Mire érdemes figyelni a kenyér dagasztásánál?
Fontosak a jó alapanyagok
Ahogy más élelmiszereknél, úgy a kenyérnél is rendkívül fontos, hogy a lehető legjobb minőségű alapanyagokat használjuk fel. Hogyha vállalkozást üzemeltetünk, akkor ez különösen elengedhetetlen, hiszen így fogjuk tudni megőrizni a vásárlóink elégedettségét.
Ez pedig különösen lényeges tényező, ha profitábilis céget szeretnénk. A dagasztás eljárásánál elsőként az lesz a dolgunk, hogy a lisztet, illetve a vizet elegyítsük egymással. Ezt a műveletet próbáljuk meg minél hosszabb ideig végezni, hiszen ekkor tud a legjobban aktiválódni a sikér.
Szeretné Ön is a legjobb eszközök segítségével elvégezni ezt a folyamatot? Akkor mindenféleképpen nézzen szét a Nagykonyhai.com Webáruház ipari dagasztógép kínálatában, ahol biztosan megtalálja a számára leginkább ideális darabot!
Térjünk vissza a kenyér készítésének lépéseihez! Az előbb említett mozzanatra azért van szükség, hogy kialakuljanak a rugalmas fehérjeszálak, melyektől szép tartása lesz a kenyérnek. Így fogjuk tudni elérni az általunk kívánt szép formát, amilyenre sütni szeretnénk a termékünket.
Figyeljünk a mértékre!
Hogyha szép egységes lyukrendszert szeretnénk látni a végtermékben, akkor figyeljünk oda a dagasztás időtartamára! Ugyan ez a műveletsor egy meglehetősen jelentős lépése a kenyérkészítésnek, de túlzásba is lehet esni vele.
Ekkor fog az megtörténni, hogy túlságosan nagy lyukak lesznek a kenyér belsejében. Ami persze gyönyörűen mutat a képeken, de a fogyasztása nem túl előnyös. A dagasztás időtartamánál tehát figyeljünk arra, hogy elég ideig végezzük, de ne túlságosan sokáig!
Ha már nincsenek csomók a tésztában, hanem szép homogén állaga van, akkor arra következtethetünk, hogy jó lesz a készítmény. Ez a folyamat a tészta méretétől függően nagyjából 20 percig tart.
Persze minden eset egyedi, lehet, hogy Önnél egy kicsit több időre lesz szükség ennél, de mindenképpen kísérje figyelemmel a tészta állagát a folyamat közben! Akkor dolgoztunk jól, ha egy lágy, de nem ragadós, hanem szépen összeálló egyveleget kaptunk. Ugyanis ez azt jelzi számunkra, hogy tökéletesen kialakult a sikérváz.
Titkos hozzávaló
Ha tökéletes végeredményt szeretnénk elérni, akkor van egy összetevő, amit érdemes hozzáadni a tésztához. Ez pedig nem más, mint az olaj, amit a dagasztási folyamat végén célszerű belecsurgatni a készítménybe. Ennek hatására egy sokkal jobban kezelhető tésztát fogunk kapni, amellyel öröm lesz dolgozni.
Reméljük ezekkel a tippekkel Önnek is segíteni tudtunk a kenyérkészítés folyamatában! Hogyha nagy mennyiségben állítja elő ezeket a termékeket, akkor érdemes lehet megtanulni pár trükköt és praktikát, hogy a lehető leghatékonyabban működjön a folyamat, és természetesen a Nagykonyhai.com Webáruház ipari dagasztógépei is a segítségünkre lesznek. Sikeres kenyérkészítést, és profitábilis vállalkozást kívánunk!