1 millió dollárhoz közelít a Bitcoin ETF - Ez lehet a következő sikertörténet?

A hosszas telet követően végre elkezdett tavaszodni a kirptoszektorban. A tempót a BlackRock diktálta, miután hetekkel ezelőtt beadta a spot Bitcoin ETF engedélyezése iránti kérelmet az amerikai tőzsdefelügyelethez (Sec).

1 millió dollárhoz közelít a Bitcoin ETF - Ez lehet a következő sikertörténet?

A BlackRockot mostanáig összesen 11 különböző pénzintézet követte, döntés azonban várhatóan legkorábban csak január elején születhet majd. 

Amikor végül a Sec kiadja a szükséges engedélyeket, a kérvényezőnek hatalmas mennyiségben kell vásárolni a mögöttes termékből. A számos kérvényező miatt ekkor minden bizonnyal akkora összegekről lesz szó, ami akár a sokszorosára is növelheti a BTC értékét.

Ezzel kapcsolatban érdemes megvizsgálni az arany ETF indulását.

2004-ben amikor az arany elérhetővé vált ETF formájában, a nemesfém értéke egyik napról a másikra több mint 350 százalékot ugrott. A kiugró árfolyam azonban tovább erősödött, hiszen a lakossági befektetők is elkezdtek vásárolni az ETF-ből, 

Ahogy az a fenti ábrán is látható az engedélyezést követően nem állt meg az arany értékének növekedése, hanem közel 6 évig megállás nélkül emelkedett.

Mivel a Bitcoinból -az aranyhoz hasonlóan- korlátozott mennyiség érhető csak el, így a BTC is képes lehet hasonló sikerekre.

Miért annyira jelentős esemény a spot Bitcoin ETF?

Elmondható, hogy mostanáig kriptopénzekkel kizárólag a befektetők egy szűk köre foglalkozott. Ennek ugyan több oka is volt, azonban a legtöbben a megfelelő szabályozás hiánya miatt tartották magukat távol kriptopénzektől.

2023-ban számos pert láthattunk, mely a kriptopénzek megregulázására irányult, azonban ezek a legtöbb esetben túl szigorú intézkedéseket vontak volna magukkal.

A spot Bitcoin ETF-nek köszönhetően viszont a lakossági ügyfelek is fektethetnek majd be BTC-be egy biztonságos, és ellenőrzött piacon keresztől.

Pontosan ezért sokan úgy vélik, hamarosan egy teljesen új korszak köszönthet be a szektorban, aminek hála döbbenetes mértékű likviditásra lehet majd számítani. 

Ezzel kapcsolatban lényeges még kiemelni, hogy a 12 spot BTC ETF engedélyt a Sec akár egyszerre is elbírálhatja. Amennyiben ez megtörténik, abban az esetben egyáltalán nem zárható ki, hogy a Bitcoin értéke akár 100,000 dollárig fog erősödhet

A Bitcoin ETF token lehet a következő bikafutam nagy nyertese

Nehéz lenne bátrabb kezdeményezést találni a BTCETF-nél, hiszen a projekt jövője szó szerint a Bitcoin ETF sorsától függ.

A projekt előértékesítése mindössze néhány hete indult, ennek ellenére a készítők már most több mint 800,000 dollárt gyűjtöttek a natív BTCETF tokenek eladásával.

Az eddig elért eredményekben bár nagy szerep jut a projekt nevének, azonban a valós siker a tokenek felhasználási módjának köszönhető. 

A BTCETF-et már közvetlenül a vásárlás után le tudod kötni, amivel állandó passzív bevételhez juthatsz hozzá. 

Írásunk idején közel 100 millió ERC-20 BTCETF token van lekötve, míg a megszerezhető éves jutalom mértéke 300 százalék fölött áll.

Amennyiben szeretnél ilyen módon profitálni a projektből, csak el kell végezned ETH, USDT, BNB vagy MATIC segítségével a vásárlást és már kezdheted is a stakelést. Ha nem rendelkezel egyik kriptoval sem az sem jelent gondot, hiszen akár bankkártyás fizetésre is lehetőséged van.

Bár a stakelés tagadhatatlanul csábító lehet, mégsem ez az egyetlen ok, amiért érdemes megfontolni a csatlakozást.

Szeretném megismerni a Bitcoin ETF Token világát

Mérföldkövek, melyek a teljes tokenomikát meghatározzák

A csapat úgy hozta létre a Bitcoin ETF Token ökoszisztémáját, hogy abban a tokenek égetésének kimagasló szerep jusson.

Összesen 5 mérföldkő teljesítése folyamán a teljes tokenkészlet negyede megsemmisítésre kerül, így a projekt értéke a sokszorosára emelkedhet.

Amennyiben például a Sec kiadja az engedélyt a spot Bitcoin ETF-re, abban az esetben 105 millió token azonnal megsemmisítésre fog kerülni. Szintén ilyen mértékű égetésre lehet majd számítani az ETF indulásakora, illetve amint a Bitcoin értéke eléri a 100,000 dollárt.

Mivel a legtöbb szakértő szerint az összes mérföldkő hamarosan teljesülhet, ezért a BTCETF értéke is az egekbe szökhet.

Szintén fontos kiemelni, hogy a teljesült mérföldkövekkel párhuzamosan a tranzakciós díj mértéke is 1-1 százalékkal csökkenni fog. Míg a felszámolt díj mértéke kezdetben 5 százalék lesz, addig az utolsó mérföldkő teljesülését követően már egyáltalán nem kell ilyen jellegű kiadással számolni.

Nem érdemes sokat késlekedni

A gyűjtés során a csapat által kitűzött cél mindössze 5 millió dollár, amiből 1 millió dollár csupán két alatt teljesült is. Vagyis előreláthatólag a listázásra a spot Bitcoin ETF engedélyezésével egyidőben kerülhet sor.

Amennyiben ez valóban egyszerre történik, úgy a BTCETF értéke a listázást követően a sokszorosára fog ugrani. Továbbá egy sikeresen teljesült mérföldkövet lezárva a készítők megsemmisítik az érmekészlet 5 százalékát.

Vagyis a listázáskor duplán tudsz majd profitálni, hiszen a globális szektor és a BTCETF ökoszisztémája egyszerre fejt majd ki hatást az árfolyamra.

Írásunk idején 0.0054 dollárért van lehetőség a vásárlásra, azonban napokon belül a token értéke emelkedni fog.

Ha kedvet kaptál a projekthez, a magyar nyelven is elérhető weboldalon keresztül részletesebben is tájékozódhatsz. 

Szintén érdemes lehet rendszeresen ellátogatnod a készítők weboldalára a legfrissebb spot Bitcoin ETF hírekért. A fejlesztők az oldalon található hírfolyamon keresztül gyűjtenek összes minden lényeges eseményt a közelgő engedélyezéssel kapcsolatban így mindig naprakész maradhatsz.

Érdekel a Bitcoin ETF Token

Ez is érdekelhet: 

Érkezhet a spot Ethereum ETF - Az ETHETF token ára pedig máris az egekben!

Száguld a Dogecoin - hamarosan jöhet az 1 dolláros árfolyam?

Bitcoin vásárlás 2023-ban

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

7,9%-ra csökkent az infláció novemberben

A várakozásoknál kissé kedvezőbben alakulva 7,9%-ra, közel két éves mélypontra mérséklődött az infláció novemberben az előző hónapban mért 9,9%-os éves áremelkedési ütemről, míg az előző hónaphoz képesti átárazás 0,0%-os volt. Szintén az enyhülő inflációs nyomást jelzi, hogy a maginfláció 9,1%-ra mérséklődött az előző havi 10,9%-ról.
2023. 12. 10. 05:00
Megosztás:

A kiemelkedő karrier 7 titka - Mi az, ami igazán sikeressé teheti karrierünket?

Általánosságban elmondható, hogy aki pénzért dolgozik, valamilyen karrierutat jár be. Ezen felül vannak olyan konkrét és jól azonosítható tényezők, amelyek másoknál nagyobb mértékben képesek befolyásolni szakmai sikereinket. Legalábbis így látja Johannes Steyrer, a Wien University Executive Academy EMBA Healthcare Management képzésének akadémiai igazgatója és a Wien University Bécs karrier- és menedzsmentszakértője és Wolfgang Mayrhofer, a WU Bécs Interdiszciplináris Menedzsment és Szervezeti Viselkedés Intézetének vezetője. A karrier utak tanulmányozásával foglalkozó szakemberek átfogó vizsgálatok után megdöbbentő felismeréseket gyűjtöttek arról, hogy mely tényezők tehetnek igazán sikeressé, vagy törhetnek meg egy karriert.
2023. 12. 10. 04:00
Megosztás:

Külföldön két kézzel szórják a pénzüket a magyarok az idén - már 1200 milliárd forintot költöttek

Többször utaztunk és sokkal több napot töltöttünk július-szeptemberben külföldi utazásokon, mint tavaly ilyenkor. Az egy évvel korábbinál folyó áron 50 százalékkal többet, 610 milliárd forintot költöttünk külföldön szállásra, szolgáltatásokra, üzemanyagra és étkezésre. Az idei kilenc havi, rekord összegű, 1200 milliárdos költés már jóval meghaladja a tavalyi egész évest - írja a friss adatokat elemző Bank360.hu.
2023. 12. 10. 03:00
Megosztás:

Áramszünet lesz! Kérj Te is riasztást, mielőtt bajba kerülsz!

Áramszünet most ?! Téged is gyakran ér váratlanul, hogy nincs áram a lakásodban, otthonodban? Nem tudsz lefőzni egy kávét, vagy épp nem tudod feltölteni az éppen lemerült mobiltelefonodat vagy nem tudod a TV-ben megnézni a kedvenc sorozatodat? Sokszor járhatunk így...
2023. 12. 10. 02:00
Megosztás:

Nincs 2 saját gyereked? Akkor nagy bajt csináltál!

Az elgondolkodtató kérdésre keressük a választ: Hogyan motiválhatnánk a szülőket, hogy legalább két gyermeket vállaljanak (ahogy a demográfusok javasolják, valójában 2,1-et)? Hogy miért? Mert nagy a baj!
2023. 12. 10. 01:00
Megosztás:

Már csak 1 napod van csatlakozni ilyen olcsón ehhez a kriptoprojekthez

Igaz, hogy a Chimpzee (CHMPZ) projektjéért már eddig is lelkesedtünk, hiszen az elmúlt pár hónap egyik legsikeresebb előértékesítését produkálja, de most újra felcsillant a szemünk, mert az ökoszisztéma natív tokenjét, a CHMPZ érmét hamarosan a tőzsdék is jegyezni fogják.
2023. 12. 10. 00:01
Megosztás:

Elkezdődött az év legforgalmasabb időszaka

Elindult a karácsonyi bevásárlási szezon, az élelmiszerláncok várakozásai szerint a tavalyinál erősebb lehet a decemberi forgalom - derül ki az MTI által készített körképből.
2023. 12. 09. 23:00
Megosztás:

Százmillió forintnyi adózatlan cigarettát foglaltak le

Százmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kistelepülés egyik ingatlanjának melléképületében.
2023. 12. 09. 22:00
Megosztás:

Több üzlet is zárva lesz december 24-én

Az élelmiszer-üzletláncok közül a Penny és a Lidl valamennyi üzlete zárva lesz december 24-én, a Spar is zárva tartja a legtöbb saját üzletét a bevásárlóközpontok kivételével, hasonlóan a Rossmann drogérialánchoz, nem nyitnak ki a JYSK és a Diego lakberendezési üzletei sem. A megelőző napokban azonban a boltok jellemzően hosszabb nyitvatartással várják majd a vásárlókat - közölték az áruházak az MTI-vel.
2023. 12. 09. 21:00
Megosztás:

Több élelmiszer is olcsóbb lett karácsony előtt

Jelentős mértékben, az októberi 10,4 százalék után 2023 novemberében 7,1 százalékra mérséklődött Magyarországon az élelmiszerek drágulásának éves üteme, és egyelőre a jövő évi kilátások is kedvezően alakulnak – állapították meg az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának elemzői a Központi Statisztikai Hivatal által pénteken közzétett adatokat értékelve. „Ennek egyik meghatározó oka, hogy mind az élelmiszergyártók, mind a kereskedők rendkívül óvatosan bántak az átárazások lehetőségével” – tették hozzá.
2023. 12. 09. 20:00
Megosztás:

Vállalati kamatstop - a cégek pénzére is kiterjed a kamatstop

Véget ér a jó világ a vállalatok számára: rájuk is kiterjesztik a betéti kamatstopot, amit 2024. április 1-ig meghosszabbítanak. Így ezentúl a cégek nem tudják a jegybankban parkoltatni magas kamaton a hatalmasra duzzadt betétállományukat - írja bank360.hu.
2023. 12. 09. 19:30
Megosztás:

Egyoldalúság és módszertani hiányosságok a Freedom House legújabb, internetszabadságról szóló jelentésében

A korábbi évekhez hasonló egyoldalúsággal és módszertani hiányosságokkal találkozhatunk az internetszabadság magyarországi állapotát értékelő Freedom on the Net 2023. évi jelentésében – állapítja meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elemzése.
2023. 12. 09. 19:00
Megosztás:

A legjobb pálinkákat díjazták

Minden országnak megvan a maga szeszesitala, gyümölcspárlatot bárhol előállíthatnak, pálinkát azonban csak Magyarországon és magyar gyümölcsből lehet készíteni - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint a tárca élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára Budapesten.
2023. 12. 09. 18:00
Megosztás:

Újabb Sztárbox-epizód miatt indul eljárás az RTL ellen

Az RTL-en november 19-én sugárzott Sztárbox egyes erőszakos, félelemkeltő jelenetei miatt is eljárást indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület bírságot rótt ki a Petőfi Rádió médiaszolgáltatójára, egyúttal döntött a rádiós médiaszolgáltatási díjak mérsékléséről.
2023. 12. 09. 17:00
Megosztás:

Borúlátók az e-kereskedelmi cégek 41%-a: kisebb karácsonyi forgalomra számítanak, mint tavaly

A reálbérek idei átmeneti visszaesése, a vásárlók rendelkezésére álló szűkebb források a jelek szerint az év végi időszakban is éreztetik a hatásukat. A karácsonyi időszakban fókuszba kerülő termékeket forgalmazó webáruházak 41 százaléka a tavalyi szezonhoz képest alacsonyabb forgalmat vár – 22 százalékuk szerint a visszaesés meghaladja a 20 százalékot is. Növekedést az e-kereskedelmi cégek 32 százaléka vár, miközben 27 százalék a tavalyi szint ismétlődésére számít – derül ki az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító portál gyorsfelmérésében részt vevő közel száz hazai internetes áruház válaszaiból.
2023. 12. 09. 16:00
Megosztás:

A Carlsberg és a Liverpool FC 2034-ig meghosszabbította szponzori együttműködését

A Carlsberg sörmárka és a Liverpool labdarúgócsapat újabb 10 évvel meghosszabbította a már 30 évre visszanyúló, mára ikonikussá vált támogatói megállapodását. Az 1992-ben aláírt partnerség megújításával a Premier League történetének leghosszabb, 42 évet felölelő együttműködése jött létre.
2023. 12. 09. 15:00
Megosztás:

Nem változott a nemzetközi élelmiszerkosár ára novemberben

Stabil maradt a globális terményárakat összesítő mutató novemberben, mivel a gabonafélék alacsonyabb árát a növényi olajok drágulása ellensúlyozta – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közleményében.
2023. 12. 09. 14:00
Megosztás:

Az EU további egy évvel meghosszabbította a Kongó elleni szankciókat

Az Európai Unió egy évvel, 2024. december 12-ig meghosszabbította a Kongói Demokratikus Köztársasággal szemben jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések hatályát.
2023. 12. 09. 13:00
Megosztás:

A csepeli HÉV vasárnaptól a Szabadkikötő állomáson is megáll

A H7-es, csepeli HÉV vasárnaptól minden időszakban és mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél, ezzel gyakrabban lesz lehetőség HÉV-re szállni abban a megállóban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
2023. 12. 09. 12:00
Megosztás:

Szépen javult az amerikai fogyasztói hangulat decemberben

A vártnál jobban emelkedett a Michigan Egyetem amerikai fogyasztói hangulatindexe decemberben.
2023. 12. 09. 11:00
Megosztás: