Újabb rekord árbevétel az AKKO leányvállalatánál, a NEO Property Services-nél

Tovább növelte árbevételét és nyereségét az AKKO Invest tulajdonában álló NEO Property Services Zrt. 2021-ben. A magyar ingatlanüzemeltetői és szolgáltatói piacon meghatározó vállalat a tavalyi év után 1,5 milliárd forintos osztalékot fizet, mely teljes egészében az AKKO Invest csoporthoz kerül. A NEO az idei évben további növekedést tervez, melyet generálkivitelezési üzletágának bővítése is támogat.

Újabb rekord árbevétel az AKKO leányvállalatánál, a NEO Property Services-nél

Újabb rekordévről számolt be a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AKKO Invest Nyrt. leányvállalata, a NEO Property Services Zrt.. A magyar ingatlanüzemeltetői és szolgáltatói piac meghatározó vállalatának éves rendes közgyűlésén elfogadták a 2021-es évről szóló beszámolót, mely szerint a társaság 8 százalékkal, 25,4 milliárd forintra növelte árbevételét, miközben adózás előtti eredménye ennél is nagyobb mértékben, 9 százalékkal 1,86 milliárd forintra nőtt. A NEO tavalyi eredményéből 1,5 milliárd forint osztalékot fizet az AKKO Invest csoportnak.

Prutkay Zoltán, az AKKO Invest elnöke elmondta: a NEO 2021-es bővülése azt mutatja, hogy az AKKO kedvező akvizíciót hajtott végre és zárt le tavaly februárban, a szolgáltató által fizetett, emelkedő osztalék a részvényesi értéket növeli. Az AKKO befektetései hozamának, illetve a rendelkezésre álló szabad forrásainak befektetését tervezi, ezzel kapcsolatban vizsgálja az újabb beruházási, felvásárlási lehetőségeket. Az AKKO továbbra is támogatja a NEO menedzsmentjét és növekedési stratégiáját, melynek megvalósításához stabil tőkepiaci, valamint tulajdonosi háttere is biztos alapot jelent.

Vágó László, a NEO Property Services Zrt. vezérigazgatója az eredmények kapcsán elmondta, hogy a vállalat az elmúlt 6 évben stabil emelkedő pályán mozgott, árbevételét és eredményét is dinamikusan növelni tudta. Az elmúlt 6 évben adózás előtti eredményét megduplázta. Kiemelte, hogy ez a bővülés folyamatosan változó, a munkaerőpiaci kihívások által diktált külső környezetben történt, amit 2020-21-ben a koronavírus járvány is terhelt. A társaság 2022-ben további növekedést tervez, melyet a bővülő üzemeltetési szolgáltatás mellett a generálkivitelezés és a társasházkezelési tevékenység is erőteljesen támogat. A társaság folyamatosan figyelemmel kíséri az iparágban zajló digitalizációs folyamatokat és egyre több prop-tech megoldást kínál ügyfelei számára.

Giller Tamás, a NEO Property Services Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese a 2021-es eredmény kapcsán hozzátette, hogy az adózás előtti eredmény 9 százalékos növekedése abból a szempontból is kiváló, hogy a tényadatok jócskán meghaladták a 2021-es év ambiciózus üzleti tervszámait is. A NEO biztos tulajdonosi háttérrel, külső finanszírozás nélkül, pozitív cash-flowal működik, amely rendkívül erős alapot teremt arra, hogy már ne csak az üzemeltetés, hanem a generálkivitelezés terén is Magyarország meghatározó szereplője legyen.

NEO Property Services: Magyarország meghatározó ingatlanüzemeltetője és szolgáltatója

A NEO Property Services 1999-es alapítása óta Magyarország meghatározó ingatlanüzemeltetője és szolgáltatója. Tevékenységei közé tartozik az integrált létesítménygazdálkodás (Facility Management) – műszaki és infrastrukturális üzemeltetés –, az ingatlankezelés (Property Management), az ingatlanberuházásokhoz kapcsolódó projektmenedzsment, az építőipari generálkivitelezés, valamint a társasházkezelés is. Országos lefedettségének, üzemeltetési szervezetének, illetve a komplex, szinergiákra építő, ügyfélre szabott szolgáltatásainak köszönhetően a NEO legfontosabb partnereivel hosszú évek óta stabil partneri viszonyban dolgozik. A vállalatnak több mint 250 ügyfele van. Meghatározó ügyfelei a MOL, a Magyar Telekom, a WING, az EON, az MVM, a MÁV, a STRABAG, a Corvinus Egyetem, a Coloplast, a Sanofi, a Praktiker, az OBI és a Metro. Partnerei számára több mint 10 millió m2 külterületet gondoz, és több mint 3 millió m2 ingatlanterületet üzemeltet, 600 főt meghaladó munkavállalóval. A vállalat folyamatos növekedési pályán mozog: 2021-ben rekordszintű, 25,4 milliárd forintos árbevételt ért el. A társaság célja, hogy 2025-re 30 milliárd forintos árbevételt és több mint 2 milliárd forintos adózás előtti eredményt érjen el.

Megduplázódott a német repterek utasforgalma

Tavaly több mint duplájára nőtt a polgári repülőterek utasforgalma Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdai jelentése alapján.
2023. 02. 01. 10:30
Megosztás:

Ujjlenyomat olvasó és arcfelismerő biztonsági rendszer teheti védetté a laptopunkat

„Főszerepben a biztonság!” - ez is lehetne a jelszava a következő egy hétnek. Január 28-a az adatvédelem nemzetközi napja, míg február 7-e a biztonságos internet napja. Hogy miért van szükség ezekre? Az Unicef adatai szerint minden nap több, mint 175.000 gyerek megy fel az internetre életében először. Ahogy a határok egyre jobban elmosódnak az online és az offline világ között, egyre nagyobb feladat, hogy törekedjünk a biztonságra.
2023. 02. 01. 09:30
Megosztás:

Stabil működés mellett technológiai újításokkal lépett szintet a Ganz 2022-ben

Erőteljes növekedést ért el, maximálisan kihasználta a gyártási kapacitásait, valamint megerősítette piaci pozícióját itthon és külföldön egyaránt a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. 2022-ben. Emellett a sikeres kutatásfejlesztési tevékenységének eredményeként bemutatta legújabb – a transzformátorok monitoringján alapuló – technológiai fejlesztését, az Intelligent Solutions-t, amely révén a magyar nehézgépgyártó vállalat jelentősen hozzájárul a villamosenergia-ipar és a transzformátorgyártás piacának zöld fordulatához és fenntartható működéséhez. Hasonlóan intenzív növekedést, és nemzetközi tevékenységének kiszélesítését prognosztizálja 2023-ra is a társaság.
2023. 02. 01. 09:00
Megosztás:

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama szerda reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest: 0,2 százalékkal erősödött az euró és a dollár, 0,1 százalékkal gyengült a svájci frank ellenében.
2023. 02. 01. 08:30
Megosztás:

A fővárosi újépítésű lakások átlagos négyzetméterára átlépte a 1,5 millió forintot

A fővárosban az újépítésű lakások átlagos négyzetméterára elérte az 1 millió 554 ezer forintot tavaly a negyedik negyedévben, a növekedés üteme ugyanakkor lassult - közölte az Otthon Centrum kedden az MTI-vel.
2023. 02. 01. 08:00
Megosztás:

Lengyelországban 76 kis moduláris nukleáris reaktort létesítenének 2038-ig

Lengyelországban 76 SMR típusú kis moduláris nukleáris reaktort létesítenének 2038-ig - jelentette be kedden Daniel Obajtek, a PKN Orlen állami tulajdonú energetikai nagyvállalat vezérigazgatója.
2023. 02. 01. 07:30
Megosztás:

Közlekedési fennakadásokat, baleseteket okoztak az újabb téli viharok az Egyesült Államok középső részén

Fagyott és ónos eső miatt több ezer légijáratot töröltek kedden az Egyesült Államok középső és déli részén, több államban az iskolák is zárva maradtak.
2023. 02. 01. 07:00
Megosztás:

BKV: a forrás rendelkezésre áll, a bértárgyalások folytatódnak

A BKV munkavállalói a vállalatvezetés döntésének értelmében bérmegállapodás nélkül is emelt összegű januári bért kapnak, a tárgyalások lezárásához szükséges egyeztetések tovább folytatódnak - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2023. 02. 01. 06:30
Megosztás:

A BME kutatója csaknem 2 millió eurós támogatást nyert az ERC Consolidator Grant pályázatán

Makk Péter, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) szilárdtest fizikával foglalkozó kutatója öt évre csaknem 2 millió eurós (mintegy 778 millió forint) támogatást nyert az Európai Kutatási Tanács (European Research Council - ERC) Consolidator Grant pályázatán - közölte az egyetem kedden az MTI-vel.
2023. 02. 01. 06:00
Megosztás:

BKK: idén is folytatódik az utastájékoztatás megújítása

Idén is folytatják a kiemelt fővárosi csomópontok utastájékoztató elemeinek korszerűsítését, először január végén a Blaha Lujza tér környéki megállók oszlopait újították fel, ahol a korábbiakhoz képest bővebb, informatívabb és korszerűbb táblákkal találkozhatnak az utasok - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.
2023. 02. 01. 05:30
Megosztás:

Sikeresen zárult a Vodafone Magyarország felvásárlás

Sikeresen zárult a Vodafone Magyarország felvásárlása, a magyar állam 49 százalékos részesedést szerzett a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-n keresztül - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium kedden az MTI-vel.
2023. 02. 01. 05:00
Megosztás:

Az európaiak az egészségügyre fordítanák a legtöbb helyreállítási forrást

Az európaiak az egészségügy, az energiaellátás, a környezetvédelem, az éghajlatváltozás, valamint a foglalkoztatás területeire fordítanák a legtöbb támogatást a Next Generation EU nevű uniós helyreállítási eszköz keretéből - derült ki az Európai Bizottság által kedden közzétett Eurobarométer-felmérésből.
2023. 02. 01. 04:30
Megosztás:

Technikai recesszióba került Csehország

A tavalyi utolsó negyedévben 0,3 százalékkal visszaesett Csehország bruttó hazai terméke (GDP) az előző negyedévhez viszonyítva, ezzel technikai recesszióba került az ország, miután a GDP két egymást követő negyedévben is csökkent - jelentette a CTK hírügynökség a Cseh Statisztikai Hivatal közleményére hivatkozva.
2023. 02. 01. 04:00
Megosztás:

Lesz baj! Megszűnhet a TB-finanszírozott fogorvosi ellátás több helyen

Komoly problémával néznek farkasszemet az alapellátásban dolgozó fogorvosok, hiszen a praxisok rezsitámogatását jelentősen meg kellene emelni, mert annak hiányában nagyon sok fogorvos jelenthet csődöt a közeljövőben – nyilatkozta a Napi.hu-nak Iványi József budapesti alapellátó fogorvos.
2023. 02. 01. 03:00
Megosztás:

A csornai szerelvénygyártó Farkas Kft. több mint 300 millió forintból növeli hatékonyságát

A csornai székhelyű Farkas Szerelvénygyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 334,66 millió forintos fejlesztéssel növeli hatékonyságát; a beruházáshoz 234,26 millió forintos, feltételesen vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Széchenyi Terv Plusz programban - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2023. 02. 01. 02:30
Megosztás:

Béremelést követelnek a közszolgálati dolgozók szakszervezetei

Tizenharmadik havi juttatást és további bérfejlesztést követelnek a közszolgálatban dolgozó szakszervezetek - jelentette be Boros Péterné, az Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnöke az érdekvédők Állj ki magadért és állj le 5 percre január 31-én! címmel megrendezett hétfői, közös sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2023. 02. 01. 02:00
Megosztás:

Több mint 26 ezerrel kevesebb magyart regisztráltak Hargita megyében a 2011-es népszámláláshoz képest

Több mint 26 ezerrel kevesebb magyart írtak össze tavaly Hargita megyében a 2011-es cenzushoz képest, mégis csaknem egy százalékponttal nőtt a magyarság aránya Románia "legmagyarabb" megyéjében - derült ki a román statisztikai intézet keddi közleményéből, amelyben területi bontásban közölt ideiglenes adatokat a tavalyi népszámlálásról.
2023. 02. 01. 01:30
Megosztás:

NAV: igazolásokkal ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat, ezek alapján ellenőrizhető a személyi jövedelemadó bevallási tervezete és a pénztárakba befizetett összegek után járó adóvisszatérítés összege - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi közleményében.
2023. 02. 01. 01:00
Megosztás:

Duna House: az idei év a felújításokról szólhat

A megugró energiaköltségek miatt az idei év a felújítások éve lehet az ingatlanpiacon, de a dráguló kivitelezési és anyagköltségek finanszírozására sok esetben elengedhetetlen lesz a pénzügyi segítség - írta a Duna House az MTI-nek eljuttatott közleményében kedden.
2023. 02. 01. 00:01
Megosztás:

Végleg leállítja a Tihange 2 atomreaktort Belgium

Belgium kedden éjfélkor, 40 év után végleg leállítja a kelet-belgiumi Huy Tihange nevű városrészében található atomerőmű 2-es blokkját - jelentette a Le Soir című francia nyelvű belga napilap kedden.
2023. 01. 31. 23:30
Megosztás: