A "Chelsea" és a "Los Angeles Dodgers" tulajdonosa hogyan építi fel pénzügyi birodalmát?

Todd Boehly bevételt generál a unalmas, de megbízható éves kifizetésekből, amelyekből egy többmilliárd dolláros sport- és szórakoztatóipari birodalmat épít. A 50 éves milliárdos befektető, aki az Eldridge Industries kockázati tőkevállalat társalapítója és vezérigazgatója, és az eszközállomány összértéke 70 milliárd dollár, számos vállalkozás tulajdonosa.

A "Chelsea" és a "Los Angeles Dodgers" tulajdonosa hogyan építi fel pénzügyi birodalmát?

Ezek közé tartozik a Chelsea labdarúgóklub és a Los Angeles Dodgers baseball csapat. Nemrég Boehly egy nagy interjút adott a Forbesnak, és íme, a legérdekesebb részletek belőle. Ha ellátogat a Mostbet login, akkor fogadásokat tehet különböző sporteseményekre: a labdarúgástól a sakkig vagy dartsig. Ennek a fogadóirodának széles választéka van eseményekből és magas szorzókkal rendelkezik.

Bowley sikeresen felvásárolta a Golden Globe-díjakat válság idején

2021-ben a Golden Globe-díjak vizsgálat alá került a korrupció és a feketék hiánya miatt a szavazati jogokkal rendelkező tagok között az anya szervezetében, a Hollywood Foreign Press Association (HFPA) -ben. Ez ipari bojkottokhoz vezetett, Tom Cruise visszaküldte az elismeréseit, és a show-t 2022-ben nem sugározták. 2023. januárjában visszatért a NBC-re egy próbaadásra, amelyet a Nielsen-adatok szerint csak 6,3 millió néző nézett, szemben az 2020-ban elért 18,4 millióval.

2023 júniusában, hat hónappal a következő ceremónia előtt Bowley és a Penske Media teljes mértékben felvásárolta a Golden Globe-díjakat. Jay Penske vezetése alatt az első hat év közvetítési jogait az CBS és a Paramount+ streaming platformnak adták el.

A Nielsen elemzői szerint a legutóbbi Golden Globe-díjátadót, amelyet január 7-én sugároztak, 9,5 millió néző nézte, ami 51%-kal több, mint az előző évben. Ez a nézőszám jelentős növekedése Bowley számára is előnyös volt, mivel az Eldridge Industries-en keresztül részesedése van az Oscar-díjnyertes A24 termelői vállalatban, amely aznap este három Golden Globe-ot nyert "The Tender Bar" című sorozatáért (Eli Wongal a Netflixen).

Sikeres befektetés a „Los Angeles Dodgers”-be

Semmi sem jellemzi Bowley innovatív számításait jobban, mint befektetései a profi sportba. Az üzletember egész életében lelkes bázisballszurkoló volt, gyerekkorában a „Baltimore Orioles” Kell Ripken Jr.-jének csodálója volt. Bowley érdeklődése a „Los Angeles Dodgers” csapatára 2011 júniusában ébredt fel, amikor csődöt jelentettek be. A korábbi tulajdonos, Frank McCourt összeütközésbe került a liga vezetésével, és csapatának 150 millió dollárra volt szüksége játékosok és személyzet fizetésére. Ugyanebben az évben novemberben McCourt bírósági megállapodást kötött a franchise és a közvetítési jogok eladásáról.

Bowley évek óta hitelt nyújtott a produceri cégeknek, és megértette a „Los Angeles Dodgers” médiaszórás jogainak értékét. Ezenkívül üzletemberként tudta, hogy az üzlet részben alulértékelt lesz. A Guggenheim Partners-nél dolgozva, közösen Walterrel, 2012-ben rekordösszegű vásárlást hajtottak végre a csapatban - Bowley 20%-os tulajdonrészének személyes tulajdonába került a klub, és további 7%-át az Eldridge Industries-n keresztül irányította. Azonnal nagy kiadásokba kezdtek: az első nyár után a csapatba hoztak magas fizetésű sztárokat, mint Adrian Gonzalez és Hanley Ramirez - mindezt azért, hogy több nézőt vonzanak a stadionok lelátóira, és ami még fontosabb, a televíziós képernyők elé. 2013-ban a „Los Angeles Dodgers” eladta mérkőzéseinek közvetítési jogait a Time Warner Cable cégnek 8,4 milliárd dolláros elképesztő áron, 25 évre. A mérkőzések közvetítésére a SportsNet LA hálózatot hozták létre.

Bowley sikeresen megvásárolta a Chelsea FC-t Abramovich-tól (bár a klubnak jelenleg komoly problémái vannak)

Tíz évvel azután, hogy saját részesedést vásárolt a „Los Angeles Dodgers”-ban, és egy évvel azután, hogy 2021-ben részesedést szerzett a „Los Angeles Lakers”-ben, Bowley nem hagyta ki a lehetőséget, hogy gyarapítsa sportgyűjteményét még egy sportos gyöngyszemmel. Roman Abramovich bejelentette, hogy eladja labdarúgócsapatát, a Chelsea FC-t, és a profitot a háború áldozatainak segítő alapnak ajánlja fel. Bowley az angol Premier League-be 2010-es évek elején kezdett el érdeklődni, amikor Londonban ingatlanügyekkel foglalkozott. Az érdeklődését Jonathan Goldstein, a Guggenheim Partners európai ingatlanos részlegének volt vezetője és jelenlegi vezérigazgatója, a Cain International nyújtotta be. 2019-ben Bowley közel 3 milliárd dollárért ajánlotta fel Abramovichnak a legendás klubot, de akkor a orosz milliárdos elutasította az ötletet. Három évvel később azonban, amikor a dolog komolyan kezdett tűnni, mint egy ügyes befektető, Bowley újra cselekedett. 2022 májusában a franchise bejelentette, hogy a klubot Bowley, Walter, Weiss és a Clearlake Capital magánvállalkozói alap vezette befektetői csoportnak adják el. Az ügylet részeként a csapatot 3,1 milliárd dollárra értékelték.

"A Premier League gyakorlatilag minden országban sugározza a mérkőzéseit. Úgy gondolom, hogy az egyetlen országok, ahol nem mutatják be, Észak-Korea és Oroszország" - mondja az Eldridge Industries vezetője. "Ez rendkívül jól illeszkedik az Amerikai Egyesült Államokban a televíziós sugárzási idősávjába, mert szombaton reggel nincs különösebb konkurencia".

Bowley csoportja több mint 1,3 milliárd dollárt költött arra, hogy sztárjátékosokat csábítson a Chelsea FC-be, mint Enzo Fernandez és Moises Caicedo, de ellentétben a „Los Angeles Dodgers”-szal, ez nem hozott gyors sikert. A csapat, amely korábban mindig a bajnokság kulcsfontosságú résztvevője volt és harcolt a trófeákért, a 2022/2023-as szezonban csak a Premier League 12. helyét szerezte meg (ez a legrosszabb eredmény az elmúlt 29 évben), és az idei évben is csak a 11. helyen áll. Az első szezonban, Bowley vezetésével, két edzőt is elbocsátottak.

Teszári Zoltán cége vásárolja meg a Telekom Romaniát

Romániai magyar üzletember, Teszári Zoltán cége vásárolja meg a Telekom Romániát - közölte hétfőn a Digi Romania.
2024. 05. 28. 12:00
Megosztás:

Nőtt a román GDP-arányos költségvetési hiány áprilisban

Románia GDP-arányos költségvetési hiánya 3,24 százalékra nőtt áprilisban - közölte a bukaresti pénzügyminisztérium hétfőn.
2024. 05. 28. 11:30
Megosztás:

Újabb jogszabályt hagyott jóvá az EU tanácsa

Az Európai Unió Tanácsa véglegesen jóváhagyta a nettó nulla kibocsátású iparról szóló jogszabályt, amelynek célja az, hogy az EU belső piaca alkalmas legyen megvalósítani az ipar szén-dioxid-mentességét - tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.
2024. 05. 28. 11:00
Megosztás:

3 hasznos tanács, ha hosszú távra tervezel a napelemmel

A klímaváltozás által előidézett problémák egyre többeket sarkallnak egy fenntarthatóbb életvitelre. Már a kisebb lépésekkel, mint a komposztálással, vagy a nejlonzacskók kerülésével is sokat segíŧünk a természetnek, de vannak olyanok, akik a következő szintre emelik a fenntarthatóságot.
2024. 05. 28. 10:30
Megosztás:

Ennyit költ egy átlagos magyar ember a TV nézésre - És Ön?

Szinte minden háztartásban van legalább egy tévé, minden harmadik magyar két készülékkel is rendelkezik, viszont a legtöbben maximum 150 ezer forintot szánnak rá – derült ki egy friss kutatásból. A Hisense legújabb felmérése rávilágított arra, hogy a magyarok jelentős része továbbra is elsősorban hagyományos tévénézésre használja a készülékét, habár ez csökkenő tendenciát mutat 2022 ősze óta, miközben a streaming szolgáltatásokat többen használják. Új készülék vásárlásakor a magyaroknak az ár a legfontosabb szempont, de mindössze a megkérdezettek 17 százaléka tervezi új tévé beszerzését.
2024. 05. 28. 10:00
Megosztás:

A DTX előértékesítése 300%-os hozamot ígér, és ígéretes ártrenddel vonzza a Chainlink és XRP befektetőket

Az SEC jóváhagyta az Ethereum spot ETF-et 2024 májusának utolsó hetében, ami jelentős mérföldkövet jelent a befektetési táj számára a prominens altcoinok, például a Chainlink (LINK) és az XRP esetében.
2024. 05. 28. 09:30
Megosztás:

Az Algotech eladta a végső bónusz kör 30%-át, dominálva a Near Protocol és a Chainlink piacát

A blokklánc világában az innováció zúgása hallatszik, és az előértékesítések gyakran az első csatatér, ahol az ígéretes projektek bemutatják potenciáljukat. Az Algotech, az előértékesítési piac feltörekvő csillaga, nemrégiben azzal került a hírekbe, hogy eladta végső bónuszkörének megdöbbentő 30%-át, ezzel magára hagyva olyan jól ismert szereplőket, mint a Near Protocol és a Chainlink. Nézzük meg közelebbről, mi teszi az Algotechot ilyen lenyűgöző erővé.
2024. 05. 28. 09:00
Megosztás:

Kicsit erősödött a forint

Halvány erősödést ért el kedd reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző délutáni jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 28. 08:30
Megosztás:

Letették a Nyíregyházi Iparfejlesztési Alap beruházásában megvalósuló Multifunkciós termelő és logisztikai inkubátor alapkövét

A Nyíregyháza városával hagyományosan jó kapcsolatra és együttműködésre alapozva a XANGA Cégcsoport és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata – az MFB Invest Zrt-vel együttműködésben - létrehozta a Nyíregyházi Iparfejlesztési Alapot, amely a közösen kialakított fejlesztési stratégia mentén valósít meg több beruházást. Ez a projekt is ennek az együttműködésnek az eredménye.
2024. 05. 28. 08:00
Megosztás:

Nancy Pelosi a FIT21 kriptovaluta törvény mellett szavazott, elindul a kripto rally – készülj ezekkel a top altcoinokkal

Egy monumentális mérföldkő a kriptovaluta piacon az Egyesült Államokban. A Képviselőház elfogadott egy jelentős kriptovaluta törvényt, amely egyértelmű szabályozási keretet hoz létre az iparág számára. A törvényjavaslat kétpárti támogatást kapott, 71 demokrata, köztük Nancy Pelosi, szavazott mellette. Ez a bikapiaci kriptohír kiemeli a befektetési osztály változó megítélését.
2024. 05. 28. 07:00
Megosztás:

Változásokat jelent be a Train Hungary vezetőségében a GRAMPET Csoport Călin Grațian vezérigazgató menesztését követően

A GRAMPET Csoport, Közép- és Délkelet-Európa legnagyobb román tulajdonú magánvasúti holdingja bejelentette, hogy változások történtek a vállalatcsoporthoz tartozó, többek között Magyarországon, Horvátországban és Szlovéniában működő Train Hungary vezetőségében.
2024. 05. 28. 06:30
Megosztás:

Nyíregyházán építkezik a Xanga csoport

Termelő és logisztikai inkubátorcsarnok épül a Xanga csoport és Nyíregyháza önkormányzatának együttműködésében a város ipari parkjában, a mintegy négymilliárd forint értékű befektetés alapkövét hétfőn tették le a nyírségi megyeszékhelyen - közölte a cégcsoport az MTI-vel.
2024. 05. 28. 06:00
Megosztás:

Furcsa számok és a viszontbiztosítók

Furcsa számokat olvashattunk az elmúlt napokban az amerikai gazdasággal kapcsolatban. Miközben a 2008-2009-es válság óta a legtöbb háztartás tart részvényt (62 százalék, Gallup), addig az amerikaiak fele (49 százalék, Guardian) gondolja azt, hogy az amerikai piacok idén eddig csökkentek, miközben pl. az S&P500 eddig 11,4 százalékot emelkedett.
2024. 05. 28. 05:30
Megosztás:

Partneri együttműködést kötött az Auchan és az MLSZ

Játszani csak szívből. Vásárolni csak OKAuchan.” szlogennel kötött partneri együttműködést az Auchan és az MLSZ, amelynek keretében a kiskereskedelmi lánc hivatalosan is a magyar labdarúgó-válogatott partnere az idei Európa-bajnokság ideje alatt. Május 27. és július 14. között a Bizalomkártyás vásárlók 10 000 forint feletti vásárlás esetén napi és heti nyereményjátékokon vehetnek részt, a kampány végén pedig valamennyi vásárló között 1 millió Bizalompontot is kisorsolnak, ami egy az egyben levásárolható.
2024. 05. 28. 05:00
Megosztás:

Minden, amit a mikrotanúsítványokról tudni érdemes

Új kategória jelent meg az elmúlt hónapokban az oktatási palettán, a mikrotanúsítványok rendszere. Ezek olyan rövid képzések, amelyeken a résztvevők célirányosan fejleszthetik azokat az ismereteiket, készségeiket és kompetenciáikat, amelyekre a személyes és szakmai fejlődésükhöz szükségük van.
2024. 05. 28. 04:30
Megosztás:

Magyar program segíthet a meddő pároknak: ITT a Garantált Gyermek Program

A legfrissebb adatok szerint ma hazánkban 300.000 meddő pár él, a statisztikák pedig évről évre romlanak. A férfiaknál a nemzőképtelenség, a nőknél pedig a meddőség folyamatosan növekvő számú populációt érint és az elmúlt évtizedekben a nyugati típusú, modern társadalmak legjelentősebb súlyú betegségévé vált.
2024. 05. 28. 04:00
Megosztás:

Ekkora büntetést kell fizetni a CSOK Pluszra, ha megsértjük az előírásokat

A CSOK Plusz egy kedvező, legfeljebb 3 százalékos kamatozású támogatott lakáshitel, ráadásul tartozáselengedés is kapcsolódhat hozzá. A kedvezményekért cserébe azonban számos feltételt kell teljesítenünk, melyek megsértésekor büntetőkamattal növelten kell visszafizetnünk a kapott kamattámogatást és tartozáselengedést. A Bankmonitor szakértői kiszámolták ennek összegét.
2024. 05. 28. 03:30
Megosztás:

A legtöbb magyar ebbe a három országba utazik nyaralni idén!

Az Insura.hu legfrissebb felmérése szerint idén nyáron az ügyfelek 56 százaléka tervez külföldi utazást, többségük legalább egy hetes út keretében teszi majd ezt. A biztosításközvetítő társaság utasbiztosítási statisztikái szerint a nyaralási utazások az esetek felében Horvátországba, Olaszországba vagy Ausztriába irányulnak. Az utazni vágyók idén a tavalyinál 7-8 százalékkal magasabb utasbiztosítási díjakkal számolhatnak.
2024. 05. 28. 03:00
Megosztás:

A Dogecoin (DOGE) és Shiba Inu (SHIB) ára lemarad, miközben a Rollblocknak (RBLK) tízszeres nyereséget jósolnak júniusra

Számos altcoin piacán a kriptovaluták ára egyre ingadozóbbá válik. A mém érmék piacán a két vezető, a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) konszolidációs jeleket mutat, amit a lendület hiányaként lehet értelmezni. Ezzel szemben egy másik előértékesítési érme azt jelzi, hogy ez lehet a legjobb kripto, amit ebben a negyedévben érdemes vásárolni. Ez az új gyöngyszem, a Rollblock (RBLK) vonzereje abban rejlik, hogy hogyan oldja meg az online játék világában felmerülő problémákat. Olvass tovább a részletes információkért!
2024. 05. 28. 02:30
Megosztás:

Az a nyugdíjas nyer sokat, aki mindig korán ébred

"A korai madár kapja meg a féreg helyett a milliókat!" – Az idősek titkos fegyvere a meggazdagodásért!
2024. 05. 28. 02:00
Megosztás: