A Photon Energy befektet a RayGen Resources-ba

A Photon Energy N.V. (röviden: PEN, a „Cégcsoport“) ma bejelentette, hogy stratégiai partnerséget kötött az ausztrál RayGen Resources Pty Ltd. („RayGen“) technológiai vállalattal, a RayGen egyedülálló napenergia és elektromosság tároló technológiáját alkalmazó globális megújuló energia projektek fejlesztésének céljából.

A Photon Energy befektet a RayGen Resources-ba

A RayGen által biztosított projektekben a Photon Energy projektfejlesztőként, a műszaki tervezést, beszerzést és kivitelezést bonyolító vállalkozóként (EPC partner), továbbá – ahol ez lehetséges –tőkebefektetőként vállal szerepet. A stratégiai partnerkapcsolat részeként a Photon Energy tőkebefektetést is eszközölt a RayGen vállalatban.
 
„Befektetésünk a RayGenbe az első lépésünk a napenergia-ipar beszállítói szegmense felé, melyet már éppen ideje volt megtennünk. A napenergia szakaszos elérhetőségének áthidalása, a 24 órás elérhetőség és a közműszinten is versenyképes ár az iparág „szent Grálja“, amelyre a RayGen most rátalált. RayGennel létesített partnerkapcsolatunk teljesen új univerzumot nyit meg előttünk a hálózati és nem hálózati távoli helyszínek, pl. szigetek esetében is. Nagy örömünkre szolgál, hogy a következő években a RayGen csapatával együtt feszegethetjük tovább a napenergia korlátait” – mondta Georg Hotar, a Photon Energy ügyvezető igazgatója.
 
„Ez a befektetés, és a RayGen-nel létrehozott partnerkapcsolatunk lehetővé teszi, hogy lépéseket tegyünk a napenergia-ellátás akadozó jellegéből eredő probléma megoldása felé. A RayGen PV Ultra modul a napenergia árammá alakításának jelenleg ismert leghatékonyabb módja. A nagy hatékonyságú koncentrált fotovoltaikus áramtermelést hőelnyeléssel és tárolással kombinálva a jelenleg elérhető legnagyobb napenergia nyújtotta energiasűrűséget érhetjük el. A RayGen technológiája hatalmas előrelépés a költséghatékony alapterhelés, hálózatstabilitási inercia és igény szerint elérhető villamos energia felé, melyek a jövő áramellátásának szerves részei. A Photon Energy izgatottan várja a RayGen-nel való együttműködést az mind EPC eredmények optimalizálása, mind a közműszintű globális projektek kapcsán“ – nyilatkozott Michael Gartner, az ausztrál Photon Energy vezérigazgatója.

Mennyibe kerül 1 kwh villamos energia 2020-ban? ITT kiszámolhatod!
 
A RayGen olyan világelső, alacsony költségű, a napenergiát és tárolást kombináló megoldást fejlesztett ki, ami a PV Ultra napenergia technológiát (amely egyszerre termeli a villamos energiát és a hőt) a Thermal Hydro személyre szabott elektro-termikus tárolási körrel kombinálja, amely a már meglévő ipari létesítmények segítségével biztosítja a magas teljesítményű, de alacsony költségű villamos energia tárolást.
 
A PV Ultra a napfényből villamos energiát és hőt fejleszt, amit egy toronyra szerelt fotovoltaikus vevőhöz irányít. A PV Ultra vevő körülbelül 400 PV Ultra modult tartalmaz: mindegyik modul 2,5kW áramot és 5kW hőt állít elő. Így egy PV Ultra terület összesen 1MW áramot és 2MW hőt, vagyis összesen 3MW energiát állít elő. A PV Ultra moduláris rendszer – teljesítménye 1MW egységenként növelhető vagy csökkenthető az adott projekt, illetve ügyfél igényeinek megfelelően.
 
A Thermal Hydro a RayGen által kifejlesztett alacsony költségű, nagy léptékű, hosszú élettartamú energiatárolásra alkalmas rendszer. A PV Ultra egyedülálló abban, hogy egyszerre képes hőt és villamos energiát termelni: így a Thermal Hydro a hőenergiát két 90⁰C-os hőmérséklet-különbségű vízzel töltött, szigetelt víztartály segítségével hatékonyan tárolja. Ebben az egyedülálló áramtároló megoldásban a RayGen az Észak-Európában széles körben használt távhő rendszerek technológiáját hasznosítja. Amikor villamos energiára van szükség, a szerves Rankine-ciklus (ORC) technológiával (ez az áramfejlesztő technológia a geotermikus rendszereknél már bizonyított) működő motor megbízhatóan biztosítja az áramellátást.
 
„A RayGen nagyon örül, hogy a Photon Energy-vel való együttműködés révén gyorsabban terjesztheti az általa kifejlesztett új technológiát. A Photon Energy valódi stratégiai partner számunkra, hiszen közös küldetésünk a tiszta energiára való átállás felgyorsítása. Ha célunk 100%-ban a megújuló energiaforrások használata, akkor olyan tárolási megoldásokra van szükség, melyekkel költséghatékonyan tárolhatjuk az energiát akár órákig, napokig, vagy hetekig, és a világ bármely pontján ipari méretben is telepíthetők. A Photon Energy csapat kiváló tudásával és napenergia-projektek kivitelezésében és üzemeltetésében szerzett globális, széleskörű tapasztalatával a RayGen technológiája hamarosan bevethető lesz a világ számos országában, különféle iparágakban, így az átállás megújuló energiára az alapvető áramellátásban tényleg valósággá válhat“ – nyilatkozta Richard Payne, a RayGen ügyvezető igazgatója.
 
Az első napenergiát és tárolást kombináló projektjében RayGen egy teljes mértékben igény szerint működtethető megújuló energia megoldást építését tervezi, ami a projekt helyszínén, az észak-nyugat Victoriai Carwarp városában, 4MW napenergia-termelő és 3MW/50MW (17 óra) tárolási kapacitást tesz majd lehetővé. A RayGen nemrégiben kötött egy 3 millió ausztrál dollár értékű szerződést az ausztrál megújuló energia ügynökséggel (Australian Renewable Energy Agency/ARENA) a projekt műszaki és kereskedelmi szempontú megvalósíthatóságának értékelésére. A naperőmű éjjel-nappal elérhető megújuló árammal látja majd el Ausztrália villamosenergia-piacát. A projekt emellett kisegítő áramellátást is biztosít majd Murray nyugati részén, olyan területeken, ahol erre égető szükség van.

Hozzászólások

Így alakul az üzemanyag ára - ábrán mutatjuk!

95-ös oktánszámú, ólommentes autóbenzin és a gázolaj, havi, országos fogyasztói átlagára, forint/liter
2020. 05. 25. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Lufthansa megduplázza a forgalomba visszaállított repülőinek számát

Megduplázza a forgalomba visszaállított repülőgépei számát júniustól a Lufthansa csoport (Lufthansa Group), Európa második számú légiközlekedési vállalkozása, de a koronavírus-járvány miatt a flotta csaknem 80 százaléka továbbra is a földön marad - írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap.
2020. 05. 24. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Hétfőtől újra fogadják az ügyfeleket a BKK ügyfélszolgálatai

Hétfőtől újra fogadják az ügyfeleket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ügyfélközpontjai és központi ügyfélszolgálata - közölte a társaság szombaton az MTI-vel.
2020. 05. 23. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vámos Levente került az Allianz Hungária Zrt. menedzsmentjébe

2020 májusától a vállalat értékesítési és hálózatirányítás divíziójának élére Vámos Levente került, aki a Magyar Nemzeti Bank hatósági engedélyét követően, az Allianz Hungária Zrt. igazgatóságának a tagjává is válik.
2020. 05. 23. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Hamarosan érkezhet a Lufthansa mentőcsomag

A légitársaság és a német kormány is megerősítette, hogy haladnak a tárgyalások és hamarosan megállapodásra juthatnak a Lufthansának juttatott mentőcsomagról.
2020. 05. 22. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Lesz is meg nem is 25%-nyi állami részesedés a Lufthansában

Tovább zajlanak az egyeztetések a Lufthansa mentőcsomagjáról.
2020. 05. 22. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyorsan visszaemelkedett a benzin és a gázolaj ára

Az elmúlt hetekben gyorsan visszarendeződött ta benzin és a gázolaj ára - mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2020. 05. 22. 10:15
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent a K&H nettó nyeresége

Idén az első negyedévben a K&H Bank adózás utáni nyeresége 47 százalékkal 6,5 milliárd forintra csökkent az előző év azonos időszakához képest, a koronavírus-járvány egyszeri 8,4 milliárd forintos eredménycsökkenést okozott - közölte a K&H Csoport az MTI-vel csütörtökön.
2020. 05. 21. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Létszámleépítést jelentett be a Nemak győri gyára

Elbocsátja dolgozói közel 20 százalékát a hengerfejeket gyártó Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. A mintegy ezer munkavállalót foglalkoztató, mexikói tulajdonú vállalat július végéig 180 munkatársától válik meg - tájékoztatta az MTI-t Mersich Gábor, a cég gazdasági igazgatója csütörtökön.
2020. 05. 21. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

2020 első negyedévében növekedett a Vienna Insurance Group díjbevétele

Az új koronavírus járvány hatásai a sikeres évkezdet ellenére várhatóan már a második negyedévtől érezhetőek lesznek.
2020. 05. 20. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mol: minden töltőállomás zavartalanul üzemel

Nem lesznek átmeneti kútbezásárások a Mol magyarországi hálózatában, mind a 468 töltőállomásuk zavartalanul üzemel - közölte a Mol szerdán az MTI-vel.
2020. 05. 20. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent a Zwack Unicum nyeresége

A Zwack Unicum Nyrt. 1,69 milliárd forint adózott eredményt ért el a 2019-2020-as üzleti évben, ami 35,3 százalékkal elmarad az előző üzleti évitől, de több mint 20 százalékkal meghaladja az éves tervet - derül ki a vezetőségi beszámolóból, amelyet a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán tett közzé.
2020. 05. 20. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Rekordnyereséggel zárta pénzügyi évét a Lenovo

A Lenovo Group kínai számítógépgyártó vállalat adózás előtti rekordnyereséggel zárta a március végével záródott pénzügyi évét, a bevétele pedig már a második egymást követő évben haladta meg az 50 milliárd dollárt.
2020. 05. 20. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hatvanöt milliós bírságot kapott az UniCredit Bank

Pénzforgalmi jogszabálysértések miatt hatvanöt millió forintra bírságolta az UniCredit Bank Zrt.-t a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - derül ki a felügyeleti szerv szerdán publikált határozatából. A jegybank honlapján megjelent közlemény szerint a hitelintézetnek az MNB kötelezése alapján legkésőbb október végéig orvosolnia kell az általa elkövetett pénzforgalmi jogszabálysértéseket.
2020. 05. 20. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megkezdte nemzetközi terjeszkedését a Netrisk-csoport

A Netrisk-csoport két meghatározó tulajdonosa, a TA Associates és az MCI EuroVentures a mai napon közös projektcégen keresztül megvásárolta a cseh és szlovák online biztosításközvetítői piacon vezető pozíciót betöltő Klikpojišteni (a továbbiakban: Klik) 100 százalékos tulajdonrészét a Benson Oak befektetési banktól és annak társbefektetőitől. A lépés nyomán létrejön az a kelet-közép-európai online biztosításközvetítői platform, amelynek keretében a Netrisk-csoport tevékenysége immár a régió más országaira is kiterjed.
2020. 05. 20. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jól alakult az első negyedév a 4iG számára

A 4iG Nyrt. az első negyedévben 8,62 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, 78 százalékkal magasabbat, mint az előző év azonos időszakában, a társaság adózott eredménye pedig 11,14 százalékkal, 311,7 millió forintra nőtt - közölte az informatikai vállalat szerdán a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült tőzsdei gyorsjelentésében.
2020. 05. 20. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Bizonytalanság a Moderna cég vírus-vakcinájával kapcsolatban

A Moderna által hétfőn közzétett kedvező híreket az általuk fejlesztett koronavírus elleni vakcinával kapcsolatban fenntartással kell kezelni a STAT, biotechnológiai cégekkel foglalkozó hírportál szerint.
2020. 05. 20. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hétszázmilliós fejlesztést hajt végre az üveghulladék-hasznosítással foglalkozó Re-Glass Kft.

Több mint hétszázmillió forintos technológiai fejlesztést hajt végre az üveghulladék-hasznosítással foglalkozó orosházi Re-Glass Kft. - tájékoztatta a cég ügyvezetője kedden az MTI-t.
2020. 05. 20. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyi energiát termel a Paksi Atomerőmű - ábrán mutatjuk!

A Paksi Atomerőmű villamosenergia-termelése (2000-2019)
2020. 05. 20. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Újraindulnak az Air France és a Finnair budapesti járatai

Egyre több légitársaság jelenti be, hogy újraindítja budapesti járatait, az Air France júniustól, a Finnair júliustól közlekedik ismét a ferihegyi repülőtérre.
2020. 05. 19. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások: