Webshop ötletek, amelyek minimális befektetéssel is elkezdhetőek

A kezdő vállalkozók számára az egyik legjobb iparágat kétségtelenül az e-kereskedelem jelenti. Alacsony belépési küszöb, könnyen tanulható technikai követelmény, magas szintű automatizálhatóság — ezek jellemzik a webshopokat. De vajon melyek a legjobb webshop ötletek?

Webshop ötletek, amelyek minimális befektetéssel is elkezdhetőek

Ahhoz, hogy megvethessük a lábunkat az üzleti életben, fontos, hogy először kicsiben kezdjünk, majd a fejlődésünkkel párhuzamosan növeljük cégünk portfólióját, bevételeit és profitját is. Ehhez azonban szükségünk van egy olyan ötletre is, amely mindezt lehetővé teszi számunkra.
Az alábbiakban megmutatjuk, hogy melyek a legjobb webshop ötletek egy kezdő számára, illetve azt is, hogy mit is értünk pontosan „jó ötlet” alatt.

A jó vállalkozás ötlet alapjai

Egy kezdő számára nagyon fontosak azok a feltételek, amelyeket a bevezetőben is felsoroltunk:

- Alacsony belépési küszöb

- Automatizálhatóság

- Minél kevesebb technikai elvárás

Emellett olyan ötleteket érdemes keresni, amelyekre — minél szűkebb kínálat mellett — nagy a kereslet, ezáltal sok terméket tudunk eladni és magas profittal dolgozhatunk.

Bár a szabad verseny és a konkurencia megléte nem feltétlenül rossz dolog, hiszen egyrészről ez jelzi, hogy a piacunk egészséges és valóban mutatkozik kereslet az általunk kitalált ötletre, másrészről a nagy nyomásnak köszönhetően sokkal többet tudunk fejlődni, mint egy vákuumban, de mégiscsak annak örülhetünk a leginkább, ha a kínálat könnyen felülmúlható.

Emellett rengeteg más olyan faktort lehet még meghatározni egy kezdő számára, ami könnyebbé teheti a webshop felfuttatását (a lista gyakorlatilag végtelen), egyet azonban mindenképp érdemes nevén neveznünk: a bővíthetőséget.

Amennyiben a webáruházunk ötlete valóban életképes, a konkurencia pedig verhető, abban az esetben elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb növekedésbe kezdjünk vagy akár piacvezetővé is váljunk. Mivel azonban csak egy kis réspiacon kezdtünk bele a tevékenységbe, ebből még nem fogunk meggazdagodni. Ekkor fog fontos szerepet játszani a bővíthetőség, aminek a segítségével a termékünkhöz hasonló réspiacokra törhetünk be, bővíthetjük a termékkínálatunkat és egyre több apró piacon vethetjük meg a lábunkat!

De vajon melyek azok a webshop ötletek, amelyekkel mindez megvalósítható?

A legjobb webshop ötletek

Telefonos kiegészítők

A különböző okostelefon kiegészítők — legyen az akár egy kijelzővédő fólia, egy napelemes töltő vagy egy telefontok — tökéletes fejlődési lehetőséget kínálnak a kezdőknek:

- Akár egyetlen termékkel is elindítható a webshop.
- Hatalmas kereslet van rájuk.
- Újabb és újabb kiegészítőkre születik igény.
- Apró, nem törékeny, könnyű termékekről lévén szó egyszerű a logisztika.
- Növekedés esetén pedig számtalan irányba bővíthető a portfólió.

Az iparág egyik vezetője az ETUO, amelytől érdemes lehet inspirálódni, hiszen nagyon szép, igényes telefonos kiegészítőket árul — nem hiába kedvelik annyian.

Háziállat webshop

A COVID-19 járvány során rengeteg háziállatot fogadtak örökbe, hiszen sok ember vált magányossá a négy fal közé zárva. Éppen ezért a kisállatos webshopok óriásit növekedtek — a célközönség pedig rendkívül szenvedélyes, hiszen a legtöbb ember családtagként tekint kiskedvencére.

Ha állatbarátnak tartod magadat, és szeretnéd, hogy más állatbarátok is szebbé tegyék kisállataik életét, érdemes belekezdeni egy kisállat tulajdonosokat célzó webshopba. Kezdhetsz például névre szóló nyakörvekkel, rovar-alapú tápokkal vagy kisállat ruhákkal is — a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Ékszerek

A telefontokokhoz hasonlóan az ékszerek is rendkívül jó fejlődési alapot biztosítanak a kezdő vállalkozók számára, hiszen kicsi, könnyű termékekről van szó — a termékek minősége, alapanyaga és egyéb tulajdonságai pedig nagyon széles skálán helyezkednek el.

Értékesíthetünk például kézzel készített karkötőket, trendi bokaláncokat vagy akár luxusórákat is. A lényeg csupán az, hogy szűk kínálattal kezdjünk, majd erről a szintről növekedjünk folyamatosan, lépésről lépésre.

Ne feledjük, az első és legfontosabb feladatunk az, hogy egy kis, mégis profitábilis réspiacon megtanuljuk a vállalkozás és az e-kereskedelem alapjait, azzal a céllal, hogy akár majd néhány hónappal (és egy kis tapasztalattal) később akár a mély vízbe is fejest ugorhassunk!

Képek forrása: freepik, etuo.hu

Mennyit áramot fogyaszt évente a klíma? Itt a számítás, mutatjuk!

Most kiderül, érdemesebb-e klímával vagy gázzal fűteni. Vajon megéri beruházni egy klímaberendezésbe néhány forró nyári hét miatt? Hasznos-e klímával fűteni vagy ezzel kiegészíteni a fűtést? Számos kérdés merül fel. Bár a klíma energiafogyasztása számos tényezőtől függ, ha gazdaságosan szeretnénk működtetni, érdemes néhány dologra odafigyelni a készülék kiválasztásakor.
2024. 05. 29. 01:00
Megosztás:

Tovább dübörög az AI mánia: a WienerAI előértékesítés 3 millió felett

Képzeld csak el: egy kriptovaluta, amiben egyesül a mesterséges intelligencia (AI) és a mém érme mánia.
2024. 05. 29. 00:01
Megosztás:

Üzbegisztánban új atomerőmű épül

A Roszatom kisteljesítményű moduláris atomerőművet (SMR) épít Üzbegisztánban, az erről szóló szerződést Vlagyimir Putyin orosz elnök üzbegisztáni látogatásakor írta alá a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern mérnöki részlege, az Atomsztrojexport vállalat és az Uzatom, az üzbég kormány alá tartozó atomenergia-ügynökség atomerőmű-építési igazgatósága - közölte a Roszatom kedden az MTI-vel.
2024. 05. 28. 23:30
Megosztás:

Erősödő toborzás várható a gyártás, termelés területén

Az elmúlt másfél évben tovább lassult a toborzás a gyártási és termelési szektorban, ez a tendencia pedig egybevág az országos helyzettel: a vállalatok visszafogták a munkaerőfelvételt, helyette sokkal inkább a meglévő munkavállalók megtartására fókuszálnak. Ennek ellenére a szektorban dolgozó szakemberek továbbra is keresettek a munkaerőpiacon – derül ki a Profession Services, a Profession.hu toborzással foglalkozó üzletágának gyártási és termelési szektorra vonatkozó elemzéséből.
2024. 05. 28. 23:00
Megosztás:

Linképítés: tippek kezdőknek és haladóknak

Az off-site keresőoptimalizálás azokat a tevékenységeket, valamint SEO faktorokat foglalja magában, amik az oldalon kívül történnek. Ehhez kapcsolódik a linképítés, amikor a weblapunkra lehetőleg minél több és erősebb külső linket próbálunk meg szerezni. A cél, hogy nagyobb forgalmat generáljanak, több embert tereljenek az oldalra, hitelességet kölcsönözzenek a honlap számára.
2024. 05. 28. 22:30
Megosztás:

Fejlesztés a Wienerberger csornai tetőcserépgyáránál

Fejlesztette csornai tetőcserépgyárát 1,2 milliárd forintból a Wienerberger zRt. leányvállalata - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 05. 28. 22:00
Megosztás:

Az EU komoly támogatást hagyott jóvá egészségügyi fejlesztésekre

Az Európai Bizottság kedden jóváhagyta, hogy hat tagállam, köztük Magyarország legfeljebb egymilliárd euróval támogassa az egészségügyi ágazatban megvalósítani tervezett első közös európai érdeket szolgáló projektet, mely a kutatást, az innovációt és az egészségügyi termékek első ipari bevezetését, valamint a gyógyszerek innovatív gyártási folyamatait támogatja majd.
2024. 05. 28. 21:30
Megosztás:

Ausztria feldolgozóipara a közeljövőben kikerülhet a recesszióból

Májusban mérséklődött az osztrák termelőipar teljesítménycsökkenésének üteme és az új megrendelések készletállományhoz viszonyított aránya alapján a következő negyedévben a feldolgozóipar már növekedési pályára léphet az UniCredit Bank Austria beszerzésimenedzser-indexének alakulása alapján.
2024. 05. 28. 21:00
Megosztás:

Megújul a Magyar Állampapír Plusz (MÁP+)

Június 3-tól megújult kondíciók mellett vásárolhatják meg a lakossági befektetők a Magyar Állampapír Pluszt (MÁP Plusz), amely ötéves futamideje alatt évi 6,73 százalékos EHM-mel (egységesített értékpapír hozam mutató) kapható; ezzel párhuzamosan kivezetik az Egyéves Magyar Állampapírt (1MÁP) - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) kedden az MTI-vel.
2024. 05. 28. 20:30
Megosztás:

Vegyesen változott kedd estére a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben kedden estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 28. 20:00
Megosztás:

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Gyengüléssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2024. 05. 28. 19:30
Megosztás:

Rekord után korrekció volt a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1256,82 pontos, 1,8 százalékos csökkenéssel, 68 546,85 ponton zárt kedden.
2024. 05. 28. 19:05
Megosztás:

Biztonságosak Európa fürdői

Az európai természetes fürdőhelyek túlnyomó többsége megfelelt az Európai Unió legszigorúbb, kiváló minősítésű bakteriológiai előírásainak, kiváló minősítést tavaly Európa fürdőinek 85,4 százaléka kapott - derült ki az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) az Európai Bizottság közösen összeállított, 2023-es adatokat rögzítő, kedden közzétett értékeléséből.
2024. 05. 28. 18:30
Megosztás:

Huszonegy magyar kiállító lesz ott Amszterdamban

A kereskedelmi márkák amszterdami kiállításán (World of Private Label - PLMA) 21 magyar kiállító jelenik meg az Agrármarketing Centrum (AMC) 198 négyzetméteres közösségi standján május 28-29-én - közölte az AMC kedden az MTI-vel.
2024. 05. 28. 18:00
Megosztás:

Bátrabban lehet nyomni már a gázt Látrány mellett

A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres útszakaszon május 30-tól, rossz időjárási viszonyok esetén május 31-től óránként 90 kilométer helyett 110 kilométer/órával közlekedhetnek az autósok - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.
2024. 05. 28. 17:30
Megosztás:

A hazai gyógyszeripar fontos high-tech iparág

A magyar gyógyszeripar fontos high-tech iparág, jelentős szerepet tölt be a beruházásokban és az innovációban, a magyar gazdaság számára hatalmas értéket képvisel - hangsúlyozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden a Nemzetgazdasági Minisztérium(NGM) és a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (Magyosz) együttműködési megállapodásának aláírásán.
2024. 05. 28. 17:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok kedden.
2024. 05. 28. 16:30
Megosztás:

Törökország fontos partner a klímaváltozás elleni küzdelemben

Törökország erdőtelepítési és erdőkezelési tapasztalatai különösen hasznosak Magyarország számára, mivel olyan klimatikus viszonyok között gazdálkodnak, amelyek az előrejelzések alapján hazánkban is várhatók - mondta az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a török állami erdészeti vezetők magyarországi látogatása alkalmából.
2024. 05. 28. 16:00
Megosztás:

Hárommillióan használják az Egészségablak alkalmazást

Már hárommillió ember használja a teljes egészségügyi dokumentációját tartalmazó Egészségablak elnevezésű mobilalkalmazást - jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti álamtitkára kedden Budapesten.
2024. 05. 28. 15:30
Megosztás:

Az első negyedévben nőtt a horvát GDP

A horvát gazdaság teljesítménye 3,9 százalékkal nőtt az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte első gyorsbecslése alapján a horvát statisztikai hivatal (DZS) kedden.
2024. 05. 28. 15:00
Megosztás: