5 ok, amiért kilőtt a Bitcoin

A Bitcoin árfolyama meghaladta a rendkívüli 41 600 dolláros álomhatárt. Ez a döbbenetes ár több kiváltó okra is visszavezethető, kezdve a spot Bitcoin ETF-ek körüli láztól egészen a szélesebb pénzügyi trendekig. Feltérképeztük a rally leglényegesebb okait, tarts velünk te is a részletes elemzés során!

5 ok, amiért kilőtt a Bitcoin

#1 Spot Bitcoin ETF: A várakozás szinte tapintható

Az árfolyam-emelkedés elsődleges magyarázata több mint valószínű a spot Bitcoin ETF engedélyezése körüli felhajtás. Bár konkrét lépések még nem történtek az ügyben, de a piaci várakozás egészen kézzelfogható. 

A múlt héten James Seyffart kriptoelemző az X-en azt sugallta, hogy a spot ETF várhatóan január 8. és 10. között kerül jóváhagyásra, ami jókora piac visszhangot váltott ki. 

Willy Woo Bitcoin-elemző a mostani időszakot egyenesen a Bitcoin spot ETF előestéjének nevezte. Posztjában felelevenítette, hogy az első árupiaci ETF a SPDR Gold Trust volt, mely lehetővé tette azt, hogy a befektetők portfóliójukban hozzáférjenek az aranyhoz. Indulása után az arany egy 8 éves rallyt kezdett meg, melyben 2005 és 2012 között egyetlenegyszer sem volt visszaesés."

#2 A BTC reagál az arany heroikus emelkedésére

Vasárnap egy különös dolognak lehettünk szemtanúi: az történt, hogy az arany ára délután fél óra alatt 3,5%-os emelkedéssel új történelmi csúcsot döntött meg, és ez óhatatlanul kihatott a Bitcoinra is. Ez több mint valószínű, hogy nem csak egy múló piaci ingadozást jelent, hanem egyúttal  mélyebb gazdasági változásokra is rávilágít.

TheFlowHorse kriptoszakértő úgy gondolja, hogy az arany nem lódul csak így meg önkényesen, mindennek jelentenie kell valamit.

 

Mivel az arany vasárnap ilyen dicséretes árfolyamot produkált, Tom Crown, a Crown Analysis alapítója és vezérigazgatója szerint valami nagy dolognak kell következnie, és valaki bizony  tudhat valamit.

 

#3 Bitcoin Short Squeeze

A Coinglass adatai szerint a 65,15 millió dollárnyi Bitcoin short pozíció felszámolása előmozdította a Bitcoin árfolyamát. A short squeeze erős spot kereslettel kombinálva tehát sarkalatos tényező a Bitcoin fellendülésében. 

Skew kriptoelemző megjegyezte, hogy egy újabb nagy short squeeze 40 000 dollár fölé nyomja az árat.

total liquidation of bitcoin

Forrás: Coinglass

#4 Bálnák és intézményi vásárlók

A Bitcoin árfolyamának mostani emelkedéséért valahol a bálnák és az intézményi vevők is felelősek. Skew piaci elemző arról beszél, hogy valaki kifejezetten kergeti az árfolyamot, és egyértelmű, hogy a 40 000 dollár az már az intézményi szereplők ára.

Keith Alan, a Material Indicators társalapítója is kiemeli a nagy tulajdonosok szerepét, és kifejti, hogy a bálnák igenis tehetnek a Bitcoin ára körül kialakult felhajtásért. 

https://x.com/KAProductions/status/1731656779954590055?s=20

Sőt, a GreeksLive, egy kereskedési eszközöket kínáló szolgáltató is felkapta a fejét az alakuló piaci trendre, és felhívta a figyelmet arra, hogy a Bitcoin áthaladt a 41 000 dolláron, az Ethereum pedig áttörte a 2200 dollárt. Egy biztos, az óriásbálnák ismét a jó szaglásukról tettek tanúbizonyságot.

#5 A likviditás ereje a BTC és a kriptopénzek piaci dinamikája szempontjából

A Bitcoin árfolyamára természetesen a globális likviditási feltételek is hatással vannak, igaz, sokszor figyelmen kívül hagyják. Zerohedge egy bejegyzésben így értekezett: "Novemberben a központi bankok 350 milliárd dollárral növelték meg a likviditást, ez számít a legnagyobb növekedésnek március óta".

Ez a központi bankoktól eredő jókora likviditásinjekció szerte a világon óriási szerepet játszik az eszközárak mozgásában, ideértve a Bitcoint is.

David Marlin, a Marlin Capital vezérigazgatója kiemeli azt, hogy az amerikai pénzügyi feltételek novemberben 90 bázisponttal enyhültek, ami egészen 1982-ig visszalapozva az egyik legnagyobb havi csökkenés.

Charles Edwards kriptoszakértő pedig arról beszél, hogy a pénzügyi feltételek ekkora enyhülése kedvező környezetet biztosít például a Bitcoin és a hozzá hasonló eszközök számára, amelyekre úgy tekintenek, mint az infláció és a valuta leértékelődése elleni fedezetekre.

Arthur Hayes, a BitMEX alapítója remekül összefoglalta a mostani piaci hangulatot:

Azóta a BTC túl van a 41 600 dolláros álomhatáron, így minden okunk megvan a bizakodásra.

bitcoin árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

Aki pedig szeretné kiaknázni a Bitcoin körüli őrületet, egy új token előértékesítésével, a Bitcoin Minetrix-szel is megteheti.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) felhőalapú bányászati platform a hétköznapi emberek számára

Az újnak számító Bitcoin Minetrix kriptoprojekt jelenleg az előértékesítésénél tart, és kiváló jellemzőinek köszönhetően a legjobb ICO-k között tartják számon. 

Tokenje, a nagy hasznosságú stake-to-mine BTCMTX jelenleg 0,012 dollárért kapható. Aki pedig leköti az érméket, jutalomban (az APY most 127%) részesül, és a felhőbányászat során Bitcoint is kereshet. 

bitcoin BTC

Ebben a projektben bárki - tényleg bárki - részt vehet, hiszen nem kell aggódni a berendezések költsége és energiaigénye miatt. Az, aki belép az előértékesítésbe a felhőbányászat során, rendkívül kedvező áron juthat hozzá a BTC bányászathoz.

Ez az ökoszisztéma teljesen átlátható, és biztonságos, csalásra semmi esély! Mindig lehet látni, hogy a bányászati teljesítményért mennyi tokent, mennyi ideig kell lekötni. Ráadásul a stakelt tokeneket bármikor ki lehet venni.

A Bitcoin Minetrix projektbe USDT-vel, BNB-vel és ETH-val van lehetőséged befektetni. Az ICO során egyébként a teljes  kínálat (4 milliárd token) 70%-a áll rendelkezésre, és eddig a csapat már több, mint 4,7 millió dollárt gyűjtött össze.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését most!

Ezek is érdekelhetnek:

Orbitális pályára állhat a Dogecoin

Kriptovaluta 2024 - A 6 legjobb kripto, amibe még most befektethetsz

Bitcoin ETF vásárlás 2023 – Így vásárolj Bitcoin ETF-et!

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Új terméket fejlesztett ki a kunhegyesi Nagykun-Hús Kft.

Kecsketejből előállított tejpor felhasználásával hipoallergén húskészítmény termékcsaládot és annak gyártástechnológiáját fejlesztette ki a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó, teljes mértékben magyar tulajdonban levő, kunhegyesi Nagykun-Hús Húsipari és Kereskedelmi Kft. és a Szegedi Tudományegyetem alkotta konzorcium - közölte a cég pénteken közleményben az MTI-vel.
2024. 03. 04. 02:00
Megosztás:

Heti pénz és szerencse horoszkóp - a BIKA extra pénzhez jut, a HALAK szerencsejátékon nyerhet

Pénz és szerencse horoszkóp a most induló hétre vonatkozóan. A horoszkóp érvényessége: 2024. március 4. - 2024. március 10. között. Mire számíthatunk a csillagok állása alapján a pénz és szerencse területén? Lássuk!
2024. 03. 04. 01:00
Megosztás:

Szárnyalnak a mém érmék, a kutya után egy béka lehet a befektetők kedvence?

Úgy tűnik, a mém érme mánia visszatért, hiszen például a Solana-alapú dogwifhat (WIF) token látványos árfolyam-emelkedést produkált. A WIF ára 134 százalékot emelkedett az elmúlt három napban.
2024. 03. 04. 00:01
Megosztás:

Régóta lejtmenetben van már a feldolgozóipar

Februárban tovább csökkent az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménymutatója a gyenge kereslet hatására, ugyanakkor a cégek optimisták a kilátásokat tekintve.
2024. 03. 04. 00:01
Megosztás:

Nőtt a privátbanki vagyon

Jelentősen, több mint 50 százalékkal, 737 milliárd forintra nőtt a K&H privátbanki ügyfelek befektetési alapokban lévő vagyona 2023. és 2024. januárja között - közölte a pénzintézet pénteken.
2024. 03. 03. 23:00
Megosztás:

Már lehet licitálni az EM-nél

Új tőzsdén lehet kereskedni, még februárban lezajlott az energiamegtakarítások első aukciója - jelentette be pénteki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).
2024. 03. 03. 22:00
Megosztás:

Nagyot futott tavaly az export

Ismét óriási rekordot döntött tavaly a magyar exportteljesítmény, miközben a külkereskedelmi mérleg is nagy nyereséggel zárt, így sikerült ledolgozni az energiaárak égbe szökése miatti 2022-es veszteséget - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a törökországi Antalyában.
2024. 03. 03. 21:00
Megosztás:

Magához tért valamelyest a lakáspiac

Februárban bővült a kínálat az eladó lakóingatlanok piacán havi és éves összevetésben, miközben a kereslet is jelentősen nőtt - közölte saját adatai alapján az ingatlan.com pénteken az MTI-vel.
2024. 03. 03. 20:00
Megosztás:

Megnyílt a Safari Hotel

Safari Hotel néven új, háromcsillagos szálloda nyílt Szegeden, a Szegedi Vadaspark szomszédságában.
2024. 03. 03. 19:00
Megosztás:

Új vezérigazgatója lett a Novartis Magyarországnak

Március 1-jétől Colette Matz lett a Novartis Magyarország új vezérigazgatója - közölte a Novartis Hungária Kft. pénteken az MTI-vel.
2024. 03. 03. 18:00
Megosztás:

Jócskán adakoztunk a postákon a tavalyi évben

A Magyar Posta Zrt. tavaly több mint 12,3 millió forint adományt gyűjtött a postai perselyekben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, amelyet ünnepélyes keretek között adott át a szervezet országos segélyközpontjában, Csepelen.
2024. 03. 03. 17:00
Megosztás:

Keresettek az egészséges reggelik

A gabonapelyhek közül az egészséges termékek a legkeresettebbek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképe szerint, amelyből kiderül az is, hogy az elmúlt évtizedben jelentősen megváltozott a gabonapelyhek összetétele: csökkent a szénhidrát- a cukor és sótartalmuk, míg a fehérje, zsír- és rosttartalom emelkedett, így egyes gyártók esetében a jelenleg forgalomban lévő termékek már nem tartoznak a népegészségügyi termékadó alá - ismertette a kamara pénteki közleményében.
2024. 03. 03. 16:00
Megosztás:

Zöldebb lett az ALDI

Az ALDI valamennyi áruházában üzembe álltak a visszaváltó automaták, a vásárlók pedig már megtalálhatják a polcokon az első visszaváltható palackokat, amelyeket a csomagoláson található visszaváltási logó és az ártáblán is feltüntetett pluszinformációk segítségével azonosíthatnak - közölte az áruházlánc az MTI-vel.
2024. 03. 03. 15:00
Megosztás:

Export-import - melyik országgal a legnagyobb Magyarország kereskedelme?

2023 negyedik negyedévében a szolgáltatások euróban számított exportja 5,8, importja 0,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.
2024. 03. 03. 14:00
Megosztás:

Felemás volt év elején az export-import

2023 decemberében a kivitel volumene 8,4, a behozatalé 0,8 százalékkal csökkent a megelőző év azonos időszakihoz viszonyítva.
2024. 03. 03. 13:00
Megosztás:

A 4iG Nyrt. hasított 2023-ban

A 4iG Nyrt. megduplázta árbevételét, és háromszorosára növelte EBITDA-eredményét tavaly, az infokommunikációs vállalatcsoport konszolidált árbevétele 594,4 milliárd forintra, pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti szokásos (EBITDA-) eredménye 197,4 milliárd forintra nőtt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közölt gyorsjelentés szerint.
2024. 03. 03. 12:00
Megosztás:

Az Európai Bizottság rábólintott a módosításokra

Az Európai Bizottság elfogadta a 2024-es uniós költségvetés módosítását, mely tükrözi az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa között a 2021-2027-es időszakra vonatkozó többéves pénzügyi keret felülvizsgálatáról létrejött megállapodás szerinti változtatásokat - tájékoztatott a brüsszeli testület csütörtökön.
2024. 03. 03. 11:00
Megosztás:

A BMI eredményei finom mozgást mutattak

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított februári értéke 52,2 pontra javult a januári 50,1 pontos értékről; februárban a válaszadók az előző hónaphoz képest mérsékelt bővülésről számoltak be - közölte pénteken a Magyar logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).
2024. 03. 03. 10:00
Megosztás:

Valaki nagyon belejött... Ismét volt öttalálatos a lottón!

Ismét sikerült valakinek mind az öt számot teliba trafálnia az ötöslottón, így a rekordnyeremény után újra van főnyeremény a legkedveltebb hazai lottójátékon. Vajon mennyi lehet az esélye annak, hogy ugyanaz a személy nyerte, mint a rekodnyereményt a múlt héten?
2024. 03. 03. 09:00
Megosztás:

Növekvő forgalomban csökkent a BUX a héten

Növekvő forgalomban csökkent a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 66 169,03 ponton zárt pénteken, 94,15 ponttal, 0,14 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.
2024. 03. 03. 08:00
Megosztás: