Sokaknak segítettek már a Grantis befektetési útmutatói

Előbb-utóbb szinte mindenki életében eljön az a pillanat, amikor a saját pénzügyi biztonság megteremtése válik a legfontosabb feladattá, ilyenkor pedig egy szakértői csapat befektetési útmutatói óriási segítséget jelentenek. A megtakarítások vonatkozásában ugyanis megannyi tényezőre kell egyszerre odafigyelni, ez pedig olykor embert próbáló feladat.

Sokaknak segítettek már a Grantis befektetési útmutatói

Annak érdekében, hogy a céljainkat a kitűzött idő alatt elérhessük, elengedhetetlen pénzünket a megfelelő módon lekötni. Szerencsére ma már számtalan eszköz áll a rendelkezésünkre ehhez, ám kiválasztani közülük a legoptimálisabbat nem könnyű. A különböző konstrukciók összehasonlításához behatóan kell ismerni azok legapróbb részleteit is, ám ez gyakorta több évnyi tapasztalatot kíván. A Grantis befektetési útmutatói pontosan azokat az információkat tartalmazzák, amelyekre szükségünk van a jó döntés meghozatalához. Amennyiben pedig bármilyen kétségünk támadna, akkor a szakértők tanácsaira is támaszkodhatunk.

Mi alapján válasszunk befektetési formát?

Elsősorban a céljaink és az aktuális, illetve a jövőben várható anyagi helyzetünk határozzák meg, melyik irányba érdemes elindulnunk. Ez azonban önmagában még nem elég, hiszen figyelembe kell venni a kockázattűrő képességünket, az inflációs környezetet, de az sem elhanyagolható, hogy milyen mértékben szeretnénk rendszeresen foglalkozni lekötéseinkkel. A befektetési útmutató rávilágít, miszerint kardinális kérdés az is, mekkora tőke áll rendelkezésünkre az induláskor és milyen díjtételek vállalása nem okoz majd problémát nagyobb távlatokban sem.

A megtakarítások egyik legnagyobb ereje ugyanis épp abban rejlik, hogy hosszú távon építjük fel a tőkénket, ami aztán ennek köszönhetően tetemes hozamot termelhet. Amennyiben menet közben kiszállunk, például azért, mert túlvállaltuk magunkat, akkor azzal rengeteget veszíthetünk. Számtalan tényezőt kell tehát nagyon alaposan körbejárni, mielőtt meghoznánk a végső elhatározásunkat, ebben pedig egy precízen összeállított befektetési útmutató hatalmas segítséget jelent.

Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre?

Az folyton növekvő igényekre válaszul a különböző szolgáltatók egyre több termékkel álltak elő, így ma már rengeteg konstrukció közül kell megtalálni a leginkább megfelelőt. Valójában mindegyiknek megvan a maga előnye és a hátránya, így szinte soha nincs egy egyetemes jó válasz, amikor a legjobb befektetési formát keressük. Éppen emiatt kardinális, hogy tételesen, a befektetési útmutató, illetve egy független szakértő segítségével megvizsgáljuk azokat a szempontokat, amelyek alapján végül kiválasztásra kerülhet a legoptimálisabb megoldás.

Amennyiben például nem szeretnénk nagy rizikót vállalni és nincs affinitásunk arra, hogy rendszeresen kezeljük lekötéseinket, akkor az állampapír mellett a vegyes életbiztosítás is szóba jöhet, főképp, ha elsősorban az időskori anyagi biztonság megteremtése lebeg a szemünk előtt. Ha aktívan kezelnénk megtakarításunkat, illetve rendelkezünk pénzügyi ismeretekkel és nem ijeszt el némi kockázat sem, akkor a részvények mellett a unit-linked életbiztosítás is egy kiváló alternatívát jelent.

Egy minden részletre kiterjedő befektetési útmutató emellett kitér a vállalati kötvények, az indexkövető alapok, vagy épp a Tartós Befektetési Számla előnyeire is, éppúgy, ahogy azok esetleges hátulütőire. Ez a tudásanyag már csak azért is roppant értékes, mert eloszlatja azokat a tévhiteket is, amik máig igen erősen ott élnek a köztudatban, gondoljunk csak a befektetési arany esetére. Sokan az egyik legjobb megtakarítási formának tartják, ám a nemesfém tárolása nagy kihívást jelent és ahogy azt az elmúlt évtizedek tapasztalatai mutatják, az árfolyam ingadozás ezt az eszközt sem kíméli. A döntés tehát nem egyszerű, hiszen gyakorta már azt nehéz meghatározni önállóan, hogy kötött célú konstrukciót válasszunk-e, vagy sem.

A Grantis befektetési útmutatói a legtöbb kérdést megválaszolják

Egy független pénzügyi szakértővel történő konzultáció alapjaiban változtathatja meg a megtakarításokkal kapcsolatos elképzeléseinket. Sőt, nagyjából minden komoly financiális döntés előtt érdemes kikérni tapasztalt hozzáértők tanácsait, hiszen egész más irányból közelíti meg a kérdést az, aki hosszú évek óta kizárólag ezzel foglalkozik. Hatalmas problémákhoz vezethet ugyanis, ha felületes információmorzsák, vagy ami még bajosabb, az érzelmeink alapján hozunk nagy horderejű pénzügyi elhatározást.

Ehelyett inkább fókuszáljunk arra, hogy pontosan definiáljuk azt a célt, amit el szeretnénk érni, ezt követően támaszkodjunk a specialisták által összeállított befektetési útmutatók segítségére. Majd pedig egy személyes konzultáció során, az élethelyzetünket és a preferenciáinkat figyelembe véve megszülethet a végső döntés, amely így biztosan az optimális eredményeket hozza majd. A hosszú távú siker legfőbb kulcsa ugyanis épp abban rejlik, hogy a választott megtakarítási forma teljes mértékben a mi célkitűzéseinket szolgálja, felesleges bonyodalmak nélkül.

Lassan, de biztosan élednek a tóparti ingatlanok is

Bár néhol csupán a tavalyi forgalom negyedét regisztrálták eddig az üdülőövezetekben, már látnak biztató jeleket is az OTP Ingatlanpont szakértői. A tóparti árakban nincs jelentős csökkenés, sőt van szegmens, ahol további emelkedést is tapasztalnak. A vevők egyelőre leginkább a kisebb összegekből is elérhető megoldásokat keresik, ami esetleg csak egy ígéretesebb telek.
2023. 06. 09. 03:30
Megosztás:

21,5%-ra mérséklődött a magyar infláció

A várakozásokat messze alulmúlva 21,5%-ra mérséklődött az infláció májusban az áprilisi 24%-ról, amihez a szolgáltatói árakon kívül szinte minden tényező hozzájárult.
2023. 06. 09. 03:00
Megosztás:

Miért nem lehet lecsavarni a műanyag kupakot a palackokról? Ki találta ezt ki?

2024 júliusában lép életbe az az EU-rendelet, amely előírja, hogy a műanyag palackokon vagy éppen a gyümölcsleves dobozokon a kupakot környezetvédelmi okokból rögzíteni kell.
2023. 06. 09. 02:00
Megosztás:

Európa szerte aggódnak az emberek az energiaellátás jövőjéért

A világszerte pesszimisták az emberek az energiaellátás jövőjét illetően, ami veszélyeztetheti a klímavédelmi célok elérését is – mutat rá az EY 36 000 energiafogyasztó bevonásával készült nemzetközi tanulmánya. A 18 országot átfogó elemzés szerint Európában különösen borúlátóak a megkérdezettek. Az energiaszolgáltatók és a törvényalkotók összefogva képesek lehetnek visszaállítani a felhasználók bizalmát, amivel stabilizálhatják az iparágat.
2023. 06. 09. 01:30
Megosztás:

Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára

2023. június 1-től a DIGIMobil és a DIGINet Aktív 50 ügyfelei a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatát használják, így az előfizetők jelentősen nagyobb, csaknem országos lefedettséget élvezhetnek – mindehhez a DIGI 2023. december 31-ig garantálja a korábbi előfizetésekben szereplő kedvező, 4 forint/perces tarifát. Az érintett ügyfeleknek nem kell kicserélniük SIM-kártyájukat az új hálózatra való átálláshoz, azonban az adatroaming bekapcsolására, illetve egyes készülékeken a manuális hálózatválasztásra is szükség lehet.
2023. 06. 09. 01:00
Megosztás:

Növekvő energiaárak: veszélyben az infrastrukturális beruházások

Komoly aggodalomra adnak okot a növekvő energiaárak a nagy energiafogyasztók, például az adatközpontok számára. Sokan nem tudják továbbra is, mi vár rájuk a jövőben, hogy az árak tovább emelkednek-e, hogy a költségeket átháríthatják-e az ügyfeleikre és egyáltalán van-e elegendő likviditásuk a helyzet kezeléséhez. A bizonytalanság miatt sokan nem tudnak tervezni, illetve nem mernek, nem akarnak az adatközpontjukban infrastrukturális beruházásokba fektetni. A lehetséges megoldásokról Szontág Balázs villamosmérnök, az Eaton Magyarország szakértője beszélt.
2023. 06. 09. 00:30
Megosztás:

Értékpapírkibocsátás közösségi finanszírozási platformon

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani, így szerezve forrást egy új beruházáshoz. Bár Magyarország lassan 2 éve alkalmazza az unió Crowdfunding Rendeletét, a közösségi finanszírozás még gyerekcipőben jár itthon, aminek egyik oka a hazai szabályozás hiányossága a Kapolyi Ügyvédi Iroda elemzése szerint.
2023. 06. 09. 00:01
Megosztás:

Javuló mutatókkal zárták 2023 első negyedét az önkéntes pénztárak

Az idei első negyedévben is folytatódott az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyoni helyzetének javulása, alapvetően a piaci hozamok növekedésének köszönhetően. Az önkéntes egészségpénztárak esetében erőteljes volt mind a taglétszám, mind a vagyon bővülése, a kifizetések között megugrott a lakáscélú jelzáloghitel-törlesztésre igénybe vett összegek aránya.
2023. 06. 08. 23:30
Megosztás:

Kivárnak a vállalatok az innovációval

A digitalizáció tartja szinten a hazai vállalatok innovációs tevékenységét. Új termékek, szolgáltatások bevezetésével kivárnak a vállalatok, inkább saját háttérfolyamataikat igyekeznek hatékonyabbá tenni. Így a K&H innovációs indexe szinten maradt.
2023. 06. 08. 23:00
Megosztás:

Csoport HR igazgatóval erősít az AutoWallis

Júniustól Csoport HR igazgató koordinálja az AutoWallis Csoport humánmenedzsment tevékenységét. Az újonnan létrehozott pozíciót a jelentős autóipari tapasztalattal rendelkező Erdélyi Aranka tölti be, akinek többek között az AutoWallis szervezetfejlesztésének támogatása lesz a feladata.
2023. 06. 08. 22:30
Megosztás:

Ekkora volt a termék-külkereskedelmi többlet áprilisban

Az idén áprilisban az export euróban számított értéke 3,4 százalékkal nagyobb, míg az importé 4,0 százalékkal kisebb volt az előző év azonos időszakinál. A termék-külkereskedelmi egyenleg 836 millió euróval javult - közölte első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
2023. 06. 08. 22:00
Megosztás:

A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő

Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
2023. 06. 08. 21:30
Megosztás:

Érdemes hinni a Medárd-napi jóslatokban?

Az elmúlt 100 év időjárási adatai nem igazolják a legismertebb népi megfigyelést – ez derül ki a Starschema munkatársai által végzett elemzés eredményéből. A legnagyobb magyar big data cég adattudósai arra a következtetésre jutottak, hogyha Medárd napján esik, az nem befolyásolja szignifikánsan az esős napok átlagos számát az azt követő időszakban.
2023. 06. 08. 21:00
Megosztás:

Gyorsan fogyni akarsz? Biztosan átvernek!

Azt mondják, hogy a nyári alak télen készül, azonban sokan a kánikula és a nyaralás előtt pár héttel kapnak a fejükhöz, így kénytelenek gyors megoldásokhoz folyamodni. A kereskedők igyekeznek ezt kihasználni, sok esetben ismert embereket felhasználva a reklámozáshoz, hogy hitelesnek tűnjenek. Hogyan lehet kiszúrni, ha átverésről van szó? Mit tehetnek a fogyasztók? Ehhez adott tippeket Jánvári András, e-kereskedelmi szakértő, a Multi-vitamin.hu ügyvezető igazgatója.
2023. 06. 08. 20:31
Megosztás:

Vegyesen zártak a nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2023. 06. 08. 20:00
Megosztás:

Háromszáz millió forintból fejlesztik az utakat Csabacsűdön

Háromszáz millió forint uniós támogatást nyert el a Békés vármegyei Csabacsűd a belterületi közutak fejlesztésére - tájékoztatta a projektgazda közleményben az MTI-t.
2023. 06. 08. 19:30
Megosztás:

Számos problémát talált a mobilos játékoknál a GVH

A mobiltelefonra ingyenesen letölthető játékok vizsgálatakor a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorselemzése számos problémát tárt fel, amelyek túlnyomó része a játékot megszakító reklámokkal volt kapcsolatos - közölte a nemzeti versenyhatóság csütörtökön az MTI-vel.
2023. 06. 08. 19:00
Megosztás:

Nagy forgalom mellett emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 541,95 pontos, 1,11 százalékos emelkedéssel, 49 342,40 ponton zárt csütörtökön.
2023. 06. 08. 18:30
Megosztás:

Az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona az első negyedévben 1,588 ezer milliárd forintra emelkedett

Az önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona idén az első negyedévben 1,588 ezer milliárd forintra emelkedett a tavaly második negyedévben elért 1,5 ezer milliárd forint alatti mélypontot követően - közölte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) csütörtökön az MTI-vel.
2023. 06. 08. 18:00
Megosztás:

Lezárta 253 milliós kapacitásbővítő beruházását a nyíregyházi ÉMA-Gép Kft.

Befejeződött az építőipari kivitelezéssel foglalkozó, nyíregyházi székhelyű ÉMA-Gép Kft. 253 millió forint értékű kapacitásfejlesztő projektje - közölte a társaság az MTI-vel.
2023. 06. 08. 17:30
Megosztás: