Bitcoin-vérengzés: Megismétlődhet a 2021 májusi összeomlás?

Andrew Kang alapkezelő nemrég arra figyelmeztetett, hogy a BTC akár a 2021 májusi összeomlást is megismételheti.

Bitcoin-vérengzés: Megismétlődhet a 2021 májusi összeomlás?

Kang kiemelte, hogy jelenleg mennyire sebezhető a piac az elnyújtott kereskedési tartomány, valamint a magas tőkeáttétel miatt. Elemzésében azt is megosztotta, hogy amennyiben a Bitcoin a négy hónapos tartomány alá esik, akkor jelentős visszaesés jöhet. Ennek keretében a BTC akár 40 000 dollár alá is eshet.

Abban az esetben, ha ez bekövetkezik, megismétlődhet a 2021 májusi drámai korrekció. A korrekció keretében egy rövid növekedési időszak után a Bitcoin és egyéb kriptovaluták meredeken bezuhantak. Van azonban egy BTC projekt, amivel nem nagyon lőhetsz mellé. Az előértékesítése jelenleg is tart, és már több mint 2,3 millió dollárt gyűjtött, így fényes jövő állhat előtte – ismerd meg a 99Bitcoins-t!

A Mt. Gox visszafizetési terv miatt a Bitcoin ára 54 000 dollár alá esik

A Bitcoin ára nemrég 54 000 dollár alá esett, ami a Mt. Gox visszafizetési tervnek köszönhető. A Mt. Gox ugyanis 2,7 milliárd dollár értékű Bitcoint helyezett át egy új címre. A tranzakció szorongást váltott ki a piacon, ugyanis egy júliusban kezdődő, 9 milliárdos hitelezői visszafizetés része.

Az elmúlt héten a Bitcoin nagyjából 12%-ot csökkent, az esés 7,5%-a pedig az elmúlt 24 órában történt. Az esésben az egész kripto piac érintett, az ETH 3000 dollár alá nézett, a Binance Coin pedig 470 dollár környékén mozog.

Hogyan befolyásolja a Bitcoint a gyengébb dollár és a várható kamatláb-csökkentés?

A dollár tovább gyengül, a piacok ugyanis egyre inkább arra számítanak, hogy a Federal Reserve szeptemberben, majd talán decemberben is csökkenti a kamatot.

Az Egyesült Államok gazdasági mutatói szintén nem túl fényesek, aminek következtében a dollár már negyedik napja gyengül, jelenleg pedig az elmúlt három hét legalacsonyabb szintjén mozog. A gyengülő dollár támogatja a kriptovaluta piacot, hiszen vonzóbbá teszi az olyan eszközöket, mint például a Bitcoin.

A kereskedők már nagyon várják az USA Non-Farm Payrolls (NFP) riportját, amely a Fed kamatokkal kapcsolatos döntéseire is hatással lesz. Az elemzők szerint a jelentés azt mutatja majd, hogy az Egyesült Államokban júniusban 190 000 új munkahely jött létre a májusi 272 000-hez képest.

A várakozások szerint a munkanélküliségi ráta 4% marad, ami stabil munkaerőpiacot jelez. Az átlagos órabér növekedése azonban kissé lassulhat, a májusi 4,1%-ról éves szinten 3,9%-ra mérséklődhet.

Az elemzők valószínűleg közelről figyelik majd a számokat, hogy betekintést kapjanak az Egyesült Államok gazdasági állapotába és ennek a Fed politikájára gyakorolt hatásába. A gyengébb dollár és a kamatcsökkentési várakozások támogathatják a Bitcoin árfolyamát, a befektetők ugyanis alternatívák után kutatnak a gazdasági bizonytalanság közepette.

Megnézem a 99Bitcoins oldalát

Bitcoin árfolyam-előrejelzés

A cikk írásakor a Bitcoin 55 257 dolláron forgott, 24 óra alatt 3,41%-ot esett. A 4 órás diagramon emelkedést láthatunk, a reggeli 54 000 dollár körüli szintről 55 000 dollár fölé sikerült lépnie.

Az azonnali támasz 53 140 dollár, a következő támasz pedig 51 720 dollár, az azt követő pedig 49 910 dollár. A relatív erősségi index (RSI) 17 ponton áll, ami azt jelzi, hogy az érme kimondottan túladott állapotban van.

bitcoin árfolyam grafikon és elemzés

Az 50 napos exponenciális mozgóátlag (EMA) 60 510 dolláros, ami mindaddig medvés trendet mutat, amíg az ár a forgáspont alatt marad.

Az 55 180 dolláros szint fölé törés bikás lendületre utalhat, míg ezalatt medvés momentumra számíthatunk.

Hamarosan zárul a 99Bitcoins előértékesítés! Az ajánlat korlátozott ideig él

A 99Bitcoins előértékesítése a végéhez közelít! Ne hagyd ki ezt a remek lehetőséget, és szerezd meg a 99BTC tokeneket 0,0011 dolláros áron, még a következő szakaszban esedékes áremelés előtt.

99Bitcoins kriptovaluta előértékesítés

Mivel a kitűzött 3 millió dolláros célból már több mint 2,3 millió dollár összegyűlt, már nincs sok időd rá, hogy befektess a kriptovaluta oktatás jövőjébe, és tanulás közben jutalmakat szerezz.

Ha most befektetsz, azonnal hozzáférhetsz a letétekhez, és elkezdheted gyűjteni a jutalmakat. Emellett prémium tartalmakat és jutalmakat is feloldhatsz. Az idő vészesen fogy, ne hagyd ki a lehetőséget, és csatlakozz te is az előértékesítéshez! 

Megnézem a 99Bitcoins oldalát

Ezek is érdekelhetnek:

A Pepe Unchained sikeres előértékesítése hajtja a mém érme rallyt

A mém érmék piaci értéke 45 milliárd dollár alá esett, de találunk még aranyrögöket

A 11 legjobb altcoin, amit 2024-ben érdemes vásárolni – Milyen új altcoinokat vásároljak?

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Hitelezési platformot indított az ingatlan.com

Már több mint 100 ezren használták az ingatlan.com által a lakosság számára indított online hitelezési platformot, amelynek a fejlesztéshez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal 286,824 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá - közölte az ingatlan.com Zrt. az MTI-vel.
2024. 07. 20. 17:00
Megosztás:

Az élelmiszeripar szakember-utánpótlását segítő projekt indult

Uniós támogatással az élelmiszeripar és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások szakember-utánpótlását segítő magyar-szerb határ menti projekt indult Tápláljuk a jövőt! (Feeding Future) címmel - tájékoztatta a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara az MTI-t.
2024. 07. 20. 16:00
Megosztás:

Balaton térségében ezek a fő úti célok a magyarok körében

Az eltöltött vendégéjszakák száma alapján június 1. és július 16. között a Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Keszthely a legkedveltebb úti cél a magyarok körében - közölte a Szallas.hu szállásfoglaló portál adatai alapján pénteken az MTI-vel.
2024. 07. 20. 15:00
Megosztás:

Komoly lehetőségek állnak a hazai juhágazat előtt

Komoly lehetőségek állnak a hazai juhágazat előtt, éppen ezért az Agrárminisztérium (AM)felülvizsgálta a szektorhoz kapcsolódó támogatások rendszerét. Ennek eredményeként 2024-től kezdődően a források fokozottan szolgálják az állatállomány genetikai minőségének javítását, illetve a minőségi árutermelést, tekintettel a juhtartók szakmai igényeire és lehetőségeire - jelentette be pénteki közleményében a minisztérium.
2024. 07. 20. 14:00
Megosztás:

Tizedével nőtt a napelemes beépített teljesítmény

Az átviteli rendszerirányító MAVIR friss adatsora szerint 2024 júliusáig összesen 6712 megawattnyi naperőművet helyeztek üzembe Magyarországon. Az összes teljesítményből a legnagyobb arányban az ipari létesítmények részesülnek 3678 megawattal. Az 50 kilowatt (kW) feletti rendszerek idén júniusban érték el eddigi negyedórás termelési csúcsukat, amely csak kevéssel maradt el a 3200 megawatt-tól - hívta fel a figyelmet pénteki elemzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).
2024. 07. 20. 13:00
Megosztás:

NIS2 kiberbiztonsági szabályozás - jobb későn, mint soha

Ugyan június 30-án lejárt Kiberbiztonsági tanúsításról és felügyeletről szóló törvényben meghatározott első fontos határidő, a cégvezetőknek azonban még van idejük pótolni a mulasztást, és időben megkezdeni a felkészülést a támadások elhárítására - nem mellesleg az akár milliós nagyságrendű bírság elkerülésére.
2024. 07. 20. 12:00
Megosztás:

Javította Törökország minősítését a Moody's

Felminősítette Törökországot a Moody's Ratings. A nemzetközi hitelminősítő a péntek éjjel Londonban bejelentett döntést mindenekelőtt azzal indokolta, hogy Törökország határozottan visszatért az ortodox monetáris politikához, és ennek már megvannak az első látható eredményei.
2024. 07. 20. 11:00
Megosztás:

Itt a méret a lényeg: ezek a járművek a közutak rémei

A nagy teljesítményű autókkal gyakrabban okoznak kárt másoknak, és ezek értéke is nagyobb - derül ki a Bank360.hu friss káradatok alapján készült elemzéséből. A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.
2024. 07. 20. 10:00
Megosztás:

Így lehet rémálom a nyaralás

Akár 10-20 százalékkal is többet fizethet egy külföldön megvásárolt áruért az, aki a bankkártyás fizetésnél elfogadja azt, hogy a kereskedő bankja forintban vonja le az összeget a dinamikus valutaváltás szolgáltatás keretében – figyelmeztet Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint hatalmas árfolyam-eltérítések itthon is vannak: az EuroNet automatákból kedden 426 forintért lehetett eurót felvenni, a Wizzair oldalán ugyanarra a járatra 13 százalékkal többet kellett fizetnie annak, aki forint helyett euróban akarta ugyanazt a repülőjegyet megvenni.
2024. 07. 20. 09:00
Megosztás:

140 millió eurós befektetés: az OMV is csatlakozik az EIT InnoEnergy-hez

Zártkörű részvénykibocsátás keretében az osztrák székhelyű globális üzemanyag és vegyipari vállalat, az OMV, a romániai integrált energiaipari vállalat, a OMV Petrom és a hollandiai székhelyű vállalat, az ACB Participaties B.V. csatlakozott a fenntartható energiaipari fejlesztésekben élenjáró EIT InnoEnergy-hez idén júliusban. A három cég által biztosított és 140 millió euró értékben lejegyzett részvények jelentős tőkeinjekciót nyújtanak a szervezet átfogó energiaipari célkitűzéseinek megvalósításához.
2024. 07. 20. 08:00
Megosztás:

Új technológia hódít: az acélszerkezetes építkezés előnyei

Az acélszerkezetű épületek nemcsak könnyebbek és tartósabbak, de gyorsabban is építhetők, mint a hagyományos fa szerkezetek. A Magyarországon újdonságnak számító technológia jelentős előnyökkel bír, beleértve a hosszabb élettartamot, a deformálódásmentességet, a rágcsálókkal szembeni ellenállást és a kiváló földrengésállóságot.
2024. 07. 20. 07:00
Megosztás:

A vezető Bitcoin kereskedő, Peter Brandt szerint rendkívül valószínű, hogy a BTC ára eléri a 71 ezer dollárt, mit jelent ez az altcoinok számára?

A vezető Bitcoin kereskedő, Peter Brandt nemrégiben közzétette a BTC technikai, grafikonos elemzését, amelyben azt jósolta, hogy az első számú kriptovaluta hamarosan elérheti a 71 000 dollárt. Mivel a Bitcoin árának ingadozásai nagymértékben befolyásolja az altcoin piacot, újabb kriptó rally következhet, ha Brandt előrejelzése helytálló.
2024. 07. 20. 06:00
Megosztás:

McKinsey: akár megduplázható a budapesti turizmus

Budapest képes volna megduplázni az ideérkező turisták és az általuk itt töltött vendégéjszakák számát, illetve megkétszerezni-háromszorozni a költéseiket a fővárosban – írja a McKinsey & Company tanulmánya, amely szerint Budapest jelenlegi piaci részesedése a globális turizmusból hozzávetőleg fele a hasonló európai városok részesedésének. A turisztikai forgalom megduplázásának érdekében a tanácsadó cég szerint infrastruktúrafejlesztésre, hatékonyabb digitális marketingre és konferenciaturizmusra, valamint az iparági szereplők szoros együttműködésére volna szükség.
2024. 07. 20. 05:00
Megosztás:

Durva! Már itt tartanak a magyar szántóföld árak!

Kétmillió forint fölé emelkedett a szántóföldek hektáronkénti átlagára tavaly, noha az ország különböző régióiban változatosan alakultak, Közép- és Észak-Magyarországon csökkentek, a többi régióban emelkedtek az árak.
2024. 07. 20. 04:00
Megosztás:

Mennyibe kerül valójában egy hőszivattyú beruházás?

Takarékos fűtési-hűtési megoldások a természet energiájával: az épülő vagy korszerűsítés előtt álló épületeknél alapvető kérdés, hogy milyen fűtési rendszert válasszunk. Egyre népszerűbb megoldás a hőszivattyú. De vajon tényleg mélyen a zsebébe kell-e nyúlnia annak, aki ezt az energiahatékony megoldást választja?
2024. 07. 20. 03:00
Megosztás:

Akinek sok készpénze van Magyarországon, ezzel a döntéssel most hatalmasat veszít!

A pénzügyi világban gyakran emlegetik azt a mondást, hogy „a készpénz király”, de a jelenlegi gazdasági helyzetben ez a kijelentés már korántsem olyan egyértelmű. A magyar piacon és a globális gazdaságban is jelentős változások történtek, amelyek alapvetően megváltoztatták a készpénz birtoklásának kockázatait és előnyeit.
2024. 07. 20. 02:00
Megosztás:

1 milliós forintos négyzetméterár a panellakásoknál! Miiii?!

Míg korábban slágertermék volt az ingatlanpiacon a panellakás, néhány éve valamelyest csökkent a népszerűsége, ugyanakkor továbbra is keresett kategória az ingatlanpiacon. Már csak azért is, mert a panellakások esetében jellemzően kisméretű ingatlanról van, ami pedig a vevők elsődleges célpontja most. Ráadásul a befektetők is keresik, hiszen a kisméretű lakások jól kiadhatók.
2024. 07. 20. 01:30
Megosztás:

Sok alkoholt iszol! A májad ezeket a jeleket küldi! - felismered?

Az alkoholfogyasztás kultúránk szerves része lehet, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a túlzott alkoholbevitel komoly egészségügyi kockázatokat rejt magában. A máj az egyik legfontosabb szervünk, amely az alkohol lebontásában kulcsszerepet játszik. De mi történik, amikor túl sok alkoholt fogyasztunk, és milyen jeleket küld a májunk, hogy "elég volt"?
2024. 07. 20. 01:00
Megosztás:

A Pepe 24%-ot emelkedett a 24 órás mém érme rally alatt, de ez most a legjobb?

Az új és továbbfejlesztett Pepe előértékesítése, amely saját Layer 2 ETH blokklánccal érkezik, még nagyobb lendületet kapott a mém érme szektor bikás rallyja után. A Pepe Unchained a nagy előd, a Pepe ($PEPE) sikerét kívánja meglovagolni.
2024. 07. 20. 00:01
Megosztás:

Júniusban csökkentek a termelői árak Oroszországban

Oroszországban január óta júniusban csökkentek először a termelői árak havi összevetésben, miközben lassult az éves szintű növekedés.
2024. 07. 19. 23:00
Megosztás: