A Dogecoin piaci kapitalizációja ismét 10 milliárd dollár fölött - Jövőre jöhet a 1 dolláros árfolyam?

A Dogecoin ismét a rivaldafénybe került, aminek köszönhetően a népszerű kutyás token értéke elérte a 0.072 dollárt.

A Dogecoin piaci kapitalizációja ismét 10 milliárd dollár fölött - Jövőre jöhet a 1 dolláros árfolyam?

Az előző 24 óra során ugyan látható volt némi gyengülés (1.3%), az előző hónapban a DOGE értéke így is közel 20%-kal emelkedett.

Ennek ellenére 2023 nem volt könnyű év a legnépszerűbb kutyás token számára, hiszen az árfolyam az év első napjaiban gyakorlatilag a jelenlegi szinten mozgott.

Ennek ellenére nem csupán az előző havi emelkedés mértéke, hanem a napi kereskedési volumen növekedése is optimizmusra adhat okot. Az előző hét során ugyanis utóbbi mértéke többször is képes volt meghaladni az 1 milliárd dollárt.

Dogecoin előrejelzés: meddig tarthat a kutyafutam?

A DOGE jelenlegi árfolyama két lényeges dologra mutat rá: egyrészt az előző időszak bikafutamának üteme lassulóban van, másrészt továbbra is kimagasló az érdeklődés a Dogecoin iránt.

Más szóval Elon Musk kedvenc kutyás tokenjébe továbbra is érdemes lehet némi óvatosság mellett befektetni.

dogecoin árfolyam grafikon

Ábránkon a sárgával jelölt 30 napos mozgóátlag erősödő trendet mutat és hamarosan keresztezheti a kék vonallal jelölt 200 napos mozgóátlagot. Amennyiben ez valóban megtörténik, az egy úgynevezett “aranykeresztet” fog eredményezni, ami a legtöbb esetben a bikáknak kedvező jel.

Szintén beszédes, hogy az RSI (relatív erősségi index) a megtorpanást követően is a 65 körüli értéken tudott maradni. Vagyis jelenleg a vásárlóerőben nincs lényegesebb változás.

Az ábrán látható zölddel jelölt támasz szint alapján továbbá arra lehet következtetni, hogy egyre több befektető hajlandó akár magasabb áron is megvásárolni a DOGE-ot.

Erre a legjobb példát úgy láthatjuk, ha a mostani napi kereskedések volumenét összehasonlítjuk az egy hónappal ezelőtt látott értékekkel. 

Ahogy azt említettük az előző napokban a napi 1 milliárd dollár is többször előfordult. Ezzel szemben 30 nappal ezelőtt átlagosan 150-200 millió dolláros volumeneket láthatunk.

A Dogecoin esélyeit tovább erősíti, hogy jellemzően az év utolsó heteiben a kriptoszektor egy visszafogottabb bikafutamon szokott átesni. 

Ennek ellenére fundamentális oldalról nem feltétlenül okos ötlet arra számítani, hogy a DOGE képes lesz túlszárnyalni a szektort.

A kimagasló teljesítményre az egyetlen reális ok az lehet, ha az X-en végül bevezetésre kerülnek a kriptofizetések, és az elfogadott tokenek között a DOGE is szerepelni fog. 

Azonban túl sok eseményre, fejlesztésre vagy felhasználási módra jelenleg nem lehet számítani, így a radikális növekedés lehetősége ismét elsősorban Musk kezében van.

Ennek ellenére a teljes szektort érintő események a Dogecoin értékére is hatással lehetnek, aminek köszönhetően leírni sem érdemes a kutyás tokent.

Mennyire erős a DOGE? Hála a Meme Kombatnak most megtudhatod

A Dogecoin népszerűségét felesleges lenne megkérdőjelezni. A mém token régóta a kriptoszektor élvonalában mozog, aminek köszönhetően mérete alapján továbbra is a 10. legnagyobb kriptonak számít.

Elsősorban azonban pontosan ezért tűnik valószínűtlennek, hogy a befektetők a korábbihoz hasonló bevételt tudjanak elérni DOGE-dzsal.

Éppen ezért lehet érdemes olyan alternatívákat is megfontolni amilyen a Meme Kombat. Ez a teljesen új ERC-20 altcoin ráadásul képes egy fedél alá hozni az összes népszerű mém kriptot. A legjobb pedig az, hogy különböző csaták során még az is megtudható, hogy melyik mém token a legerősebb.

meme coin

A jelenleg előértékesítési szakaszában lévő projekt gyűjtése még csupán néhány hete indult, ennek ellenére mostanáig több mint 1.2 millió dollárt sikerült elérni az MK eladásával.

Ennek oka elsősorban az, hogy az ökoszisztéma aktív és passzív jövedelemszerzésre egyaránt lehetőséget kínál.

A vásárolt MK tokenjeidet lekötheted, amivel éves szinten 112% hozamot érhetsz el. Vagyis amennyiben a Meme Kombat képes megőrizni értékét, abban az esetben egyetlen év alatt a befektetésedet megduplázhatod.

Bár jelenleg nem elérhető, a fejlesztők ígérete szerint stakelésre már a listázást megelőzően lehetőség lesz, így közvetlenül a vásárlás után le is tudod kötni az MK tokenjeidet.

Ez azonban nem minden, hiszen a passzív bevételek mellett különböző fogadásokkal további profitot érhetsz el.

A Meme Kombat első évadában, ami a listázással egy időben indul, összesen 11 mém méri majd össze tudását. Ezeket a harcokat egy mesterséges intelligencia fogja vezérelni és a felhasználók különböző fogadásokat tudnak majd kötni ezekre.

Nem csupán a lehetséges nyertest játszhatod meg, hanem a párviadalok számos elemét is. Ennek köszönhetően a közösség tagjaként egy egészen realisztikus élményben lehet majd részed a Meme Kombat harcainak köszönhetően.

Az MK ára lépcsőzetesen emelkedik, ezért ha kedvet kaptál a projekthez, érdemes minél hamarabb beszerezned néhány tokent.

Ehhez mindössze egy kriptotárcára, illetve ETH, USDT vagy BNB kriptokra van szükséged.

Amennyiben szeretnéd ezt a különleges play 2 earn kezdeményezést megismerni, látogass el a Meme Kombat magyar nyelven is elérhető weboldalára, még ma!

Érdekel a Meme Kombat

Ez is érdekelhet: 

Ünnepeld méltó módon a Bitcoin ETF érkezését a BTCETF-fel

7.4 milliárd Forintot bukhat az ETH shortoló

A legjobb kriptopénzek 1 dollár alatt

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Gáz ára 2024 kalkulátor, mennyibe kerül 1 köbméter földgáz?

Lakossági gáz ára 2024 Magyarország. Gázár kalkulátor 2024 és gázszámla magyarázat, hogy mindenki értse, hogy mennyibe kerül egy köbméter (m3) földgáz úgy, hogy a számlán közben átalakul MegaJoul-lá (MJ)? Gáz ára 2024 táblázat és videós magyarázat.
2023. 11. 29. 02:00
Megosztás:

Hőszivattyú? Tényleg ez a megoldás az olcsó vagy akár nulla rezsire?

Számtalan fűtési és hűtési megoldás közül választhatunk napjainkban, de miért érdemes éppen a hőszivattyúk mellett dönteni?
2023. 11. 29. 01:01
Megosztás:

Decemberben nagy meglepetés éri a kriptósokat

Fantasztikus éve volt a bitcoinnak, hiszen a januári mélyponttól kezdve az árfolyam mostanáig több mint a duplájára emelkedett. Ez pedig nem csak azért elképesztő teljesítmény, mivel ez annak ellenére valósult meg, hogy több botrány és per is övezte 2023-ban a szektort.
2023. 11. 29. 00:01
Megosztás:

Pluszban zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Emelkedéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 11. 28. 23:30
Megosztás:

Biztonságosabb lett a kerékpáros közlekedés a Szent István körúton

Biztonságosabb lett a kerékpáros közlekedés a Margit híd és a Nyugati pályaudvar között a Szent István körúton, körbeért a nagykörúti kerékpáros útvonal a Margit híd budai hídfője és Újbuda-központ között - közölte kedden az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
2023. 11. 28. 23:00
Megosztás:

Biztosított Magyarország energiaellátása

Biztosított Magyarország energiaellátása, az öt nagy hazai gáztároló fel van töltve, a rezsivédelmet fenntartja a kormány - mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés Gazdasági bizottsága előtt kedden Budapesten.
2023. 11. 28. 22:30
Megosztás:

Megdől a beruházási és az exportrekord Magyarországon

Idén is megdől a beruházási és az exportrekord Magyarországon, az országba érkező működőtőke a tavalyi duplája, 13 milliárd euró lesz, a magyar kivitel a 2022-es 142 milliárd euróról 150 milliárd euróra nő - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, miután átadták a Masterplast észak-olaszországi Calernóban 3 millió euróból megépült polisztirol hőszigetelőanyag-gyártó üzemét.
2023. 11. 28. 22:00
Megosztás:

Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás kedden Csepelen, a kormány és a kerületi önkormányzat támogatásából, az Egészséges Budapest Program fejlesztéseként.
2023. 11. 28. 21:30
Megosztás:

Csökkent a német vállalatok foglalkoztatási hajlandósága

Németországban csökkent a vállalatok foglalkoztatási hajlandósága novemberben a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének felmérése szerint.
2023. 11. 28. 21:00
Megosztás:

Jövőre kiszámíthatóbb feltételek között gazdálkodhatnak az önkormányzatok

Az ideinél kiszámíthatóbb, nyugodtabb feltételek között gazdálkodhatnak jövőre a költségvetési szervek és az önkormányzatok - jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) államháztartási szabályozásért, humán és önkormányzati költségvetésért felelős helyettes államtitkára kedden, a Magyar Államkincstár (MÁK) XXIII. Önkormányzati Költségvetési- és Adókonferenciájának sajtótájékoztatóján, Egerben.
2023. 11. 28. 20:30
Megosztás:

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány

Idén tizenegyedik alkalommal indította el az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége a sertéshús fogyasztását ösztönző kampányát.
2023. 11. 28. 20:00
Megosztás:

Vegyesen zártak a nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2023. 11. 28. 19:30
Megosztás:

Működési hatékonyság növelő programot indít a Gloster

A társaság Gloster Level UP néven kétéves, komplex vállalatfejlesztési programot indít januártól, melynek célja, hogy kiaknázzák a megvásárolt társaságok közti szinergiákat és egy hatékonyabban működő, integrált szervezetet hozzanak létre.
2023. 11. 28. 19:00
Megosztás:

Ma az OTP felminősítése húzta magával a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1288,16 pontos, 2,30 százalékos emelkedéssel, 57 176,11 ponton zárt kedden.
2023. 11. 28. 18:30
Megosztás:

Lezárult a Körtvélyesi szivattyútelep átépítése

Jelentősen javul Hódmezővásárhely térségének vízgazdálkodási állapota a több mint hatvanéves Körtvélyesi szivattyútelep átépítésének köszönhetően, amely uniós támogatással csaknem 3 milliárd forintból valósult meg.
2023. 11. 28. 18:00
Megosztás:

Nyolc év után újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között

Nyolc év után, napi 5 vonatpár közlekedtetésével újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.
2023. 11. 28. 17:30
Megosztás:

Kell a társadalmi innováció

A társadalmi innováció segít újszerű, modellértékű válaszokat adni a helyben felmerülő kihívásokra - hangsúlyozta Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a KIM és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő EaSI Nemzeti Kapcsolattartó Pontja szervezésében megvalósuló Új utakon című társadalmi innovációs konferencián kedden, Budapesten.
2023. 11. 28. 17:00
Megosztás:

A magyar bankrendszer stabil és ellenálló

A magyar bankrendszer stabil és ellenálló, idei profitja kiugró mértékű lehet, de a következő évek során csökkenhet - mondta Dancsik Bálint főosztályvezető a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi stabilitási jelentésének keddi online ismertetőjén.
2023. 11. 28. 16:30
Megosztás:

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2023. 11. 28. 16:00
Megosztás:

Csődközelből az európai hódításig: így lett nemzetközi siker a 30 éves R-Water

Nagy Ervin 30 évvel ezelőtt édesapja akasztói szódásüzemében indította el azt a vállalkozást, amely ma évi egymilliárdos árbevétellel működik, és 13 országba szállít izotonóniás, sport- és vitaminitalokat. Az alapanyagok, a beszállítók, a tulajdonosok, a munkavállalók és az ötletek is magyarok ebben a cégben. Az Absolute Live és Power Fruit márkákat is jegyző vállalkozás a Coca Cola és a Pepsi összefogását és a kiskermultik piacralépését is túlélte, jelenleg pedig már egy Európában is egyedülálló üzemben készítik egészséges termékeiket.
2023. 11. 28. 15:45
Megosztás: