Világos vagy sötét konyhabútor?

A konyha mindig is a ház közepe volt, hiszen régen itt őrizték a tüzet, itt ült össze esténként a család, a nők sokszor szinte itt élték le az életüket. Napjainkban is gyakori tendencia a lakberendezésben, hogy a konyha egybeolvad a nappalival, és újra központi helyet foglal el. 

Világos vagy sötét konyhabútor?

Ma már nem kell, hogy a konyha a nehéz munka helyszíne legyen, a napi rohanás után nem is feltétlenül állunk neki főzni. Éppen ezért fontos, hogy amikor mégis ezt tesszük, akkor az örömöt nyújtson, és élményként éljük meg. 

Milyen konyhabútort szeretnél? 

A konyhabútorok széles választéka kapható a mömax webáruház konyha kategóriájában. Érdemes itt körülnézni, hiszen a tervezhető konyhák, konyhablokkok és elemes bútorok között praktikum, tárolóhely és esztétikum viszonylatában sem egyszerű választani. 

Nagyban befolyásolhatja a döntést a lakás vagy a ház mérete, illetve ezen belül is a konyha nagysága. Míg a tervezhető konyhákat inkább a nagyobb helyekre ajánljuk, addig a konyhablokkok kicsi lakásba, nyaralóba jó alternatívák. Az elemes bútorok viszont mindenhova beépíthetők, kiegészíthetők, alakíthatók. 

A lakás jelenlegi stílusa perdöntő lehet a konyhai bútorok és kiegészítők kiválasztását illetően. Hiába szeretsz bele az indusztriál stílusba, ha a lakás többi része inkább romantikus hatást kelt: akkor inkább egy vidéki stílusú konyhabútorra tedd le a voksod! 

Mennyi konyhai eszközt, edényt, gépet kell elhelyezni? Nincs kellemetlenebb, mint amikor ott az új bútor, te pedig nem tudod elpakolni a konyhai felszerelést. A megoldás vagy az eszközök selejtezése vagy a kiegészítő bútorok vásárlása, azonban ennek a hely nagysága szab határt. 

A világos bútorok előnyei és hátrányai

Világos konyhabútorról álmodozol? A világos amellett, hogy nagyon szép, felettébb kényes is. Készülj fel arra, hogy a hétvégi ebéd készítésekor a teljes menüt megtalálod majd rajta.

Ugyanakkor a világos bútorok időtlenek, kortalanok, hiszen már a régmúltban is divatosnak számítottak. Jól mutatnak a színes konyhai gépekkel és eszközökkel, nem “nyomják el” azokat. Ráadásul tágítják, nagyobbnak mutatják a teret, sőt, a fényt is jobban visszaverik, így a kisebb konyhákban ezért ideálisak. 

A sötét konyhabútor előnyei és hátulütői

Ha nagy a tér, akkor válassz nyugodtan sötét árnyalatú berendezést a konyhádba, hiszen melegebbé, barátságosabbá teszi a teret, és elegáns hatást kelt. Főleg a világos falak és kiegészítők mellett érvényesül ez.

Ha trendi, élénk a bútor színe, akkor nagyon divatos, fiatalos, vagány konyhád lehet egy-két kiegészítő segítségével. A vibráló színek mellett jól mutatnak a zöldellő szobanövények is, életteli hatást keltve. 

Ha pedig kisgyerek vagy házikedvenc van a háznál, vagy csak kevés az időd, akkor a sötét bútorral jól jársz, kevésbé látszanak meg rajta a szennyeződések. Nézz körül a mömax kínálatában, és válaszd bármelyiket külön-külön, esetleg kombináld őket!

Május elejéig pályázhatnak a dizájnerek a Magyar Formatervezési Díjra

Május 2-ig pályázhatnak dizájnerek a Magyar Formatervezési Díjra, amelynek nyertesei akár bruttó hatszázezer forint díjazásban is részesülhetnek.
2023. 03. 26. 08:00
Megosztás:

Víziközmű-rekonstrukció valósul meg Pécsen

Csaknem 3,1 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg a pécsi víziközműrendszeren az év végéig - jelentette be a város külsős alpolgármestere csütörtökön.
2023. 03. 26. 07:00
Megosztás:

Látványos bolygóegyüttállás lesz a jövő héten - mire készüljünk, mit okoz?

Látványos együttállás, "bolygósorakozó" lesz a jövő héten: március 30-án este a Vénusz és az Uránusz alig több mint egy foknyira látszik majd egymástól az égbolton.
2023. 03. 26. 06:00
Megosztás:

Díjat kapott a Wizz Air - de vajon kitől, és milyet?

A Wizz Air az Air Transport Awards díjátadóján 2020 után ismét elnyerte az év légitársasága címet - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.
2023. 03. 26. 05:00
Megosztás:

Veszélyben mindannyiunk készpénze! Túl sok a KP a magyar háztartásoknál

Sok ember számára a készpénz használata hagyományos, megszokott és biztonságos fizetési mód. Azonban a sok készpénz tartása veszélyes lehet több okból is. A hasitasi - ami nem kér kódot - mégis gondot okoz? Igen, főleg ha sok van belőle otthon. Miért is?
2023. 03. 26. 04:01
Megosztás:

Puskás Ferenc új kártyát kapott a FIFA videojátékában

Puskás Ferenc új kártyát kapott a FIFA23 videojáték Ultimate Team játékmódjában, a statisztikai mutatók közül a lövésben az övé a legmagasabb érték az ikonok között.
2023. 03. 26. 03:00
Megosztás:

Világvége?! Jönnek az üstökösök, amik a Földbe csapódhatnak - dátumok az apokalipszisre

Az üstökösök nagyon változó méretűek és összetételűek lehetnek, így nehéz megjósolni, hogy melyikük lehet a legveszélyesebb. Azonban vannak néhány nagy üstökösök, amelyeket figyelemmel kísérnek, mert ha bármelyikük eltalálná a Földet, akkor jelentős károkat okozhatna. A mai technikával megváltoztatható egy üstökös pályája, hogy elkerülhető legyen a Földdel való ütközés? Melyik évben várható olyan üstökös a Föld pályája körül, amely akár végzetes találkozással is járhat? Mutatjuk a veszélyes üstökösöket és azokat az éveket amikor erre járnak.
2023. 03. 26. 03:00
Megosztás:

Joe Biden megy a levesbe? Az USA elnöke mélyen van...

Eddigi mélypontja közelébe került Joe Biden amerikai elnök támogatottsága az AP hírügynökség által csütörtökön közölt országos közvéleménykutatás adatai szerint.
2023. 03. 26. 01:00
Megosztás:

Emelkedett az eladott új lakások száma az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban 1,1 százalékkal nőtt az új lakások eladása februárban az előző hónaphoz képest, így az egész évre kivetített értékesítési darabszám tavaly augusztus óta a legmagasabb, 640 ezer volt - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium csütörtökön.
2023. 03. 26. 00:05
Megosztás:

Súlyosan drogoznak ezekben a városokban, vigyázzunk!

A kábítószerfogyasztás Európa-szerte emelkedik, a belgiumi Antwerpenben a legmagasabb a kokainhasználók aránya Európában - derült ki a Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontjának (EMCDDA) csütörtökön közzétette jelentéséből.
2023. 03. 25. 23:00
Megosztás:

Gyermeksürgősségi központot hoznak létre Debrecenben

Letették a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a Gyermeksürgősségi Központ alapkövét csütörtökön. A teljes beruházás csaknem 3,3 milliárd forintból valósul meg, várhatóan idén októberig.
2023. 03. 25. 22:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 03. 25. 21:00
Megosztás:

Ferenc pápa tovább szigorította az egyházon belüli visszaélésekre vonatkozó szabályokat

Erősíti az áldozatok védelmét, valamint az egyházi szervezeteket vezető világiakra is kiterjeszti a lelki és fizikai visszaélések büntetését a Ferenc pápa által ellenjegyzett új rendelkezés, amelyet a Vatikán szombaton hozott nyilvánosságra.
2023. 03. 25. 20:00
Megosztás:

Nemzetközi vonatokat is érint a hétfői németországi sztrájk

Németországban hétfőn közlekedési sztrájk okoz jelentős vasúti fennakadásokat is, ez a Németország felé induló és az onnan érkező nemzetközi vonatokat is érinti - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.
2023. 03. 25. 19:00
Megosztás:

A matematikatanítást támogató társasjátékot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetemen

A matematikatanítást támogató társasjátékot fejlesztett ki a Pécsi Tudományegyetem (PTE), együttműködve a Piatnik Budapest Kft.-vel - közölte a PTE az MTI-vel.
2023. 03. 25. 18:00
Megosztás:

Támogatással fejleszt az orosházi Koncsek Trans Kft.

Százötven millió forintos fejlesztést hajt végre a belföldi és nemzetközi fuvarozást végző orosházi Koncsek Trans Kft.
2023. 03. 25. 17:00
Megosztás:

Nyíregyházán nyitott új irodát a Work Force

Nyíregyházán nyitotta meg kilencedik irodáját a munkaerő-kölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozó Work Force Kft. - közölte a vállalat az MTI-vel.
2023. 03. 25. 16:00
Megosztás:

Fejlesztette gyártási technológiáját a Divián-Megafa Kft. Nyíregyházán

Csaknem háromszázmillió forint értékű modernizációs és kapacitásbővítő beruházás zárult le a bútorgyártással foglalkozó nyíregyházi Divián-Megafa Kft.-nél - közölte a társaság az MTI-vel.
2023. 03. 25. 15:00
Megosztás:

Önbizalomnövelő program érettségizőknek

Egy tavaly végzett felmérésükre alapozva kínál ingyenes önbizalomnövelő programot érettségizőknek egy vezetőképzéssel és szervezetfejlesztéssel foglalkozó cég.
2023. 03. 25. 14:00
Megosztás:

Néhány vonat és busz közlekedése is módosul a vasárnapi óraállítás miatt

A vasárnapi óraátállítás miatt változik több éjszakai belföldi és nemzetközi vonat, illetve néhány vidéki, valamint fővárosi buszjárat közlekedése - közölte a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
2023. 03. 25. 13:00
Megosztás: