Álomotthon a szerződéskötéstől a kulcsrakész átadásig 6-8 hónap alatt

A CSOK Plusz új és kedvező lehetőségeket nyit a korszerű otthonteremtésben.

Álomotthon a szerződéskötéstől a kulcsrakész átadásig 6-8 hónap alatt

A 2024-től életbe lépő CSOK Plusz program új fejezetet nyit a magyar családok otthonteremtési lehetőségeiben. A kamattámogatott lakáshitel összege 2023 végén kivezetett CSOK-hoz képest több mint háromszorosára emelkedik. Ez a változás különösen az alacsonyabb jövedelmű családok számára jelenthet megkönnyebbülést, mert a kedvezményes hitelkonstrukcióval a piaci kamatozású hiteleknél jóval kedvezőbb feltételekkel juthatnak saját otthonhoz. Ebben az új otthonteremtési környezetben a könnyűszerkezetes családi házak, készházak, lakóházként engedélyezhető mobil- és modulházak, mint gyorsan és rugalmasan megépíthető energiatakarékos otthonok, kiemelkedő lehetőséget jelentenek.

A könnyűszerkezetes technológiával felépülő családi házak – legyen szó készházról vagy akár lakóingatlanként engedélyeztetett modul épületről – gyors és energiatakarékos megoldást kínálnak az otthonteremtésre, ami különösen vonzó lehet azok számára, akik a CSOK Plusz program keretében szeretnének új építésű otthonba költözni.

A gyorsházak mellett a gyártócsarnokban előregyártott modulházak tervezése során lehetőség nyílik az egyedi igények figyelembevételére, így azok a családok is megtalálhatják a számukra ideális megoldást, akik jelenleg korlátozott költségvetéssel rendelkeznek, vagy a jövőben bővítést terveznek.

„Nyugat-Európában már elterjedt és Magyarországon is egyre többen ismerik fel a 4 évszakos modul/mobilházakban rejlő lehetőségeket. A mára egyre népszerűbb gyorsházak tervezése során ugyanakkor csak a fantázia szabhat határokat. Itt is lehetőség van az egyedi elképzelések megvalósítására az alapterület, az elrendezés, a külső-belső dizájn és a műszaki tartalom tekintetében is. És ami a legfontosabb: mindez a 2-3 hónapos engedélyeztetési procedúrával együtt mindössze 6-8 hónap alatt, modulházas kivitelezés esetén 3-4 hónap alatt kulcsrakészen megvalósítható, így a tulajdonosok, más technológiával történő építkezéssel ellentétben, rekordidő alatt beköltözhetnek az új, minden igényt kielégítő otthonukba” – avat be Pitkó István, a gyorsház és modulház építésben több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkező Proép-Technology Kft. tulajdonosa.

Használt lakásból új építésű házba egyszeri költözéssel

Az ingatlanpiaci trendek változásaival összhangban egyre több család tervezi a meglévő otthonának eladását annak érdekében, hogy egy új, saját igényeiknek megfelelő, energiatakarékos és modern családi házba költözzenek. Ez a tendencia különösen jellemző lesz 2024-ben, hiszen a fiatalok már ma is a gyors és kényelmes otthonteremtést részesítik előnyben. A gyorsházak és a 4 évszakos modul/mobilházak rugalmas ütemezést, gyors és energiatakarékos megoldásokat kínálnak az ügyfelek számára, lehetővé téve, hogy csak egyszer kelljen költözniük, méghozzá egyből az új otthonukba.

„Az ingatlanpiaci változásokra reagálva, cégünk egyedi megoldásokkal áll az ügyfelek rendelkezésére. Az utóbbi években azt látjuk, hogy folyamatosan szűkül az eladó telkek piaca, ezért első lépésként, még a telek megvásárlása előtt, segítünk az ügyfeleinknek az idevonatkozó szabályozás ellenőrzésében, és vázlatterv szinten elkészítjük a telekre illesztett alaprajzot is. Ez az elővigyázatosság segít az ügyfeleknek elkerülni az olyan befektetéseket, amelyek később nem valósíthatók meg a kívánt módon. A telek megvásárlását követően az építési engedélyeztetési folyamatot is gyorsan megkezdjük, és az előzetes finanszírozást követően az alapozási munkálatokat is elindítjuk. Így az ügyfeleink legtöbb esetben 3-4 hónapig a saját lakásukban maradhatnak, és csak egyszer kell költözniük, ami jelentősen csökkenti az otthonváltással járó stresszt és bizonytalanságot” – hangsúlyozza a szakértő, aki az ÉMI/NMÉ által engedélyezett fa- és fémváz szerkezetes Proép-Otthonokkal már több mint 1100 elégedett család otthonteremtési terveit valósította meg.

Településképbe illő kulcsrakész álomotthonok kényelmesen

A modern építészeti trendek ellenére Magyarországon szigorú szabályozások vonatkoznak a házak megjelenésére. Az esetek 70%-ában a településkép, az utcakép vagy a falusias jelleg megőrzése miatt nem engedélyezik a lapostetős házak építését. Ezt a kihívást felismerve, a Proép-Technology Kft. új megközelítést alkalmazva dolgozta ki az egyedi, Standard névre hallgató típusterveket, és készítette el a magastetős bemutatóházat Győrben.

“A lapos-, illetve nyeregtetős házak tervezése során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az épületek megfeleljenek a helyi építészeti előírásoknak, miközben modern és funkcionális otthont teremtenek. A fémvázas technológiánk mellett cégünk 2022-ben kidolgozott egy új, faváz szerkezetes, nyeregtetős típusház családot, mely költséghatékony kialakítása miatt még több család számára teszik lehetővé az otthonteremtést. Emellett teljes körű szolgáltatást kínálunk, ami magában foglalja a tervezéstől kezdve a kulcsrakész átadásig az összes szükséges lépést, beleértve a hitelügyintézést, a támogatások igénybevételét és a használatbavételi engedély megszerzését is” – fejtette ki a gyorshaz.hu oldalon több típustervet is kínáló cég vezetője.

Reggel érkeznek a modulok, délután már beköltözhet

Az építési technológia szempontjából ma már számos hasonlóság mutatkozik a hagyományos téglaházak és a könnyűszerkezetes lakóházak, készházak, moduláris házak felépítése között. A legfontosabb különbség szinte már csak a külső falazat anyagában fedezhető fel. A 4 évszakos, lakóházként engedélyezhető modulházak esetében a kulcsrakész épületet a gyártócsarnokban határidőre legyártják, ezzel jelentősen csökkentve az építési időt, a helyszínen keletkező zajt és hulladékot, valamint a kivitelezési költségeket.

„A modulházak tekintetében a legnagyobb különbség a gyorsabb építési folyamatban rejlik. A mobilotthonokat a máriakálnoki csarnokunkban, szabályozott körülmények között gyártjuk, és a helyszínre szállítva néhány óra alatt telepítjük. Ez lehetővé teszi, hogy a tulajdonosok már aznap délután birtokba vehessék az új otthonukat. A cégünk fennállása óta számos egyedi ügyféligényt oldottunk meg, és több mint 1100 projektet kezdtünk el és fejeztünk be sikeresen, beleértve azokat is, amelyektől más kivitelezők valamilyen okból építés közben elálltak” – tette hozzá Pitkó István.

Proép-Technology Kft.  házak

Fenntartható épületek, minimális építési hulladékkal

Az építkezés során alkalmazott modern technológiák és anyagok lehetővé teszik, hogy a gyorsházak kiváló hőszigeteléssel rendelkezzenek, csökkentve ezzel a fűtési és hűtési költségeket. Emellett a könnyűszerkezetes és moduláris építkezési módszer kevesebb hulladékkal jár, ami nemcsak a költségeket, de a környezeti lábnyomot is csökkenti. A Proép-Technology Kft. által kínált családi házak és modulházak a legújabb energetikai szabványoknak is megfelelnek, így hosszú távon jelentős megtakarítást eredményeznek a tulajdonosok számára.

“Az építkezések során nagy hangsúlyt fektetünk az energiatakarékosságra és a környezetvédelmi szempontok betartására. A készházak tervezésekor a megrendelők elképzelését és anyagi lehetőségeit alapul véve a legújabb energetikai és kényelmi innovációkat alkalmazzuk. Legyen szó akár modulokból felépített családi házról, nyaralóról, irodáról, csarnokokról, edzőteremről vagy szaunaházról, az általunk kivitelezett acél- és faváz szerkezetes épületek ideálisak azok számára, akik a saját kényelmük és nyugalmuk mellett a környezet védelmét is szem előtt tartják, de mégis gyorsan és költséghatékonyan szeretnének álmaik otthonába költözni” – mutatott rá a modul- és gyorsházak által kínált további előnyökre a Proép-Technology Kft. vezetője, aki hozzátette: “Lehetőséget biztosítunk arra, hogy előzetes egyeztetést követően az érdeklődők felkeressék az épülő vagy korábban átadott családi házainkat, és személyesen győződjenek meg a minőségi kivitelezésről, illetve meghallgassák az építtetőink tapasztalatait.”

3 kriptó, ami milliomossá tehet

Mindenki tisztában van vele, hogy hamarosan nyakunkon a Bitcoin felezés időpontja, és ez bizony elindíthat bizonyos ciklusokat. Ahhoz, hogy erről megbizonyosodjunk, elég átnéznünk a történelmi kriptovaluta árfolyamokat, és ráébredünk, hogy itt az ideje megtennünk magunknak egy szívességet, azaz mielőbb diverzidikálnunk kell a portfóliónkat.
2024. 02. 23. 00:01
Megosztás:

Egyre több elektromos járművet vásárolnának támogatással a vállalatok

A vállalkozások február 5-e óta kérhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást tisztán elektromos személygépkocsi, teherautó vagy kisbusz beszerzéséhez - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön.
2024. 02. 22. 23:30
Megosztás:

Újabb 5 évig az AutoWallis csoport lesz az Opel importőre

Újabb 5 évig, legalább 2028 végéig az AutoWallis csoport leányvállalata, az AutoWallis Distribution lesz az Opel márka nagykereskedelmi forgalmazója Magyarországon, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában - közölte az AutoWallis csoport csütörtökön az MTI-vel.
2024. 02. 22. 23:00
Megosztás:

Beadta első környezetvédelmi engedélykérelmét a Sunwoda Hungary

Az elmúlt hónapok projektelőkészítési munkájának eredményeként benyújtotta nyíregyházi beruházásához kapcsolódó első környezetvédelmi engedélykérelmét a Sunwoda Hungary. Pozitív elbírálás esetén az egyes ütem épületeire vonatkozó talajelőkészítő munkálatok, vagyis a cölöpözés és a mélyalapozás várhatóan tavasszal indulhatnak meg a területen. A kérelem kitér a gyár ivóvízfelhasználására is, amely maximális értéke a dokumentáció alapján nem fogja meghaladni a napi 630 köbmétert – ez egy nagyobb közintézmény átlagos napi felhasználásának felel meg. Továbbá a helyi szennyvíztisztító telep 2026 második negyedévre tervezett üzembe helyezésével az ivóvízfogyasztás mértéke nagymértékben csökkenni fog a tisztított szennyvíz használatának köszönhetően.
2024. 02. 22. 22:30
Megosztás:

Járvány van Belgrádban

Kanyarójárvány van Belgrádban - erősítette meg a szerb főváros közegészségügyi hivatala a szerbiai közszolgálati televíziónak (RTS) csütörtökön.
2024. 02. 22. 22:00
Megosztás:

ERP rendszerbe épített webáruház? Mi ez egyáltalán?

Számos webáruház tulajdonos jut el arra a pontra, hogy szükségessé válik számára egy ERP (vagyis vállalatirányítási) rendszer, ennek megfelelően pedig rengeteg fejlesztő kínál különböző webáruházhoz kapcsolható szoftvereket. Na de itt más a helyzet, a következőkben nem két különálló rendszer kapcsolatáról fogunk beszélni, hanem egy olyan megoldásról, ami ERP és WEBSHOP is egyben. Érdekes, igaz? Nézzük meg közelebbről!
2024. 02. 22. 21:30
Megosztás:

Csúcson a japán tőzsde

Új történelmi csúcsára futott a japán tőzsde, a befektetők bátrabban áramoltatnak pénzt a szigetország vállalatainak részvényeibe, miután egyre inkább úgy néz ki, hogy az ország gazdaságának sikerült megmenekülnie a deflációtól.
2024. 02. 22. 21:00
Megosztás:

Elfogadták a 13. szankciós csomagot Oroszországgal szemben

Az EU jóváhagyta az Oroszországgal szembeni 13. szankciós csomagot, ami meglehetősen enyhe és inkább csak szimbolikus lépés a háború második évfordulója előtt néhány nappal.
2024. 02. 22. 20:30
Megosztás:

Vegyesen alakult csütörtökön a forint árfolyama

Vegyesen alakult csütörtökön a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon: gyengült az euróval és a dollárral szemben, erősödött kissé a svájci frank ellenében.
2024. 02. 22. 20:00
Megosztás:

Vakcinabankot nyitott a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Ceva-Phylaxia Zrt.-vel együttműködve vakcinabankot hozott létre a HPAI (highly pathogenic avian influenza) madárinfluenza vírus elleni védekezés érdekében - közölte a Nébih az MTI-vel szerdán.
2024. 02. 22. 19:30
Megosztás:

Gyengébben muzsikált a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 158,8 pontos, 0,24 százalékos csökkenéssel 66 185,37 ponton zárt csütörtökön.
2024. 02. 22. 19:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Indexemelkedéssel fejeződött be csütörtökön a kereskedés a főbb európai értékpapírpiacokon.
2024. 02. 22. 18:30
Megosztás:

Enyhén csökkent a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 158,8 pontos, 0,24 százalékos csökkenéssel 66 185,37 ponton zárt csütörtökön.
2024. 02. 22. 18:00
Megosztás:

A spanyol gazdák is színre léptek

Traktorokkal vonult fel több ezer tiltakozó gazda a spanyol fővárosban szerdán, hogy megoldásokat követeljen az agrárágazat problémáira.
2024. 02. 22. 17:30
Megosztás:

Szorgoskodnak a munkások Gyökön

Csaknem 400 millió forintos beruházással korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert a Tolna vármegyei Gyönkön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával.
2024. 02. 22. 17:00
Megosztás:

Finom változást hozott az euróövezetben a február

Az euróövezetben a vártnál kissé nagyobb mértékben javult februárban a fogyasztói hangulat az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának (DG ECFIN) előzetes adatokon alapuló szerdai jelentése szerint.
2024. 02. 22. 16:30
Megosztás:

Jelentés érkezett a belvízhelyzetről

Az országban 2024. elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága - közölte az MTI-vel kedden az Agrárminisztérium (AM).
2024. 02. 22. 16:00
Megosztás:

Összefogják az erdélyi hegyi falvakat

Romániában úttörő kezdeményezésként ökomúzeumba szervezik az Erdélyi-szigethegység hagyományos hegyvidéki településeit, több község márciusban dönt a csatlakozásról - jelentette be szerdán Alin Mos, az Erdélyi-szigethegység Nemzeti Park igazgatója.
2024. 02. 22. 15:30
Megosztás:

Csúcsot döntött a jelzálogkamat

Az Egyesült Államokban több mint kéthavi csúcsra emelkedett a 30 éves jelzáloghitelek kamata a február 16-án záródott héten - ismertette az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetsége (Mortgage Bankers Association of America - MBA) szerdán.
2024. 02. 22. 15:00
Megosztás:

Fejlesztést akar eszközölni az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság javaslatot mutatott be szerdán a digitális infrastruktúrák innovációjának, biztonságának és ellenállóképességének előmozdítására, valamint az összeköttetés javítására az európai gazdaság jövőbeni versenyképességének szavatolása érdekében.
2024. 02. 22. 14:30
Megosztás: