Bárhol tölthetők az elektromos autók az ALTE-GO, a Continest és a HOTTA Green Energy közös fejlesztésével

Ma adták át hivatalosan az akár három elektromos autó egyidejű töltésére is alkalmas CONTe-GO autótöltő konténert, amely a maximális töltési sebesség érdekében optimálisan osztja szét a járművek igényei szerint a rendelkezésre álló villamosenergia kapacitást. Az e-mobilitásban jelentős mérföldkőnek számító együttműködésben létrejött mobil konténeres autótöltő állomás az ALTEO Csoport e-mobilitási üzletága, az ALTE-GO, az összecsukható és speciális konténerek fejlesztésére és gyártására specializálódott Continest Technologies Zrt., valamint az egyedi villamoshálózatok kivitelezésében élenjáró HOTTA Green Energy Kft. közös fejlesztése.

Bárhol tölthetők az elektromos autók az ALTE-GO, a Continest és a HOTTA Green Energy közös fejlesztésével

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere avatta fel a CONTe-GO elektromosautó-töltő konténer első prototípusát a Continest Factoryban. Átadó beszédében kiemelte: „Fontos a városunk számára, hogy olyan megoldásokat tudjunk igénybe venni, vagy olyan pályázatokhoz kapcsolódóan biztosítsuk az önerőt, amelyek összefüggnek az energetikával, az energiahatékonysággal és a zöld energiával.

Már csak azért is fontos, mivel Székesfehérváron szerencsére folyamatosan nő a „zöld rendszámos” autók és az elektromos autóbuszok száma. Bízom benne, hogy lesz lehetőség az e-mobilitás további bővítésére. Számomra különösen nagy öröm, hogy a CONTe-GO egy egyedi termék, ami pedig még nagyobb öröm, hogy magyar cégek együttműködésében született innovációról van szó.”

Az új, iF Design Award 2022 győztes Lumina töltőberendezést telepítették arra a mobil konténeres autótöltő állomásra, amely az ALTE-GO, a Continest és a HOTTA Green Energy első közös fejlesztése. Az akár 22kW-os teljesítmény leadására képes töltőberendezéseket egyidejűleg három elektromos gépjármű használhatja, ezzel párhuzamosan pedig elektromos rollerek vagy kerékpárok töltésére is lehetőség van a töltők második csatlakozóján.

A konténer bárhol elhelyezhető, ahol rendelkezésre áll megfelelő elektromos csatlakozási lehetőség, hiszen számos iparágban akadnak olyan, nem helyhez kötött tevékenységek, amelyek miatt rendszeresen más és más helyszínre kell kitelepülni.

„A változó helyszínekkel járó e-mobilitási igényeket szeretnénk egy könnyen mozgatható, nagyon hatékony eszközzel kielégíteni” – szögezte le Kovács Balázs, a zöldenergia iránt elkötelezett HOTTA Green Energy ügyvezető igazgatója. A főként egyedi villamoshálózatok kivitelezésében komoly tapasztalatokkal rendelkező cég a közületi és közösségi gépjárműparkok elektrifikációja során felmerülő, az elektromos hálózathoz történő csatlakozással összefüggő integrációs projektekben kezdte együttműködését az ALTE-GO-val.

Az ALTE-GO, az ALTEO Csoport e-mobilitási üzletága innovatív gyorstöltőkkel, valamint az ezeket összekapcsoló „okos” energiamenedzsment- és elszámolási rendszer biztosításával vett részt a közös munkában, amely új szintre lépett a CONTe-GO autótöltő konténer megalkotásával. Bárhová képesek „kitelepíteni” a közös technológiát, ahol rendelkezésre áll megfelelő elektromos hálózat.

„ESG tanúsított vállalatként nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy partnereinknek egyre több fenntartható megoldást ajánljunk, mint amilyen a piaci bevezetés előtt álló CONTe-GO, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Az új autótöltő-konténer létrehozását hazai és nemzetközi piaci igények motiválták.

Az töltőkonténer a helyszíni villamosenergia kapacitását a töltőberendezések egymással kommunikálva osztják szét a gépjárművek és az egyéb csatlakoztatott eszközök között, az optimalizálással maximális töltési sebességet biztosítva minden töltőn.” – mondta el Simon Anita, az ALTEO Csoport Fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese.

A rendszer úgy is konfigurálható, hogy a töltés bárki számára elérhető legyen (Plug&Charge), de olyan beállítás is lehetséges, ahol csak a megfelelő azonosítást követően – applikáción keresztül vagy RFID-kártyás érintéssel indítva – lehet tölteni, igény szerint pedig a töltők az ALTE-GO informatikai rendszerébe is bekapcsolhatók, ami teljes kontrollt jelent a töltők használata felett.

A standard méretű, szállítható ipari konténervázat a saját fejlesztésű összecsukható konténereket előállító Continest gyártotta.

„Az innovatív prémium technológiákat integráló fejlesztéseink során kiemelt figyelmet fordítunk a végfelhasználók igényeire és ebben fontos számunkra, hogy az adott iparágak legjobbjaival működjünk együtt. A CONTe-GO esetében azon túl, hogy figyelmet fordítottunk a könnyű mobilizálhatóságra és a töltési teljesítmény egyszerű skálázhatóságára, egyéb praktikus szempontokat is szem előtt tartottunk.” – közölte Kis-Márton Vidor vezérigazgató, arra utalva, hogy a CONTe-GO zárt oldala jól illeszthető a helyszínen már felépített konténervároshoz, a kialakításnál pedig arra is ügyeltek, hogy a csatlakoztatni kívánt autók kényelmesen, három oldalról körbe parkolhassák a konténert.

Bővítenék a kormány és a FAO közös ösztöndíjprogramját

A magyar kormány és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közös ösztöndíjprogramjának bővítéséről, valamint a 2024-es magyar uniós elnökséggel összefüggő együttműködésről tárgyalt Ökrös Oszkár, az Agrárminisztérium (AM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és Beth Bechdolt, a FAO főigazgató-helyettese - közölte az AM pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 24. 03:00
Megosztás:

Változás az özvegyi nyugdíjban - nem mindegy, hogy élettárs vagy házastárs!

Házastársunk vagy bejegyzett élettársunk van? Nagyon nem mindegy! Mi a jogi helyzet özvegyi nyugdíj esetén a házastárs és az élettárs között? A hozzátartozói nyugellátásokhoz, így az özvegyi nyugdíjhoz is jogosultsági előfeltétel, hogy az elhunyt jogszerző nyugdíjasként haljon meg, vagy a jogszabályban meghatározott mértékű szolgálati idővel rendelkezzen - olvashatjik az ado.hu szakportál blogbejegyzésében.
2023. 09. 24. 02:00
Megosztás:

Dobhatod az összes sárga csekket a kukába! Egy új dolog lesz helyette

A rendelkezésre álló hazai adatok szerint, amelyeket a Magyar Posta hozott nyilvánosságra 2019-ben, az derül ki, hogy az év során a magyar lakosság egy év alatt összesen 193 millió sárga csekkett használt éves szinten postahivatalokba. Ezt a számot matematikailag kifejezve, ha elosztjuk a közel tízmilliós lakosságszámmal, az azt jelenti, hogy minden egyes személyre (beleértve a csecsemőket is) évente átlagosan kb. 19 csekkbefizetés jut. Normális ez a helyzet manapság, az internet, a moboltelefonos fizetések és a digitalizáció világában? Természetesen nem. Nem véletlen, hogy változások készülnek...
2023. 09. 24. 00:01
Megosztás:

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől az elmúlt évek előkészítése, engedélyeztetése révén, és minden feltétel adott ahhoz, hogy az építkezés megfelelő ütemben haladjon - hangsúlyozta Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója pénteken a Paks II. atomerőmű területén tartott sajtótájékoztatón, miután Magyar Leventével, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárával megnézték az építkezést.
2023. 09. 23. 23:00
Megosztás:

A Magyar falu programban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára

A Magyar falu program részeként működő Falusi civil alapban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára, a korábbihoz hasonló nagyságrendben - mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szombat délután a Győr-Moson-Sopron vármegyei Szil községben, ahol átadták a Szili Önkéntes Tűzoltó Egyesület által megvásárolt gépjárműfecskendőt.
2023. 09. 23. 22:00
Megosztás:

Halfesztivált tartanak Siófokon

Halkülönlegességekkel, koncertekkel és családi programokkal is várják az érdeklődőket az október 6. és 8. között sorra kerülő Siófoki Halfesztiválon.
2023. 09. 23. 21:00
Megosztás:

Nyílt napot tart a MÁV-Volán-csoport

Pályaorientációs nyílt napot tart a MÁV-Volán-csoport a Magyar Vasúttörténeti Parkban szerdán - tudatták a szervezők a MÁV honlapján.
2023. 09. 23. 20:00
Megosztás:

Újra megrendezik Nyíregyházán az Őszi Meseegyetemet

A tavalyi év után újra megrendezi Nyíregyházán az Őszi Meseegyetem elnevezésű programsorozatot a Magyar Népmeséért Alapítvány és a Nyíregyházi Egyetem Óvó- és Tanítóképző Intézete csütörtökön.
2023. 09. 23. 19:00
Megosztás:

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szombaton.
2023. 09. 23. 18:00
Megosztás:

Kifutottak első útjukra a Bahart új hajói

Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új hajói, amelyek új minőséget hoznak a balatoni közlekedésbe - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken Siófokon az új hajók sajtónyilvános megtekintésén.
2023. 09. 23. 17:00
Megosztás:

Vasárnap rendezik a 18. NATO-futást

Az Európai Sporthét #BEACTIVE kampánya és a Budapest 150 éves programsorozat keretein belül vasárnap 18. alkalommal kerül sor a NATO-futásra, amely Buda legszebb részein vezeti végig a résztvevőket.
2023. 09. 23. 16:00
Megosztás:

Több utcát aszfaltoznak uniós támogatásból Mezőhegyesen

Csaknem 200 millió forintból aszfaltoznak le öt utcát a Békés vármegyei Mezőhegyesen - közölte az önkormányzat.
2023. 09. 23. 15:00
Megosztás:

Stratégiai partnerséget köt Kína és Szíria

Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken Hangcsouban találkozott Bassár el-Aszad szíriai elnökkel, ahol a két ország vezetője a találkozót követően közösen jelentette be, hogy stratégiai partnerséggé fogják fejleszteni kapcsolatukat - jelentette a CCTV kínai állami média.
2023. 09. 23. 13:00
Megosztás:

Az első Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé egy hónapon keresztül várja látogatóit

Péntektől egy hónapon át várja izgalmas kortárs alkotásokkal, programokkal és közösségi élményekkel Budapest első Köztéri Kortárs Művészeti Biennáléja, a Flaszter a közönséget.
2023. 09. 23. 12:00
Megosztás:

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben, a gyártó Inter Tan-Ker Zrt. mind a 69 járművet leszállította, és átadta az üzemeltető DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-nek - jelentette be Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester az utolsó tíz Mercedes-Benz Conecto autóbusz átadásán pénteken.
2023. 09. 23. 11:00
Megosztás:

Rekordmennyiségű pályázat érkezett az Európai Mobilitási Hét programjaira

Minden korábbinál több, 206 pályázatot nyújtottak be települések az Európai Mobilitási Hét programjaira - közölte a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 23. 10:00
Megosztás:

Uniós forrásokra pályázik Békéscsaba

Több uniós pályázat beadásáról is határozott csütörtöki ülésén a békéscsabai közgyűlés, többet közülük romániai partnerrel közösen adnak be. Az egyik pályázat megnyerése "felhelyezheti Békéscsabát a hazai hidrogénstratégia szereplőinek térképére" - hangzott el az ülésen.
2023. 09. 23. 09:00
Megosztás:

Mi lesz a brit gazdasággal?

Jelentős visszaeséssel csaknem háromévi mélypontra süllyedtek a brit gazdaság aktivitási mérőszámai, elsősorban a szolgáltatási szektor gyengülő teljesítménye miatt. Szakértők szerint az új mutatók recessziót valószínűsítenek.
2023. 09. 23. 08:00
Megosztás:

Lassan nyolcvanezer zöld rendszámos jármű közlekedik hazánkban

Magyarországon már csaknem 80 000 zöld rendszámos jármű közlekedik, amelyek a teljes gépjárműállomány kevesebb mint 2 százalékát adják, a forgalomban viszont a környezetkímélő járművek felülreprezentáltak - közölte a Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) pénteken, az autómentes napon az MTI-vel.
2023. 09. 23. 07:00
Megosztás:

Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Hosszú utat tettek meg a kriptopénzek a Bitcoin megjelenése óta. Míg kezdetben a Bitcoin bányászatával egy szűk, kiváltságos réteg szerezhetett jutalmakat, mára lehetségessé vált, hogy mindössze az érmék birtoklásával passzív jutalomhoz tudjunk jutni.
2023. 09. 23. 06:00
Megosztás: