Növekvő árbevétel, zéró hulladék: Megjelent a Borsodi Sörgyár fenntarthatósági jelentése

A Borsodi Sörgyár bemutatta második, 2019-es fenntarthatósági jelentését, amelyből többek között kiderül, hogy amellett, hogy a vállat nettó árbevétele közel 10 százalékkal emelkedett, csökkent a bőcsi üzem hőtermelése, és 2018 után 2019-ben is zéró tonna maradt a lerakott gyártási hulladék mennyisége.

Növekvő árbevétel, zéró hulladék: Megjelent a Borsodi Sörgyár fenntarthatósági jelentése

Összetett, kihívásokkal teli, de sikeres év volt a 2019-es év a Borsodi Sörgyár számára a vállalat legfrissebb Fenntarthatósági jelentése alapján.  Magyarország egyik legnagyobb sörgyártója a korábbi évek trendjével összhangban fejlődő piacon tudta erősíteni jelenlétét, mintegy 10%-kal 44,6 milliárd forintra növelte nettó éves árbevételét, miközben fenntarthatósági céljait sem tévesztette szem elől.

Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője és kereskedelmi igazgatója a fenntarthatóság kapcsán elmondta: „Mi a Borsodinál hiszünk abban, hogy a siker és az eredményesség több, mint a pénzügyi eredmények kedvező alakulása. Úgy gondolom, hogy akkor lehet egy vállalat hosszú távon is sikeres, ha mind társadalmi, mind környezeti szempontból fenntarthatóan működik. Ezért büszke vagyok arra, hogy a 2019-ben elért jó üzleti eredmények mellett munkatársaink több mint 1000 órát fordítottak önkéntes munkára, ezzel is hozzájárulva a hátterünket biztosító közösségek működéshez.”

A Borsodi Sörgyár a Molson Coors csoport tagjaként az „Our Imprint” programmal átfogó stratégiát dolgozott ki a 2025-ig tartó időszakra, amely három alappillérre épül: a felelősségteljes frissítésre, a környezettudatos gyártásra és a közösségekkel való együttműködés fontosságára épít.

A felelős frissítés jegyében a Borsodi kiemelt figyelmet fordít a minőségi sörök gyártásra, valamint a felelős fogyasztására. A bőcsi üzem minőségellenőrzőinek munkáját a Molson Coors vállalatcsoport olyannyira elismeri, hogy központi laboratóriumként 15 ország mintegy 40 termékének minőségét ellenőrzik a borsodi üzemben.

Mennyi alkoholt ihatok egy nap? - kalkulátor ITT

A környezettudatos gyártás érdekében a Borsodi Sörgyár 2019-ben is folytatta a gyártósorai megújítását. A folyamat első lépéseként 2018-ban új palackfejtőgépet állítottak szolgálatba, tavaly pedig üzembe helyezték a bőcsi üzem második doboztöltő gépsorát. Az új, korszerű berendezésnek
köszönhetően az üzemi hőfelhasználást 50%-kal, a vízfelhasználást 90%-kal csökkentheti hosszú távon a sörgyártó.

A gyártósorok megújítása 2020-ban is folytatódik, emellett a hatékonyság további fejlesztése érdekében a Borsodi Sörgyár egy új, hároméves tervet is életbe léptetett World Class Supply Chain 2.0 néven.

Az üzemfejlesztésnek és a hatékonyságnövelő lépéseknek is köszönhetően a bőcsi üzemben 2019-ben csökkent a hőenergia felhasználás, valamint továbbra is zéró tonna az üzem által termelt gyártási hulladék.

A Borsodi Sörgyár célja, hogy hosszú távon geotermikus és napelemes - megújuló energiaforrásokat telepítsünk a telephelyen, ezzel is csökkentve a sörgyár környezetre gyakorolt hatását.

Szilva János, a Borsodi Sörgyár gyárigazgatója igazgatója kiemelte: „A sörfőzés során felhasznált alapanyagok, az energiahatékonyság, valamint a felelős fogyasztás mellett társaságunk munkavállalói és a minket támogató közösségek egyaránt fontos szerepet töltenek be a sörgyár életében. A söreink olyan elhivatott emberek munkájának köszönhetően készülnek és jutnak el a fogyasztóinkhoz, akik abban is nagy szerepet vállalnak, hogy a Borsodi Sörgyár – mint közös munkahelyünk – egyre jobbá váljon. Ezért kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy dolgozóinkat, valamint a közösségeket is támogatni tudjuk.”

A Borsodi Sörgyár dolgozói 2019-ben, minden eddiginél többet, összesen több mint 1000 órát töltöttek önkéntes munkával, melyet a fenttarthatósági célkitűzések közösen alkotunk pillérének keretében tettek. Így többek között felújították a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház kertjének egy részét 3 millió forint értékben.

„Az idei fenntarthatósági hónapot rendhagyó módon tartottuk meg – összegezte az idei szeptembert Besze Ágnes, a Borsodi Sörgyár jogi és vállalati kapcsolatok igazgatója. - A felelősen frissítünk jegyében egy online, interaktív beszélgetés keretében kérdezhették kollegáink Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét a felelős alkoholfogyasztásról, valamint a koronavírus megelőzésével kapcsolatban. A közösen alkotunk keretében ezúttal közvetlen környezetünkben, a gyár területén több mint 30 lelkes, önkéntes kolléga tisztította meg az üzem külterületét.

A környezettudatosan gyártunk alapelv mentén a fenntarthatósági hónap pedig remek alkalom arra, hogy az elmúlt időszakot értékelve büszkén osszuk meg eredményeinket a 2019-es fenntarthatósági jelentésünk kiadásával.”

Hozzászólások

Új befektetési igazgatóval erősít a Széchenyi Alapok

Tapasztalt pénzügyi szakembert nevezett ki újonnan létrehozott, negyedik befektetési igazgatóságának élére a Széchenyi Alapok, amely egy év alatt megötszörözte befektetési aktivitását. Molontay Tamás pályáját a Volksbankban kezdte, majd felsővezetőként, illetve vezérigazgatóként dolgozott az ING Bankban, a Crédit Agricole-nál és a Citibankban, foglalkozott kockázati tőkével, és egy nemzetközi ügyfélélménykutató cég európai igazgatójaként is tevékenykedett.
2020. 12. 04. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

December 7-től elérhetőek a 2021-es éves autópálya-matricák

A 2021-es éves országos és megyei autópálya-matricák 2020. december 7-től elérhetőek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) saját értékesítési felületén, ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél, a 2020. évre váltott ugyanilyen típusú vignetták 2021. január 31-ig biztosítanak úthasználati jogosultságot a hazai díjköteles gyorsforgalmi utakon - közölte a szolgáltató pénteken az MTI-vel.
2020. 12. 04. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Családbarát munkahely a Gazdasági Versenyhivatal

Családbarát munkahely címet nyert a Gazdasági Versenyhivatal az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton. Az elnyert cím nem csak a versenyhatóság eddigi családbarát eredményeit, hanem jövőbeli fejlesztési terveit is honorálja.
2020. 12. 04. 15:35
Megosztás:
Hozzászólások:

Mélypontra zuhantak a budapesti albérletárak

Mélypontra zuhantak a budapesti albérletárak a koronavírus-járvány második hullámának hatására, november elejétől, a vészhelyzet kihirdetését követően tömegesen jelentek meg a havi 100 ezer forint körüli összegtől bérelhető lakások - közölte a Rentingo.com pénteken az MTI-vel.
2020. 12. 04. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Elfogadták a Daimler stratégiáját

A Daimler felügyelőbizottsága elfogadta a vállalat 2021-2025 közti stratégiáját.
2020. 12. 04. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyedülálló garancia biztosítással lép piacra a Hungarikum Alkusz Cégcsoport legújabb tagvállalata

Speciális garancia biztosítási termékkel lép piacra a Hungarikum Alkusz Cégcsoport legújabb tagvállalata, a HUNInsolex Biztosítási Vezérügynökség Kft., melyet az utólagos útdíjfizetési lehetőséget választó fuvarozó és szállítmányozó cégek részére ajánlja.
2020. 12. 04. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Eddig ezermilliárd forint babaváró támogatást folyósítottak

Ezermilliárd forint babaváró támogatást folyósítottak több mint 120 ezer igénylő párnak tavaly július óta - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.
2020. 12. 04. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Moderna vakcinája 119 napig nyújt védelmet a koronavírus ellen

A Moderna tegnap piaczárás után jelentette be, hogy az eddigi kísérletek alapján az oltása 119 napig védettséget biztosít a koronavírus ellen. Az adatokat a fázis egyes, mellékhatásokat vizsgáló kísérletekben részt vevő alanyok szervezetében a fent leírt ideig magas szinten megmaradó antitestekre alapozzák.
2020. 12. 04. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt az ipari termelés októberben

Az ipari termelés októberben az előző hónaphoz képest 2,8 százalékkal és tavaly októberhez mérten is 0,6 százalékkal nőtt. A kormány gazdaságvédelmi és munkahelyvédelmi intézkedéseinek köszönhetően sikerült a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásait kompenzálni, és ősztől hónapról-hónapra javul a magyar ipar teljesítménye - kommentálta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott adatait értékelve György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.
2020. 12. 04. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

4000 milliárd forint is lehet az építőipar idei termelése

Az építőipar idei teljesítménye elérheti a 4000 milliárd forintot, amely elmarad ugyan a tavalyitól (4400 milliárd), és a 2018-as értéknek felel meg, de a lakásépítés így is húzóágazata maradt a gazdaságnak - mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
2020. 12. 04. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mi várható a ma a magyar részvénypiacon?

Iránykeresés várható nyitásban a Budapesti Értéktőzsdén - írta az MTI-nek pénteken küldött elemzésében az Equilor elemzője.
2020. 12. 04. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Pénzbírságot kapott az álhírterjesztő férfi

A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon 705 ezer forint pénzbüntetésre ítélte nem jogerősen azt a férfit, akit közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolt az ügyészség, amiért álhírt terjesztett az új koronavírussal kapcsolatban.
2020. 12. 04. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

50 ezer cégnek lenne érdemes a kiva-ra váltani

A Pénzügyminisztérium számításai szerint akár 53 ezer cégnek is érdemes lehet jövőre kisvállalati adóra (kiva) váltani, a váltással e cégek 2021-ben átlagosan csaknem 600 ezer forint adót takaríthatnak meg - tájékoztatta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.
2020. 12. 04. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ratatics Péter maradt a Magyar Ásványolaj Szövetség elnöke

Újraválasztották Ratatics Pétert, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatóját a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) elnökévé a szervezet közgyűlésén - tájékoztatta a szövetség csütörtökön az MTI-t.
2020. 12. 04. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre több cég készül online karácsonyi ajándékokkal

A koronavírus-járvány átalakítja a céges karácsonyi ajándékozást is. A home office és a személyes találkozások elmaradása miatt egyre több helyen várható, hogy a partnereknek a megszokott, futár által kézbesített csomagok helyett idén valamilyen online ajándékkal készülnek. Langmár Zsuzsa kommunikációs szakember szerint a legjobbak és a legemlékezetesebbek a személyre szóló üzenetek, például egy rövid videó.
2020. 12. 04. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A panellakások drágulása már közel sem a régi 2020-ban

2020 a konszolidáció éve volt a lakótelepi ingatlanok piacán is, mindössze 4 százalékos volt a drágulás a 2020. januári és szeptemberi időszak között, 2019 hasonló időszakához képest. Ez a tavalyi évben mért 17 százalékos áremelkedéshez képest látványos visszaesést jelent – derül ki a NAV lefrisebb tranzakciós adataiból. Az OTP Ingatlanpont szakértői friss összeállításukban a panellakások piacát vizsgálták meg, előrevetítve azt is, hogy mit hozhatnak a legújabb kormányzati bejelentések ebben a szegmensben.
2020. 12. 04. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új vezetők a Rábánál

Hetzman Béla lett a Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatóságának új elnöke, Lepsényi István pedig a felügyelő bizottság új vezetője, egyben az auditbizottság egyik új tagja az igazgatóság rendkívüli közgyűlési hatáskörben hozott döntése alapján - közölte a járműgyártó társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2020. 12. 04. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

59 milliárd forint támogatást kapnak a piacot megcélzó innovációs projektek

A kormány támogatja a vállalkozásokat abban, hogy minél korszerűbb technológiákkal, minél piacképesebb termékeket gyártsanak és szolgáltatásokat nyújtsanak, ezért különösen jó hír, hogy idén, a koronavírus-járvány idején a piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatására kiírt pályázaton 156 cég jutott összesen több mint 59 milliárd forint támogatáshoz - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a tárca csütörtöki közleménye szerint.
2020. 12. 04. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újépítésű otthonok Budapest leghosszabb parkja mellett

A járványhelyzetben még keresettebbé váltak, még inkább felértékelődtek a zöldövezeti otthonok. A Thermal Zugló lakópark új üteme éppen egy ilyen páratlanul jó helyszínen, a Rákos-patak teljes megújulás előtt álló zuglói szakaszának közvetlen szomszédságában kínál minőségi, kertvárosi lakásokat.
2020. 12. 04. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nincs veszélyben a tokiói olimpia és a magyar utánpótlássport sem

A sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szerint a koronavírus-járvány ellenére sem a tokiói olimpia megrendezése, sem a magyar utánpótlássport nincs veszélyben.
2020. 12. 04. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások: