Webshop ötletek, amelyek minimális befektetéssel is elkezdhetőek

A kezdő vállalkozók számára az egyik legjobb iparágat kétségtelenül az e-kereskedelem jelenti. Alacsony belépési küszöb, könnyen tanulható technikai követelmény, magas szintű automatizálhatóság — ezek jellemzik a webshopokat. De vajon melyek a legjobb webshop ötletek?

Webshop ötletek, amelyek minimális befektetéssel is elkezdhetőek

Ahhoz, hogy megvethessük a lábunkat az üzleti életben, fontos, hogy először kicsiben kezdjünk, majd a fejlődésünkkel párhuzamosan növeljük cégünk portfólióját, bevételeit és profitját is. Ehhez azonban szükségünk van egy olyan ötletre is, amely mindezt lehetővé teszi számunkra.
Az alábbiakban megmutatjuk, hogy melyek a legjobb webshop ötletek egy kezdő számára, illetve azt is, hogy mit is értünk pontosan „jó ötlet” alatt.

A jó vállalkozás ötlet alapjai

Egy kezdő számára nagyon fontosak azok a feltételek, amelyeket a bevezetőben is felsoroltunk:

- Alacsony belépési küszöb

- Automatizálhatóság

- Minél kevesebb technikai elvárás

Emellett olyan ötleteket érdemes keresni, amelyekre — minél szűkebb kínálat mellett — nagy a kereslet, ezáltal sok terméket tudunk eladni és magas profittal dolgozhatunk.

Bár a szabad verseny és a konkurencia megléte nem feltétlenül rossz dolog, hiszen egyrészről ez jelzi, hogy a piacunk egészséges és valóban mutatkozik kereslet az általunk kitalált ötletre, másrészről a nagy nyomásnak köszönhetően sokkal többet tudunk fejlődni, mint egy vákuumban, de mégiscsak annak örülhetünk a leginkább, ha a kínálat könnyen felülmúlható.

Emellett rengeteg más olyan faktort lehet még meghatározni egy kezdő számára, ami könnyebbé teheti a webshop felfuttatását (a lista gyakorlatilag végtelen), egyet azonban mindenképp érdemes nevén neveznünk: a bővíthetőséget.

Amennyiben a webáruházunk ötlete valóban életképes, a konkurencia pedig verhető, abban az esetben elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb növekedésbe kezdjünk vagy akár piacvezetővé is váljunk. Mivel azonban csak egy kis réspiacon kezdtünk bele a tevékenységbe, ebből még nem fogunk meggazdagodni. Ekkor fog fontos szerepet játszani a bővíthetőség, aminek a segítségével a termékünkhöz hasonló réspiacokra törhetünk be, bővíthetjük a termékkínálatunkat és egyre több apró piacon vethetjük meg a lábunkat!

De vajon melyek azok a webshop ötletek, amelyekkel mindez megvalósítható?

A legjobb webshop ötletek

Telefonos kiegészítők

A különböző okostelefon kiegészítők — legyen az akár egy kijelzővédő fólia, egy napelemes töltő vagy egy telefontok — tökéletes fejlődési lehetőséget kínálnak a kezdőknek:

- Akár egyetlen termékkel is elindítható a webshop.
- Hatalmas kereslet van rájuk.
- Újabb és újabb kiegészítőkre születik igény.
- Apró, nem törékeny, könnyű termékekről lévén szó egyszerű a logisztika.
- Növekedés esetén pedig számtalan irányba bővíthető a portfólió.

Az iparág egyik vezetője az ETUO, amelytől érdemes lehet inspirálódni, hiszen nagyon szép, igényes telefonos kiegészítőket árul — nem hiába kedvelik annyian.

Háziállat webshop

A COVID-19 járvány során rengeteg háziállatot fogadtak örökbe, hiszen sok ember vált magányossá a négy fal közé zárva. Éppen ezért a kisállatos webshopok óriásit növekedtek — a célközönség pedig rendkívül szenvedélyes, hiszen a legtöbb ember családtagként tekint kiskedvencére.

Ha állatbarátnak tartod magadat, és szeretnéd, hogy más állatbarátok is szebbé tegyék kisállataik életét, érdemes belekezdeni egy kisállat tulajdonosokat célzó webshopba. Kezdhetsz például névre szóló nyakörvekkel, rovar-alapú tápokkal vagy kisállat ruhákkal is — a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Ékszerek

A telefontokokhoz hasonlóan az ékszerek is rendkívül jó fejlődési alapot biztosítanak a kezdő vállalkozók számára, hiszen kicsi, könnyű termékekről van szó — a termékek minősége, alapanyaga és egyéb tulajdonságai pedig nagyon széles skálán helyezkednek el.

Értékesíthetünk például kézzel készített karkötőket, trendi bokaláncokat vagy akár luxusórákat is. A lényeg csupán az, hogy szűk kínálattal kezdjünk, majd erről a szintről növekedjünk folyamatosan, lépésről lépésre.

Ne feledjük, az első és legfontosabb feladatunk az, hogy egy kis, mégis profitábilis réspiacon megtanuljuk a vállalkozás és az e-kereskedelem alapjait, azzal a céllal, hogy akár majd néhány hónappal (és egy kis tapasztalattal) később akár a mély vízbe is fejest ugorhassunk!

Képek forrása: freepik, etuo.hu

Lezárta 253 milliós kapacitásbővítő beruházását a nyíregyházi ÉMA-Gép Kft.

Befejeződött az építőipari kivitelezéssel foglalkozó, nyíregyházi székhelyű ÉMA-Gép Kft. 253 millió forint értékű kapacitásfejlesztő projektje - közölte a társaság az MTI-vel.
2023. 06. 08. 17:30
Megosztás:

Háromszázhatvanegy oktatási intézmény kapta meg az állatbarát címet

Az idén harmadik alkalommal, kibővített tartalommal és további kategóriákkal oktatási intézmények számára meghirdetett állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázaton 361 oktatási intézmény kapta meg az állatbarát címet - közölte az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja csütörtökön az MTI-vel.
2023. 06. 08. 17:00
Megosztás:

Csökkent a 12 hónapos kincstárjegy aukciós átlaghozama

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 25 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.
2023. 06. 08. 16:30
Megosztás:

Készültség a Fehér-Körösön a gyulavarsándi híd megrongálódása miatt

Pontszerű harmadfokú készültséget rendeltek el a Fehér-Körösön, mert megrongálódott a román oldalon a gyulavarsándi híd, a gerendái a folyóba hullottak és elindultak Magyarország felé - tájékoztatta a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) csütörtökön az MTI-t.
2023. 06. 08. 16:00
Megosztás:

Az Apple TV+ tartalmait vizsgálta a médiatanács

A helytelen korhatár-besoroláson túl a korhatár-minősítés sem volt jól látható helyen feltüntetve az Apple TV+ műsorkínálatot tartalmazó felületén - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.
2023. 06. 08. 15:30
Megosztás:

Juhééé! Már csak 21,5% a magyar infláció

Ma megtudtuk, hogy májusban több mint 2 százalékponttal csökkent az infláció, s már „csak” 21,5 százalékkal emelkedtek az árak egy év alatt. Jóval kisebb mértékben, mint a piac által várt 22,3 és az áprilisi 24 százalék.
2023. 06. 08. 15:00
Megosztás:

Nem változott a vállalatok innovációs aktivitása az első fél évben, a digitalizáció azonban erősödik

Nem változott a magyarországi vállalatok innovációs aktivitása az elmúlt fél évben; a K&H ezt mérő indexe a 100 pontig terjedő skálán 28 ponton stagnált, ezzel nőtt Magyarország lemaradása a legnagyobb innovátor országokhoz és az EU- átlaghoz képest is; a digitalizáció azonban erősödött - ismertette Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten.
2023. 06. 08. 14:30
Megosztás:

Az EU csaknem 300 tűzoltóval segíti a kanadai erdőtüzek megfékezését

Kanada kérésére az Európai Unió csaknem háromszáz tűzoltóval segíti az észak-amerikai országban pusztító, az elmúlt 10 év legkiterjedtebb erdőtüzeinek oltását - tájékoztatott az Európai Bizottság csütörtökön.
2023. 06. 08. 14:00
Megosztás:

Másodfokú riasztás felhőszakadás veszélye miatt

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Nógrád és Heves vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délelőtt.
2023. 06. 08. 13:30
Megosztás:

Új magánkórházat nyitott Miskolcon a TritonLife-csoport

Hárommilliárd forintos beruházással új magánkórházat nyitott Miskolcon a TritonLife-csoport - tájékoztatta a magyar tulajdonosi hátterű magánegészségügyi szolgáltató az MTI-t.
2023. 06. 08. 13:00
Megosztás:

Visszavonták egy szlovák biztosító engedélyét

A Szlovák Nemzeti Bank június 5-i hatállyal visszavonta a pozsonyi Novis Biztosító engedélyét; a Magyar Nemzeti Bank (MNB) már négy éve megtiltotta a társaság életbiztosításainak magyarországi forgalmazását - tájékoztatta a jegybank csütörtökön az MTI-t.
2023. 06. 08. 12:35
Megosztás:

Jogviszonytól is függ, hogyan alakul a nyáron munkát vállaló diák nettó jövedelme

Jogviszonytól is függ a nyáron munkát vállaló 25 év alatti diákok nettó jövedelme, nem mindegy ugyanis, hogy a tanulók iskolaszövetkezeten keresztül vagy közvetlenül a társaságnál helyezkednek el, esetleg egyszerűsített foglalkoztatásban vállalnak munkát - közölte a Moore Hungary tanácsadó és könyvvizsgáló cég csütörtökön az MTI-vel.
2023. 06. 08. 12:00
Megosztás:

Forgalomkorlátozás lesz az M7-esen és az M1-esen

Forgalomkorlátozás lesz szombaton az M7-es és az M1-es autópályák Budapest felé vezető oldalán burkolatjavítási munkák miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya csütörtökön az MTI-vel.
2023. 06. 08. 11:30
Megosztás:

Tovább csökkent a munkanélküliség Csehországban

Májusban 3,5 százalékra csökkent a munkanélküliség Csehországban az áprilisi 3,6 százalékról - közölte a cseh Munkaügyi Hivatal csütörtökön Prágában.
2023. 06. 08. 11:00
Megosztás:

Enyhe mínuszban kezdték a kereskedést a vezető nyugat-európai értéktőzsdék

Enyhe csökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön a vezető európai értékpapírpiacokon az előző napi mínuszos zárás után.
2023. 06. 08. 10:30
Megosztás:

Új nyertesei vannak a lakáspiacnak a népszámlálási adatok alapján

Átrajzolták a korábbi évtizedek költözési térképét a legfrissebb népszámlálási adatok. Az ingatlan.com 2970 település több mint 720 ezer eladó lakás- és házhirdetése alapján összevetette népességszám és a lakásárak változásait. A nagyvárosok lakosságának csökkenésével párhuzamosan az agglomerációs településeké jellemzően nőtt alig több mint egy évtized alatt. Szintén sokan költöztek a Velencei-tó partjára és a Balaton melletti településekre. A vonzás- és nyaralókörzetek népszerűsége a lakóingatlanok árváltozásaiban is megmutatkozik.
2023. 06. 08. 10:00
Megosztás:

21,5 százalékkal nőttek az árak

Májusban a fogyasztói árak átlagosan 21,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 06. 08. 09:30
Megosztás:

Mínuszban zártak az ázsiai piacok

Többségében veszteséggel zártak a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, és nem volt egyértelmű irány a térségben reggel nyolc órakor még nyitva tartó börzéken.
2023. 06. 08. 09:00
Megosztás:

BÉT: Mi várható csütörtökön?

Iránykereséssel indulhat a kereskedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A BÉT részvényindexe, a BUX 513,20 pontos, 1,06 százalékos emelkedéssel, 48 800,45 ponton zárt szerdán.
2023. 06. 08. 08:35
Megosztás:

Csehország biztosítékokat kapott, hogy a lengyel Turów bánya nem okoz kárt a környezetben

Csehország biztosítékokat kapott arról, hogy a határ menti Turów lengyel lignitbánya további üzemeltetése nem okoz kárt a cseh határvidéken - jelentette ki Petr Fiala cseh miniszterelnök szerdán Prágában.
2023. 06. 08. 08:00
Megosztás: