315 millió euróért felvásárolta a YouGov a CPS GfK-t

A fogyasztói vélemények, motivációk, igények és médiaszokások terén piacvezető YouGov felvásárolta a GfK SE fogyasztói panelszolgáltatások üzletágát (a CPS GfK-t), amely vezető szerepet tölt be Európában a háztartási vásárlási adatok kutatása terén. Az ügylet a YouGov hosszú távú növekedési stratégiájára épít, és növeli a vállalat jelenlétét az FMCG (napi fogyasztási cikkek) ágazatban.

Az akvizíció egy helyen egyesíti a viselkedési és attitűdadatok új szabványát. A kombinált ajánlat azt jelenti, hogy a YouGov és a CPS GfK ügyfelei képesek lesznek megérteni a vásárlói út minden egyes lépését – attól kezdve, hogy mit és hol vásárolnak az emberek, egészen addig, hogy miért és hogyan vásárolnak.

Az ügylet a YouGov kínálatát az európai FMCG- és kiskereskedelmi szektorra is kiterjeszti. A CPS GfK 18 európai országból származó vizsgálati csoportok segítségével több mint 100 000 háztartásból és 18 millió vásárlási útról szolgáltat adatokat. A YouGov a CPS GfK meglévő 1100 ügyfelének hozzáférést biztosít a fogyasztói ismeretek folyamatosan bővülő és frissített forrásához, valamint a 26 millió regisztrált vizsgálati csoporttagból álló, 55 piacra kiterjedő, állandó közönségkutatáshoz.

A YouGov gondosan megtervezett és átgondolt integrációs programja zökkenőmentes átmenetet biztosít a CPS GfK ügyfeleinek és munkatársainak. Lehetővé teszi mindkét vállalat számára, hogy az első naptól kezdve tőkét kovácsoljanak egymás erősségeiből. Az ügyletet 315 millió eurós vételárra értékelték. Az akvizíció felgyorsítja a YouGov hosszú távú stratégiáját, amely a technológia, a termékek és a platformok terén történő további beruházásokra irányul, miközben bővíti a vizsgálati csoportjait, és olyan felvásárlásokat hajt végre, amelyek növelik földrajzi és adatgyűjtési képességeit.

„Izgalmas pillanat ez, hogy a CPS GfK-t és szakértői csapatát a YouGovnál üdvözölhetjük. Ez jelentős lépés küldetésünk megvalósításában, hogy hangot adjunk az embereknek, és segítsük a különböző típusú szervezeteket abban, hogy jobb döntéseket hozzanak. Együtt határozzuk meg a piackutatás jövőjét. A YouGov és a CPS GfK egymás erősségeire építenek, és kiegészítik egymást, és ez a felvásárlás egy jelentős kihívást old meg az iparágban.

Azáltal, hogy a CPS GfK a legjobb minőségű viselkedési adatok szolgáltatása terén szerzett 60 éves tapasztalata és a YouGov piacvezető attitűdadatai egy helyen egyesülnek, ügyfeleink teljes mértékben megérthetik, mit gondol, akar és vásárol a világ. Közösen fogunk befektetni közös képességeinkbe, és építeni rájuk, lehetővé téve azon elképzelésünk megvalósítását, hogy a vásárlói, marketing- és véleményadatok vezető szolgáltatójává váljunk. Az összekapcsolt adatmegoldásokkal, szakértői meglátásokkal és piacvezető elemzésekkel ez a páratlan kombináció azt jelenti, hogy minden eddiginél nagyobb értéket teremtünk ügyfeleink és partnereink számára.” - Steve Hatch, a YouGov vezérigazgatója.

„A CPS GfK YouGov általi felvásárlása nagy változást jelent a CPS GfK, ügyfeleink és az FMCG/kiskereskedelmi szektorok számára Európa-szerte. A CPS GfK és a YouGov együttesen lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a vásárlói út minden egyes lépését megértsék a reklámok, a hely és a média vonatkozásában – attól kezdve, hogy mit és hol vásárolnak, egészen addig, hogy miért és hogyan vásárolnak. 

A CPS GfK több mint 60 éve nyújt az ügyfeleknek betekintést abba, hogy mit vásárolnak a vásárlók, és miért vásárolnak. Mivel a YouGov család részévé válunk, ügyfeleink ugyanazokra a minőségi adatokra számíthatnak, mint eddig. Izgatottan várjuk, hogy a YouGovnak a fogyasztói véleményekre, motivációkra, igényekre és médiaszokásokra vonatkozó kivételes adatai révén tovább mélyíthessük az ügyfélkapcsolatainkat. 

A CPS GfK-nak és a YouGovnak sok közös vonása van – többek között a kiváló minőségű vizsgálati csoportjaink, amelyekben emberek milliói osztják meg velünk adataikat a nap minden órájában, valamint az iparágban vezető adataink, amelyek biztonságot nyújtanak ügyfeleinknek. Várakozással tekintünk a platformjainkba, termékeinkbe és vizsgálati csoportjainkba történő befektetések elé, hogy ügyfeleinknek a legátfogóbb képet nyújthassuk a fogyasztók útjáról a régióban. Izgatottan várjuk hosszú történetünk eme új fejezetét, amely világszerte több értéket teremt az emberek és a vállalkozások számára.”- tette hozzá Stefan Heremans, a CPS GfK elnöke.

Átalakul a fővárosi és az agglomerációs közösségi közlekedés rendszere

Támogatta a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés új rendszerét szabályozó, március elsejével életbe lépő együttműködési megállapodást szerdán a Fővárosi Közgyűlés.
2024. 02. 28. 23:30
Megosztás:

Rovarhotelekkel ismerkednek a gyerekek

A szemléletformálást a legkisebb korosztály körében érdemes elkezdeni - mondta az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint a tárca természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Zöld Dunakanyar Program keretében megvalósuló rovarhotel projekt átadóján Vácon.
2024. 02. 28. 23:00
Megosztás:

Nettó áramexportőr lett Románia

Nettó áramexportőr lett tavaly Románia: az áramexport 42 százalékkal nőtt az előző évihez képest, 8,2 terawattórára (TWh), az import ugyanakkor 27 százalékkal csökkent, 5,1 terawattórára - írja az economica.net az országos elosztó hálózatot működtető Transelectrica adatai alapján.
2024. 02. 28. 22:30
Megosztás:

Csak úgy repkedtek ma a melegrekordok

Megdőlt az országos napi melegrekord és a csaknem 130 éves fővárosi hajnali melegrekord kedden - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján szerdán.
2024. 02. 28. 22:00
Megosztás:

A migráció nem megoldás a holland munkaerőhiányra

Hosszabb távon a migráció nem tudja megoldani Hollandiában a munkaerőhiányt - olvasható a holland gazdaságpolitikai elemző intézet (CPB) szerdai közleményében.
2024. 02. 28. 21:30
Megosztás:

A nyersolaj árfolyama: a piac az OPEC+ megállapodás meghosszabbítását várja

A nyersolaj árfolyama az elmúlt két napban 2,5%-kal nőtt a fizikai piacon tapasztalható erős kereslet, illetve gyenge kínálat miatt, azonban ma reggel csökkent a Brent jegyzése.
2024. 02. 28. 21:00
Megosztás:

Karbonvám kötelezettség – még pár nap és lejár a határidő!

Az importáruk karbonintenzitását ellensúlyozó mechanizmus (CBAM) egy olyan rendszer, amelyet az Európai Unió hozott létre a kibocsátási kockázat csökkentése érdekében. A CBAM célja, hogy az uniós országokba behozott termékek szén-dioxid-kibocsátását megfelelően számontartsa és ellensúlyozza. Az első CBAM adatszolgáltatási kötelezettség határideje eredetileg január 31. volt, de ezt végül kitolták 30 nappal, így van még pár nap felkészülni. – foglalja össze a Niveus Consulting Group.
2024. 02. 28. 20:45
Megosztás:

Varsóban is felhörrentek a traktorok

Az Európai Unió zöld megállapodása, az ukrán áruk behozatala, valamint a prémes állatok tenyésztésének lengyelországi korlátozása ellen tiltakoztak kedden Varsóban a lengyel gazdák ezrei, képviselőiket vezető politikusok fogadták, előrelépés viszont a gazdák szerint nem történt.
2024. 02. 28. 20:30
Megosztás:

Irodalom érettségi előtt állsz? Akkor itt egy módszer, amivel hatékony lehetsz!

Irodalom érettségire felkészítő könyvek jelentek meg a könyvesboltok toplistáin - ez is mutatja, hogy idén a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés a diákok és a szülők részéről. De megjelent egy új, digitális felkészítő alkalmazás is, amelyet a 2024-es követelmények alapján fejlesztettek.
2024. 02. 28. 20:00
Megosztás:

Idén is bízhatnak a gazdák a támogatásokban

A magyar gazdák támogatásai 2024-ben is biztosítottak; a kormány komplex, a pénzügyi és a jövedelembiztonságot erősítő, a beruházásokat ösztönző agrárpolitikai intézkedésekkel járul hozzá az agrárgazdaság fejlődéséhez - mondta Nagy István agrárminiszter az OTP Agrár Gálán kedden Budapesten.
2024. 02. 28. 19:30
Megosztás:

Vegyesen, de többségében csökkenéssel zártak a tőzsdék

Vegyes kezdés után szintén vegyesen, többségében indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 02. 28. 19:00
Megosztás:

Sportolók és idősek számára fejleszt szuperélelmiszert a ToTu

A szigetcsépi Capriovus Kft. ToTu termékcsaládja nem csak tejfehérjeallergiásoknak segít a hétköznapokban, hanem sportolók és diétázók is előszeretettel fogyasztják a cég tojásalapú tejhelyettesítőit. A vállalkozás legújabb projektjében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel (MATE) és a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel (SOTE), valamint több magáncéggel is összefogott, hogy időseknek és sportrehabilitációban résztvevőknek fejlesszen vadonatúj egészséges termékeket.
2024. 02. 28. 18:45
Megosztás:

Az OTP és a Richter húzta ma a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 538,63 pontos, 0,82 százalékos emelkedéssel 66 080,19 ponton zárt szerdán.
2024. 02. 28. 18:30
Megosztás:

Leáll az USA kormányzata? Fullasztó adóssághalom...

Bizakodóak a politikai vezetők, miután találkoztak Joe Biden elnökkel a kormányzati leállás elkerülését célzó költségvetési tervezet elfogadása miatt.
2024. 02. 28. 18:00
Megosztás:

Még akár a kamatemelést is elképzelhetőnek tartja a FED jegybankára

Michelle Bowman, a Fed kormányzótanácsának tagja szerint az infláció tovább fog csökkenni a jelenlegi kamatszint mellett, azonban még túl korai lenne kamatcsökkentésbe kezdeni.
2024. 02. 28. 17:30
Megosztás:

Romlott a fogyasztói bizalom februárban az Egyesült Államokban

Három egymást követő havi emelkedés után februárban a várt további javulás helyett romlott a Conference Board gazdaságkutató intézet Egyesült Államokra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe.
2024. 02. 28. 17:00
Megosztás:

Jelentős változás az OTP-nél

Átalakul az OTP-pénztárak vezetése, keddtől egy ügyvezető irányítja az egészségpénztárt és a nyugdíjpénztárt - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 16:30
Megosztás:

Bajban a román költségvetés - mi lesz ennek a vége?

Nyolcvan százalékkal haladta meg a román GDP-arányos költségvetési hiány az egy évvel korábbit januárban - írta az Agerpres kedden.
2024. 02. 28. 16:00
Megosztás:

Európa megsegíti Kelet-Afrikát, 171 millió euró jut rá

Az EU 171 millió eurós humanitárius segélyt mozgósít az Afrika szarván élő emberek számára, akik egyre jobban szükséget szenvednek, mivel a régiót több konfliktus, szélsőséges éghajlati jelenségek és gazdasági sokkok sújtják - jelentette be az Európai Bizottság kedden.
2024. 02. 28. 15:30
Megosztás:

Jelentős elbocsátás a Sony-nál - mi a baj a céggel?

A Sony mintegy 900 alkalmazottját bocsátja el PlayStation részlegétől, a globális létszám úgy 8 százalékát - jelentette kedden a The Verge szakmai hírportál.
2024. 02. 28. 15:00
Megosztás: