Nem ismerjük a telefonszámot? A telefonszám tudakozók segítenek ebben!

A telefonszám tudakozók formái és használata egyre elterjedtebb napjainkban. Az egyik legidegesítőbb dolog lehet az, ha valaki ismeretlenül felkeres minket. Noha van mikor a hívóazonosítót látni és sajnos van olyan is amikor nem.

Nem ismerjük a telefonszámot? A telefonszám tudakozók segítenek ebben!

Tiltás vagy telefonszám tudakozó használata a megoldás?

Általános reakció szokott lenni abban az esetben, ha nem ismert szám hív minket, hogy kinyomjuk és azonnal tiltjuk. Ez egy egyszerű megoldás, de még is elgondolkodik az ember azon mi van akkor, ha tényleg fontos hívás volt és nem valami csalásról van szó. Lehet, hogy valamelyik pénzintézet vagy biztosító esetleg nyereményjátékkal kapcsolatosan hívtak minket. Annak érdekében, hogy kiderítsük igen is fontos az, hogy használjuk a telefonszám tudakozók valamelyik formáját.

Telefonos lekérdezés vagy online módszer?

Régen vagy telefonkönyvből böngészhettünk vagy a jól bevált 198-at hívtuk segítségképpen. Ma már a telefonos lekérdezés háttérbe szorult természetesen akadnak, akik használják előszeretettel a 11800-as számot, de egyre inkább az online módszer tűnik a legegyszerűbbnek és a legkényelmesebb megoldásnak, valamint még díjmentes a használata is.

Az online telefonszám tudakozók használatához csupán internet elérésre van szükségünk és egy pár kattintással bárhol és bármikor rákereshetünk a hívó fél adataira vagy telefonszámára. Annak ellenére, hogy sok privát szám a telefonszolgáltatóknál titkosítva van még is az adatbázisban elérhető telefonszámokra pontosan lekérhetjük a hozzájuk kapcsolódó adatokat.

Ha kifejezetten telefonszolgáltató keresőjét használjuk webes felületen arra mindenképpen érdemes odafigyelni arra, hogy vannak olyan telefonszámok, amelyek számhordozással bírnak. Így nem biztos, hogy például egy +30-as hívószámmal rendelkező mobilszámot megtalálunk a Telenor tudakozójának rendszerében.

Applikációk

A kevésbé ismert módszere annak, hogy kiderítsük kihez tartozik az ismeretlen telefonszám a különböző mobil applikációk használata. Az ingyenes Caller Location applikáció használatával megtaláljuk az adott hívószám helyét melyet a térképen megmutat. Ezen kívül részletes hívófél információt is ad például szolgáltató neve, telefonszám tulajdonosának adatai (név, cím). Ezen belül még hozzátartozik egy hívásblokkoló funkció is melynek használatával kiszűrhetőek lesznek a spam hívások. Ez a fajta blokkolási szolgáltatás a legtöbb okostelefonban megtalálható.

A Phone Number Locator használatával bármely országból történő telefonhívásának adatait meg tudjuk tekinteni. Megjelenik a telefonszám városi területe, az állam, az ország, a szolgáltató, valamint a földrajzi elhelyezkedés is a térképen. Megmutatja nekünk pontosan kihez tartozik a telefonszám, azaz azonosítja. Tiltott számjelző és hívásblokkoló funkció is szerepel benne.

Fontos a használat!

Ahhoz, hogy ténylegesen kiderítsük az ismeretlen hívóazonosítókhoz tartozók kilétét igen is fontos a különféle módszerek használata. Az, hogy kinek melyik a kényelmesebb vagy a jobb azt mindenki saját maga dönti el. Ez egy lehetőség annak érdekében, hogy legyen bennünk kétely, ha esetleg fontos volt az adott hívás és mi mégsem vettük fel, hívtuk vissza vagy esetleg csak egyszerűen blokkoltuk.

Mivel gyakoriak manapság a csalások száma is fontos, hogy ezeket az eseteket kiszűrjük. Telefon nélkül ma már szinte nem lehetne létezni ezért a gyártók többsége gondolt a megfelelő spam védelemre is. A telefonszám tudakozó - kereső használata nagyon praktikus, annak érdekében, hogy megtudjuk pontosan, hogy ki hívott minket vezetékes vagy mobil telefonszámról.
 

Már a Sziget fesztiválon is lehet határvadásznak jelentkezni

A Sziget fesztiválon felállított Prevenciós Pontban is várják a határvadász hivatás és az iskolaőri pálya iránt érdeklődőket - írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken.
2022. 08. 13. 06:00
Megosztás:

Nyilvánosak Trump házában tartott kutatás iratai

Nyilvánosságra hozták az amerikai hatóságok a Donald Trump floridai házában tartott hétfői kutatás jegyzőkönyveit, amelyekből kiderül, hogy a volt elnöktől minősítettnek tartott iratokat is lefoglaltak.
2022. 08. 13. 05:00
Megosztás:

A nyugdíjasok a rezsiváltozás legnagyobb vesztesei - a Kádár-kockában lakók jól járnak

A gáz és az elektromos áram árának emelkedésére azonnal megnőtt a kínálat a régebbi építésű, nagy alapterületű és belmagasságú házak hirdetései között, miközben az újlakások iránti kereslet érezhetően emelkedett. Dr. Sziszák György, a Sziszák és Társa Építőipari Kft. ügyvezetője közölte, a kialakult helyzet nyertesei a panellakások tulajdonosai, a vesztesek pedig az egyedül élő idősek lehetnek, akiknek el kell hagyniuk a nagy polgári lakásukat, vagy épp családi házukat, mert nem fogják tudni fizetni annak rezsiköltségeit. A szakember a használt lakások piacán átrendeződésre számít, a Kádár-kocka méretű házak pedig másodvirágzásukat élhetik a közeljövőben.
2022. 08. 13. 04:01
Megosztás:

Több milliós kárt okoztak a fiatal hackerek

Elfogtak a rendőrök két fiatal hackert, akik online fizetési rendszereket kijátszva milliókat kerestek adathalászattal - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a police.hu oldalon.
2022. 08. 13. 03:00
Megosztás:

Csökken a forgalom az ingatlanpiacon, de nő a befektetők aktivitása

Csökken a forgalom az ingatlanpiacon a nyáron, a befektetési céllal lakást vásárlók ugyanakkor aktívak - közölte a Duna House pénteken az MTI-vel.
2022. 08. 13. 02:00
Megosztás:

1000 kilométernyi útszakaszt újulhat meg az idén

Év végéig több mint 1000 kilométernyi szakaszt újíthat fel a Magyar Közút az általa kezelt, főként mellékutakon, ahol eddig 523 kilométer átfogó felújításával már végeztek és további 493 kilométernyi szakaszon jelenleg is dolgoznak - tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.
2022. 08. 13. 01:00
Megosztás:

A fakitermelésről szóló rendelet nem veszélyezteti az erdőket

A fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet nem veszélyezteti a magyar erdőállományt - jelentette ki a Mátrában, a Bükkben és a Borsodi dombságon gazdálkodó Egererdő Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
2022. 08. 13. 00:05
Megosztás:

Ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése

Az előző havi megtorpanás után júniusban ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése: a felvásárlási árak a májusi 45,4 százalék után júniusban átlagosan 48,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint.
2022. 08. 12. 23:00
Megosztás:

Wellness: érezd magad jól!

Amikor kikapcsolódás céljából egy wellnesshotel kerül szóba, számos igény merül fel. De mire számíthat a vendég, ha ilyen szállodába látogat?
2022. 08. 12. 22:00
Megosztás:

Romániában 1 százalékkal csökkent az ipari termelés

Romániában a nyers adatok szerint 1 százalékkal csökkent az ipari termelés az idei első fél évben a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.
2022. 08. 12. 21:00
Megosztás:

A helyzet ellenére rekordszinten teljesít a magyar ipar

Az első fél évben 5,1 százalékkal nőtt az ipari termelés Magyarországon. A teljesítményjavulás 2020 elejéhez képest 6,3 százalékos. A hazai ipar ezzel a vírusválság előtti mutatót tartósan felülmúlva újabb rekordszintre emelkedett - írta a Technológiai és Ipari (TIM) minisztérium pénteken.
2022. 08. 12. 20:00
Megosztás:

A sikeres mezőgazdaság jövője a digitalizáció és a robotizáció

A sikeres mezőgazdaság jövője a digitalizáció és a robotizáció, azaz a precíziós eszközök alkalmazása, mivel ez már a vetésnél jelentősen befolyásolni tudja annak hatékonyságát, illetve később az állomány fejlődésének dinamikáját is - mutat rá a Klímapolitikai Intézet legfrissebb tanulmánya.
2022. 08. 12. 19:00
Megosztás:

Többséget szerez a Gránit Bank az Equilor Befektetési Zrt.-ben

A Gránit Bank Zrt. 50 százalék plusz egy szavazatnyi részesedést szerez az Equilor Befektetési Zrt-ben; a több mint 30 éves magyar befektetési szolgáltató változatlan menedzsmenttel folytatja működését - közölték a társaságok az MTI-vel pénteken. A tranzakció nem érinti az Equilor Alapkezelőt.
2022. 08. 12. 18:00
Megosztás:

20 százalékkal nőtt a megújulókból termelt áram májusban

A megújuló forrásból termelt bruttó villamos energia mennyisége 20,7 százalékkal nőtt Magyarországon májusban az előző év azonos időszakához képest - tájékoztatta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-t a legújabb, a májusi adatokat közlő energiastatisztikai riportja alapján.
2022. 08. 12. 17:00
Megosztás:

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

A Strand Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti a MÁV-Start és a Volánbusz járatain - közölte MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-vel.
2022. 08. 12. 16:00
Megosztás:

Megszakítható-e a munkavállaló szabadsága?

A rendszeres fizetett szabadsághoz való jog a munka világában a pihenéshez való jog megvalósulását szolgálja, célja a munkavégzés során elhasznált erőforrások, a fizikai és szellemi energia pótlásának, valamint a munkavállalók regenerálódásának biztosítása – ismertette dr. Brózmann Attila, az act Bán & Karika Ügyvédi Társulás szakértője.
2022. 08. 12. 15:00
Megosztás:

Késleltetve jelenik meg az infláció az e-kereskedelemben

Az erős piaci verseny a legtöbb esetben késlelteti az online kereskedelemben értékesített termékek áremelkedését, állapította meg az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító portál annak kapcsán, hogy az oldalon közel 90 termékkategória legkeresettebb termékeinek éves árváltozását vizsgálta, több mint 3.000 termékre kiterjedően.
2022. 08. 12. 14:00
Megosztás:

Többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”?

Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk. Országosan az iskolanyitáshoz kötődő kiadások több mint 17 százalékát adja a tanuláshoz elengedhetetlen füzetekhez, papírárukhoz, rajzlapokhoz köthető forgalom, ezek a termékek pedig az idén akár 40-50 százalékkal drágábbak lehetnek, a nem papír jellegű irodaszerek ára pedig 30 százalékkal növekedhet. A K&H a hivatalos adatok alapján megnézte, hogy a gyerekek körében népszerűnek mondható termékek hivatalos országos átlagára hogyan változott: a hamburgernél például 35 százalékos áremelkedés látszik, míg egy hátizsák ára 17 százalékkal került feljebb.
2022. 08. 12. 13:00
Megosztás:

Magyarország kevésbé lesz érzékeny a további forint-leértékelődés irányába ható nyomásra

Infláció, jegybanki kamatok, energia árak – a kelet-közép-európai országok nagy tempóban reagálnak a változásokra, a Fidelity International szakértői pedig megnézték, mi várható a lengyel, cseh, román és magyar pénzügyi piacokon.
2022. 08. 12. 12:00
Megosztás:

A keresleti optimizmusra tovább emelkedik a kőolaj ára

A WTI 93,2, a Brent típusú kőolaj 99,3 dollár volt ma reggel az októberi leszállításra, míg az Ural azonnali leszállítási ára 77,5 dollár volt hordónként.
2022. 08. 12. 11:00
Megosztás: