Új programot indít a Pécsi Tudományegyetem és az egyik vezető iskolaszövetkezet, hogy minél több diák szerezhessen szakmai munkatapasztalatot

A Pécsi Tudományegyetem és a Prodiák Iskolaszövetkezet együttműködési megállapodást írt alá, hogy közös erővel alakítsanak ki egy olyan egyedülálló Hallgatói Karrierút programot, amelynek segítségével a diákok releváns munkatapasztalatot szerezhetnek már a tanulmányaik mellett, ezzel elősegítve a diplomaszerzést követő helyi elhelyezkedést, vállalatok működésének és kultúrájának mély megismerését, valamint az általuk kínált karrierlehetőségek feltérképezését.

Új programot indít a Pécsi Tudományegyetem és az egyik vezető iskolaszövetkezet, hogy minél több diák szerezhessen szakmai munkatapasztalatot

A Pécsi Tudományegyetem tavaly augusztusban kötött együttműködési megállapodást a Prohuman Zrt.-vel. A partnerség célja a régiós és a magyar gazdaság teljesítményének, versenyképességének növelése, a humán erőforrás megújulásának támogatása. A Pécsi Tudományegyetem számára kiemelten fontos a régió megtartó erejének növelése is, illetve hogy vonzóbbá tegyék a térséget a hallgatók számára a diplomaszerzést követően. Ezért márciusban a cégcsoporthoz tartozó Prodiák Iskolaszövetkezettel is együttműködési megállapodás született, melynek keretében az Egyetem az Iskolaszövetkezet tagjává és befogadóintézményévé vált, továbbá megkezdődött egy hosszú távú és előremutató program kialakítása.

A Prodiák Iskolaszövetkezet a Prohumán Zrt.-vel kialakított stratégiai kapcsolata révén a diákmunka területén szerzett több mint 20 éves tapasztalatot integrál rendszerébe. Az Iskolaszövetkezet gyakornoki divízióval is rendelkezik, és több mint 12 éve foglalkozik diákok foglalkoztatásával. Ma Magyarország második legnagyobb iskolaszövetkezete, több ezer diák dolgozik országosan a partnereinél.

Mentorálás, tapasztalatcsere és kölcsönös értékelés

A program célja, hogy a hallgatók a Prodiák Iskolaszövetkezeten keresztül, tanulmányi előrehaladásukkal összhangban képzésükhöz kapcsolódó szakmai diákmunkát végezhessenek, ezáltal hasznos tapasztalatot gyűjtve fejleszthessék azon kompetenciáikat, amelyekre a kurzusok keretein belül nem mindig adódik lehetőség. További fontos motiváció, hogy a hallgatók megismerjék a környékbeli vállalatokat és az általuk kínált munkalehetőségeket, ezáltal csökkenjen a régióból való elvándorlási kedv a diplomaszerzést követően, és ösztönözzék a diákokat, hogy a térségben működő cégeknél helyezkedjenek el, hiszen a régió is számtalan olyan lehetőséget kínál, ahol kamatoztathatják és fejleszthetik a megszerzett szakmai tudásukat. 

A Hallgatói Karrierút program a PTE Oktatási Igazgatóság Karrier Irodájának, a Hallgatói Szolgáltatási Központ, az Innovációmenedzsment és Gazdaságkapcsolati Igazgatóság, valamint a Prodiák Iskolaszövetkezet közös munkájaként jött létre. A projekt során kidolgoznak egy mentorálási rendszert, melynek keretében a hallgatót a teljes folyamat során támogatják az Iskolaszövetkezet és a PTE kijelölt munkatársai felkészítő workshopokkal, tanácsadással, az ügyintézésben való közreműködéssel. Az együttműködés keretében a vállalati partnerek számára különböző eseményeket szerveznek majd, platformot teremtve a jó gyakorlatok és tapasztalatok megosztására. Lesz továbbá egy visszacsatolási rendszer, így a partnercég visszajelzést adhat a hallgató teljesítményéről, és a diákoknak is lehetőségük nyílik értékelni a munkáltatókat, az eredmények alapján pedig célzott kompetenciafejlesztésre és képzésszintű együttműködési irányok feltérképezésére lesz lehetőség. 

Rugalmas munkavégzés a tanulmányok alatt

Az együttműködés hozzájárulhat a hallgatók sikeres, régión belüli karrierépítéséhez és szakmai fejlődéséhez, az Egyetem számára pedig lehetőséget nyújt, hogy szorosabb kapcsolatot építsen ki a térségben működő vállalatokkal, hozzájárulva a régió versenyképességének növeléséhez.

„A hallgatók számára fontos szempont, hogy rugalmas keretek között tudjanak dolgozni, hiszen az elsődleges számukra tanulmányaikat befejezése. Fontos ugyanakkor a tapasztalatszerzés is, hiszen ez lesz az első munkatapasztalatuk, amelynek során már el tudnak kezdeni kapcsolatot építeni a vállalatokkal, hozzá tudnak látni saját karrierútjuk építéséhez” – mondta el Tóth Rozália, a Prodiák Iskolaszövetkezet operatív igazgatója. Kiemelte, hogy a program jó lehetőség a felsőoktatási intézmény számára, hogy fejlessze oktatási rendszerét különös tekintettel a természettudományos, informatikai, műszaki és matematikai területekre.

Az okos pénz ezeket a kriptókat keresi most, te is?

Ahogy a kriptopiac továbbra is egy közelgő bikapiacot vár, az ügyes befektetők tokeneket halmoznak fel, hogy növeljék portfóliójukat a piacon. Tekintettel a fellendülési potenciáljukra, a Solana (SOL) és az Avalanche (AVAX) kereskedési volumene növekedést mutatott. Ebben a háttérben egy új piaci szereplő, a KangaMoon (KANG) megmutatta, hogy potenciálisan az egyik legjobb altcoinná válhat a piacon.
2024. 05. 21. 03:00
Megosztás:

Pénzhoroszkóp és szerencse kilátások a hétre - A KOS lottón nyerhet, de a többiekre mi vár?

Ahogy a csillagok állása változik, úgy hoznak új lehetőségeket és szerencsés pillanatokat az életünk különböző területein. Ez a hét különleges pénzügyi és szerencsejóslatainkkal készülünk! Fedezd fel, hogy mely napokon lesz érdemes lottózni, melyik szerencseállat jelentheti a változást, és milyen izgalmas pénzügyi lehetőségek várnak rád!
2024. 05. 21. 02:00
Megosztás:

Semmi nem ment meg minket: egyre több pénzzel tartozunk majd a bankoknak

Újabb csúcsra jutott a lakosság fennálló lakáshitel-állománya és az állomány bővülése is. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a következő hónapokban az alacsony kamatozás mellett elérhető akár 50 millió forintos CSOK Plusz által hajtott hitelkereslet-bővülés, valamint az ingatlanárakban prognosztizálható emelkedés felgyorsíthatja a hitelállomány bővülését.
2024. 05. 21. 01:00
Megosztás:

A 99Bitcoins lehet az év egyik legjobb befektetése?

A 99Bitcoins úton van afelé, hogy a történelem egyik legnagyobb kriptovalutája legyen, mivel egy új és egyedülálló irányzatot indít el, amelyet Learn-To-Earn (vagyis tanulj-és-keress) néven ismerünk.
2024. 05. 21. 00:01
Megosztás:

Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról

Hétmilliárd forinttal többet ajánlottak fel az adózók a személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékából a mostani bevallásukban, mint tavaly, az eSZJA portálra belépők száma pedig meghaladta a 4 milliót - közölte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 23:00
Megosztás:

Javított előrejelzésén az ENSZ

Javultak a globális gazdasági kilátások az Egyesült Államok és a nagy feltörekvő gazdaságok erős teljesítményének köszönhetően, bár a sebezhetőség továbbra is fennáll az ENSZ január közepén kiadott jelentésének évközi frissítése szerint.
2024. 05. 20. 22:00
Megosztás:

A kínai jegybank szinten tartotta az éves alapkamatot és az ötéves kamatlábat

A kínai központi bank az elemzői várakozásoknak megfelelően történelmi mélyponton, 3,45 százalékon tartotta az egyéves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate/LPR) hétfői döntésével, és ugyancsak rekordalacsony, 3,95 százalék maradt az ötéves lejáratú hitelek kamata.
2024. 05. 20. 21:00
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 20. 19:00
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a jegybank

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a munkaerőpiacról közöl adatokat.
2024. 05. 20. 18:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok hétfőn.
2024. 05. 20. 17:00
Megosztás:

Újfent pályázhatnak támogatásra az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

Ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 16:00
Megosztás:

Bölcsőde épül Perbálon

Kétszázkilencvenmillió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatásból két csoportszobás bölcsőde épül Perbálon, zöldmezős beruházással - jelentette be a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Pest vármegyei településen pénteken.
2024. 05. 20. 15:00
Megosztás:

Többen kötöttek utasbiztosítást az első negyedévben

A Netrisk idei adatai szerint az első negyedévben 72 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek a magyarok, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
2024. 05. 20. 14:00
Megosztás:

Nemzetünk értéke a kisbéri ménes

A magyarság hagyományainak, kultúrájának évezredek óta szerves része a ló, és századokon átívelő értéke a kisbéri ménes - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Kisbéri Lovarda Északi Istállójának átadásán, pénteken az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 05. 20. 13:00
Megosztás:

Hathektáros üvegházat adott át Ácson a GreenCoop

Átadta második magyarországi üvegházát Ács határában a szlovák és magyar tulajdonban lévő GreenCoop, a hathektáros létesítményben termálhő felhasználásával évente hozzávetőleg 12-14 millió darab kígyóuborkát termesztenek.
2024. 05. 20. 12:00
Megosztás:

Erősödés az ázsiai tőzsdéken

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2024. 05. 20. 10:00
Megosztás:

2024-es bika piac legjobb kriptodevizája: Miért jobb választás a Rollblock (RBLK), mint a Binance Coin (BNB) és a Chainlink (LINK)?

Bár a kriptopiac az elmúlt néhány hónapban konszolidációban volt, az elemzők továbbra is optimisták, és úgy vélik, hogy a 2024-es bika ciklus messze nem ért véget.
2024. 05. 20. 09:00
Megosztás:

A 3 legjobb kriptodeviza, amit érdemes megvásárolni az NFT piac fellendülése előtt

Az NFT-ket komoly kritikák érik, de ennek oka az, hogy olyan emberek által lettek túlértékelve, akik nem értik a digitális eredetik lehetőségeit. Az NFT-ket széles körben alkalmazzák az online játék szektorban, amelynek értéke majdnem 250 millió dollár. Ez egy olyan piac, amit nem érdemes kihagyni. A legjobb kriptodevizák, amelyeket most érdemes megvásárolni, mind tartalmaznak valamilyen NFT elemet, mivel az NFT piac hamarosan az egekbe fog szökni.
2024. 05. 20. 08:05
Megosztás: