Növekvő árbevétel, zéró hulladék: Megjelent a Borsodi Sörgyár fenntarthatósági jelentése

A Borsodi Sörgyár bemutatta második, 2019-es fenntarthatósági jelentését, amelyből többek között kiderül, hogy amellett, hogy a vállat nettó árbevétele közel 10 százalékkal emelkedett, csökkent a bőcsi üzem hőtermelése, és 2018 után 2019-ben is zéró tonna maradt a lerakott gyártási hulladék mennyisége.

Növekvő árbevétel, zéró hulladék: Megjelent a Borsodi Sörgyár fenntarthatósági jelentése

Összetett, kihívásokkal teli, de sikeres év volt a 2019-es év a Borsodi Sörgyár számára a vállalat legfrissebb Fenntarthatósági jelentése alapján.  Magyarország egyik legnagyobb sörgyártója a korábbi évek trendjével összhangban fejlődő piacon tudta erősíteni jelenlétét, mintegy 10%-kal 44,6 milliárd forintra növelte nettó éves árbevételét, miközben fenntarthatósági céljait sem tévesztette szem elől.

Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője és kereskedelmi igazgatója a fenntarthatóság kapcsán elmondta: „Mi a Borsodinál hiszünk abban, hogy a siker és az eredményesség több, mint a pénzügyi eredmények kedvező alakulása. Úgy gondolom, hogy akkor lehet egy vállalat hosszú távon is sikeres, ha mind társadalmi, mind környezeti szempontból fenntarthatóan működik. Ezért büszke vagyok arra, hogy a 2019-ben elért jó üzleti eredmények mellett munkatársaink több mint 1000 órát fordítottak önkéntes munkára, ezzel is hozzájárulva a hátterünket biztosító közösségek működéshez.”

A Borsodi Sörgyár a Molson Coors csoport tagjaként az „Our Imprint” programmal átfogó stratégiát dolgozott ki a 2025-ig tartó időszakra, amely három alappillérre épül: a felelősségteljes frissítésre, a környezettudatos gyártásra és a közösségekkel való együttműködés fontosságára épít.

A felelős frissítés jegyében a Borsodi kiemelt figyelmet fordít a minőségi sörök gyártásra, valamint a felelős fogyasztására. A bőcsi üzem minőségellenőrzőinek munkáját a Molson Coors vállalatcsoport olyannyira elismeri, hogy központi laboratóriumként 15 ország mintegy 40 termékének minőségét ellenőrzik a borsodi üzemben.

Mennyi alkoholt ihatok egy nap? - kalkulátor ITT

A környezettudatos gyártás érdekében a Borsodi Sörgyár 2019-ben is folytatta a gyártósorai megújítását. A folyamat első lépéseként 2018-ban új palackfejtőgépet állítottak szolgálatba, tavaly pedig üzembe helyezték a bőcsi üzem második doboztöltő gépsorát. Az új, korszerű berendezésnek
köszönhetően az üzemi hőfelhasználást 50%-kal, a vízfelhasználást 90%-kal csökkentheti hosszú távon a sörgyártó.

A gyártósorok megújítása 2020-ban is folytatódik, emellett a hatékonyság további fejlesztése érdekében a Borsodi Sörgyár egy új, hároméves tervet is életbe léptetett World Class Supply Chain 2.0 néven.

Az üzemfejlesztésnek és a hatékonyságnövelő lépéseknek is köszönhetően a bőcsi üzemben 2019-ben csökkent a hőenergia felhasználás, valamint továbbra is zéró tonna az üzem által termelt gyártási hulladék.

A Borsodi Sörgyár célja, hogy hosszú távon geotermikus és napelemes - megújuló energiaforrásokat telepítsünk a telephelyen, ezzel is csökkentve a sörgyár környezetre gyakorolt hatását.

Szilva János, a Borsodi Sörgyár gyárigazgatója igazgatója kiemelte: „A sörfőzés során felhasznált alapanyagok, az energiahatékonyság, valamint a felelős fogyasztás mellett társaságunk munkavállalói és a minket támogató közösségek egyaránt fontos szerepet töltenek be a sörgyár életében. A söreink olyan elhivatott emberek munkájának köszönhetően készülnek és jutnak el a fogyasztóinkhoz, akik abban is nagy szerepet vállalnak, hogy a Borsodi Sörgyár – mint közös munkahelyünk – egyre jobbá váljon. Ezért kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy dolgozóinkat, valamint a közösségeket is támogatni tudjuk.”

A Borsodi Sörgyár dolgozói 2019-ben, minden eddiginél többet, összesen több mint 1000 órát töltöttek önkéntes munkával, melyet a fenttarthatósági célkitűzések közösen alkotunk pillérének keretében tettek. Így többek között felújították a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház kertjének egy részét 3 millió forint értékben.

„Az idei fenntarthatósági hónapot rendhagyó módon tartottuk meg – összegezte az idei szeptembert Besze Ágnes, a Borsodi Sörgyár jogi és vállalati kapcsolatok igazgatója. - A felelősen frissítünk jegyében egy online, interaktív beszélgetés keretében kérdezhették kollegáink Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét a felelős alkoholfogyasztásról, valamint a koronavírus megelőzésével kapcsolatban. A közösen alkotunk keretében ezúttal közvetlen környezetünkben, a gyár területén több mint 30 lelkes, önkéntes kolléga tisztította meg az üzem külterületét.

A környezettudatosan gyártunk alapelv mentén a fenntarthatósági hónap pedig remek alkalom arra, hogy az elmúlt időszakot értékelve büszkén osszuk meg eredményeinket a 2019-es fenntarthatósági jelentésünk kiadásával.”

Hozzászólások

50 ezer cégnek lenne érdemes a kiva-ra váltani

A Pénzügyminisztérium számításai szerint akár 53 ezer cégnek is érdemes lehet jövőre kisvállalati adóra (kiva) váltani, a váltással e cégek 2021-ben átlagosan csaknem 600 ezer forint adót takaríthatnak meg - tájékoztatta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.
2020. 12. 04. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ratatics Péter maradt a Magyar Ásványolaj Szövetség elnöke

Újraválasztották Ratatics Pétert, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatóját a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) elnökévé a szervezet közgyűlésén - tájékoztatta a szövetség csütörtökön az MTI-t.
2020. 12. 04. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre több cég készül online karácsonyi ajándékokkal

A koronavírus-járvány átalakítja a céges karácsonyi ajándékozást is. A home office és a személyes találkozások elmaradása miatt egyre több helyen várható, hogy a partnereknek a megszokott, futár által kézbesített csomagok helyett idén valamilyen online ajándékkal készülnek. Langmár Zsuzsa kommunikációs szakember szerint a legjobbak és a legemlékezetesebbek a személyre szóló üzenetek, például egy rövid videó.
2020. 12. 04. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A panellakások drágulása már közel sem a régi 2020-ban

2020 a konszolidáció éve volt a lakótelepi ingatlanok piacán is, mindössze 4 százalékos volt a drágulás a 2020. januári és szeptemberi időszak között, 2019 hasonló időszakához képest. Ez a tavalyi évben mért 17 százalékos áremelkedéshez képest látványos visszaesést jelent – derül ki a NAV lefrisebb tranzakciós adataiból. Az OTP Ingatlanpont szakértői friss összeállításukban a panellakások piacát vizsgálták meg, előrevetítve azt is, hogy mit hozhatnak a legújabb kormányzati bejelentések ebben a szegmensben.
2020. 12. 04. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új vezetők a Rábánál

Hetzman Béla lett a Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatóságának új elnöke, Lepsényi István pedig a felügyelő bizottság új vezetője, egyben az auditbizottság egyik új tagja az igazgatóság rendkívüli közgyűlési hatáskörben hozott döntése alapján - közölte a járműgyártó társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2020. 12. 04. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

59 milliárd forint támogatást kapnak a piacot megcélzó innovációs projektek

A kormány támogatja a vállalkozásokat abban, hogy minél korszerűbb technológiákkal, minél piacképesebb termékeket gyártsanak és szolgáltatásokat nyújtsanak, ezért különösen jó hír, hogy idén, a koronavírus-járvány idején a piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatására kiírt pályázaton 156 cég jutott összesen több mint 59 milliárd forint támogatáshoz - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a tárca csütörtöki közleménye szerint.
2020. 12. 04. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újépítésű otthonok Budapest leghosszabb parkja mellett

A járványhelyzetben még keresettebbé váltak, még inkább felértékelődtek a zöldövezeti otthonok. A Thermal Zugló lakópark új üteme éppen egy ilyen páratlanul jó helyszínen, a Rákos-patak teljes megújulás előtt álló zuglói szakaszának közvetlen szomszédságában kínál minőségi, kertvárosi lakásokat.
2020. 12. 04. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nincs veszélyben a tokiói olimpia és a magyar utánpótlássport sem

A sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szerint a koronavírus-járvány ellenére sem a tokiói olimpia megrendezése, sem a magyar utánpótlássport nincs veszélyben.
2020. 12. 04. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jelentősen nő a Richter nőgyógyászati termékekből származó árbevétele

Jelentősen nő a Richter Gedeon Nyrt. nőgyógyászati termékekből származó árbevétele a következő években, a csütörtökön bejelentett, több mint 78 milliárd forintos (263,5 millió dollár) portfólió-bővítést a cég saját forrásból valósítja meg - jelentette be Bogsch Erik, az igazgatóság elnöke online sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
2020. 12. 03. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csúcson a világpiaci élelmiszerárak

Hatodik hónapja tartó folyamatos emelkedés mellett novemberben hatéves csúcsra nőttek a világpiaci élelmiszerárak elsősorban a növényi olajok drágulására.
2020. 12. 03. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Több mint 800 milliárd forinttal fűtheti a magyar GDP-t az 5G

A következő években nettó 826 milliárd forinttal járulhat hozzá a magyar gazdasághoz az 5G technológia, jelentősen támogatva a koronavírus-válság utáni újjáépítést is – derül ki az Ericsson kutatásából. Az egész Európa számára jelentős hatással bíró technológiát ráadásul részben magyarországi kutató-fejlesztő központjában fejleszti a vállalat.
2020. 12. 03. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Hétfőn derül ki, hogy mi lesz december 11-e után

Hétfőn várható döntés arról, milyen rendelkezések követik a december 11-én lejáró korlátozó intézkedéseket, milyen szabályok vonatkoznak majd az ünnepekre - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon csütörtökön.
2020. 12. 03. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Terjeszkedik a Wizz Air az Egyesült Királyságban

Tovább terjeszkedik a Wizz Air az Egyesült Királyságban, a cég brit leányvállalata Cardiff repülőtéren nyit új bázist, amely a negyedik lesz az országban London Luton és Gatwick, valamint Doncaster Sheffield mellett - közölte a légitársaság csütörtökön az MTI-vel.
2020. 12. 03. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A profitrealizálás húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 485,99 pontos, 1,24 százalékos csökkenéssel, 38 705,12 ponton zárt csütörtökön.
2020. 12. 03. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a bizalom a munkaerő-kölcsönző vállalatok irányába: sok esetben már munkaerőközvetítőként is számítanak rájuk

A munkaerő-kölcsönzés mellett egyre többször klasszikus munkaerőközvetítőként lépnek fel a kölcsönzésre szakosodott cégek, és nőtt a fehérgalléros pozíciókat érintő megbízások száma is.
2020. 12. 03. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Decemberre várható a második hullám tetőzése?

Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
2020. 12. 03. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Meredeken megugrottak az élelmiszerárak

Hatéves csúcsra ugrottak a nemzetközi élelmiszerárak novemberben az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) élelmiszerár-indexe szerint. A 3,9%-os havi növekmény után 6,5%-kal haladja meg a mutató a tavaly ilyenkori szintjét.
2020. 12. 03. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új márkamenedzser felel a Dreherért

Új szakembert igazolt a Dreher Sörgyárak Zrt. a gyár vezető márkájához. Presits Lívia senior márkamenedzserként felel majd a Dreher összes alkoholos variánsának teljes körű kommunikációjáért.
2020. 12. 03. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Visszafogottan vásárolnak a magyarok, de vannak kivételek

Óvatosabbá váltak a magyar vásárlók, a kiskereskedelmi forgalom októberben csökkent, az év első tíz hónapjában pedig stagnált.
2020. 12. 03. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar kézbe került a Budapesti Erőmű Zrt.

Az elmúlt évtizedekben történt több tulajdonosváltás után a CHP Energia Zrt. vásárolta meg a Budapesti Erőmű Zrt.-t a cseh EP Energy csoporttól. A fővárosban három korszerű erőművet üzemeltető cég termeli meg Budapest teljes távhőigényének 60%-át.
2020. 12. 03. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások: