Most akkor mennyi a gáz ára 2024-ben? Amit a gázóra mutat, az nem jó?

Mennyibe kerül a lakossági gáz 2024-ben? Hány forint 1 köbméter (m3) gáz 2024-ben és miért fizetünk a köbméter helyett a MJ (megajoule) után?

Most akkor mennyi a gáz ára 2024-ben? Amit a gázóra mutat, az nem jó?

Hogy jön ki az összeg, amit fizetnünk kell a gázszolgáltatónak a számlában?

A gáz ára MJ-ban (megajoule) van megállapítva, miközben a gázóránk köbméterben mér. Hogy lesz tehát a köbméterben mért fogyasztásból MJ-ban fizetendő számlaösszeg?

Ön érti ezt?

Mivel a legtöbb fogyasztó nem érti, ezért készítettünk egy magyarázó videót, amelyben az alábbi dolgokat mondjuk el végre érthetően:

Miről szól a "Gáz ára 2024" videó?

- Mit jelent a gázszámlán az elszámolási időszak? 02:19

- Gázóra leolvasás módja: 03:10

- Induló mérőállás és záró mérőállás jelentése a gázszámlán: 04: 10

- Gázfogyasztás (köbméter) kiszámítása: 04:35

- Üzemi állapotú gázmennyiség fogalma: 5:22

- Gázkorrekció és a gáztechnikai normál állapotú gázmennyiség számítása: 06:00

- Gázkorrekciós tényező és a korrigált gázmennyiség: 07:00

- Hogyan lesz a köbméterből MegaJoule (MJ) fogyasztás? 09:05

- A gáz fűtőértéke, kalóriája, a MegaJoule jelentése: 12:00

- Hőmennyiség (MJ) számítása: 12:25

A magyarázó videó az alábbi képre kattintva indítható el:

lakossági gáz ára 2024

Először ülésezett a KKV Hitelezési Kerekasztal – cél a vállalatok könnyebb hitelhez jutása

Első ízben ültek asztalhoz a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) invitálására a hazai kis- és középvállalkozói szektor finanszírozásában részt vállaló állami szervezetek, a Magyar Fejlesztési Bank, az EXIM Magyarország, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány, a Széchenyi Kártya programot bonyolító Kavosz Vállalkozásfejlesztési Zrt., valamint a kereskedelmi bankok kkv-üzletágvezetői.
2024. 10. 11. 11:00
Megosztás:

Nem változtak a fejlett piacok kötvényhozamai; a forint újra a 400-as szint fölé gyengült az euróval szemben

Átmenetileg mérséklődtek csak a kamatcsökkentési várakozások az amerikai kötvénypiacon és emelkedtek a hozamok, miután a szeptemberi inflációs adatok meghaladták a várakozásokat. Zárásra a tízéves dollár hozam visszatért 4,1% szint alá, de ez is közel 50 bázisponttal magasabb, mint az egy hónappal ezelőtti mélypont. Európában sem változtak tegnap az állampapír-hozamok, a tízéves német hozam 2,25% maradt.
2024. 10. 11. 10:30
Megosztás:

Negatív hangulat uralkodott az amerikai tőzsdéken a gyengébb inflációs adat után; újra emelkedtek az olajárak

Az amerikai infláció havi szinten 0,2%-kal, éves szinten pedig 2,4%-kal emelkedett, mindkét adat 0,1%-kal lett magasabb, mint a konszenzus. A volatilis élelmiszer- és energiaárakat nem tartalmazó maginfláció éves szinten 3,3%-kal emelkedett, szemben a 3,2%-os előrejelzésekkel.
2024. 10. 11. 10:00
Megosztás:

Mérséklődtek csütörtökön a főbb nyugat-európai indexek; emelkedett a BUX

A páneurópai STOXX 600 0,2%-ot esett, a védelmi, az ipari és a technológiai szektor egyaránt több mint 1%-ot veszítettek. A DAX és a CAC 40 0,2, az FTSE 100 pedig 0,1%-kal mérséklődött A részvények közül a GSK 3,2%-ot emelkedett, miután a brit gyógyszergyártó beleegyezett, hogy akár 2,2 milliárd dollárt is fizet az amerikai perek rendezésére, amelyek szerint a már nem forgalmazott gyomorégés elleni gyógyszer, a Zantac rákot okozott.
2024. 10. 11. 09:30
Megosztás:

Idén október 11-én ünneplik a Tojás Világnapját!

Idén október 11-én, pénteken van a Tojás Nemzetközi Világnapja, amit a Baromfi Termék Tanács és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége is megünnepel a 21. Tojás Világnapi szakmai konferencián.
2024. 10. 11. 09:00
Megosztás:

A befektetők 500 ezer dollárt tesznek a DTX Tőzsdére, miközben a szakértők a következő Solanának vagy Avalanche-nek nevezik

A legújabb kriptovaluta-őrület és a kriptobálnák kedvence, a DTX Exchange (DTX) a legújabb befektetési lehetőségként készül kitűnni. Számos feltételt teljesít, beleértve a gyakorlati alkalmazhatóságot és a hatalmas növekedési potenciált, mint egy alacsony kapitalizációjú gyöngyszem és feltörekvő kriptovaluta.
2024. 10. 11. 08:30
Megosztás:

Romániai választások - Véglegessé vált az államfőjelöltek névsora

Véglegessé vált az év végi romániai elnökválasztáson induló jelöltek listája: tíz párt jelöltje és négy független államelnökjelölt fog szerepelni a szavazólapon - közölte csütörtökön a központi választási bizottság (BEC).
2024. 10. 11. 08:00
Megosztás:

Az eddigi legnagyobb értékű működőtőke-befektetés érkezik Ukrajnába

Csaknem félmilliárd dollár finanszírozáshoz jut Ukrajna a távközlési és digitális szektor működésének fenntartására és fejlesztésére - közölte csütörtökön az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). A bank hangsúlyozta, hogy ez a legnagyobb értékű egyedi működőtőke-befektetés az ukrajnai gazdaságban a háború kezdete óta.
2024. 10. 11. 07:30
Megosztás:

Tempósabb szeptemberi lakásdrágulás, jövőre árrobanás jöhet

Tovább fokozódott a lakásdrágulás üteme szeptemberben. Az áremelkedés éves ütemében az országon belül ugyanakkor ötszörös különbség látszik a különböző régiók között. - derül ki az ingatlan.com friss lakásárindexéhez fűzött elemzésből, amely előrejelzést is ad piac alakulására a kormányzati intézkedések fényében.
2024. 10. 11. 07:00
Megosztás:

A csúcson érte a megtorpanás a hazai lakásárakat

Bár az idei április-június nem kedvezett a lakásárak további növekedésének, a KSH friss, előzetes adatai szerint a második negyedév jellemző árai mintegy 9,8 százalékkal haladták meg az egy esztendővel korábbit. Ezzel az összevont árindex lényegében tartotta az első negyedévben kialakult 298 százalékos szintet. A stagnálásba fordulás oka a kereslet váratlan visszaesése volt. Ahogy arra Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője felhívja a figyelmet, az Eurostat adataiból az is kitűnik, hogy 2024 első felében az árak változása igen látványosan követte le a forgalom dinamikáját. Az első negyedévben itthon mintegy 30 százalékkal nőtt a kereslet, s ez az árakat is vitte feljebb 7,5 százalékkal. Ám a második negyedév ehhez képest közel 6 százalékos forgalom-visszaesést hozott az Eurostat előzetes becslése szerint, ami mellett már nem tudtak tovább drágulni a lakások.
2024. 10. 11. 06:30
Megosztás:

Lufthansa: Mennyit ér a gyors profitnövekedés, ha alacsony szintről jön?

A világ egyik meghatározó, hagyományos légitársasága az 1926-ban létrejött Deutsche Lufthansa, mely világszintű lefedettséggel rendelkezik. A társaság tevékenysége három csoportra bontható: személyszállításra, logisztikára (teherfuvarozás), valamint karbantartási és üzemeltetési (MRO) szolgáltatásokra.
2024. 10. 11. 06:00
Megosztás:

Átülne-e a vezérigazgató a BMW-ből a villamosra?

Stabilizálódni látszik a cégautóflotta-piac, az új autók beérkezése újra a régi ütemben zajlik, a folyamatosan emelkedő bérleti díjak azonban továbbra is kihívást jelentenek a cégeknek. Ennek ellenére a vállalatok is nyitnak az adott esetben drágább elektromos autók felé, de a céges flotta összeállítását még mindig a státusz és a pozíció határozza meg a valós használati igények helyett. Hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az Ayvens 150 cégvezetőt és flottamenedzsert, illetve több mint 200 cégautósofőrt kérdezett meg arról, hogyan látják a flottapiac jelenlegi helyzetét.
2024. 10. 11. 05:30
Megosztás:

Már újrahasznosított növényolajból is gyárt műanyag-alapanyagot a BorsodChem Zrt.

A BorsodChem, követve a Fenntarthatósági Stratégiájában foglalt Körkörösség fókuszterület Fenntartható, prémium termékportfólió kialakítására irányuló célkitűzését, folytatja a bio alapanyagokból készülő termékei fejlesztését. A saját kutatás-fejlesztési projektnek köszönhetően bővült termékportfóliója a nemrégiben nemzetközi ISCC PLUS tanúsítást is szerzett bio-alapú TPU termoplasztikus poliuretánnal. Ennek köszönhetően megújuló, növényi eredetű alapanyagot is fel tud használni a gyártó üzem a TPU bio-termék változatának előállításához. A zöld fejlesztési irányokat elősegítő technológiai folyamatok alkalmazásával, valamint azzal, hogy az MDI termékük fő alapanyagát, az anilint immár saját üzemükben, helyben állítják elő, a Társaság újabb fontos lépéseket tett a fenntarthatósági törekvései teljesítésére. De a fentiekkel összefüggésben hogyan sikerülhet elérni a két kiemelt célt; 2030-ra 30 százalékkal csökkenteni a CO2-kibocsátást, valamint 2050-re elérni a nettó nulla üvegházhatású gázkibocsátást?
2024. 10. 11. 05:00
Megosztás:

Teljesült az MNB célja: itt a jó magyar inflációs adat

Folytatódott a dezinfláció, az augusztusi 3,4%-os év/év alapú áremelkedést követően szeptemberben 3,0%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak idehaza, a friss adat várakozásunknak és a széleskörű piaci konszenzusnak megfelelőenalakult. Az előző hónaphoz képest 0,1%-kal csökkentek az árak, miközben mi stagnálást vártunk. Az éves maginfláció 4,6%-ról 4,8%-ra emelkedett, ami valamivel kedvezőbb annál, mint amivel kalkuláltunk.
2024. 10. 11. 04:30
Megosztás:

Elkészült a Panattoni és a KEPI közös kecskeméti fejlesztése a Kecskemét Prémium Ipari Parkban (KEPI)

A ZF Chassis Modules Hungary új, kecskeméti gyártóüzeme nemcsak a legkorszerűbb termelési technológiákat alkalmazza, hanem jelentős fenntarthatósági célkitűzéseket is teljesít. Az üzem gyártóterületén első és hátsó tengelymodulokat gyártanak elektromos járművek számára, teljesen automatizáltan. A termelési folyamat során nem keletkezik helyi CO2-kibocsátás, az épületet pedig elektromos hőszivattyúkkal fűtik. Az üzem több mint 450 új munkahelyet teremt Kecskeméten, és a ZF Chassis Modules Hungary további fejlesztéseket is tervez a gyártókapacitás növelésére. A beruházás a helyi önkormányzattal szoros együttműködésben valósult meg azzal a szándékkal, hogy így is támogassák a Mercedes bővítési stratégiáját.
2024. 10. 11. 03:30
Megosztás:

Ezekben a városokban a legjobb élni 2024-ben

Az MBH Jelzálogbank élhetőségi rangsora szerint Budapest, Debrecen és Pannonhalma környékén a legjobb élni 2024-ben Magyarországon, az élmezőnybe került fővároson kívüli területek pontszámai között igen kicsi különbség mutatkozik - közölte az MBH Jelzálogbank csütörtökön az MTI-vel.
2024. 10. 11. 03:00
Megosztás:

Eldobhatod a személyit és az útlevelet! Döntött az Unió, a mobiltelefon is elegendő az azonosításhoz!

Az Európai Bizottság újabb forradalmi lépést tett az uniós polgárok kényelme érdekében: a jövőben elég lesz a mobiltelefonunk ahhoz, hogy igazoljuk magunkat utazáskor.
2024. 10. 11. 02:00
Megosztás:

GVH: a súlyos kartellezést megerősítette a bíróság, a Nitrogénművek nem bújhat ki a felelősség alól

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) felülvizsgálati kérelemmel a Kúriához fordul a Nitorgénművek Zrt. kartellügyében, meggyőződéssel kitartva a versenytanács eredeti határozata mellett, amelynek megállapításait a súlyos kartellezésről megerősítette a Fővárosi Törvényszék - közölte a GVH az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
2024. 10. 11. 01:30
Megosztás:

Több mint egymilliárd forintból bővítette gyártókapacitását a Cerbona

Több mint egymilliárd forintból bővítette gyártókapacitását a Cerbona Zrt.
2024. 10. 11. 01:00
Megosztás:

Az új mém érme, a Flockerz előértékesítése nagy port kavart – ez lehet a következő nagy mém érme?

Miközben a Bitcoin értéke drámaian ingadozott az elmúlt hetek során, a mém érmék közül többen is egyre népszerűbbek, és rövid távon jobb befektetési lehetőséget kínálnak.
2024. 10. 11. 00:01
Megosztás: