Új lehetőségeket teremt Magyarországon az Exadel

Egy nagyvállalat biztonsága ötvözve egy startup vállalkozás rugalmasságával – ez az Exadel filozófiája. Az informatikai cég alig hat hónappal ezelőtt nyitotta meg budapesti irodáját, a következő másfél évben pedig több mint 100 szakember felvételét tervezi.

Új lehetőségeket teremt Magyarországon az Exadel

Az Exadel megkezdte a munkaerő-felvételt. Tudjon meg többet a lehetőségekről: https://exadel.com/careers/.

Az informatikai ipar meghatározó szereplőjeként az Exadel az itt rendelkezésre álló tehetséges szakemberek és az ideális üzleti környezet miatt költözött Magyarországra. A társaság, amelynek székhelye az Egyesült Államokban van, nem idegen a régióban, hiszen Kelet-Európában egyebek között Lengyelországban és Litvániában is rendelkezik irodával. Az Exadel dinamikus növekedése már a koronavírus-járványt megelőzően elkezdődött, ám az új helyzetben a felgyorsult digitalizáció még jobban megnövelte a szolgáltatásai iránti keresletet. Mindez pedig elengedhetetlenné tette a terjeszkedést: Magyarországon kívül Latin-Amerikában, Bulgáriában és Grúziában is új irodáik nyíltak.

A cég olyan informatikai szolgáltatásokra specializálódott, amelyek kis- és nagyvállalatok támogatását szolgálják. Szakértelmük kiterjed a mesterséges intelligenciára, a gépi tanulásra, magában foglalja a mobilfejlesztést, a minőségbiztosítást és a minőségbiztosítási automatizálást, az UX-t és felhasználói felületet, a terméktervezést, afelhőfejlesztést, a digitális fejlesztéseket és a tartalommarketinget. Mindezek mellett adatvédelmi tanácsadó programokat és adattanácsadó szolgáltatásokat is biztosítanak.

A társaság ISO/IEC 27001 tanúsítvánnyal rendelkezik, és hosszú távú kapcsolatokat épített ki olyan vezető vállalatokkal, mint az ABC Fitness, a GHX, az UBS, a Verint, McKesson, a Dun & Bradstreet , a Pure Storage, a NCP vagy a Grothe Technology. Az Exadel üzleti partnerségre lépett az Amazon Web Services-szel (AWS), a Microsoft-tal, az Adobe-bal, a Redhat-tal, az Armor Security-vel és a OneTrust-tel annak érdekében, hogy szakértőik a legmodernebb technológiákkal legyenek ellátva, és követhessék a legjobb iparági gyakorlatokat.

Az Exadel fő célja Magyarországon, hogy a legtehetségesebb technológiai szakértőkből álló kiválósági központot hozzon létre ügyfelei kiszolgálására a globális piacokon. Ezt a törekvést erősíti, hogy az Exadel fehéroroszországi és oroszországi tevékenységeinek egy részét Budapestre helyezte át. A magyar iroda hosszú távon az Exadel szakértői központjává válik, ahol a szakemberek világszínvonalú innovatív megoldásokat fejlesztenek ki.

Az Exadel magyarországi céljainak eléréséhez a legfontosabb lépés a legjobb szakemberek megtalálása: augusztusig 25, év végéig 50 munkatárs felvételét tervezik, jövő év végére pedig ez a szám is megduplázódhat. A társaság várja azokat a jól képzett munkavállalókat is, akiknek Ukrajnában kellett elhagyniuk otthonaikat.

Az Exadel felkészült arra, hogy versenyképes legyen a magyar munkaerőpiacon. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a régió IT szektorában dolgozók nagyra értékelik a multinacionális cégek biztonságát és az induló vállalkozások szabadságát. Jól tudják ezt az Exadelnél is: a társaság széles – és egyre szélesebb – nemzetközi hálózattal rendelkezik,képzéseken és mentorprogramokon keresztül fejleszti dolgozói tudását, nemzetközi karrierlehetőséget és a szektorban megszokott magas béreket biztosít.  Mindezek mellett a maximális rugalmasság a vállalati kultúra legfontosabb fundamentumát képezi.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Az Exadel lehetővé teszi alkalmazottai számára, hogy teljes mértékben online dolgozzanak, így otthonról, vagy bárhonnan végezhetik munkájukat. Ez rugalmasságot biztosít számukra az utazáshoz, vagy bármely helyre történő költözéshez, amihez a társaság biztosítja a legújabb technológiát.  A helyszínválasztás szabadsága mellett az Exadel a „hagyományos” munkakörnyezetet is biztosítja munkatársai számára Budapest szívében. A cég a Roosevelt Buildingben bérel irodát, ahol rendszeresen szerveznek egyéni találkozókat, csapattalálkozókat vagy csapatépítő rendezvényeket.

A hatékony működéshez nélkülözhetetlen a jó kommunikáció, ezt az igényt a távolból végzett munka csak tovább erősíti. Éppen ezért alapvető elvárás a munkavállalóktól, hogy a szakmai tudás – Java, dotnet, C# developers, DevOps, QAs, UI/UX, big data, machine learning, Python – mellett a nemzetközi kulturális környezetben is jól kommunikáljanak egymással és az ügyfelekkel mind írásban, mind pedig szóban.

Eyal Zucker, az Exadel Magyarország ügyvezető partnere így foglalta össze a dinamikusan növekvő ágazatról alkotott elképzeléseit: “A minőség egyenlő a szakértelem és a kommunikáció megfelelő kombinációjával, vállalati kultúránk pedig minden tekintetben ezt a filozófiát követi. Az Exadel Magyarországon még ma is egy családias hangulatú startup, amely nemzetközi nagyvállalatokat szolgál ki egyedülálló informatikai megoldásaival. Ismerjük mindkét vállalati modellt, ezért tudjuk, hogy előnyeiket miként ötvözhetjük.” Zucker szerint a siker kulcsa a pozitív munkakörnyezet megteremtése, amely garantálja az Exadel Magyarország növekedését.

További információkért az Exadelről – beleértve a társaság globális jelenlétét is – látogasson el a https://exadel.com/about-us/overview/ oldalra!

Fennakadásokat okoz a hó és a viharos szél Szerbiában

Áramkimaradásokat és baleseteket okozott a hó Szerbia déli részén, míg a viharos erejű szél miatt az ország egész területén történtek balesetek és fennakadások szombaton és vasárnap.
2023. 02. 05. 18:00
Megosztás:

Megkezdődött a velencei karnevál

Szokás szerint egy nagyméretű papírmasépatkány vezette a farsangot megnyitó hajófelvonulást vasárnap Velencében. Az utcai karneváli programok ingyenesek, és február 21-ig várják a látogatókat.
2023. 02. 05. 17:20
Megosztás:

Erdélyben utakat zártak le a hóviharok miatt, lavina rongált meg egy menedékházat

Közlekedési gondokat okoz az erős szél kísérte havazás a hétvégén Erdély több megyéjében, több utat lezártak, számos településen szünetel az áramszolgáltatás. A Fogarasi-havasokban lezúdult lavina egy turistákkal teli menedékházat is megrongált.
2023. 02. 05. 16:00
Megosztás:

A Kab-hegyen óránként csaknem 130 kilométeres szélsebességet mértek

Az előzetes adatok szerint új országos napi szélrekord született szombaton: a Kab-hegyen óránként csaknem 130 kilométeres sebességet mértek - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán vasárnap.
2023. 02. 05. 14:00
Megosztás:

Ipari, kiskereskedelmi, külkereskedelmi és januári inflációs adatok a jövő héten

A jövő héten jelenik meg a decemberi ipari termelésről szóló statisztika, a külkereskedelmi forgalom, a kiskereskedelem decemberi statisztikája és a januári inflációs adat.
2023. 02. 05. 13:00
Megosztás:

Nőtt tavaly a magyarországi sörgyártók forgalma, de nem érte el a pandémia előtti szintet

Nőtt tavaly a magyarországi söripari cégek értékesítése az előző évhez képest, de továbbra is elmaradt a 2019. évitől, a hazai termelés 2022-ben a 2021-es szint közelében alakult. A termékek között - az előző évek tendenciáját folytatva - tovább emelkedett a prémium- és szuperprémium kategóriájú, illetve az alkoholmentes sörök aránya - mondta el Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója az MTI kérdésére.
2023. 02. 05. 12:00
Megosztás:

Növekvő forgalomban csökkent a BUX a héten

Növekvő forgalomban csökkent a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 45 396,33 ponton zárt pénteken, ami 1249,08 ponttal, 2,68 százalékkal alacsonyabb, mint egy héttel korábban.
2023. 02. 05. 11:00
Megosztás:

Az olasz kormányfő a belpolitikai helyzet elmérgesedésének veszélyére figyelmeztetett

Giorgia Meloni miniszterelnök a feszültséget keltő belpolitikai viták azonnali enyhítésére szólította fel a kormány- és ellenzéki pártokat szombaton közölt nyílt levelében, miközben Rómában és Milánóban az anarchista mozgalom csoportjai vonultak utcára.
2023. 02. 05. 10:00
Megosztás:

Kormányzati ciklusokon átívelő egészségügyi stratégia kialakítását követeli a Magyar Orvosi Kamara

Kormányzati ciklusokon átívelő egészségügyi stratégia kialakítását követeli a Magyar Orvosi Kamara (MOK), ennek kikényszerítésére pedig nyomásgyakorló eszközök bevetésére kéri az orvosokat - jelentették be a MOK vezetői szombaton, a szervezet rendkívüli küldöttgyűlése után tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.
2023. 02. 05. 09:00
Megosztás:

Damoklész kardja a lengyel részvények felett: pihenőt tarthat a rali?

Az elszabaduló energiaárak, az infláció, az emelkedő kamatok és a háború fizikai közelsége miatti befektetői félelem érzékenyen érintette a Varsói tőzsdét. A legnagyobb lengyel tőzsdei cégek részvényeit tömörítő WIG20 index 2022 október közepén euróban számolva közel 40 százalékkal állt lejjebb a tavalyi év elejéhez képest, amivel nemcsak régiós társaitól szakadt le, hanem egy rövid ideig a világ leggyengébb részvénypiacának is számított - olvashatjuk az Aegon Alapkezelő szakmai blogjában.
2023. 02. 05. 08:00
Megosztás:

Hosszabb nyitvatartás a Szépművészeti Múzeum El Greco-kiállításán

A tárlat utolsó hétvégéin hosszabb nyitvatartással várják a látogatókat a Szépművészeti Múzeum El Greco-kiállításán, amelyet a tavaly októberi megnyitó óta már csaknem százötvenezren láttak - közölte az intézmény szombaton az MTI-vel.
2023. 02. 05. 07:00
Megosztás:

A tél leghidegebb hétvégéje van az Egyesült Államok északkeleti részén rekordhidegekkel

Történelmi hidegrekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti államaiban szombaton a térséget elért sarkvidéki levegő miatt.
2023. 02. 05. 06:00
Megosztás:

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai álláspont szerint hírszerző légieszköz, míg a kínai kormány eltévedt meteorológiai eszközről beszél.
2023. 02. 05. 05:00
Megosztás:

Erdészeti és vadgazdálkodási kérdésekről tárgyalt a magyar és a szlovén agrárminiszter

Magyarország és Szlovénia kölcsönösen előnyös együttműködésre törekszik az erdőgazdálkodás, a vadgazdálkodás területén, továbbá a két ország egyaránt fontosnak tartja az állategészségügyi megelőző lépések összehangolását - jelentette ki Nagy István agrárminiszter szombaton a Vas megyei Felsőszölnökön, ahol megbeszélést folytatott Irena Sinko szlovén mezőgazdasági, erdészeti és élelmezési miniszterrel.
2023. 02. 05. 04:00
Megosztás:

Februári nyugdíj korábban jön, aki Postán kapja annak még korábban!

Végre igazán jó hírt kaptak a nyugdíjasok: napokkal hamarabb érkezik a Postai nyugdíj kézbesítő 2023 február hónapban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal. Miért ez a sietség, mi okozza a gyorsabb eljárást? És az a nyugdíjjogosult, aki bankszámlára kapja, az mikor számíthat a 2023 februári nyugdíj utalására? Cikkünkből minden kiderül.
2023. 02. 05. 03:00
Megosztás:

Az EU figyelmen kívül hagyja a szakmai észrevételeket

Az Európai Bizottság és az Euróai Unió az elmúlt év szankciós politikájában nem foglalkozott a számokkal, a szakmai figyelmeztetéseket folyamatosan figyelmen kívül hagyják - mondta Tóth Máté energiajogász az M1 esti híradójában.
2023. 02. 05. 02:00
Megosztás:

Mávinform: a Dunántúlon még vannak forgalomkorlátozások

A Dunántúlon szombat este is folytatódik a viharkárok miatti helyreállítás a vasútvonalakon, ezért továbbra is forgalomkorlátozásokra kell számítani - közölte a Mávinform az MTI-vel. Az Alföldön megszűntek a fennakadások a vasúti közlekedésben, estére ezeken a vonalakon helyreállt a menetrend.
2023. 02. 05. 01:00
Megosztás:

Ezeket a számokat húzták az ötös lottón

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
2023. 02. 05. 00:01
Megosztás:

Mintegy 60 ezer háztartás volt szombaton délben áram nélkül Csehországban

Mintegy 60 ezer háztartás volt szombaton délben áram nélkül a hó- és szélviharok következtében Csehországban - jelentette a CTK hírügynökség.
2023. 02. 04. 23:00
Megosztás:

A Dunántúlon és a fővárosban ad sok munkát az erős szél a tűzoltóknak

Sok munkát ad a viharos erejű szél a tűzoltóknak, a Dunántúlon és a fővárosban jellemzően kidőlt fákhoz és leszakadt vezetékekhez riasztják az egységeket - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombat reggel a honlapján.
2023. 02. 04. 22:00
Megosztás: