Álomotthon a szerződéskötéstől a kulcsrakész átadásig 6-8 hónap alatt

A CSOK Plusz új és kedvező lehetőségeket nyit a korszerű otthonteremtésben.

Álomotthon a szerződéskötéstől a kulcsrakész átadásig 6-8 hónap alatt

A 2024-től életbe lépő CSOK Plusz program új fejezetet nyit a magyar családok otthonteremtési lehetőségeiben. A kamattámogatott lakáshitel összege 2023 végén kivezetett CSOK-hoz képest több mint háromszorosára emelkedik. Ez a változás különösen az alacsonyabb jövedelmű családok számára jelenthet megkönnyebbülést, mert a kedvezményes hitelkonstrukcióval a piaci kamatozású hiteleknél jóval kedvezőbb feltételekkel juthatnak saját otthonhoz. Ebben az új otthonteremtési környezetben a könnyűszerkezetes családi házak, készházak, lakóházként engedélyezhető mobil- és modulházak, mint gyorsan és rugalmasan megépíthető energiatakarékos otthonok, kiemelkedő lehetőséget jelentenek.

A könnyűszerkezetes technológiával felépülő családi házak – legyen szó készházról vagy akár lakóingatlanként engedélyeztetett modul épületről – gyors és energiatakarékos megoldást kínálnak az otthonteremtésre, ami különösen vonzó lehet azok számára, akik a CSOK Plusz program keretében szeretnének új építésű otthonba költözni.

A gyorsházak mellett a gyártócsarnokban előregyártott modulházak tervezése során lehetőség nyílik az egyedi igények figyelembevételére, így azok a családok is megtalálhatják a számukra ideális megoldást, akik jelenleg korlátozott költségvetéssel rendelkeznek, vagy a jövőben bővítést terveznek.

„Nyugat-Európában már elterjedt és Magyarországon is egyre többen ismerik fel a 4 évszakos modul/mobilházakban rejlő lehetőségeket. A mára egyre népszerűbb gyorsházak tervezése során ugyanakkor csak a fantázia szabhat határokat. Itt is lehetőség van az egyedi elképzelések megvalósítására az alapterület, az elrendezés, a külső-belső dizájn és a műszaki tartalom tekintetében is. És ami a legfontosabb: mindez a 2-3 hónapos engedélyeztetési procedúrával együtt mindössze 6-8 hónap alatt, modulházas kivitelezés esetén 3-4 hónap alatt kulcsrakészen megvalósítható, így a tulajdonosok, más technológiával történő építkezéssel ellentétben, rekordidő alatt beköltözhetnek az új, minden igényt kielégítő otthonukba” – avat be Pitkó István, a gyorsház és modulház építésben több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkező Proép-Technology Kft. tulajdonosa.

Használt lakásból új építésű házba egyszeri költözéssel

Az ingatlanpiaci trendek változásaival összhangban egyre több család tervezi a meglévő otthonának eladását annak érdekében, hogy egy új, saját igényeiknek megfelelő, energiatakarékos és modern családi házba költözzenek. Ez a tendencia különösen jellemző lesz 2024-ben, hiszen a fiatalok már ma is a gyors és kényelmes otthonteremtést részesítik előnyben. A gyorsházak és a 4 évszakos modul/mobilházak rugalmas ütemezést, gyors és energiatakarékos megoldásokat kínálnak az ügyfelek számára, lehetővé téve, hogy csak egyszer kelljen költözniük, méghozzá egyből az új otthonukba.

„Az ingatlanpiaci változásokra reagálva, cégünk egyedi megoldásokkal áll az ügyfelek rendelkezésére. Az utóbbi években azt látjuk, hogy folyamatosan szűkül az eladó telkek piaca, ezért első lépésként, még a telek megvásárlása előtt, segítünk az ügyfeleinknek az idevonatkozó szabályozás ellenőrzésében, és vázlatterv szinten elkészítjük a telekre illesztett alaprajzot is. Ez az elővigyázatosság segít az ügyfeleknek elkerülni az olyan befektetéseket, amelyek később nem valósíthatók meg a kívánt módon. A telek megvásárlását követően az építési engedélyeztetési folyamatot is gyorsan megkezdjük, és az előzetes finanszírozást követően az alapozási munkálatokat is elindítjuk. Így az ügyfeleink legtöbb esetben 3-4 hónapig a saját lakásukban maradhatnak, és csak egyszer kell költözniük, ami jelentősen csökkenti az otthonváltással járó stresszt és bizonytalanságot” – hangsúlyozza a szakértő, aki az ÉMI/NMÉ által engedélyezett fa- és fémváz szerkezetes Proép-Otthonokkal már több mint 1100 elégedett család otthonteremtési terveit valósította meg.

Településképbe illő kulcsrakész álomotthonok kényelmesen

A modern építészeti trendek ellenére Magyarországon szigorú szabályozások vonatkoznak a házak megjelenésére. Az esetek 70%-ában a településkép, az utcakép vagy a falusias jelleg megőrzése miatt nem engedélyezik a lapostetős házak építését. Ezt a kihívást felismerve, a Proép-Technology Kft. új megközelítést alkalmazva dolgozta ki az egyedi, Standard névre hallgató típusterveket, és készítette el a magastetős bemutatóházat Győrben.

“A lapos-, illetve nyeregtetős házak tervezése során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az épületek megfeleljenek a helyi építészeti előírásoknak, miközben modern és funkcionális otthont teremtenek. A fémvázas technológiánk mellett cégünk 2022-ben kidolgozott egy új, faváz szerkezetes, nyeregtetős típusház családot, mely költséghatékony kialakítása miatt még több család számára teszik lehetővé az otthonteremtést. Emellett teljes körű szolgáltatást kínálunk, ami magában foglalja a tervezéstől kezdve a kulcsrakész átadásig az összes szükséges lépést, beleértve a hitelügyintézést, a támogatások igénybevételét és a használatbavételi engedély megszerzését is” – fejtette ki a gyorshaz.hu oldalon több típustervet is kínáló cég vezetője.

Reggel érkeznek a modulok, délután már beköltözhet

Az építési technológia szempontjából ma már számos hasonlóság mutatkozik a hagyományos téglaházak és a könnyűszerkezetes lakóházak, készházak, moduláris házak felépítése között. A legfontosabb különbség szinte már csak a külső falazat anyagában fedezhető fel. A 4 évszakos, lakóházként engedélyezhető modulházak esetében a kulcsrakész épületet a gyártócsarnokban határidőre legyártják, ezzel jelentősen csökkentve az építési időt, a helyszínen keletkező zajt és hulladékot, valamint a kivitelezési költségeket.

„A modulházak tekintetében a legnagyobb különbség a gyorsabb építési folyamatban rejlik. A mobilotthonokat a máriakálnoki csarnokunkban, szabályozott körülmények között gyártjuk, és a helyszínre szállítva néhány óra alatt telepítjük. Ez lehetővé teszi, hogy a tulajdonosok már aznap délután birtokba vehessék az új otthonukat. A cégünk fennállása óta számos egyedi ügyféligényt oldottunk meg, és több mint 1100 projektet kezdtünk el és fejeztünk be sikeresen, beleértve azokat is, amelyektől más kivitelezők valamilyen okból építés közben elálltak” – tette hozzá Pitkó István.

Proép-Technology Kft.  házak

Fenntartható épületek, minimális építési hulladékkal

Az építkezés során alkalmazott modern technológiák és anyagok lehetővé teszik, hogy a gyorsházak kiváló hőszigeteléssel rendelkezzenek, csökkentve ezzel a fűtési és hűtési költségeket. Emellett a könnyűszerkezetes és moduláris építkezési módszer kevesebb hulladékkal jár, ami nemcsak a költségeket, de a környezeti lábnyomot is csökkenti. A Proép-Technology Kft. által kínált családi házak és modulházak a legújabb energetikai szabványoknak is megfelelnek, így hosszú távon jelentős megtakarítást eredményeznek a tulajdonosok számára.

“Az építkezések során nagy hangsúlyt fektetünk az energiatakarékosságra és a környezetvédelmi szempontok betartására. A készházak tervezésekor a megrendelők elképzelését és anyagi lehetőségeit alapul véve a legújabb energetikai és kényelmi innovációkat alkalmazzuk. Legyen szó akár modulokból felépített családi házról, nyaralóról, irodáról, csarnokokról, edzőteremről vagy szaunaházról, az általunk kivitelezett acél- és faváz szerkezetes épületek ideálisak azok számára, akik a saját kényelmük és nyugalmuk mellett a környezet védelmét is szem előtt tartják, de mégis gyorsan és költséghatékonyan szeretnének álmaik otthonába költözni” – mutatott rá a modul- és gyorsházak által kínált további előnyökre a Proép-Technology Kft. vezetője, aki hozzátette: “Lehetőséget biztosítunk arra, hogy előzetes egyeztetést követően az érdeklődők felkeressék az épülő vagy korábban átadott családi házainkat, és személyesen győződjenek meg a minőségi kivitelezésről, illetve meghallgassák az építtetőink tapasztalatait.”

Budapesten 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb bérleti díjak

A fővárosban 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb havi bérleti díjak, amelyek például a IX., a XI., és a XVII. kerületben találhatóak, a vidéki egyetemvárosok piacán pedig 90 és 195 ezer forint között érhetőek el a legolcsóbb albérletek - közölte saját adatai alapján az ingatlan.com szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 27. 02:00
Megosztás:

Minimálbér 2025 - 12%-os emelés után mennyi lesz a minimálbér?

2025 lehet az a fordulópont, ahol a minimálbér átlépheti a 300 ezer forintos lélektani határt.
2024. 07. 27. 01:00
Megosztás:

A legjobb mém érmék, amelyeket mindenképp nézz meg augusztusban

A nap még mindig éget, a mém érmék pedig még mindig dübörögnek. Ahogy közeledik a nyár utolsó hónapja, úgy nő egyre inkább egy esetleges bika futam esélye. A kripto térben mindig találni felkapott tokeneket, a mém érmék pedig különösen jól teljesítenek idén. Hoztunk is négy olyan mém érme előértékesítést, amelyek nagyot mehetnek a közelgő tőzsdei listázás után.
2024. 07. 27. 00:01
Megosztás:

Shiba Inu (SHIB) és Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben; a Minotaurus ($MTAUR) előértékesítése felpörög

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben ezen a héten. A tokenek forgalomból való kivonása és a legutóbbi eredmények ellenére a Shiba Inu (SHIB) értéke 10%-kal csökkent. A Dogwifhat (WIF) is küzd; át kell törnie az ellenállási szinteket, hogy megállítsa a zuhanást.
2024. 07. 26. 23:20
Megosztás:

A Harro Höfliger GmbH felvásárolta a Manz AG debreceni leányvállalatát

A főként gyógyszeripari és orvostechnológiai gépeket gyártó dél-németországi Harro Höfliger vállalat nyolcmillió euróért megvásárolta a Manz AG magyarországi leányvállalatát, a debreceni Manz Hungary Kft.-t; erről szerdán Debrecenben írták alá a megállapodást a két német cég vezetői.
2024. 07. 26. 22:00
Megosztás:

Több mint ötven fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.
2024. 07. 26. 21:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdésből nyereségbe fordultak zárásra pénteken a főbb európai értékpapírpiacok árfolyamindexei.
2024. 07. 26. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 428,81 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel 73 174,10 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 26. 18:10
Megosztás:

Csökkent az LVMH nyeresége és bevétele az idei első fél évben

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA nyeresége 14 százalékkal, a bevétele pedig 1 százalékkal csökkent az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.
2024. 07. 26. 17:00
Megosztás:

Az építőipar megújulásához kell az egyetemek és a szakma fokozottabb együttműködése

Az építőipar megújulásához az ágazat számára mérnökképzést végző egyetemi karok, a kormányzat és az építőipari vállalkozások szorosabb együttműködése is szükséges. Az ÉVOSZ nyolc hazai egyetemmel készít elő koordinált együttműködést az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) támogatásával. Az egyetemek nyitottak az oktatott tananyagok fejlesztésére és a gyakorlati képzés közös megszervezésére - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 26. 16:00
Megosztás:

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növekedésének, amelyek mind a kormány azon vállalásából fakadnak, hogy hazánk 2050-re karbonsemlegessé váljon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
2024. 07. 26. 15:00
Megosztás:

Májusban több mint tíz százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023. szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje - állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a legfrissebb kereseti adatokat értékelve.
2024. 07. 26. 14:00
Megosztás:

Javult a GfK augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 07. 26. 13:00
Megosztás:

Nőtt a bruttó átlagkereset idén májusban az egy évvel korábbihoz képest

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 26. 12:00
Megosztás:

Nagyon durva átverés terjed, száznál több ügyfél nevében félmilliárd forint hitelt vettek fel a csalók

Már több százszor igényeltek gyanútlan banki ügyfelek nevében személyi kölcsönt kiberbűnözők Magyarországon. A pénzintézetek a kísérletek egy részét időben észlelték, de száznál is több ügyfélnek nemcsak a számláját nullázták le a csalók, hanem még átlagosan négymillió forintos adósságba is belevitték őket - írja a Bank360.hu.
2024. 07. 26. 11:00
Megosztás:

Bitcoin ETF jelentése: Mi az a Bitcoin ETF?

A kriptovaluták világában a Bitcoin (BTC) az egyik legismertebb és legfontosabb digitális eszköz. Azonban sokan még mindig nem értik teljesen, hogy mi az a Bitcoin, és még kevésbé, hogy mi az a Bitcoin ETF. Ennek a cikknek a célja, hogy érthetően bemutassa a Bitcoin és a Bitcoin ETF fogalmát, azok működését, valamint a piacon lévő legnagyobb Bitcoin ETF-eket.
2024. 07. 26. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 index 0,34 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 26. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 26. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 26. 08:00
Megosztás:

Romániában indít digitális szolgáltatást a Gránit Bank

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.
2024. 07. 26. 07:00
Megosztás: