Elszálltak a vállalkozói hitelkamatok?! Mégis akár 100 milliót kaphat most szabad felhasználásra 2,5% kamattal

Drasztikusan megugrott az infláció Magyarországon is, olyannyira, hogy a KSH közlése szerint a februári legfrissebb adat már 8,3%-os drágulást jelez. Az elszabaduló inflációs folyamatokra reagálva a Magyar Nemzeti Bank 4,4%-ra emelte a jegybanki alapkamatát, miközben az egy hetes betéti tender kamata már 6,15%-ra nőtt. Mindezek a folyamatok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a piaci hitelkamatok is jelentősen drágulnak, így egy kis- és középvállalkozás vezetőjének különösen figyelnie kell arra, hogy cége likviditását úgy biztosítsa, hogy ne kelljen belerokkannia a jelentős kamatterhekbe. Ezért fontos, hogy ismerjük a KAVOSZ Széchenyi Kártya Folyószámlahitel programját.

Elszálltak a vállalkozói hitelkamatok?! Mégis akár 100 milliót kaphat most szabad felhasználásra 2,5% kamattal

Mit kell tudni röviden a KAVOSZ Széchenyi Kártya Folyószámlahitel programjáról?

- szabad felhasználású folyószámlahitel, átmeneti likviditási problémák áthidalására,

- 1 milliótól akár 100 milliós összeghatárig igényelhető,

- futamideje 2 év,

- állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatás jár hozzá,

- A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!-hoz biztosított kamat- és kezelési költségtámogatásnak köszönhetően a vállalkozás által a hitel futamideje alatt fizetendő nettó ügyleti kamat fix 2,5%/év,

- a hitel felvételét nem kötik ingatlanfedezethez,

- gyorsan  és egyszerűen hozzáférhető a KAVOSZ Zrt. irodahálózatában (az ország több mint 200 pontján)

- a hitel bankkártyával is igénybe vehető.

Nézzünk meg egy kisvállakozást, hogy milyen tapasztalatai vannak a konstrukcióról! Interjúalanyunk: Meleg Antal - Zebrek-M Kft.

- ,,Mit jelent az üzlet neve?” – kérdezzük Meleg Antaltól a soroksári munkavédelmi felszereléseket forgalmazó cég új üzletében nézelődve.

- ,,Semmit”- válaszolja mosolyogva. ,,De ugye rögtön megjegyezted?” 

- Mit érdemes tudni erről a sajátos névvel megáldott vállalkozásról?

- Kis, családi vállalkozásként induló cégem 2003 óta működik. Jelenleg 12 fővel dolgozunk. Munkavédelemi és egyéni védőeszközök értékesítésével foglalkozunk.

- Milyen céllal vettek fel hitelt?

- A Széchenyi Kártya Programból a szabad felhasználású likviditási hitelt választottuk. Erre azért volt szükségünk, mert a Covid-járvány idején megnövekedett kereslet mutatkozott termékeink iránt, amit sikeresen tudtunk ebből finanszírozni. Például hirtelen mindenki maszkokat, gumikesztyűket és szemüvegeket szeretett volna vásárolni. Ezeket nekünk valamiből be kellett szereznünk. Emiatt is nagyon fontos szempont volt, hogy szabadon felhasználható, rugalmas hitelt kapjunk. Az év elején egy nem várt esemény miatt a régi telephelyünket fel kellett adni közel 20 év után, és egy újat kellett nyitnunk, ezt a sokkal korszerűbb és modernebb üzletet. Ebben is nagy segítség volt számunkra a szabadfelhasználású hitelkonstrukció. Persze ilyenkor sok előre nem látható kiadással szembesültünk. De az is nagyon fontos, hogy ezáltal négy munkatársam munkahelyét tudtam megmenteni egy nagyon nehéz időszakban.

- És mik a jövőbeli terveik így, hogy a Covid okozta nehéz időszak lecsengeni látszik?

- A terveink a jövőt illetően, hogy tovább fejlődünk, ezt az üzletet tovább fejlesztjük, illetve a másik telephelyünkön is új beruházásokat tervezünk. Számunkra nagyon kedvező ez a hitel, mert bármi történik is, váratlan vásárlói kereslet vagy váratlan kiadás a részünkről, nem esünk kétségbe, ezeken felül tudunk kerekedni. (a teljes riport a cikk végén megnézhető)

Szeretné, ha az Ön vállalkozása is tovább fejlődne? Akkor Önnek is a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Go! -ra van szüksége!

A hitelkonstukcióval kapcsolatos részleteket a KAVOSZ oldalán IDE kattintva érheti el.

MOK: új kamarai választás lesz

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) sikertelen küldöttközgyűlése után újraindította a kamarai választásokat - tudatta a testület pénteken közleményben az MTI-vel.
2023. 06. 10. 23:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 23. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 06. 10. 22:00
Megosztás:

Régi szép idők! 15.000 Ft-ig mehet az OTP részvénye

Tegnap délután a régi szép időket idéző forgalom alakult ki a magyar piacon, ami gyakorlatilag az OTP-nek volt köszönhető. Ugyan máskor is megfigyelhető, hogy az amerikaiak ébredése meglódítja a részvénypiacon a forgalmat, de tegnap ez különösen igaz volt.
2023. 06. 10. 21:00
Megosztás:

A piacvezető hazai takarmánygyártó UBM tulajdonosai 1,8 millió részvényt terveznek értékesíteni, és 2-5 ezer magánbefektetővel bővítenék a cégcsoport részvényesi körét

2023. június 9-ei értéknappal sikeresen lezajlott a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) egyetlen agráripari cége, az UBM Holding Nyrt. törzsrészvényeinek 1:20 arányú felosztása, amelyről a piacvezető hazai takarmányalapanyag-kereskedő és takarmánygyártó cégcsoport április 5-ei közgyűlése döntött.
2023. 06. 10. 21:00
Megosztás:

Gyermekvasutasokat avattak Budapesten

Felavatták szombaton a budapesti Gyermekvasútnál a 2022/2023-as tanfolyamon végzett gyermekvasutasokat - közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel.
2023. 06. 10. 19:00
Megosztás:

Lakásfelújítást tervezel? Dupla lett az ára!

Kifejezetten jól jártak azok, akik a korábbi években újították fel a lakásukat vagy házukat, ugyanis az elmúlt öt évben megduplázódtak a költségek, így a munkálatokat akár hitelből is megérhette megfinanszírozni. De most, az otthonfelújítási támogatás 2022 végi kivezetését követően pénzügyileg jó döntés lehet belevágni egy felújításba, akár hitelből?
2023. 06. 10. 18:00
Megosztás:

Háromezer megawatt fölé nőtt a hazai ipari naperőművi kapacitás

Az idei év első öt hónapjában több mint 840 megawattal bővült a magyarországi beépített fotovoltaikus teljesítmény; a nyár kezdetére az 50 kilowatt (kW) feletti naperőművek összesített adata meghaladta a 3 ezer megawattot - tájékoztatta az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton közleményben az MTI-t.
2023. 06. 10. 17:00
Megosztás:

Júliusban megjelennek a Kőrösi Csoma Sándor Program újabb pályázatai

Július első felében megjelennek a Kőrösi Csoma Sándor Program új pályázatai - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikai helyettes államtitkára a regionális diaszpóraértekezleten pénteken.
2023. 06. 10. 16:00
Megosztás:

Külön is díjazza a Szakma Sztár Fesztivál budapesti dobogósait a BKIK

Kiemelkedően szerepeltek a budapesti résztvevők az idén áprilisban tartott Szakma Sztár Fesztiválon, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) külön díjakkal jutalmazza a dobogós helyen végzett budapesti szakképző iskolásokat - közölte a BKIK.
2023. 06. 10. 15:00
Megosztás:

Ez alapján választanak munkahelyet a pályakezdők

Magyarországon a munkahely választásánál a versenyképes fizetés a legmeghatározóbb tényező a pályakezdő fiatalok számára, akiknek a nettó bérigénye jelenleg átlagosan 379 000 forint, 17 százalékkal magasabb a tavalyinál - közölte a Zyntern.com az idei felmérése eredményei alapján az MTI-vel.
2023. 06. 10. 14:00
Megosztás:

Lecsapott a vihar, ingatlanokat öntött el a víz - 15-20 %-kal nőtt a kárbejelentések száma

Az átlagosnál 15-20 százalékkal több lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a K&H Biztosítóhoz a keddi felhőszakadások pusztítása után. Elsősorban a Duna vonalában, Balaton és Baja közötti ingatlanokban tettek kárt a felhőszakadások. A károsultaknak érdemes mielőbb bejelenteniük az esetet, akár mobilon is, így gyorsan megkaphatják a kártérítést.
2023. 06. 10. 13:00
Megosztás:

Tőzsdére készül a zöld Bitcoin bányászatot forradalmasító magyar techcég

Ritka az az együttállás, amikor a technológia és az energiatudatosság tökéletes szinergiában működik, ezt sikerült megvalósítania az utóbbi évek egyik legsikeresebb energetikai startupjának, az Enerhash Technologies Zrt-nek. A cég innovatív megoldása a megújuló erőművek többletkapacitásait használja kriptobányászatra, méghozzá károsanyagkibocsátás nélkül. A magyar techcég eddig közel 3 milliárd forint értékű magánbefektetést kapott infrastruktúra-fejlesztésre és adatközpont-beruházásra, tavalyi árbevételük meghaladta az 510 millió forintot, de idén már ennek a megduplázása a cél. Következő lépésként pedig gőzerővel készülnek a részvénykibocsátásra – első körben a BÉT XTEND tőzsdén.
2023. 06. 10. 12:00
Megosztás:

Új vezető a Balaton-felvidéki Nemzeti Park élén

Új vezetőt neveztek ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának (BfNP) élére Bende Zsolt személyében, miután a korábbi igazgató kormányzati szolgálati jogviszonya május elején megszűnt - tájékoztatta az MTI-t pénteken a nemzeti park.
2023. 06. 10. 11:00
Megosztás:

A várt növekedés helyett csökkent áprilisban az olasz ipari termelés

Áprilisban a várt növekedés helyett csökkent az ipari termelés Olaszországban az előző hónaphoz képest - derült ki az olasz statisztikai hivatal, az Istat pénteken közzétett adataiból.
2023. 06. 10. 10:00
Megosztás:

A világ első önvezető, elektromos kompját helyezték üzembe Stockholmban

Stockholmban a világon elsőként önvezető, tisztán elektromos meghajtású kereskedelmi személyszállító komp kezdte meg működését - közölte az AFP hírügynökség.
2023. 06. 10. 09:00
Megosztás:

Július elsejétől már országbérlettel is lehet utazni az InterCityken

Megszűnnek az IC-pótjegyek, a vasúti távolsági közlekedésben a helyükbe új, egységes árazású helyjegyek lépnek, amelyek megváltásával immár az országbérletek is felhasználhatók lesznek az IC- vagy más helyjegyköteles vonatok másodosztályán történő utazáshoz - tudatta a MÁV-Start az MTI-vel pénteken.
2023. 06. 10. 07:00
Megosztás:

15 milliárd forintból fejleszt Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében az OPUS TITÁSZ és az OPUS TIGÁZ

Idén tizenötmilliárd forintot fordít Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye villamos- és gázhálózatainak fejlesztésére és karbantartására az OPUS TITÁSZ Zrt. és az OPUS TIGÁZ Zrt. - közölték a társaságok pénteken az MTI-vel.
2023. 06. 10. 06:00
Megosztás:

Kiváló minőségű a magyarországi természetes fürdővizek többsége

Az Európai Unió értékelési rendszere alapján a magyarországi szabadvízi fürdőhelyek 94 százaléka kapott jó vagy kiváló besorolást - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-vel pénteken.
2023. 06. 10. 05:00
Megosztás:

Újabb nagyszabású tüntetést rendeztek a magasabb bérekért sztrájkoló tanügyi szakszervezetek

Újabb nagyszabású tüntetést rendeztek Bukarestben a magasabb bérekért harmadik hete sztrájkoló tanügyi szakszervezetek pénteken, szándéknyilatkozat helyett jogi garanciát követelve a kormánytól a beígért béremelésre.
2023. 06. 10. 04:00
Megosztás:

Erdélyben juthatnak új értékesítési lehetőségekhez a magyar élelmiszergyártók

Erdélyben juthat új értékesítési lehetőségekhez az a tíz magyarországi élelmiszergyártó, akik kétnapos találkozón mutatkoztak be Székelyföld releváns élelmiszerláncainak beszerzői és disztribútorai előtt - közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) pénteken az MTI-vel.
2023. 06. 10. 03:00
Megosztás: