Milyen zsebű is legyen az a kriptotárca?

Kereskedésre valamint befektetésre számtalan különböző lehetőségünk van. Elsőként figyelembe vehetjük a magyar Budapest Értéktőzsdét amely a második legnagyobb tőzsde Közép- és Kelet Európában. Itt magyar értékpapírpiaci kereskedés történik és ez 2007 óta elektronikus platformon folyik.

Milyen zsebű is legyen az a kriptotárca?

Továbbá lehet, hogy a devizapiac használatára is szükségünk lesz. Abban az esetben ha például külföldi befektetésről van szó avagy mikor külföldről vásárolunk valamilyen szükséges alapanyagot. Ekkor beszélhetünk az árutőzsde hasznáról is, ahol természeti források gyártását követően eladás és vételre van lehetőségünk. Ezen kívül számos sportfogadási oldal, mint például a betbónuszkód.com kínál lehetőséget az online játékra, sőt, különleges bónuszajánlatokat is kínálnak. Azonban jelen van egy manapság igen népszerű és gyakran használt befektetési eszköz is a kriptovaluta. Egy titkosított, decentralizált, digitális eszközről van szó amely csereeszközként illetve az elmúlt időkben mint fizetőeszközként is szolgál. Mára több ezer kriptovaluta közül lehet válogatni, ezek közül is a leghíresebbek a bitcoin valamint az ethereum. Ezeknek a vásárlására megannyi tőzsde nyújt lehetőséget. Mindazonáltal az esetleges hacker támadások miatt ezek tárolása nem biztonságos a tőzsdén. Ennek okán jött létre a kriptotárca. Ezek nem pénz tárolására szolgálnak, hanem információ megőrzésre valamint lehetővé teszik küldését és fogadását a kriptovalutáknak. Ugyanakkor több formája létezik az úgynevezett kriptotárcák avagy pénztárcáknak. Az hogy melyik számunkra a legmegfelelőbb választás több dologtól is függ ezért szükséges megvizsgálnunk a különböző szempontokat mielőtt elhelyezzük a kriptovalutát valahol.

Léteznek többek között szoftver pénztárcák, ezek leginkább a melegtárcákba sorolhatóak, azaz jelentkeznek internetkapcsolattal emiatt kényelmes és gyors tárolást biztosítanak. Ha ilyen téren keresgél valaki, akkor az Exodus egy kiemelkedően jó választás lehet. Egy ingyenes szoftvertárcáról beszélünk, amely asztali valamint mobil felületen is használható, továbbá 100-nál is több kriptoeszközt támogat és könnyű kezelése miatt alkalmas kezdők számára is. Ennél kezdők számára összetettebb, kizárólag mobilon használható tárca a Mycelium, amelyen bitcoin és ethereum hálózatot is el lehet érni valamint rendkívül jó biztonsági és adatvédelmi funkciókkal rendelkezik. Azonban ezeknek használata továbbra is rizikós mivel interneten keresztül érhetőek el, emiatt a legbiztonságosabb tárolási forma olyan illetők számára akik jelentős mennyiségű kriptovalutával jelentkeznek: a hardver pénztárca.

Ezek offline tárolják az adatokat, kis méretű hordozható elektronikus eszközök, amelyek ugyan drágábbak és kezelésük is kissé bonyolultabb mégis a Ledger Nano X elképesztően elterjedten használt, ez a készülék lehetővé teszi akár 100 kriptovaluta egyidejű kezelését és mindezt Bluetooth vagy USB-C segítségével csatlakoztatni tudjuk géphez avagy mobilhoz. Másik kiemelkedő hardver, tehát hidegtárca, a piacon a Trezor Model T. Népszerűségét annak is köszönheti a cég, hogy ők álltak elő elsőként a hardver tárca ötletével. Ez a típus pedig rendelkezik belső tőzsdével és váltó is elérhető a webes felületén.Továbbá érintőképernyővel valamint MicroSD kártyával van ellátva így ezáltal még egy további lépéssel tudjuk biztosítani adataink kódolását. 

Tehát amikor meghozzuk a döntést, hogy milyen kriptotárcát választunk, fontos szemügyre venni: milyen kezelési módjai vannak a tárcának, milyen kriptovaluták tárolására képes, valamint fel kell tenni a kérdést magunknak hogy a lehető legnagyobb biztonság avagy a gyorsan elérhető opció a számunkra fontosabb szempont. Kriptotárcát márcsak azért is hasznos vásárolni, mivel hogy befektetéseinket ezzel is megtehetjük.

Szerbia folytatja a koszovói helyzet rendezését célzó tárgyalásokat

Kétnapos, dulakodástól sem mentes vita után elfogadta a szerb képviselőház azt a jelentést, amely a Szerbia és Koszovó közötti tárgyalási folyamat utóbbi öt hónapjára vonatkozott. A parlamentben vérre menő vita folyt arról, hogy Szerbiának hogyan kell kezelnie a kialakult helyzetet.
2023. 02. 04. 10:00
Megosztás:

BKV: egységes szakszervezeti állásponttal folytatódtak a bértárgyalások

A BKV munkavállalói oldalát képviselő több szakszervezet egységes javaslattal érkezett a 2023-as bérmegállapodás megkötésére irányuló tárgyalássorozat újabb ülésére, amelyben a szakszervezetek több sávos, százalékos béremelésre tesznek javaslatot - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2023. 02. 04. 09:00
Megosztás:

Erősödött az euróövezeti gazdasági aktivitás

Januárban erősödésnek indult az euróövezet gazdasági aktivitása hat havi lassulás után a londoni S&P Global Market Intelligence piackutató intézet beszerzésimenedzser-indexe (BMI) alapján.
2023. 02. 04. 08:00
Megosztás:

A kulturális kínálatot bővítő turisztikai fejlesztés zajlik Pásztó történelmi városmagjában

A kulturális kínálatot bővítő turisztikai fejlesztésen dolgoznak a Nógrád vármegyei Pásztón, a történelmi városközpontban található középkori hangulatú "Romkert" területén. Lesz többek között Zsigmond király korát felidéző állandó kiállítás, középkori piac, szerveznek előadásokat és zenei fesztiválokat, megújítják a Csohány Galéria és a Gaál István emlékház épületeit, és rendezvényházat is kialakítanak - tájékoztatta a városháza az MTI-t.
2023. 02. 04. 07:00
Megosztás:

Nincs kibúvó az árstopszabályok alól

Nincs kibúvó az árstopszabályok alól, azok betartását a kormány továbbra is elvárja a kereskedőktől - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten a kormányszóvivő.
2023. 02. 04. 06:00
Megosztás:

Az Egyesült Államokban a vártnál jóval több új munkahely jött létre januárban

Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jóval több új munkahely jött létre idén januárban a nem mezőgazdasági ágazatokban, miközben a munkanélküliségi ráta közel 54 éves mélypontra süllyedt.
2023. 02. 04. 05:00
Megosztás:

Budapest Airport: a forgalom tavaly év végére elérte a 2019-es rekordév 75 százalékát

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2022-ben 12 205 070 utas fordult meg, az utasforgalom így az év végére elérte a 2019-es rekordév 75 százalékát - közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.
2023. 02. 04. 03:00
Megosztás:

Több mint 200 kiállítóval nyit a 29. FeHoVa csütörtökön

A 29. FeHoVa kiállítás több mint 200 kiállítóval nyit jövő csütörtökön, és négy napon át lesz nyitva a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban - közölte a Hungexpo pénteken az MTI-vel.
2023. 02. 04. 02:00
Megosztás:

Megnövekedett hanghatásra kell számítani hétfőtől csütörtökig Szolnokon

Kiképzési feladatokat hajt végre a Magyar Honvédség vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal pénteken közleményben az MTI-vel.
2023. 02. 04. 01:00
Megosztás:

Gyengültek a New York-i tőzsde főbb mutatói

A januári növekvő munkanélküliség miatt gyengüléssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 02. 04. 00:01
Megosztás:

Csökkent az orosz szolgáltatóipar teljesítménye januárban

Negyedik hónapja csökkent az orosz szolgáltatóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) januárban.
2023. 02. 03. 23:00
Megosztás:

Csökkent januárban a forgalomba helyezett új autók száma Németországban

Januárban csökkent a forgalomba helyezett új autók száma Németországban, ezen belül nőtt a benzinesek száma és részaránya. Kevesebb teljesen elektromos új autót helyeztek forgalomba, a plug-in hibridek száma pedig a felére esett vissza a német szövetségi járműnyilvántartó hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) pénteki jelentése alapján.
2023. 02. 03. 22:00
Megosztás:

Megnyílt a Mol első lengyelországi töltőállomása

A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása - közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.
2023. 02. 03. 21:00
Megosztás:

Milyen állapotú ingatlant vegyek?

Amikor ingatlanvásárlás előtt állunk, általában úgy kezdjük a keresést, hogy beállítjuk azt a költségkeretet, amit rá tudunk szánni új otthonunk megvételére. Ilyenkor rendkívül széles skálán találkozhatunk ingatlanokkal: az igen elhanyagolttól a viszonylag jó állapotúig. Természetesen az ár jelentősen befolyásolja, hogy milyen állapotú ingatlant kapunk. A kérdés már csak az, hogy ha egy rossz állapotú ingatlant veszek olcsóbban, vajon jobban jövök ki anyagilag?
2023. 02. 03. 20:30
Megosztás:

Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai piacok

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2023. 02. 03. 20:00
Megosztás:

A NAV 40 millió forintos adóhiányt állapított meg a cinktömböket papíron utaztató cégnél

Egy cinktömbök körbeszámlázására berendezkedett társaságot fedett fel és negyvenmillió forintos adóhiányt állapított meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Online Számla rendszer adatainak elemzésével - közölte a NAV az MTI-vel pénteken.
2023. 02. 03. 19:30
Megosztás:

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára - közölte Aleksandar Sapic, a szerb főváros polgármestere pénteken.
2023. 02. 03. 19:00
Megosztás:

Nem nagyon bíznak politikusaikban a csehek

Nemigen bíznak politikusaikban a csehek. A bizalmatlanság minden politikus iránt nagyobb arányú, mint a bizalom - derült ki az akadémiai CVVM közvélemény-kutató intézet december végén, január elején készített országos felméréséből, amelynek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában.
2023. 02. 03. 18:30
Megosztás:

Eladói nyomás befolyásolta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 246,96 pontos, 0,54 százalékos csökkenéssel, 45 396,33 ponton zárt pénteken.
2023. 02. 03. 18:00
Megosztás:

Az agrárminiszter is aláírta a földadó ellen indított online petíciót

Az Agrárminisztérium és a kormány, ahogy eddig, a jövőben is a gazdálkodók mellett áll, és elítéli a helyi földadók bevezetésének minden formáját - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.
2023. 02. 03. 17:00
Megosztás: