Csalás a lottósorsoláson - Te még lottózol ezek után?!

A lottósorsolások csalásainak története során több országban is előfordultak olyan események, amelyek felhívták a figyelmet a játék integritásának fontosságára. Ezek az esetek nem csak a közvéleményt sokkolták, hanem gyakran változásokat is eredményeztek a sorsolások biztonsági protokolljaiban. Cikkünkben most bemutatunk néhány jelentős esetet, amelyek világszerte történtek.

Csalás a lottósorsoláson - Te még lottózol ezek után?!

1. Az 1980-as Pennsylvania „Triple Six Fix”

Mikor és hol történt? 1980. április 24., Pennsylvania, USA.

A csalás módja: Ebben az esetben egy bűnbanda úgy döntött, hogy manipulálja a Daily Number sorsolást. A csalás módszere az volt, hogy néhány pingponglabdát megsúlyoztak vagy megfestettek, hogy bizonyos számok nagyobb eséllyel kerüljenek kiválasztásra. Az elkövetők a "666" számra tettek nagy összegeket különböző lottózókban. A csalás sikeres volt, és a bűnözők több mint 1,8 millió dollárt nyertek, bár végül lebuktak és elítélték őket.

2. A „Hot Lotto” csalás

Mikor és hol történt? 2010-2015, Iowa, USA.

A csalás módja: Eddie Tipton, a Multi-State Lottery Association biztonsági igazgatója kihasználta hozzáférését a lottósorsoló gépek programozásához. Tipton beépített egy kódot, amely lehetővé tette számára, hogy előre tudja a lottó nyerőszámokat bizonyos, általa előre meghatározott napokon. Ezt a tudást felhasználva, barátokat és családtagokat bízott meg a nyerőszelvények megvásárlásával. Több államban is sikerült nyereményeket elérniük, mire Tipton lebukott. A csalás leleplezése után jelentős változásokat hajtottak végre a lottósorsolások biztonságában.

lottóhúzás és csalás

3. A „Serbia State Lottery” csalás

Mikor és hol történt? 2015. július, Szerbia.

A csalás módja: A szerbiai állami lottósorsoláson élő adásban az egyik nyerőszám tévesen jelent meg a képernyőn, még mielőtt a sorsoló gép kihúzta volna azt. A sorsolást követően a lottószervezet vezetői azt állították, hogy az egész csak egy véletlen technikai hiba volt, de a közvélemény széles körben csalásra gyanakodott.

A botrány nyomán nyomozás indult, de egyértelmű bizonyítékot a csalásra nem találtak. Az eset azonban súlyos kérdéseket vetett fel a játék átláthatóságával és megbízhatóságával kapcsolatban.

4. Az olasz „Lotto Scam”

Mikor és hol történt? 1990-es évek, Olaszország.

A csalás módja: Ez az eset a Camorra nevű maffiacsoportot érintette, amely állítólag befolyásolta a lottósorsolások eredményeit Nápolyban és más dél-olaszországi régiókban. A csoport tagjai állítólag megvesztegettek lottózó alkalmazottakat és más kulcsfontosságú személyeket, hogy manipulálják a sorsolás eredményeit. A csalás részletei nem teljesen világosak, mivel sok esetben a bűnözői cselekmények leplezése érdekében komplex módszereket alkalmaztak. A botrány nyomán az olasz lottójátékok biztonsági intézkedéseit megerősítették.

Ezek az esetek rávilágítanak arra, hogy a lottósorsolások csalásai komoly kihívásokat jelentenek a játékszervezők számára világszerte. A biztonság folyamatos fejlesztése és az átláthatóság biztosítása kulcsfontosságú a játékosok bizalmának megőrzése érdekében.

Ide kattintva tisztán látsz majd.

Alulteljesítő volt ma a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 441,01 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 65 674,41 ponton zárt csütörtökön.
2024. 04. 18. 18:30
Megosztás:

Milliárdok sorsa dőlhet el az 1%-ok felajánlása által

Legtöbben személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják, a támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 18. 18:00
Megosztás:

A segédmotoros kerékpárra is kell ám kötelezőt kötni!

A robogótulajdonosok jelentős része továbbra sincs tisztában azzal, hogy biztosítási kötelezettség nem csupán a rendszámmal ellátott járművekre, hanem minden olyan segédmotoros kerékpárra is kiterjed, amely részt vesz a közúti forgalomban - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 18. 17:30
Megosztás:

Márciusban csökkent az eladott új autók száma az Európai Unióban

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.
2024. 04. 18. 17:00
Megosztás:

Felújítják a Hotel Silvanust

Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a visegrádi Silvanus Hotelnek a legfelső szintje és tetőszerkezete, a jelentős tűzkárt szenvedett, több mint 100 embert foglalkoztató, 4 csillagos szálloda helyreállítása elkezdődött, amelyhez a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 60 millió forinttal járul hozzá.
2024. 04. 18. 16:30
Megosztás:

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó a gazdasági versenyképességgel a középpontban

Megkezdődött szerda este az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben, az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről.
2024. 04. 18. 16:00
Megosztás:

Kiderült, mennyire produktívak a magyar cégek

A hibrid munkavégzésre hosszabb távon is fel kell készülnünk: a magyar szellemi munkát végzők több mint egyharmada legalább egy-két napot otthonról dolgozik – ez is kiderül Magyarország első országos reprezentatív produktivitás-kutatásából.
2024. 04. 18. 15:30
Megosztás:

Fejlesztés ment végbe a Gyep-Mester Kft.-nél

Csaknem 180 millió forintból fejlesztett a parkfenntartással és kertépítéssel foglalkozó Gyep-Mester Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 15:00
Megosztás:

A csok plusz nagyot lendített az ingatlanpiacon az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
2024. 04. 18. 14:30
Megosztás:

Nő a Közép- és Dél-Amerikából érkező cseppfolyósított földgáz szerepe

A Közép- és Dél-Amerikából érkező cseppfolyósított földgáz (LNG) egyre nagyobb szerepet fog játszani az Európai Unió ellátásában, s ebben Trinidad és Tobago kulcsszereplő lesz. Az együttműködés alapjait már lerakták, a végrehajtás megkezdése pedig a magyar elnökség idejére fog esni - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a szigetország fővárosában, Port of Spainben.
2024. 04. 18. 14:00
Megosztás:

Nagyobb beruházást tervez a BioTechUSA

Idén ötmilliárd forint vagy azt meghaladó összegű beruházással számol a tisztán magyar tulajdonú BioTechUSA cégcsoport, amely 2023-ban több mint kilencvenmilliárd forint árbevételt ért el.
2024. 04. 18. 13:30
Megosztás:

Élénkül idehaza a gasztroturizmus

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.
2024. 04. 18. 13:00
Megosztás:

Megújul az Egert Szilvásváraddal összekötő út

Szeptember 4-8. között Szilvásvárad ad otthont a négyesfogathajtó világbajnokságnak, amelyhez kapcsolódóan megújul az Egert Szilvásváraddal összekötő út - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 12:30
Megosztás:

Újabb támogatást kapott az MVM Mobiliti

Csaknem 1,2 milliárd forint támogatást kapott elektromos töltők telepítéséhez az MVM Mobiliti Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 12:00
Megosztás:

Ma rendezik meg a Logisztika Napját

Ma rendezik a hazai ellátási lánc szakma egyik legnagyobb, országos eseménysorozatát, a Logisztika Napját - tájékoztatta az MTI-t a a szervező Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).
2024. 04. 18. 11:30
Megosztás:

Fejlesztések kezdődnek Martfűn

Komplex fejlesztés kezdődik Martfűn a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán elnyert 363 millió forint támogatásból - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város önkormányzata az MTI-vel.
2024. 04. 18. 11:00
Megosztás:

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 04. 18. 10:30
Megosztás:

Pozitív nyitás várható a magyar tőzsdén

Pozitív nyitás várható csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.
2024. 04. 18. 10:00
Megosztás:

Erősödtek az ázsiai indexek

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön.
2024. 04. 18. 09:30
Megosztás:

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 04. 18. 09:00
Megosztás: