Bajba kerülhet Japán a gyorsan romló japán jen miatt

Japánban az infláció szeptemberben a várt 2,5 százalék lett. A friss élelmiszereket nem tartalmazó fogyasztói árak éves szinten 2,4 százalékkal nőttek, szemben az augusztusi 2,8 százalékkal.

Bajba kerülhet Japán a gyorsan romló japán jen miatt

A lassulás a kormány közüzemi támogatásainak köszönhető, ami a becslések szerint 0,55 százalékponttal csökkentette az inflációt.

Mivel a lassulás elsősorban erre vezethető vissza, valószínűleg nem lesz nagy hatása a japán jegybank döntéseire a hónap végén esedékes jegybanki ülésen.

Amennyiben ezek a közüzemi támogatások az év végén megszűnnek, úgy az infláció újra nagyobb mértékben gyorsulhat, míg a gyengülő jen továbbra is nyomást gyakorolhat az árakra az importon keresztül.

Ismét lépéskényszerbe kerülhet Japán

A japán jen 150-es szintre gyengült a dollárral szemben, ami aggodalmat keltett a szakértők között Japánban, akik szerint a jen akár 160-ig is gyengülhet az erős amerikai gazdasági adatok miatt.

A japán jegybank kamatemelésre kényszerülhet, ha a jen tovább gyengül, bár a közelgő választások és a piaci bizonytalanság miatt a beavatkozás esélye kérdéses.

A jelenlegi vélekedések szerint nagyjából 35 százalék esélye van egy év végi kamatemelésnek, januárban pedig ennek közel duplája.

A kriptobálnák csendben felhalmozzák ezeket az altcoinokat – Lehetséges, hogy egy 99 900%-os árnövekedés küszöbön áll?

A jelentős befektetők a kriptotérben csendben halmoznak fel bizonyos altcoinokat. Ez a háttérben zajló tevékenység arra utalhat, hogy ezek a digitális eszközök jelentős árnövekedés előtt állhatnak. A piaci elemzők szokatlan vásárlási mintákat figyeltek meg, ami kíváncsiságot váltott ki arról, mely kriptovaluták hozhatnak kiemelkedő hozamokat. Egyre nagyobb várakozás övezi azokat a potenciális kitörésre készülő érméket, amelyek átrendezhetik a befektetési palettát.
2024. 10. 18. 23:00
Megosztás:

A Goldman Sachs által jósolt Fed kamatcsökkentések: Közeledik-e egy kripto bull run a SUI, APT, CYBRO és XRP számára?

A Goldman Sachs kamatcsökkentéseket jósol a Federal Reserve részéről, ami spekulációkat vált ki a kriptovilágban. Vajon ez a monetáris politikai változás beindíthatja a kriptopénzek, mint a SUI, APT, CYBRO és XRP, bull runját? Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan befolyásolhatják a közelgő kamatváltozások ezeket a digitális eszközöket és a szélesebb piacot.
2024. 10. 18. 22:30
Megosztás:

Hogyan lesz a facebook hirdetés a leghatékonyabb?

A hirdetések célja az, hogy a potenciális vásárlókhoz eljutva minél nagyobb termékeladást generáljanak a hirdető számára. Mivel pénzügyi szempontból a cél a hirdetési költségkeret leghatékonyabb felhasználása, ezért a facebook egy kiváló platform arra, hogy minél több embert érjen el. 
2024. 10. 18. 22:00
Megosztás:

Toncoin (TON) és XRP befektetők az XYZVersus (XYZ) felé fordulnak, hogy visszanyerjék veszteségeiket a 15,000%-os potenciális nyereség révén

A Toncoin (TON) és XRP befektetők veszteségeikkel szembesülve új lehetőségek után kutatnak, amelyek jelentős nyereséget ígérnek. A zavaros piaci helyzet közepette feltörekvő tokenek vonzzák a figyelmet, mivel potenciálisan jelentős hozamokat kínálhatnak. A befektetők azon dolgoznak, hogy megtalálják a következő nagy kriptoeszközt, amely segíthet visszanyerni veszteségeiket, és lenyűgöző növekedési kilátásokat kínálhat.
2024. 10. 18. 21:30
Megosztás:

Fektess be ezekbe a 4 dollár alatti kriptovalutákba, és érj el akár 800%-os hozamot a következő bikapiacon!

Ahogy a kriptovaluta piac készül a következő növekedési hullámra, olyan digitális eszközök kerülnek előtérbe, amelyek ára 4 dollár alatt van, és lenyűgöző hozamokat kínálhatnak. Ez a cikk olyan coinokat tárgyal, amelyek jelentős növekedés előtt állhatnak, és akár nyolcszorosára növelhetik a befektetéseket. Fedezd fel, mely megfizethető kriptovaluták vezethetnék a következő bikapiacot.
2024. 10. 18. 21:00
Megosztás:

Az elemző, aki megjósolta a Dogecoin 5000%-os emelkedését 2021-ben, egy jelenleg 0,05 dollár alatti árú mesterséges intelligencia token számára 40 dolláros árfolyamot jósol 2026-ra

2021-ben egy elemző nagy figyelmet keltett azzal, hogy pontosan megjósolta a Dogecoin lenyűgöző, 5000%-os emelkedését. Most ugyanaz a szakértő egy mesterséges intelligencia (AI) tokent emel ki, amely jelenleg öt cent alatt kereskedik, és előrejelzése szerint 2026-ra elérheti a 40 dollárt. Milyen titkokat rejt ez a digitális eszköz, és miért vonzza ennyire a figyelmet? Ismerjük meg azokat a tényezőket, amelyek ezt a merész jóslatot táplálják.
2024. 10. 18. 20:30
Megosztás:

A Dogecoin 10%-os emelkedést mutat, de az elemzők szerint a Dogen akár 100-szor nagyobb nyereséget is hozhat

Egy ismert mém-kriptovaluta 10%-os emelkedést mutatott, ezzel felkeltve a piac figyelmét. Azonban az elemzők egy másik érmét emelnek ki, amely akár 100-szor nagyobb nyereséget is hozhat. Ez a cikk azokat a digitális eszközöket vizsgálja, amelyek jelentős növekedés előtt állhatnak, felfedve azokat a lehetőségeket, amelyeket a befektetők nem akarnak kihagyni.
2024. 10. 18. 20:00
Megosztás:

Versenyre kelhet a Cybro a Polkadottal és a Litecoinnal? Ez az új altcoin, amelynek ára kevesebb mint 0,05 dollár, 4500%-os megtérülési potenciált kínál

Egy új kihívó jelent meg a kripto világában, amely figyelmet kelt apró árfolyamával és hatalmas növekedési potenciáljával. A Cybro, amely kevesebb mint öt centbe kerül, hasonlatosságokat mutat a jól ismert érmékkel, mint például a Polkadot és a Litecoin. Vajon ez az új szereplő képes lesz-e megrázni a piacot, és figyelemre méltó hozamokat kínálni? Nézzük meg, mi teszi különlegessé, és milyen kilátásai vannak.
2024. 10. 18. 18:30
Megosztás:

A Cardano (ADA) egy stabil befektetés, de a tapasztalt kereskedők a mém érmékre összpontosítanak a gyors, háromszámjegyű nyereségek érdekében

A Cardano megbízható befektetés, mégis a tapasztalt kereskedők egyre inkább a mém érmékre összpontosítanak a gyors és jelentős nyereségek érdekében. Ezek a játékos kriptovaluták egyre nagyobb figyelmet kapnak, mivel képesek gyors, háromszámjegyű hozamokat biztosítani. Ez a cikk bemutatja, mely érmék állnak növekedés előtt, és melyek lehetnek a következő nagy lehetőségek.
2024. 10. 18. 17:30
Megosztás:

Milyen legyen a kerítésünk, ha tartós, ugyanakkor mutatós megoldásra vágyunk?

Ahány ház, annyi szokás, na meg persze pont annyi kerítés is. Egyáltalán nincs egyszerű dolgunk, amikor a kerítés kialakítása vagy éppen felújítása előtt állunk, hiszen rengeteg tekintetben kell döntést hoznunk, ha meg szeretnénk találni az igazit, legalábbis, ami a kerítést illeti.
2024. 10. 18. 17:00
Megosztás:

Itt az igazi veszély: az MI lassan már a Skynet vagy a Mátrix szintjén tart

Ellustulnak-e gyerekeink a generatív AI-tól és jelent-e egzisztenciális fenyegetést, hogy evolúcióképes a mesterséges intelligencia? Magától értetődő téma az MI az Infotér Konferencián, idén is több program szólt róla.
2024. 10. 18. 16:30
Megosztás:

Közel 20 milliárd forintos villamosenergia-tároló projektet valósít meg az ALTEO-Depónia Kft. Győrben

Megkezdődik az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. leányvállalata, az ALTEO-Depónia Kft. 49,9 MW teljesítményű, 99,8 MWh beépített kapacitású villamosenergia-tároló projektjének a megvalósítása Győrben. A beruházás a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv keretében az Európai Unió társfinanszírozásával 6,736 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás felhasználásával valósulhat meg. A projekt tervezett összköltsége 19,804 milliárd forint. Az RRF-6.5.1-23 kódszámú, „Hálózati energiatárolók telepítése energiapiaci szereplőkkel” című pályázati felhíváson támogatást nyert RRF-6.5.1-23-2024-00003 azonosító számú projekt – az ALTEO rendszeregyensúly biztosítási képességének növelésén keresztül – jelentősen hozzájárul az időjárásfüggő villamosenergia-termelő kapacitások hatékony rendszerintegrációjához is, mely újabb megújuló energiaforrás alapú termelők létesítését, illetve hálózati csatlakozását teheti lehetővé.
2024. 10. 18. 16:00
Megosztás:

Hamarosan már az MFB-nél is elérhetik a Széchenyi Kártya Program MAX+ egyes termékeit a hazai vállalkozások

Hamarosan közvetlenül a Magyar Fejlesztési Banknál (MFB) is elérhetőek a Széchenyi Kártya Program MAX+ egyes termékei. Az MFB és a KAVOSZ Zrt. tovább erősödő együttműködésének köszönhetően a hazai kkv-k még több finanszírozó közül választhatnak a kedvezményes Széchenyi Beruházási Hitel MAX+, Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ hitelkonstrukciók igénylésekor.
2024. 10. 18. 15:30
Megosztás:

A fővárosiak kétharmada korlátozná az Airbnb-t, de a legtöbben nem az új belépők kitiltására gondoltak

A Bankmonitor készített egy felmérést az Airbnb-vel kapcsolatban. Több, mint 1700 fővárosi válaszolta meg a portál kérdéseit. Az budapestiek kétharmada valamilyen formában szigorítaná a rövidtávú bérleti piacot. Ugyanakkor a kormány által bejelentett belépési tilalomnál volt jóval népszerűbb intézkedési lehetőség is.
2024. 10. 18. 15:00
Megosztás:

Visszaesés és mérsékelt optimizmus a Mapei Kft.-nél – Friss negyedéves eredmények

A Mapei Kft. harmadik negyedéves belföldi forgalma 25,3 milliárd forintot tett ki, ami 2,1 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. Az exportforgalom 304 millió forint volt, amely 28 százalékkal marad el a tavalyi azonos időszak adataitól. A vállalat szerint a visszaesés mögött az építőipar általános lassulása áll, azonban a Mapei mérsékelt optimizmussal tekint a jövőbe.
2024. 10. 18. 14:30
Megosztás:

Tizennégy ország borászati szakembereinek tudományos találkozója - Ismét Tokaj Wine Congress Tokaj-Hegyalján

A Tokaj-Hegyalja Egyetem második alkalommal rendezi meg a Tokaj Wine Congress eseményeit. A rendezvény október 27. és 30. között várja a hazai és nemzetközi szakembereket Sárospatakon és a történelmi borvidék más helyszínein. A kongresszus célja, hogy a résztvevők számára naprakész ismereteket nyújtson a szőlészet és borászat legújabb trendjeiről és eredményeiről, amelyek gyakorlati alkalmazása hozzájárulhat a szektor fenntarthatóságához és versenyképességéhez.
2024. 10. 18. 14:00
Megosztás:

Kiemelkedő eredménnyel zárult a BorsodChem auditja

A 30. jubileumi MAVESZ (Magyar Vegyipari Szövetség) konferencia keretében, 2024. október 8-án Egerben, Szabó Csabától, a szövetség igazgatójától és Tóth Angelikától, a "Felelős Gondoskodás" tárgyban is illetékes FF és EBK igazgató-helyettesétől vette át a BorsodChem Zrt. a vegyipar nemzetközileg elismert „Responsible Care” tanúsítványát, ami a cég hosszú távú elkötelezettségét jelzi a fenntarthatóság és a felelős működés iránt. A Vállalatot Kruppa László vezérigazgató képviselte az ünnepélyes átadáson, ahol versenyképességi, környezetvédelmi és biztonságtechnikai témák mellett elemezték a vegyipar aktuális helyzetét és kihívásait is.
2024. 10. 18. 13:30
Megosztás:

Ennyit csökkent a magyarországi üzemanyag-fogyasztás

Az idei első három negyedévben 0,8 százalékkal több motorbenzin és 1,2 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott a kiskereskedelmi forgalomban Magyarországon, mint tavaly ugyanebben az időszakban; az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 0,4 százalékkal csökkent - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) csütörtökön.
2024. 10. 18. 13:00
Megosztás:

Az általános válságállóság megteremtésében rejlik a siker titka

A globális nagyvállalatok vezérigazgatóinak 72 százaléka továbbra is bízik a gazdasági növekedésben, bár az optimisták aránya a felmérés 10 éves történetében folyamatosan csökkent, a 2015-ben még 93 százalékos szintről – derül ki a KPMG 2024 CEO Outlook kutatásából. A növekedést fenyegető legnagyobb kockázatok között már nem a geopolitikai, politikai bizonytalanságok állnak az első helyen, mint a múlt évben; ezeket és a kiberbiztonsági kérdéseket is megelőzik az ellátási láncok kihívásai és a működési problémák.
2024. 10. 18. 12:30
Megosztás:

Erre figyeljünk tervezőasztalos lakáshitelnél

Az újépítésű lakások iránti kereslet idén nyáron robbanásszerű növekedésnek indult. Mára már az összes nagybank kínál új lakás vásárlását célzó úgynevezett tervezőasztalos lakáshitelt is, ami azon vevőknek vagy befektetőknek lehet különösen vonzó, akik hajlandóak várni, hiszen az átadásig tovább nőhet az ingatlan értéke. A money.hu szakértője a növekvő trend apropóján összegyűjtötte, mire érdemes odafigyelni, ha ilyen hitel felvételét fontolgatjuk.
2024. 10. 18. 12:00
Megosztás: