Érkezhet a spot Ethereum ETF - Az ETHETF token ára pedig máris az egekben!

Pillanatokkal a BlackRock spot Ethereum ETF híre után az Uniswapon keresztül elérhető ETHETF tokenek értéke az egekbe szökött. Ennek következtében a korai befektetők 400 százalékos hozamot érhettek el, ami a jelek szerint még csak a jéghegy csúcsa volt.

Érkezhet a spot Ethereum ETF - Az ETHETF token ára pedig máris az egekben!

Kedden magyar idő szerint délután kettőkor elérhetővé váltak az ETHETF tokenek, melyeknek piaci mérete szinte azonnal a négyszeresére emelkedett. A kezdeti lendület után jelenleg némi konszolidáció látható az árfolyamban, ennek ellenére szerdáról csütörtökre ismét 100 százalékos profitot lehetett elérni.

Az elért sikerek oka egyértelműen a spot Ethereum ETF hírének tudható be, illetve a projekt alacsony kezdeti méretének. Mivel a készítők egyáltalán nem szerveztek előértékesítést, így mindössze 2 millió dolláros mérettel volt elérhető a token. Köszönhetően azonban a több mint 500,000 dolláros, 7 napra lekötött likviditásnak, a problémamentes vásárlások garantáltak.

A most látható árváltozás azonban eltörpülhet ahhoz képest, amire a befektetők a későbbiekben számíthatnak. Ugyanis várhatóan a közeljövőben példátlan likviditás jelenhet meg a legnépszerűbb altcoin mögött, aminek köszönhetően az ETHETF értéke is a sokszorosára nőhet.

Nem szeretnél lemaradni a legújabb fejleményekről? Ha a válaszod igen, akkor kövesd a projekt X csatornáját és csatlakozz az ETHETF Telegram csoporthoz.

Irány az ETHETF

A BlackRockot nem lehet megállítani

Miután szárnyra kélt a spot Ethereum ETF híre, az Ethereum értéke régen látott magaslatokba jutott. Hasonló értéket utoljára egy rövid ideig 2023 áprilisában lehetett látni, illetve 2022 májusában.

Ennek köszönhetően a mostani pozitív piaci hangulat következtében az ETH értéke köze 30 százalékot erősödött az előző 30 nap folyamán.

Az engedélyeztetés azonban hosszadalmas folyamat. Ennek köszönhetően lehet hogy hónapokat, sőt akár éveket is várni kell, mire valóban elérhetővé válik az Ethereum ETF.

Addig azonban ideális választás lehet a most indult ETHETF, hiszen ezáltal azonnal élvezheted a mostani események minden előnyét.

Az Ethereummal párhuzamosan a legtöbb altcoin, sőt számos mém token értéke is képes volt számottevő növekedést elérni az előző hetek során. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a spot Bitcoin ETF hírére régen látott likviditás jelent meg a szektorban.

A CoinGecko adatai szerint a szektor teljes mérete közel 1.5 billió dollár, amire több mint egy éve nem volt már példa.

Mivel jelenleg öszesen 12 különböző Bitcoin ETF kérvény várja az amerikai tőzsdefelügyelet (Sec) engedélyezését, érdemes további rallyra készülni. Amennyiben ugyanis egy intézménynek elfogadja a Sec a kérvényét, abban az esetben az intézmény az ETF-hez a mögöttes termékből elképesztő mennyiségben fog vásárolni.

A Bitcoin ETF hírére a BTC értéke mostanáig 42 százalékkal növekedett, így a korábbi 26,000 dollárról egészen 37,000 dollár fölé is eljutottak a bikák. 

Mivel jelenleg a híreket követően az Ethereum “csak” 16 százalékot erősödött, ezért a lehetséges további kérvényeket követően feltehetőleg az árfolyam is tovább fog emelkedni.

ETHEREUM

2024-ben folytatódhat az Ethereum sikere

Összehasonlítva más eszközökkel, a 2022-es medvepiac idején az ETH árfolyama képes volt viszonylag stabil maradni. Ennek az egyik oka a Merge volt, aminek során a hálózat a korábbi proof-of-work protokollról áttért a proof-of-stake protokollra. 

Ennek a frissítésnek köszönhetően megszűnt az erősen környezetszennyező ETH bányászat, helyét pedig átvette az Ethereum stakelés. Ennek köszönhetően az Ethereum hálózata nem csak kimagaslóan környezetbarát, hanem az összes felhasználó számára lehetővé teszi a passzív bevételszerzést.

Mivel a BTC nem rendelkezik hasonló tulajdonságokkal, ezért 2022 végén a népszerű kripto értéke példátlan zuhanáson esett át.

Többek között ezért is alakulhatott úgy, hogy a Bitcoin értéke megduplázódott idén, míg az Ethereum ennél szerényebb, de stabil eredményeket tudott elérni. A mostani hírek alapján viszont okkal lehet feltételezni, hogy jövőre az Ethereum akár a BTC idei teljesítményét is képes lehet túlszárnyalni.

Szeretném jobban megismerni az ETHETF világát

Az Ethereum az új ezüst

Gyakran hangzik el, hogy a Bitcoin a digitális arany, hiszen korlátozott mennyiség érhető csak el belőle, továbbá az értékét elsősorban a belé vetett bizalom adja.

Szintén a hasonlóságok sorában kell említeni, hogy az arany értékének is a valódi löketet a spot ETF megjelenése jelentette. Korábban szinte kizárólag intézmények kereskedtek arannyal, a bevezetést követően azonban már lakossági ügyfelek számára is elérhetővé vált a nemesfém.

A 2024-es engedélyezést követően az arany értéke szinte azonnal 350 százalékkal ugrott meg, és azóta is az egyik legjobb befektetésnek számít problémás geopolitika időszakok során.

Ennek fényében amennyiben a spot Bitcoin és Ethereum ETF engedélyezésre kerül, feltehetőleg hasonló ármozgásra lehet majd számítani. 

ETHEREUM ETF

Érdekel az ETHETF

Spekulálj az Ethereum sikerére az ETHETF-fel

Számos szakértő azon az állásponton van, hogy az Ethereum értéke a közeljövőben a 2400, majd a 3000 dollárt is elérheti. Amint ez megtörténik, az Ethereumhoz köthető ERC-20 tokenek értéke szintén várhatóan a sokszorosára fog duzzadni.

A kriptoszektorban egy rally során általában a Bitcoin töri az utat, ezt követi az Ethereum majd a sort a többi altcoin zárja. Ami lényeges, hogy ezzel párhuzamosan egyre nagyobb a hozamok mértéke is, köszönhetően az alacsonyabb piaci méretnek.

Vagyis ennek köszönhetően az ETHETF ideális helyzetben van, hiszen egyszerre két hatás is pozitív irányba mozgathatja az árfolyamot: egyrészt az Ethereum sikere, másrészt a teljes szektorban tapasztalható pozitív hangulat.

Az ETHETF weboldalán olvasható információk szerint egyáltalán nem volt előértékesítés, míg a tokenek 95 százalék a DEX likviditás fedezésére lett felhasználva. 

Jelenleg a token piaci kapitalizációja mindössze 1.2 millió dollár. Ez azt jelenti, hogy viszonylag alacsonyabb vásárlás is alapvető hatást gyakorolhat az árfolyamra.

liquidity

A készítők az ETHETF tokenek fennmaradó 5 százalékát elsősorban a később várható CEX listázásra különítették el. Más szóval a csapatnak látszólag hosszú távú tervei vannak a projekttel, ami tovább növeli a magas megtérülés esélyét.

Szintén érdemes még említést tenni arról, hogy a tranzakciók során a tokenek 2 százaléka megsemmisül. Ennek köszönhetően mindössze 1 nap alatt a teljes tokenkészlet 5.35 százaléka került elégetésre. 

kripto elégetés

A projekt ütemterve szerint a spot Ethereum ETF engedélyezését követően a 2 százalékos égetési adó megszüntetésre fog kerülni. Ez a lépés így várhatóan további lendületet fog jelenti, aminek hatására az ETHETF értéke is új magaslatokat érhet el.

Amennyiben szeretnél vásárolni, abban az esetben csak annyit kell tenned, hogy összekapcsolod a kriptotárcádat az Uniswap felületével. Miután ezzel végeztél keress rá a token nevére vagy címére (0x91be752d438d5F804345b5AcB18DE0c431aD470F) majd végezd el a vásárlást.

Ne feledkezz el azonban arról, hogy a vásárlás során a gázdíjat (tranzakciós díj) is meg kell fizetned, így nem árt ha rendelkezel némi extra ETH-val.

ETHETF vásárlása itt

Ez is érdekelhet:

Száguld a Dogecoin - hamarosan jöhet az 1 dolláros árfolyam?

5 új kripto, ami brutális növekedés előtt áll

A legjobb kriptopénzek 1 dollár alatt

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Bővítik a munkaerőpiacot a TOP Plusz programban

Több mint 70 milliárd forint áll rendelkezésre a munkaerőpiac bővítésére, így például az inaktívak felkutatására a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) pluszban - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2024. 06. 13. 20:00
Megosztás:

Melyik a legjobb hajbeültetési módszer?

A kopaszodás egy igen széles réteget érintő probléma, hiszen a férfiak 50%-a találkozik ezzel a jelenséggel még 50 éves kora előtt. Mivel a folyamat külső beavatkozás nélkül nem visszafordítható, egyre többen élnek olyan modern eljárásokkal, mint a hajbeültetés.
2024. 06. 13. 19:30
Megosztás:

A nemzetközi hangulat miatt esés volt a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 214,85 pontos, 0,31 százalékos csökkenéssel, 70 022,97 ponton zárt csütörtökön.
2024. 06. 13. 19:00
Megosztás:

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után nagy veszteséggel fejezték be a csütörtöki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 06. 13. 18:30
Megosztás:

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.
2024. 06. 13. 18:03
Megosztás:

Megfelelő stratégiával a cápákkal szemben is van esélyed!

Az e-kereskedelem felpörgésével egyes piacokon kiéleződött a helyzet, számtalan konkurens verseng a vevők kegyeiért, és közülük előnyben vannak azok a meghatározó piaci szereplők, akik jókora összeget költenek marketingre.
2024. 06. 13. 17:30
Megosztás:

Döntött a Fed, maradnak a magas kamatok

Az amerikai jegybank nem változtatott a jelenlegi irányadó kamaton, így az továbbra is az 5,25-5%-os tartományban marad. Ez megfelelt a piaci várakozásoknak, így nem okozott meglepetést.
2024. 06. 13. 17:00
Megosztás:

Hogyan szállítsuk biztonságosan az üveget?

Törékeny dolgokat szállítani mindig kihívás – pláne akkor, ha egy nagy értékű, nagy méretű üveglapról van szó vagy akár többről. A megrendelést követően pedig sok esetben magunknak kell gondoskodni a helyes fel- és lerakodásról, ezért nem árt lépésről lépésre tisztában lenni a rögzítés és illesztés technikáival.
2024. 06. 13. 16:30
Megosztás:

Budapesten ülésezett a 25 éves Magyar-Szlovák Mezőgazdasági Munkacsoport

Az agrárium aktuális kihívásait és a gazdálkodók érdekérvényesítési lehetőségeit is áttekintették a Magyar-Szlovák Mezőgazdasági Munkacsoport ülésének résztvevői szerdán az Agrárminisztériumban (AM) - erről közleményben tájékoztatta az MTI-t a szaktárca.
2024. 06. 13. 16:00
Megosztás:

A többség elégedett a biztosító társaságokkal

Az ügyfelek több mint négyötöde elégedett a biztosító társaságok működésével, azoknak is jó a véleményük, akiknek az elmúlt 5 évben volt káreseményük - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 13. 15:30
Megosztás:

Akár közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.
2024. 06. 13. 15:00
Megosztás:

Nem értünk egyet a kínai elektromos autógyártókat sújtó európai büntetővámokkal

Nem értünk egyet a kínai elektromos autógyártókat sújtó brutális európai büntetővámokkal, a túlzott protekcionizmus nem megoldás - nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai közleménye szerint.
2024. 06. 13. 14:30
Megosztás:

Cseh konzorcium vásárolta meg a Foxpost csomagküldő szolgálgatót

A cseh Packeta csomagküldőt is tulajdonló pénzügyi befektetőkből álló konzorcium vásárolta meg a szektortárs Foxpostot magyar tulajdonosaitól - tájékoztatták az MTI-t szerdán a felek.
2024. 06. 13. 14:00
Megosztás:

A jó irodai forgószék ergonomikus, kényelmes és tartós

Biztos számodra is egyértelmű, hogy nem csak azért érdemes minőségi és modern forgószékeket használni az irodai adminisztratív munkák végzésekor, mert stílusosak és professzionális megjelenést kölcsönöznek az irodatérnek, hanem mert sok más számos előnnyel is jár a beszerzésük.
2024. 06. 13. 13:30
Megosztás:

Mérséklődött az ingatlanpiaci forgalom májusban

Mérséklődött a magyarországi ingatlanpiaci forgalom májusban áprilishoz képest, de 2023. azonos időszakát 7,5 százalékkal felülmúlta, és a 2022-esnél is magasabb volt - közölte a Duna House (DH) szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 13. 13:00
Megosztás:

Átadták Az utazó magazin legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjait

Átadták Az utazó magazin szavazása alapján 2023-as teljesítményüket értékelve a legjobb magyarországi és határon túli turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat szerdán Budapesten.
2024. 06. 13. 12:30
Megosztás:

Gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász az ország nyugati felének azon településeit, ahol az elmúlt napok viharai a legnagyobb pusztítást okozták.
2024. 06. 13. 12:00
Megosztás:

Az előző év a korrekcióé volt a biztosítók, a pénztárak, a tőkepiaci szereplők számára

A korábbi jelentős eszközleértékelődés után a tavalyi a korrekció éve volt a biztosítóknál, pénztáraknál, valamint a tőkepiacokon, és a háztartások bruttó pénzügyi vagyona is jelentősen emelkedett - mondta Szeniczey Gergő, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
2024. 06. 13. 11:30
Megosztás:

Az elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásokban részesül

Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
2024. 06. 13. 11:00
Megosztás:

Az elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásokban részesül

Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
2024. 06. 13. 11:00
Megosztás: