Dübörögnek a kötvények, ahogy közeleg a választás

Csaknem három és fél évtizede nem tapasztalt kötvénykibocsátás hullámmal igyekszik még az amerikai elnökválasztás időszakában várható esetleges piaci kilengések előtt előteremteni idei finanszírozási igényeit a globális vállalati szektor.
2024. 04. 01. 18:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok hétfőn.
2024. 04. 01. 17:00
Megosztás:

Kína hajlandó többet üzletelni a franciákkal

Kína hajlandó több jó minőségű terméket és szolgáltatást importálni Franciaországból, de egyúttal reméli, el tudja kerülni, hogy az Európai Unió "kockázatcsökkentési" stratégiája kárt okozzon neki, "negatív üzleti hangulatot" keltsen - jelentette ki Vang Ji kínai külügyminiszter, miután Pekingben tárgyalt francia kollégájával, Stéphane Séjournéval.
2024. 04. 01. 16:00
Megosztás:

Innentől törvényesen is lehet szívás az élet Németországban

Hatályba lépett hétfőn a kannabisz rekreációs célú, személyes használatra történő termesztésének és fogyasztásának úgynevezett ellenőrzött legalizálását célzó törvény Németországban.
2024. 04. 01. 14:00
Megosztás:

Gyarapodnak Szeged látványosságai

Új óriásbábokat mutatnak be április 7-én, vasárnap délután Szegeden, a hatalmas figurákat az ország bábszínházainak munkatársai készítik el az előző napokban - tájékoztatta a Kövér Béla Bábszínház az MTI-t.
2024. 04. 01. 13:00
Megosztás:

Rákapcsolt a feldolgozóipar az oroszoknál

Oroszországban 18 hónapja legmagasabb szintre emelkedett a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) márciusban részben annak a hatására, hogy öt hónap után először nőttek az új exportrendelések.
2024. 04. 01. 12:00
Megosztás:

Kihívás előtt a hazai autóipar

A magyarországi autóipar és -kereskedelem előtt álló kihívásokról, a trendekről és az aktuális változásokról tartanak konferenciát áprilisban Budapesten, A falnak rohanunk, vagy még el tudjuk rántani a kormányt!? címmel.
2024. 04. 01. 10:30
Megosztás:

A Stacks (STX) árfolyama emelkedik, a Tron (TRX) zuhan, miközben a KangaMoon (KANG) a 2024-es 1 dolláros célt tartja szem előtt

A számos kriptovalutát érintő medvepiaci korrekció után most ismét bikapiac érkezésére számíthatunk. Az előttünk álló altcoin szezonra való felkészülés jegyében a Stacks (STX) enyhe emelkedést mutat a havi árfolyamdiagramon, míg a Tron (TRX) további eséssel reagált az elmúlt hetekben. Eközben az előértékesítési szakaszban tartó KangaMoon (KANG) egy új mémcoin óriásnak bizonyul, készen arra, hogy forradalmasítsa a mémcoin piacot.
2024. 04. 01. 09:43
Megosztás:

Gyengült a forint reggel

Gyengült a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 04. 01. 08:00
Megosztás:

A hét elején egy hidegfront miatt esőre kell készülni

A jövő hét elején egy hidegfront hatására többfelé várható eső, erős, olykor viharos szél, több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Majd lassú melegedés kezdődik továbbra is élénk széllel, és a többórás napsütés mellett ismét 20 Celsius-fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek; vasárnap már újra 22-28 fok közötti hőmérséklet várható a legmelegebb órákban - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez
2024. 04. 01. 05:00
Megosztás:

A polgármester úgy eldugta a városka aranytojását húsvétkor, hogy 3 évig keresték, amikor...

A húsvéti ünnepekhez kapcsolódó humoros történetek az idők során sokszor ötvöződtek a helyi hagyományokkal és szokásokkal, ami számos emlékezetes és szórakoztató anekdotát eredményezett. Itt van néhány megtörtént húsvéti történet a múltból:
2024. 04. 01. 04:00
Megosztás:

Érdemesebb nyugdíjba menni Ausztriában? Öregségi nyugdíj és nyugdíj korhatár Ausztriában

Ki és milyen feltételekkel kaphat jelenleg öregségi nyugdíjat Ausztriában? Mennyi az osztrák nyugdíjkorhatár férfiak és hölgyek esetében? Hogyan, mi alapján számítják ki Ausztriában az öregségi nyugdíját valakinek? Hogyan lehet nyugdíj mellett tovább dolgozni Ausztriában? Van-e minimálnyugdíj Ausztriában? A sok-sok felmerülő kérdésre választ kaphatunk az Osztrák Pénzügyek elnevezésű (magyar nyelvű) pénzügyi portálon (osztrakpenzugyek.hu).
2024. 04. 01. 03:00
Megosztás:

Hogyan tudja egy kisnyugdíjas legálisan megduplázni a nyugdíját?

A nyugdíjas évek gyakran hoznak magukkal pénzügyi bizonytalanságot, különösen azokban az országokban, ahol a nyugdíjak alacsonyak. A magyar nyugdíjasok számára is fontos lehet megtalálni azokat a módszereket, amelyekkel pénzügyi helyzetüket javíthatják. Íme néhány tipp és ötlet, amelyek segíthetnek megduplázni a nyugdíjat - természetesen teljesen legális módon. Így megkérdeztük a mesterséges intelligenciát (ChatGPT 4.0), hogy mondja el, milyen módon tudja egy kisnyugdíjas megduplázni a nyugdíját? Lássuk a megoldást!
2024. 04. 01. 02:00
Megosztás:

Összomló forint árfolyam - mi áll a háttérben ilyenkor?

Az elmúlt húsz év gazdasági történetében a magyar forint (HUF) árfolyamának alakulása az euróval (EUR) szemben jelentős ingadozásokat mutatott, amelyek különböző külső és belső tényezők hatására következtek be. Ezek az események nem csak a pénzpiacokat érintették, hanem a magyar gazdaság általános állapotára is kiterjedő hatást gyakoroltak. Ebben az elemzésben megvizsgáljuk a forint jelentős gyengülésének néhány kiemelkedő időszakát az elmúlt 20 év során, és megpróbáljuk feltárni azokat a külső és belső tényezőket, amelyek ezeket az árfolyam-ingadozásokat okozták.
2024. 04. 01. 01:00
Megosztás:

Az AI kritpók egyesülnek, míg az eTukTuk bekapcsolta a rakétákat

Az AI kriptó szféra ismét elforgatja a befejtetők fejét. Ezek között is főleg a SingulatirtyNET és a Fetch.ai vezeti a listát a nagyszerű emelkedéseinek köszönhetően.
2024. 04. 01. 00:01
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 13. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 03. 31. 22:00
Megosztás:

Az arany világpiaci árának zuhanása és az azt kiváltó okok a történelemben

Az arany, mint értékmérő és befektetési eszköz, évszázadok óta központi szerepet tölt be a globális gazdaságban. Bár hosszú távon az arany ára általában az inflációval párhuzamosan emelkedik, történelmileg voltak időszakok, amikor jelentős áresések történtek. Ezeket mutatjuk most be cikkünkben, külön kitérve az okokra, amelyek az arany árfolyamának zuhanását kiváltották.
2024. 03. 31. 20:00
Megosztás:

Hogyan értékelte le az angol font árfolyamát Nagy-Britannia 1967-ben?

Az Egyesült Királyság 1967. november 18-án értékelte le a font sterling árfolyamát. Ez a lépés arra volt kísérlet, hogy kezelje a folyamatos fizetési mérleg hiányt és az ország gazdaságának versenyképességi problémáit. Az átértékelés során a font sterling értékét 14,3%-kal csökkentették, $2.80-ról $2.40-re az amerikai dollárral szemben.
2024. 03. 31. 19:00
Megosztás:

Mikor és hogyan omlott össze a USA Dollár aranyhoz való rögzítése?

A Bretton Woods-i rendszer, amelyet 1944-ben hoztak létre a New Hampshire állambeli Bretton Woods városában tartott konferencián, egy olyan pénzügyi és valutaügyi rendszer volt, amely meghatározta a nemzetközi gazdasági kapcsolatokat a második világháború utáni időszakban.
2024. 03. 31. 18:00
Megosztás:

Eddigi legnagyobb választási veresége fenyegeti a brit Konzervatív Pártot

Eddigi legnagyobb választási veresége fenyegeti a kormányzó brit Konzervatív Pártot a vasárnap ismertetett legfrissebb felmérés szerint. Az adatok alapján akár Rishi Sunak miniszterelnök is elveszítheti képviselői mandátumát a következő parlamenti választáson.
2024. 03. 31. 16:00
Megosztás: