A Dogecoin piaci kapitalizációja ismét 10 milliárd dollár fölött - Jövőre jöhet a 1 dolláros árfolyam?

A Dogecoin ismét a rivaldafénybe került, aminek köszönhetően a népszerű kutyás token értéke elérte a 0.072 dollárt.

A Dogecoin piaci kapitalizációja ismét 10 milliárd dollár fölött - Jövőre jöhet a 1 dolláros árfolyam?

Az előző 24 óra során ugyan látható volt némi gyengülés (1.3%), az előző hónapban a DOGE értéke így is közel 20%-kal emelkedett.

Ennek ellenére 2023 nem volt könnyű év a legnépszerűbb kutyás token számára, hiszen az árfolyam az év első napjaiban gyakorlatilag a jelenlegi szinten mozgott.

Ennek ellenére nem csupán az előző havi emelkedés mértéke, hanem a napi kereskedési volumen növekedése is optimizmusra adhat okot. Az előző hét során ugyanis utóbbi mértéke többször is képes volt meghaladni az 1 milliárd dollárt.

Dogecoin előrejelzés: meddig tarthat a kutyafutam?

A DOGE jelenlegi árfolyama két lényeges dologra mutat rá: egyrészt az előző időszak bikafutamának üteme lassulóban van, másrészt továbbra is kimagasló az érdeklődés a Dogecoin iránt.

Más szóval Elon Musk kedvenc kutyás tokenjébe továbbra is érdemes lehet némi óvatosság mellett befektetni.

dogecoin árfolyam grafikon

Ábránkon a sárgával jelölt 30 napos mozgóátlag erősödő trendet mutat és hamarosan keresztezheti a kék vonallal jelölt 200 napos mozgóátlagot. Amennyiben ez valóban megtörténik, az egy úgynevezett “aranykeresztet” fog eredményezni, ami a legtöbb esetben a bikáknak kedvező jel.

Szintén beszédes, hogy az RSI (relatív erősségi index) a megtorpanást követően is a 65 körüli értéken tudott maradni. Vagyis jelenleg a vásárlóerőben nincs lényegesebb változás.

Az ábrán látható zölddel jelölt támasz szint alapján továbbá arra lehet következtetni, hogy egyre több befektető hajlandó akár magasabb áron is megvásárolni a DOGE-ot.

Erre a legjobb példát úgy láthatjuk, ha a mostani napi kereskedések volumenét összehasonlítjuk az egy hónappal ezelőtt látott értékekkel. 

Ahogy azt említettük az előző napokban a napi 1 milliárd dollár is többször előfordult. Ezzel szemben 30 nappal ezelőtt átlagosan 150-200 millió dolláros volumeneket láthatunk.

A Dogecoin esélyeit tovább erősíti, hogy jellemzően az év utolsó heteiben a kriptoszektor egy visszafogottabb bikafutamon szokott átesni. 

Ennek ellenére fundamentális oldalról nem feltétlenül okos ötlet arra számítani, hogy a DOGE képes lesz túlszárnyalni a szektort.

A kimagasló teljesítményre az egyetlen reális ok az lehet, ha az X-en végül bevezetésre kerülnek a kriptofizetések, és az elfogadott tokenek között a DOGE is szerepelni fog. 

Azonban túl sok eseményre, fejlesztésre vagy felhasználási módra jelenleg nem lehet számítani, így a radikális növekedés lehetősége ismét elsősorban Musk kezében van.

Ennek ellenére a teljes szektort érintő események a Dogecoin értékére is hatással lehetnek, aminek köszönhetően leírni sem érdemes a kutyás tokent.

Mennyire erős a DOGE? Hála a Meme Kombatnak most megtudhatod

A Dogecoin népszerűségét felesleges lenne megkérdőjelezni. A mém token régóta a kriptoszektor élvonalában mozog, aminek köszönhetően mérete alapján továbbra is a 10. legnagyobb kriptonak számít.

Elsősorban azonban pontosan ezért tűnik valószínűtlennek, hogy a befektetők a korábbihoz hasonló bevételt tudjanak elérni DOGE-dzsal.

Éppen ezért lehet érdemes olyan alternatívákat is megfontolni amilyen a Meme Kombat. Ez a teljesen új ERC-20 altcoin ráadásul képes egy fedél alá hozni az összes népszerű mém kriptot. A legjobb pedig az, hogy különböző csaták során még az is megtudható, hogy melyik mém token a legerősebb.

meme coin

A jelenleg előértékesítési szakaszában lévő projekt gyűjtése még csupán néhány hete indult, ennek ellenére mostanáig több mint 1.2 millió dollárt sikerült elérni az MK eladásával.

Ennek oka elsősorban az, hogy az ökoszisztéma aktív és passzív jövedelemszerzésre egyaránt lehetőséget kínál.

A vásárolt MK tokenjeidet lekötheted, amivel éves szinten 112% hozamot érhetsz el. Vagyis amennyiben a Meme Kombat képes megőrizni értékét, abban az esetben egyetlen év alatt a befektetésedet megduplázhatod.

Bár jelenleg nem elérhető, a fejlesztők ígérete szerint stakelésre már a listázást megelőzően lehetőség lesz, így közvetlenül a vásárlás után le is tudod kötni az MK tokenjeidet.

Ez azonban nem minden, hiszen a passzív bevételek mellett különböző fogadásokkal további profitot érhetsz el.

A Meme Kombat első évadában, ami a listázással egy időben indul, összesen 11 mém méri majd össze tudását. Ezeket a harcokat egy mesterséges intelligencia fogja vezérelni és a felhasználók különböző fogadásokat tudnak majd kötni ezekre.

Nem csupán a lehetséges nyertest játszhatod meg, hanem a párviadalok számos elemét is. Ennek köszönhetően a közösség tagjaként egy egészen realisztikus élményben lehet majd részed a Meme Kombat harcainak köszönhetően.

Az MK ára lépcsőzetesen emelkedik, ezért ha kedvet kaptál a projekthez, érdemes minél hamarabb beszerezned néhány tokent.

Ehhez mindössze egy kriptotárcára, illetve ETH, USDT vagy BNB kriptokra van szükséged.

Amennyiben szeretnéd ezt a különleges play 2 earn kezdeményezést megismerni, látogass el a Meme Kombat magyar nyelven is elérhető weboldalára, még ma!

Érdekel a Meme Kombat

Ez is érdekelhet: 

Ünnepeld méltó módon a Bitcoin ETF érkezését a BTCETF-fel

7.4 milliárd Forintot bukhat az ETH shortoló

A legjobb kriptopénzek 1 dollár alatt

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

A munkahelyi változások ösztönzőek lehetnek a dolgozókra nézve

Globálisan a munkavállalók csaknem fele (45 százalék) úgy érzi, hogy az elmúlt évben jelentősen megnőtt a munkaterhelése, kétharmaduk pedig bizonytalannak érzi helyzetét a munkahelyi változások felgyorsulása miatt, mindez a készségeik hosszú távú fejlesztésére ösztönzi a dolgozókat - derült ki a PwC Global Workforce Hopes & Fears felméréséből, amelynek eredményeiről a nemzetközi tanácsadó cég kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t.
2024. 06. 25. 22:30
Megosztás:

Jelzáloglevél-csereaukciót tartott az MBH Jelzálogbank

Sikeres tőzsdei jelzáloglevél-csereaukciót tartott kedden az MBH Jelzálogbank, a beérkezett, összesen 9,6 milliárd forint ajánlatból 5,6 milliárd forintot fogadott el - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 06. 25. 22:00
Megosztás:

A növekedés legfőbb hajtóereje lehet idén a kiskereskedelem

Több éves visszaesés után helyreállni látszik a fogyasztói bizalom, így a kiskereskedelem lehet a gazdasági növekedés legfőbb hajtóereje idén - mondták az MBH Bank keddi sajtórendezvényén a hitelintézet szakértői Budapesten.
2024. 06. 25. 21:30
Megosztás:

Leányvállalatokat értékesít a Gloster Infokommunikációs Nyrt.

Hatékonysága növelése, jövedelmezősége javítása érdekében megtisztítja portfólióját a Gloster Infokommunikációs Nyrt., amely eladja egyes kisebb leányvállalatait és a vételárból a gyorsan növekvő nagyobb leányvállalataiban szerez további üzletrészeket - közölte az informatikai szolgáltató cég kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 06. 25. 21:00
Megosztás:

Elindítják a balatoni elsősegély-szolgálatot a Magyar Vöröskereszt önkéntesei

Szerdán indítják el idei balatoni elsősegélynyújtó szolgálatukat a Magyar Vöröskereszt önkéntesei 13 tóparti település 19 strandján - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.
2024. 06. 25. 20:30
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 06. 25. 20:00
Megosztás:

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Csökkenéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2024. 06. 25. 19:30
Megosztás:

Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 273,41 pontos, 0,39 százalékos emelkedéssel, 70 647,04 ponton zárt kedden.
2024. 06. 25. 19:00
Megosztás:

Romlottak a német ipar exportvárakozásai júniusban

A német feldolgozóipari vállalatok júniusban az előző havinál valamivel kedvezőtlenebbül ítélték meg exportlehetőségeiket a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete havi rendszerességgel végzett felmérésének kedden közzétett adatai alapján.
2024. 06. 25. 18:30
Megosztás:

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre július 16-tól

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kell kötni július 16-tól a mikromobilitási eszközökre, ilyen például a Segway vagy elektromos roller; egyes biztosítók már megjelentek díjtarifáikkal, mások még a végleges kormányrendeletre várnak - tájékoztatta a Grantis Hungary Zrt. tanácsadó szakértője az MTI-t kedden.
2024. 06. 25. 18:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok kedden.
2024. 06. 25. 17:30
Megosztás:

Idén negyedik alkalommal született új ipari napelemes rekord

A Mavir jelenlegi elszámolási mérési adatai szerint hétfőn déltájban felülmúlta a 3190 megawattot az 50 kW feletti naperőművek termelése, az új negyedórás csúccsal idén negyedszer dőlt meg az ipari létesítmények rekordja - tette közzé kedden az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook oldalán.
2024. 06. 25. 17:00
Megosztás:

Zűrösen indulhat az e-rollerek kötelező biztosítása

Július 16-tól kötelező felelősségbiztosítást kötni az olyan mikromobilitási eszközökre, mint például az elektromos roller. A biztosítók egy része már közzétette az új díjakat, amelyek egy évre jellemzően 5-25 ezer forint között vannak. A részleteket szabályozó kormányrendelet azonban egyelőre nem jelent meg, így vakon tarifálnak, és olyan cég is akad, amelyik inkább megvárja a jogszabályt - írja a Bank360.hu.
2024. 06. 25. 16:30
Megosztás:

Van, ahol már felfelé mozdultak az ingatlanárak, máshol még nincs erre tér

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a fenntarthatóságra törekvés és környezetvédelem terén elért eredményeiért rangos elismerésben részesítette a rali Európa-bajnokság magyarországi versenyét, a Rally Hungaryt.
2024. 06. 25. 16:00
Megosztás:

Nőtt a román autóipar teljesítménye januártól májusig

Az év első öt hónapjában 8,3 százalékkal nőtt a román autóipar teljesítménye - közölte kedden a romániai autógyártók egyesülete (ACAROM).
2024. 06. 25. 15:30
Megosztás:

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 06. 25. 15:00
Megosztás:

Gyorsult a spanyol GDP-növekedés az első negyedévben

Gyorsult a spanyol GDP-növekedés az első negyedévben negyedéves és éves összevetésben is az ország statisztikai hivatalának (INE) kedden ismertetett végleges számításai szerint.
2024. 06. 25. 14:30
Megosztás:

Májusban csökkent a munkanélküliség Lengyelországban

Lengyelországban az elemzői várakozásoknak megfelelő ütemben csökkent a munkanélküliségi ráta májusban havi összevetésben - közölte a lengyel statisztikai hivatal (GUS) kedden.
2024. 06. 25. 14:00
Megosztás:

Elérte a teljes keret felét a vállalati e-autó programban igényelt támogatások összege

A vállalkozások idén februártól jövő tavaszig kérhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást tisztán elektromos személygépkocsi, teherautó vagy kisbusz beszerzéséhez. Mostanáig több mint 3200 cég igényelt forrást mintegy 3900 jármű megvásárlásához, több mint ezer pályázatról már a támogatói döntések is megszülettek. A beérkezett kérelmek együttesen mára lefedik a teljes, 30 milliárd forintos keretösszeg felét - jelentette be kedden az Energiaügyi Minisztérium (EM).
2024. 06. 25. 13:30
Megosztás:

Július 1-jétől megszűnik a kötelező akciózás

A kötelező akciózással - amelynek köszönhetően a családok olcsóbban juthattak olyan alapvető élelmiszerekhez, mint a kenyér, a hús, a tej vagy a különböző zöldségfélék - a kormány letörte, majd alacsony szintre szorította a háborús inflációt. Az intézkedés elérte célját, így az július 1-jétől kivezetésre kerül, ugyanakkor a kormány a kiskereskedelmi árverseny fenntartása, élénkítése érdekében továbbra is működteti az online árfigyelő rendszert - jelentette be keddi közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 06. 25. 13:00
Megosztás: