Olyan vállalati vezetőkre van szükség, akik éreznek és nyitva van a szívük

A Vagány Vezetők Program csapatának coachai, beINSPIRE szervezői egy egész napos konferenciára hívták a vállalati vezetőket, vállalkozókat és menedzsereket. A közösség számos értékes programmal készült a tanulni, inspirálódni vágyó résztvevőknek, akik megoldást kerestek az önismeret, a hitelesség vagy az együttműködés témáiban. A rendezvény és neves előadói a vezetői szerep emberi oldalára irányították a figyelmet.

Olyan vállalati vezetőkre van szükség, akik éreznek és nyitva van a szívük

Az elmúlt héten zárult a Vagány Vezető Konferencia, melyen Dr. Buda László, orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, a SzomatoDráma és az Ultrarövid Terápia módszerek megalkotója alapozta meg előadásával a nap hangulatát, az emberséges vezetésről tartott beszédében, ahol a vezetői részünk emberi oldaláról fejtette ki gondolatait. Tematikájában sorra vette azokat a pontokat, amik az emberi létezésünk alap működtetői és feltárta azok lehetséges hatásait.

„Vezetőként a múltunkkal, jelenünkkel való tudatos gondoskodás befolyásoló erővel bír a jövőnkre, a környezetünkre, ezzel a társadalmunkra is. Vajon pszichológiai szempontból mit tudunk arról elmondani, hogy miért akar valaki vezető lenni?” – vetette fel Dr. Buda László. Hozzátette: „Olyan vezetőre van szükségünk, akik éreznek, akiknek nyitva van a szívük.”

A Vagány Vezető Coachok bemutatkozása során a résztvevők saját történeteiket osztották meg, szerteágazó tapasztalataikkal és látásmódjukkal egy olyan szakmai közösséget formáltak, ami túlmutat a tanácsadói szerepen. Ahogyan a program felépítése is jól mutatta, sokkal többről van szó, mint egy coaching folyamat: ez a csapat a gondoskodás mellett, a szerepeink tudatos és átlátható megformálásáról, a jövő szervezetének, csapatának, vezetőjének „kontúrosítását” tűzte ki célul.

A coachok 3 csoportban tartottak szekcióüléseket, ahol transzparensen, a színfalak mögé betekintve, „akvárium” coachingok keretein belül zajlott egy one-on-one (egyéni), egy csoportos és egy team coaching folyamat. Mindhárom szekcióból személyes megélések születtek arról, hogy miért érdemes tudatosan dolgoznunk a szervezetünkben, csapatunkban és önmagunkban zajló folyamatokkal.

Munkaerőhiány, a fluktuáció, a bizalom, a háború, a pandémia, a generációs különbözőségek, a kiégés, a „hogyan tartsam meg a munkavállalóimat” kérdéseiben hét vezető beszélgetett két kerekasztal mellett. Izgalmas gondolatokat szültek az említett témák és azok hatásai a jelenkor vezetőire nézve. Nincs egyetemes receptúra, nincs egy mindent nyitó kulcs, mely megoldás kínál a kihívásokra, amikkel a mai szervezetek, csapatok, vezetők nap, mint nap szembesülnek, de elhangoztak olyan személyes tippek, amik segítségül hívhatóak egy-egy helyzetben.

Izgalmas vendég érkezett az eseményre. Hajós Andrással, a Dalfutár producerével és műsorvezetőjével, a program vezetője, Tóth Annamária beszélgetett az együttműködésről. András egy mainstream docu-reality show működésébe és emberi kapcsolódásaiba avatta be a nagyérdeműt, miközben egy teljesen újszerű vezetői modellt is megmutatott, amit kulcsfontosságúnak tart az éppen hetedik évadát megélő produkciójában. A beszélgetésben többször is kiemelte, hogy sem vezetőként, sem magánemberként nem létezik olyan, hogy valamit egyedül élünk meg. Minden együttműködéshez megfelelő társakra, partnerekre, és – az ő szavaival élve „kegyetlen bizalomra” van szükség.

Az első Vagány Vezető Konferencia egy olyan szakmai esemény volt, ami vállaltan nem az év végi bónusz begyűjtéséhez szükséges eszközök és módszertanok elsajátítására sarkall, hanem annak a ténynek a belátására, hogy mindahányan lépkedünk saját utunkon. Azt felelősséggel, tudatosan és egymásra odafigyelve tegyük meg. A rendezvény arra bátorított, hogy elfogadjuk önmagunkat, a kihívásainkat, a megoldásainkat, legyen az bármilyen előjelű is. Nyitott szívvel, derűsen nézzünk szembe szerepeinkkel, mert a vezető is ember.

Új piacokra összpontosít az orosz kereskedelem

A nemzetközi kereskedelem válságban van, Oroszország pedig új piacokra összpontosítja exportját és importját - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor hétfőn Moszkvában fogadta Kaszim-Zsomart Tokajev kazah államfőt.
2022. 11. 28. 22:00
Megosztás:

Az MNB megújítja a fogyasztóbarát lakáshitel keretrendszerét

Az MNB bővítette a minősített fogyasztóbarát lakáshitel (MFL) feltételrendszerét a hitelezés zöldebbé tétele és a folyamatok elektronikus útra terelése érdekében - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.
2022. 11. 28. 21:30
Megosztás:

Egy év alatt háromszorosára nőtt az 5G üzleti alkalmazásainak piaca

Világszerte jelentősen bővült az 5G üzleti-ipari felhasználása, csak Kínában egy év alatt 1,2 milliárdról 3,2 milliárd dollárra nőttek technológia alkalmazásához kapcsolódó piaci bevételek, az 5G mára érett technológiává vált. Emellett a lakossági szegmensben is egyre szélesebb körben terjednek az ötödik generációs technológiára épülő, például kiterjesztett valóságot használó, vagy a szemüveg nélküli 3D-s filmnézésre alkalmas megoldások. A Huawei Technologies Budapesten mutatta be az 5G és a vezetékes szélessávú technológiák legújabb innovációt. A vállalat az új eszközeivel már közeljövőben képes lesz másodpercenként 100 terabyte adatátviteli sebességet biztosítani.
2022. 11. 28. 21:00
Megosztás:

Erősödött a forint hétfőn

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfő kora estére a reggeli szintekkel összevetve a bankközi devizapiacon.
2022. 11. 28. 20:00
Megosztás:

Mintegy 100 milliárd forint a hazai játékforgalom

Igencsak tetemes, 100 milliárd forint körüli a hazai játékpiac, és ráadásul válságálló szektornak mondható. Ezzel együtt ezen a területen is tapasztalhatóak változások, hiszen a pandémia hatására például keresettebbé váltak a kollektív, közösségi élményt nyújtó társasjátékok, amelyek az egész család számára élményt biztosítanak – hangzott el egy szakmai kerekasztal- beszélgetésen. Vannak kikezdhetetlen klasszikusok, de akadnak új kedvencek is, s ezek egyikének mondható a Tolki is, amely többek között az Ország Játéka választáson az interaktív kategóriát nyerte meg.
2022. 11. 28. 19:30
Megosztás:

Mínuszban zártak az európai tőzsdék

Gyengüléssel zártak a főbb európai értékpapírpiacok hétfőn.
2022. 11. 28. 19:05
Megosztás:

Alacsony forgalomban csökkent a tőzsdeindex

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 126,59 pontos, 0,28 százalékos csökkenéssel, 45 588,74 ponton zárt hétfőn.
2022. 11. 28. 18:30
Megosztás:

Energetikai és közlekedési projektekről tárgyalt Bukarestben a román és a szerb miniszterelnök

A Románia és Szerbia gázhálózatát összekapcsoló interkonnektor fejlesztéséről és a két ország közti gyorsforgalmi összeköttetés megteremtéséről tárgyalt egyebek mellett hétfőn Bukarestben Nicolae Ciuca román és Ana Brnabic szerb miniszterelnök.
2022. 11. 28. 17:30
Megosztás:

A Mol jövőre 40 milliárd forintot költ belföldön kőolaj- és földgázkutatásra

A Mol jövőre 40 milliárd forintot költ kőolaj- és földgázkutatásokra Magyarországon - mondta Homonnay Ádám, a Mol kutatási és termelési igazgatója Vecsésen, a társaság Vecsés-2 olajkútjánál, ahol november 11-én kezdődött a próbatermelés.
2022. 11. 28. 17:00
Megosztás:

Több mint 350 millió forintra becsült értékű alkoholra lehet licitálni

Több mint 350 millió forintra becsült értékű alkoholra lehet licitálni november 28-ától 4 napon keresztül, december 1-jéig  - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.
2022. 11. 28. 16:33
Megosztás:

Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget

Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
2022. 11. 28. 16:00
Megosztás:

Országos célvizsgálat a tej- és takarmányágazatban

Kismértékben határérték feletti mennyiségben mutatott ki aflatoxin szennyezést egy Győr-Moson-Sopron megyei tejüzem termékeiben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma, ezért  a hatóság országos célellenőrzést rendelt el múlt héten - jelentette be hétfői közleményében a hivatal, és rögtön hozzátette, hogy az érintett tételek kereskedelmi forgalomban nem kaphatók. A további vizsgálatok eddig nem tártak fel újabb szennyezett késztermékeket, a hazai tej és tejtermékek biztonsággal fogyaszthatók.
2022. 11. 28. 15:30
Megosztás:

Továbbra is egy százalék alatt az önkéntes nyugdíjpénztárak költségszintje

Az önkéntes nyugdíjpénztárak költségeit jelző klasszikus díjterhelési mutató 2021-ben 0,71 százalék, a korrigált díjterhelési mutató 0,75 százalék volt. A két évtizede tartó trendszerű díjcsökkenés közben előfordul, hogy a díjterhelés enyhén meghaladja az előző évit, mint tavaly is, ám a nyugdíjpénztárak más öngondoskodási termékekkel összehasonlítva így is az egyik leginkább költséghatékony hosszútávú befektetési formának számítanak - összegezte hétfőn közölt elemzésében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
2022. 11. 28. 14:30
Megosztás:

Mi leszel, ha nagy leszel? A mostani óvodások ötöde ma még nem létező munkakört fog betölteni

A Fiatal Vállalkozók Hete zárónapjának tematikája kiemelten a fiatal generáció karrierépítési lehetőségeire fókuszált. Az üzleti show keretében, a Makronóm Intézet szakmai közreműködésével megrendezett kerekasztal-beszélgetés során többek között elhangzott, hogy jelenleg a munkavállalók mintegy 40%-a szívesen váltana munkahelyet, viszont közel kétharmaduk nem rendelkezik megfelelő szintű önismerettel, amely szükséges lenne ahhoz, hogy a saját maguk számára ideális karrierutat bejárják.
2022. 11. 28. 14:00
Megosztás:

Kell-e tartani a munkavállalóknak a mesterséges intelligenciától?

A hazai vállalatoknál is egyre elterjedtebb mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásakor érdemes körültekintéssel eljárni, mert a jogszerűtlen adatkezelés jelentős bírsággal járhat – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie ügyvédi iroda. Az adatvédelmi hatóság 250 millió forintos eddigi rekordbírsága is az említett technológia jogsértő alkalmazása miatt került kiszabásra. 
2022. 11. 28. 13:30
Megosztás:

A lengyel kormány vámot vetne ki a Barátság kőolajvezeték déli ágán érkező olajra 

A lengyel kormány a német kabinetnél lobbizik, hogy a Barátság kőolajvezeték déli ágán lévő finomítók fizessenek vámot a beszállított orosz kőolaj után, mivel ez versenyelőnyhöz juttatja az itt üzemelő cégeket. 
2022. 11. 28. 13:00
Megosztás:

Zavargások Kínában

Kínában tüntetések törtek ki a koronavírus elleni intézkedések miatt. 
2022. 11. 28. 12:30
Megosztás:

Két nagybanknál is szigorodhat a tőkekövetelmény

A Bloomberg értesülései szerint a Deutsche Bank és a BNP Paribas tőkekövetelményét is megemelheti az EKB.
2022. 11. 28. 12:00
Megosztás:

Budapesten tanácskoztak az európai víziközmű szabályozó hatóságok vezetői

A víziközmű-szolgáltatásban bekövetkezett energiaár-emelkedés hatásairól, a települési szennyvíz kezeléséról szóló európai uniós rendelet módosításáról, valamint a tagállami hatóságok által kalkulált vízveszteségi mutatókról egyeztettek az Európai Víziközmű Szabályozók Szervezetének, a WAREG (European Water Regulators) 26. közgyűlésén, Budapesten - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hétfőn az MTI-vel.
2022. 11. 28. 11:30
Megosztás:

7,7 százalékkal nőttek a beruházások a harmadik negyedévében

A harmadik negyedévben 7,7 százalékkal nőtt a beruházások volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva, és 1,9 százalékkal emelkedett az előző negyedévhez képest szezonálisan kiigazítva - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az első három negyedévben 7,7 százalékos volt a beruházások növekedése a múlt év azonos időszakához képest.
2022. 11. 28. 11:00
Megosztás: