Ha Ön is 1950-1974 között született, akkor van oka a félelemre

Az 1950 és 1974 között született generáció, gyakran nevezik a baby boom generációnak vagy annak későbbi szakaszának. Ez a korosztály számos társadalmi és gazdasági változás tanúja volt életében, most pedig újabb kihívásokkal kell szembenézniük, amint az időskor küszöbére lépnek. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a fő kockázatokat, amelyek ezt a generációt sújtják.

Ha Ön is 1950-1974 között született, akkor van oka a félelemre

Nyugdíjazás kockázata

A nyugdíjkorhatár közeledtével sokan aggódnak, hogy vajon rendelkezésükre áll-e elegendő megtakarítás a kényelmes és biztonságos időskor biztosításához. A korábbi generációkhoz képest kevesebb a garantált nyugdíjprogram, és sokan attól tartanak, hogy a nyugdíjrendszer nem lesz képes fenntartani a jelenlegi szintű juttatásokat.

Ez különösen igaz azokra, akiknek nyugdíj-megtakarításai nem voltak elegendően diverzifikáltak, vagy akik későn kezdték el a nyugdíjcélú megtakarítást.

Anyagi, pénzügyi kockázatok

A gazdasági ingadozások és a piaci volatilitás miatt sok baby boomer tapasztalhatja, hogy megtakarításaik értéke csökken, éppen akkor, amikor a legnagyobb szükségük lenne rájuk. Az ingatlanpiaci válságok és a befektetések értékvesztése komoly aggodalomra ad okot, különösen azok számára, akik a nyugdíjas éveikre támaszkodtak ezekre az eszközökre. Az alacsony kamatkörnyezet is nehezíti a biztonságos és stabil hozamok elérését, ami tovább növeli az anyagi bizonytalanságot.

A pénzcsinálásnak ma már új módszerei vannak, erről a pénzügyi megoldásról írtunk ITT.

Egészségügyi kockázatok

Ahogy ez a generáció öregszik, az egészségügyi kockázatok is megnövekednek. A krónikus betegségek, mint a szívbetegségek, a cukorbetegség, és a rák, valamint a mozgásszervi problémák egyre nagyobb terhet rónak az egyénekre és az egészségügyi rendszerre egyaránt.

Az egészségügyi ellátás költségei jelentősen növekedhetnek az időskorban, és sokan attól tartanak, hogy nem lesznek képesek fedezni ezeket a költségeket, különösen, ha hosszú távú gondozásra van szükségük.

A megoldás keresése

Mindezen kockázatok fényében fontos, hogy az 1950 és 1974 között született generáció tagjai proaktívan kezeljék pénzügyi és egészségügyi terveiket. A nyugdíjtervezés, az egészséges életmódra való összpontosítás, a krónikus betegségek megelőzése és kezelése, valamint a megfelelő biztosítási fedezet biztosítása mind kulcsfontosságú lépések lehetnek az időskori kockázatok kezelésében.

Ez a generáció jelentős társadalmi és gazdasági változásokon ment keresztül élete során, és bár jelenleg számos kihívással szembesülnek, számtalan lehetőségük van a boldog és egészséges időskor megvalósítására. A megfelelő tervezéssel és elővigyázatossággal képesek lesznek minimálisra csökkenteni a félelmüket és maximálisra növelni az időskori éveik minőségét.

Márciusban javult az amerikai ipari termelés

Az elemzők által vártnak megfelelő mértékben nőtt az ipari termelés az Egyesült Államokban márciusban havi összevetésben - derült ki az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) kedden közzétett adataiból.
2024. 04. 17. 02:30
Megosztás:

A rezsicsökkentett árú kedvezményes földgázmennyiség kiosztása változik áprilistól

Az MVM Next 2024 áprilisától ügyfelei érdekében automatikusan módosítja az egyenletes részszámlázás esetében a rezsicsökkentett árú kedvezményes földgázmennyiség kiosztását.
2024. 04. 17. 02:00
Megosztás:

Megkezdte működését Románia első közadakozásból épült gyermekkórháza

Elkezdte működését Románia első, kizárólag közadakozásból épült gyermekkórháza Bukarestben - közölte kedden a gyűjtést elindító és a több mint 50 millió eurós zöldmezős beruházást lebonyolító Ajándékozz életet! Egyesület.
2024. 04. 17. 01:30
Megosztás:

Kié lesz a nyugdíj összege, ha meghal a nyugdíjas? Sokan rosszul tudják!

A nyugdíjazás mindenki életében jelentős esemény, mivel jelzi az aktív életszakasz befejezését. A Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága (NYUFIG) a nyugdíjban részesülő személyeket egy kilenc számjegyből álló, ún. nyugdíj folyósítási törzsszámon keresztül kezeli. Sok nyugdíjas azonban nem vagy csak alig van tisztában azzal, hogy kinek jár a nyugdíj, ha a jogosult meghal.
2024. 04. 17. 01:00
Megosztás:

Átadták az idei magyar állattenyésztésért és a magyar növénytermesztésért termék nagydíjat

A Zilda tejüzem nyerte a 2024-es Magyar Állattenyésztésért Termék Nagydíjat, az idei Magyar Növénytermesztésért Termék Nagydíjat pedig az Agrova Kft. kapta.
2024. 04. 17. 00:30
Megosztás:

A kripto szakértők egy új Bitcoin projektre fogadnak, ami akár a 100-szorosára is emelkedhet

A politikai és gazdasági bizonytalanság miatt a befektetők most óvatosan kereskednek. De miután a kriptóknak egyébként is kedvező időszakban a Bitcoin pénteki feleződése új lendületet adhat a kriptopiacnak, egy új előértékesítés különösen izgalmas lehet.
2024. 04. 17. 00:01
Megosztás:

Nagy az érdeklődés a településfásítási program iránt

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.
2024. 04. 16. 23:30
Megosztás:

Gyorsult az infláció Olaszországban

Olaszországban az előzetes becslés alapján közölt 1,3 százalék helyett 1,2 százalékkal nőttek a fogyasztói árak márciusban éves összevetésben a februári 0,8 százalékos emelkedést követően - közölte az olasz statisztikai hivatal, az Istat kedden végleges adatként.
2024. 04. 16. 23:00
Megosztás:

A vagyonkezelés segítette a Morgan Stanley eredményeit

A bank ma tőzsdenyitás előtt tette közzé első negyedéves gyorsjelentését. A bevétel 15,14 milliárd dollár lett, ami felülmúlta a 14,46 milliárdos konszenzust.
2024. 04. 16. 22:30
Megosztás:

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.
2024. 04. 16. 22:30
Megosztás:

Fő prioritásaink egyike lesz az uniós kardiovaszkuláris program kidolgozása

A magyar EU-elnökség egyik prioritása lesz az európai uniós kardiovaszkuláris program, stratégia kidolgozása - közölte az egészségügyért felelős államtitkár hétfőn Debrecenben.
2024. 04. 16. 22:00
Megosztás:

Így emelkedtek a lakbérek márciusban

Tovább emelkedtek márciusban a lakbérek: az előző hónaphoz képest 0,8 százalékkal nőttek országosan és 1,8 százalékkal Budapesten - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexéből.
2024. 04. 16. 21:30
Megosztás:

Para van!? Tényleg nekimegy Izrael Iránnak?

Tényleg ezért esnek a tőzsdék? Ha az EURUSD, az EURPLN, az EURHUF árfolyamot vagy éppen a VIX indexet nézzük, akkor a válasz igen. De nem lehet, hogy más áll e mögött?
2024. 04. 16. 21:00
Megosztás:

Gyengült kedden a forint

Gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.
2024. 04. 16. 20:30
Megosztás:

Nőtt az euróövezet külkereskedelmi többlete februárban

Februárban nőtt az euróövezet külkereskedelmi többlete éves összehasonlításban - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden ismertetett adataiból.
2024. 04. 16. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 04. 16. 19:30
Megosztás:

Mínuszban zártak az európai tőzsdék

A főbb európai értékpapírpiacok gyenge kezdés után nagy, másfél százalék körüli veszteséggel fejezték be a keddi kereskedést.
2024. 04. 16. 19:00
Megosztás:

Emiatt esett ma a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1978,87 pontos, 2,94 százalékos csökkenéssel, 65 428,99 ponton zárt kedden.
2024. 04. 16. 18:30
Megosztás:

A vártnál többen váltottak lakásbiztosítást

A márciusi lakásbiztosítási kampányban a vártnál többen kötöttek új biztosítást, illetve változtatták meg korábbi szerződésüket régi biztosítójuknál, csaknem félmillió új lakásbiztosítási szerződést kötöttek, illetve kötöttek újra az ügyfelek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) miniszteri biztosa kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2024. 04. 16. 18:00
Megosztás:

Gyorsult Kínában a GDP növekedése az idei első negyedévben

Gyorsult Kína gazdasági növekedése az idei első negyedévben éves és negyedéves összevetésben a kedden ismertetett hivatalos adatok szerint.
2024. 04. 16. 17:30
Megosztás: