Erős biztosításszakmai közösség formálódik a HUNPartner Program keretében

„A hozzánk csatlakozó biztosítási alkuszok arra összpontosíthatnak, amihez a legjobban értenek, vagyis a biztosításközvetítésre, megszabadulva az adminisztratív terhek jelentős részétől” – mutatott rá a HUNPartner Program egyik fő előnyére dr. Vass Gábor.

Erős biztosításszakmai közösség formálódik a HUNPartner Program keretében

 

A Hungarikum Alkusz Cégcsoport alkuszi integrációért felelős tagvállalatának  ügyvezető igazgatója a Profitline-nak adott interjúban beszélt arról, hogyan érintette őket a COVID19-járvány, milyen tapasztalatokat szereztek az eddig csatlakozott alkuszok és elárulta azt is, hogy milyen eredményekkel lenne elégedett egy év múlva. 

A Hungarikum Alkusz Cégcsoport alkuszi integrációért felelős tagvállalatának  ügyvezető igazgatója a Profitline-nak adott interjúban beszélt arról, hogyan érintette őket a COVID19-járvány, milyen tapasztalatokat szereztek az eddig csatlakozott alkuszok és elárulta azt is, hogy milyen eredményekkel lenne elégedett egy év múlva. 

 

Különleges év van mögöttünk, a COVID19-járvány minden területen éreztette hatását. A HUNPartnernek hogyan sikerült a 2020-as esztendő, a pandémia nem borította fel a terveiket?

Dr. Vass Gábor: Az elmúlt egy évben is számos alkuszcég döntött úgy, hogy a HUNPartnerrel együttműködve folytatja pályafutását, így már 13 partnerrel dolgozunk együtt és összesen több mint 160 tanácsadó van a csapatunkban. A járványra természetesen mi is reagáltunk: nagyon gyorsan bevezettük az online technológiákat képzéseinkre, és üzletkötési folyamatainkra, így elsősorban a nem-élet típusú biztosítások területén nem tapasztaltunk visszaesést. Azokon a területeken pedig, ahol  a személyes tanácsadói jelenlét fontosabb, mint például az élet-, vagy nyugdíjbiztosítások, a kezdeti megtorpanás után az online értékesítési technológiák alkalmazásával sikerült visszatérni a megszokott forgalomhoz, és március végére elértük a közel 100 ezres ügyfélszámot.

Említette, hogy már 13 alkuszcég csatlakozott a HUNPartnerhez. Mennyire összetett egy ilyen csatlakozási folyamat, milyen szempontok szerint szűrik azokat a biztosításközvetítő cégeket, amelyek együttműködnének önökkel?

Az alkuszi integráció területén szerzett tapasztalatunk igen széles körű, csatlakozott már hozzánk éves szinten 10 millió forint árbevételű „kisalkusz” és 300 millió forintot meghaladó biztosításközvetítő cég is. Nyitott kapukkal várunk cégmérettől függetlenül minden olyan alkuszt, többes ügynököt és függő ügynököt a biztosításközvetítői piacról, akinek működése során nem merült fel valamilyen jogi, etikai vétség. Kidolgoztunk egy olyan jól szervezett munkafolyamatot, melynek során a csatlakozás első lépésétől kezdve az adatbázisok összehangolásáig végigkísérjük és támogatjuk a csatlakozó cégeket. Ez azt jelenti, hogy nekik nem kell foglalkozniuk adminisztratív feladatokkal, ezeket mi átvállaljuk tőlük. Az is nagyon fontos, hogy a csatlakozó alkuszcégekkel közösen, mindig egyedi konstrukciókat dolgozunk ki az együttműködésre, nem sablonos megoldásokat alkalmazunk.

Milyen gyakorlati előnyei vannak a csatlakozásnak?

Talán az egyik legnagyobb előnye egy ilyen lépésnek az, hogy a hozzánk csatlakozók az integrációt követően arra összpontosíthatnak, amihez igazán értenek és amivel foglalkozni szeretnének: vagyis a biztosításközvetítéssel. Mi pedig elérhetővé tesszük számukra az összes ehhez szükséges háttértámogatást, így a jogszabályi, felügyeleti elvárásoknak való megfelelésre, az új előírásokhoz való alkalmazkodásra nem kell időt fordítaniuk. A szerződés- és állománykezelés, valamint a jutalékelszámolás központi szolgáltatásként megvalósuló rendszere pedig jelentős mértékben tehermentesíti a partnerprogramhoz csatlakozó biztosításközvetítőket.

A szerződések örökítésével és hiánypótlások kezelésével kapcsolatos feladatokat is központi ügyviteli részlegünk látja el a biztosítótársaságokkal való együttműködés keretében. Emellett lehetőséget nyújtunk a partnereink számára, hogy a lehető legszélesebb biztosítói kínálattal segíthessék ügyfeleik döntéseit, valamint a Hungarikum Alkusz Cégcsoport tagjaként részesülhetnek a teljes körű marketing és kommunikációs támogatásban is.

Fontosnak tartom továbbá kiemelni azt is, hogy a hozzánk csatlakozók  megőrizhetik saját identitásukat, értékesítési technológiájukat. Ugyanakkor szakmai közösségünk tagjaként lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék a cégcsoportunkon belül kialakított legjobb gyakorlatokat, technikákat, amivel még sikeresebbek lehetnek a munkájukban. A mi támogatásunkkal akár a nemzetközi biztosításközvetítő-cégekkel is fel tudják venni a versenyt partnereink, hiszen erőforrásainkra támaszkodva olyan termékek, innovatív ajánlatok is megjelenhetnek portfóliójukban, amit saját erőből nem tudnának kidolgozni.

Dr. Vass Gábor HUNPartner

Dr. Vass Gábor - ügyvezető igazgató, HUNPartner Biztosítási Alkusz és Pénzügyi Tanácsadó Kft.

A már csatlakozott partnerektől milyen visszajelzések érkeznek?

A biztosítási piacon sokan próbálkoznak hasonló integrációs tevékenységgel, de csak a HUNPartner Program biztosít olyan lehetőséget, hogy ha a közös együttműködésben nem érzi magát jól magát a csatlakozott partnerünk, akkor az együttműködés megszüntetésével az általa felépített ügyfélállományt magával viheti. Büszke vagyok rá, hogy az elmúlt 2 év alatt erre egyetlen esetben sem került sor.

Nagyon jó azt látni, hogy amikor a jövőről beszélgetünk velük, akkor nem technológiai, ügyviteli témák jönnek elő, hanem üzleti lehetőségekről, új szolgáltatásokról, megoldásokról ötletelünk. A felszabaduló energiáikat arra tudják fordítani, hogy a további fejlődés útjait kutassák, piaci réseket ismerjenek fel, amelyek lehetőséget nyújtanak a további növekedésre. Velünk és a többi partnerünkkel összefogva pedig új technológiák használatára, vagy éppen a keresztértékesítésre is lehetőségük nyílik. Ezáltal még komplexebb kiszolgálást tudnak nyújtani ügyfeleiknek, ami szintén tovább javítja a piaci lehetőségeiket.

A HUNPartner Kft. milyen célkitűzéseket fogalmazott meg erre az évre, illetve hosszabb távon?

Dinamikus fejlődéssel tervezünk az idei évben is, így saját magunkkal szemben igen magas elvárásaink vannak: a tavalyi forgalmunk háromszorosát szeretnénk elérni és az első negyedév után úgy gondolom, hogy ez egy reális célkitűzés. Az év végére várhatóan már jóval 200 fölött lesz a velünk dolgozó tanácsadók száma. Hosszabb távon pedig azt várom magunktól, hogy a HUNPartner Kft. önállóan is ott legyen a TOP10-ben a biztosítási alkuszpiacon.

Ha egy év múlva ismét beszélgetünk, mivel lenne elégedett?

Ha a hozzánk csatlakozott partnerek száma elérné a bűvös huszonötöt, és akiket, ha megkérdezünk egyöntetűen azt mondják, hogy nagyon jól döntöttek. A gépjármű biztosítások piacán a tavalyi évben megkezdett szakmai előkészítő munka után, az idei évben kezdtük meg a működésünket és mára közel 100 autókereskedéssel működik együtt a HUNPartner Kft. Lefektettük azokat a szilárd alapokat, melyre építve 2022-ben további látványos fejlődést várunk.

Több mint 650 ezren regisztráltak a Gondosóra programra

A Gondosóra programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti honfitársunk gondosóra-felhasználó - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán.
2024. 06. 16. 17:00
Megosztás:

Gyógyszertárkereső és szűrővizsgálati funkciókkal bővült az EgészségAblak alkalmazás

Gyógyszertárkereső és szűrővizsgálati funkciókkal bővült az EgészségAblak mobil alkalmazás - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2024. 06. 16. 16:00
Megosztás:

Az azonnali Ethereum ETF-ek jóváhagyása - újabb történelmi kriptodeviza mérföldkő?

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) 2024. május 23-án adott zöld utat az azonnali (spot) Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett alapok (ETF) bejegyzésének. Ennek hatására az Ethereum árfolyama már két nappal a döntés előtt 18%-os emelkedést mutatott.
2024. 06. 16. 15:00
Megosztás:

Elindult az Ifjúsági Garancia Plusz Program Nógrád vármegyében

Közös európai uniós vállalás részeként elindult a fiatalok körében megjelenő munkanélküliség ellen küzdő Ifjúsági Garancia Plusz Program Nógrád vármegyében, ahol több mint 1500, 30 év alatti fiatalnak nyújtanak támogatást - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi főosztálya pénteken.
2024. 06. 16. 14:00
Megosztás:

Csökkent az ipari termelés Japánban

Japánban csökkent az ipari termelés áprilisban havi és éves összevetésben egyaránt.
2024. 06. 16. 13:00
Megosztás:

Megjelentek a feldolgozóüzemek beruházásait támogató pályázati kiírások

A kormány stratégiai ágazatként tekint az élelmiszeriparra, ezért az ágazat a következő években is kiemelt támogatási lehetőségekre számíthat. A 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között összesen 200 milliárd forint keretösszeggel, két új pályázati felhívás jelent meg a feldolgozóüzemek fejlesztéseinek támogatására - jelentette be Nagy István agrárminiszter a szaktárca közleménye szerint pénteken.
2024. 06. 16. 12:00
Megosztás:

MÁV nyári menetrend és Volán nyári menetrend: Így alakul a nyári főszezoni menetrend

A népszerű turisztikai úti célokat sűrűbb közlekedéssel kiszolgáló nyári főszezoni közlekedési menetrend június 22-től szeptember 1-jéig lesz érvényben, azt követően pedig utószezoni menetrenddel nyújtják meg a nyarat szeptember 22-ig - közölte a MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 11:00
Megosztás:

Támogatja a villamosenergia-ágazat szereplőinek kiberbiztonsági felkészülését az energiahivatal

Hatályba lépett a rendelet, amely európai szabályrendszert állít fel a határokon átnyúló villamosenergia-áramlás kiberbiztonságára; az egységes európai szabályozás hazai végrehajtásának felügyeletét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) látja el - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 10:00
Megosztás:

Elrendelte a Centrál Workout pénzügyi vállalkozás végelszámolását az MNB

Visszavonta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a budapesti székhelyű Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 09:00
Megosztás:

Minden termékcsoportban nőtt az építőanyag-értékesítés volumene

Az építőanyag-piacon minden termékcsoportban nőtt az értékesítés volumene májusban, az árak azonban csökkentek, ami kedvező jel az otthonfelújítási program júniusi indulása előtt és a lakásépítési szegmens lassú, de biztos felpörgésére utal - erről Juhász Attila, az Újház Zrt. és az ÉVOSZ Építőanyag-kereskedelmi tagozatának elnöke tájékoztatta az MTI-t pénteken.
2024. 06. 16. 08:00
Megosztás:

Átadták a felújított fiatfalvi Ugron-kastélyt Erdélyben

Átadták szombaton a felújított fiatfalvi Ugron-kastélyt Erdélyben, a székelyföldi műemlék épületet magyar kormánytámogatással restaurálták - számolt be a Székelyhon.ro.
2024. 06. 16. 07:00
Megosztás:

Meghirdették az év családbarát vállalata pályázatot

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az idén is meghirdette az év családbarát vállalata pályázatot.
2024. 06. 16. 06:00
Megosztás:

11,0 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene

2024 áprilisában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 15,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 10,8, az egyéb építményeké 22,6 százalékkal bővült - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.d
2024. 06. 16. 05:00
Megosztás:

A mesterséges intelligencia korszakába lép az audit

Valódi forradalmat indít a pénzügyi jelentéstétel és a könyvvizsgálat területén a mesterséges intelligencia: a vállalatok csaknem háromnegyede valamilyen szinten már most is alkalmazza ezt pénzügyi beszámolói elkészítéséhez, és ez az arány három éven belül 99 százalékra emelkedik majd - közölte a KPMG legújabb kutatása alapján pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 04:00
Megosztás:

8 Bitcoin bányász eléri az 1 milliárd dolláros piaci kapitalizációt, jelezve az iparági fellendülést, míg ez a legjobb 5 választás a hullám meglovagolásához

Mivel nyolc Bitcoin bányász már átlépte az 1 milliárd dolláros piaci kapitalizáció küszöbét, a kriptovaluta piac hihetetlen növekedést tapasztal, ami egy jelentős iparági fellendülésre utal. Az öt legjobban várt kriptovaluta, amely készen áll profitálni ebből a trendből, kiemelt figyelmet kap a befektetőktől és rajongóktól.
2024. 06. 16. 03:00
Megosztás:

Jövő Heti Horoszkóp – Komoly pénzt nyerhet 3 csillagjegy szülötte is!

Üdvözlünk a heti horoszkópban, ahol most különösen szerencsés és pénzügyi lehetőségekkel teli időszak vár rád! A jövő héten (június 16 -22. között) mindegyik csillagjegy számára izgalmas és váratlan eseményeket mutatnak a csillagok, amelyek a személyes életedet is pozitívan befolyásolják. Készülj fel szerencsés találkozásokra, kreatív üzleti fogásokra és váratlan pénzügyi nyereségekre! Olvasd el, milyen szerencsés napok és számok várnak rád, és ne feledd: a szerencséd a csillagokban rejlik!
2024. 06. 16. 02:00
Megosztás:

Figyelmeztetik a nyugdíjasokat – Hamarosan lejár a határidő, sokan rosszul járhatnak

Ebben a hónapban még lehetőség van a tavalyi feltételek szerint kérni a nyugdíj megállapítását - számolt be a tudasfajta.hu.
2024. 06. 16. 01:00
Megosztás:

Ez a három kutyás kriptó nagyot mehet ezen a nyáron

Vitathatatlan, hogy a 2024-es év a mém érmék nagy visszatéréséről szól. A befektetők elkapkodják ezeket az érméket, és várják, hogy elődeikhez hasonlóan elképesztő nyereséget hozzanak. Ez sok érmével meg is történik, ezért nem árt, ha alaposan tájékozódunk, és szemügyre vesszük az aktuális előértékesítéseket.
2024. 06. 16. 00:01
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 06. 15. 23:00
Megosztás:

Mit gondol Ferenc pápa a mesterséges intelligenciáról?

Ferenc pápa elbűvölő, de félelmetes eszköznek nevezte a mesterséges intelligenciát, amelyhez szerinte "etikai algoritmusok" szükségesek. A katolikus egyházfő a hét legfejlettebb ipari ország (G7) állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján, a dél-olaszországi Borgo Egnazia üdülőhelyen mondott beszédet pénteken.
2024. 06. 15. 22:00
Megosztás: