Erős biztosításszakmai közösség formálódik a HUNPartner Program keretében

„A hozzánk csatlakozó biztosítási alkuszok arra összpontosíthatnak, amihez a legjobban értenek, vagyis a biztosításközvetítésre, megszabadulva az adminisztratív terhek jelentős részétől” – mutatott rá a HUNPartner Program egyik fő előnyére dr. Vass Gábor.

Erős biztosításszakmai közösség formálódik a HUNPartner Program keretében

 

A Hungarikum Alkusz Cégcsoport alkuszi integrációért felelős tagvállalatának  ügyvezető igazgatója a Profitline-nak adott interjúban beszélt arról, hogyan érintette őket a COVID19-járvány, milyen tapasztalatokat szereztek az eddig csatlakozott alkuszok és elárulta azt is, hogy milyen eredményekkel lenne elégedett egy év múlva. 

A Hungarikum Alkusz Cégcsoport alkuszi integrációért felelős tagvállalatának  ügyvezető igazgatója a Profitline-nak adott interjúban beszélt arról, hogyan érintette őket a COVID19-járvány, milyen tapasztalatokat szereztek az eddig csatlakozott alkuszok és elárulta azt is, hogy milyen eredményekkel lenne elégedett egy év múlva. 

 

Különleges év van mögöttünk, a COVID19-járvány minden területen éreztette hatását. A HUNPartnernek hogyan sikerült a 2020-as esztendő, a pandémia nem borította fel a terveiket?

Dr. Vass Gábor: Az elmúlt egy évben is számos alkuszcég döntött úgy, hogy a HUNPartnerrel együttműködve folytatja pályafutását, így már 13 partnerrel dolgozunk együtt és összesen több mint 160 tanácsadó van a csapatunkban. A járványra természetesen mi is reagáltunk: nagyon gyorsan bevezettük az online technológiákat képzéseinkre, és üzletkötési folyamatainkra, így elsősorban a nem-élet típusú biztosítások területén nem tapasztaltunk visszaesést. Azokon a területeken pedig, ahol  a személyes tanácsadói jelenlét fontosabb, mint például az élet-, vagy nyugdíjbiztosítások, a kezdeti megtorpanás után az online értékesítési technológiák alkalmazásával sikerült visszatérni a megszokott forgalomhoz, és március végére elértük a közel 100 ezres ügyfélszámot.

Említette, hogy már 13 alkuszcég csatlakozott a HUNPartnerhez. Mennyire összetett egy ilyen csatlakozási folyamat, milyen szempontok szerint szűrik azokat a biztosításközvetítő cégeket, amelyek együttműködnének önökkel?

Az alkuszi integráció területén szerzett tapasztalatunk igen széles körű, csatlakozott már hozzánk éves szinten 10 millió forint árbevételű „kisalkusz” és 300 millió forintot meghaladó biztosításközvetítő cég is. Nyitott kapukkal várunk cégmérettől függetlenül minden olyan alkuszt, többes ügynököt és függő ügynököt a biztosításközvetítői piacról, akinek működése során nem merült fel valamilyen jogi, etikai vétség. Kidolgoztunk egy olyan jól szervezett munkafolyamatot, melynek során a csatlakozás első lépésétől kezdve az adatbázisok összehangolásáig végigkísérjük és támogatjuk a csatlakozó cégeket. Ez azt jelenti, hogy nekik nem kell foglalkozniuk adminisztratív feladatokkal, ezeket mi átvállaljuk tőlük. Az is nagyon fontos, hogy a csatlakozó alkuszcégekkel közösen, mindig egyedi konstrukciókat dolgozunk ki az együttműködésre, nem sablonos megoldásokat alkalmazunk.

Milyen gyakorlati előnyei vannak a csatlakozásnak?

Talán az egyik legnagyobb előnye egy ilyen lépésnek az, hogy a hozzánk csatlakozók az integrációt követően arra összpontosíthatnak, amihez igazán értenek és amivel foglalkozni szeretnének: vagyis a biztosításközvetítéssel. Mi pedig elérhetővé tesszük számukra az összes ehhez szükséges háttértámogatást, így a jogszabályi, felügyeleti elvárásoknak való megfelelésre, az új előírásokhoz való alkalmazkodásra nem kell időt fordítaniuk. A szerződés- és állománykezelés, valamint a jutalékelszámolás központi szolgáltatásként megvalósuló rendszere pedig jelentős mértékben tehermentesíti a partnerprogramhoz csatlakozó biztosításközvetítőket.

A szerződések örökítésével és hiánypótlások kezelésével kapcsolatos feladatokat is központi ügyviteli részlegünk látja el a biztosítótársaságokkal való együttműködés keretében. Emellett lehetőséget nyújtunk a partnereink számára, hogy a lehető legszélesebb biztosítói kínálattal segíthessék ügyfeleik döntéseit, valamint a Hungarikum Alkusz Cégcsoport tagjaként részesülhetnek a teljes körű marketing és kommunikációs támogatásban is.

Fontosnak tartom továbbá kiemelni azt is, hogy a hozzánk csatlakozók  megőrizhetik saját identitásukat, értékesítési technológiájukat. Ugyanakkor szakmai közösségünk tagjaként lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék a cégcsoportunkon belül kialakított legjobb gyakorlatokat, technikákat, amivel még sikeresebbek lehetnek a munkájukban. A mi támogatásunkkal akár a nemzetközi biztosításközvetítő-cégekkel is fel tudják venni a versenyt partnereink, hiszen erőforrásainkra támaszkodva olyan termékek, innovatív ajánlatok is megjelenhetnek portfóliójukban, amit saját erőből nem tudnának kidolgozni.

Dr. Vass Gábor HUNPartner

Dr. Vass Gábor - ügyvezető igazgató, HUNPartner Biztosítási Alkusz és Pénzügyi Tanácsadó Kft.

A már csatlakozott partnerektől milyen visszajelzések érkeznek?

A biztosítási piacon sokan próbálkoznak hasonló integrációs tevékenységgel, de csak a HUNPartner Program biztosít olyan lehetőséget, hogy ha a közös együttműködésben nem érzi magát jól magát a csatlakozott partnerünk, akkor az együttműködés megszüntetésével az általa felépített ügyfélállományt magával viheti. Büszke vagyok rá, hogy az elmúlt 2 év alatt erre egyetlen esetben sem került sor.

Nagyon jó azt látni, hogy amikor a jövőről beszélgetünk velük, akkor nem technológiai, ügyviteli témák jönnek elő, hanem üzleti lehetőségekről, új szolgáltatásokról, megoldásokról ötletelünk. A felszabaduló energiáikat arra tudják fordítani, hogy a további fejlődés útjait kutassák, piaci réseket ismerjenek fel, amelyek lehetőséget nyújtanak a további növekedésre. Velünk és a többi partnerünkkel összefogva pedig új technológiák használatára, vagy éppen a keresztértékesítésre is lehetőségük nyílik. Ezáltal még komplexebb kiszolgálást tudnak nyújtani ügyfeleiknek, ami szintén tovább javítja a piaci lehetőségeiket.

A HUNPartner Kft. milyen célkitűzéseket fogalmazott meg erre az évre, illetve hosszabb távon?

Dinamikus fejlődéssel tervezünk az idei évben is, így saját magunkkal szemben igen magas elvárásaink vannak: a tavalyi forgalmunk háromszorosát szeretnénk elérni és az első negyedév után úgy gondolom, hogy ez egy reális célkitűzés. Az év végére várhatóan már jóval 200 fölött lesz a velünk dolgozó tanácsadók száma. Hosszabb távon pedig azt várom magunktól, hogy a HUNPartner Kft. önállóan is ott legyen a TOP10-ben a biztosítási alkuszpiacon.

Ha egy év múlva ismét beszélgetünk, mivel lenne elégedett?

Ha a hozzánk csatlakozott partnerek száma elérné a bűvös huszonötöt, és akiket, ha megkérdezünk egyöntetűen azt mondják, hogy nagyon jól döntöttek. A gépjármű biztosítások piacán a tavalyi évben megkezdett szakmai előkészítő munka után, az idei évben kezdtük meg a működésünket és mára közel 100 autókereskedéssel működik együtt a HUNPartner Kft. Lefektettük azokat a szilárd alapokat, melyre építve 2022-ben további látványos fejlődést várunk.

MOK: új kamarai választás lesz

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) sikertelen küldöttközgyűlése után újraindította a kamarai választásokat - tudatta a testület pénteken közleményben az MTI-vel.
2023. 06. 10. 23:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 23. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 06. 10. 22:00
Megosztás:

Régi szép idők! 15.000 Ft-ig mehet az OTP részvénye

Tegnap délután a régi szép időket idéző forgalom alakult ki a magyar piacon, ami gyakorlatilag az OTP-nek volt köszönhető. Ugyan máskor is megfigyelhető, hogy az amerikaiak ébredése meglódítja a részvénypiacon a forgalmat, de tegnap ez különösen igaz volt.
2023. 06. 10. 21:00
Megosztás:

A piacvezető hazai takarmánygyártó UBM tulajdonosai 1,8 millió részvényt terveznek értékesíteni, és 2-5 ezer magánbefektetővel bővítenék a cégcsoport részvényesi körét

2023. június 9-ei értéknappal sikeresen lezajlott a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) egyetlen agráripari cége, az UBM Holding Nyrt. törzsrészvényeinek 1:20 arányú felosztása, amelyről a piacvezető hazai takarmányalapanyag-kereskedő és takarmánygyártó cégcsoport április 5-ei közgyűlése döntött.
2023. 06. 10. 21:00
Megosztás:

Gyermekvasutasokat avattak Budapesten

Felavatták szombaton a budapesti Gyermekvasútnál a 2022/2023-as tanfolyamon végzett gyermekvasutasokat - közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel.
2023. 06. 10. 19:00
Megosztás:

Lakásfelújítást tervezel? Dupla lett az ára!

Kifejezetten jól jártak azok, akik a korábbi években újították fel a lakásukat vagy házukat, ugyanis az elmúlt öt évben megduplázódtak a költségek, így a munkálatokat akár hitelből is megérhette megfinanszírozni. De most, az otthonfelújítási támogatás 2022 végi kivezetését követően pénzügyileg jó döntés lehet belevágni egy felújításba, akár hitelből?
2023. 06. 10. 18:00
Megosztás:

Háromezer megawatt fölé nőtt a hazai ipari naperőművi kapacitás

Az idei év első öt hónapjában több mint 840 megawattal bővült a magyarországi beépített fotovoltaikus teljesítmény; a nyár kezdetére az 50 kilowatt (kW) feletti naperőművek összesített adata meghaladta a 3 ezer megawattot - tájékoztatta az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton közleményben az MTI-t.
2023. 06. 10. 17:00
Megosztás:

Júliusban megjelennek a Kőrösi Csoma Sándor Program újabb pályázatai

Július első felében megjelennek a Kőrösi Csoma Sándor Program új pályázatai - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikai helyettes államtitkára a regionális diaszpóraértekezleten pénteken.
2023. 06. 10. 16:00
Megosztás:

Külön is díjazza a Szakma Sztár Fesztivál budapesti dobogósait a BKIK

Kiemelkedően szerepeltek a budapesti résztvevők az idén áprilisban tartott Szakma Sztár Fesztiválon, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) külön díjakkal jutalmazza a dobogós helyen végzett budapesti szakképző iskolásokat - közölte a BKIK.
2023. 06. 10. 15:00
Megosztás:

Ez alapján választanak munkahelyet a pályakezdők

Magyarországon a munkahely választásánál a versenyképes fizetés a legmeghatározóbb tényező a pályakezdő fiatalok számára, akiknek a nettó bérigénye jelenleg átlagosan 379 000 forint, 17 százalékkal magasabb a tavalyinál - közölte a Zyntern.com az idei felmérése eredményei alapján az MTI-vel.
2023. 06. 10. 14:00
Megosztás:

Lecsapott a vihar, ingatlanokat öntött el a víz - 15-20 %-kal nőtt a kárbejelentések száma

Az átlagosnál 15-20 százalékkal több lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a K&H Biztosítóhoz a keddi felhőszakadások pusztítása után. Elsősorban a Duna vonalában, Balaton és Baja közötti ingatlanokban tettek kárt a felhőszakadások. A károsultaknak érdemes mielőbb bejelenteniük az esetet, akár mobilon is, így gyorsan megkaphatják a kártérítést.
2023. 06. 10. 13:00
Megosztás:

Tőzsdére készül a zöld Bitcoin bányászatot forradalmasító magyar techcég

Ritka az az együttállás, amikor a technológia és az energiatudatosság tökéletes szinergiában működik, ezt sikerült megvalósítania az utóbbi évek egyik legsikeresebb energetikai startupjának, az Enerhash Technologies Zrt-nek. A cég innovatív megoldása a megújuló erőművek többletkapacitásait használja kriptobányászatra, méghozzá károsanyagkibocsátás nélkül. A magyar techcég eddig közel 3 milliárd forint értékű magánbefektetést kapott infrastruktúra-fejlesztésre és adatközpont-beruházásra, tavalyi árbevételük meghaladta az 510 millió forintot, de idén már ennek a megduplázása a cél. Következő lépésként pedig gőzerővel készülnek a részvénykibocsátásra – első körben a BÉT XTEND tőzsdén.
2023. 06. 10. 12:00
Megosztás:

Új vezető a Balaton-felvidéki Nemzeti Park élén

Új vezetőt neveztek ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának (BfNP) élére Bende Zsolt személyében, miután a korábbi igazgató kormányzati szolgálati jogviszonya május elején megszűnt - tájékoztatta az MTI-t pénteken a nemzeti park.
2023. 06. 10. 11:00
Megosztás:

A várt növekedés helyett csökkent áprilisban az olasz ipari termelés

Áprilisban a várt növekedés helyett csökkent az ipari termelés Olaszországban az előző hónaphoz képest - derült ki az olasz statisztikai hivatal, az Istat pénteken közzétett adataiból.
2023. 06. 10. 10:00
Megosztás:

A világ első önvezető, elektromos kompját helyezték üzembe Stockholmban

Stockholmban a világon elsőként önvezető, tisztán elektromos meghajtású kereskedelmi személyszállító komp kezdte meg működését - közölte az AFP hírügynökség.
2023. 06. 10. 09:00
Megosztás:

Július elsejétől már országbérlettel is lehet utazni az InterCityken

Megszűnnek az IC-pótjegyek, a vasúti távolsági közlekedésben a helyükbe új, egységes árazású helyjegyek lépnek, amelyek megváltásával immár az országbérletek is felhasználhatók lesznek az IC- vagy más helyjegyköteles vonatok másodosztályán történő utazáshoz - tudatta a MÁV-Start az MTI-vel pénteken.
2023. 06. 10. 07:00
Megosztás:

15 milliárd forintból fejleszt Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében az OPUS TITÁSZ és az OPUS TIGÁZ

Idén tizenötmilliárd forintot fordít Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye villamos- és gázhálózatainak fejlesztésére és karbantartására az OPUS TITÁSZ Zrt. és az OPUS TIGÁZ Zrt. - közölték a társaságok pénteken az MTI-vel.
2023. 06. 10. 06:00
Megosztás:

Kiváló minőségű a magyarországi természetes fürdővizek többsége

Az Európai Unió értékelési rendszere alapján a magyarországi szabadvízi fürdőhelyek 94 százaléka kapott jó vagy kiváló besorolást - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-vel pénteken.
2023. 06. 10. 05:00
Megosztás:

Újabb nagyszabású tüntetést rendeztek a magasabb bérekért sztrájkoló tanügyi szakszervezetek

Újabb nagyszabású tüntetést rendeztek Bukarestben a magasabb bérekért harmadik hete sztrájkoló tanügyi szakszervezetek pénteken, szándéknyilatkozat helyett jogi garanciát követelve a kormánytól a beígért béremelésre.
2023. 06. 10. 04:00
Megosztás:

Erdélyben juthatnak új értékesítési lehetőségekhez a magyar élelmiszergyártók

Erdélyben juthat új értékesítési lehetőségekhez az a tíz magyarországi élelmiszergyártó, akik kétnapos találkozón mutatkoztak be Székelyföld releváns élelmiszerláncainak beszerzői és disztribútorai előtt - közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) pénteken az MTI-vel.
2023. 06. 10. 03:00
Megosztás: