A legjobb 2024-es RWA projektek, amelyekre érdemes lecsapni

Térképezd fel a legjobb 2024-es RWA kriptókat! Idén szerintünk ezekre érdemes a leginkább figyelni: Landshare (LAND), Realio (RIO), és 5th Scape (5SCAPE).

A legjobb 2024-es RWA projektek, amelyekre érdemes lecsapni

Az ingatlanbefektetés hétköznapi világa üdítő digitális átalakuláson megy keresztül. A blokklánc, a mesterséges intelligencia (MI) és egyéb lebilincselő új technológiák, például a tokenizáció felbukkanásával a szféra rendkívül megragadó, főleg a befektetők számára.

A 2024-es évben a Real World Asset (RWA) projektek körül nagy a sürgés-forgás. Ezek a platformok tulajdonképpen azért jöttek létre, hogy mintegy hidat állítsanak fel a decentralizált pénzügyek (DeFi) és a tárgyi eszközök között. A globális ingatlanpiac értéke a becslések alapján 2023-ban meghaladta a 9,3 billió dollárt, de 2030-ra valószínűleg közel duplájára nő, és 14 billió dollár feletti értékkel bír majd.

Ingatlan RWA tokenek: Melyek a legütősebb RWA kriptovaluták az ingatlan tokenizációhoz?

A befektetők számára új izgalmas lehetőségek nyíltak meg. 2024-ben a Landshare (LAND), a Realio (RIO) és a VR innovátor, a 5th Scape ajánlható a leginkább. Ezek a projektek valószínűleg a második negyedévében sereghajtó szerepet töltenek majd be ezen a területen, és ennek több nyomós oka is van.

Íme a három legjobb “valós világbeli eszköz”, azaz RWA token: 

A legjobb RWA érme: Landshare (LAND)

Lanshare kriptó árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

A Landshare (LAND) egy BSC-láncra épülő, felhasználóbarát platform segítségével tárja szélesre az ingatlanbefektetések ajtajait.

Ez a platform szinte eltörli a befektetők elől a magas előlegfizetéseket és a bonyolult ügykezelést - a Landshare ökoszisztéma számtalan lehetőséget kínál a kereskedőknek, hogy RWA-eszközökben tarthassák az ingatlanvagyonukat.

A Landshare-en keresztül a befektetők stabilcoinokat köthetnek le azért, hogy részesedéshez jussanak a bérleti díjból és az ingatlanok értéknövekedéséből, illetve, hogy részt vehessenek a közösség által finanszírozott ingatlanfejlesztésekben. 

Land token

A Landshare csapata különösen zseniális, hiszen a Landshare-en vert összes NFT az ingatlaneszközök töredékes tulajdonjogát képviseli.

Az a tény, hogy a birtokosok az NFT-k segítségével frissíthetik és javíthatják virtuális ingatlanjaikat, egy új, játékos élményt ad, ezért már most több ezren fedezték fel maguknak a platformot.  

A Landshare bír egy token-égetési mechanizmussal is, mellyel részvételre motivál, és egyúttal megszilárdítja az árakat. A törekvés az, hogy a kínálat leredukálódjon és az árak fokozatosan stabilizálódjanak. A LAND token tehát stakelhető, és a tulajdonosok a Landshare Governance protokollon keresztül magas APY jutalmakban részesülhetnek, valamint szavazati jogot is kapnak.

A 21 millió dolláros alacsony piaci kapitalizációval bíró Landshare az egyik legjobb, potenciálisan 10x-es növekedésű projektet kínálja az RWA-k univerzumában.

A 2. legjobb RWA érme: Realio (RIO)

Realio Network kriptó árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

A Realio Network (RIO) a DeFi erejével az RWA kriptovaluta támogatásával újradefiniálja a magántőke- és ingatlanbefektetéseket.

A Realio varázsa abban rejlik, hogy a platformján kripto segítségével fektethetsz be ingatlanokba.

A Realio a ComeBFT proof-of-stake (PoS) konszenzusmechanizmust alkalmazza a Cosmos blokkláncplatformon. A rendszer lehetővé teszi a validálók számára, hogy RIO-t és RST-t (Realio Security Token) kössenek le, hogy a Realio hálózaton ingatlaneszközöket képviselő érméket teremtsenek.

A Realio mögött álló csapat egy skálázható, hozzáférhető és szabályos tér megalkotását álmodta meg, ahol a felhasználók hozzáférhetnek az ingatlanokhoz és befektetéseket indíthatnak el.

A cross-chain képességgel a hozzáértő RWA kereskedők kiaknázzák az Ethereumon lévő RIO és a Binance Smart Chain közötti arbitrázs lehetőségeket.

A 3. legjobb RWA érme: 5thScape (5SCAPE) 

5scape kriptó

Bár nem kapcsolódik közvetlenül az ingatlanokhoz, de úgy gondoltuk, hogy a 5th Scape (5SCAPE) is szerepelhet ezen a listán a virtuális valóság (VR) területén végzett újító munkája miatt, amely kitárja az ajtót a virtuális ingatlanok céltudatos iparágának.

A 5th Scape csapata azt tökélte el, hogy megalkotja a világ első olyan VR-ökoszisztémáját, mely teljes egészében decentralizált és blokkláncra épül.

Oké, de ez miért lehet fontos az ingatlanbefektetésben? - kérdezheted teljesen jogosan.

Nos, a képlet viszonylag egyszerű: a VR hatalmas lehetőségeket rejt magában, és segíthet hozzáférni az ingatlanokhoz, valamint támogatja a befektetések kezdeményezését.

Csak képzelj magad elé egy virtuális túrát a  megvásárolni kívánt ingatlanok környékén, de akár meg is tervezheted álmaid otthonát egy VR-térben. Tehát igen, jól látod, a VR-en keresztüli hozzáférhetőség kiemelt fontosságú.

A 5th Scape mérnökei jelenleg olyan VR-élmények fejlesztésén dolgoznak, melyek a legjobb headsetekkel, például az Oculus Rift és a Meta Quest 3 eszközökkel is kompatibilisek. A távlati terv azonban az, hogy egy saját VR headsetet és egy AR játékszéket dobjanak a piacra.

Ha ezek a kütyük megjelennek, már a közeljövőben óriási szerepet vállalhatnak az ingatlanok értékelésében.

A 5th Scape előértékesítése jelenleg még tart, és natív érméje, a 5SCAPE megvásárolható, a mostani 3.körben mindössze 0.00248 dollárért. A projekt már több mint 6,4 millió dollárt gyűjtött össze, tehát kimondottan népszerűvé vált a befektetők körében.

Nézd meg a 5SCAPE előértékesítését

Az ingatlanok jövője az RWA kriptovaluta

Hallottad, hogy a BlackRock nemrég több mint 10 billió dollárnyi vagyont tokenizált az Ethereumon? Szóval mivel a reáleszközök piaca egyre keresettebbé válik, az ingatlanpiac várhatóan milliárdos nagyságrendű piaccá fog fejlődni.

Az olyan alacsony kapitalizációjú RWA érmék, mint a Landshare (LAND) és a Realio (RIO) lerombolva a belépési korlátokat megadják az esélyt arra, hogy az egyének részt vegyenek az ingatlanpiac életében. Az 5th Scape is fogékonnyá tesz a VR-élményekre, és azok átalakíthatják az ingatlanpiac digitális jövőképét.

Ezek is érdekelhetnek:

A Slothana ICO-ja nagy eséllyel több multimilliomost is szülhet

A kriptoelemzők sasszeme ezen a friss VR érmén csüng

A 10 legjobb kripto ICO 2024-es befektetéshez

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Csökkent a betöltésre váró állások száma

Négy vármegye kivételével az ország valamennyi területén alacsonyabb a betöltésre váró állások száma idén az első negyedévben, mint egy évvel korábban - közölte a Profession.hu csütörtökön az MTI-vel.
2024. 04. 18. 20:00
Megosztás:

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon, az euró és a svájci frank ellenében 0,4 százalékkal, a dollárral szemben 0,6 százalékkal.
2024. 04. 18. 19:30
Megosztás:

Pluszban zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Pozitív kezdés és némi ingadozás után indexemelkedéssel fejezték be a csütörtöki kereskedést a vezető európai értékpapírpiacok.
2024. 04. 18. 19:00
Megosztás:

Alulteljesítő volt ma a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 441,01 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 65 674,41 ponton zárt csütörtökön.
2024. 04. 18. 18:30
Megosztás:

Milliárdok sorsa dőlhet el az 1%-ok felajánlása által

Legtöbben személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják, a támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 18. 18:00
Megosztás:

A segédmotoros kerékpárra is kell ám kötelezőt kötni!

A robogótulajdonosok jelentős része továbbra sincs tisztában azzal, hogy biztosítási kötelezettség nem csupán a rendszámmal ellátott járművekre, hanem minden olyan segédmotoros kerékpárra is kiterjed, amely részt vesz a közúti forgalomban - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 18. 17:30
Megosztás:

Márciusban csökkent az eladott új autók száma az Európai Unióban

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.
2024. 04. 18. 17:00
Megosztás:

Felújítják a Hotel Silvanust

Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a visegrádi Silvanus Hotelnek a legfelső szintje és tetőszerkezete, a jelentős tűzkárt szenvedett, több mint 100 embert foglalkoztató, 4 csillagos szálloda helyreállítása elkezdődött, amelyhez a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 60 millió forinttal járul hozzá.
2024. 04. 18. 16:30
Megosztás:

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó a gazdasági versenyképességgel a középpontban

Megkezdődött szerda este az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben, az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről.
2024. 04. 18. 16:00
Megosztás:

Kiderült, mennyire produktívak a magyar cégek

A hibrid munkavégzésre hosszabb távon is fel kell készülnünk: a magyar szellemi munkát végzők több mint egyharmada legalább egy-két napot otthonról dolgozik – ez is kiderül Magyarország első országos reprezentatív produktivitás-kutatásából.
2024. 04. 18. 15:30
Megosztás:

Fejlesztés ment végbe a Gyep-Mester Kft.-nél

Csaknem 180 millió forintból fejlesztett a parkfenntartással és kertépítéssel foglalkozó Gyep-Mester Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 15:00
Megosztás:

A csok plusz nagyot lendített az ingatlanpiacon az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
2024. 04. 18. 14:30
Megosztás:

Nő a Közép- és Dél-Amerikából érkező cseppfolyósított földgáz szerepe

A Közép- és Dél-Amerikából érkező cseppfolyósított földgáz (LNG) egyre nagyobb szerepet fog játszani az Európai Unió ellátásában, s ebben Trinidad és Tobago kulcsszereplő lesz. Az együttműködés alapjait már lerakták, a végrehajtás megkezdése pedig a magyar elnökség idejére fog esni - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a szigetország fővárosában, Port of Spainben.
2024. 04. 18. 14:00
Megosztás:

Nagyobb beruházást tervez a BioTechUSA

Idén ötmilliárd forint vagy azt meghaladó összegű beruházással számol a tisztán magyar tulajdonú BioTechUSA cégcsoport, amely 2023-ban több mint kilencvenmilliárd forint árbevételt ért el.
2024. 04. 18. 13:30
Megosztás:

Élénkül idehaza a gasztroturizmus

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.
2024. 04. 18. 13:00
Megosztás:

Megújul az Egert Szilvásváraddal összekötő út

Szeptember 4-8. között Szilvásvárad ad otthont a négyesfogathajtó világbajnokságnak, amelyhez kapcsolódóan megújul az Egert Szilvásváraddal összekötő út - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 12:30
Megosztás:

Újabb támogatást kapott az MVM Mobiliti

Csaknem 1,2 milliárd forint támogatást kapott elektromos töltők telepítéséhez az MVM Mobiliti Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 12:00
Megosztás:

Ma rendezik meg a Logisztika Napját

Ma rendezik a hazai ellátási lánc szakma egyik legnagyobb, országos eseménysorozatát, a Logisztika Napját - tájékoztatta az MTI-t a a szervező Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).
2024. 04. 18. 11:30
Megosztás:

Fejlesztések kezdődnek Martfűn

Komplex fejlesztés kezdődik Martfűn a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán elnyert 363 millió forint támogatásból - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város önkormányzata az MTI-vel.
2024. 04. 18. 11:00
Megosztás:

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 04. 18. 10:30
Megosztás: