Sokaknak segítettek már a Grantis befektetési útmutatói

Előbb-utóbb szinte mindenki életében eljön az a pillanat, amikor a saját pénzügyi biztonság megteremtése válik a legfontosabb feladattá, ilyenkor pedig egy szakértői csapat befektetési útmutatói óriási segítséget jelentenek. A megtakarítások vonatkozásában ugyanis megannyi tényezőre kell egyszerre odafigyelni, ez pedig olykor embert próbáló feladat.

Sokaknak segítettek már a Grantis befektetési útmutatói

Annak érdekében, hogy a céljainkat a kitűzött idő alatt elérhessük, elengedhetetlen pénzünket a megfelelő módon lekötni. Szerencsére ma már számtalan eszköz áll a rendelkezésünkre ehhez, ám kiválasztani közülük a legoptimálisabbat nem könnyű. A különböző konstrukciók összehasonlításához behatóan kell ismerni azok legapróbb részleteit is, ám ez gyakorta több évnyi tapasztalatot kíván. A Grantis befektetési útmutatói pontosan azokat az információkat tartalmazzák, amelyekre szükségünk van a jó döntés meghozatalához. Amennyiben pedig bármilyen kétségünk támadna, akkor a szakértők tanácsaira is támaszkodhatunk.

Mi alapján válasszunk befektetési formát?

Elsősorban a céljaink és az aktuális, illetve a jövőben várható anyagi helyzetünk határozzák meg, melyik irányba érdemes elindulnunk. Ez azonban önmagában még nem elég, hiszen figyelembe kell venni a kockázattűrő képességünket, az inflációs környezetet, de az sem elhanyagolható, hogy milyen mértékben szeretnénk rendszeresen foglalkozni lekötéseinkkel. A befektetési útmutató rávilágít, miszerint kardinális kérdés az is, mekkora tőke áll rendelkezésünkre az induláskor és milyen díjtételek vállalása nem okoz majd problémát nagyobb távlatokban sem.

A megtakarítások egyik legnagyobb ereje ugyanis épp abban rejlik, hogy hosszú távon építjük fel a tőkénket, ami aztán ennek köszönhetően tetemes hozamot termelhet. Amennyiben menet közben kiszállunk, például azért, mert túlvállaltuk magunkat, akkor azzal rengeteget veszíthetünk. Számtalan tényezőt kell tehát nagyon alaposan körbejárni, mielőtt meghoznánk a végső elhatározásunkat, ebben pedig egy precízen összeállított befektetési útmutató hatalmas segítséget jelent.

Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre?

Az folyton növekvő igényekre válaszul a különböző szolgáltatók egyre több termékkel álltak elő, így ma már rengeteg konstrukció közül kell megtalálni a leginkább megfelelőt. Valójában mindegyiknek megvan a maga előnye és a hátránya, így szinte soha nincs egy egyetemes jó válasz, amikor a legjobb befektetési formát keressük. Éppen emiatt kardinális, hogy tételesen, a befektetési útmutató, illetve egy független szakértő segítségével megvizsgáljuk azokat a szempontokat, amelyek alapján végül kiválasztásra kerülhet a legoptimálisabb megoldás.

Amennyiben például nem szeretnénk nagy rizikót vállalni és nincs affinitásunk arra, hogy rendszeresen kezeljük lekötéseinket, akkor az állampapír mellett a vegyes életbiztosítás is szóba jöhet, főképp, ha elsősorban az időskori anyagi biztonság megteremtése lebeg a szemünk előtt. Ha aktívan kezelnénk megtakarításunkat, illetve rendelkezünk pénzügyi ismeretekkel és nem ijeszt el némi kockázat sem, akkor a részvények mellett a unit-linked életbiztosítás is egy kiváló alternatívát jelent.

Egy minden részletre kiterjedő befektetési útmutató emellett kitér a vállalati kötvények, az indexkövető alapok, vagy épp a Tartós Befektetési Számla előnyeire is, éppúgy, ahogy azok esetleges hátulütőire. Ez a tudásanyag már csak azért is roppant értékes, mert eloszlatja azokat a tévhiteket is, amik máig igen erősen ott élnek a köztudatban, gondoljunk csak a befektetési arany esetére. Sokan az egyik legjobb megtakarítási formának tartják, ám a nemesfém tárolása nagy kihívást jelent és ahogy azt az elmúlt évtizedek tapasztalatai mutatják, az árfolyam ingadozás ezt az eszközt sem kíméli. A döntés tehát nem egyszerű, hiszen gyakorta már azt nehéz meghatározni önállóan, hogy kötött célú konstrukciót válasszunk-e, vagy sem.

A Grantis befektetési útmutatói a legtöbb kérdést megválaszolják

Egy független pénzügyi szakértővel történő konzultáció alapjaiban változtathatja meg a megtakarításokkal kapcsolatos elképzeléseinket. Sőt, nagyjából minden komoly financiális döntés előtt érdemes kikérni tapasztalt hozzáértők tanácsait, hiszen egész más irányból közelíti meg a kérdést az, aki hosszú évek óta kizárólag ezzel foglalkozik. Hatalmas problémákhoz vezethet ugyanis, ha felületes információmorzsák, vagy ami még bajosabb, az érzelmeink alapján hozunk nagy horderejű pénzügyi elhatározást.

Ehelyett inkább fókuszáljunk arra, hogy pontosan definiáljuk azt a célt, amit el szeretnénk érni, ezt követően támaszkodjunk a specialisták által összeállított befektetési útmutatók segítségére. Majd pedig egy személyes konzultáció során, az élethelyzetünket és a preferenciáinkat figyelembe véve megszülethet a végső döntés, amely így biztosan az optimális eredményeket hozza majd. A hosszú távú siker legfőbb kulcsa ugyanis épp abban rejlik, hogy a választott megtakarítási forma teljes mértékben a mi célkitűzéseinket szolgálja, felesleges bonyodalmak nélkül.

Változásokat jelent be a Train Hungary vezetőségében a GRAMPET Csoport Călin Grațian vezérigazgató menesztését követően

A GRAMPET Csoport, Közép- és Délkelet-Európa legnagyobb román tulajdonú magánvasúti holdingja bejelentette, hogy változások történtek a vállalatcsoporthoz tartozó, többek között Magyarországon, Horvátországban és Szlovéniában működő Train Hungary vezetőségében.
2024. 05. 28. 06:30
Megosztás:

Nyíregyházán építkezik a Xanga csoport

Termelő és logisztikai inkubátorcsarnok épül a Xanga csoport és Nyíregyháza önkormányzatának együttműködésében a város ipari parkjában, a mintegy négymilliárd forint értékű befektetés alapkövét hétfőn tették le a nyírségi megyeszékhelyen - közölte a cégcsoport az MTI-vel.
2024. 05. 28. 06:00
Megosztás:

Furcsa számok és a viszontbiztosítók

Furcsa számokat olvashattunk az elmúlt napokban az amerikai gazdasággal kapcsolatban. Miközben a 2008-2009-es válság óta a legtöbb háztartás tart részvényt (62 százalék, Gallup), addig az amerikaiak fele (49 százalék, Guardian) gondolja azt, hogy az amerikai piacok idén eddig csökkentek, miközben pl. az S&P500 eddig 11,4 százalékot emelkedett.
2024. 05. 28. 05:30
Megosztás:

Partneri együttműködést kötött az Auchan és az MLSZ

Játszani csak szívből. Vásárolni csak OKAuchan.” szlogennel kötött partneri együttműködést az Auchan és az MLSZ, amelynek keretében a kiskereskedelmi lánc hivatalosan is a magyar labdarúgó-válogatott partnere az idei Európa-bajnokság ideje alatt. Május 27. és július 14. között a Bizalomkártyás vásárlók 10 000 forint feletti vásárlás esetén napi és heti nyereményjátékokon vehetnek részt, a kampány végén pedig valamennyi vásárló között 1 millió Bizalompontot is kisorsolnak, ami egy az egyben levásárolható.
2024. 05. 28. 05:00
Megosztás:

Minden, amit a mikrotanúsítványokról tudni érdemes

Új kategória jelent meg az elmúlt hónapokban az oktatási palettán, a mikrotanúsítványok rendszere. Ezek olyan rövid képzések, amelyeken a résztvevők célirányosan fejleszthetik azokat az ismereteiket, készségeiket és kompetenciáikat, amelyekre a személyes és szakmai fejlődésükhöz szükségük van.
2024. 05. 28. 04:30
Megosztás:

Magyar program segíthet a meddő pároknak: ITT a Garantált Gyermek Program

A legfrissebb adatok szerint ma hazánkban 300.000 meddő pár él, a statisztikák pedig évről évre romlanak. A férfiaknál a nemzőképtelenség, a nőknél pedig a meddőség folyamatosan növekvő számú populációt érint és az elmúlt évtizedekben a nyugati típusú, modern társadalmak legjelentősebb súlyú betegségévé vált.
2024. 05. 28. 04:00
Megosztás:

Ekkora büntetést kell fizetni a CSOK Pluszra, ha megsértjük az előírásokat

A CSOK Plusz egy kedvező, legfeljebb 3 százalékos kamatozású támogatott lakáshitel, ráadásul tartozáselengedés is kapcsolódhat hozzá. A kedvezményekért cserébe azonban számos feltételt kell teljesítenünk, melyek megsértésekor büntetőkamattal növelten kell visszafizetnünk a kapott kamattámogatást és tartozáselengedést. A Bankmonitor szakértői kiszámolták ennek összegét.
2024. 05. 28. 03:30
Megosztás:

A legtöbb magyar ebbe a három országba utazik nyaralni idén!

Az Insura.hu legfrissebb felmérése szerint idén nyáron az ügyfelek 56 százaléka tervez külföldi utazást, többségük legalább egy hetes út keretében teszi majd ezt. A biztosításközvetítő társaság utasbiztosítási statisztikái szerint a nyaralási utazások az esetek felében Horvátországba, Olaszországba vagy Ausztriába irányulnak. Az utazni vágyók idén a tavalyinál 7-8 százalékkal magasabb utasbiztosítási díjakkal számolhatnak.
2024. 05. 28. 03:00
Megosztás:

A Dogecoin (DOGE) és Shiba Inu (SHIB) ára lemarad, miközben a Rollblocknak (RBLK) tízszeres nyereséget jósolnak júniusra

Számos altcoin piacán a kriptovaluták ára egyre ingadozóbbá válik. A mém érmék piacán a két vezető, a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) konszolidációs jeleket mutat, amit a lendület hiányaként lehet értelmezni. Ezzel szemben egy másik előértékesítési érme azt jelzi, hogy ez lehet a legjobb kripto, amit ebben a negyedévben érdemes vásárolni. Ez az új gyöngyszem, a Rollblock (RBLK) vonzereje abban rejlik, hogy hogyan oldja meg az online játék világában felmerülő problémákat. Olvass tovább a részletes információkért!
2024. 05. 28. 02:30
Megosztás:

Az a nyugdíjas nyer sokat, aki mindig korán ébred

"A korai madár kapja meg a féreg helyett a milliókat!" – Az idősek titkos fegyvere a meggazdagodásért!
2024. 05. 28. 02:00
Megosztás:

Együttműködési megállapodást írt alá az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

Együttműködési megállapodást írt alá az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, hogy hatékonyabban támogathassák az exportpiacokon tevékenykedő vagy az oda kilépést tervező vállalatokat - tájékoztatta a két társaság az MTI-t hétfőn.
2024. 05. 28. 01:30
Megosztás:

Miért jár pórul, aki még mindig sárga csekken fizeti a rezsit?

Az utóbbi években a digitalizáció és a technológiai fejlődés jelentős változásokat hozott a mindennapi életünkben, különösen a pénzügyi tranzakciók terén. Ennek ellenére Magyarországon még mindig sokan ragaszkodnak a hagyományos sárga csekkes fizetési módszerhez, amikor a rezsiszámláikat rendezik. Ez a megszokás azonban számos hátránnyal járhat, amelyek mind anyagi, mind pedig időbeli veszteségeket okozhatnak.
2024. 05. 28. 01:00
Megosztás:

A BTC árfolyam a csúcs közelében, ez az érme is profitálhat a növekedésből

A Bitcoin árfolyam a történelmi csúcs körül mozog, a digitális arany a múlt hét elején egészen 70 000 dollárig szökött, a piac pedig kíváncsian figyeli, meddig megy még fel a BTC ára.
2024. 05. 28. 00:01
Megosztás:

Nyugdíjasként ez lehet a garancia arra, hogy ne legyenek pénzügyi gondjai

A pénzügyi tudatosság már az első vásárlással és zsebpénzzel elkezdődik, és aki igazán tenni akar gondtalan jövőjéért, már diákként rálép erre az útra - véli az OTP Nyugdíjpénztár, amelynek legfiatalabb belépője mindössze 17 esztendős múlt, míg a nyugdíjpénztári tagok átlagéletkora 39 év.
2024. 05. 27. 23:30
Megosztás:

Lemaradtál a PEPE és BONK árfolyam emelkedéséről? Ne hagyd ki a Raboo előértékesítést, amely már 40%-kal emelkedett

Annak ellenére, hogy a piaci volatilitás széleskörű, a mém érmék továbbra is nyereséget termelnek, legalábbis heti szintű hozamokat vizsgálva. A Pepe és a BONK remekül szerepeltek, és az elmúlt hetekben a kriptós hírek élére kerültek. Azonban figyelembe kell venni néhány szakértő véleményét, miszerint a legnagyobb árfolyam-emelkedéseik már mögöttük lehetnek.
2024. 05. 27. 23:00
Megosztás:

A gazdáknak kell az uniós agrárpolitika középpontjában állnia

Brüsszelnek meg kell védenie az unió agrárpiacait és újra a gazdákat kell az uniós agárpolitika középpontjába állítania. Csak így növelhető a termelők versenyképessége és a válságokkal szembeni ellenállóképessége - közölte Nagy István agrárminiszter a Mezőgazdasági és Halászati Tanács hétfői ülését követően az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint.
2024. 05. 27. 22:30
Megosztás:

Idén még restriktív maradhat az EKB kamatpolitikája

Az EKB vezető közgazdásza, Philip Lane szerint júniusban ugyan ténylegesen megkezdődhet a kamatcsökkentési ciklus, de az idei évben még megszorító jellegű, restriktív monetáris politikát kell fenntartani.
2024. 05. 27. 22:00
Megosztás:

Alacsonyabban maradhatott a semleges kamatszint?

A semleges kamatszintről értekezett a Fed kormányzótanácsának tagja, Christopher Waller.
2024. 05. 27. 21:30
Megosztás:

Albánia gazdasági miniszterével egyeztetett Nagy Márton

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hétfőn hivatalában fogadta Blendi Gonxhja albán gazdasági minisztert. A felek az egyeztetésen áttekintették a magyar-albán gazdasági kapcsolatokat, továbbá az együttműködés elmélyítésének lehetséges területeit - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.
2024. 05. 27. 21:00
Megosztás:

Kevés volt a külföldi ingatlanvásárlás eddig az évben

Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot, az utóbbi fél évben a vevők mindössze 2,5 százaléka volt külföldi állampolgár, akik közül sokan életvitelszerűen Magyarországon élnek - közölte saját adatai alapján az Otthon Centrum (OC) hétfőn az MTI-vel.
2024. 05. 27. 20:30
Megosztás: