Az Epson leállítja a lézernyomtatók értékesítését

A cég 2026-ra teljesen leáll a lézernyomtatók globális értékesítésével és forgalmazásával. A döntést a vállalat azzal indokolja, hogy a tintasugaras nyomtatók használata jelentős előrelépést jelent a fenntarthatóság terén. Ennek oka a különböző technológiák működésében rejlik – a lézer esetében hőre van szükség a festék papírra égetéséhez, míg a tintasugaras technológia hidegen működik, és kevesebb energiát igényel.

Az Epson leállítja a lézernyomtatók értékesítését

Az Epson leállítja a lézernyomtatók értékesítését, mivel ez a technológia csak korlátozottan képes a fenntarthatóbb működésre. A hír egy évvel azt követően érkezik, hogy az Epson bejelentette 100 milliárd jent értékű befektetését a fenntartható innovációba.

„A lézernyomtatók piacának elhagyása elkerülhetetlen volt. Vállalatként elkötelezettek vagyunk a fenntartható innováció és a cselekvés iránt, amely nem fér össze a lézernyomtatók értékesítésével. Az üzleti tintasugaras nyomtatóknál több energiát fogyasztanak, és több kellékanyagot használnak fel” – mondta Rob Clark, az Epson EMEA vezető alelnöke. „Cégünk mostantól 100%-ban a piezo hőmentes tintasugaras nyomtatókra összpontosít, és a megfelelő technológiánk segítségével hatékony, fenntartható nyomtatási megoldásokat biztosítunk partnereink és végfelhasználóink számára.”

Az üzleti tintasugaras nyomtatók piacán az előrejelzések szerint növekedés várható, méghozzá a lézernyomtatók rovására. Az IDC adatai szerint a nyugat-európai üzleti tintasugaras nyomtatók piaca évente +5,1%-kal fog nőni, ezzel szemben évi -0,4%-kal csökken majd a lézernyomtatás iránti igény 1. Hasonló trendeket mutat a közép-kelet-európai, valamint a közel-keleti piac is. Az IDC kutatása alapján a döntéshozók 88%-a „kiemelkedően”, illetve „nagyon” fontosnak tartja az energiafogyasztás és a hulladék kérdéskörét új nyomtatóeszközök kiválasztásakor. 2

Az Epson Enterprise új termékcsaládja

A bejelentéssel egyidőben a cég új termékcsaládot is bemutatott. Az új, WorkForce Enterprise AM sorozat 40-60 lap/perc nyomtatási kapacitással rendelkező, multifunkciós üzleti modelljei biztosítják a fenntartható, hőmentes működést, a széles választék pedig minden igénynek megfelel. A kis helyigénynek és könnyű kialakításnak köszönhetően a termékek segítenek csökkenteni a gyártás és a kiszállítás során felhasznált erőforrásokat. A nagy kapacitású tintapatronok csökkentik az anyagfelhasználás, szállítás, tárolás és a kellékanyagok kezelésének szükségességét, valamint csökkentik a rutinszerű karbantartások miatti leállást.

Gareth Jay, az Epson Europe munkatársa így nyilatkozott: „Az új nyomtatóink révén teljessé válik az üzleti tintasugaras multifunkciós készülékek választéka a kis munkacsoportos készülékektől a nagy sebességű, szervezeti egységekig, ami azt jelenti, hogy legyen szó bármilyen üzleti funkcióról vagy nyomtatási igényről, mindenre tudunk megfelelő terméket kínálni. Az üzleti tintasugaras nyomtatóválasztékunk minden terméke biztosítja a vállalkozások számára azt a technológiát, amely szükséges saját fenntarthatósági céljaik megvalósításához. Elhivatottak és büszkék vagyunk rá, hogy partnereink és ügyfeleink számára olyan fenntartható technológiát gyártunk, amely valóban hozzájárul a teljesítményfelvétel és a CO2-kibocsátás csökkentéséhez. Minden olyan vállalkozás, amely a tintasugaras technológiára vált, hozzájárul egy fenntarthatóbb társadalom kialakításához.”

További információk az új termékcsaládról

-    Legkisebb helyigény és jelentősen kisebb súly

-    C-alakú papíradagolás, amely csökkenti a papírelakadás esélyét, és javítja a megbízhatóságot

-    10,1 hüvelykes interfészpanel – intelligensebb és intuitívabb a gazdaságos nyomtatási beállításoknak köszönhetően

-    Egyszerűen és egyszerűen használható, automatikus papírméret-érzékeléssel és finoman záródó papíradagoló kazettákkal

-    Könnyű betöltés, kompakt, nagy kapacitású tintapatronok

-    Nagy kapacitású papírkezelés – akár 5150 lap

-    Kevesebb állásidő – belső hozzáféréssel, egyszerű, gyors és hatékony karbantartásra tervezve

-    60 lap/perc / 120 oldal/perc szkennelési kapacitás és opcionális beépített OCR funkció

-    Belső feldolgozó – kis méretű és helytakarékos, a dokumentumok összeállítása és válogatása érdekében. Opcionális lyukasztóval is kapható

-    Csatolható külső feldolgozó – fűzés, lyukasztás, borítéknyomtatás, nyeregfűzés, középre igazítás és háromba hajtás

Az emberkereskedelem veszélyeire figyelmeztetett az ENSZ migrációs ügynöksége

Az emberkereskedelem veszélyeire figyelmeztetett az ENSZ migrációs ügynöksége egy csütörtöki kerekasztal-beszélgetésén Budapesten.
2022. 12. 09. 03:30
Megosztás:

Putyin szerint Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor csütörtökön az Oroszország Hőse címmel kitüntetett katonákat fogadott a Kremlben.
2022. 12. 09. 03:00
Megosztás:

Az EU jóváhagyta Horvátország schengeni csatlakozását, Bulgáriáét és Romániáét nem

Az európai uniós tagállamok belügyminiszteri tanácsa csütörtökön jóváhagyta Horvátország csatlakozását a schengeni övezethez, nem született viszont döntés arról, hogy Bulgária és Románia mikor csatlakozhat a személyek szabad mozgását is garantáló nemzetközi zónához.
2022. 12. 09. 02:30
Megosztás:

Szellemi honvédőket díjazott a CÖF-CÖKA

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke, ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője és a Regőczi Alapítvány vehette át a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Szellemi honvédő díját csütörtökön Budapesten.
2022. 12. 09. 02:00
Megosztás:

Jelentős szakpolitikai eszközök segítik a kertészeti ágazat modernizációját

A mostani kihívások, többek között az aszály és a drasztikusan emelkedő inputárak felhívják a figyelmet az inputhatékonyságot és a termelési biztonságot növelő fejlesztések fontosságára - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára a FruitVeB Kertészeti Évzáró konferenciáján, csütörtökön, Kecskeméten a tárca közleménye szerint.
2022. 12. 09. 01:30
Megosztás:

Franciaország vonzza a legtöbb külföldi befektetést Európában

Franciaország vonzza a legtöbb külföldi befektetést Európában, tavaly 1222 új befektetés valósult meg, és a 17 ezer külföldi vállalkozás több mint kétmillió franciát foglalkoztatott 2021-ben - derül ki a francia statisztikai hivatal, az INSEE csütörtökön közzétett adataiból.
2022. 12. 09. 01:00
Megosztás:

Romániában 18 százalékkal emelkedik januártól a bruttó minimálbér

Romániában 17,6 százalékkal 3000 lejre (253 ezer forint) emelkedik a bruttó minimálbér január elsejétől - határozott csütörtöki ülésén a bukaresti kormány.
2022. 12. 09. 00:30
Megosztás:

A Fitch szerint negatív a közép- és kelet-európai térség kilátása

Várhatóan romlanak jövőre a közép- és kelet-európai államadósok hitelkondíciói, elsősorban az ukrajnai háború átgyűrűző gazdasági, főleg energiapiaci hatásai és a valószínűleg meredeken lassuló növekedés miatt, ezért a régió egészének általános besorolási kilátása negatív - áll a Fitch Ratings csütörtökön Londonban bemutatott térségi szektorelemzésében. A nemzetközi hitelminősítő ugyanakkor Magyarországra változatlanul stabil államadós-osztályzati kilátást tart érvényben.
2022. 12. 09. 00:05
Megosztás:

Neked van otthon pumpád?

Nem, most nem a bringához való pumpára gondoltunk, bár általában az is a férfiak tipikus alapfelszereléséhez tartozik. Persze a nők is tudnak pumpálni, de most mi egy kicsit inkább a férfiakkal szeretnénk most foglalkozni.
2022. 12. 08. 23:30
Megosztás:

Elfogadta a román kormány a jövő évi költségvetés-tervezetet

Elfogadta a román kormány a jövő évi költségvetés-tervezetet, amely 2,8 százalékos gazdasági növekedéssel és 4,4 százalékos államháztartási hiánnyal számol.
2022. 12. 08. 23:00
Megosztás:

Béremelés nélkül is erősíthető a munkavállalói lojalitás

A SZÉP kártya mellett a céges programok, a telefon vagy laptop, a vállalati autók és a tréningek a legnépszerűbb, sztenderd béren kívüli juttatások a hazai vállalatoknál – derül ki az EY Adókonferencia több mint 250 résztvevője körében készített felmérésből. A tanácsadócég szakértői arra is felhívták a figyelmet, hogy a megszokott megoldásokon túl számos adóhatékony lehetőség kínálkozik – ideértve bizonyos értékpapír programokat is – amelyekkel a vállalkozások a bérköltségek jelentős emelése nélkül is növelhetik a munkavállalók motivációját és lojalitását.
2022. 12. 08. 22:30
Megosztás:

Tíz kategóriában adták át a közmédia díjait

Tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat csütörtökön Budapesten a példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként.
2022. 12. 08. 22:00
Megosztás:

Regionális kamarai együttműködés keretében támogatná a területfejlesztési miniszter a hazai vállalkozásokat

A területfejlesztési minisztérium stratégiai partnerséget ajánlott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának (BKIK) a Budapest és Pest megyei gazdasági zónára vonatkozó fejlesztési elképzelések kidolgozásában. Ezzel tovább erősödhet a BKIK által is támogatott megyei szintű kamarai egyeztetés gyakorlata, és hatékonyabb lehet a vállalkozókkal való közvetlen tapasztalatcsere – derült ki a budapesti kamara Önkormányzati Kapcsolatok Kollégiumának ülésén. A december 7-i eseményen Dr. Latorcai Csaba, területfejlesztési miniszterhelyettes és Dr. Balogh Ádám, a BKIK általános alelnöke is részt vett.
2022. 12. 08. 21:30
Megosztás:

LED-es tükör a szakszerűbb és szebb megvilágításért

Bármekkora is legyen a fürdőszobánk, egy tükör mindig jó szolgálatot tesz, a hasznossága megkérdőjelezhetetlen. Reggel vele indítjuk a napot, és este vele fejezzük be. Ráadásul nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy tágítja a teret, így egy kis méretű fürdőben igazán előnyös.
2022. 12. 08. 21:00
Megosztás:

Vegyesen zártak a nyugat-európai tőzsdék

Folytatódott a részvénypiacokon az árfolyamok csökkenése, a vezető nyugat-európai tőzsdék veszteséggel zártak csütörtökön.
2022. 12. 08. 20:40
Megosztás:

Ha elromlik a WC tartály

Talán veled is előfordult már, hogy az éjszaka közepén valamilyen zavaró zajra egyszerre csak kipattant a szemed. Persze álomittasan először még talán azt sem igazán tudtad, hol vagy, de valami zavart éreztél az “erőben”. Egy idő után talán még a zaj irányát is kezdted beazonosítani. 
2022. 12. 08. 20:25
Megosztás:

Gyorsabb és hatékonyabb lesz a jegyellenőrzés Budapesten

Decembertől új adatkiolvasási technológia bevezetésével teszi egyszerűbbé a jegyellenőrök munkáját a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
2022. 12. 08. 19:00
Megosztás:

Már zajlik a téli felkészülés a Volánbusznál

A Volánbusz minden évben kiemelt figyelmet fordít a téli felkészülésre, a járműállományt és a közszolgáltatást nyújtó munkavállalókat is felkészítik a megváltozott út- és látási viszonyokra - közölte a Volánbusz Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
2022. 12. 08. 18:30
Megosztás:

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását - mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.
2022. 12. 08. 18:00
Megosztás:

Mesterséges intelligencia segíti a cégeket a szabálykövetésben

Az év végéhez közeledve nem csak az üzletek forgalma pörög fel, hanem a jogalkotás is dömpinghez érkezik. Az elmúlt évek trendjeit figyelve várhatóan idén is több, mint ezer jogszabály módosul az év utolsó pár hetében - jelezte előre a JOXA.hu fejlesztőcsapata.
2022. 12. 08. 17:30
Megosztás: