Erős biztosításszakmai közösség formálódik a HUNPartner Program keretében

„A hozzánk csatlakozó biztosítási alkuszok arra összpontosíthatnak, amihez a legjobban értenek, vagyis a biztosításközvetítésre, megszabadulva az adminisztratív terhek jelentős részétől” – mutatott rá a HUNPartner Program egyik fő előnyére dr. Vass Gábor.

Erős biztosításszakmai közösség formálódik a HUNPartner Program keretében

 

A Hungarikum Alkusz Cégcsoport alkuszi integrációért felelős tagvállalatának  ügyvezető igazgatója a Profitline-nak adott interjúban beszélt arról, hogyan érintette őket a COVID19-járvány, milyen tapasztalatokat szereztek az eddig csatlakozott alkuszok és elárulta azt is, hogy milyen eredményekkel lenne elégedett egy év múlva. 

A Hungarikum Alkusz Cégcsoport alkuszi integrációért felelős tagvállalatának  ügyvezető igazgatója a Profitline-nak adott interjúban beszélt arról, hogyan érintette őket a COVID19-járvány, milyen tapasztalatokat szereztek az eddig csatlakozott alkuszok és elárulta azt is, hogy milyen eredményekkel lenne elégedett egy év múlva. 

 

Különleges év van mögöttünk, a COVID19-járvány minden területen éreztette hatását. A HUNPartnernek hogyan sikerült a 2020-as esztendő, a pandémia nem borította fel a terveiket?

Dr. Vass Gábor: Az elmúlt egy évben is számos alkuszcég döntött úgy, hogy a HUNPartnerrel együttműködve folytatja pályafutását, így már 13 partnerrel dolgozunk együtt és összesen több mint 160 tanácsadó van a csapatunkban. A járványra természetesen mi is reagáltunk: nagyon gyorsan bevezettük az online technológiákat képzéseinkre, és üzletkötési folyamatainkra, így elsősorban a nem-élet típusú biztosítások területén nem tapasztaltunk visszaesést. Azokon a területeken pedig, ahol  a személyes tanácsadói jelenlét fontosabb, mint például az élet-, vagy nyugdíjbiztosítások, a kezdeti megtorpanás után az online értékesítési technológiák alkalmazásával sikerült visszatérni a megszokott forgalomhoz, és március végére elértük a közel 100 ezres ügyfélszámot.

Említette, hogy már 13 alkuszcég csatlakozott a HUNPartnerhez. Mennyire összetett egy ilyen csatlakozási folyamat, milyen szempontok szerint szűrik azokat a biztosításközvetítő cégeket, amelyek együttműködnének önökkel?

Az alkuszi integráció területén szerzett tapasztalatunk igen széles körű, csatlakozott már hozzánk éves szinten 10 millió forint árbevételű „kisalkusz” és 300 millió forintot meghaladó biztosításközvetítő cég is. Nyitott kapukkal várunk cégmérettől függetlenül minden olyan alkuszt, többes ügynököt és függő ügynököt a biztosításközvetítői piacról, akinek működése során nem merült fel valamilyen jogi, etikai vétség. Kidolgoztunk egy olyan jól szervezett munkafolyamatot, melynek során a csatlakozás első lépésétől kezdve az adatbázisok összehangolásáig végigkísérjük és támogatjuk a csatlakozó cégeket. Ez azt jelenti, hogy nekik nem kell foglalkozniuk adminisztratív feladatokkal, ezeket mi átvállaljuk tőlük. Az is nagyon fontos, hogy a csatlakozó alkuszcégekkel közösen, mindig egyedi konstrukciókat dolgozunk ki az együttműködésre, nem sablonos megoldásokat alkalmazunk.

Milyen gyakorlati előnyei vannak a csatlakozásnak?

Talán az egyik legnagyobb előnye egy ilyen lépésnek az, hogy a hozzánk csatlakozók az integrációt követően arra összpontosíthatnak, amihez igazán értenek és amivel foglalkozni szeretnének: vagyis a biztosításközvetítéssel. Mi pedig elérhetővé tesszük számukra az összes ehhez szükséges háttértámogatást, így a jogszabályi, felügyeleti elvárásoknak való megfelelésre, az új előírásokhoz való alkalmazkodásra nem kell időt fordítaniuk. A szerződés- és állománykezelés, valamint a jutalékelszámolás központi szolgáltatásként megvalósuló rendszere pedig jelentős mértékben tehermentesíti a partnerprogramhoz csatlakozó biztosításközvetítőket.

A szerződések örökítésével és hiánypótlások kezelésével kapcsolatos feladatokat is központi ügyviteli részlegünk látja el a biztosítótársaságokkal való együttműködés keretében. Emellett lehetőséget nyújtunk a partnereink számára, hogy a lehető legszélesebb biztosítói kínálattal segíthessék ügyfeleik döntéseit, valamint a Hungarikum Alkusz Cégcsoport tagjaként részesülhetnek a teljes körű marketing és kommunikációs támogatásban is.

Fontosnak tartom továbbá kiemelni azt is, hogy a hozzánk csatlakozók  megőrizhetik saját identitásukat, értékesítési technológiájukat. Ugyanakkor szakmai közösségünk tagjaként lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék a cégcsoportunkon belül kialakított legjobb gyakorlatokat, technikákat, amivel még sikeresebbek lehetnek a munkájukban. A mi támogatásunkkal akár a nemzetközi biztosításközvetítő-cégekkel is fel tudják venni a versenyt partnereink, hiszen erőforrásainkra támaszkodva olyan termékek, innovatív ajánlatok is megjelenhetnek portfóliójukban, amit saját erőből nem tudnának kidolgozni.

Dr. Vass Gábor HUNPartner

Dr. Vass Gábor - ügyvezető igazgató, HUNPartner Biztosítási Alkusz és Pénzügyi Tanácsadó Kft.

A már csatlakozott partnerektől milyen visszajelzések érkeznek?

A biztosítási piacon sokan próbálkoznak hasonló integrációs tevékenységgel, de csak a HUNPartner Program biztosít olyan lehetőséget, hogy ha a közös együttműködésben nem érzi magát jól magát a csatlakozott partnerünk, akkor az együttműködés megszüntetésével az általa felépített ügyfélállományt magával viheti. Büszke vagyok rá, hogy az elmúlt 2 év alatt erre egyetlen esetben sem került sor.

Nagyon jó azt látni, hogy amikor a jövőről beszélgetünk velük, akkor nem technológiai, ügyviteli témák jönnek elő, hanem üzleti lehetőségekről, új szolgáltatásokról, megoldásokról ötletelünk. A felszabaduló energiáikat arra tudják fordítani, hogy a további fejlődés útjait kutassák, piaci réseket ismerjenek fel, amelyek lehetőséget nyújtanak a további növekedésre. Velünk és a többi partnerünkkel összefogva pedig új technológiák használatára, vagy éppen a keresztértékesítésre is lehetőségük nyílik. Ezáltal még komplexebb kiszolgálást tudnak nyújtani ügyfeleiknek, ami szintén tovább javítja a piaci lehetőségeiket.

A HUNPartner Kft. milyen célkitűzéseket fogalmazott meg erre az évre, illetve hosszabb távon?

Dinamikus fejlődéssel tervezünk az idei évben is, így saját magunkkal szemben igen magas elvárásaink vannak: a tavalyi forgalmunk háromszorosát szeretnénk elérni és az első negyedév után úgy gondolom, hogy ez egy reális célkitűzés. Az év végére várhatóan már jóval 200 fölött lesz a velünk dolgozó tanácsadók száma. Hosszabb távon pedig azt várom magunktól, hogy a HUNPartner Kft. önállóan is ott legyen a TOP10-ben a biztosítási alkuszpiacon.

Ha egy év múlva ismét beszélgetünk, mivel lenne elégedett?

Ha a hozzánk csatlakozott partnerek száma elérné a bűvös huszonötöt, és akiket, ha megkérdezünk egyöntetűen azt mondják, hogy nagyon jól döntöttek. A gépjármű biztosítások piacán a tavalyi évben megkezdett szakmai előkészítő munka után, az idei évben kezdtük meg a működésünket és mára közel 100 autókereskedéssel működik együtt a HUNPartner Kft. Lefektettük azokat a szilárd alapokat, melyre építve 2022-ben további látványos fejlődést várunk.

Több mint két éve nem teljesített olyan gyengén az euróövezeti feldolgozóipar, mint most szeptemberben

Szeptemberben a vártnál nagyobb csökkenéssel 2020 júniusa óta a leggyengébb teljesítmény alakult ki az euróövezeti feldolgozóiparban a londoni S&P Global gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) alakulása alapján.
2022. 10. 04. 02:30
Megosztás:

Részlegesen visszavonja adócsökkentési terveit a brit kormány

Részlegesen visszavonja hatalmas piaci és politikai viharokat kavaró adócsökkentési terveit a brit kormány.
2022. 10. 04. 02:00
Megosztás:

Szeptemberben 27 havi mélypontra csökkent a német feldolgozóipari teljesítmény

Szeptemberben a vártnál nagyobb mértékben, 27 havi mélypontra csökkent a német feldolgozóipar teljesítménye az S&P Global gazdaságkutató intézet feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) alapján.
2022. 10. 04. 01:30
Megosztás:

Ekkora volt júliusban a külkereskedelmi áruforgalom hiánya

Júliusban az export euróban kifejezett értéke 12,8, az importé 24,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, a deficit 1,123 milliárd euróval 1,298 milliárd euróra nőtt és 148 millió euróval emelkedett az első becslésben jelzett 1,150 milliárd euróval szemben - közölte hétfőn második becslése alapján kiadott részletes jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2022. 10. 04. 01:00
Megosztás:

Az EU tovább fogja erősíteni a korlátozó intézkedéseit Oroszországgal szemben

Az Oroszországra nehezedő nyomás növelése érdekében az Európai Unió tovább fogja erősíteni korlátozó intézkedéseit, hogy Moszkva véget vessen az ukrajnai háborúnak - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn, a tagállami vezetőknek küldött, az uniós csúcstalálkozóra szóló meghívólevelében.
2022. 10. 04. 00:30
Megosztás:

Szeptemberben szűkülést jelez a BMI

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szeptemberi értéke 49,6 pontra esett az augusztusi 57,8-ról. A további növekedést jelző augusztusi érték után az index értéke kisebb, és immár enyhe szűkülést jelez - közölte hétfőn a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési társaság (MLBKT) az MTI-vel.
2022. 10. 04. 00:01
Megosztás:

13 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma az idei első nyolc hónapban Romániában

Romániában 13,3 százalékkal, 16,686 millióra nőtt a vendégéjszakák száma az idei első nyolc hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.
2022. 10. 03. 23:30
Megosztás:

Két nap alatt 300 milliárd forintért vásároltak az új állampapírokból

Rekordértékesítéssel indultak az új, magas kamatozású állampapírok: két nap alatt 300 milliárd forintért vásároltak az új állampapírokból, a Bónusz illetve Prémium Magyar Állampapírokból - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán hétfőn.
2022. 10. 03. 23:00
Megosztás:

Jelentősen visszaesett az új autók forgalomba helyezése az első három negyedévben

Az idei első kilenc hónapban 85 769 új személygépkocsi forgalomba helyezésével 9,3 százalékot esett vissza a belföldi autópiac - közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).
2022. 10. 03. 22:30
Megosztás:

EDP-jelentés: 6,1 százalékosra emelkedik a kormányzati szektor GDP-arányos idei hiánya

A kormányzati szektor uniós módszertannal számolt hiánya 3872,5 milliárd forint, a GDP 6,1 százaléka lehet ebben az évben a frissített EDP (Excessive Deficit Procedure) jelentés szerint - derül ki a KSH honlapján hétfőn megjelent friss adatokból.
2022. 10. 03. 22:00
Megosztás:

Két új partner a KPMG-nél

2022 október elsejétől két új partner dolgozik a KPMG magyarországi csapatában, mindketten az audit részleg működését segítik innovatív munkájukkal.
2022. 10. 03. 21:00
Megosztás:

Komoly megpróbáltatások előtt állunk, a béke hozhat megoldást – zárult az MCC Budapest Summit

Komoly kihívások és megpróbáltatások előtt áll Európa és Magyarország, gyökeres változtatásokra lesz szükség a háború és a szankciók okozta gazdasági problémák kezelése érdekében – hangzott el a Mathias Corvinus Collegium (MCC) háromnapos konferenciáján. 10 országból 20 nemzetközi és 15 hazai előadó, szaktekintély osztotta meg álláspontját a szeptember 29-től október 1-ig tartott IV. MCC Budapest Summiton. A konferencián mintegy 800 érdeklődő vett részt.
2022. 10. 03. 20:30
Megosztás:

A fogyasztók az élményekre és az alapszükségletekre költenek legszívesebben a gazdasági kihívások közepette

Az online élelmiszervásárlásra fordított kiadások 70%-kal meghaladják a járvány előtti szintet. A repülőjegy-foglalások száma már a nyár folyamán 15%-kal a 2019-es szint felett volt. A távmunka komoly hatással van az életvitelünkre és a mindennapjainkra - Az egyik leglátványosabb változás a korán kezdődő hétvége.
2022. 10. 03. 20:00
Megosztás:

Még most is érdemes aranyba menekíteni megtakarításainkat

A lakossági kisbefektetők közül egyre többen fordulnak az arany felé. A viharos gazdasági környezetben hagyományosan biztonságosnak tekintett befektetési forma hozama ráadásul az elmúlt egy évben megközelítette a 30 százalékot. Szinte alig akadt olyan más megtakarítás, ami jobb eredményt produkált volna az elmúlt 12 hónapban, mint ez a nemesfém.
2022. 10. 03. 19:30
Megosztás:

Pluszban zártak az európai tőzsdék

Pluszban zártak a főbb európai értékpapírpiacok hétfőn.
2022. 10. 03. 19:00
Megosztás:

Pluszba fordult a BUX a kereskedés végére

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 582,03 pontos, 1,54 százalékos emelkedéssel, 38 420,33 ponton zárt hétfőn.
2022. 10. 03. 18:30
Megosztás:

Kis odafigyeléssel több tízezer forintot is spórolhatunk a rezsin évente

Minél közelebb kerülünk az őszi-téli időszak egyre hűvösebb és sötétebb napjaihoz, annál nagyobb fejtörést okoz a háztartásoknak, hogy hogyan spóroljanak az energiával, és ezzel együtt hogyan csökkentsék rezsiköltségieket. A Lumenet prémium világítástechnikai webáruház szakértői összegyűjtötték azokat a mindennapi gyakorlatokat, termékeket és megoldásokat, amelyekkel spórolni lehet az áramköltségeken.
2022. 10. 03. 18:00
Megosztás:

Készpénzmentes fizetés: fintech megoldást vezet be a Coca-Cola HBC Magyarország

Banki és fintech együttműködésnek köszönhetően a Coca-Cola HBC vállalatcsoporton belül elsőként Magyarországon fizethetnek ezután azonnali átutalással és kártyával az italgyártó vállalat ügyfelei. A fejlesztéssel a Coca-Cola HBC Magyarország és mintegy 35 ezer vevőpartnere számára is lényegesen egyszerűbbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válnak a pénzügyi tranzakciók, ez lehetőséget nyújt arra, hogy a készpénzforgalom csökkenjen és az egyre népszerűbb azonnali fizetési megoldás még gyorsabb ütemben terjedhessen.
2022. 10. 03. 17:30
Megosztás:

Klímatechnológiai befektetési alap jön létre

A portugáliai Lisszabonban megrendezett szeptemberi esemény, a The Business Booster keretein belül bejelentették, hogy a Santander Asset Management (Santander AM) és az EIT InnoEnergy összefogásával új kockázati tőkealapot hoznak létre, amelyen keresztül a jövőben az energiaátállást segítő induló vállalkozásokat kívánják támogatni.
2022. 10. 03. 17:00
Megosztás:

Fordulat várható a munkaerőpiacon, a mértéke viszont még nem látható

Idén nyáron a vállalatok visszavettek a toborzás intenzitásából, de még nem érzékelhető igazán markáns fordulat a munkaerőpiacon. Kevesebb volt az álláshirdetés idén a júniustól augusztusig tartó időszakban, mint a tavalyi év azonos időszakában, a munkakeresők viszont az eddigieknél aktívabbak a munkaerőpiacon. A bérfejlesztések mértékének emelkedése és az ezeket leggyakrabban befolyásoló tényezők azt mutatják, hogy a cégek egyre erősebben ragaszkodnak a munkavállalóikhoz és egyre inkább a megtartásra koncentrálnak a toborzás helyett – derül ki a Profession.hu adataiból és friss, reprezentatív kutatásából.
2022. 10. 03. 16:30
Megosztás: