Így meghalni?! A legfurcsább halálesetek a celebvilágban - fotókkal

A halál nem válogat – szoktuk hallani, mondani, és nincsen kivétel: a celebritások, hírességek körében is számos rejtélyes halálesetet tart nyilván a történelem. A különbség mindössze annyi, hogy ezek a rettenetes történetek hatalmas reflektorfényben, a világ szeme előtt zajlanak és rajtuk csámcsog mindenki és a kommentelők sokszor azonnal ítéletet mondanak bárki fölött... Listánkban a világ 10 legszörnyűbb és legnagyobb vihart kavaró celeb haláleseteit mutatjuk most be.

Így meghalni?! A legfurcsább halálesetek a celebvilágban - fotókkal

10.  Kurt Cobain a Nirvana zenekar frontembere

1994 márciusában Kurt Cobain (aki súlyos drogfüggő volt, ezért többször elvonókúrára küldték, ahonnan megszökött) a legjobb barátjával, Dylan Carlsonnal vásárolt egy fegyvert, ami később a vesztét jelentette. 1994. április 8-án Kurt Cobain holttestére villanyszerelője, Gary Smith talált rá otthonában.

Smith eleinte azt hitte, hogy Kurt alszik, amíg meg nem látta a füléből kifolyó vékony vérzést és a fegyvert a teste közelében. A halottkém jelentése szerint Kurt szervezetében nagy mennyiségű heroin és nyomokban diazepam volt.

A becslések szerint halála néhány nappal korábban, 1994. április 5-én következhetett be.

halál oka: öngyilkosság

9. Ann Nicole Smith – USA szexszimbólum, modell, színésznő

fotó forrása: hollywoodreporter.com

halál oka: gyógyszer túladagolás

A nála 63 évvel idősebb milliárdos olajkereskedővel, J. Howard Marshallal való házassága miatt felvetődött, hogy csak a pénzéért ment hozzá – ezt Ann Nicole Smith mindig is tagadta.

2007. február 8-án Anna Nicole Smith-t holtan találták a floridai hollywoodi Seminole Hard Rock Hotel and Casino 607-es szobájában. Hét hetes nyomozás után a lány halála ügyében kizárták a gyilkosságot és az öngyilkosságot is.

A szakértői vélemény alapján a szexszimbólum halálát a nyugtató hatású klorál-hidrát túladagolása okozta, amely azáltal vált végzetessé, mert más vényköteles gyógyszerekkel, különösen négy benzodiazepinnel kombinálta.

8. Diana hercegnő

fotó forrása: facebook.com

halál oka: baleset (merénylet?)

1997. augusztus 31-én Diana hercegnő életét vesztette egy autóbalesetben a párizsi Pont de l’Alma úti alagútban. A balesetben életét vesztette szeretője, Dodi Fayed és a sofőr is, Henri Paul, aki a Hôtel Ritz Paris megbízott biztonsági igazgatója volt.

Az első francia vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a balesetet Paul ittas vezetése okozta. Mások azonban azt feltételezték, hogy a halálesetet az MI6 (brit titkosszolgálat) tervezte és követte el. A rejtélyt sokan azóta is kutatják és számos összeesküvés elmélet kering az interneten.

7. Bob Marley – zenész

fotó forrása: rollingstone.com

halál oka: melanóma és annak félrekezelése

1977 júliusában az orvosok rosszindulatú melanomát találtak Bob Marley lábkörme alatt. Marley vallási okokra hivatkozva figyelmen kívül hagyta az orvos tanácsát, aki a lábujjának amputációját javasolta, és úgy döntött, hogy eltávolítja a lábkörmét és némi bőrt.

A tüdejére és agyára átterjedő melanóma következtében egészségi állapota abban az évben jelentősen megromlott, és 1981. május 11-én a miami Cedars of Lebanon Kórházban elhunyt.

6. Marilyn Monroe – színésznő, szexszimbólum

fotó forrása: history.com

halál oka: gyógyszer túladagolás, öngyilkosság (megölték?)

Marilyn Monroe magánéletében számos problémával küzdött, amely mindig a lapon címlapján kötött ki. Gyógyszerfüggő volt, depressziótól és szorongástól is szenvedett. Háromszor házasodott, köztük a híres baseballjátékos, Joe DiMaggióval és a neves íróval, Arthur Millerrel. Házasságai néhány év vagy néhány hónap után mindig válással végződtek.

Marilyn Monroe 1962-ben, 36 éves korában halt meg szándékos barbiturát-túladagolás következtében. Halálát illetően számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot. Számos elmélet a CIA-t és az amerikai elnököt John F. Kennedy-t véli a háttérben látni és a halálát politikai ügynek láttatni.

5. Whitney Houston – énekesnő

fotó forrása: kingchoice.me

halál oka: fulladás

2012. február 11-én Whitney Houstont eszméletlenül találták a Beverly Hilton Hotel 434-es lakosztályában, a fürdőkádba merülve. Halálának okát nem tudták azonnal megállapítani, de a hatóságok kizárták a bűncselekmény valószínűségét.

A vizsgálatok végén a Los Angeles megyei halottkém hivatala bejelentette, hogy halálának oka a fulladás, valamint „az érelmeszesedéses szívbetegség és a kokainhasználat hatásai” voltak együttesen.

4. Amy Winehouse – énekesnő

halál oka: alkoholmérgezés

2011. július 23-án Amy Winehouse alkoholmérgezésben halt meg, mindössze 27 éves volt. Ugyanezen év októberében egy halottkém arról számolt be, hogy Amy Winehouse véralkoholszintje 416 mg/100 ml (0,416%) volt a halálakor, ami több mint ötszöröse a megengedett vezetési határértéknek.

3. Heath Ledger – színész

fotó forrása: instyle.hu

halál oka: gyógyszermérgezés

2008. január 22-én Heath Ledgert a házvezetőnője, Diana Wolozin találta meg eszméletlenül az ágyában. A nő felhívta Ledger barátját Mary-Kate Olsen színésznőt, aki ezután felhívott egy magán biztonsági céget, miközben Wolozin a 911-et hívta. Két héttel a halála után a boncolás jegyzőkönyve így szólt: „Mr. Heath Ledger akut mérgezés következtében halt meg” 6 különböző gyógyszer együttes hatására, amelyek közül az egyik az oxikodon volt.

2. Robin Williams – színész

fotó forrása: variety.com

halál oka: öngyilkosság

Az 1970-es és 1980-as években Williams kokainfüggő volt. Később bejelentette, hogy azóta már leszokott, közeli barátja és gyakori társa John Belushi halála miatt. Azt mondta, hogy az ő halála és fiának születése késztették arra, hogy leszokjon a drogokról.

A világ teljesen megdöbbent, amikor felröppent a hír, hogy Robin Williams 2014. augusztus 11-én öngyilkos lett (személyi asszisztense egy övre felakasztva találta otthona egyik hálószobájában). A rendőrség szerint semmi nem utalt idegenkezűségre. Később kiderült, hogy súlyos depresszióban, nyugtalanságban és Parkinson-kór okozta szorongásban is szenvedett.

Ezért olyan fontos a mentális egészség normalizálása.

1. Michael Jackson – énekes

halál oka: mérgezés

2009. június 25-én Michael Jackson meghalt, miközben ágyában feküdt bérelt kastélyában Los Angelesben, a Holmby Hills kerületben.

A boncolás megállapította, hogy akut propofol- és benzodiazepin-mérgezésben halt meg, ami halála óta sok vitát váltott ki. Alapellátó orvosát, Conrad Murray-t elítélték „Michael Jackson meggyilkolásáért”, és négy év börtönbüntetésre ítélték, de két év múlva szabadult.

14 éves mélypontra csökkent a ZEW német gazdasági hangulatindexe

Tovább romlott és 2008 októbere óta a legalacsonyabb szintet érte el a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet gazdasági hangulatindexe augusztusban.
2022. 08. 17. 14:00
Megosztás:

Közel négyszázmillió forintból fejlesztik az onkológiai és kardiológiai ellátást Egerben

Közel négyszázmillió forintból fejlesztik az onkológiai és kardiológiai ellátást az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben - közölte az intézmény sajtóreferense az MTI-vel.
2022. 08. 17. 13:00
Megosztás:

A kormány 18,5 milliárd forintot különített el a kis benzinkutak támogatására

A kormány folytatja a kis benzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el - mondta az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2022. 08. 17. 12:00
Megosztás:

Hangtechnikai eszközökre lehet licitálni a NAV-nál

Prémium kategóriás hangtechnikai eszközökre lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) következő árverésén.
2022. 08. 17. 11:00
Megosztás:

A koronavírus miatti korlátozások hatása az infokommunikációs eszközök terjedésére

A koronavírus-járvány felgyorsította az internet és a mobilkommunikációs eszközök magyarországi használatát és számos területen az uniós átlagot is beérte a magyar használat; tavaly a magyar háztartások 91 százaléka rendelkezett szélessávúinternet-hozzáféréssel, amely egy százalékponttal maradt csak el az uniós átlagtól - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) infokommunikációseszközök (IKT) használatáról készült éves jelentéséből.
2022. 08. 17. 10:00
Megosztás:

Nőtt a szlovén GDP a második negyedévben

A szlovén hazai össztermék (GDP) 8,2 százalékkal nőtt az idén a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a szlovén statisztikai hivatal kedden.
2022. 08. 17. 09:00
Megosztás:

Gyengült a forint reggelre

A kedd esti jegyzésekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerda kora reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2022. 08. 17. 08:00
Megosztás:

Elutasította az igazságügyi tárca a Trump-házkutatáskor tett vallomások nyilvánosságát

Az amerikai igazságügyi minisztérium a nyomozás érdekeire hivatkozva elutasította, hogy nyilvánosságra hozza a Donald Trump házánál tartott FBI-házkutatásról készült, eskü alatt tett vallomásokat, a lépésre a republikánus párt kérte a minisztériumot még vasárnap.
2022. 08. 17. 07:00
Megosztás:

A potenciális munkaerő-tartalék 137 ezerrel csökkent az első negyedévben

A potenciális munkaerő-tartalékhoz az első negyedévben 299 ezer ember tartozott, számuk 137 ezerrel csökkent az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden az MTI-vel.
2022. 08. 17. 06:00
Megosztás:

A legolcsóbb díjcsomagok drágultak a mobilpiacon, de többet is nyújtanak érte

Elsősorban a legolcsóbb díjcsomagok ára nőtt a mobilszolgáltatóknál az év első felében, ugyanakkor ezek minden esetben többletszolgáltatást is tartalmaztak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb mobilpiaci vizsgálata szerint.
2022. 08. 17. 05:00
Megosztás:

Máshol is csökkentek az üzemanyagárak

Szlovéniában éjféltől csökken az üzemanyagok ára a sztrádákon kívüli töltőállomásokon - közölte a kormány kedden. Az autópálya-hálózat mentén fekvő benzinkutakon szabadáras a díjszabás.
2022. 08. 17. 04:00
Megosztás:

Elvette 13 magáncég ki nem használt gáztároló kapacitásait a cseh állam

A cseh állam elvette 13 magáncég ki nem használt gáztároló kapacitásait - közölte David Hlustík, az ipari és kereskedelmi minisztérium szóvivője kedden a CTK hírügynökséggel.
2022. 08. 17. 03:00
Megosztás:

Ismerni kell a hívószavakat a sikeres toborzáshoz

A munkanélküliség trendje néhány éve ellenkezőjére billent, ma már sokkal inkább munkaerőhiányról beszélhetünk, a cégek nehezen tudnak megfelelő, tehetséges, képzett munkaerőhöz jutni. A magas foglalkoztatási szintnek, illetve az álláshirdetések tömkelegének köszönhetően nem tehetik meg a munkáltatók, hogy beállnak a sorba, hiszen sikert csak úgy érhetnek el, ha kommunikációs stratégiájukkal kitűnnek a tömegből.
2022. 08. 17. 02:00
Megosztás:

Új trend a futárpiacon: egyre elterjedtebbé válik az aznapi kiszállítás terén a “kétemberes” szállítás

A kiszállítási piacon látványosan nő a nagyméretű termékek rendeléseinek száma, amelyek kézbesítése speciális logisztikai megoldást igényel. A vásárlói igényeknek megfelelően, az élelmiszerek, friss-és melegételek kiszállítása mellett tovább növeli e-kereskedelmi kézbesítési portfólióját az okoslogisztikai megoldásokat kínáló DODO. A magyarországi Hervis sportáruházakból online rendelt nagyméretű és túlsúlyos sportezközöket már aznapi kiszállítással is kérhetik a vásárlók a DODO új, két futárt igénylő logisztikai szolgáltatásának köszönhetően.
2022. 08. 17. 01:00
Megosztás:

Új vezető az Erste Bank marketing és pr területének élén

Augusztus közepétől Blaumann Debóra veszi át az Erste Bank marketing és pr területének irányítását. A szakember feladata a pénzintézet megújulásának megjelenítése, a kommunikációs eszköztár bővítése lesz.
2022. 08. 17. 00:01
Megosztás:

Folytatódik a fel nem vett 150 millió forintos Joker nyeremény története

Idén év elején, 4 hét halmozódás után egyedüliként vihette volna haza a szerencsés a Joker játék főnyereményét. A játékos azonban 90 napon belül nem jelentkezett nyereményéért. A játékok részvételi szabályzatai szerint a Szerencsejáték Zrt. az át nem vett nyereményeket különsorsolásokban meghirdetett nyeremények formájában juttathatja vissza a játékosokhoz, valamint az adott játék nyereményalapját egészítheti ki. Az aktuális, szeptember 11-ig tartó Joker akcióban közel 95 millió forint talál majd gazdára.
2022. 08. 16. 23:00
Megosztás:

Ismerd meg a sütifigurákat!

Csak a képzeleted szabhat határt annak, hogy milyen módon, illetve milyen technikákkal, alapanyagokkal díszíted fel az otthonodat. Elképesztően jó érzés, amikor egy-egy alkotás jól sikerül, de maga az alkotási folyamat is rengeteg örömet tud okozni.
2022. 08. 16. 22:00
Megosztás:

A kamatemelések dacára növekedésben maradtak a személyi kölcsönök

Bár az infláció miatti kamatemelések nyomán drágábbak lettek a személyi kölcsönök, a K&H-nál továbbra is népszerűek ezek a hitelek. A pénzintézet közel 4 százalékkal nagyobb összegben folyósított személyi hiteleket az idei év első öt hónapjában, mint egy évvel korábban. A személyi kölcsönök átlagos összege kicsivel 1,8 millió forint alatt volt májusban, ez minimális csökkenésnek felel meg az egy évvel korábbi, valamivel 1,8 millió feletti összegtől. A csökkenés elsősorban azzal magyarázható, hogy az egyre népszerűbb teljesen online személyi kölcsönöknél alacsonyabb az átlagos hitelösszeg, mint a fiókokban igényelt konstrukcióknál. A teljesen online is igényelhető személyi kölcsönök, melyeket a számítógépről, mobilról vagy tabletről indítanak és fejeznek be, egyre nagyobb teret nyernek: ma már az igénylések több mint 50 százaléka ezen a csatornán érkezik a K&H-hoz.
2022. 08. 16. 21:00
Megosztás:

Két óriás hajótársaság is elengedi az oltási követelményeket

2022. szeptember 5-től már nem lesz kötelező COVID-19 védőoltással rendelkezniük a Royal Caribbean és a Celebrity Cruises utasainak - legalábbis járataik többségén. A világ legnagyobb tengerjáró hajóit is üzemeltető cégek a lazítás ellenére továbbra is fenntartják a tesztelési követelményeiket, ám számos vendég számára nyitják meg újra az utazás lehetőségét.
2022. 08. 16. 20:00
Megosztás:

Végigsöpört a kamatemelés a hiteleken augusztusban

Két hét alatt valamennyi nagybank drágított a hitelein azt követően, hogy az MNB 10 százalék fölé vitte az alapkamatát. Most főleg a személyi kölcsönök voltak soron, amelyekből már az olcsóbbakért is többet kell fizetni a jegybanki kamatnál. A lakáshiteleknél pedig általánossá vált a 8 százalék feletti THM - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2022. 08. 16. 19:00
Megosztás: