Webshop ötletek, amelyek minimális befektetéssel is elkezdhetőek

A kezdő vállalkozók számára az egyik legjobb iparágat kétségtelenül az e-kereskedelem jelenti. Alacsony belépési küszöb, könnyen tanulható technikai követelmény, magas szintű automatizálhatóság — ezek jellemzik a webshopokat. De vajon melyek a legjobb webshop ötletek?

Webshop ötletek, amelyek minimális befektetéssel is elkezdhetőek

Ahhoz, hogy megvethessük a lábunkat az üzleti életben, fontos, hogy először kicsiben kezdjünk, majd a fejlődésünkkel párhuzamosan növeljük cégünk portfólióját, bevételeit és profitját is. Ehhez azonban szükségünk van egy olyan ötletre is, amely mindezt lehetővé teszi számunkra.
Az alábbiakban megmutatjuk, hogy melyek a legjobb webshop ötletek egy kezdő számára, illetve azt is, hogy mit is értünk pontosan „jó ötlet” alatt.

A jó vállalkozás ötlet alapjai

Egy kezdő számára nagyon fontosak azok a feltételek, amelyeket a bevezetőben is felsoroltunk:

- Alacsony belépési küszöb

- Automatizálhatóság

- Minél kevesebb technikai elvárás

Emellett olyan ötleteket érdemes keresni, amelyekre — minél szűkebb kínálat mellett — nagy a kereslet, ezáltal sok terméket tudunk eladni és magas profittal dolgozhatunk.

Bár a szabad verseny és a konkurencia megléte nem feltétlenül rossz dolog, hiszen egyrészről ez jelzi, hogy a piacunk egészséges és valóban mutatkozik kereslet az általunk kitalált ötletre, másrészről a nagy nyomásnak köszönhetően sokkal többet tudunk fejlődni, mint egy vákuumban, de mégiscsak annak örülhetünk a leginkább, ha a kínálat könnyen felülmúlható.

Emellett rengeteg más olyan faktort lehet még meghatározni egy kezdő számára, ami könnyebbé teheti a webshop felfuttatását (a lista gyakorlatilag végtelen), egyet azonban mindenképp érdemes nevén neveznünk: a bővíthetőséget.

Amennyiben a webáruházunk ötlete valóban életképes, a konkurencia pedig verhető, abban az esetben elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb növekedésbe kezdjünk vagy akár piacvezetővé is váljunk. Mivel azonban csak egy kis réspiacon kezdtünk bele a tevékenységbe, ebből még nem fogunk meggazdagodni. Ekkor fog fontos szerepet játszani a bővíthetőség, aminek a segítségével a termékünkhöz hasonló réspiacokra törhetünk be, bővíthetjük a termékkínálatunkat és egyre több apró piacon vethetjük meg a lábunkat!

De vajon melyek azok a webshop ötletek, amelyekkel mindez megvalósítható?

A legjobb webshop ötletek

Telefonos kiegészítők

A különböző okostelefon kiegészítők — legyen az akár egy kijelzővédő fólia, egy napelemes töltő vagy egy telefontok — tökéletes fejlődési lehetőséget kínálnak a kezdőknek:

- Akár egyetlen termékkel is elindítható a webshop.
- Hatalmas kereslet van rájuk.
- Újabb és újabb kiegészítőkre születik igény.
- Apró, nem törékeny, könnyű termékekről lévén szó egyszerű a logisztika.
- Növekedés esetén pedig számtalan irányba bővíthető a portfólió.

Az iparág egyik vezetője az ETUO, amelytől érdemes lehet inspirálódni, hiszen nagyon szép, igényes telefonos kiegészítőket árul — nem hiába kedvelik annyian.

Háziállat webshop

A COVID-19 járvány során rengeteg háziállatot fogadtak örökbe, hiszen sok ember vált magányossá a négy fal közé zárva. Éppen ezért a kisállatos webshopok óriásit növekedtek — a célközönség pedig rendkívül szenvedélyes, hiszen a legtöbb ember családtagként tekint kiskedvencére.

Ha állatbarátnak tartod magadat, és szeretnéd, hogy más állatbarátok is szebbé tegyék kisállataik életét, érdemes belekezdeni egy kisállat tulajdonosokat célzó webshopba. Kezdhetsz például névre szóló nyakörvekkel, rovar-alapú tápokkal vagy kisállat ruhákkal is — a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Ékszerek

A telefontokokhoz hasonlóan az ékszerek is rendkívül jó fejlődési alapot biztosítanak a kezdő vállalkozók számára, hiszen kicsi, könnyű termékekről van szó — a termékek minősége, alapanyaga és egyéb tulajdonságai pedig nagyon széles skálán helyezkednek el.

Értékesíthetünk például kézzel készített karkötőket, trendi bokaláncokat vagy akár luxusórákat is. A lényeg csupán az, hogy szűk kínálattal kezdjünk, majd erről a szintről növekedjünk folyamatosan, lépésről lépésre.

Ne feledjük, az első és legfontosabb feladatunk az, hogy egy kis, mégis profitábilis réspiacon megtanuljuk a vállalkozás és az e-kereskedelem alapjait, azzal a céllal, hogy akár majd néhány hónappal (és egy kis tapasztalattal) később akár a mély vízbe is fejest ugorhassunk!

Képek forrása: freepik, etuo.hu

Stagfláció felé halad az osztrák gazdaság

Az év első felében tapasztalt erőteljes növekedés után az év második felében lendületet veszített és a visszaesés fázisába esett az osztrák gazdaság, ami a makacsul magas inflációval együtt a stagfláció kialakulását jelzi előre a Wifo gazdaságkutató intézet pénteken publikált 2022-2023-as őszi prognózisa szerint.
2022. 10. 07. 12:00
Megosztás:

A magyar háztartások energiaköltségei még mindig kedvezőek?

Míg szeptemberben több európai fővárosban is jelentősen emelkedtek a háztartásokat terhelő rezsiköltségek, addig a meghatározott éves átlagfogyasztással rendelkező magyar háztartások továbbra is kedvező áron juthattak földgázhoz és villamos energiához - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel pénteken.
2022. 10. 07. 11:30
Megosztás:

3,1 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma augusztusban

Augusztusban a kereskedelmi szálláshelyeken 1,412 millió vendég 3,938 millió vendégéjszakát töltött el, a vendégek száma 7,9, a vendégéjszakáké 3,1 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2022. 10. 07. 11:00
Megosztás:

Adóhatósági ellenőrzések: 260%-os bírság is kiszabható

Az elkövetkező időszakban gyakori adóhatósági ellenőrzésekre számíthatnak az adózók, különösen az általános forgalmi adó (áfa) terén. A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal jogászai összefoglalták, hogy milyen mértékű szankciókat állapíthat meg az adóhatóság az ellenőrzés során feltárt hiányosságok miatt.
2022. 10. 07. 10:30
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az előző két nap veszteséggel zártak az európai tőzsdék.
2022. 10. 07. 10:00
Megosztás:

A távhőszámlák után is jár az energiatámogatás

A távhőszámlák után is jár az energiatámogatás: áram- és gázfogyasztásukon túl a távhőfelhasználásból származó költségnövekményük részleges kiváltására is igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást a feldolgozóipari kkv-k - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az MTI-vel pénteken.
2022. 10. 07. 09:30
Megosztás:

Csökkent a német ipari termelés

Augusztusban a várnál nagyobb mértékben csökkent a német ipari termelés az előző havihoz képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése szerint.
2022. 10. 07. 09:00
Megosztás:

Friss kutatás: többségében a nők döntenek a pénztárnál, még ingatlanvásárlásnál is

Túlnyomó részben a női fogyasztók határoznak a családok vásárlásainál, legyen szó élelmiszerről, gyógyszerről, utazásról vagy ingatlanvásárlásról – derül ki a B2W (Business To Woman) Akadémia több mint háromezer magyar nő megkérdezésével készült friss kutatásából. Pálfi Éva női marketing szakértő szerint a magyar cégek többsége nem tekinti elég komoly célcsoportnak a hölgyeket. Pedig ha jobban figyelembe vennék a nők vásárlási szokásait, az akár a cégük túlélésének kulcsát is jelenthetné.
2022. 10. 07. 08:30
Megosztás:

Épül a világ legnagyobb szuperkondenzátorgyára

Az EIT InnoEnergy által támogatott, az ultrakondenzátoros tárolók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó észt Skeleton Technologies bejelentette a lipcsei gigagyárának terveit.
2022. 10. 07. 08:10
Megosztás:

Megállapodás a szemétszállítók bérköveteléséről - indul a szemétgyűjtés pénteken

Megszületett a megállapodás a Budapesti Közművek és a munkavállalók képviselete között a fővárosi hulladékszállítási közszolgáltatás újraindulásáról.
2022. 10. 07. 07:47
Megosztás:

14,4 százalékkal nőtt az ipari termelés augusztusban

Augusztusban az ipari termelés volumene 14,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva 9,3 százalékkal emelkedett a termelés, mivel idén augusztusban kettővel több munkanap volt, mint az előző évben. Az előző hónaphoz, júliushoz képest 0,1 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás - jelentette csütörtökön első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2022. 10. 07. 06:30
Megosztás:

Másfél milliárd forintnál is több adót csalt el egy biztonsági cég

Több mint másfél milliárd forint adót csal el egy biztonsági őröket foglalkoztató bűnszervezet, amely a gyanú szerint "számlagyárként" is működött - közölte a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága az MTI-vel.
2022. 10. 07. 06:00
Megosztás:

Felemás bizonyítvány a hazai iparról

Bár éves szinten jelentős növekedést ért el a magyar ipar, havi összevetésben csak stagnálásra volt képes.
2022. 10. 07. 05:30
Megosztás:

Napelemparkot épít Szegeden az MVM Zöld Generáció Kft.

Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. 24 megawatt beépített teljesítményű fotovoltaikus erőművet épít Szegeden - jelentették be a projekt indítása alkalmából tartott ünnepségen szerdán a Csongrád-Csanád megyei városban.
2022. 10. 07. 05:00
Megosztás:

Mennyi a bírság ha nem töltjük ki a népszámlálási kérdőívet?

Mi történik akkor, ha valaki nem tölti ki a népszámlálás 2022 ívet és ezzel nem vesz részt a népszámlálásban? Megbírságolják-e azokat, akik nem töltik ki a népszámlálási kérdőívet határidőre? És ha igen, akkor mennyi a bírság összege? Milyen törvény írja ezt elő?
2022. 10. 07. 04:01
Megosztás:

Dupla vagy semmi a betéti kamatokban, nullától 10 százalékig minden lehet

Mintha nem is egy országban működnének, akkora különbségek alakultak ki a bankok lekötött betétekre kínált kamatai között. Az egyik oldalon egy jó nagy nulla áll, míg a másikon már akár 10 százalékos kamat. A nagybankok többsége azonban még mindig azt üzeni a lekötési ajánlataival, hogy nem kell neki a pénz - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2022. 10. 07. 03:30
Megosztás:

Minimálisan lassult az amerikai szolgáltatóipar teljesítményének növekedési üteme

Minimálisan lassult az amerikai szolgáltatóipar teljesítményének növekedési üteme szeptemberben augusztushoz képest - áll az ISM gazdaságkutató intézet felmérésében.
2022. 10. 07. 03:00
Megosztás:

15 havi mélypontra csökkent az amerikai külkereskedelmi hiány

Az Egyesült Államok külkereskedelmi hiánya augusztusban 4,4 százalékkal, 15 havi mélypontra, 67,4 milliárd dollárra csökkent - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán.
2022. 10. 07. 02:30
Megosztás:

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma az USA-ban

Az elemzői várakozásnál nagyobb mértékben bővült a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban szeptemberben - közölte az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán.
2022. 10. 07. 02:00
Megosztás:

Nem lesz hiány magyar almából az áruházakban

A magyar almának van jövője, a legnépszerűbb gyümölcsből az áruházakban idén sem lesz hiány - mondta az Agrármarketing Centrum (AMC) almafogyasztást népszerűsítő kampányának szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
2022. 10. 07. 01:30
Megosztás: