Ezért vette meg az AEGON-t a Vienna Insurance Group

2020. november 29-én adásvételi szerződést írt alá a Vienna Insurance Group, a holland Aegon csoport magyar, lengyel, román és török leányvállalatainak megvásárlásáról. Az ügylet hatálya alá tartoznak biztosítótársaságok, nyugdíjpénztárak, vagyonkezelők és szolgáltató cégek, közel 600 millió EUR díjbevétellel, közel 5 milliárd EUR nyugdíjpénztári kezelt vagyonnal, és 4.5 milliós ügyfélállománnyal.

Ezért vette meg az AEGON-t a Vienna Insurance Group

Az ügylet sikeres lezárását követően a Vienna Insurance Group Magyarországon a 6. helyről a piacvezető helyre kerül. A részvények vételára 830 millió EUR.

"Az Aegon közép-kelet-európai üzletének felvásárlása fontos lépés a Csoportunk számára, hogy fenntartható módon megerősítsük vezető pozíciónkat Közép-Kelet-Európában, és hogy újj lehetőségekkel tudjunk élni. A tranzakció hatálya alá tartozó vállalatok portfoliója tökéletesen illeszkedik már meglevő egységeinkhez, és erősíti a diverzifikációt ezekben az országokban. Magyarországon az első helyet szerezzük meg. Ezzel – csakúgy, mint Ausztriában – piacvezetők leszünk valamennyi tőlünk keletre található szomszédunkban (Cseh Köztársaság, Szlovákia, Magyarország). Törökországban belépünk az életbiztosítási piacra, míg Lengyelországban, Romániában és Magyarországon jelentős mértékben bővítjük lehetőségeinket a nyugdíjpénztári üzletágban. Az Aegon magyarországi vagyonkezelőjének felvásárlásával nem csak a saját vagyonkezelési tevékenységünket bővítjük, de értékes know-how és erőforrás is kerül hozzánk”- mondja Elisabeth Stadler, vezérigazgató, a sikeres Aegon ügyletről.

Erős piaci pozíció Magyarországon

2019. évi 389 millió EUR*díjbevétel két harmadát a megvásárolt vállaltok közül a magyar biztosítótársaság generálta. Élet- és nem-élet biztosítási üzletágak kiegyensúlyozott kombinációjával, és egy erős értékesítési hálózattal rendelkezik, mely saját ügynöki hálózatból és bróker partnerekből áll. Az Aegon Magyarországon jelenleg a 3. helyen áll a nem-életbiztosítási piacon, és 7. helyen az életbiztosítási piacon. Az UNION Biztosítóval együtt a Vienna Insurance Group így tovább növeli piaci részesedését 8%-ról 19%-ra. A magyarországi vagyonkezelő teljes-körű szolgáltatást nyújt ebben a szegmensben a közép-kelet-európai régióban, és kb. 1.8 milliárd EUR vagyont kezel. Ezzel a 4. legnagyobb vagyonkezelő cég Magyarországon.

Belépés a törökországi életbiztosítási üzletágba

Törökországban az Aegonnal kötött ügylet az életbiztosítási üzletágba történő belépést fémjelzi, hisz itt a Vienna Insurance Group jelenlegi egyetlen képviselője a Ray Sigorta, egy nem-életbiztosítással foglalkozó biztosítótársaság. A törökországi Aegon vállalat 7. az életbiztosítási piacon, piacvezető a nem hitelhez kötött életbiztosítások értékesítésében, és erősen fókuszál a digitális ügyfélkiszolgálásra. Életbiztosítási üzletága, amit máshol elsősorban a banki disztribúció dominál, főként saját ügynökein és külső partnereken keresztül értékesít. 2019-ben 114 millió EUR* díjbevételt ért el. A lengyel társaság és romániai leányvállalata hagyományos és unit-linked életbiztosításokat kínál. Romániában az életbiztosítási üzletet főként a romániai Banca Transilvaniával történő banki együttműködés generálja.  A két életbiztosító Lengyelországban és Romániában összesen 85 millió EUR* díjbevételt ért el 2019-ben (62 millió EUR Lengyelországban, 23 millió EUR Romániában).

Jelentősen bővül a nyugdíjpénztári üzletág

Az Aegon magyarországi, lengyelországi és romániai nyugdíjpénztárainak felvásárlásával a Vienna Insurance Group a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektet a nyugdíj üzletágra, új hozzáférést is szerez ehhez a szegmenshez. A demográfiai fejlemények és az állami nyugdíjrendszerek finanszírozásának nehézségei miatt ezek a piacok jelentős növekedési lehetőségeket kínálnak a nyugdíj előtakarékosság terén. Különösen Lengyelországban, ahol a 2019-ben elfogadott nyugdíjreformot követően bevezetésre kerül a Munkavállalói Nyugdíjalap, és lehetővé válik a szinergiák és a bővülő lehetőségek még jobb kiaknázása a VIG Csoport korábbi tevékenységeire alapozva. Mindhárom nyugdíjpénztár a saját országában a piac 4 legjobbja közé tartozik. Az összes kezelt vagyon értéke 4,9 milliárd EUR.

Az ügylet zárása 2021 második felében várható

A tranzakciót a szükséges szabályozó és versenyhatóságoknak még jóvá kell hagynia. Az Aegon vállalatok megvásárlásának formális zárása 2021 második felében várható. 2019-ben az adás-vétel tárgyát képező cégek közel 50 millió EUR nettó profitot generáltak közel 1.650 fős munkatársi létszámmal.

Hozzászólások

Milliárdos megrendeléseket kapott a Bosch a fedélzeti számítógépeire

A Bosch fedélzeti számítógépei a járműelektronika mindeneseként, a szabályzóegységek egyre több funkcióját gyűjtik össze a nagy teljesítményű központi elektronikai modulokban. Ezek az eszközök már több mint egy éve segítik a vezetéstámogató és járműdinamikai rendszereket, hamarosan pedig elérhetők lesznek a vezetőtér funkcióit és a karosszériaelektronikát vezérlő központi számítógépek is. Így a Bosch minden más vállalatnál szélesebb portfólióval rendelkezik majd a fedélzeti számítógépek fejlesztésében.
2021. 01. 26. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Lemond az olasz miniszterelnök

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök ma benyújtja lemondását.
2021. 01. 26. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szerbiában túl nagy az érdeklődés az oltás iránt

A szerb kormány keddtől megszüntette a lehetőséget, hogy bárki soron kívül beadathassa magának a kínai Sinopharm cég koronavírus elleni oltását, miután az utóbbi néhány napban a rendkívüli érdeklődés miatt óriási sorállás és többórás várakozás alakult ki a szerbiai oltópontokon.
2021. 01. 26. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A járvány megmutatta: a rugalmas munkaidő és az emberi kapcsolatok a legfontosabbak a magyar munkavállalók számára

A magyar munkavállalók ahhoz, hogy jól érezzék magukat a munkahelyükön és elkötelezettek legyenek a munkáltató iránt, elvárják, hogy rendszeres legyen a kommunikáció a főnökkel, hogy jó legyen a személyes kapcsolatuk a kollégákkal, és hogy rugalmas legyen a munkaidő – derül ki a Profession.hu és a Boston Consulting Group (BCG) közös, friss, reprezentatív felméréséből, mely azt vizsgálta, milyen változásokat hozhat a koronavírus-járvány a munka világában.
2021. 01. 26. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az országos zárlat hosszabbítását tervezik Izraelben

Az országos zárlat egyhetes meghosszabbítását tervezik a súlyos betegek magas száma miatt Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.
2021. 01. 26. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb 10 települést von be közös programjába a Magyar Posta és a Takarékbank

Februárban országszerte várhatóan 10 települést von be közös programjába a Magyar Posta és a Takarékbank, ezzel csaknem 20-ra emelkedik azon települések száma, ahol a közös működtetés hatékonyságát vizsgálják a felek - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Posta Zrt. kedden.
2021. 01. 26. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Milánó kivételével pluszban nyitottak a tőzsdék

Milánó kivételével emelkedéssel nyitottak a főbb nyugat-európai részvénypiacok kedden, és az irányadó indexek felfelé vették az irányt a kereskedés első perceiben.
2021. 01. 26. 10:45
Megosztás:
Hozzászólások:

Módosított szabadkereskedelmi megállapodást írt alá Kína és Új-Zéland

Módosított szabadkereskedelmi megállapodást írt alá Kína és Új-Zéland kedden, megújítva 12 évvel ezelőtt kötött egyezményüket - számolt be a China Daily című kínai pártlap.
2021. 01. 26. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Folytatódhat a csökkenés a magyar tőzsdén

Csökkenésre számít a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.
2021. 01. 26. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vakcinára és az olasz politikára figyelnek ma a befektetők

Vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék kedden, a befektetők az Európai Bizottság és az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyártó közötti vitára, valamint az olaszországi belpolitikai bizonytalanságokra figyelnek.
2021. 01. 26. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült a forint reggelre

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon kedd reggel.
2021. 01. 26. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Milyen bort ihatunk a fogyókúra alatt?

Bármilyen hihetetlen, egy-egy pohár bor akár a súlyvesztésben is a segítségünkre lehet. Nagy mértékben méreg, kis mértékben orvosság - jelenthetjük ki a borral kapcsolatban, hiszen néhány korty kifejezetten jó hatással lehet az egészségünkre. Most az is kiderült, bizonyos borok a diétánkba is könnyen beilleszthetők.
2021. 01. 26. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Visszatért az Andersen a magyar tanácsadói piacra

2020 végére jelentősen növelte részesedését az adó- és jogi tanácsadási szolgáltatások piacán az Andersen Magyarország. A budapesti székhelyű adótanácsadó- és ügyvédi iroda üzleti térnyerését a járványhelyzet okozta gazdasági visszaesés sem akadályozta. Az Andersen a BIG4 tagjai után jelenleg a magyar piac ötödik legnagyobb szereplőjének számít.
2021. 01. 26. 07:31
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre több településen alacsony a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Egyre több településen alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) nyomán.
2021. 01. 26. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedik a minimálbér februártól

Február 1-jétől a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
2021. 01. 26. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A COVID-19 Vaccine Moderna védettséget nyújt az Egyesült Királyságban és Dél-Afrikában azonosított koronavírus újabb változataival szemben is

A COVID-19 Vaccine Moderna vakcinával oltott személyek vérszérumainak laboratóriumi körülmények között (in vitro) elvégzett vizsgálatai igazolják a vírussemlegesítő hatást.
2021. 01. 26. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tudatosságra ösztönözte a járvány a Z generációt

Hogyan látja magát a Z generáció a pandémia idején, milyen ötletekkel könnyítenék meg mások életét a járványhelyzetben és milyen kilátásaik vannak a jövőre nézve – többek között ezeket a kérdéseket tette fel követőinek Trunk Tamás, Z-generációs szakértő és influenszer. Nem reprezentatív kutatásának eredményeit a nem olyan rég megjelent, „Kintsugi – A márkák hivatása. Az első járvány a közösségi média korában” című könyvében részletezte, melyben kifejti, hogy több mint hétszázan osztották meg véleményüket a kérdésekkel kapcsolatban.
2021. 01. 26. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Bizakodóbbak lettek a magyar gazdák

Az előző negyedévi, 30,5-es értéktől 31,8-re emelkedett a Takarék AgrárTrend Index értéke. 2020 legnagyobb nyertesei a növénytermesztők, ugyanis a gabonaárak öt éves csúcsokon járnak, ahogyan a fehérje- és olajos növényeké is. Előbbi termékeket inputként felhasználó termékpályák szereplői azonban borúsan látják a jövőt: kettős árnyomásra számítanak: a pandémia miatti lezárások, illetve az állatbetegségek miatti túlkínálatos piacon kénytelenek helyt állni.
2021. 01. 26. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tavaly jelentősen drágultak a használt autók Magyarországon

A magyar használtautó-piacon az átlagárak 2020. januártól decemberig 25 százalékkal, 2,48 millió forintról 3,11 millió forintra emelkedtek - közölte a Használtautó.hu online piactér hétfőn az MTI-vel.
2021. 01. 26. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ott-One elemzés

2021. 01. 26. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások: