Mire érdemes figyelni a kenyér dagasztásánál?

A kenyér készítése nem mindig egyszerű folyamat, hiszen számos buktató tud lenni a műveletek során. Mai cikkünkben megpróbálunk adni egy kis betekintést, hogy miként érdemes végigvinni ezt a folyamatot. Ha Ön is nagy mennyiségben állít elő pékárut, akkor tartson velünk!

Mire érdemes figyelni a kenyér dagasztásánál?

Fontosak a jó alapanyagok

Ahogy más élelmiszereknél, úgy a kenyérnél is rendkívül fontos, hogy a lehető legjobb minőségű alapanyagokat használjuk fel. Hogyha vállalkozást üzemeltetünk, akkor ez különösen elengedhetetlen, hiszen így fogjuk tudni megőrizni a vásárlóink elégedettségét. 

Ez pedig különösen lényeges tényező, ha profitábilis céget szeretnénk. A dagasztás eljárásánál elsőként az lesz a dolgunk, hogy a lisztet, illetve a vizet elegyítsük egymással. Ezt a műveletet próbáljuk meg minél hosszabb ideig végezni, hiszen ekkor tud a legjobban aktiválódni a sikér.

Szeretné Ön is a legjobb eszközök segítségével elvégezni ezt a folyamatot? Akkor mindenféleképpen nézzen szét a Nagykonyhai.com Webáruház ipari dagasztógép kínálatában, ahol biztosan megtalálja a számára leginkább ideális darabot!

Térjünk vissza a kenyér készítésének lépéseihez! Az előbb említett mozzanatra azért van szükség, hogy kialakuljanak a rugalmas fehérjeszálak, melyektől szép tartása lesz a kenyérnek. Így fogjuk tudni elérni az általunk kívánt szép formát, amilyenre sütni szeretnénk a termékünket.

Figyeljünk a mértékre!

Hogyha szép egységes lyukrendszert szeretnénk látni a végtermékben, akkor figyeljünk oda a dagasztás időtartamára! Ugyan ez a műveletsor egy meglehetősen jelentős lépése a kenyérkészítésnek, de túlzásba is lehet esni vele. 

Ekkor fog az megtörténni, hogy túlságosan nagy lyukak lesznek a kenyér belsejében. Ami persze gyönyörűen mutat a képeken, de a fogyasztása nem túl előnyös. A dagasztás időtartamánál tehát figyeljünk arra, hogy elég ideig végezzük, de ne túlságosan sokáig!

Ha már nincsenek csomók a tésztában, hanem szép homogén állaga van, akkor arra következtethetünk, hogy jó lesz a készítmény. Ez a folyamat a tészta méretétől függően nagyjából 20 percig tart. 

Persze minden eset egyedi, lehet, hogy Önnél egy kicsit több időre lesz szükség ennél, de mindenképpen kísérje figyelemmel a tészta állagát a folyamat közben! Akkor dolgoztunk jól, ha egy lágy, de nem ragadós, hanem szépen összeálló egyveleget kaptunk. Ugyanis ez azt jelzi számunkra, hogy tökéletesen kialakult a sikérváz.

Titkos hozzávaló

Ha tökéletes végeredményt szeretnénk elérni, akkor van egy összetevő, amit érdemes hozzáadni a tésztához. Ez pedig nem más, mint az olaj, amit a dagasztási folyamat végén célszerű belecsurgatni a készítménybe. Ennek hatására egy sokkal jobban kezelhető tésztát fogunk kapni, amellyel öröm lesz dolgozni.

Reméljük ezekkel a tippekkel Önnek is segíteni tudtunk a kenyérkészítés folyamatában! Hogyha nagy mennyiségben állítja elő ezeket a termékeket, akkor érdemes lehet megtanulni pár trükköt és praktikát, hogy a lehető leghatékonyabban működjön a folyamat, és természetesen a Nagykonyhai.com Webáruház ipari dagasztógépei is a segítségünkre lesznek. Sikeres kenyérkészítést, és profitábilis vállalkozást kívánunk!

Tizenegy év alatt vármegyényit bővült a lakásállomány

2011 és 2022 között valamivel több mint 200 ezerrel nőtt a magyar lakóingatlan állomány és a nyugatra tartás volt a magyarok otthonkeresésének jellemző iránya – ezt mutatják a legutóbbi népszámlálás már nyilvánosságra került eredményei. Az OTP Ingatlanpont elemzője szerint ez a vándorlási tendencia rányomta bélyegét a lakáspiac utóbbi évtizedének jellemző folyamataira is.
2023. 03. 30. 13:30
Megosztás:

Tehermentesítenék a regionális bankokat az USA-ban

Nagyobb részvállalást szeretne a nagybankoktól az amerikai szövetségi betétbiztosítási társaság (FDIC) – írja a Bloomberg.
2023. 03. 30. 13:00
Megosztás:

Stabil maradt az európai betétállomány

Nem okozott betétkiáramlást az eurózónás bankoknál az elmúlt pár hétben a turbulens piaci környezet az EKB igazgatósági tagja, Isabel Schnabel szerint.
2023. 03. 30. 12:30
Megosztás:

A kormány átrendezi a MOL különadóit

A magyar kormány tegnap este rendeletben változtatott a MOL által fizetett különadókon, aminek a hatásait a MOL-ra nézve az ERSTE elemzői foglalták össze:
2023. 03. 30. 12:00
Megosztás:

A 21. század végére az emberi civilizáció két szuperhatalomra szakad: vallási fundamentalizmus és totalitárius eszmék terjedne

A Holnap Budapestje címmel jelent meg az első film teaser Magyarországon, amit szinte teljes egészében a mesterséges intelligencia készített. A disztópia hét soros szinopszisát a Chat GPT írta, képi világát pedig az Midjourney program alkotta meg.
2023. 03. 30. 11:30
Megosztás:

Milyen ingatlanokat lehet most a legjobb áron megvenni?

Melyek most a legjobb ár/érték arányú ingatlanok? Már amennyiben a hirdetési árat vizsgáljuk. De vevői szempontból lényeges, hogy vajon mely, most megvásárolt ingatlanok lesznek a leginkább értékállóak? A szakértők válaszoltak.
2023. 03. 30. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2023. 03. 30. 10:30
Megosztás:

Egyre több külföldi hallgató dolgozna Magyarországon

Több mint 150 kiállító négyezer állásajánlata közül válogathattak a hallgatók a tavaszi Műegyetemi Állásbörzén, ahol ismételten a villamosmérnökök iránt volt a legnagyobb kereslet. A K épületben a szakértői tanácsadás kapott új köntöst, a Q épületben pedig neves cégek tartottak előadásokat kiemelt szakmai témákban. A kétnapos eseményre közel húszezren látogattak ki, amely a külföldi diákok körében is egyre népszerűbb. Ezzel összehangban jól látható, hogy közülük egyre többen maradnának Magyarországon az egyetem elvégzése után is.
2023. 03. 30. 10:00
Megosztás:

Tojástermelők szövetsége: nem lesz hiány tojásból a következő napokban sem

Nem lesz hiány tojásból a következő napokban sem, de a húsvéti szükségletet még nem fedezi teljes mértékben a belföldi termelés - mondta az MTI megkeresésére a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (MTTSz) alelnöke.
2023. 03. 30. 09:30
Megosztás:

A technológiai ipar vezető szereplői a mesterséges intelligencia fejlesztések felfüggesztését követelik

A technológiai ipar vezető szereplői nyílt levélben sürgették szerdán a mesterséges intelligencia fejlesztések azonnali felfüggesztését a társadalmat fenyegető kockázatok miatt.
2023. 03. 30. 09:00
Megosztás:

Gyengült a forint reggel

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a szerda esti jegyzésekhez képest csütörtök kora reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2023. 03. 30. 08:30
Megosztás:

Gyermekvédelemben lévő fiatalok számára indulnak szőlészeti képzések Baranyában

Szőlészetekben alkalmazható tudást és elhelyezkedési lehetőséget biztosít gyermekvédelemben lévő fiatalok számára egy európai uniós támogatással megvalósuló program keretében a Baranya Vármegyei Kormányhivatal - jelentette be a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Pécsen.
2023. 03. 30. 08:00
Megosztás:

A felírt receptek is láthatók az EESZT-felületen

A felírt receptek is láthatók már az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén - jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2023. 03. 30. 07:30
Megosztás:

Valóra vált a vevők álma: van, ahol már beindult a lakásárcsökkenés

Bár éves szinten még mindig jelentősnek mondható a lakásdrágulás, januárhoz képest már több helyen csökkenésről van szó. A használt lakások kínálata Budapesten 20 százalékkal, a vármegyeszékhelyeken több mint 60 százalékkal bővült, miközben a kereslet csökkent. Március végén a fővárosi használt lakások átlagos négyzetméterára 952 ezer forint volt, ez pedig lényegében stagnálást jelent az év elejét jellemző szinthez képest. Több városrészben, köztük az egyik legnépszerűn lokációnak számító XIII. kerületben is csökkentek az árak a kínálati piacon. A vármegyeszékhelyen az éves drágulás 3-34 százalékot tett ki, de több nagyvárosban, így Debrecenben és Pécsen is csökkentek a négyzetméterárak január óta.
2023. 03. 30. 07:00
Megosztás:

Európában a vártnál kisebb károkat okozott az energiaválság

Az európai energiaellátási válság a kezdeti félelmekhez képest kisebb reálgazdasági és államháztartási károkat okozott, és ez enyhíti az Európai Unió szuverén adósaira nehezedő hitelpiaci nyomást - áll a Moody's Investors Service szerdán Londonban ismertetett szektorelemzésében.
2023. 03. 30. 06:30
Megosztás:

Átadták az új tanuszodát Zircen

Átadták a bruttó 1,3 milliárd forint kormányzati támogatásból épített zirci tanuszodát szerdán.
2023. 03. 30. 06:00
Megosztás:

Több foci, több pénz – komoly nyomot hagyott a posztcovid a futballklubok bevételein

A tavalyi szezonban regisztrált 111 millió euróról 1,4 milliárdra emelkedtek a meccsnapokon befolyt összegek a világ labdarúgásának legnagyobb bevételt termelő klubjainál, miután a pandémiás korlátozások feloldásával a szurkolók visszatérhettek a stadionokba. A 26. alkalommal kiadott Deloitte Football Money League című kiadvány erős angol dominanciáról számol be a topfutball pénzügyeiben.
2023. 03. 30. 05:30
Megosztás:

Új lelátót építenek a Hungaroringen

Új lelátót építenek a Hungaroringen, mert már decemberben elkelt minden jegy a 38. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futamára.
2023. 03. 30. 05:00
Megosztás:

A családi pótlékra miért kell ennyit várni most? Mikor utalják az áprilisi családi pótlékot?

Családi pótlék 2023 április havi utalás időpontja. Mennyit kell még várni a családi pótlékra? Cikkünkben mutatjuk a családi pótlék kifizetésének pontos dátumát. A gyermek nevelésével, iskoláztatásával járó költségekhez az állam havi rendszerességgel járó nevelési ellátást vagy iskoláztatási támogatást (a továbbiakban együtt: családi pótlék) nyújt. E két ellátást nevezik együtt: családi pótléknak. Cikkünkben lényeges friss információkat olvashatsz a családi pótlékkal kapcsolatban, míg a cikk végén mutatjuk a 2023 áprilisi családi pótlék kifizetési napját is.
2023. 03. 30. 04:01
Megosztás:

Hová tűntek a busz és villamos vezetők Budapestről? A rejtély titka

Egyre kevesebb a járművezető a BKV Zrt.-nél, ezért a fővárosi közlekedési társaság kiemelten kezeli a toborzást.
2023. 03. 30. 03:00
Megosztás: