Új jövőkép a láthatáron: megreformálni a hazai ingatlanpiacot

Céljuk a kifejezetten nagy létszámmal és országos lefedettséggel rendelkező közvetítői hálózatok megkeresése, majd felvásárlása. A folyamatos terjeszkedést és növekedést most azzal emelné új szintre, hogy a már működő, de még a régi franchise rendszerben kialakított ingatlanközvetítő hálózatokat integrálná a rendszerébe.

Új jövőkép a láthatáron: megreformálni a hazai ingatlanpiacot

Céljuk a kifejezetten nagy létszámmal és országos lefedettséggel rendelkező közvetítői hálózatok megkeresése, majd felvásárlása. A folyamatos terjeszkedést és növekedést most azzal emelné új szintre, hogy a már működő, de még a régi franchise rendszerben kialakított ingatlanközvetítő hálózatokat integrálná a rendszerébe.

A Városi Ingatlaniroda, azaz a VING abban különbözik a konkurensektől, hogy központilag, jóval hatékonyabb és korszerűbb eszközökkel irányítja a jelenleg 200 egyéni vállalkozóból álló értékesítői hálózatát. 10 éves működése során közel 10 ezer db ingatlan értékesítésében vett részt. Az eredmények igazolják az új modell létjogosultságát, kérdés, hogy a többi szereplő, hogyan reagál az elképzelésre.

„A 2012-es alapításkor és jelen pillanatban is egyértelműen érzékelhető, hogy az ingatlanközvetítői környezetet a konkurensek hibásan építették fel. A nagy hálózatok elkövetik ezeket a hibákat, a kicsik pedig másolják. Az ügyfelek többsége rossz véleménnyel van a jelenlegi rendszerről, és ezt jogosan, konkrét sérelmekre alapozzák. A VING modellel előlépni nem is döntés volt, hanem kihagyhatatlan lehetőség. Fontos, hogy a valós ügyféligényeket, korrekt módon szolgálja ki egy vállalkozás. Persze a korszerű üzletpolitika és az innovatív technológia ebben kulcsfontosságú tényező” - mondta Barna József cégvezető, a VING alapítója.

Megoldás az ingatlanközvetítői piac problémáira

A konkurensek felvásárlásának lehetőségét a befektetői oldal intenzív érdeklődése határozza meg. A Városi Ingatlaniroda rendszere választ ad az ingatlanközvetítői piac problémáinak 99%-ára: jól skálázható, jól automatizált, megfelel az adózási és pénzügyi előírásoknak, és a legfontosabb, hogy kis létszámmal működtethető, miközben az ügyfelek maximálisan elégedettek.

„Befektetői szempontból ez telitalálat, így nem vagyunk kiszolgáltatva, nincs hitelünk, nem vagyunk elköteleződve, de nagy az érdeklődés és szabadon dönthetünk arról, hogy kivel hajtjuk végre ezt a lépést. Jelenleg kis túlzással azt állíthatom, hogy korlátlanok a lehetőségeink a magyarországi ingatlanközvetítői piacon. A cégünk közhiteles nyilvántartásában elérhető bevétele és forgalma, csak a központi irányítás értékeit mutatja. A tavalyi 2021-es 22,5 milliárdos forgalom és 600 milliós sikerdíj bevétel a 200 fős csapatunk egyéni vállalkozó fogalmában jelentkezik a számlázás adóügyileg helyes sorrendje miatt” – árulta el a cégvezető, aki azt is hozzátette, jelenleg a létszámot tekintve a top 5 hálózat közé tartoznak.

Nincs idő újba kezdeni

Ezzel a jelentős infrastruktúrával rendelkező konkurencia felvásárlásával az a céljuk, hogy megkezdjék az elavult franchise hálózatok integrációját. Barna József szerint a magyar ingatlanközvetítői piac rengeteg betegséggel küzd, a hálózatok elavultak és még a jogi pereket is sorra veszítik el.

„Ez a hagyományos forma a VING nélkül is modellváltást és teljes átalakítást igényel. Mi ezt már 10 éve is láttuk, emiatt jöttünk létre, így épp időben elkészültünk azzal a modellel, amely tökéletesen képes leváltani a jelenlegi konstrukciókat. Ezt a konkurenseknek már késő most elkezdeni felépíteni, vagy átalakítani, hiszen itt vagyunk, működik minden és készen állunk a folytatásra. A cégünk modelljét egymástól független szakértők vizsgálták át az utóbbi 1 évben és egymástól függetlenül elismerték a konstrukciónkat. A hagyományos hálózatokban rengeteg ingatlanértékesítő tisztázatlan jogviszonyban, bújtatott foglalkoztatást kimerítő státuszban, alkalmazotti bánásmóddal és kényszer-vállalkozóként tevékenykedik. Ezt senki nem gondolja, hogy sokáig így kellene maradjon.”

Aki nem fejlődik, előbb-utóbb tönkre fog menni

A mostani ingatlanpiac betegsége éppen az átlagember megsértésében és figyelmen kívül hagyásában, semmibevételében gyökeredzik. Amennyiben létrejön a cég elképzelése, az átlagemberek fogják legelőször megérezni a pozitív változást.

„Helyreáll a rend az ingatlanközvetítői piacon és a valós ügyféligények lesznek kiszolgálva, korrekt eszközökkel. Erről tanúskodik az oldalunkon írt közel 5000 db ügyfél ajánlólevél, amelyeket a sikeres tranzakciók egy része után kaptunk. Az ingatlanközvetítői piacra is érvényes, hogy folyamatosan fejlődni és korszerűsödni kell. Aki ezt nem veszi tudomásul annak csak idő kérdése, hogy tönkremegy. Az biztos, hogy az ingatlanközvetítői piacnak átalakulásra van szüksége ahhoz, hogy sokkal jobb legyen az ügyfelek megítélése rólunk, ingatlanosokról” – mondta a VING alapítója, majd hozzátette: szívesen felvásárolják azt a konkurenciát, amely nyitott egy ilyen tranzakcióra és hasonlóan feltérképezte a jelenlegi helyzetét.

A három nagy titok

A koncepció és a modell teljesen egyedi, semmit nem másoltak. Kifejezetten az ügyfél igények szerint és a piaci szabályok figyelembevételével építkeztek. Egyik nagy különlegessége, hogy a legkorszerűbb eszközökkel dolgoznak.

„A legmodernebb cégirányítási rendszert használjuk, a legkorszerűbb marketing eszközöket alkalmazzuk, nem kötöttünk olyan kompromisszumokat, ami nem megfelelő. Csak a legjobbal elégedtünk meg, amikor a rendszer építéséről és fejlesztéséről volt szó. A másik nagy titok, hogy nem bomlottunk hagyományos franchise formára. Egyetlen nagy ingatlanirodaként kell elképzelni az egész országot, amelynek vannak irodahelyiségei a különböző városokban. Innen származik a név is: Városi Ingatlaniroda. A harmadik nagy titok, hogy mindig a nehezebbik utat választottuk és önerőből felépítettük az oktatási rendszerünket, a tréning központunkat és a szakmai tartalmainkat” – tette hozzá Barna József.

Az ingatlaniroda abban érdekelt, hogy létrejöjjenek a változások a magyarországi ingatlanközvetítői piacon. A cégvezető elismerte, nem kizárt, hogy ők kapnak ajánlatot, de rengeteg feltételnek kellene teljesülnie, hogy ebben az irányban is elérjék az eredeti célkitűzéseiket. A legfontosabb cél, hogy az ügyfelek legyenek elégedettek az ingatlanosokkal, akkor mehet végbe az egész piacot érintő fejlődés.

A természet megóvása kiemelt feladat

Rendkívül nagy szükség van a védett természeti területekre, hiszen ezek fizikai és mentális egészségünk zálogai, a természet megóvása kiemelt feladat - jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium (AM) természetvédelemért felelős államtitkára szombaton a 34. Természetjárók Napján, Dobogókőn a szaktárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.
2022. 09. 25. 06:00
Megosztás:

Így születnek újjá az alumínium sörös és üdítős dobozok

Számtalanszor újrahasznosítható, könnyű, ráadásul tökéletesen megőrzi a bele töltött ital frissességét – leginkább ezért szeretjük az alumíniumdobozt, no meg persze azért is, mert az újrahasznosítása egyszerű és gyors, ráadásul energiát takarítunk meg vele, így csökkentve az üvegházhatású gázok kibocsátását. A hulladékgyűjtés világnapján felgöngyölítjük, pontosan mi történik, miután kiittuk belőle a kedvenc italunkat.
2022. 09. 25. 05:00
Megosztás:

A fizut euróban kérem! Lehetséges euróban munkabért kapni Magyarországon?

A forintárfolyam kiszámíthatatlan változása miatt a munkáltatóknál egyre gyakrabban merülhet fel a kérdés, hogy a munkavállalók számára fizetendő munkabérek vásárlóértékét milyen módon lehet fenntartani. Van mód arra, hogy a fizetést euróban kapja a dolgozó? Mik az erre vonatkozó szabályok? A témával az ado.hu foglalkozott.
2022. 09. 25. 04:01
Megosztás:

Az államfő visszahívását kezdeményezték montenegrói parlamenti pártok

Milo Djukanovic montenegrói köztársasági elnök visszahívását kezdeményezték montenegrói parlamenti pártok, miközben az államfő azt fontolgatja, elnöki határozattal oszlatja fel a parlamentet és kezdeményez előrehozott választást - írta pénteken a Vijesti.me podgoricai hírportál.
2022. 09. 25. 03:00
Megosztás:

A csehek 70 százaléka érzékel életszínvonal-csökkenést

Életszínvonal-csökkenést érzékel a csehek 70 százaléka, közülük mintegy 50 százalék erőteljes romlást tapasztal - derült ki azokból az országos felmérésekből, amelyeknek az összesített eredményét szombaton hozták nyilvánosságra Prágában.
2022. 09. 25. 02:00
Megosztás:

Vízre bukkantak a Ryugu aszteroidából származó mintában

Japán kutatók vízre bukkantak a Földtől 300 millió kilométerre található Ryugu aszteroidából származó kőzetmintában, ami alátámaszthatja a földi élet űrbéli eredetéről szóló elméletet - írta honlapján a The Guardian című brit napilap.
2022. 09. 25. 01:00
Megosztás:

Megindult a teherforgalom Röszkénél

Megindult a teherforgalom a röszkei autópálya-határátkelőhelyen szombat éjszaka - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
2022. 09. 25. 00:01
Megosztás:

Megalakult a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács

Megalakult a Budapest és Pest megye fejlesztését segítő Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács, amelynek létrehívásáról júliusban döntött az Országgyűlés - tájékoztatta a területfejlesztési miniszter hivatala pénteken az MTI-t.
2022. 09. 24. 22:00
Megosztás:

Szünetel a kilépő tranzitforgalom a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

A szerb oldalon bekövetkezett műszaki hiba miatt szünetel a tranzitforgalom a röszkei autópálya határátkelőhelyen, Szerbia irányába - közölte a rendőrség szombat este honlapján.
2022. 09. 24. 21:00
Megosztás:

Ezeket a számokat húzták az ötös lottón

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
2022. 09. 24. 20:00
Megosztás:

Megjelent a pályázat az Integritási Hatóság igazgatósági tagjainak kiválasztásáért felelős bizottság pozícióinak betöltésére

Megjelent az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság honlapján az Integritási Hatóság Igazgatósági Tagjainak Kiválasztásáért Felelős Alkalmassági Bizottság pozícióinak betöltésével kapcsolatos pályázat.
2022. 09. 24. 19:00
Megosztás:

Zsarolónak nevezte Ursula von der Leyent a lengyel igazságügyi miniszter

Zsarolónak nevezte pénteken az Európai Bizottság elnökét Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter azon kijelentése miatt, amelyet Ursula von der Leyen az amerikai Princeton Egyetemen tett az olasz választások kapcsán.
2022. 09. 24. 18:00
Megosztás:

A német kormány segíteni kíván a mozgósítás elől menekülő oroszoknak

A német szövetségi kormány segíteni kíván az Ukrajna elleni háború miatt Oroszországban elrendelt részleges mozgósítás elől menekülő embereknek, és a kérdés európai uniós szintű megoldására törekedik - mondta a német külügyminisztérium szóvivője pénteken Berlinben.
2022. 09. 24. 17:00
Megosztás:

Mesekönyvet jelentetett meg és családi pályázatot hirdetett a Ferencváros

A Fradi-mesekönyv megjelentetésével egy időben a nagyszülő-unoka köteléket középpontba helyező családi pályázatot írt ki a Ferencváros; a fődíj egy négyszemélyes utazás a törökországi Trabzonban rendezendő november 3-i labdarúgó Európa-liga mérkőzésre.
2022. 09. 24. 16:01
Megosztás:

Az IBA felfüggesztette az ukrán bokszszövetséget

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) felfüggesztette az Ukrán Ökölvívó Szövetség tagságát a szervezetben.
2022. 09. 24. 15:00
Megosztás:

Új módszerekkel próbálkoznak csalók az apróhirdetések oldalain

Az apróhirdetések oldalain a csalók újabb módszerrel, hamis linkekkel próbálják becsapni az eladókat - hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton a police.hu oldalon.
2022. 09. 24. 14:00
Megosztás:

A gazdák végzik a legjelentősebb közszolgáltatást a környezet védelmében

Tánczos Barna, a román kormány környezetvédelmi vízügyi és erdészeti minisztere szerint a gazdák végzik a legjelentősebb közszolgáltatást a környezet védelmében.
2022. 09. 24. 13:00
Megosztás:

Rákkutatásban működik együtt az Állatorvostudományi Egyetem és a Rákvakcina BVM Kft.

Daganatos megbetegedések kezelésére fejlesztett magyar immunterápiás módszerről és lehetséges állatgyógyászati alkalmazásáról írt alá fejlesztési együttműködési megállapodást az Állatorvostudományi Egyetem a Rákvakcina BVM Kft.-vel.
2022. 09. 24. 12:00
Megosztás:

Két dunántúli vasútfejlesztés előkészítése kezdődhet meg

Két nagyszabású dunántúli vasútfejlesztés előkészítése kezdődhet meg - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szombaton az MTI-vel.
2022. 09. 24. 12:00
Megosztás:

A passzív jövedelemszerzés lehetőségei

Nincs igazán elfogadott precíz definíció arra, hogy mit is értünk a “passzív jövedelem” kifejezés alatt, így induljunk ki abból az általánosan elfogadott elméletből, mely szerint azokat a bevételi forrásokat tekinthetjük passzív jövedelemnek, melyek megszerzése nem igényel jelentős idő és energia befektetést.
2022. 09. 24. 10:35
Megosztás: