Lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének felvásárlását a Waberer’s Csoport

Jelentős lépést tett a Waberer’s Csoport stratégiájának megvalósítása során, miután sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Az MDI fő tevékenységei közé tartozik a disztribúció, a közúti fuvarozás és a raktározás, így jól illeszkedik a magyar logisztikai óriás portfóliójába, és hatékonyan támogatja a Waberer’s stratégiai célját, hogy a régió első számú komplex logisztikai szolgáltatójává váljon.
2024. 03. 30. 21:00
Megosztás:

Tűzgyújtási tilalom lesz az alábbi vármegyében

A fokozott kockázat miatt vasárnaptól tűzgyújtási tilalmat rendelt el Hajdú-Bihar vármegye teljes területére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának javaslatára - közölték a Nébih a honlapján szombaton.
2024. 03. 30. 20:00
Megosztás:

A csehek 16 százaléka készül templomba húsvétkor

Leginkább a tavasz ünnepe, jelképe a húsvét a csehek számára, templomba csak az emberek 16 százaléka készül - derült ki egy országos felmérésből, amelyet a Median közvélemény-kutató intézet készített a közszolgálati Cseh Rádió számára.
2024. 03. 30. 18:00
Megosztás:

A szombati az idei első nyári nap

Késő délelőtt a Dél-Alföldön egy-egy meteorológiai mérőállomáson már elérte a hőmérséklet a 25 Celsius-fokot, így idén március 30-án lett meg először a nyári nap - írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán.
2024. 03. 30. 17:00
Megosztás:

Bankmonitor: évtizedekre a megvásárolt lakáshoz köt a CSOK Plusz?!

A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – számos feltételt vár el az állam. Nem mindegy azonban, hogy meddig kell teljesítenünk az elvárásokat. A Bankmonitor szakértői szerint a CSOK Plusz esetében ezzel kapcsolatban jelentős szigorításról beszélhetünk, amivel nem biztos, hogy mindenki tisztában van.
2024. 03. 30. 15:00
Megosztás:

Sivatagi por étkezett a Kárpát-medence fölé

Sivatagi por étkezett a Kárpát-medence fölé, a magasszintű felhőzet a por hatására a vártnál jobban szűrheti a napsütést - írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombaton.
2024. 03. 30. 13:00
Megosztás:

Kettős jubileumot ünnepel a Kaláka májusban a 6SZÍNben

Kányádi Sándor költő születésének 95. évfordulója, valamint a Kaláka együttes megalakulásának 55. évfordulója alkalmából könyvbemutatóval egybekötött koncertet ad május 5-én a 6SZÍN teátrumban a zenekar.
2024. 03. 30. 11:00
Megosztás:

Vásári bábjátékos fesztivált rendeznek a Népligetben

Május 25-én és 26-án, a gyereknapi hétvégén újra vásári bábjátékosok töltik meg a Népligetet; Ujjé, a Ligetben nagyszerű! címmel rendeznek ingyenes fesztivált Kemény Henrik bábművész emlékére.
2024. 03. 30. 10:00
Megosztás:

Gyógyszerkutatásban alkalmazható mérőberendezést fejlesztett a pécsi Z Elektronika Kft.

A fájdalomküszöb mérésére alkalmas nagy precizitású és a gyógyszerkutatásban alkalmazható automatizált berendezést fejlesztett az elektronikai bérgyártást és kapcsolódó fejlesztéseket, szolgáltatásokat végző, pécsi székhelyű Z Elektronika Kft. - közölte a cég az MTI-vel.
2024. 03. 30. 09:00
Megosztás:

Minden feltétel adott a magyar-kenyai gazdasági együttműködés fejlesztéséhez

Minden előfeltétel adott a magyar-kenyai gazdasági együttműködés fejlesztéséhez, a két ország között nincsenek nyitott, vitás politikai kérdések, és hamarosan aláírásra kerül a kölcsönös beruházásvédelmi megállapodás is - jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Nairobiban.
2024. 03. 30. 08:00
Megosztás:

Ali Martinez meglepő Cardano (ADA) ár-előrejelzést tesz, a Coin Signals 20%-os Uniswap (UNI) ugrást jósol, míg a befektetők a KangaMoon (KANG) előértékesítésére sereglenek

A kriptó-szakértők egy token hosszú- és rövid távú jövőjét is elemzik, hogy a befektetők felkészülhessenek minden lehetséges eseményre. A Cardano (ADA) az elmúlt hónapban emelkedett, Ali Martinez szerint, ha a jelenlegi lendület fennmarad, akkor a token ára elérheti az 5 dollárt. Egy neves elemző, a Coin Signals szerint a Uniswap (UNI) hamarosan kitörhet, a token előtt lebeg a 20 dolláros célár. Ugyanebben a szellemben a KangaMoon (KANG) élvezi a lendületet, és a befektetők nagy tömegekben mozdulnak az előértékesítése felé. Mint az egyik új mémcoin óriás, a token hatalmas emelkedésére számítanak az év folyamán.
2024. 03. 30. 07:01
Megosztás:

Kiberbiztonsági kampánnyal hívják fel a figyelmet az internet veszélyeire

A Médiaunió Alapítvány az immár második éve futó "A kulcs te vagy" országos társadalmi célú kampányával, valamint a Digitális Szimat Kihívás nevű kvízjátékkal hívja fel a figyelmet az online térben előforduló visszaélésekre - közölte a Médiaunió Alapítvány csütörtökön az MTI-vel.
2024. 03. 30. 06:00
Megosztás:

Szerdán kezdődik első osztályos gyermekek elektronikus beiratkozása

Szerdán indul a leendő első osztályos gyermekek előzetes elektronikus beiratkozása a KRÉTA felületén - közölte a Klebelsberg Központ az MTI-vel.
2024. 03. 30. 05:00
Megosztás:

Meredeken emelkedett a globális M&A-ügyletek értéke

Hosszas stagnálás után meredeken emelkedett a globális vállalati szektor által bejelentett kiugróan nagy értékű egyesülési és felvásárlási ügyletek (M&A) összértéke az idei első negyedévben.
2024. 03. 30. 04:00
Megosztás:

Moszkva kiutasítja a moldovai nagykövetség egyik alkalmazottját

Oroszország kiutasítja a moldovai nagykövetség egyik alkalmazottját, válaszul Chisinau hasonló intézkedésére - közölte az orosz külügyminisztérium pénteken a honlapján.
2024. 03. 30. 03:00
Megosztás:

Xanax-ra alkoholt inni?! Te teljesen megőrültél!

Mi történik ha valaki Xanax gyógyszerre alkoholt iszik? A Xanax (hatóanyaga az alprazolam) egy benzodiazepin típusú gyógyszer, amelyet szorongásos állapotok és pánikbetegség kezelésére használnak.
2024. 03. 30. 02:00
Megosztás:

Szerelem horoszkóp - izzik a levegő a KOS körül, a szinglik párra találnak

A hosszú hétvége nagy lehetőségeket ígér a szerelemre vágyóknak, a tavaszi szellő és a rügyfakadás beindítja a hormonokat és a szerelem bimbódzó erejét egyaránt. Lássuk, melyik csillagjegynek mit ígérnek a csillagok!
2024. 03. 30. 01:00
Megosztás:

Ez a lajháros, humoros kriptó egy profitmágnes?

Egyre trendibb az új Slothana (SLOTH) kriptovaluta ICO-ja a Twitteren. Az oka prózai: a befektetők szentül meg vannak róla győződve, hogy ez lesz a következő Solana mém érme, amely képessé válik majd olyan gazdag babérokat learatni, mint a SLERF.
2024. 03. 30. 00:01
Megosztás:

Újra megnyitották kapuikat a csehországi várak és kastélyok

Megnyitották kapuikat pénteken a nagyközönség előtt a csehországi kastélyok és várok, amelyek a téli turistaidényben zárva tartottak. A koronavírus-járvány okozta korlátozások után a műemlékek iránti érdeklődés ismét növekedést mutat - írja közleményében a prágai Nemzeti Műemlékvédelmi Hivatal (NPÚ), amely az állami műemlékeket kezeli és igazgatja.
2024. 03. 29. 23:00
Megosztás:

Románia kormányának megvan a terve, hogy év végéig megvalósuljon a schengeni csatlakozás

Románia kormányának megvan a terve, hogy év végéig megvalósuljon az ország teljes schengeni csatlakozása, de ehhez a nemzeti érdeket kell a politikai érdekek elé helyezni - mondta Marcel Ciolacu román kormányfő pénteken Temesváron.
2024. 03. 29. 22:00
Megosztás: