Érkezhet a spot Ethereum ETF - Az ETHETF token ára pedig máris az egekben!

Pillanatokkal a BlackRock spot Ethereum ETF híre után az Uniswapon keresztül elérhető ETHETF tokenek értéke az egekbe szökött. Ennek következtében a korai befektetők 400 százalékos hozamot érhettek el, ami a jelek szerint még csak a jéghegy csúcsa volt.

Érkezhet a spot Ethereum ETF - Az ETHETF token ára pedig máris az egekben!

Kedden magyar idő szerint délután kettőkor elérhetővé váltak az ETHETF tokenek, melyeknek piaci mérete szinte azonnal a négyszeresére emelkedett. A kezdeti lendület után jelenleg némi konszolidáció látható az árfolyamban, ennek ellenére szerdáról csütörtökre ismét 100 százalékos profitot lehetett elérni.

Az elért sikerek oka egyértelműen a spot Ethereum ETF hírének tudható be, illetve a projekt alacsony kezdeti méretének. Mivel a készítők egyáltalán nem szerveztek előértékesítést, így mindössze 2 millió dolláros mérettel volt elérhető a token. Köszönhetően azonban a több mint 500,000 dolláros, 7 napra lekötött likviditásnak, a problémamentes vásárlások garantáltak.

A most látható árváltozás azonban eltörpülhet ahhoz képest, amire a befektetők a későbbiekben számíthatnak. Ugyanis várhatóan a közeljövőben példátlan likviditás jelenhet meg a legnépszerűbb altcoin mögött, aminek köszönhetően az ETHETF értéke is a sokszorosára nőhet.

Nem szeretnél lemaradni a legújabb fejleményekről? Ha a válaszod igen, akkor kövesd a projekt X csatornáját és csatlakozz az ETHETF Telegram csoporthoz.

Irány az ETHETF

A BlackRockot nem lehet megállítani

Miután szárnyra kélt a spot Ethereum ETF híre, az Ethereum értéke régen látott magaslatokba jutott. Hasonló értéket utoljára egy rövid ideig 2023 áprilisában lehetett látni, illetve 2022 májusában.

Ennek köszönhetően a mostani pozitív piaci hangulat következtében az ETH értéke köze 30 százalékot erősödött az előző 30 nap folyamán.

Az engedélyeztetés azonban hosszadalmas folyamat. Ennek köszönhetően lehet hogy hónapokat, sőt akár éveket is várni kell, mire valóban elérhetővé válik az Ethereum ETF.

Addig azonban ideális választás lehet a most indult ETHETF, hiszen ezáltal azonnal élvezheted a mostani események minden előnyét.

Az Ethereummal párhuzamosan a legtöbb altcoin, sőt számos mém token értéke is képes volt számottevő növekedést elérni az előző hetek során. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a spot Bitcoin ETF hírére régen látott likviditás jelent meg a szektorban.

A CoinGecko adatai szerint a szektor teljes mérete közel 1.5 billió dollár, amire több mint egy éve nem volt már példa.

Mivel jelenleg öszesen 12 különböző Bitcoin ETF kérvény várja az amerikai tőzsdefelügyelet (Sec) engedélyezését, érdemes további rallyra készülni. Amennyiben ugyanis egy intézménynek elfogadja a Sec a kérvényét, abban az esetben az intézmény az ETF-hez a mögöttes termékből elképesztő mennyiségben fog vásárolni.

A Bitcoin ETF hírére a BTC értéke mostanáig 42 százalékkal növekedett, így a korábbi 26,000 dollárról egészen 37,000 dollár fölé is eljutottak a bikák. 

Mivel jelenleg a híreket követően az Ethereum “csak” 16 százalékot erősödött, ezért a lehetséges további kérvényeket követően feltehetőleg az árfolyam is tovább fog emelkedni.

ETHEREUM

2024-ben folytatódhat az Ethereum sikere

Összehasonlítva más eszközökkel, a 2022-es medvepiac idején az ETH árfolyama képes volt viszonylag stabil maradni. Ennek az egyik oka a Merge volt, aminek során a hálózat a korábbi proof-of-work protokollról áttért a proof-of-stake protokollra. 

Ennek a frissítésnek köszönhetően megszűnt az erősen környezetszennyező ETH bányászat, helyét pedig átvette az Ethereum stakelés. Ennek köszönhetően az Ethereum hálózata nem csak kimagaslóan környezetbarát, hanem az összes felhasználó számára lehetővé teszi a passzív bevételszerzést.

Mivel a BTC nem rendelkezik hasonló tulajdonságokkal, ezért 2022 végén a népszerű kripto értéke példátlan zuhanáson esett át.

Többek között ezért is alakulhatott úgy, hogy a Bitcoin értéke megduplázódott idén, míg az Ethereum ennél szerényebb, de stabil eredményeket tudott elérni. A mostani hírek alapján viszont okkal lehet feltételezni, hogy jövőre az Ethereum akár a BTC idei teljesítményét is képes lehet túlszárnyalni.

Szeretném jobban megismerni az ETHETF világát

Az Ethereum az új ezüst

Gyakran hangzik el, hogy a Bitcoin a digitális arany, hiszen korlátozott mennyiség érhető csak el belőle, továbbá az értékét elsősorban a belé vetett bizalom adja.

Szintén a hasonlóságok sorában kell említeni, hogy az arany értékének is a valódi löketet a spot ETF megjelenése jelentette. Korábban szinte kizárólag intézmények kereskedtek arannyal, a bevezetést követően azonban már lakossági ügyfelek számára is elérhetővé vált a nemesfém.

A 2024-es engedélyezést követően az arany értéke szinte azonnal 350 százalékkal ugrott meg, és azóta is az egyik legjobb befektetésnek számít problémás geopolitika időszakok során.

Ennek fényében amennyiben a spot Bitcoin és Ethereum ETF engedélyezésre kerül, feltehetőleg hasonló ármozgásra lehet majd számítani. 

ETHEREUM ETF

Érdekel az ETHETF

Spekulálj az Ethereum sikerére az ETHETF-fel

Számos szakértő azon az állásponton van, hogy az Ethereum értéke a közeljövőben a 2400, majd a 3000 dollárt is elérheti. Amint ez megtörténik, az Ethereumhoz köthető ERC-20 tokenek értéke szintén várhatóan a sokszorosára fog duzzadni.

A kriptoszektorban egy rally során általában a Bitcoin töri az utat, ezt követi az Ethereum majd a sort a többi altcoin zárja. Ami lényeges, hogy ezzel párhuzamosan egyre nagyobb a hozamok mértéke is, köszönhetően az alacsonyabb piaci méretnek.

Vagyis ennek köszönhetően az ETHETF ideális helyzetben van, hiszen egyszerre két hatás is pozitív irányba mozgathatja az árfolyamot: egyrészt az Ethereum sikere, másrészt a teljes szektorban tapasztalható pozitív hangulat.

Az ETHETF weboldalán olvasható információk szerint egyáltalán nem volt előértékesítés, míg a tokenek 95 százalék a DEX likviditás fedezésére lett felhasználva. 

Jelenleg a token piaci kapitalizációja mindössze 1.2 millió dollár. Ez azt jelenti, hogy viszonylag alacsonyabb vásárlás is alapvető hatást gyakorolhat az árfolyamra.

liquidity

A készítők az ETHETF tokenek fennmaradó 5 százalékát elsősorban a később várható CEX listázásra különítették el. Más szóval a csapatnak látszólag hosszú távú tervei vannak a projekttel, ami tovább növeli a magas megtérülés esélyét.

Szintén érdemes még említést tenni arról, hogy a tranzakciók során a tokenek 2 százaléka megsemmisül. Ennek köszönhetően mindössze 1 nap alatt a teljes tokenkészlet 5.35 százaléka került elégetésre. 

kripto elégetés

A projekt ütemterve szerint a spot Ethereum ETF engedélyezését követően a 2 százalékos égetési adó megszüntetésre fog kerülni. Ez a lépés így várhatóan további lendületet fog jelenti, aminek hatására az ETHETF értéke is új magaslatokat érhet el.

Amennyiben szeretnél vásárolni, abban az esetben csak annyit kell tenned, hogy összekapcsolod a kriptotárcádat az Uniswap felületével. Miután ezzel végeztél keress rá a token nevére vagy címére (0x91be752d438d5F804345b5AcB18DE0c431aD470F) majd végezd el a vásárlást.

Ne feledkezz el azonban arról, hogy a vásárlás során a gázdíjat (tranzakciós díj) is meg kell fizetned, így nem árt ha rendelkezel némi extra ETH-val.

ETHETF vásárlása itt

Ez is érdekelhet:

Száguld a Dogecoin - hamarosan jöhet az 1 dolláros árfolyam?

5 új kripto, ami brutális növekedés előtt áll

A legjobb kriptopénzek 1 dollár alatt

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Erős harmadik negyedévet zárt a 4iG csoport

Továbbra is tart 4iG Nyrt. lendületes növekedése. Az előző év azonos időszakához képest a vállalatcsoport az első háromnegyed évben kiemelkedően növelte árbevételét és eredményességét. A növekedés motorja a Vodafone Magyarország, valamint a 2022 első félévig lezárt akvizíciókkal megszerzett vállalatok jelentős eredménynövekedése volt. A Csoport 2023. első három negyedévében 421,3 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, konszolidált EBITDA-ja 147,5 milliárd forintot tett ki, míg a működési cash-flow 101,5 milliárd forint volt. A Cégcsoport vételár-allokációs hatásoktól megtisztított korrigált adózott eredménye 10,7 milliárd forint volt.
2023. 12. 02. 17:00
Megosztás:

Ezen a napon lehet még utoljára 2023-as feltételekkel leszerződni a babaváró hitelre

Azoknak a pároknak, akik még a jelenlegi feltételekkel szeretnének babaváró hitelt felvenni, legkésőbb december 16-ig be kell nyújtaniuk az igénylésüket, máskülönben kicsúszhatnak a határidőből. Ez azokat érintheti hátrányosan, ahol a feleség már elmúlt 29 éves, ám még nem töltötte be a 41. életévét, hiszen ők 2024-től már nem lesznek jogosultak a támogatott hitelkonstrukcióra. A Bankmonitor szakértői szerint azonban az igénylést semmiképpen sem szabad az utolsó pillanatra hagyni, mert például egy esetleges hiánypótlás meghosszabbíthatja a bírálati időt.
2023. 12. 02. 16:00
Megosztás:

272,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredménnyel zárta az első három negyedévet az MBH Bank

Stabilan növekvő pénzügyi eredményekkel zárta az év első kilenc hónapját, ezen belül pedig a harmadik negyedévet az MBH Bank. A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett eredménykimutatás alapján 2023 harmadik negyedévében közel 107 milliárd forint korrigált adózás előtti eredményt ért el a bank, az első három negyedév korrigált adózás előtti eredménye így 272,3 milliárd forintot tett ki. A féléves adathoz képest a társaság mérlegfőösszege 2,4%-kal emelkedett, összesen közel 10 737 milliárd forintra. Az MBH Bank kiemelkedő jövedelemtermelő képesség mellett, a magas inflációs környezet ellenére is erős költséghatékonysággal, erős tőkehelyzettel, magas likviditási szintekkel, valamint stabil portfólióminőséggel zárta az év első kilenc hónapját.
2023. 12. 02. 15:00
Megosztás:

Szívelégtelenség, amely világszerte hozzávetőlegesen 64 millió embert érint

Van egy betegség, ami világszinten többeket érint, mint a tüdőgyulladás és a szívroham. Ez nem más, mint a szívelégtelenség, amely kevéssé szerepel a köztudatban, így azt is kevesen tudják, hogy világszerte legalább 64 millió ember küzd ezzel a problémával1. Ma Magyarországon megközelítőleg 250-300 ezer beteg szenved szívelégtelenségben, és éves szinten 30-35 ezer főre tehető az újonnan diagnosztizáltak száma[2]. Bár végleges gyógymód egyelőre nem létezik, vannak olyan kezelési lehetőségek, amelyek segíthetnek lassítani a betegség egyes formáinak előrehaladását. Éppen ezért fontos a megfelelő tájékoztatás és párbeszéd kialakítása a betegséggel kapcsolatban, illetve a betegek és az egészségügyi dolgozók támogatása.
2023. 12. 02. 14:00
Megosztás:

Hatósági eljárások indultak az RTL Sztárbox és Reggeli műsorai kapcsán

A „Sztárbox” és a „Reggeli” című műsorszámok egy-egy epizódja miatt is eljárást indít az RTL szolgáltatója ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület több, külföldi hatóság alá tartozó műsorszám helytelen korhatár-besorolásáról is tájékoztatta az illetékes társszabályozókat.
2023. 12. 02. 13:00
Megosztás:

Adatvizualizációs versenyt rendez az SAP és az IFUA Horváth

Az SAP új döntéstámogató eszköze, az SAP Analytics Cloud (SAC) egyre nagyobb szerepet kap a vállalati üzleti intelligencia (Business Intelligence, BI) és teljesítménymenedzsment (Corporate Performance Management, CPM) projektekben. Annak érdekében, hogy a SAC minél szélesebb körben ismertté váljon, az SAP Hungary és az IFUA Horváth közös adatvizualizációs versenyt indít, ahova vállalatok szakemberei mellett intézmények, egyetemisták, illetve magánszemélyek jelentkezését is várják.
2023. 12. 02. 12:00
Megosztás:

Újabb 100 magyarországi bolt döntött önkéntes karácsonyi boltzárról

December 24-én és 31-én is zárva tart a DIEGO teljes magyarországi bolthálózata – erről határoztak az üzleteket üzemeltető franchise partnerek azt elősegítendő, hogy a munkavállalók és a családi vállalkozások tagjai egyaránt a szeretteik körében tölthessék az ünnepeket.
2023. 12. 02. 11:00
Megosztás:

Klímás fűtés és gyors megtérülés? Igen, lehetséges!

A fűtés gazdaságosságát főként az épület szigetelése határozza meg, a klímák esetében viszont számos más olyan praktika is ismert, amivel spórolhatunk a költségeinken. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője felhívta rá a figyelmet, ha a teljes fűtési idényben használnánk a klímaberendezést, kizárólag fűtésre optimalizált modellt válasszunk, de sokat számítanak a beállítások is. A szakértő rámutatott, a nagyobb családi házak tulajdonosai járhatnak igazán jól a klímás fűtéssel, de a kisebb lakásoknál az alacsony bekerülési költségnek köszönhetően a megtérülési idő is hamar jelentkezik.
2023. 12. 02. 09:30
Megosztás:

Egyre több európai országban szabvány a központi porszívó

Az otthoni takarítás nem tartozik a magyarok legkedveltebb tevékenységei közé. A modern technológia azonban jelentősen megkönnyítheti ezt a feladatot. Az egyik leginnovatívabb megoldás a központi porszívó-rendszer, ami nem csak a takarítást teszi egyszerűbbé, hanem az otthoni levegő minőségének javításával hozzájárul az egészségünk védelméhez is.
2023. 12. 02. 08:30
Megosztás:

Csépai Orsolya az Alfa Biztosító pénzügyi vezérigazgató-helyettese

Az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. pénzügyi vezérigazgató-helyettesi pozícióját 2024. január 9-től Csépai Orsolya tölti be – a szakember az NN Biztosítótól érkezett az Alfa felsővezetésébe.
2023. 12. 02. 08:00
Megosztás:

Tizenhat hónapja csökken a brit gyáripar aktivitása

Lassuló ütemben ugyan, de az előző tizenöt hónaphoz hasonlóan novemberben is csökkent a brit feldolgozószektor aktivitása a pénteken ismertetett átfogó havi mérőszámok alapján.
2023. 12. 02. 07:00
Megosztás:

5,4 milliárd forint támogatást kapott a Rába energetikai beruházásokra

Mintegy 5,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Rába Járműipari Holding Nyrt. üzleti portfóliójába tartozó Rába Futómű Kft. a Gyármentő programban energiahatékonyság javulást eredményező és megújuló energiatermelő beruházásokra - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2023. 12. 02. 06:00
Megosztás:

Egyre több vevőjelölt lép ki a lakáspiacra, a vásárlók kedvező helyzetben maradhatnak

Erősödött a kereslet a lakáspiacon köszönhetően annak, hogy az érdeklődők egy része még szeretné kihasználni a kifutó nagyvárosi CSOK-ot. Sokan pedig már a jövőre induló CSOK Pluszra készülnek.Az ingatlan.com novemberi végleges adatai szerint 16 százalékkal nagyobb volt a kereslet az egy évvel korábbinál, októberhez képest pedig 8 százalékos volt az eladó lakóingatlanokra érkező érdeklődések száma. November végén az eladó ingatlanok száma 18 százalékkal bővült, és már közel 200 ezer ingatlanhirdetésből válogathatnak a vevők. A novemberben frissen eladásra meghirdetett lakóingatlanok száma viszont kismértékben csökkent.Az év eleji lakáspiaci forgalmat erősíthetik azok a pozitív változások, amik a CSOK Plusz tervezetéhez képest a Magyar Közlönyben jelentek meg.
2023. 12. 02. 05:00
Megosztás:

A SZÉP-kártya eredeti rendeltetésének visszaállítását kérik a turizmus szereplői

Turisztikai évadzáró rendezvényt szervezett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), amelyen a területi kereskedelmi és iparkamarák közel 90 százalékának vállalkozói képviselték az ország szinte valamennyi turisztikai régióját. Az eseményen a szakma képviselői – kamarai szakemberek és turisztikai vállalkozások, valamint szakmai szervezetek – az idei évi tapasztalatokat, jó gyakorlatokat osztották meg egymással, és javaslatokat fogalmaztak meg, amelyek hozzájárulhatnának a belföldi turizmus élénkítéséhez.
2023. 12. 02. 04:00
Megosztás:

Újraszámítják az összes nyugdíjat 2024 január 1-től!

Újraszámítják a hazai nyugdíjakat 2024 januárjától, mert a törvény úgy rendelkezik, hogy a nyugdíjakat emelni kell: a megállapított társadalombiztosítási nyugellátást a megállapítás naptári évét követően minden azt követő év január hónapjában az emelés évére tervezett fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékben kell emelni. Mit is jelent ez pontosan, forintban? Cikkünkben magyarázó videót is talál!
2023. 12. 02. 03:00
Megosztás:

Mennyibe kerül 1 köbméter lakossági földgáz most tényleg?

Ha a gázszámlánkra pillantunk, akkor sokunknak elmegy az életkedve is, mert nem értjük, hogyan lesz egy köbméter elfogyasztott földgázból korrigált mennyiség és azt pedig már végképp nem értjük, hogy a végén miért kell mégis MJ (megajoule) árat fizetnünk? Mitől függ a gáz fűtőértéke? És a legfontosabb kérdés: hány forintba kerül egy köbméter lakossági gáz jelenleg? Most végre Ön is megtudhatja!
2023. 12. 02. 02:00
Megosztás:

Felemás termeléscsökkentési döntés az OPEC ülésen, az olaj maradt a korábbi alacsonyabb árszinten

A nyersolaj árjegyzése a tegnapi, napközbeni alacsonyabb szinten maradt ma reggel.
2023. 12. 02. 01:00
Megosztás:

Mesterséges Intelligencia kriptót keresel? Ezeket nézd!

A mesterséges intelligencia, vagy röviden MI vagy AI 2023-ban fénysebességgel hódította meg a világot. Az új technológiával lehetővé vált, hogy hatalmas mennyiségű adatot akár másodpercek alatt fel lehessen dolgozni.
2023. 12. 02. 00:01
Megosztás:

Nőtt a gazdaság teljesítménye

A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2023 harmadik negyedévében a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok alapján 0,9 százalékkal nőtt az előző negyedévhez mérten - erősítette meg pénteken második becslésével a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 12. 01. 23:00
Megosztás:

Fejlesztési támogatást nyert el Füzesgyarmat

Egymilliárd forintból valósíthat meg hat fejlesztést a Békés vármegyei Füzesgyarmat - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
2023. 12. 01. 22:00
Megosztás: