Új jövőkép a láthatáron: megreformálni a hazai ingatlanpiacot

Céljuk a kifejezetten nagy létszámmal és országos lefedettséggel rendelkező közvetítői hálózatok megkeresése, majd felvásárlása. A folyamatos terjeszkedést és növekedést most azzal emelné új szintre, hogy a már működő, de még a régi franchise rendszerben kialakított ingatlanközvetítő hálózatokat integrálná a rendszerébe.

Új jövőkép a láthatáron: megreformálni a hazai ingatlanpiacot

Céljuk a kifejezetten nagy létszámmal és országos lefedettséggel rendelkező közvetítői hálózatok megkeresése, majd felvásárlása. A folyamatos terjeszkedést és növekedést most azzal emelné új szintre, hogy a már működő, de még a régi franchise rendszerben kialakított ingatlanközvetítő hálózatokat integrálná a rendszerébe.

A Városi Ingatlaniroda, azaz a VING abban különbözik a konkurensektől, hogy központilag, jóval hatékonyabb és korszerűbb eszközökkel irányítja a jelenleg 200 egyéni vállalkozóból álló értékesítői hálózatát. 10 éves működése során közel 10 ezer db ingatlan értékesítésében vett részt. Az eredmények igazolják az új modell létjogosultságát, kérdés, hogy a többi szereplő, hogyan reagál az elképzelésre.

„A 2012-es alapításkor és jelen pillanatban is egyértelműen érzékelhető, hogy az ingatlanközvetítői környezetet a konkurensek hibásan építették fel. A nagy hálózatok elkövetik ezeket a hibákat, a kicsik pedig másolják. Az ügyfelek többsége rossz véleménnyel van a jelenlegi rendszerről, és ezt jogosan, konkrét sérelmekre alapozzák. A VING modellel előlépni nem is döntés volt, hanem kihagyhatatlan lehetőség. Fontos, hogy a valós ügyféligényeket, korrekt módon szolgálja ki egy vállalkozás. Persze a korszerű üzletpolitika és az innovatív technológia ebben kulcsfontosságú tényező” - mondta Barna József cégvezető, a VING alapítója.

Megoldás az ingatlanközvetítői piac problémáira

A konkurensek felvásárlásának lehetőségét a befektetői oldal intenzív érdeklődése határozza meg. A Városi Ingatlaniroda rendszere választ ad az ingatlanközvetítői piac problémáinak 99%-ára: jól skálázható, jól automatizált, megfelel az adózási és pénzügyi előírásoknak, és a legfontosabb, hogy kis létszámmal működtethető, miközben az ügyfelek maximálisan elégedettek.

„Befektetői szempontból ez telitalálat, így nem vagyunk kiszolgáltatva, nincs hitelünk, nem vagyunk elköteleződve, de nagy az érdeklődés és szabadon dönthetünk arról, hogy kivel hajtjuk végre ezt a lépést. Jelenleg kis túlzással azt állíthatom, hogy korlátlanok a lehetőségeink a magyarországi ingatlanközvetítői piacon. A cégünk közhiteles nyilvántartásában elérhető bevétele és forgalma, csak a központi irányítás értékeit mutatja. A tavalyi 2021-es 22,5 milliárdos forgalom és 600 milliós sikerdíj bevétel a 200 fős csapatunk egyéni vállalkozó fogalmában jelentkezik a számlázás adóügyileg helyes sorrendje miatt” – árulta el a cégvezető, aki azt is hozzátette, jelenleg a létszámot tekintve a top 5 hálózat közé tartoznak.

Nincs idő újba kezdeni

Ezzel a jelentős infrastruktúrával rendelkező konkurencia felvásárlásával az a céljuk, hogy megkezdjék az elavult franchise hálózatok integrációját. Barna József szerint a magyar ingatlanközvetítői piac rengeteg betegséggel küzd, a hálózatok elavultak és még a jogi pereket is sorra veszítik el.

„Ez a hagyományos forma a VING nélkül is modellváltást és teljes átalakítást igényel. Mi ezt már 10 éve is láttuk, emiatt jöttünk létre, így épp időben elkészültünk azzal a modellel, amely tökéletesen képes leváltani a jelenlegi konstrukciókat. Ezt a konkurenseknek már késő most elkezdeni felépíteni, vagy átalakítani, hiszen itt vagyunk, működik minden és készen állunk a folytatásra. A cégünk modelljét egymástól független szakértők vizsgálták át az utóbbi 1 évben és egymástól függetlenül elismerték a konstrukciónkat. A hagyományos hálózatokban rengeteg ingatlanértékesítő tisztázatlan jogviszonyban, bújtatott foglalkoztatást kimerítő státuszban, alkalmazotti bánásmóddal és kényszer-vállalkozóként tevékenykedik. Ezt senki nem gondolja, hogy sokáig így kellene maradjon.”

Aki nem fejlődik, előbb-utóbb tönkre fog menni

A mostani ingatlanpiac betegsége éppen az átlagember megsértésében és figyelmen kívül hagyásában, semmibevételében gyökeredzik. Amennyiben létrejön a cég elképzelése, az átlagemberek fogják legelőször megérezni a pozitív változást.

„Helyreáll a rend az ingatlanközvetítői piacon és a valós ügyféligények lesznek kiszolgálva, korrekt eszközökkel. Erről tanúskodik az oldalunkon írt közel 5000 db ügyfél ajánlólevél, amelyeket a sikeres tranzakciók egy része után kaptunk. Az ingatlanközvetítői piacra is érvényes, hogy folyamatosan fejlődni és korszerűsödni kell. Aki ezt nem veszi tudomásul annak csak idő kérdése, hogy tönkremegy. Az biztos, hogy az ingatlanközvetítői piacnak átalakulásra van szüksége ahhoz, hogy sokkal jobb legyen az ügyfelek megítélése rólunk, ingatlanosokról” – mondta a VING alapítója, majd hozzátette: szívesen felvásárolják azt a konkurenciát, amely nyitott egy ilyen tranzakcióra és hasonlóan feltérképezte a jelenlegi helyzetét.

A három nagy titok

A koncepció és a modell teljesen egyedi, semmit nem másoltak. Kifejezetten az ügyfél igények szerint és a piaci szabályok figyelembevételével építkeztek. Egyik nagy különlegessége, hogy a legkorszerűbb eszközökkel dolgoznak.

„A legmodernebb cégirányítási rendszert használjuk, a legkorszerűbb marketing eszközöket alkalmazzuk, nem kötöttünk olyan kompromisszumokat, ami nem megfelelő. Csak a legjobbal elégedtünk meg, amikor a rendszer építéséről és fejlesztéséről volt szó. A másik nagy titok, hogy nem bomlottunk hagyományos franchise formára. Egyetlen nagy ingatlanirodaként kell elképzelni az egész országot, amelynek vannak irodahelyiségei a különböző városokban. Innen származik a név is: Városi Ingatlaniroda. A harmadik nagy titok, hogy mindig a nehezebbik utat választottuk és önerőből felépítettük az oktatási rendszerünket, a tréning központunkat és a szakmai tartalmainkat” – tette hozzá Barna József.

Az ingatlaniroda abban érdekelt, hogy létrejöjjenek a változások a magyarországi ingatlanközvetítői piacon. A cégvezető elismerte, nem kizárt, hogy ők kapnak ajánlatot, de rengeteg feltételnek kellene teljesülnie, hogy ebben az irányban is elérjék az eredeti célkitűzéseiket. A legfontosabb cél, hogy az ügyfelek legyenek elégedettek az ingatlanosokkal, akkor mehet végbe az egész piacot érintő fejlődés.

Felhőpiac: közel négyszeres növekedés a Baltikumban és Kelet-Európában az évtized végére

A gyártás és kereskedelem területén alkalmazott felhőtechnológia piacának árbevétele a Baltikumban és Kelet-Európában évente átlagosan 16,7 százalékkal fog nőni 2022 és 2029 között – állítja a Fortune Business Insights piackutató. Tanulmányukban, amelyet a Microsoft számára készítettek, úgy vélik, hogy elsősorban az Ipar 4.0-ás technológiák elterjedése (mint például a 3D nyomtatás), az ugyancsak erőteljesen terjedő e-mail marketing, az online bevásárlás és az e-kereskedelem, a kiterjesztett és virtuális valóságot alkalmazó technológiák fogják ösztönözni a felhőpiac további bővülését a következő években. Magyarországon a régió átlagánál is nagyobb lehet majd a szektor növekedése, a B2C e-kereskedelem bővülése pedig már 2020-ban a legkiemelkedőbb volt a régióban. A hazai piac további sajátossága a KKV-k hangsúlyos szerepe a felhőpiac növekedésében.
2023. 03. 22. 06:30
Megosztás:

Kóstold meg egy helyen a legjobb magyar borokat: Winelovers Grand: a borkedvelők paradicsoma

2023. április 1-jén ismét a borok kerülnek a középpontba a Corinthia Budapest impozáns termeiben, és ez nem áprilisi tréfa!
2023. 03. 22. 06:00
Megosztás:

Tarol az intralogisztika

Míg az e-kereskedelem volumene egészen két évvel ezelőttig egyenletesen növekedett, a 2020-as és 2021-es világjárvány miatti lezárások jelentősen felgyorsították az online kereskedelemre való átállást, és megváltoztatták a világ vásárlási szokásait. Az online értékesítés példátlan növekedése a raktári műveletek felfutását idézte elő, ráadásul a raktári munkaerőhiány sok vállalatot arra késztetett, hogy új technológiákat alkalmazzanak a raktáraik vagy elosztóközpontjaik optimalizálására. Az intralogisztika egyre fontosabb szerepet játszik az e-kereskedelemben, szerepe jelentősen felértékelődött. A QLM piaci kitekintése.
2023. 03. 22. 05:30
Megosztás:

Romló eredményt becsül idénre az RWE

Ma reggel tette közzé negyedik negyedéves és 2022-es éves eredményét az RWE.
2023. 03. 22. 05:00
Megosztás:

Le kell cserélni a magyar otthonokban a gázkazánokat az IEA döntése értelmében!

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) javaslata szerint 2025-től be kellene tiltani a fosszilis tüzelőanyaggal működő új kazánok értékesítését. Ehhez képest hazánkban az otthonokat leggyakrabban valamilyen földgáztüzelésű berendezéssel fűtik, ami azért kedvezőtlen, mert ez – mivel fosszilis energiahordozó felhasználásáról van szó – hozzájárul a CO2-kibocsátás növekedéséhez és ezzel a globális felmelegedéshez. Ma már van olyan alternatíva, ami környezeti és költségszempontból is kedvező választást jelent.
2023. 03. 22. 04:00
Megosztás:

AI megoldás segítheti a vállalatokat dekarbonizációs céljaik megvalósításában

Egyre ambiciózusabb szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célokat fogalmaznak meg a vállalatok, azonban ahhoz, hogy érdemi lépéseket tegyenek a nettó zéró kibocsátás felé, precíz adatszolgáltatásra van szükségük: a mesterséges intelligencián alapuló megoldások már erre is megoldást nyújthatnak.
2023. 03. 22. 03:30
Megosztás:

Februárban 65 ezer használtautó cserélt gazdát

Februárban közel 65 ezer használt személygépkocsi cserélt gazdát, 4 százalékkal kevesebb, mint az előző hónapban - idézte a DataHouse frissen közzétett előzetes adatait a JóAutók.hu használtautó-piaci portál kedden.
2023. 03. 22. 03:00
Megosztás:

Penész ellen: honnan jön a penész a lakásba és hogyan tudod a legegyszerűbben elűzni?

Milyen okai lehetnek, ha penészedik egy lakás? Olyan időszak jön, mikor a penész, a pollen és a kellemetlen szagok egyaránt problémát okozhatnak az otthonunkban. Jó ötlet szellőztetni a szagok és a penész ellen? Vagy mi a legjobb megoldás a penész ellen?
2023. 03. 22. 02:00
Megosztás:

Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét

Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére egy hónappal meghosszabbított határidővel, április 30-ig - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.
2023. 03. 22. 01:30
Megosztás:

Több ezer forintos különbség van a bankszámlacsomagok díja között

A bankszámlacsomagok tudatos megválasztásával jelentősen csökkenthetők a számlavezetési költségek, évente akár több ezer forintot is megtakaríthatnak az ügyfelek - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel kedden.
2023. 03. 22. 01:00
Megosztás:

Mesepályázatot hirdetnek Méhes György emlékére

A Méhes György - Nagy Elek Alapítvány és a Magyar Írószövetség csaknem egymillió forint összdíjazással Méhes György-mesepályázatot hirdet magyar gyermekirodalmi művek születésének ösztönzésére - tájékoztatta Simó Ágnes-Tekla, az alapítvány titkára kedden az MTI-t.
2023. 03. 22. 00:30
Megosztás:

Önkormányzati épületeket korszerűsítenek Kaszaperen

Három önkormányzati épület energetikai korszerűsítésére nyert el 118 millió forint uniós támogatást a Békés vármegyei Kaszaper.
2023. 03. 22. 00:05
Megosztás:

Hollandiában megtiltják a TikTok használatát a munkahelyi eszközökön

A holland kormány hamarosan megtiltja köztisztviselőinek, hogy a kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazást munkahelyi elektronikus eszközeiken használják, annak érdekében, hogy kiküszöböljék a kémkedés esetleges kockázatát - közölte Alexandra van Huffelen, a holland igazságügyi minisztérium digitalizációért felelős államititkára kedden Hágában.
2023. 03. 21. 23:30
Megosztás:

Pluszban zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Emelkedéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 03. 21. 23:00
Megosztás:

Banki stressz-tesztek - pár bankcsőd és máris indulhatnak a tőzsdék felfelé! Hurrá!!!

Messziről nézve az elmúlt nagyjából egy hét bankrendszerben megjelent problémái egy piaci stresszteszthez hasonlítanak. Élesben vizsgáztak a pénzintézetek és a 2008 óta felállított rendszer. Erre volt már egy példa, nem is olyan régen, mégpedig a COVID okozta stresszhelyzet.
2023. 03. 21. 22:30
Megosztás:

Akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó képzés indul mérnökhallgatóknak az Óbudai Egyetemen

Autóipari Li-ion akkumulátorok gyártása elnevezésű tantárgy oktatása kezdődött meg az Óbudai Egyetemen, hamarosan pedig speciális szakirányra is jelentkezhetnek a mérnökhallgatók.
2023. 03. 21. 22:00
Megosztás:

Horgászjátékot hív vissza az Ikea fulladásveszély miatt

Elővigyázatosságból visszahívja a Blavingad elnevezésű többszínű horgászjátékot az Ikea - tájékoztatta a lakberendezési áruházlánc kedden az MTI-t.
2023. 03. 21. 21:30
Megosztás:

Januárban 5,8 százalékkal nőtt a román építőipari termelés

Januárban nyers adatok szerint 5,8 százalékkal nőtt Romániában az építőipari termelés a tavalyi év első hónapjához képest - közölte kedden az országos statisztikai intézet (INS).
2023. 03. 21. 21:00
Megosztás:

Sokaknak segítettek már a Grantis befektetési útmutatói

Előbb-utóbb szinte mindenki életében eljön az a pillanat, amikor a saját pénzügyi biztonság megteremtése válik a legfontosabb feladattá, ilyenkor pedig egy szakértői csapat befektetési útmutatói óriási segítséget jelentenek. A megtakarítások vonatkozásában ugyanis megannyi tényezőre kell egyszerre odafigyelni, ez pedig olykor embert próbáló feladat.
2023. 03. 21. 20:30
Megosztás:

Megalakult az első állandó amerikai helyőrség Lengyelországban

Megalakult kedden az első állandó amerikai helyőrség Lengyelországban, a 13 katonából és 140 civil munkatársból álló egység az Egyesült Államok Lengyelországba telepített erőinek logisztikai és infrastrukturális támogatását fogja biztosítani.
2023. 03. 21. 20:00
Megosztás: