Erős biztosításszakmai közösség formálódik a HUNPartner Program keretében

„A hozzánk csatlakozó biztosítási alkuszok arra összpontosíthatnak, amihez a legjobban értenek, vagyis a biztosításközvetítésre, megszabadulva az adminisztratív terhek jelentős részétől” – mutatott rá a HUNPartner Program egyik fő előnyére dr. Vass Gábor.

Erős biztosításszakmai közösség formálódik a HUNPartner Program keretében

 

A Hungarikum Alkusz Cégcsoport alkuszi integrációért felelős tagvállalatának  ügyvezető igazgatója a Profitline-nak adott interjúban beszélt arról, hogyan érintette őket a COVID19-járvány, milyen tapasztalatokat szereztek az eddig csatlakozott alkuszok és elárulta azt is, hogy milyen eredményekkel lenne elégedett egy év múlva. 

A Hungarikum Alkusz Cégcsoport alkuszi integrációért felelős tagvállalatának  ügyvezető igazgatója a Profitline-nak adott interjúban beszélt arról, hogyan érintette őket a COVID19-járvány, milyen tapasztalatokat szereztek az eddig csatlakozott alkuszok és elárulta azt is, hogy milyen eredményekkel lenne elégedett egy év múlva. 

 

Különleges év van mögöttünk, a COVID19-járvány minden területen éreztette hatását. A HUNPartnernek hogyan sikerült a 2020-as esztendő, a pandémia nem borította fel a terveiket?

Dr. Vass Gábor: Az elmúlt egy évben is számos alkuszcég döntött úgy, hogy a HUNPartnerrel együttműködve folytatja pályafutását, így már 13 partnerrel dolgozunk együtt és összesen több mint 160 tanácsadó van a csapatunkban. A járványra természetesen mi is reagáltunk: nagyon gyorsan bevezettük az online technológiákat képzéseinkre, és üzletkötési folyamatainkra, így elsősorban a nem-élet típusú biztosítások területén nem tapasztaltunk visszaesést. Azokon a területeken pedig, ahol  a személyes tanácsadói jelenlét fontosabb, mint például az élet-, vagy nyugdíjbiztosítások, a kezdeti megtorpanás után az online értékesítési technológiák alkalmazásával sikerült visszatérni a megszokott forgalomhoz, és március végére elértük a közel 100 ezres ügyfélszámot.

Említette, hogy már 13 alkuszcég csatlakozott a HUNPartnerhez. Mennyire összetett egy ilyen csatlakozási folyamat, milyen szempontok szerint szűrik azokat a biztosításközvetítő cégeket, amelyek együttműködnének önökkel?

Az alkuszi integráció területén szerzett tapasztalatunk igen széles körű, csatlakozott már hozzánk éves szinten 10 millió forint árbevételű „kisalkusz” és 300 millió forintot meghaladó biztosításközvetítő cég is. Nyitott kapukkal várunk cégmérettől függetlenül minden olyan alkuszt, többes ügynököt és függő ügynököt a biztosításközvetítői piacról, akinek működése során nem merült fel valamilyen jogi, etikai vétség. Kidolgoztunk egy olyan jól szervezett munkafolyamatot, melynek során a csatlakozás első lépésétől kezdve az adatbázisok összehangolásáig végigkísérjük és támogatjuk a csatlakozó cégeket. Ez azt jelenti, hogy nekik nem kell foglalkozniuk adminisztratív feladatokkal, ezeket mi átvállaljuk tőlük. Az is nagyon fontos, hogy a csatlakozó alkuszcégekkel közösen, mindig egyedi konstrukciókat dolgozunk ki az együttműködésre, nem sablonos megoldásokat alkalmazunk.

Milyen gyakorlati előnyei vannak a csatlakozásnak?

Talán az egyik legnagyobb előnye egy ilyen lépésnek az, hogy a hozzánk csatlakozók az integrációt követően arra összpontosíthatnak, amihez igazán értenek és amivel foglalkozni szeretnének: vagyis a biztosításközvetítéssel. Mi pedig elérhetővé tesszük számukra az összes ehhez szükséges háttértámogatást, így a jogszabályi, felügyeleti elvárásoknak való megfelelésre, az új előírásokhoz való alkalmazkodásra nem kell időt fordítaniuk. A szerződés- és állománykezelés, valamint a jutalékelszámolás központi szolgáltatásként megvalósuló rendszere pedig jelentős mértékben tehermentesíti a partnerprogramhoz csatlakozó biztosításközvetítőket.

A szerződések örökítésével és hiánypótlások kezelésével kapcsolatos feladatokat is központi ügyviteli részlegünk látja el a biztosítótársaságokkal való együttműködés keretében. Emellett lehetőséget nyújtunk a partnereink számára, hogy a lehető legszélesebb biztosítói kínálattal segíthessék ügyfeleik döntéseit, valamint a Hungarikum Alkusz Cégcsoport tagjaként részesülhetnek a teljes körű marketing és kommunikációs támogatásban is.

Fontosnak tartom továbbá kiemelni azt is, hogy a hozzánk csatlakozók  megőrizhetik saját identitásukat, értékesítési technológiájukat. Ugyanakkor szakmai közösségünk tagjaként lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék a cégcsoportunkon belül kialakított legjobb gyakorlatokat, technikákat, amivel még sikeresebbek lehetnek a munkájukban. A mi támogatásunkkal akár a nemzetközi biztosításközvetítő-cégekkel is fel tudják venni a versenyt partnereink, hiszen erőforrásainkra támaszkodva olyan termékek, innovatív ajánlatok is megjelenhetnek portfóliójukban, amit saját erőből nem tudnának kidolgozni.

Dr. Vass Gábor HUNPartner

Dr. Vass Gábor - ügyvezető igazgató, HUNPartner Biztosítási Alkusz és Pénzügyi Tanácsadó Kft.

A már csatlakozott partnerektől milyen visszajelzések érkeznek?

A biztosítási piacon sokan próbálkoznak hasonló integrációs tevékenységgel, de csak a HUNPartner Program biztosít olyan lehetőséget, hogy ha a közös együttműködésben nem érzi magát jól magát a csatlakozott partnerünk, akkor az együttműködés megszüntetésével az általa felépített ügyfélállományt magával viheti. Büszke vagyok rá, hogy az elmúlt 2 év alatt erre egyetlen esetben sem került sor.

Nagyon jó azt látni, hogy amikor a jövőről beszélgetünk velük, akkor nem technológiai, ügyviteli témák jönnek elő, hanem üzleti lehetőségekről, új szolgáltatásokról, megoldásokról ötletelünk. A felszabaduló energiáikat arra tudják fordítani, hogy a további fejlődés útjait kutassák, piaci réseket ismerjenek fel, amelyek lehetőséget nyújtanak a további növekedésre. Velünk és a többi partnerünkkel összefogva pedig új technológiák használatára, vagy éppen a keresztértékesítésre is lehetőségük nyílik. Ezáltal még komplexebb kiszolgálást tudnak nyújtani ügyfeleiknek, ami szintén tovább javítja a piaci lehetőségeiket.

A HUNPartner Kft. milyen célkitűzéseket fogalmazott meg erre az évre, illetve hosszabb távon?

Dinamikus fejlődéssel tervezünk az idei évben is, így saját magunkkal szemben igen magas elvárásaink vannak: a tavalyi forgalmunk háromszorosát szeretnénk elérni és az első negyedév után úgy gondolom, hogy ez egy reális célkitűzés. Az év végére várhatóan már jóval 200 fölött lesz a velünk dolgozó tanácsadók száma. Hosszabb távon pedig azt várom magunktól, hogy a HUNPartner Kft. önállóan is ott legyen a TOP10-ben a biztosítási alkuszpiacon.

Ha egy év múlva ismét beszélgetünk, mivel lenne elégedett?

Ha a hozzánk csatlakozott partnerek száma elérné a bűvös huszonötöt, és akiket, ha megkérdezünk egyöntetűen azt mondják, hogy nagyon jól döntöttek. A gépjármű biztosítások piacán a tavalyi évben megkezdett szakmai előkészítő munka után, az idei évben kezdtük meg a működésünket és mára közel 100 autókereskedéssel működik együtt a HUNPartner Kft. Lefektettük azokat a szilárd alapokat, melyre építve 2022-ben további látványos fejlődést várunk.

Minimálbér 2025 - 12%-os emelés után mennyi lesz a minimálbér?

2025 lehet az a fordulópont, ahol a minimálbér átlépheti a 300 ezer forintos lélektani határt.
2024. 07. 27. 01:00
Megosztás:

A legjobb mém érmék, amelyeket mindenképp nézz meg augusztusban

A nap még mindig éget, a mém érmék pedig még mindig dübörögnek. Ahogy közeledik a nyár utolsó hónapja, úgy nő egyre inkább egy esetleges bika futam esélye. A kripto térben mindig találni felkapott tokeneket, a mém érmék pedig különösen jól teljesítenek idén. Hoztunk is négy olyan mém érme előértékesítést, amelyek nagyot mehetnek a közelgő tőzsdei listázás után.
2024. 07. 27. 00:01
Megosztás:

Shiba Inu (SHIB) és Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben; a Minotaurus ($MTAUR) előértékesítése felpörög

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben ezen a héten. A tokenek forgalomból való kivonása és a legutóbbi eredmények ellenére a Shiba Inu (SHIB) értéke 10%-kal csökkent. A Dogwifhat (WIF) is küzd; át kell törnie az ellenállási szinteket, hogy megállítsa a zuhanást.
2024. 07. 26. 23:20
Megosztás:

A Harro Höfliger GmbH felvásárolta a Manz AG debreceni leányvállalatát

A főként gyógyszeripari és orvostechnológiai gépeket gyártó dél-németországi Harro Höfliger vállalat nyolcmillió euróért megvásárolta a Manz AG magyarországi leányvállalatát, a debreceni Manz Hungary Kft.-t; erről szerdán Debrecenben írták alá a megállapodást a két német cég vezetői.
2024. 07. 26. 22:00
Megosztás:

Több mint ötven fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.
2024. 07. 26. 21:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdésből nyereségbe fordultak zárásra pénteken a főbb európai értékpapírpiacok árfolyamindexei.
2024. 07. 26. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 428,81 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel 73 174,10 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 26. 18:10
Megosztás:

Csökkent az LVMH nyeresége és bevétele az idei első fél évben

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA nyeresége 14 százalékkal, a bevétele pedig 1 százalékkal csökkent az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.
2024. 07. 26. 17:00
Megosztás:

Az építőipar megújulásához kell az egyetemek és a szakma fokozottabb együttműködése

Az építőipar megújulásához az ágazat számára mérnökképzést végző egyetemi karok, a kormányzat és az építőipari vállalkozások szorosabb együttműködése is szükséges. Az ÉVOSZ nyolc hazai egyetemmel készít elő koordinált együttműködést az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) támogatásával. Az egyetemek nyitottak az oktatott tananyagok fejlesztésére és a gyakorlati képzés közös megszervezésére - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 26. 16:00
Megosztás:

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növekedésének, amelyek mind a kormány azon vállalásából fakadnak, hogy hazánk 2050-re karbonsemlegessé váljon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
2024. 07. 26. 15:00
Megosztás:

Májusban több mint tíz százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023. szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje - állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a legfrissebb kereseti adatokat értékelve.
2024. 07. 26. 14:00
Megosztás:

Javult a GfK augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 07. 26. 13:00
Megosztás:

Nőtt a bruttó átlagkereset idén májusban az egy évvel korábbihoz képest

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 26. 12:00
Megosztás:

Nagyon durva átverés terjed, száznál több ügyfél nevében félmilliárd forint hitelt vettek fel a csalók

Már több százszor igényeltek gyanútlan banki ügyfelek nevében személyi kölcsönt kiberbűnözők Magyarországon. A pénzintézetek a kísérletek egy részét időben észlelték, de száznál is több ügyfélnek nemcsak a számláját nullázták le a csalók, hanem még átlagosan négymillió forintos adósságba is belevitték őket - írja a Bank360.hu.
2024. 07. 26. 11:00
Megosztás:

Bitcoin ETF jelentése: Mi az a Bitcoin ETF?

A kriptovaluták világában a Bitcoin (BTC) az egyik legismertebb és legfontosabb digitális eszköz. Azonban sokan még mindig nem értik teljesen, hogy mi az a Bitcoin, és még kevésbé, hogy mi az a Bitcoin ETF. Ennek a cikknek a célja, hogy érthetően bemutassa a Bitcoin és a Bitcoin ETF fogalmát, azok működését, valamint a piacon lévő legnagyobb Bitcoin ETF-eket.
2024. 07. 26. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 index 0,34 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 26. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 26. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 26. 08:00
Megosztás:

Romániában indít digitális szolgáltatást a Gránit Bank

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.
2024. 07. 26. 07:00
Megosztás:

Közel 1,5 éve nem lehet ilyen olcsón személyi hitelt igényelni

Mindenki a lakáshitelek kamatcsökkenéséről beszél, közben szépen lassan, de a személyi kölcsönök is egyre olcsóbbá váltak. Július 23-tól a legolcsóbb személyi hitel kamata újra 11% alá csökkent, közel 1,5 éve nem lehet ilyen kedvező kondíciók mellett fedezetlen hitelt felvenni.
2024. 07. 26. 06:00
Megosztás: