetési stratégia új szemléletével. A kockázatok és a hóbortok kombinációja ebben a negyedévben úgy tűnik, hogy tetőzik. Ez azt jelenti, hogy a jövő készen áll a beköltözésre.

Valószínűleg nem lesz nagyszabású váltás. A vállalati intézkedések célja az lesz, hogy a gazdasági növekedésből, az inflációs nyomásból és a piac által meghatározott kamatlábak visszatéréséből profitáljanak. Mindez viszont a részvénypiacot és a befektetési hozamokat is feljebb kell, hogy vigye.

AutoWallis kulcsmenedzserek kaptak részvényt a Munkavállalói Résztulajdonosi Program keretében

Teljesültek az AutoWallis 2019-ben indított, hároméves Munkavállalói Résztulajdonosi Programjában (MRP)meghatározott elvárások, így az abban részt vevő, többségében több mint 15 éve a csoportnál dolgozó 23 kulcsmenedzser összesen 3,3 millió részvényt kapott. A tőzsde autós vállalata évente indít hasonló struktúrájú javadalmazási politikát, ezzel is támogatva stratégiai célja elérését, amely szerint az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává kíván válni.
2022. 08. 09. 16:00
Megosztás:

Közös gazdasági továbbképzéseket indít a Budapesti Metropolitan Egyetem és az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) többszintű együttműködések útján kiemelten támogatja a pénzügyi, közgazdasági terület szakemberképzését, a hazai közgazdászképzések versenyképességének erősítését. A stratégiai szintű partnerségek újabb mérföldköveként szakirányú továbbképzéseket indít a Budapesti Metropolitan Egyetemmel (METU) közösen. A 2022 őszén induló kétféléves szakok olyan, a hazai felsőoktatásban kevéssé vagy egyáltalán nem oktatott hiánypótló, az MNB szakértői által pedig naprakész tudást adnak, amelyre jelentős munkaerőpiaci kereslet jelentkezett az elmúlt években.
2022. 08. 09. 15:00
Megosztás:

Újra felpezsdült az élet Budapesten – ezt bizonyítják a Főtaxi számai is

A járvány előtti időket idéző pezsgést hozott a nyár Budapestre, az idegenforgalom élénkülésének pedig egyik megbízható indikátora a taxiforgalom alakulása. A turizmus növekedését a Főtaxi adatai is alátámasztják: a társaság a teljes nyári szezont összesen közel 650 000 fuvarral zárhatja, ami 7,5 millió kilométeres flottateljesítményt jelent, megközelítve a csúcsévnek számító 2019 azonos időszakát. A növekedésben kulcsszerepet játszanak az olyan események, mint a Formula 1, vagy a fesztiválok: a Magyar Nagydíj hetében több mint 90 000 alkalommal vették igénybe a Főtaxi szolgáltatásait, a közelgő Sziget időszakában pedig várhatóan mintegy 130 000-en utaznak majd a társaság autóival.
2022. 08. 09. 14:00
Megosztás:

13,7% a magyar horror-infláció - Pirkadat előtt van a legsötétebb?

Reménykedjünk, hogy tényleg pirkadat előtt a legsötétebb az éjszaka, hiszen a ma reggel publikált inflációs számok gyorsuló tendenciát mutatnak.
2022. 08. 09. 13:00
Megosztás:

Megjelentek az aszály miatti hitelmoratórium és kárkifizetés szabályai

Közzétették azokat a rendeleteket, amelyek szabályozzák az aszály miatti új hitelmoratóriumot, valamint a biztosítók aszálykár miatt speciális kifizetéseit.
2022. 08. 09. 12:00
Megosztás:

Digitális arcfelismerő technológiában erős vállalat bővít Budapesten

A Budapesten terjeszkedő Exadel technológiája hozzájárulhat a digitális arcfelismerés terjedéséhez: reptéri check-in, szállodai beléptetés, de egy napon akár köztéri hirdetésekben is feltűnhet a technológia A következő évtizedben 400%-kal is nőhet az arcfelismerésre épülő megoldások piaca – hazai KKV-k is sokat profitálhatnak a technológiából, ha időben kapcsolnak
2022. 08. 09. 11:00
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel nyitottak kedden a főbb európai tőzsdeindexek.
2022. 08. 09. 10:00
Megosztás:

Oktatási gerinchálózatot fejleszthet a Delta 638 millió forintért

Az oktatási intézmények és az adatközpontok között exponenciálisan növekvő adatátviteli igények miatti fejlesztést nyert el a Delta Systems, a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata által vezetett konzorcium. A 637.8 millió forintos megbízás alapján az országos iskolai hálózatokhoz kapcsolódó új gerinchálózati csomópontokat látják el DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) technológiával annak érdekében, hogy a meglévő optikai kábelek bővítése, avagy újabbak bérlése nélkül tudják kielégíteni az intézmények adatátviteli igényeit.
2022. 08. 09. 09:00
Megosztás:

Ezek miatt érkezett idén a legtöbb panasz a Budapesti Békéltető Testülethez

A postai- és a távközlési szolgáltatások, valamint a közüzemi ügyek kerültek a legnagyobb arányban a Budapesti Békéltető Testület (BBT) elé 2022. első felében. A karácsonyi ajándékküldés, a telefonszolgáltatók rendszerátállásaiból adódó gondok és a közüzemi problémák mellett számos termékkel kapcsolatos panasz is érkezett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által működtetett testülethez. A BBT az országos békéltető testületek által éves szinten összesen tárgyalt ügyek közel felében segíti a mindkét fél elégedettségén alapuló ügyrendezést.
2022. 08. 09. 08:00
Megosztás:

A magyar vállalkozók döntő többsége csődben van, csak nem tud róla

A jelenlegi gazdasági környezet, gondoljunk akár az adózási változásokra, az egyre növekvő inflációra, az euró–forint árfolyam kedvezőtlen alakulására, mind olyan hatással vannak a magyar kis és közepes vállalkozásokra, hogy a stabil működésből hirtelen csődközelben találhatják magukat.
2022. 08. 09. 07:00
Megosztás:

Az elsők között biztosítják a Magyar Bankholding tagbankjai a Széchenyi Kártya Program MAX hiteleit

Elindult a Széchenyi Kártya Program MAX, amely a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését célozza. Az MKB Bank és a Takarékbank, amely élen járt az eddigi Széchenyi Kártya Programok hitelkihelyezésében, az elsők között nyújtja az ügyfelek részére a megújult program konstrukcióit.
2022. 08. 09. 06:00
Megosztás:

20 millió eurós bírság jogellenes mesterséges intelligencia alkalmazásáért

A görög adatvédelmi hatóság júliusban 20 millió eurós bírságot szabott ki az amerikai Clearview AI Inc. nevű társaságra, megtiltotta a Görögországban élő érintettek személyes adatainak gyűjtését és kezelését a cég arcfelismerő szolgáltatásai keretében, és ezzel együtt ezek törlését is elrendelte. Fontos, hogy a Clearview AI Inc.-nek nemcsak a görög lakosokról eddig gyűjtött összes képét törölnie kell, hanem azokat a biometrikus információkat is, amelyek egy adott arc azonosításához szükségesek.
2022. 08. 09. 05:00
Megosztás:

A nyugdíjra hogyan hat a részmunkaidő?

Bár különböző okokból, rövidebb, vagy hosszabb ideig, de sokan dolgoznak részmunkaidőben. Gondoljunk csak arra például, hogy olyan munkajogi lehetőségek is választhatók a kisgyermekes szülők által, hogy átmenetileg részmunkaidőben dolgozzanak a kisgyermekre tekintettel.
2022. 08. 09. 04:01
Megosztás:

Jókora mínuszban a külkereskedelmi mérleg

Júniusban az euróban számolt export 13 százalékkal, az import viszont 24 százalékkal nőtt éves szinten. A külkereskedelmi mérleg így 1 milliárd euróval romlott. A következő időszakban több tényező javíthatja a szaldót.
2022. 08. 09. 03:00
Megosztás:

Egyesül a Random az Erste Befektetési Zrt.-vel

Október elsején a megváltozott piaci viszonyokra reagálva egyesül a Random Capital Zrt. az Erste Befektetési Zrt.-vel. Az egyesülés eredményeként a Budapesti Értéktőzsde legnagyobb forgalmú hazai brókercége jön létre, így biztosítva a hatékony működést és az ügyfelek legjobb kiszolgálását. Az Erste mindezzel párhuzamosan, a Randomtól érkező kollegákra támaszkodva új, Online Üzletágat alakít ki, amely tükrözi az internetes fejlesztések iránti elkötelezettségét. A Random jelenlegi ügyfelei az Ersténél a jövő év végéig mentesülnek a számlavezetési díj megfizetése alól.
2022. 08. 09. 02:00
Megosztás:

A UPS Healthcare jelentős nemzetközi felvásárlást jelentett be

A UPS bejelentette, hogy felvásárolja a Bomi Groupot, mely egyike a világ vezető, multinacionális egészségügyi logisztika szolgáltatóinak. A tranzakció révén 14 országban található hőmérséklet-szabályozott létesítményekkel és a Bomi Group közel 3000 magasan képzett munkatársával bővül a UPS Healthcare hálózata Európában és Latin-Amerikában.
2022. 08. 09. 01:00
Megosztás:

Annyira fogynak a hitelfelvevők, hogy már az átlagadós is VIP kamatot kap

A jegybank statisztikáit a piaci adatokkal összevetve úgy látszik, hogy már az átlagadósok kisebb kamaton vehetnek fel lakáshitelt, mint a legjobb adósoknak meghirdetett standard kamat. Az egyre fogyó számú ügyfelekéért folyó versenyben ugyanis a bankok egyedi kamatkedvezményekkel segítik azt, hogy olyan törlesztőrészlet jöjjön ki, ami mellett még létrejöhet a kölcsönügylet.
2022. 08. 09. 00:05
Megosztás:

Megtévesztette a fogyasztókat a Ryanair

A Ryanair tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat, a légitársaság 300 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot kapott - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn Facebook oldalán.
2022. 08. 08. 23:00
Megosztás:

A világpiaci ármozgások határozzák meg a külkereskedelmi mérleg alakulását

Az energiahordozók világpiaci árának drasztikus emelkedése miatt az importárak jobban nőnek az exportáraknál, ami rontja a cserearányokat, és jelentősen hozzájárul a külkereskedelmi mérleghiány emelkedéséhez - állapították meg a külkereskedelmi forgalom júniusi előzetes adatait kommentálva az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
2022. 08. 08. 22:00
Megosztás:

Roham várható az épületszigetelés piacon

Jelentős roham várható az idei hőszigetelés szezonban ősszel. Az emelkedő energiaárak és a rezsitámogatás csökkenés miatt számottevő keresletnövekedés várható, ezért nehéz lesz szakembert találni.
2022. 08. 08. 21:00
Megosztás: