Egy olasz cég leütötte az év üzletét, 1000 db autót vett

A Lannutti Csoport, egy olaszországi szállítmányozási és logisztikai vállalat 1000 db új Volvo FH teherautót vásárol meg, méghozzá a jelenleg elérhető legtakarékosabb üzemanyag-fogyasztási megoldással, azaz az I-Save csomaggal. A Lannutti várakozásai szerint így 10%-kal csökkenni fog üzemanyag-fogyasztása és ezáltal szén-dioxid kibocsátása is.

Egy olasz cég leütötte az év üzletét, 1000 db autót vett

A Lannutti Csoport 8 európai országban üzemelteti kb. 1800 teherautóból álló flottáját. Az új Volvo FH modellekbe történő befektetés melletti döntést egy éven át tartó, alapos üzemanyag tesztelési időszak előzte meg, mialatt az I-Save csomaggal felszerelt FH-t több különböző teherautóval hasonlították össze. A teszt során kimutatott 10%-os üzemanyag megtakarítás* rendkívül meggyőzőnek bizonyult.
 
“A flotta megújításának egyik legfőbb szempontja a Lannutti Csoportnál az alacsony üzemanyag-fogyasztás. A megbízhatóság mellett nagyon fontos számunkra, hogy a teherautók a lehető legkönnyebbek legyenek - ezáltal biztosítva a nagyobb terhelhetőséget – és természetesen, hogy a minimalizáljuk a fogyasztást. A tesztelés során egyértelművé vált, hogy minden új Volvót I-Save csomaggal fogunk megrendelni” - mondja Valter Lannutti, a Csoport ügyvezető igazgatója.
 
Az I-Save csomaggal felszerelt új Volvo FH az eddig legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztású erőforrás, amely a D13TC (Turbo Compound) motor és az Üzemanyagcsomag kombinációjával jön létre. Ezzel jelentősen csökken az üzemanyag-fogyasztás a távolsági fuvarozásban – a kiváló vezethetőség mellett. A Volvo FH az I-Save megoldással számos olyan biztonsági funkciót tartalmaz, mint például a sávváltást támogató rendszer és az egyéb járművezetői segédrendszerek, amelyek mindegyikét arra tervezték, hogy segítsenek megelőzni egy esetleges balesetet.

“A biztonság kérdésében nem kötünk kompromisszumot. Járművezetőinknek kényelmes és biztonságos munkakörnyezetet szeretnénk biztosítani, de nem utolsó szempont az sem, hogy a szállítmány épségben érjen célba. Szerencsére baleset nem gyakran történik, de ha egy teherautót szervizelni kell, az a termelékenység rovására mehet. Én abban hiszek, hogy a biztonságos vezetést támogató rendszerek a nap végén mindig jó befektetésnek bizonyulnak” - fogalmaz Valter Lannutti.
 
Az ezer darab I-Save csomaggal felszerelt Volvo FH az idei és a következő év folyamán érkezik az olasz vállalathoz.  
 
“A Lannutti Csoporttal régóta tartó, bizalmi alapokon épülő kapcsolatot ápolunk, és büszkeséggel tölt el, hogy újra a Volvo mellett tették le voksukat, ezzel is hitelt adva az I-Save csomaggal felszerelt teherautóink üzemanyag-megtakarítással kapcsolatos ígéreteinek. A fogyasztás minimalizálása nem csak ügyfeleink érdeke, de környezetvédelmi szempontból is nagy jelentőséggel bír” - mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Az I-Save csomag műszaki adatai:

Az I-Save csomag minden jellemzőjét az üzemanyag költségek csökkentésére tervezték.
 
Az I-Save gazdasági csomaggal felszerelt Volvo FH teherautók a következőket tartalmazzák:

- 460 lóerős (2600 newtonméter) vagy 500 lóerős (2800 newtonméter) D13TC (Turbo Compound) motor;
-rendkívül üzemanyag-hatékony, új fejlesztésű hátsó tengelyek;
- alapjárati motorleállító;
-I-Cruise sebességszabályozó I-Roll szabadon guruló funkcióval, amely szabályozza a sebességet az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében;
-Kormányrásegítő változó térfogatú szivattyúval;
-Továbbfejlesztett I-See domborzatkövető;
-Továbbfejlesztett I-Shift automatizált váltó távolsági fuvarozáshoz optimalizált szoftverrel.

* az Euro 6 D-lépcsőjű motorral felszerelt Volvo FH modellhez képest.

Hozzászólások

6 milliárdos beruházást hajt végre a Bosch Vecsésen

Regionális szolgáltatóközpontot hoz létre Vecsésen a Bosch, Magyarország legnagyobb ipari vállalata; a 6 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 2,1 milliárd forint támogatást biztosít, a fejlesztéssel 225 új munkahely jön létre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.
2021. 04. 12. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem ijedt meg rekordösszegű büntetésétől a kínai Alibaba

Az Alibaba kínai internetes kiskereskedelmi és technológiai óriásvállalat nem tart attól, hogy a hétvégén rá kiszabott rekordösszegű büntetésnek negatív hatásai lesznek - számolt be a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap a vállalat hétfői közlésére hivatkozva.
2021. 04. 12. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Bővíti saját márkás árukínálatát a Spar

Szinte az összes saját márkás árucsoport kínálatát növeli idén a Spar, a tervek szerint csak az élelmiszerek területén több mint háromszáz új cikkel bővíti saját márkás termékeit az áruházlánc.
2021. 04. 12. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új vezérigazgató-helyettes az UniCredit Bank Hungary-nál

Az UniCredit Bank Hungary felügyelőbizottsága jóváhagyta Giacomo Volpi kinevezését a bank új vezérigazgató-helyettesévé, a Magyar Nemzeti Bank előzetes engedélyének hatályával.
2021. 04. 12. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vállalati konszolidáció várható a járműiparban

Konszolidációra, vállalatok felvásárlására és fúziókra számít az autóiparban az elkövetkező években a Bain üzleti tanácsadó cég.
2021. 04. 11. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Zöldáramra váltott a pécsi Körber Hungária Gépgyártó Kft.

Teljes egészében megújuló energiaforrásokból származó villamos energiával fedezi pécsi telephelyének áramszükségletét a dohányipari gépek és a hozzájuk tartozó alkatrészek előállításáról ismert Körber Hungária Gépgyártó Kft. - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel. megújuló energiaforrásokból termelt villamos energia.
2021. 04. 10. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A CIG menedzsmentje nem javasolja az osztalék fizetését

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága nem javasolja osztalék kifizetését a 2020-as üzleti év után - közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzé tett közgyűlési dokumentumokban.
2021. 04. 09. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A MOL 35,5 milliárd forint értékű zöld kötvényt adott el

A MOL 35,5 milliárd forint értékben adott el zöld kötvényeket a Nemzeti Bank növekedési kötvényprogramjának keretében.
2021. 04. 09. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Rekord negyedévet zárt a BMW

A BMW csoport közel 637 ezer személygépkocsit értékesített az első negyedévben, ami 33,5%-os növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest és egyben új csúcsot is jelent.
2021. 04. 09. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent az új személyautók eladása Csehországban

Az első negyedévben éves összehasonlításban 1,3 százalékkal 49 534-re csökkent az új személygépkocsik eladása Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában.
2021. 04. 09. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Moszkva a Szputnyik V-szállítmány visszaszolgáltatását követeli Szlovákiától

Szerződésszegés miatt Szlovákiának vissza kell szolgáltatnia a számára leszállított Szputnyik V vakcinát - közölte az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó és külföldi gyártását menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) csütörtökön a Twitteren.
2021. 04. 09. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nevet váltott a CIB Alapkezelő

A CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. csütörtöktől felvette anyavállalata nevét, Eurizon Asset Management Hungary néven folytatja tevékenységét - közölte az alapkezelő az MTI-vel.
2021. 04. 09. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kirobbanó adatok érkeztek a Duna House-tól

A Duna House tegnap este tette közzé teljesítménymutatóit, amelyek kirobbanó értéket mutatnak.
2021. 04. 08. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fejlesztési területet értékesített Tatabányán a NIPÜF

Újabb beruházás előkészítése zajlik az Inpark Tatabánya ipari parkban. Ehhez az ingatlanfejlesztő NIPÜF Csoport a korábbi négy hektár után ezúttal kéthektáros területet értékesített a dél-koreai Soulbrain magyarországi leányvállalatának. A cég lítiumion-akkumulátorokhoz szükséges elektrolitokat gyárt, elsősorban hazánkban működő, szintén koreai partnerei számára - értesült a ProfitLine.hu.
2021. 04. 08. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így döntött az ALDI - kosárkorlátozás sok segítséggel

Az ALDI Magyarország többek között az üzletek bejáratánál kihelyezett kézfertőtlenítőkkel, gyakori fertőtlenítéssel és széles körű tájékoztatással vigyáz vásárlói egészségére. Az áruházlánc a bevásárlókocsik és -kosarak számának korlátozásával, valamint munkatársai segítségével gondoskodik arról, hogy mindig legfeljebb annyi vásárló tartózkodjon üzleteiben, amennyit a hatályos jogszabály lehetővé tesz. Az üzletlánc hosszabb nyitvatartásra tér majd át, ami hozzájárul a vásárlószám egyenletesebb eloszlásához.
2021. 04. 08. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Indul a Google Pay, a hazai bankok közül elsőként a K&H-nál

Elsőként vezeti be a Google Pay okostelefonos fizetési megoldást a K&H Magyarországon a hazai pénzintézetek között, mely újabb lendületet adhat a bankkártyás, azon belül is a biztonságos, okostelefonos fizetéseknek – közölte a K&H. A múlt évben a magyarországi kibocsátású kártyákkal összesen közel 970 milliószor, napi átlagban 2,65 millió alkalommal fizettek belföldön, ami 7 százalékos emelkedésnek felel meg. A K&H érintésmentes mobilfizetést alkalmazó felhasználói pedig hatszor annyian lettek 2020-ban, mint egy évvel korábban voltak.
2021. 04. 08. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csúcsot döntött a Duna House

Mind az ingatlanközvetítés, mind a hitelközvetítés terén csúcsot döntött a Duna House 2021 első negyedévében - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett negyedéves beszámolójában.
2021. 04. 08. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Több tucat járásban fejleszt a Magyar Telekom

A Magyar Telekom hálózatfejlesztéseinek további lendületet ad, hogy a vállalat az elmúlt években pályázaton 11,6 milliárd forint európai uniós és kormányzati támogatást nyert el több tucat magyarországi járás vezetékes hálózatfejlesztésére a Szupergyors internet programban (Szip) - közölte a cég az MTI érdeklődésére szerdán.
2021. 04. 08. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szépen nőtt a Samsung profitja

Jelentősen nőtt a Samsung Electronics működési nyeresége a március végével záródott negyedévben.
2021. 04. 08. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Elfogadta a 2020-as beszámolóit, és új könyvvizsgálót választott az AutoWallis

Az AutoWallis Igazgatósága a koronavírus-járvány miatt közgyűlési hatáskörben döntött a mai napra összehívott közgyűlés napirendi pontjaiban. Így többek között elfogadta a 2020-as évről szóló beszámolókat, határozott az osztalékalap felhasználásáról, valamint új, nemzetközi hátterű könyvvizsgálót választott.
2021. 04. 08. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások: