Megnyílt a 150. ALDI áruház, 15 év alatt 200 milliárd forintot ruházott be Magyarországon a vállalat

Jelentős mérföldkőhöz érkezett az ALDI Magyarország országos hálózatfejlesztése: a mai napon Pécsett, a Nyugati ipari út 1. szám alatt megnyílt a vállalat 150. áruháza. Ez egyúttal a negyedik ALDI-üzlet a baranyai megyeszékhelyen. Az új pécsi áruházat egy korábbi kereskedelmi épület felújításával nyitotta meg az ALDI, megtartva az ingatlan jellegzetes formáját. A 6-os és 57-es főutak kereszteződésénél található üzlet a település nyugati részén helyezkedik el, így a város keleti, déli és középső részében üzemelő másik három ALDI-egységgel könnyű elérhetőséget biztosít a vásárlók számára.

Megnyílt a 150. ALDI áruház, 15 év alatt 200 milliárd forintot ruházott be Magyarországon a vállalat

Az ingatlan felújítása során modern, direkt elpárologtatású hőszivattyús rendszert épített be a vállalat, amely az épület hűtését és fűtését is alacsony energiafelhasználás mellett biztosítja. Ezen felül megújult az ingatlan elektromos hálózata, és külső parkolója is.

A vállalat országosan modernizálja üzletei belső kialakítását, így a most nyíló pécsi áruházban is a legújabb vállalati dizájn szerint alakították ki a belső teret. E megújulás jegyében a zöldség-gyümölcs pult a bejáratnál található, az „Azon melegében” elnevezésű látványpékség is nagyobb bútorokat kapott, így közel 50, frissen, helyben sült édes és sós péksütemény, illetve kenyér közül választhatnak a vásárlók.

Az ALDI a beruházással mintegy 20 új kereskedelmi munkahelyet hozott létre, így a vásárlók az áruházlánctól megszokott magas színvonalú, gyors, segítőkész és udvarias kiszolgálásban részesülnek a vállalat negyedik pécsi üzletében is.

Az ALDI együttműködik a MISINA Természet- és Állatvédő Egyesülettel: a pécsi áruház nyitásának napján adománygyűjtő standot biztosít az egyesületnek az épületen belül a kijáratnál, ahol a vásárlók leadhatják adományaikat, amelyeket a nap végén az ALDI eljuttat a Pécs-Somogyon állatotthont működtető karitatív szervezet számára.

„Pécs több okból is különleges az ALDI számára, hiszen 2008 áprilisában itt adtuk át az első négy magyarországi üzletünk egyikét, ma pedig ugyanitt a 150. egységünk nyitotta meg kapuit. A most átadott negyedik pécsi áruház mellett 2018-ban informatikai szolgáltatásokat nyújtó központot is nyitottunk, amely két pécsi irodaházban immár közel 120 főt foglalkoztat, és mintegy 4000 európai ALDI-üzlet mellett 55 logisztikai központ és igazgatási irodaház IT-rendszerét is teljes körűen gondozza, így összességében 8 országban, közel 20 000 felhasználó IT támogatásáért felelős” – mondta az üzletnyitás kapcsán Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója. „Ambiciózus terveink vannak a pécsi IT-irodánkkal kapcsolatban, legalább 150 főre szeretnénk növelni itteni kollégáink létszámát. A jövőben is várjuk mind a több nyelven beszélő pályakezdők, mind a Microsoft Exchange, Desktop services, Active Directory, Mobile Device területén informatikai tapasztalattal rendelkező szakemberek jelentkezését. Baranya megyében jelenleg közel 250 főt foglalkoztatunk a kereskedelem és az informatika területén” – tette hozzá Bernhard Haider.

200 milliárd felett az ALDI magyarországi beruházásainak összértéke

Az ALDI elkötelezett a magyar piac iránt, és jelentős beruházásokkal, illetve folyamatos munkahelyteremtéssel támogatja a magyar gazdaságot, a hazai termelőket és beszállítókat, illetve a magyar fogyasztókat, akik magas színvonalú kiszolgálásban részesülnek, továbbá kiváló minőségű és kedvező árú termékkínálattal találkoznak mindegyik hazai ALDI-áruházban. A folyamatos fejlesztés eredményeképp a vállalat 2021 júniusában adta át a hatmilliárd forintból megvalósított új, 8800 négyzetméter alapterületű hűtőraktárát Biatorbágyon, ami 40%-kal nagyobb hűtött-termék-kínálatot tesz elérhetővé a vállalat magyarországi üzleteiben. A beruházásnak köszönhetően az idei évben mintegy négy százalékkal bővül az áruházak szortimentje, több mint 70 különböző tejtermékkel, felvágottal, hűtött kényelmi termékkel, hústermékekkel, pékáruval és zöldséggel, illetve gyümölccsel gazdagodik a termékkínálat, a termékek fele pedig magyar beszállítóktól érkezik. A vállalat a nagyobb kínálat miatt országszerte bővíti üzletei hűtőkapacitását, illetve modernizálja látványpékségeit, amire további négymilliárd forintot költ. Az új hűtőraktárban eddig mintegy 70 új munkahelyet hozott létre a vállalat, a kereskedelemben pedig országszerte még legalább 100 új állást teremt az év végéig a cég. Az áruházlánc jelenleg mintegy 4400 munkavállalónak biztosít a kereskedelemben kimagasló bérezést és hosszú távú karrierlehetőséget. „Elköteleződésünket a magyar piac és a hazai gazdaság iránt mi sem mutatja jobban, mint hogy a július 1-jén megnyitott szegedi és a július 8-án megnyitott új pécsi áruházunkkal együtt magyarországi beruházásaink összértéke elérte a 200 milliárd forintot” – összegezte Bernhard Haider.

Online rendelhetőség: Pécsett kezdődik az országos lefedettség kialakítása

2020 őszén tette lehetővé az ALDI termékei online rendelhetőségét és házhoz szállítását. A szolgáltatást a magyar startup, a ROKSH biztosítja. A ROKSH személyes bevásárló asszisztensei végzik el a bevásárlást a vásárlóhoz közel eső ALDI-üzletben, és házhoz is szállítják a termékeket. Induláskor még csak Budapesten lehetett online rendelni több mint 3000 terméket, idén tavasztól az agglomeráció 34 településén is igénybe vehető a személyes bevásárlási szolgáltatás, és immár a szezonális termékek egy része is bekerült a rendelhető árucikkek körébe. A ROKSH országosan szeretné bevezetni ezt a szolgáltatást azon településeken, ahol működik ALDI áruház. Pécs lesz az első vidéki város, ahol egyszerűen, az interneten keresztül leadhatják megrendelésüket a vásárlók. A próbaüzem sikeresen lezajlott, így a negyedik pécsi ALDI-üzlet megnyitásával párhuzamosan a megyeszékhely lakosai a www.roksh.com weboldalon is leadhatják rendelésüket az ALDI termékeire. Július folyamán pedig Székesfehérváron és a Balaton régiójában is elérhetővé válik a személyes bevásárló asszisztensek közreműködésével nyújtott szolgáltatás.

Hozzászólások

Energetikai beruházással csökkenti áramköltségét a békéscsabai Dolcetta Kft.

Csaknem 17 millió forintos energetikai beruházással áramköltségének több mint 20 százalékát takarítja meg a jövőben a békéscsabai székhelyű édességipari cég, a Dolcetta Kft., amely több mint 700 millió forintból épít új gyártó- és raktárcsarnokot.
2021. 08. 01. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Tovább csökkent a kínai feldolgozóipar teljesítményének növekedése

Tovább mérséklődött a kínai feldolgozóipar teljesítményének növekedése júliusban, amikor az ország több részét megbénította a szélsőséges időjárás.
2021. 07. 31. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jelentősen növelte forgalmát a londoni központú Diageo

Jelentősen növelte a forgalmát és a nyereségét az alkoholos italok egyik legnagyobb nemzetközi forgalmazója, a londoni központú Diageo - közölte a cég az MTI-vel.
2021. 07. 31. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Modern üzleti és termelési környezetet kialakító fejlesztést valósított meg az Uniholz Kft.

Befejeződött az Uniholz Kft. modern üzleti és termelési környezetet kialakító fejlesztése Hajdúnánáson, az acél kis- és nagykereskedelemmel foglalkozó kelet-magyarországi vállalkozás a több mint 70 millió forintos komplex logisztikai fejlesztéséhez 50,5 millió forint támogatást kapott a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (Ginop) - közölte a társaság az MTI-vel.
2021. 07. 31. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Eredménynövekedés a stabil működési teljesítmény és az alacsonyabb kockázati költségek nyomán

Az Erste Csoport működési eredménye 1,69 milliárd euró volt, a javuló díjbevételi teljesítménynek, a kereskedési tevékenységen és a pénzügyi eszközöknél elért eredményben bekövetkező fordulatnak, valamint a stabil nettó kamatbevételnek köszönhetően. A kockázati költségek közel 90 százalékkal zuhantak év/év alapon az első félévben, a kedvező kockázati környezetet tükrözve. A féléves nettó nyereség 918 millió euróra nőtt. Stabil hitelnövekedés, folytatódó jelentős betétbeáramlás. Osztalék: Részvényenként egy euró felzárkóztató osztalék kifizetése 2020-ra, a 2021-es pénzügyi évre 1,60 euró a célkitűzés
2021. 07. 31. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így változik augusztustól a házhoz szállított ételek áfája

2021. július 31-ig érvényes az elvitelre vagy házhozszállítással értékesített étel- és alkoholmentesital-forgalomra vonatkozó kedvezményes 5%-os ÁFA-mérték. Mivel ez a tevékenység nem szolgáltatásnyújtásnak, hanem termékértékesítésnek minősül, augusztustól már újra az ÁFA-törvény szerinti 27%-os adómértéket kell rá alkalmazni. A BDO szakértői ismertették az ÁFA-kedvezmény gazdasági háttereit, illetve a kedvezmény megszűnését követő időszak kilátásait.
2021. 07. 31. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Lökést kaphat a magyar export

A külkereskedelmi mérlegtöbblet éves szinten duplázódott és a 2019-es szintet is túllépte, igaz, a 2018-as és 2017-es érétkektől elmarad. A jövőben a gyárberuházások segíthetik az exportbővülést, ami javíthat a mérlegen.
2021. 07. 31. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Több mint öt tonna hulladéktól szabadították meg önkéntesek a Tisza árterét

Önkéntesek gyűjtöttek össze több mint 5 tonna hulladékot a Tiszából és annak árteréből a II. Tisza-tavi PET Kupán júniusban. A szervezők és az önkéntesek munkáját a Laptophardware.hu két felújított laptoppal honorálta, így a következő, július végi, kilencedik alkalommal szervezett Felső-Tiszai PET Kupa során már ezek is a segítségükre lesznek.
2021. 07. 31. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Több mint egy éve a COVID árnyékában a kiskereskedelmi szektor

A KSH által tavaly nyár elején közzétett adatok szerint a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene tavaly áprilisban 10%-kal csökkent 2019 áprilisához képest. Ezzel egy évek óta tartó, felfelé ívelő trend tört meg a szektorban, elérve a mélypontot. A csökkenést teljes egészében a járványhelyzet okozta, és az egyes országrészeket eltérően érintette: míg a fővárosban és környékén, illetve a nyugati országrészben csökkent, addig egyes keleti járásokban kisebb mértékben bővült a forgalom. Az élelmiszer-kiskereskedelem forgalmi volumene ugyan tartotta magát, de a nem élelmiszer-kiskereskedelem, illetve különösen a gépjármű- és járműalkatrész üzletek eladásai drasztikusan csökkentek.
2021. 07. 30. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyorsított versenyhivatali ágazati vizsgálat a tégla piacon

A Gazdasági Versenyhivatal gyorsított ágazati vizsgálatot indított a kerámia falazóelemek hazai piacán. E vizsgálati eszköz alkalmazására először került sor, amióta a Kormány kibővítette a versenyhatóság eszköztárát az építőipari piaci problémák hatékonyabb kezelésére.
2021. 07. 30. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szingapúrból érkezik a HEINEKEN Hungária új pénzügyi igazgatója

Rachel Averill augusztus 1-én váltja Alena Mazanikovát a HEINEKEN Hungária pénzügyi osztályának élén. Az új pénzügyi igazgató Szingapúrból költözik Budapestre, hogy a kontrolling és üzleti partnerkapcsolat-építés terén megszerzett tapasztalatait a magyar leányvállalat érdekében kamatoztassa.
2021. 07. 30. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Együttműködik a jövőben a NÚSZ Zrt. és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) a bűncselekmények megelőzése és visszaszorítása, az áldozattá válás megelőzése és az áldozatok segítése érdekében fog össze, kiemelten a közlekedéssel összefüggő események tekintetében. Az erről szóló együttműködési megállapodást Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója és Dr. Hatala József ny. r. altábornagy, az NBT elnöke írta alá a mai napon.
2021. 07. 30. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az ArcelorMittal 2008 óta a legerősebb negyedévét zárta

Az ArcelorMittal az átlagos elemzői becsléseket túlszárnyaló EBITDA-ról számolt be a második negyedévben, 5,1 milliárd dolláros eredményt jelentve (viszonyításképp a becslések 4,6 milliárd dollárról szóltak, a tavalyi év második negyedévében pedig csupán 707 millió eurós EBITDA eredményt jelentett) - olvashatjuk az ERSTE mai elemzésében.
2021. 07. 29. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Spanyolországi erőművekkel bővül a MET Csoport eszközportfóliója

A svájci központú MET Csoport megvásárolta az Arendals Fossekompani norvég részvénytársaságtól annak 100 százalékos részesedését a COGEN Energia España nevű spanyolországi – a kombinált hő- és villamosenergia-piacon (CHP) integrált szolgáltatásokat végző – vállalatban.
2021. 07. 29. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

30 percen belüli pénzvisszatérítést vezet be az eMAG és a Mastercard

A Mastercard és az eMAG bejelentette, hogy Magyarországon elsőként az eMAG-nál vált elérhetővé a gyors visszatérítés nevű szolgáltatás, amely a több napos pénzvisszatérítési folyamatot legfeljebb 30 percre csökkenti. A lehetőséggel azok a kártyabirtokosok élhetnek, akik az adott terméket mentett kártyás fizetéssel rendelték.
2021. 07. 29. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Drágulásra készülnek az édességgyártók

Drágulásra készülnek az édességgyártó vállalkozások, de a termelés korszerűsítésével megőrizhetik a versenyképességüket - mondta a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnök, a szervezet szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.
2021. 07. 29. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megduplázta bevételét a Pfizer

Megduplázta bevételét és másfélszeresére növelte nyereségét a második negyedévben a Pfizer gyógyszeripari konszern.
2021. 07. 29. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb termékeket hívott vissza a Metro

Nem jelölt allergén (zeller) jelenléte miatt a Metro Kereskedelmi Kft. visszahívta és kivonta a forgalomból a Metro Chef és az Aro ételízesítőket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán.
2021. 07. 29. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Húskészítményeket hív vissza a Metro

Húskészítményeket hív vissza a forgalomból a Metro, etilén-oxid jelenléte miatt - olvasható az áruházlánc honlapján hétfőn közzétett felhívásokban.
2021. 07. 27. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új vezető a Nestlé Food üzletágának élén

Augusztustól Szikora Dóra veszi át a Nestlé Hungária Food üzletágának vezetését. Új szerepkörében feladata lesz, hogy válaszokat találjon a megváltozott piaci környezet kihívásaira, és tovább fejlessze az üzletág vevőorientált működését. A pozíciót eddig Szilva Mónika töltötte be, aki máshol folytatja karrierjét.
2021. 07. 27. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások: