A 10 millió mellé még ajándék százezreket is kínálnak a bankok, csak vigyék a hitelt

A babaváró hitel szigorítását megelőző utolsó hetekben minden bank próbál még annyi új ügyfelet szerezni, amennyit lehet, és ezért akár 150-200 000 forintos jóváírást is hajlandóak adni a sikeres szerződéskötésért cserébe. A lehetséges igénylők egy részének érdemes várni inkább januárig, sokaknak viszont december végén bezárul a babaváró támogatás kapuja - derül ki a Bank360.hu összeállításából.

A 10 millió mellé még ajándék százezreket is kínálnak a bankok, csak vigyék a hitelt

A babaváró hitel januártól jelentősen átalakul, a jelenlegi feltételekkel már csak december 31-ig lehet igénylést beadni. Év végéig igényelhetik a 41 év alatti nők házastársukkal közösen a 10 millió forint kamatmentes kölcsönt, több gyermek vállalásával pedig részben vagy akár teljesen vissza nem térítendő támogatássá is alakíthatják azt. 

Januárban már akár 11 millió forintot is felvehetnek a fiatal házaspárok, viszont a feleség legfeljebb 30 éves lehet. 30 és 40 éves kor között csak azok lesznek jogosultak a támogatásra, akik igazolni tudják a terhességüket. Ez az átmeneti állapot 2024. január 1-től 2024. december 31-ig tart, ezután már csak 30 év alatt lesz elérhető a babaváró.

A bankok addig is kihasználják a lehetőséget és kedvezőbb ajánlatokkal várják a babaváró hitel igénylőit, mint eddig bármikor. Mivel a hitel feltételei egységesek, a pluszban adott kedvezményekkel tudnak versenyezni egymással, azokat viszont egyre magasabbra emelték. A fiatal párok akár 200 000 forint jóváírást is bezsebelhetnek a szerződéskötésért, és bármelyik bankhoz is mennek, legalább 120 000 forintot mindenhol kapnak az aláírásukért.

hitel kamatok és hitel igénylés 2024

Mit kínálnak a bankok?

A Bank360.hu összesítette, hogy babavárót még idén felvevők melyik banknál mekkora kedvezményre számíthatnak, és meddig élnek ezek az akciók. A hitelösszehasonlító portál szakértői szerint az igénylőknek nem érdemes az utolsó napokra halasztani az ügyintézést, mert a tavalyi tapasztalatok alapján a bankok már előbb leeresztik is sorompót, és az igazgatási szünet miatt a szükséges dokumentumok beszerzése is problémát okozhat. 

A CIB Bank 200 000 forint jóváírást kínál azoknak az ügyfeleknek, akik 2023. október 1. és december 3. között adják be a babaváró hitel igénylését, és a folyósítás legkésőbb 2024. január 15-ig megtörténik. 

Az Erste Bank jóváírási akciója 2023. június 1. óta érhető el, azóta a sikeresen igénylők egyszeri 150 000 forintos jóváírásra jogosultak. Emellett továbbra is elérhető a banknál a Max hitelkártya igénylés esetén a jóváírási kedvezmény, amelyet több bababoltnál történő vásárlásoknál is lehet érvényesíteni. Az Erste jóváírási akciójánál nincs véghatáridő, az a visszavonásig érvényes. 

A Gránit Bank 200 000 forint jóváírást ígér minden igénylőnek, aki 2023. november 1. és december 31. között beadja az igénylést, és a folyósítás 2024. január 31-ig megtörténik. További 60 000 forintos jóváírásra lehet szert tenni, ha az igénylő pár mindkét tagja számlát nyit a banknál online, szelfivel. Emellett az ügyfélajánlásokkal lehet további 8000 forintokat szerezni. 

A K&H Bank 160 000 forint jóváírást ad, amennyiben a felvett hitelösszeg eléri a maximumot, vagyis a 10 millió forintot. Az akció szerinti jóváírásra a folyósítás naptári negyedévét követő hónapban kerül sor. További 80 000 forint jóváírásra lehet szert tenni legalább 5 millió forint kamattámogatott lakáshitel felvétele esetén. Ennek a feltétele, hogy a hitel folyósítását követő hónap végéig minimum 150 ezer forint jóváírás érkezzen a felvett hitelhez tartozó, élő K&H törlesztőszámlára.

babaváró hitel 2024

A MagNet Bank egyszeri 120 000 forint jóváírást kínál az ügyfeleknek, amennyiben 2023. július 1. és december 31. között adják be az igénylést, a folyósítás pedig legkésőbb 2024. február 29-ig megtörténik. Ahhoz, hogy a kedvezményt tudják érvényesíteni, a felvett kölcsön összegének el kell érnie a 8 millió forintot, illetve a pár mindkét tagjának rendelkeznie kell számlával a MagNetnél. 

Az MBH Bank 2023. augusztus 25-től, de legkésőbb december 31-ig kínál 150 000 forint jóváírást azoknak, akik legalább 9 millió forintra kötnek szerződést. Emellett amennyiben az ügyfél a babaváró hitel igénylését követő 180 napon belül piaci lakáshitelt is igénybe vesz, a közjegyzői díjat maximum 50 000 forintig visszatérítik. 

Az OTP Bank 120 000 forintos jóváírási akcióval várja azokat, akik az igénylést 2023. október 2. és november 19. között adják be. Feltétele az igénylésnek, hogy a pár mindkét tagjának legalább 21 évesnek kell lennie, ami szigorúbb, mint a babaváró rendeletben szereplő 18 év. A bank a hitel folyósítása után írja jóvá az összeget.

A Raiffeisen Banknál a babaváró hitelt sikeresen igénylők 140 000 forint jóváírást kapnak, amit folyósítás után utal el a bank. Emellett további 60 000 forintra is szert tehet a fiatal pár, ha mindketten lakossági forint bankszámlát nyitnak új ügyfélként, legalább egyéves hűségidőt vállalva. Így összesen 200 000 forint jóváírást kapnak.

Ha csak egyikük nyit számlát, akkor ez az összeg 170 000 forint. A babaváró kölcsönhöz kapcsolódó jóváírás feltétele, hogy az igénylést 2023. december 31-ig adja be a pár, a hitelígérvény pedig legkésőbb 2024. február 29-ig legyen kiállítva. A számlanyitásra vonatkozó jóváírási akció 2023. december 13-ig tart.

Magyarország jó úton halad a független áramtermelés felé

Magyarországon a bruttó villamosenergia-felhasználásban az import részaránya évek óta csökken, a függetlenedésben egyre nagyobb szerep jut a napenergiának - közölte az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány pénteken közzétett elemzésében.
2024. 05. 25. 08:00
Megosztás:

Solana megugrik a Litecoin felhalmozási őrület közepette; a Raboo előértékesítése gyorsan közelít a következő szakaszhoz

A Solana és a Litecoin jelenleg őrületes felfutást élnek meg, ami izgalomba hozta a tulajdonosokat. Eközben a Raboo előértékesítése, amely most a 3. szakaszban van, közelít a következő szakaszhoz, már több mint 1,4 millió dollárt hozott be.
2024. 05. 25. 07:42
Megosztás:

Visszautasítja a sajtóban megjelent állításokat a Diákhitel Központ

A diákhitelt, ahogy korábban is, a Diákhitel Központ folyósítja az ügyfelek különböző bankoknál vezetett folyószámláira, a rendkívül kedvezményes Diákhitel Számlát biztosító pénzintézetek kiválasztása transzparens módon, a nyilvánosság tájékoztatása mellett zajlott - közölte a Diákhitel Központ pénteken, hozzátéve, hogy a 24.hu oldalán megjelent, a diákhitelezés jövőjével kapcsolatos állítások minden alapot nélkülöznek.
2024. 05. 25. 07:00
Megosztás:

Együttműködést kötött az EXIM Magyarország a görög exporthitel-ügynökséggel

A két ország közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást írt alá az EXIM Magyarország és görög partnerszervezete, az Export Credit Greece (ECG) a május 21-23. között Athénban rendezett Berni Unió Prágai Klubjának ülésén - közölte az EXIM Magyarország pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 25. 06:00
Megosztás:

Az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajója lettünk

Magyarország mára az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajójává vált Közép-Európában, az ágazatban dolgozók száma öt év alatt a duplájára nőtt és átlépte a százezret - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Nyíregyházán.
2024. 05. 25. 05:00
Megosztás:

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.
2024. 05. 25. 03:20
Megosztás:

Ez fog történik a Te pénzeddel is, ha Magyarország bevezeti az eurót

Az euró bevezetése egy országban számos gazdasági, pénzügyi és társadalmi hatással járhat. A magyar forint helyett az euró bevezetése hasonló hatásokat eredményezne, mint amiket más eurózóna tagországokban tapasztaltak. Nézzük meg a fontosabb hatásokat!
2024. 05. 25. 02:30
Megosztás:

Az Új Kripto szezon bullish, a befektetők gyorsan halmozzák fel ezeket a top altcoinokat a KANG Mellett

Miközben számos kriptovaluta folytatja a kilábalást a medvepiac végéhez közeledve, a kereskedők gyorsan felhalmozzák a legjobb altcoinokat, mivel ezek lenyűgöző teljesítményt mutatnak a piacon. Ezek az altcoinok, nevezetesen a Polkadot, az Avalanche, a Thorchain és a Near Protocol kiemelkedtek a többiek közül, az elemzők többségüknél kitörést prognosztizálnak. Ugyanebben a szellemben a kereskedők rohannak felhalmozni a KangaMoon (KANG) nevű új kriptovalutát is, amely a GameFi iparág átalakítására összpontosít, és a szakértők az egyik legjobb megvásárolható kriptovalutának tartják.
2024. 05. 25. 02:00
Megosztás:

Élettársad van nem pedig házastársad? Akkor most bajba kerülhetsz!

Még mindig sokan nincsenek tisztában az élettársak vagyonjogi viszonyaival (pedig becslések szerint megközelítőleg egymillió magyar ember él ebben a formában jelenleg), olyannyira, hogy egy friss MOKK-kutatás szerint az élettársi közösségben élő emberek töredéke tudja csak, hogy milyen jogi szabályok vonatkoznak rájuk. Cikkünkből most minden kiderül!
2024. 05. 25. 01:30
Megosztás:

Munkaviszonnyá válhat a taxisok és ételfutárok munkája?

Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. Ez egy nagy fejlemény az európai uniós jogalkotásban, melyet dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője segítségével vizsgálunk meg.
2024. 05. 25. 01:00
Megosztás:

2024 a kripto gaming visszatérésének éve? Mutatjuk a legjobb gaming érméket!

A globális kriptovaluta piac pozitív árfolyam-mozgásokat produkál, a feltételezések szerint ugyanis a SEC hamarosan engedélyezi az Ethereum ETF-eket.
2024. 05. 25. 00:01
Megosztás:

Fittyet hány a magas kamatokra az amerikai gazdaság

Az Egyesült Államokban az S&P feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe májusban 50,9-re emelkedett az áprilisi 50 pontról.
2024. 05. 24. 23:00
Megosztás:

Mesterséges intelligencia innovációs központot nyitott Bukarestben a Genpact

Mesterséges intelligencia innovációs központot nyitott Bukarestben a Genpact - írja az economedia.ro.
2024. 05. 24. 22:00
Megosztás:

Új elnököt választott az MGYOSZ

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary), a legnagyobb múltra visszatekintő hazai munkaadói szervezet. Az MGYOSZ közgyűlésén egyhangúlag választották meg négy évre Lakatos Péter, aki 8 éve vesz részt aktívan a szövetség építésében, az elmúlt 4 évben a szervezet társelnöke volt.
2024. 05. 24. 21:00
Megosztás:

Indexcsökkenéssel zártak a főbb európai értékpapírpiacok

Gyenge kezdés után vegyes eredménnyel, többségében indexcsökkenéssel fejezték be a pénteki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 05. 24. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 526,62 pontos, 0,77 százalékos emelkedéssel 68 846,13 ponton zárt pénteken.
2024. 05. 24. 19:30
Megosztás:

Erősödött pénteken a forint

Erősödött pénteken a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon és nyereséggel fejezte be a hetet is.
2024. 05. 24. 19:00
Megosztás:

Nőtt a Zwack árbevétele, nyeresége csökkent

A Zwack Unicum Nyrt. 2023-2024-es üzleti évében 36,9 milliárd forint bruttó árbevételt ért el, 4,5 százalékkal többet az előző évihez képest; adózott eredménye 2,9 milliárd forint volt, 15,7 százalékkal csökkent - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
2024. 05. 24. 18:30
Megosztás:

Az első negyedévben rekordösszegű osztalékot fizettek ki világszerte

Rekordszintű osztalékot fizettek ki a cégek a világon az idei első negyedévben - áll a Janus Henderson brit alapkezelő jelentésében.
2024. 05. 24. 18:00
Megosztás:

Rekordbevétele volt előző évben Csehországnak a turizmusból

Tavaly 174,9 milliárd koronát (2798,4 milliárd forint) költöttek el a külföldi turisták Csehországban; az új rekordot jelentő összeg 34,5 százalékkal magasabb, mint az egy évvel korábbi, míg a koronavírus-járvány előtti, 2019-es rekordbevételeket 4,4 százalékkal haladja meg - derült ki a Czech Tourism állami idegenforgalmi ügynökség által pénteken nyilvánosságra hozott közleményből.
2024. 05. 24. 17:30
Megosztás: