Az OTP húzta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 483,54 pontos, 0,74 százalékos emelkedéssel, 65 933,87 ponton zárt kedden.
2024. 03. 19. 18:30
Megosztás:

Figyelmeztető sztrájkot hirdettek a román postások

Romániában kétórás figyelmeztető munkabeszüntetést tartanak szerdán 8 és 10 óra között a bérezésükkel elégedetlen és a lejárt kollektív munkaszerződés helyett új szerződést követelő postások - jelentette be kedden Mircea Bulacu, az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) alelnöke.
2024. 03. 19. 18:00
Megosztás:

Nőtt a kiadott építési engedélyek száma az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban a kiadott építési engedélyek és a megkezdett lakóingatlan-építések száma egyaránt nőtt februárban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau keddi jelentése alapján.
2024. 03. 19. 17:30
Megosztás:

Így lehet gyorsabban eladni egy használt autót

A Használtautó.hu adatai szerint a vásárlóknak egyre fontosabb a kiszemelt jármű lekérdezhető előélete. A portál szakértői ezért utánajártak, hogy mennyivel gyorsabban lehet eladni azokat az ellenőrizhető autókat, amelyekhez az alvázszámot is feltöltik, és annak is, hogy mennyivel több érdeklődő érkezik ezekre a hirdetésekre.
2024. 03. 19. 17:00
Megosztás:

A recesszió ellenére pörög az autóipar

Tavaly a járműipar szinte egyedüliként volt képes növekedést felmutatni az egyébként túlnyomórészt recesszióba süllyedő feldolgozóipari ágazatok között. A szektor motorját a folyamatosan érkező nagyberuházások hajtják, a keresleti oldalon ugyanakkor kihívásokkal néz szembe az autópiac - derült ki az MBH Bank ágazati kitekintő rendezvénysorozatának járműipari trendekről szóló keddi sajtóbeszélgetésén.
2024. 03. 19. 16:30
Megosztás:

A magyar munkavállalók fele inkább váltana

A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden az MTI-vel.
2024. 03. 19. 16:00
Megosztás:

A munkavállalók fele váltana, az álláskeresők közel harmada pedig elhagyná a pályáját is

A hazai munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott keresi új munkahelyét vagy várja, hogy a jó lehetőség szembe jöjjön vele és válthasson. Az álláskeresők közel harmada munkahelyével együtt az ágazatot is elhagyná, amelyben jelenleg dolgozik, a munkahelyválasztásnál pedig a bér mértéke és a lokáció számít elsősorban, szemben a szakmai ambíciókkal.
2024. 03. 19. 15:30
Megosztás:

Így néz ki a magyarok álom otthona

Modern, téglából készült családi ház, távol a város zajától. Így képzeli el a magyarok többsége álmai otthonát, ha az árak nem számítanának – derült ki a Wienerberger friss, országos kutatásából. A valóságban a változó költségek és a kezdeti lépések bizonytalansága azonban sokakat elriaszthat már az építkezés gondolatától is. A legtöbben ráadásul meg sem tudják becsülni, mennyibe kerülhet álmaik otthonának felépítése, egy új szolgáltatással azonban pár kattintással mindez könnyen kiszámolható.
2024. 03. 19. 15:00
Megosztás:

Jelentős növekedést mutatnak az OTP Egészségpénztár 2023-as eredményei

Több, mint 23,5 milliárd forintot fizettek be az OTP Egészségpénztári tagok és munkáltatók 2023-ban, ami kb. 25%-os növekedést jelent a 2022-es évhez képest. A befizetések összege mellett évről évre nő az online belépések aránya is, 2023-ban a bankfióki szerződéskötés utáni második belépési csatorna az online felület volt. Az OTP Egészségpénztár szakértői úgy gondolják, hogy bár az infláció is szerepet játszott a befizetések és költések bővülésében, ennél sokkal mérvadóbb az a tendencia, hogy a lakosság számára egyre fontosabb az egészséges életmód és felismerték, hogy a pénztári tagság az ehhez szükséges feltételek biztosításában partner.
2024. 03. 19. 14:30
Megosztás:

Új ipari forradalmat ígér az Nvidia

Tegnap kezdetét vette az Nvidia fejlesztői konferenciája, ahol a vállalat bemutatta legújabb, Blackwell névre keresztelt mesterséges intelligencia chipjeit és szoftvereit, amelyek megjelenése az idei évben várható.
2024. 03. 19. 14:00
Megosztás:

Megvan a nyertes! Ha lottóztál, akkor akár Te is megnyerhetted a 110 milliós álomotthont

Nagy álmot válthatott valóra a Szerencsejáték Zrt. a tavaly ősszel meghirdetett lakásnyeremény-játékával. A Játékoskártya lottózói hűségprogramot népszerűsítő akció keretében a nemzeti lottótársaság – az OTP Bank csoporttal együttműködésben – egy 110 millió forint értékű fővárosi lakást sorsolt ki. Az akció keretein belül további, összesen 27 millió forint pénznyeremény is gazdára talált.
2024. 03. 19. 13:00
Megosztás:

Milyen tippek segíthetnek komfortossá tenni a mobilházunkat?

Bármilyen ingatlanban is élünk, hacsak nem állnak rendelkezésünkre végtelen nagyságú és számú terek, akkor bizony jól jönnek azok az ötletek és tanácsok, amelyek segítenek abban, hogy jobban kihasználjuk azt, ami jutott, s lehetőleg még olyan barátságossá is tegyük, hogy valóban otthon érezhessük magunkat.
2024. 03. 19. 12:30
Megosztás:

Kiemelt feladat a hazai talajok termőképességének megőrzése

Az ország közel félszáz pontján tart figyelemfelkeltő kampánynapot szerdán a Magyar Talajtani Társaság (MTT), amellyel a közvélemény figyelmét is szeretné felhívni a termőtalajaink állapotára és fontosságára. A kampányba bekapcsolódó helyszíneken az MTT szakemberei talajszelvényt ásnak ki, melynek szemléltetése közben bemutatják a talaj működését és válaszolnak a megjelentek kérdéseire is. Az Agroinform.hu élő közvetítésben követi majd az eseményeket.
2024. 03. 19. 12:00
Megosztás:

600 millióból újult meg Pécs

Hatszázmillió forintnyi uniós támogatással köztérfejlesztési program fejeződött be Pécsen: korábban egy belvárosi sétálóutcát, nemrégiben pedig egy teret újítottak fel - közölte az önkormányzat az MTI-vel.
2024. 03. 19. 11:30
Megosztás:

Hová mentek a magyarok az ünnepi hosszú hétvégén?

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján több mint 300 ezer éjszakát töltöttek magyarországi szálláshelyeken a vendégek - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel kedden.
2024. 03. 19. 11:00
Megosztás:

Bemutatkozik a Dyson eddigi legintelligensebb hajszárítója az egészségesebb fejbőrért és hajért

James Dyson cégalapító a dél-koreai Szöulban tartott globális esemény keretében bemutatta a Dyson Supersonic Nural hajszárítóját, amely úttörő szenzoros technológiájának köszönhetően a márka eddigi legintelligensebb hajszárítója.
2024. 03. 19. 10:30
Megosztás:

Döbbenet! 17 év után kamatot emelt a japán jegybank - érdemes megnézni hány százalékra!

A japán jegybank, a Bank of Japan (BoJ) mínusz 0,10 százalékról 0,00 százalékra emelte az irányadó kamatot keddi monetáris politikai ülésén, ezzel a nyolc éve tartó negatívkamat-periódus végére tett pontot. A mostani volt az első japán kamatemelés 2007 óta.
2024. 03. 19. 10:00
Megosztás:

Mínuszban nyitottak a tőzsdék

Indexcsökkenéssel indult kedden a kereskedés a főbb európai értékpapírpiacokon. Hétfőn a tőzsdék vegyesen zártak.
2024. 03. 19. 09:30
Megosztás:

Korszerű akkumulátorokkal optimalizálható a napelemes rendszerek működése

Az elmúlt évtized kihívásai és lehetőségei Magyarországon is ráirányították a figyelmet a megújuló energiaforrások, különösen a napelemes rendszerek fontosságára. A szaldóelszámolásról a bruttó elszámolási rendszerre való átállás azonban új megközelítést igényel a tulajdonosoktól az energiafelhasználás terén. A hatékony energiatárolás lehetőséget kínál arra, hogy a túltermelt energiát a hálózatba történő visszatáplálás helyett saját használatra tároljuk, így tehermentesítve a hálózatot a túltáplálástól és optimalizálva a napelemes rendszerek működését és gazdaságosságát. 
2024. 03. 19. 09:00
Megosztás:

Alig mozdult reggelre a forint árfolyama

Alig változott, vegyesen alakult a forint árfolyama kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 03. 19. 08:00
Megosztás: