Booking.com botrány: Nem csak anyagilag lehet kedvezőbb, ha a szállásadónál foglalunk

A nemrégiben kirobbant booking.com botrány sokak szemét felnyitotta arra, hogy mennyire fontos a közvetlen foglalások előnyeinek megértése. A botrány nem csak a szállásadókat érintette, hanem a vendégeket is, akik a közvetítőkön keresztül foglaltak szállást. De mi is történt pontosan, és hogyan érinti ez a vendégeket?

Booking.com botrány: Nem csak anyagilag lehet kedvezőbb, ha a szállásadónál foglalunk

A Booking.com, mint egyik legnagyobb nemzetközi szállásszervező cég, hetek óta óriási összegekkel tartozik partnereinek. Sok szállásadó jelentős összegeket veszített, és a kifizetések késése miatt anyagi nehézségekkel küzdenek. A cég a fizetési rendszer karbantartására hivatkozva késlelteti a kifizetéseket, ami komoly bizalmi válságot okozott a szállásadók és a vendégek között.

Tóth Mihály, a Club Tihany Resort marketing vezetője a következőket nyilatkozta: "A vendégeink közel egyharmada érkezik közvetítőkön keresztül, amely egy jó arány a teljes vendégforgalmunkat nézve. A minket választó évi 40.000 vendégből így közel 13.000 fő érkezik a booking.com vagy a szallas.hu felületeiről." Ez a szám jelentős, és rámutat arra, hogy mennyire fontos a közvetítők szerepe a szállásadók számára.

Ugyanakkor Tóth Mihály hozzátette: "A weboldalunkon közvetlenül foglaló vendégek több kényelmi szolgáltatás közül is választhatnak, amellett, hogy árgaranciát vállalunk arra, hogy a teljes szobakínálatból nálunk találják mindig a legjobb árakat.

Nagyon fontosnak tartjuk azonban, hogy a vendégeink minden esetben azt érezzék, hogy szeretettel látjuk őket. Ezért mindenki számára díjmentesen elérhetőek az animációs programok, az esti zenés műsorok, és a színpadi események egyaránt."

Nem csak anyagi előnyei lehetnek

A közvetlen foglalások előnyei tehát nem csak anyagiak, a vendégek ugyanis ezáltal közvetlen kapcsolatot létesíthetnek a szállásadóval, ami lehetővé teszi az esetleges félreértések elkerülését, valamint különleges kérések vagy módosítások gyors és rugalmas kezelését. Ezen kívül a közvetlen foglalások gyakran különleges ajánlatokhoz vagy extra szolgáltatásokhoz is hozzáférést biztosítanak, amelyek nem érhetők el a közvetítőkön keresztül.

Nem az első eset

Nem ismeretlen a helyzet, hogy egy nagy nemzetközi utazásszervező cég bajba kerül, és ezzel megkárosítja a partnereit. Az egyik legjelentősebb példa erre a Thomas Cook, amely a legrégebbi brit utazási iroda volt. Több százezer utast érintett, amikor 2019-ben azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét. Az 1841-es alapítású, megszűnésekor 178 éves cég a világ legrégebbi utazási irodájaként volt ismert, és világszerte több mint 21 ezer alkalmazottat foglalkoztatott.

"A Thomas Cook a mi szállodánk felé sem tudott elszámolni, így a mai napig több tízmilliós rendezetlen helyzetet hagyott maga után. A mostani, és az akkori helyzet is mutatja, hogy attól, hogy nagy és nemzetközi egy utazásszervező, az még nem garancia arra, hogy nem hozza nehéz helyzetbe az utasokat és a szállásadókat, ugyanis mi akkor is kiszolgáljuk a vendégeinket, ha nem érkezik be a partner felől az általuk befizetett összeg." - mondta el Tóth Mihály.

A most zajló booking.com botrány a marketing vezető szerint rávilágított arra, hogy mennyire fontos a közvetlen foglalások előnyeinek megértése és kihasználása. A szállásadók és a vendégek egyaránt profitálhatnak a közvetlen foglalásokból, és elkerülhetik a közvetítőkön keresztüli foglalásokkal járó kockázatokat és korlátozásokat. A jelenlegi helyzet tanulságai remélhetőleg hozzájárulnak a szállásadók értékesítési stratégiáinak újragondolásához és a vendégek tájékozódásához a legjobb foglalási lehetőségekről.

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok hétfőn.
2024. 05. 20. 17:00
Megosztás:

Újfent pályázhatnak támogatásra az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

Ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 16:00
Megosztás:

Bölcsőde épül Perbálon

Kétszázkilencvenmillió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatásból két csoportszobás bölcsőde épül Perbálon, zöldmezős beruházással - jelentette be a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Pest vármegyei településen pénteken.
2024. 05. 20. 15:00
Megosztás:

Többen kötöttek utasbiztosítást az első negyedévben

A Netrisk idei adatai szerint az első negyedévben 72 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek a magyarok, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
2024. 05. 20. 14:00
Megosztás:

Nemzetünk értéke a kisbéri ménes

A magyarság hagyományainak, kultúrájának évezredek óta szerves része a ló, és századokon átívelő értéke a kisbéri ménes - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Kisbéri Lovarda Északi Istállójának átadásán, pénteken az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 05. 20. 13:00
Megosztás:

Hathektáros üvegházat adott át Ácson a GreenCoop

Átadta második magyarországi üvegházát Ács határában a szlovák és magyar tulajdonban lévő GreenCoop, a hathektáros létesítményben termálhő felhasználásával évente hozzávetőleg 12-14 millió darab kígyóuborkát termesztenek.
2024. 05. 20. 12:00
Megosztás:

Erősödés az ázsiai tőzsdéken

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2024. 05. 20. 10:00
Megosztás:

2024-es bika piac legjobb kriptodevizája: Miért jobb választás a Rollblock (RBLK), mint a Binance Coin (BNB) és a Chainlink (LINK)?

Bár a kriptopiac az elmúlt néhány hónapban konszolidációban volt, az elemzők továbbra is optimisták, és úgy vélik, hogy a 2024-es bika ciklus messze nem ért véget.
2024. 05. 20. 09:00
Megosztás:

A 3 legjobb kriptodeviza, amit érdemes megvásárolni az NFT piac fellendülése előtt

Az NFT-ket komoly kritikák érik, de ennek oka az, hogy olyan emberek által lettek túlértékelve, akik nem értik a digitális eredetik lehetőségeit. Az NFT-ket széles körben alkalmazzák az online játék szektorban, amelynek értéke majdnem 250 millió dollár. Ez egy olyan piac, amit nem érdemes kihagyni. A legjobb kriptodevizák, amelyeket most érdemes megvásárolni, mind tartalmaznak valamilyen NFT elemet, mivel az NFT piac hamarosan az egekbe fog szökni.
2024. 05. 20. 08:05
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 20. 08:00
Megosztás:

Felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét

Önkormányzati forrásból felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét, így szombaton üzemkezdettől helyreáll a közlekedési rend a teljes vonalon - tájékoztatta a polgármesteri hivatal pénteken az MTI-t.
2024. 05. 20. 07:00
Megosztás:

Csökkent a Graboplast árbevétele tavaly

A Graboplast Zrt. árbevétele tavaly 20,3 milliárd forint volt, 1,4 milliárd forinttal kevesebb az előző évinél - tájékoztatta a magyar tulajdonú, padlóburkolatokat gyártó győri székhelyű vállalat pénteken az MTI-t.
2024. 05. 20. 06:00
Megosztás:

Átadták a Szegedi Tudományegyetem Energetikai Innovációs Tesztállomását

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Science Parkjában többéves fejlesztési munka után átadták az SZTE Energetikai Innovációs Tesztállomását (EIT) - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 20. 05:00
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött az Aeroplex és a Romaero

Együttműködési megállapodást írt alá az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (ACE) és a román Romaero S.A. pénteken Budapesten, amely alapján a magyar vállalat saját megrendelői részére repülőgép-karbantartást végez a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit.
2024. 05. 20. 04:00
Megosztás:

Ságvári Pál lett az Energiaszabályozók Regionális Egyesületének alelnöke

Az Energiaszabályozók Regionális Egyesülete (ERRA) éves közgyűlésén ismét a szervezet alelnökévé választotta Ságvári Pált; a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) stratégiai és nemzetközi ügyekért felelős elnökhelyettese 2026-ig töltheti be a posztot - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 20. 03:00
Megosztás:

Kétszer gyorsabban nő a paradicsom palánta ezzel az ügyes trükkel...

A paradicsom termesztése nemcsak ízletes gyümölcsöket eredményez, hanem nagyszerű hobbi is, amely sok kertésznek örömet okoz. Azonban sokan szembesülnek azzal a kihívással, hogy a paradicsom palántáik lassan nőnek, és nem érik el a kívánt méretet a szezon végére.
2024. 05. 20. 02:00
Megosztás:

Ha sok a készpénzed otthon, bajba kerülhetsz Magyarországon!

Az elmúlt években a készpénzhasználat Magyarországon is növekedett, sokan a biztonság és a kényelem miatt döntenek úgy, hogy nagyobb összegeket tartanak otthon. Azonban ez a döntés komoly kockázatokat rejt magában, melyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Jogszabályi háttér és az otthon tartott készpénz miatti ellenőrzés kockázata.
2024. 05. 20. 01:00
Megosztás:

A Toncoin jól teljesít, de van egy érme, ami simán lenyomhatja

Dunát lehet rekeszteni a kripto piacon elérhető érmékkel. Az óriási választékban azonban nem mindig egyszerű megtalálni a legjobb vételeket. A sok újonc előszeretettel hívja ki a régi motorosokat, ami különösen a mém érmékre igaz.
2024. 05. 20. 00:01
Megosztás:

Lassult az infláció áprilisban Ausztriában

Ausztriában a fogyasztói árak éves növekedésének mértéke az előzetesen közölttel összhangban 3,5 százalékra, 2021. szeptembere óta a legalacsonyabbra csökkent áprilisban az előző havi 4,1 százalékot követően - derült ki az osztrák statisztikai hivatal (Bundesanstalt Statistik Österreich - STAT) pénteken közzétett végleges adataiból.
2024. 05. 19. 23:00
Megosztás: