Nem ismerjük a telefonszámot? A telefonszám tudakozók segítenek ebben!

A telefonszám tudakozók formái és használata egyre elterjedtebb napjainkban. Az egyik legidegesítőbb dolog lehet az, ha valaki ismeretlenül felkeres minket. Noha van mikor a hívóazonosítót látni és sajnos van olyan is amikor nem.

Nem ismerjük a telefonszámot? A telefonszám tudakozók segítenek ebben!

Tiltás vagy telefonszám tudakozó használata a megoldás?

Általános reakció szokott lenni abban az esetben, ha nem ismert szám hív minket, hogy kinyomjuk és azonnal tiltjuk. Ez egy egyszerű megoldás, de még is elgondolkodik az ember azon mi van akkor, ha tényleg fontos hívás volt és nem valami csalásról van szó. Lehet, hogy valamelyik pénzintézet vagy biztosító esetleg nyereményjátékkal kapcsolatosan hívtak minket. Annak érdekében, hogy kiderítsük igen is fontos az, hogy használjuk a telefonszám tudakozók valamelyik formáját.

Telefonos lekérdezés vagy online módszer?

Régen vagy telefonkönyvből böngészhettünk vagy a jól bevált 198-at hívtuk segítségképpen. Ma már a telefonos lekérdezés háttérbe szorult természetesen akadnak, akik használják előszeretettel a 11800-as számot, de egyre inkább az online módszer tűnik a legegyszerűbbnek és a legkényelmesebb megoldásnak, valamint még díjmentes a használata is.

Az online telefonszám tudakozók használatához csupán internet elérésre van szükségünk és egy pár kattintással bárhol és bármikor rákereshetünk a hívó fél adataira vagy telefonszámára. Annak ellenére, hogy sok privát szám a telefonszolgáltatóknál titkosítva van még is az adatbázisban elérhető telefonszámokra pontosan lekérhetjük a hozzájuk kapcsolódó adatokat.

Ha kifejezetten telefonszolgáltató keresőjét használjuk webes felületen arra mindenképpen érdemes odafigyelni arra, hogy vannak olyan telefonszámok, amelyek számhordozással bírnak. Így nem biztos, hogy például egy +30-as hívószámmal rendelkező mobilszámot megtalálunk a Telenor tudakozójának rendszerében.

Applikációk

A kevésbé ismert módszere annak, hogy kiderítsük kihez tartozik az ismeretlen telefonszám a különböző mobil applikációk használata. Az ingyenes Caller Location applikáció használatával megtaláljuk az adott hívószám helyét melyet a térképen megmutat. Ezen kívül részletes hívófél információt is ad például szolgáltató neve, telefonszám tulajdonosának adatai (név, cím). Ezen belül még hozzátartozik egy hívásblokkoló funkció is melynek használatával kiszűrhetőek lesznek a spam hívások. Ez a fajta blokkolási szolgáltatás a legtöbb okostelefonban megtalálható.

A Phone Number Locator használatával bármely országból történő telefonhívásának adatait meg tudjuk tekinteni. Megjelenik a telefonszám városi területe, az állam, az ország, a szolgáltató, valamint a földrajzi elhelyezkedés is a térképen. Megmutatja nekünk pontosan kihez tartozik a telefonszám, azaz azonosítja. Tiltott számjelző és hívásblokkoló funkció is szerepel benne.

Fontos a használat!

Ahhoz, hogy ténylegesen kiderítsük az ismeretlen hívóazonosítókhoz tartozók kilétét igen is fontos a különféle módszerek használata. Az, hogy kinek melyik a kényelmesebb vagy a jobb azt mindenki saját maga dönti el. Ez egy lehetőség annak érdekében, hogy legyen bennünk kétely, ha esetleg fontos volt az adott hívás és mi mégsem vettük fel, hívtuk vissza vagy esetleg csak egyszerűen blokkoltuk.

Mivel gyakoriak manapság a csalások száma is fontos, hogy ezeket az eseteket kiszűrjük. Telefon nélkül ma már szinte nem lehetne létezni ezért a gyártók többsége gondolt a megfelelő spam védelemre is. A telefonszám tudakozó - kereső használata nagyon praktikus, annak érdekében, hogy megtudjuk pontosan, hogy ki hívott minket vezetékes vagy mobil telefonszámról.
 

Dobhatod az összes sárga csekket a kukába! Egy új dolog lesz helyette

A rendelkezésre álló hazai adatok szerint, amelyeket a Magyar Posta hozott nyilvánosságra 2019-ben, az derül ki, hogy az év során a magyar lakosság egy év alatt összesen 193 millió sárga csekkett használt éves szinten postahivatalokba. Ezt a számot matematikailag kifejezve, ha elosztjuk a közel tízmilliós lakosságszámmal, az azt jelenti, hogy minden egyes személyre (beleértve a csecsemőket is) évente átlagosan kb. 19 csekkbefizetés jut. Normális ez a helyzet manapság, az internet, a moboltelefonos fizetések és a digitalizáció világában? Természetesen nem. Nem véletlen, hogy változások készülnek...
2023. 09. 24. 00:01
Megosztás:

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől az elmúlt évek előkészítése, engedélyeztetése révén, és minden feltétel adott ahhoz, hogy az építkezés megfelelő ütemben haladjon - hangsúlyozta Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója pénteken a Paks II. atomerőmű területén tartott sajtótájékoztatón, miután Magyar Leventével, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárával megnézték az építkezést.
2023. 09. 23. 23:00
Megosztás:

A Magyar falu programban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára

A Magyar falu program részeként működő Falusi civil alapban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára, a korábbihoz hasonló nagyságrendben - mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szombat délután a Győr-Moson-Sopron vármegyei Szil községben, ahol átadták a Szili Önkéntes Tűzoltó Egyesület által megvásárolt gépjárműfecskendőt.
2023. 09. 23. 22:00
Megosztás:

Halfesztivált tartanak Siófokon

Halkülönlegességekkel, koncertekkel és családi programokkal is várják az érdeklődőket az október 6. és 8. között sorra kerülő Siófoki Halfesztiválon.
2023. 09. 23. 21:00
Megosztás:

Nyílt napot tart a MÁV-Volán-csoport

Pályaorientációs nyílt napot tart a MÁV-Volán-csoport a Magyar Vasúttörténeti Parkban szerdán - tudatták a szervezők a MÁV honlapján.
2023. 09. 23. 20:00
Megosztás:

Újra megrendezik Nyíregyházán az Őszi Meseegyetemet

A tavalyi év után újra megrendezi Nyíregyházán az Őszi Meseegyetem elnevezésű programsorozatot a Magyar Népmeséért Alapítvány és a Nyíregyházi Egyetem Óvó- és Tanítóképző Intézete csütörtökön.
2023. 09. 23. 19:00
Megosztás:

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szombaton.
2023. 09. 23. 18:00
Megosztás:

Kifutottak első útjukra a Bahart új hajói

Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új hajói, amelyek új minőséget hoznak a balatoni közlekedésbe - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken Siófokon az új hajók sajtónyilvános megtekintésén.
2023. 09. 23. 17:00
Megosztás:

Vasárnap rendezik a 18. NATO-futást

Az Európai Sporthét #BEACTIVE kampánya és a Budapest 150 éves programsorozat keretein belül vasárnap 18. alkalommal kerül sor a NATO-futásra, amely Buda legszebb részein vezeti végig a résztvevőket.
2023. 09. 23. 16:00
Megosztás:

Több utcát aszfaltoznak uniós támogatásból Mezőhegyesen

Csaknem 200 millió forintból aszfaltoznak le öt utcát a Békés vármegyei Mezőhegyesen - közölte az önkormányzat.
2023. 09. 23. 15:00
Megosztás:

Stratégiai partnerséget köt Kína és Szíria

Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken Hangcsouban találkozott Bassár el-Aszad szíriai elnökkel, ahol a két ország vezetője a találkozót követően közösen jelentette be, hogy stratégiai partnerséggé fogják fejleszteni kapcsolatukat - jelentette a CCTV kínai állami média.
2023. 09. 23. 13:00
Megosztás:

Az első Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé egy hónapon keresztül várja látogatóit

Péntektől egy hónapon át várja izgalmas kortárs alkotásokkal, programokkal és közösségi élményekkel Budapest első Köztéri Kortárs Művészeti Biennáléja, a Flaszter a közönséget.
2023. 09. 23. 12:00
Megosztás:

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben, a gyártó Inter Tan-Ker Zrt. mind a 69 járművet leszállította, és átadta az üzemeltető DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-nek - jelentette be Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester az utolsó tíz Mercedes-Benz Conecto autóbusz átadásán pénteken.
2023. 09. 23. 11:00
Megosztás:

Rekordmennyiségű pályázat érkezett az Európai Mobilitási Hét programjaira

Minden korábbinál több, 206 pályázatot nyújtottak be települések az Európai Mobilitási Hét programjaira - közölte a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 23. 10:00
Megosztás:

Uniós forrásokra pályázik Békéscsaba

Több uniós pályázat beadásáról is határozott csütörtöki ülésén a békéscsabai közgyűlés, többet közülük romániai partnerrel közösen adnak be. Az egyik pályázat megnyerése "felhelyezheti Békéscsabát a hazai hidrogénstratégia szereplőinek térképére" - hangzott el az ülésen.
2023. 09. 23. 09:00
Megosztás:

Mi lesz a brit gazdasággal?

Jelentős visszaeséssel csaknem háromévi mélypontra süllyedtek a brit gazdaság aktivitási mérőszámai, elsősorban a szolgáltatási szektor gyengülő teljesítménye miatt. Szakértők szerint az új mutatók recessziót valószínűsítenek.
2023. 09. 23. 08:00
Megosztás:

Lassan nyolcvanezer zöld rendszámos jármű közlekedik hazánkban

Magyarországon már csaknem 80 000 zöld rendszámos jármű közlekedik, amelyek a teljes gépjárműállomány kevesebb mint 2 százalékát adják, a forgalomban viszont a környezetkímélő járművek felülreprezentáltak - közölte a Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) pénteken, az autómentes napon az MTI-vel.
2023. 09. 23. 07:00
Megosztás:

Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Hosszú utat tettek meg a kriptopénzek a Bitcoin megjelenése óta. Míg kezdetben a Bitcoin bányászatával egy szűk, kiváltságos réteg szerezhetett jutalmakat, mára lehetségessé vált, hogy mindössze az érmék birtoklásával passzív jutalomhoz tudjunk jutni.
2023. 09. 23. 06:00
Megosztás:

Újabb kínai befektetésekről tárgyalt Varga Mihály

Magyarország a kínai befektetések egyik kiemelt célpontjává vált az elmúlt években, amely a következő évek gazdasági teljesítményét is növeli - jelentette ki Varga Mihály, miután a Kína legnagyobb vállalatcsoportjai közé tartozó China Merchants Group, a Sinotrans, valamint a Cecz Csoport vezetőit fogadta.
2023. 09. 23. 05:00
Megosztás:

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti közlekedésben

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-től október 2-ig - közölte az Ország Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.
2023. 09. 23. 04:00
Megosztás: