Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzés a webáruházaknál és a futárcégeknél

A nemzetgazdasági miniszter a webáruházak és a futárcégek tájékoztatási és panaszkezelési kötelezettségének fokozott vizsgálatára szólította fel a fogyasztóvédelmi hatóságot, amely az eljárások lefolytatását követően meghozza a szükséges intézkedéseket a magyar családok védelme érdekében - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzés a webáruházaknál és a futárcégeknél

A közlemény szerint a fogyasztóvédelmi hatósági hatáskörben eljáró kormányhivatalokhoz számtalan panasz érkezett az online rendelt termékekkel kapcsolatos szállítási problémákkal összefüggésben. Miközben egyes csomagokat hetek óta nem szállítanak ki a vásárlók részére, az ügyfélszolgálatok gyakran elérhetetlenek, vagy a panaszokat nem megfelelően kezelik, így fogyasztók széles köre szenved súlyos károkat.

A Nemzetgazdasági Minisztérium ezért felhívta a szakmai irányítása alatt álló fogyasztóvédelmi hatóságot a webáruházakkal és a futárcégekkel kapcsolatos tájékoztatási és ügyfélszolgálati kötelezettségek fokozott ellenőrzésére - írták.

Az online fogyasztóvédelem Magyarország fogyasztóvédelmi politikájának egyik legfontosabb prioritása, ezért a fogyasztóvédelmi hatóság egész évben kiemelten vizsgálja a webáruházakat azok honlapjainak ellenőrzésével és próbavásárlások lefolytatásával.

Az év első felében közel háromszáz vizsgálat lefolytatására került sor, amelyeknél jelentős, 78 százalékos kifogásolási arány merült fel, elsősorban tájékoztatási kötelezettség megsértéséből adódóan. A vizsgálat keretében eddig közel 70 millió forint összegben került sor fogyasztóvédelmi bírság kiszabására - áll a közleményben.

Az NGM és a szakmai irányítása alatt álló fogyasztóvédelmi hatóság mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar családokat ne érhesse anyagi kár az online rendelésekkel összefüggésben - olvasható a közleményben.

A Bitcoin 66 000 dollár fölött, az elemzők azon tanakodnak, vajon elkezdődött-e már az Uptober?

A Bitcoin bikák nem bízzák a véletlenre a dolgokat, és tovább pumpálják kedvenc érméjüket. A BTC az elmúlt egy hónapban több mint 12%-ot emelkedett, amit a befektetők nagy örömmel fogadnak.
2024. 10. 20. 00:01
Megosztás:

A 3 legígéretesebb feltörekvő Dogecoin-alternatíva, amelyek 5500%-os megtérülést érhetnek el 2025-re

Ahogy a kriptovaluta piac fejlődik, a Dogecoin innovatív alternatívái egyre nagyobb figyelmet kapnak, és ígéretes megtérülést ígérnek 2025-re. Ezek a feltörekvő tokenek hatalmas nyereségekkel kecsegtetnek, akár 5000%-os ROI-t (megtérülési rátát) is elérhetnek. Ezeknek a kriptovalutáknak a felfedezése új lehetőségeket tárhat fel, amelyek újradefiniálhatják a befektetési stratégiákat a digitális eszközök világában. Egy kiemelkedő jelölt az XYZVerse (XYZ), egy úttörő mémcoin, amely különböző sportágak rajongóit egyesíti, és jelentős növekedésre számít, amely felülmúlhatja a korábbi tokenek lenyűgöző eredményeit.
2024. 10. 19. 23:30
Megosztás:

Az innovatív CYBRO projekt nagy feltűnést kelt a Bitcoin, Ethereum és Polygon befektetők körében

A kriptovaluta szféra új fejlesztése, a CYBRO, felkeltette a Bitcoinhoz, Ethereumhoz és Polygonnal kapcsolatos befektetők kíváncsiságát. Ez az innovatív projekt nagy izgalmat váltott ki, mivel friss ötletekkel járulhat hozzá a digitális eszközpiac fejlődéséhez, és arra ösztönzi sokakat, hogy felfedezzék, milyen újításokat hozhat a CYBRO a folyamatosan változó kriptovilágba.
2024. 10. 19. 23:00
Megosztás:

Miért özönlenek a TRX és AAVE befektetők a ZircuitDEX mém tokenhez — Ragadd meg a következő nagy trendet, mielőtt berobban!

A befektetők, akik korábban olyan ismert kriptovalutákra koncentráltak, mint a TRX és az AAVE, most egy váratlan új szereplőre figyelnek. A gyorsan népszerűsödő ZircuitDEX mém token felkeltette a kriptoközösség érdeklődését. A pletykák szerint a tokenben hatalmas lehetőségek rejlenek, ami egy jelentős piaci áttörésre utalhat. Lehet, hogy ez az eszköz lesz az, amely alapjaiban rengeti meg a piacot?
2024. 10. 19. 22:30
Megosztás:

0,75 dollár alatti altcoinok, amelyek milliomossá tehetnek: Kaspa, Cardano, Dogecoin és Dogen

A kriptovaluták világa tele van olyan rejtett gyöngyszemekkel, amelyek kevesebbe kerülnek, mint egy dollár, de jelentős nyereséget hozhatnak. Ez a cikk több megfizethető digitális valutát vizsgál, amelyek jelentős növekedés előtt állhatnak. Fedezd fel, mely alacsony árú érmék lehetnek a kulcs a kiemelkedő hozamokhoz.
2024. 10. 19. 21:20
Megosztás:

Elvitték a rekord lottó 5-öst! Ezekkel a számokkal nyerhetted meg!

Harminchárom hét halmozódás után egy szerencsés játékos elvitte az Ötöslottó eddigi legnagyobb jackpotját, 6,613 milliárd forintot. A szerencsés nyertesnek a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál.
2024. 10. 19. 20:56
Megosztás:

Az ABB növekvő bevétellel és nyereséggel zárta a harmadik negyedévet

Növekvő harmadik negyedéves bevételről és nyereségről, valamint rekordmagas üzemi EBITA-árrésről jelentett a svájci ABB, az ipari digitális technológiák területén vezető globális vállalat - tájékoztatta a cég az MTI-t.
2024. 10. 19. 20:00
Megosztás:

A legjobb alulértékelt altcoinok és mémcoinok, amelyeket érdemes figyelni egy 10-szeres növekedés érdekében

Ahogy a kriptopiac tovább diverzifikálódik, egyes kevésbé ismert tokenek jelentős növekedési potenciált mutatnak. Ezek az alulértékelt altcoinok és mémcoinok figyelemre méltó nyereséget hozhatnak, ha időben felfedezik őket.
2024. 10. 19. 19:30
Megosztás:

Ez az 5 kriptovaluta várhatóan új történelmi csúcsot ér el 2024 4. negyedévében az elemzők szerint

Az elemzők előrejelzései szerint öt kriptovaluta új rekordokat dönthet 2024 utolsó negyedévében. Ahogy a digitális valuta piac felforrósodik, ezek az érmék egyre nagyobb figyelmet kapnak, és soha nem látott szintekre emelkedhetnek. Tudd meg, mely kriptók vannak emelkedőben, és milyen tényezők lendíthetik őket új magasságokba.
2024. 10. 19. 19:00
Megosztás:

A magyarországi cégek 47 százaléka költ többet jövőre munkáltatói márkaépítésre

A munkaerő megtalálása és megtartása érdekében tovább erősödik a munkáltatói márkaépítés szerepe a vállalati szektorban: a megkérdezett cégek 47 százaléka a gazdasági kihívások ellenére is növeli az employer brandingre fordított büdzséjét 2025-ben - derül ki a Brandfizz Employer Branding Compass Országos Munkáltatói Márka felméréséből.
2024. 10. 19. 18:26
Megosztás:

A 2021-ben a Cardano 7000%-os növekedését előrejelző elemző most azt jósolja, hogy ez a feltörekvő Solana mémérme 2025-re eléri a 10 dolláros értéket

Egy iparági elemző, aki arról híres, hogy pontosan megjósolta a Cardano 2021-es hatalmas növekedését, most egy újabb merész előrejelzést tett. Ez a szakértő úgy véli, hogy egy feltörekvő mémérme a Solana hálózaton 2025-re akár 10 dollárra is emelkedhet. Ez az előrejelzés rávilágít a feltörekvő kriptovalutákban rejlő lehetőségekre, amelyek az elkövetkező években jelentős növekedés előtt állhatnak.
2024. 10. 19. 17:00
Megosztás:

Három ok, ami megakasztja a magyar építőipar termelékenységének növekedését

A hatékonyság nem tartozik az építőipar erősségei közé, éppen ezért kiemelten fontos, hogy az ágazat szereplői felismerjék és orvosolják a termelékenység növelését hátráltató problémákat. A létesítménygazdálkodásban, ingatlanprojektekben, valamint az építőiparban is használatos digitális dokumentáció, kommunikáció és jelentéskészítő vezető platformját Magyarországon is forgalmazó PlanRadar 10 európai országban – köztük hazánkban – 450 szakértő bevonásával végzett átfogó kutatást*, hogy azonosítsa az okokat és bemutassa a megoldási lehetőségeket. A felmérés magyarországi résztvevői három termelékenységi problémát emeltek ki, ami komoly szerepet játszik abban is, hogy az itteni építőipari bérek jelentősen elmaradnak a svájci, ausztriai és németországi szinttől.
2024. 10. 19. 16:00
Megosztás:

Készülj fel hatalmas altcoin nyereségekre: Ez az elemző 5 kriptovalutánál 75-szörös növekedést jósol az altcoin szezonban

Egy befolyásos kriptovaluta elemző azt jósolja, hogy öt kevésbé ismert coin rendkívüli növekedés előtt áll, és a következő altcoin szezon során akár 75-szörösére is emelkedhet az értékük. Ez a cikk bemutatja ezeket a digitális eszközöket, amelyek figyelemre méltó nyereséget hozhatnak, és feltárja azokat a tényezőket, amelyek elősegíthetik lenyűgöző növekedésüket.
2024. 10. 19. 15:00
Megosztás:

Kínai gazdaságélénkítés – a befektetők szem elől tévesztik a lényeget

Az alapanyagpiacokat övező hangulat szeptemberben döntő fordulatot vett, amikor Kína megemlített egy összehangolt monetáris és fiskális ösztönző intézkedéscsomagot. A Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) ezt követő, október 8-i sajtótájékoztatóján nem jelentettek be jelentős ösztönző intézkedéseket, emiatt a piacon később eladási hullám söpört végig. A közelmúlt kínai politikai eseménysorozatának fontos, az árupiacot érintő következményei vannak a Fidelity szerint.
2024. 10. 19. 14:00
Megosztás:

5 kriptovaluta 1 dollár alatt, amelyeket 500x növekedés várhat 2024 decemberéig: A Cybro a legjobb választás?

A kriptovaluta piac zsong az alacsony árú érmékről szóló beszélgetésektől, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkezhetnek. Ez a cikk öt olyan kriptovalutát vizsgál, amelyek jelenleg 1 dollár alatt vannak értékelve, és amelyek nagy figyelmet kapnak 2024 decemberét megelőzően. Közülük a Cybro emelkedik ki, mint egy lehetséges vezető. Lehet, hogy ez a legjobb opció, amit figyelemmel kell kísérni? Fedezd fel a lehetőségeket az egyre fejlődő kriptovilágban.
2024. 10. 19. 13:00
Megosztás:

PME Legend: Stílusos és időtálló férfi ruházat a mindennapokra

A férfi-divat világában az időtálló darabok mindig is nagy népszerűségnek örvendtek, és van egy új szereplő, amely most Magyarországon is elérhetővé vált.
2024. 10. 19. 12:45
Megosztás:

Budapesten mindenhol bekapcsolták a távfűtést

Az összes fogyasztónál bekapcsolta a távfűtést október közepére a Budapesti Közművek (BKM) Nonprofit Zrt. Főtáv Távhőszolgáltatási Divíziója - közölte a társaság szombaton az MTI-vel.
2024. 10. 19. 12:00
Megosztás:

Ezen az altcoinon elérhető hozamok magasabbak, mint amit valaha elértél a kriptóban – a Cardano és Ripple bálnák 0,03 dolláron vásárolnak be

A kriptovaluta piac az elmúlt napokban erőteljes emelkedést mutatott, mivel a "bálnák" egyre nyereségesebb lehetőségek után kutatnak az altcoinok között.
2024. 10. 19. 11:00
Megosztás:

Átalakul a GANZ Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. vezetése

Jan Prins, a GANZ Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója az év végén távozik a társaságtól, eddigi feladatait pedig társügyvezetője, Gál Gergely veszi át. A 2020-as reorganizációt követően a magyar nehézgépgyártó vállalat számos energiahatékonysági és gyártástechnológiai fejlesztést indított el, amelynek köszönhetően új fejlődési pályára állt, az előttünk álló időszakra pedig további jelentős növekedést vár.
2024. 10. 19. 10:00
Megosztás:

A Dogecoin és a Shiba Inu meggazdagíthat 2026-ra, de az RCO Finance gyorsabban megteheti ezt

A kriptopiac fellendülése új befektetőket vonzott be, és a vezető tokenek, mint a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB), a fő haszonélvezők között vannak.
2024. 10. 19. 09:00
Megosztás: