Hány év a nyugdíjkorhatár jelenleg Európa országaiban?

Hány év a nyugdíjkorhatár Ausztriában, Németországban vagy épp Angliában (Nagy-Britanniában), Franciaországban? Hány éves kortól lehet az EU egyes tagállamaiban nyugdíjba vonulni? Melyik országban várható a nyugdíjkorhatár emelése és mikor? Nyugdíjkorhatár körkép a ProfitLine.hu segítségével.

Hány év a nyugdíjkorhatár jelenleg Európa országaiban?

Mennyi a nyugdíj korhatára Magyarországon? Melyek az öregségi nyugdíjra jogosító korhatárok?

Az öregségi nyugdíjra jogosító korhatár az 1952. január 1-je előtt születetteknél – nők és férfiak számára – egységesen a 62. betöltött életév.

Fokozatosan emelkedő nyugdíjkorhatár Magyarországon, a vége: 65 év

2010. január 1-jétől fokozatosan 62-ről 65 évre emelkedik az öregségi nyugdíjra jogosító nyugdíjkorhatár mind a nők, mind a férfiak esetében is.

Az öregségi nyugdíjkorhatár az alábbiak szerint módosul:

aki 1952-ben született, annak a 62. életév betöltését követő 183. nap,

aki 1953-ban született, annak a betöltött 63. életév,

aki 1954-ben született, annak a 63. életév betöltését követő 183. nap,

aki 1955-ben született, annak a betöltött 64. életév,

aki 1956-ban született, annak a 64. életév betöltését követő 183. nap,

aki 1957-ben született, annak a betöltött 65. életév.

Tehát az 1957 után született férfiak és nők egyaránt a betöltött 65. életévük elérésekor érik el a hivatalos nyugdíjkorhatárt.

Nyugdíj korhatár kalkulátor ITT - számolja ki!

Mennyi a nyugdíjkorhatár Európa többi országában és hogyan alakul ez a jövőben?

A ProfitLine.hu oldal gyűjtése alapján az alábbi táblázatból kiolvashatjuk az egyes európai országok aktuális (2019) nyugdíjkorhatárát és annak jövőben várható változását, emelkedését.

Nyugdíjkorhatár értékek Ausztriában, Dániában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Nagy-Britanniában, Lengyelországban, Csehországban (retirement age man/woman in EU countries)

Itt kiszámolhatod, hogy mekkora állami nyugdíjra számíthatsz majd!

Májusig ennyien léptek vissza a moratóriumból

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint 2020 decembere és idén május között 184 ezer lakossági hitelszerződést léptettek ki az ügyfelek a törlesztési moratóriumból, és kezdték el fizetni ismét a havi törlesztőrészletet bankjuknak - közölte a jegybank csütörtökön az MTI-vel.
2021. 09. 23. 19:00
Megosztás:

Személyi jövedelemadó 2022 és egyéb adóváltozások

Meghosszabbított hitelmoratórium, adóvisszatérítés a családosok számára, személyi jövedelemadó mentesség a 25 éven alattiak számára, újabb nyugdíjprémium – ezek a legfontosabb, a központi költségvetést és azon belül különösen az adózást érintő változások, mellyel kalkulálhatunk év végétől. A BDO Magyarország szakértője összefoglalta, hogyan érvényesülnek az új adózási feltételek a gyakorlatban.
2021. 09. 23. 18:30
Megosztás:

Trendi home office ötletek a megújuláshoz

Az otthoni munkavégzés egyre inkább sikké válik. Egyre több otthon kíván jól integrálható home office helyszíneket. Ez nyilván nagyszerű azok számára, akik tényleg otthonról dolgoznak, de azok számára is, akik hajlamosak hazavinni a munkát. A végső cél egy professzionálisan megtervezett és kialakított tér, ahol egyben lazíthatsz is, miközben végzed a munkád. Ezt szem előtt tartva egy olyan placcot kell installálnunk, ahol minden kéznél van, amire csak szükségünk lehet. Vajon mik a legdivatosabb ötletek az otthoni irodához, amelyek segítenek megalkotni a legjobban működő home office egységeket? Nézzük!
2021. 09. 23. 18:15
Megosztás:

Fókuszban a felelős üzleti tevékenység - Kezdődik a RE-BUSINESS podcast második évada

A RE-BUSINESS kapitalizmus újrahasznosítva című podcast célja megmutatni, hogy mit jelent az érték alapú üzleti gondolkodás és hogyan érdemes átalakítani a céges működést a felelős gondolkodás jegyében. A műsor vendégei tudatos üzleti szereplők, akiktől használható, gyakorlatias ötleteket is kapnak a hallgatók. Sikeres első évad után szeptember 21-től új részekkel jelentkezik a műsor.
2021. 09. 23. 18:00
Megosztás:

Az euróövezeti gazdasági aktivitásnak szeptember volt a leggyengébb hónapja

Nem várt mértékben, öt hónapja a leglassabbra csökkent az euróövezeti gazdasági aktivitás növekedési üteme szeptemberben a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzési menedzserek körében végzett felmérésének előzetes értékelése alapján.
2021. 09. 23. 17:30
Megosztás:

Kiknek érdemes igénybe venniük a székhelyszolgáltatást?

Minden vállalkozás megválaszthatja a saját székhelyét. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választás során? Kiknek lehet hasznos a székhelyszolgáltatás? Összeállításunkban megválaszoljuk a témával kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket.
2021. 09. 23. 17:15
Megosztás:

Fokozható a verseny a téglapiacon

Fokozható a verseny a téglagyártásban, és a piaci koncentráció is ellensúlyozható a hazai gyártás bővítését támogató állami ösztönzőkkel - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csütörtökön a hivatal téglapiaci vizsgálatáról szóló közleményében.
2021. 09. 23. 17:00
Megosztás:

Néhány ok, hogy miért ne otthon legyen a vállalkozásunk székhelye

Sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat.
2021. 09. 23. 16:47
Megosztás:

Pluszban nyitottak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók csütörtökön, miután a befektetőket megnyugtatta az eszközvásárlási program kivezetéséről hozott döntésével a Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága.
2021. 09. 23. 16:30
Megosztás:

Lecsapott a Nébih egy Hajdú-Bihar megyei sertésvágóhídra

Azonnali hatállyal felfüggesztették egy Hajdú-Bihar megyei sertésvágóhíd működését, amelynél a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei a Közbeszerzési Hatóság (KH) munkatársaival együttműködve súlyos szabálytalanságokat tártak fel - tájékoztatta a Nébih csütörtökön az MTI-t.
2021. 09. 23. 16:00
Megosztás:

Nem változtatott az irányadó kamaton a Fed

Nem változtatott az irányadó dollárkamatsávon az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed (Federal Reserve) monetáris döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság, a FOMC.
2021. 09. 23. 15:30
Megosztás:

Hét kategóriában díjazta pénzügyi partnereit az EXIM

A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (Mehib) intézménypárosa idén is díjazta együttműködő pénzügyi partnereit, az idei EXIM-díjakat hét kategóriában a Raiffeisen, a Budapest Lízing, az UniCredit, a CIB és a K&H kapta - közölték szerdán az MTI-vel.
2021. 09. 23. 15:00
Megosztás:

Emelkedni kezdett az oltakozási hajlandóság Romániában

Romániában emelkedni kezdett a többségében még beoltatlan lakosság oltakozási hajlandósága: szerdán 13 748-cal nőtt a beoltottak száma, ami több mint 85 százalékkal haladja meg az utóbbi hét átlagát.
2021. 09. 23. 14:30
Megosztás:

További fiatal családok kaptak otthonteremtési támogatást

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványnak köszönhetően 31 fiatal pár részesült 67,5 millió forint összegű otthonteremtési támogatásban. Új lakóingatlan építésre ötmillió, felújításra pedig 1,5 millió forintért pályázhattak a Felcsúton és Alcsútdobozon élő, gyermeket nevelő párok - közölte az alapítvány szerdán az MTI-vel.
2021. 09. 23. 14:00
Megosztás:

Sorra mennek csődbe a brit energiaszolgáltatók

Egymás után mennek csődbe a brit lakossági energiaszolgáltatók a földgáz rekordmagasságokban járó nagybani beszerzési ára miatt.
2021. 09. 23. 13:30
Megosztás:

Huszonhárom millió olasz dolgozónak lett kötelező a védettségi igazolás

Az állami és magánszektorban dolgozók oltási igazolás nélkül nem veszítik el munkahelyüket, de bérüket felfüggesztik október 15-től az olasz kormány törvényerejű rendelkezése szerint, melyet Sergio Mattarella államfő szerdán írt alá.
2021. 09. 23. 13:00
Megosztás:

A román kormányfő vizsgálatokat kért a City Insurance fizetésképtelenné nyilvánítása ügyében

Florin Citu román miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy több vizsgálat lefolytatását kérte a legnagyobb román biztosító, a City Insurance fizetésképtelenné nyilvánítása ügyében, amelynek működési engedélyét pénteken vonta be a bukaresti pénzügyi felügyelet.
2021. 09. 23. 12:30
Megosztás:

Egymilliárd dollárt adományoz a klímaváltozás elleni harcra az Amazon alapítója

Egymilliárd dollárt adományoz a klímaváltozás elleni harcra, fajmegőrzési programokra Jeff Bezos, az Amazon alapítója. Felajánlásához nyolc további magánalapítvány csatlakozott, köztük Michael Bloomberg alapítványa vagy az esőerdők védelméért küzdő Rainforest Trust, adományaik összege elérte az ötmilliárd dollárt, amelyet a következő tíz évben fordítanak környezetvédelemre.
2021. 09. 23. 12:00
Megosztás:

Csökkent az érdeklődés a használt lakásokra Amerikában

Augusztusban nem várt módon csökkentek a használtlakás-eladások az Egyesült Államokban az ingatlanforgalmazók szakmai képviseleti szervezete, a National Association of Realtors szerdán publikált kimutatása alapján.
2021. 09. 23. 11:30
Megosztás:

Javult a fogyasztói hangulat az euróövezetben

A várt romlás helyett javult, a válság előtti szintre emelkedett szeptemberben a fogyasztói hangulat az euróövezetben az Európai Bizottság felmérésének szerdán publikált előzetes adatai szerint.
2021. 09. 23. 11:00
Megosztás: