Érkezhet a spot Ethereum ETF - Az ETHETF token ára pedig máris az egekben!

Pillanatokkal a BlackRock spot Ethereum ETF híre után az Uniswapon keresztül elérhető ETHETF tokenek értéke az egekbe szökött. Ennek következtében a korai befektetők 400 százalékos hozamot érhettek el, ami a jelek szerint még csak a jéghegy csúcsa volt.

Érkezhet a spot Ethereum ETF - Az ETHETF token ára pedig máris az egekben!

Kedden magyar idő szerint délután kettőkor elérhetővé váltak az ETHETF tokenek, melyeknek piaci mérete szinte azonnal a négyszeresére emelkedett. A kezdeti lendület után jelenleg némi konszolidáció látható az árfolyamban, ennek ellenére szerdáról csütörtökre ismét 100 százalékos profitot lehetett elérni.

Az elért sikerek oka egyértelműen a spot Ethereum ETF hírének tudható be, illetve a projekt alacsony kezdeti méretének. Mivel a készítők egyáltalán nem szerveztek előértékesítést, így mindössze 2 millió dolláros mérettel volt elérhető a token. Köszönhetően azonban a több mint 500,000 dolláros, 7 napra lekötött likviditásnak, a problémamentes vásárlások garantáltak.

A most látható árváltozás azonban eltörpülhet ahhoz képest, amire a befektetők a későbbiekben számíthatnak. Ugyanis várhatóan a közeljövőben példátlan likviditás jelenhet meg a legnépszerűbb altcoin mögött, aminek köszönhetően az ETHETF értéke is a sokszorosára nőhet.

Nem szeretnél lemaradni a legújabb fejleményekről? Ha a válaszod igen, akkor kövesd a projekt X csatornáját és csatlakozz az ETHETF Telegram csoporthoz.

Irány az ETHETF

A BlackRockot nem lehet megállítani

Miután szárnyra kélt a spot Ethereum ETF híre, az Ethereum értéke régen látott magaslatokba jutott. Hasonló értéket utoljára egy rövid ideig 2023 áprilisában lehetett látni, illetve 2022 májusában.

Ennek köszönhetően a mostani pozitív piaci hangulat következtében az ETH értéke köze 30 százalékot erősödött az előző 30 nap folyamán.

Az engedélyeztetés azonban hosszadalmas folyamat. Ennek köszönhetően lehet hogy hónapokat, sőt akár éveket is várni kell, mire valóban elérhetővé válik az Ethereum ETF.

Addig azonban ideális választás lehet a most indult ETHETF, hiszen ezáltal azonnal élvezheted a mostani események minden előnyét.

Az Ethereummal párhuzamosan a legtöbb altcoin, sőt számos mém token értéke is képes volt számottevő növekedést elérni az előző hetek során. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a spot Bitcoin ETF hírére régen látott likviditás jelent meg a szektorban.

A CoinGecko adatai szerint a szektor teljes mérete közel 1.5 billió dollár, amire több mint egy éve nem volt már példa.

Mivel jelenleg öszesen 12 különböző Bitcoin ETF kérvény várja az amerikai tőzsdefelügyelet (Sec) engedélyezését, érdemes további rallyra készülni. Amennyiben ugyanis egy intézménynek elfogadja a Sec a kérvényét, abban az esetben az intézmény az ETF-hez a mögöttes termékből elképesztő mennyiségben fog vásárolni.

A Bitcoin ETF hírére a BTC értéke mostanáig 42 százalékkal növekedett, így a korábbi 26,000 dollárról egészen 37,000 dollár fölé is eljutottak a bikák. 

Mivel jelenleg a híreket követően az Ethereum “csak” 16 százalékot erősödött, ezért a lehetséges további kérvényeket követően feltehetőleg az árfolyam is tovább fog emelkedni.

ETHEREUM

2024-ben folytatódhat az Ethereum sikere

Összehasonlítva más eszközökkel, a 2022-es medvepiac idején az ETH árfolyama képes volt viszonylag stabil maradni. Ennek az egyik oka a Merge volt, aminek során a hálózat a korábbi proof-of-work protokollról áttért a proof-of-stake protokollra. 

Ennek a frissítésnek köszönhetően megszűnt az erősen környezetszennyező ETH bányászat, helyét pedig átvette az Ethereum stakelés. Ennek köszönhetően az Ethereum hálózata nem csak kimagaslóan környezetbarát, hanem az összes felhasználó számára lehetővé teszi a passzív bevételszerzést.

Mivel a BTC nem rendelkezik hasonló tulajdonságokkal, ezért 2022 végén a népszerű kripto értéke példátlan zuhanáson esett át.

Többek között ezért is alakulhatott úgy, hogy a Bitcoin értéke megduplázódott idén, míg az Ethereum ennél szerényebb, de stabil eredményeket tudott elérni. A mostani hírek alapján viszont okkal lehet feltételezni, hogy jövőre az Ethereum akár a BTC idei teljesítményét is képes lehet túlszárnyalni.

Szeretném jobban megismerni az ETHETF világát

Az Ethereum az új ezüst

Gyakran hangzik el, hogy a Bitcoin a digitális arany, hiszen korlátozott mennyiség érhető csak el belőle, továbbá az értékét elsősorban a belé vetett bizalom adja.

Szintén a hasonlóságok sorában kell említeni, hogy az arany értékének is a valódi löketet a spot ETF megjelenése jelentette. Korábban szinte kizárólag intézmények kereskedtek arannyal, a bevezetést követően azonban már lakossági ügyfelek számára is elérhetővé vált a nemesfém.

A 2024-es engedélyezést követően az arany értéke szinte azonnal 350 százalékkal ugrott meg, és azóta is az egyik legjobb befektetésnek számít problémás geopolitika időszakok során.

Ennek fényében amennyiben a spot Bitcoin és Ethereum ETF engedélyezésre kerül, feltehetőleg hasonló ármozgásra lehet majd számítani. 

ETHEREUM ETF

Érdekel az ETHETF

Spekulálj az Ethereum sikerére az ETHETF-fel

Számos szakértő azon az állásponton van, hogy az Ethereum értéke a közeljövőben a 2400, majd a 3000 dollárt is elérheti. Amint ez megtörténik, az Ethereumhoz köthető ERC-20 tokenek értéke szintén várhatóan a sokszorosára fog duzzadni.

A kriptoszektorban egy rally során általában a Bitcoin töri az utat, ezt követi az Ethereum majd a sort a többi altcoin zárja. Ami lényeges, hogy ezzel párhuzamosan egyre nagyobb a hozamok mértéke is, köszönhetően az alacsonyabb piaci méretnek.

Vagyis ennek köszönhetően az ETHETF ideális helyzetben van, hiszen egyszerre két hatás is pozitív irányba mozgathatja az árfolyamot: egyrészt az Ethereum sikere, másrészt a teljes szektorban tapasztalható pozitív hangulat.

Az ETHETF weboldalán olvasható információk szerint egyáltalán nem volt előértékesítés, míg a tokenek 95 százalék a DEX likviditás fedezésére lett felhasználva. 

Jelenleg a token piaci kapitalizációja mindössze 1.2 millió dollár. Ez azt jelenti, hogy viszonylag alacsonyabb vásárlás is alapvető hatást gyakorolhat az árfolyamra.

liquidity

A készítők az ETHETF tokenek fennmaradó 5 százalékát elsősorban a később várható CEX listázásra különítették el. Más szóval a csapatnak látszólag hosszú távú tervei vannak a projekttel, ami tovább növeli a magas megtérülés esélyét.

Szintén érdemes még említést tenni arról, hogy a tranzakciók során a tokenek 2 százaléka megsemmisül. Ennek köszönhetően mindössze 1 nap alatt a teljes tokenkészlet 5.35 százaléka került elégetésre. 

kripto elégetés

A projekt ütemterve szerint a spot Ethereum ETF engedélyezését követően a 2 százalékos égetési adó megszüntetésre fog kerülni. Ez a lépés így várhatóan további lendületet fog jelenti, aminek hatására az ETHETF értéke is új magaslatokat érhet el.

Amennyiben szeretnél vásárolni, abban az esetben csak annyit kell tenned, hogy összekapcsolod a kriptotárcádat az Uniswap felületével. Miután ezzel végeztél keress rá a token nevére vagy címére (0x91be752d438d5F804345b5AcB18DE0c431aD470F) majd végezd el a vásárlást.

Ne feledkezz el azonban arról, hogy a vásárlás során a gázdíjat (tranzakciós díj) is meg kell fizetned, így nem árt ha rendelkezel némi extra ETH-val.

ETHETF vásárlása itt

Ez is érdekelhet:

Száguld a Dogecoin - hamarosan jöhet az 1 dolláros árfolyam?

5 új kripto, ami brutális növekedés előtt áll

A legjobb kriptopénzek 1 dollár alatt

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Minimálbér 2025 - 12%-os emelés után mennyi lesz a minimálbér?

2025 lehet az a fordulópont, ahol a minimálbér átlépheti a 300 ezer forintos lélektani határt.
2024. 07. 27. 01:00
Megosztás:

A legjobb mém érmék, amelyeket mindenképp nézz meg augusztusban

A nap még mindig éget, a mém érmék pedig még mindig dübörögnek. Ahogy közeledik a nyár utolsó hónapja, úgy nő egyre inkább egy esetleges bika futam esélye. A kripto térben mindig találni felkapott tokeneket, a mém érmék pedig különösen jól teljesítenek idén. Hoztunk is négy olyan mém érme előértékesítést, amelyek nagyot mehetnek a közelgő tőzsdei listázás után.
2024. 07. 27. 00:01
Megosztás:

Shiba Inu (SHIB) és Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben; a Minotaurus ($MTAUR) előértékesítése felpörög

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben ezen a héten. A tokenek forgalomból való kivonása és a legutóbbi eredmények ellenére a Shiba Inu (SHIB) értéke 10%-kal csökkent. A Dogwifhat (WIF) is küzd; át kell törnie az ellenállási szinteket, hogy megállítsa a zuhanást.
2024. 07. 26. 23:20
Megosztás:

A Harro Höfliger GmbH felvásárolta a Manz AG debreceni leányvállalatát

A főként gyógyszeripari és orvostechnológiai gépeket gyártó dél-németországi Harro Höfliger vállalat nyolcmillió euróért megvásárolta a Manz AG magyarországi leányvállalatát, a debreceni Manz Hungary Kft.-t; erről szerdán Debrecenben írták alá a megállapodást a két német cég vezetői.
2024. 07. 26. 22:00
Megosztás:

Több mint ötven fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.
2024. 07. 26. 21:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdésből nyereségbe fordultak zárásra pénteken a főbb európai értékpapírpiacok árfolyamindexei.
2024. 07. 26. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 428,81 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel 73 174,10 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 26. 18:10
Megosztás:

Csökkent az LVMH nyeresége és bevétele az idei első fél évben

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA nyeresége 14 százalékkal, a bevétele pedig 1 százalékkal csökkent az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.
2024. 07. 26. 17:00
Megosztás:

Az építőipar megújulásához kell az egyetemek és a szakma fokozottabb együttműködése

Az építőipar megújulásához az ágazat számára mérnökképzést végző egyetemi karok, a kormányzat és az építőipari vállalkozások szorosabb együttműködése is szükséges. Az ÉVOSZ nyolc hazai egyetemmel készít elő koordinált együttműködést az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) támogatásával. Az egyetemek nyitottak az oktatott tananyagok fejlesztésére és a gyakorlati képzés közös megszervezésére - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 26. 16:00
Megosztás:

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növekedésének, amelyek mind a kormány azon vállalásából fakadnak, hogy hazánk 2050-re karbonsemlegessé váljon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
2024. 07. 26. 15:00
Megosztás:

Májusban több mint tíz százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023. szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje - állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a legfrissebb kereseti adatokat értékelve.
2024. 07. 26. 14:00
Megosztás:

Javult a GfK augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 07. 26. 13:00
Megosztás:

Nőtt a bruttó átlagkereset idén májusban az egy évvel korábbihoz képest

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 26. 12:00
Megosztás:

Nagyon durva átverés terjed, száznál több ügyfél nevében félmilliárd forint hitelt vettek fel a csalók

Már több százszor igényeltek gyanútlan banki ügyfelek nevében személyi kölcsönt kiberbűnözők Magyarországon. A pénzintézetek a kísérletek egy részét időben észlelték, de száznál is több ügyfélnek nemcsak a számláját nullázták le a csalók, hanem még átlagosan négymillió forintos adósságba is belevitték őket - írja a Bank360.hu.
2024. 07. 26. 11:00
Megosztás:

Bitcoin ETF jelentése: Mi az a Bitcoin ETF?

A kriptovaluták világában a Bitcoin (BTC) az egyik legismertebb és legfontosabb digitális eszköz. Azonban sokan még mindig nem értik teljesen, hogy mi az a Bitcoin, és még kevésbé, hogy mi az a Bitcoin ETF. Ennek a cikknek a célja, hogy érthetően bemutassa a Bitcoin és a Bitcoin ETF fogalmát, azok működését, valamint a piacon lévő legnagyobb Bitcoin ETF-eket.
2024. 07. 26. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 index 0,34 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 26. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 26. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 26. 08:00
Megosztás:

Romániában indít digitális szolgáltatást a Gránit Bank

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.
2024. 07. 26. 07:00
Megosztás:

Közel 1,5 éve nem lehet ilyen olcsón személyi hitelt igényelni

Mindenki a lakáshitelek kamatcsökkenéséről beszél, közben szépen lassan, de a személyi kölcsönök is egyre olcsóbbá váltak. Július 23-tól a legolcsóbb személyi hitel kamata újra 11% alá csökkent, közel 1,5 éve nem lehet ilyen kedvező kondíciók mellett fedezetlen hitelt felvenni.
2024. 07. 26. 06:00
Megosztás: