Így meghalni?! A legfurcsább halálesetek a celebvilágban - fotókkal

A halál nem válogat – szoktuk hallani, mondani, és nincsen kivétel: a celebritások, hírességek körében is számos rejtélyes halálesetet tart nyilván a történelem. A különbség mindössze annyi, hogy ezek a rettenetes történetek hatalmas reflektorfényben, a világ szeme előtt zajlanak és rajtuk csámcsog mindenki és a kommentelők sokszor azonnal ítéletet mondanak bárki fölött... Listánkban a világ 10 legszörnyűbb és legnagyobb vihart kavaró celeb haláleseteit mutatjuk most be.

Így meghalni?! A legfurcsább halálesetek a celebvilágban - fotókkal

10.  Kurt Cobain a Nirvana zenekar frontembere

1994 márciusában Kurt Cobain (aki súlyos drogfüggő volt, ezért többször elvonókúrára küldték, ahonnan megszökött) a legjobb barátjával, Dylan Carlsonnal vásárolt egy fegyvert, ami később a vesztét jelentette. 1994. április 8-án Kurt Cobain holttestére villanyszerelője, Gary Smith talált rá otthonában.

Smith eleinte azt hitte, hogy Kurt alszik, amíg meg nem látta a füléből kifolyó vékony vérzést és a fegyvert a teste közelében. A halottkém jelentése szerint Kurt szervezetében nagy mennyiségű heroin és nyomokban diazepam volt.

A becslések szerint halála néhány nappal korábban, 1994. április 5-én következhetett be.

halál oka: öngyilkosság

9. Ann Nicole Smith – USA szexszimbólum, modell, színésznő

fotó forrása: hollywoodreporter.com

halál oka: gyógyszer túladagolás

A nála 63 évvel idősebb milliárdos olajkereskedővel, J. Howard Marshallal való házassága miatt felvetődött, hogy csak a pénzéért ment hozzá – ezt Ann Nicole Smith mindig is tagadta.

2007. február 8-án Anna Nicole Smith-t holtan találták a floridai hollywoodi Seminole Hard Rock Hotel and Casino 607-es szobájában. Hét hetes nyomozás után a lány halála ügyében kizárták a gyilkosságot és az öngyilkosságot is.

A szakértői vélemény alapján a szexszimbólum halálát a nyugtató hatású klorál-hidrát túladagolása okozta, amely azáltal vált végzetessé, mert más vényköteles gyógyszerekkel, különösen négy benzodiazepinnel kombinálta.

8. Diana hercegnő

fotó forrása: facebook.com

halál oka: baleset (merénylet?)

1997. augusztus 31-én Diana hercegnő életét vesztette egy autóbalesetben a párizsi Pont de l’Alma úti alagútban. A balesetben életét vesztette szeretője, Dodi Fayed és a sofőr is, Henri Paul, aki a Hôtel Ritz Paris megbízott biztonsági igazgatója volt.

Az első francia vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a balesetet Paul ittas vezetése okozta. Mások azonban azt feltételezték, hogy a halálesetet az MI6 (brit titkosszolgálat) tervezte és követte el. A rejtélyt sokan azóta is kutatják és számos összeesküvés elmélet kering az interneten.

7. Bob Marley – zenész

fotó forrása: rollingstone.com

halál oka: melanóma és annak félrekezelése

1977 júliusában az orvosok rosszindulatú melanomát találtak Bob Marley lábkörme alatt. Marley vallási okokra hivatkozva figyelmen kívül hagyta az orvos tanácsát, aki a lábujjának amputációját javasolta, és úgy döntött, hogy eltávolítja a lábkörmét és némi bőrt.

A tüdejére és agyára átterjedő melanóma következtében egészségi állapota abban az évben jelentősen megromlott, és 1981. május 11-én a miami Cedars of Lebanon Kórházban elhunyt.

6. Marilyn Monroe – színésznő, szexszimbólum

fotó forrása: history.com

halál oka: gyógyszer túladagolás, öngyilkosság (megölték?)

Marilyn Monroe magánéletében számos problémával küzdött, amely mindig a lapon címlapján kötött ki. Gyógyszerfüggő volt, depressziótól és szorongástól is szenvedett. Háromszor házasodott, köztük a híres baseballjátékos, Joe DiMaggióval és a neves íróval, Arthur Millerrel. Házasságai néhány év vagy néhány hónap után mindig válással végződtek.

Marilyn Monroe 1962-ben, 36 éves korában halt meg szándékos barbiturát-túladagolás következtében. Halálát illetően számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot. Számos elmélet a CIA-t és az amerikai elnököt John F. Kennedy-t véli a háttérben látni és a halálát politikai ügynek láttatni.

5. Whitney Houston – énekesnő

fotó forrása: kingchoice.me

halál oka: fulladás

2012. február 11-én Whitney Houstont eszméletlenül találták a Beverly Hilton Hotel 434-es lakosztályában, a fürdőkádba merülve. Halálának okát nem tudták azonnal megállapítani, de a hatóságok kizárták a bűncselekmény valószínűségét.

A vizsgálatok végén a Los Angeles megyei halottkém hivatala bejelentette, hogy halálának oka a fulladás, valamint „az érelmeszesedéses szívbetegség és a kokainhasználat hatásai” voltak együttesen.

4. Amy Winehouse – énekesnő

halál oka: alkoholmérgezés

2011. július 23-án Amy Winehouse alkoholmérgezésben halt meg, mindössze 27 éves volt. Ugyanezen év októberében egy halottkém arról számolt be, hogy Amy Winehouse véralkoholszintje 416 mg/100 ml (0,416%) volt a halálakor, ami több mint ötszöröse a megengedett vezetési határértéknek.

3. Heath Ledger – színész

fotó forrása: instyle.hu

halál oka: gyógyszermérgezés

2008. január 22-én Heath Ledgert a házvezetőnője, Diana Wolozin találta meg eszméletlenül az ágyában. A nő felhívta Ledger barátját Mary-Kate Olsen színésznőt, aki ezután felhívott egy magán biztonsági céget, miközben Wolozin a 911-et hívta. Két héttel a halála után a boncolás jegyzőkönyve így szólt: „Mr. Heath Ledger akut mérgezés következtében halt meg” 6 különböző gyógyszer együttes hatására, amelyek közül az egyik az oxikodon volt.

2. Robin Williams – színész

fotó forrása: variety.com

halál oka: öngyilkosság

Az 1970-es és 1980-as években Williams kokainfüggő volt. Később bejelentette, hogy azóta már leszokott, közeli barátja és gyakori társa John Belushi halála miatt. Azt mondta, hogy az ő halála és fiának születése késztették arra, hogy leszokjon a drogokról.

A világ teljesen megdöbbent, amikor felröppent a hír, hogy Robin Williams 2014. augusztus 11-én öngyilkos lett (személyi asszisztense egy övre felakasztva találta otthona egyik hálószobájában). A rendőrség szerint semmi nem utalt idegenkezűségre. Később kiderült, hogy súlyos depresszióban, nyugtalanságban és Parkinson-kór okozta szorongásban is szenvedett.

Ezért olyan fontos a mentális egészség normalizálása.

1. Michael Jackson – énekes

halál oka: mérgezés

2009. június 25-én Michael Jackson meghalt, miközben ágyában feküdt bérelt kastélyában Los Angelesben, a Holmby Hills kerületben.

A boncolás megállapította, hogy akut propofol- és benzodiazepin-mérgezésben halt meg, ami halála óta sok vitát váltott ki. Alapellátó orvosát, Conrad Murray-t elítélték „Michael Jackson meggyilkolásáért”, és négy év börtönbüntetésre ítélték, de két év múlva szabadult.

3,5 százalékkal nőtt tavaly a sérüléssel járó közúti balesetek száma

Magyarországon 2022-ben 14 732 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, ami 3,5 százalékos növekedést jelent a járvány által sújtott, a korlátozások miatt mérsékeltebb járműforgalommal jellemezhető 2021-hez képest, de 11 százalékkal kevesebb a padémia előtti, 2019-es adatnál - emelte ki a KSH friss, Fókuszban a vármegyék, 2022. I-IV. negyedév című kiadványában.
2023. 03. 23. 21:00
Megosztás:

Navracsics Tibor: két vármegyének lehet önálló gazdasági profilja

A főváros mellett Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegye fejt ki kiemelkedő gazdasági teljesítményt és esélyük lehet, hogy Budapesthez képest önálló gazdasági profillal rendelkező vármegyék legyenek - mondta a területfejlesztési miniszter Komárom-Esztergom vármegye gazdasági évnyitóján csütörtökön, Naszályon.
2023. 03. 23. 20:30
Megosztás:

A harmadik legmelegebb és tizenhetedik legszárazabb év volt a tavalyi

A harmadik legmelegebb és a tizenhetedik legszárazabb év volt a tavalyi - írta a 2022-es év éghajlati értékeléséről az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.
2023. 03. 23. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint kora estére

Emelkedett a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora este a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2023. 03. 23. 19:30
Megosztás:

Két dudás egy csárdában

A lisszaboni szerződés által bevezetett intézményi reformok egyik legjelentősebb változása volt az Európai Tanács állandó elnöki tisztének meghonosítása. A korábbi, rotáción alapuló, többnyire formális pozíciót egy elvileg két és fél, gyakorlatilag öt évre a tagállamok vezetői által választott állandó politikus váltotta fel. Bár hatáskörei a reformot követően sem változtak jelentősen, az ötéves mandátumból adódóan a személyi állandóság mégis a tisztség fajsúlyosabbá válását eredményezte.
2023. 03. 23. 19:00
Megosztás:

Nagy pluszban zárt a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 943,61 pontos, 2,25 százalékos emelkedéssel, 42 906,06 ponton zárt csütörtökön.
2023. 03. 23. 18:30
Megosztás:

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Az állami adó- és vámhatóság a 2023-as ellenőrzési terve alapján kiemelt ellenőrzési területként kezeli az autóalkatrész kereskedőket és autószerelő műhelyeket. Ez a kiemelt érdeklődés az adóhatóság közelmúltbeli ellenőrzési tapasztalataiból is következhet, mivel az adóhatóság feltárta, hogy bizonyos kereskedők fiktív vevőkkel próbálták áfa-fizetési kötelezettségüket csökkenteni.
2023. 03. 23. 18:00
Megosztás:

Idén is a világ legjobb műszaki egyetemei között a BME a QS rangsorban

A Műegyetem érte el a legjobb helyezést a QS öt tudományterületi rangsorában szereplő magyar egyetemek közül. Hazánkban egyedülállóan a Műegyetem mérnöki, természettudományos és gazdasági szakterületen is a világ legjobb egyetemei között szerepel.
2023. 03. 23. 17:30
Megosztás:

Kimagasló eredménnyel zárta a 2022-es üzleti évet a CIB

Kimagasló eredménnyel zárta a 2022-es üzleti évet a CIB csoport: a nyeresége 128 százalékkal 36,1 milliárd forintra nőtt - közölte a pénzintézet az MTI-vel csütörtökön.
2023. 03. 23. 17:00
Megosztás:

Tavaly rekordot ért el a világkereskedelemi forgalom

Rekordot ért el tavaly a világkereskedelmi forgalom az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája, az UNCTAD csütörtökön publikált tanulmánya alapján. Az idei első félévre a szervezet a világkereskedelemi forgalom stagnálását jelzi előre.
2023. 03. 23. 16:30
Megosztás:

Újabb utórengés rázta meg Dél-Törökországot

Csütörtökön 5,3-as erősségű utórengés rázta meg a dél-törökországi Kahramanmaras tartományt, amely február 6-án két nagyon erős, hatalmas pusztítást eredményező földrengés központja volt - jelentette az NTV török hírtelevízió a török katasztrófavédelem (AFAD) közleményére hivatkozva.
2023. 03. 23. 16:00
Megosztás:

Használt vagy új lakás? – az időzítés lehet a kulcs

A legjobb választás az előre gondolkodás – ezt mondja az OTP Ingatlanpont elemzője arra a kérdésre, hogy mi a jobb vétel ma: egy új építésű vagy egy használt lakás? Az örök dilemma eldöntését segítő hagyományos szempontok jelentős részét is érdemes újraértékelni a közelmúlt piaci folyamatainak tükrében.
2023. 03. 23. 15:40
Megosztás:

Csökkentek a területi különbségek a foglalkoztatásban

A legmagasabb foglalkoztatási arány tavaly Győr-Moson-Sopron vármegyét és Budapestet, a legalacsonyabb Szabolcs-Szatmár-Bereg és Somogy vármegyét jellemezte, a területi különbségek csökkentek az egy évvel korábbihoz viszonyítva - állapította meg a KSH Fókuszban a vármegyék, 2022. I-IV. negyedév című friss kiadványában.
2023. 03. 23. 15:00
Megosztás:

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.
2023. 03. 23. 14:30
Megosztás:

A bérszakadék miatt egy fővárosi 10 millióval több lakáshitelt vehet fel, mint egy szabolcsi

Az országon belüli bérszakadék hatalmas különbséget okoz a felvehető hitelekben. A legszegényebb megyék nettó átlagbéréből a fővárosinál 10 millió forinttal kevesebb lakáshitelre futja, egy 3 milliós személyi kölcsönnél pedig a budapesti igénylőnek akár 500 ezer forinttal kevesebbet kell visszafizetnie - derül ki a Bank360.hu számításaiból.
2023. 03. 23. 14:00
Megosztás:

Csökkent a 3, 5 és 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama

A meghirdetett mennyiségnél 46,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 76,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2023. 03. 23. 13:30
Megosztás:

Helyi rádiókról és frekvenciáról döntött a Médiatanács

Helyi rádiókról és frekvenciáról, valamint egy berettyóújfalui rádió hatósági ellenőrzése során feltárt jogsértésekről döntött a Médiatanács - tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
2023. 03. 23. 13:00
Megosztás:

Indul a jelentkezés a Nemzetek Európája Karrierprogram új, negyedik évfolyamára

Uniós tagságunk 20. évfordulóján, 2024 második felében ismét hazánkon a sor, hogy – 2011 után újra – betöltse az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a közeljövőben szükség lesz minél több, az Európai Unió működését jól ismerő és értő fiatal, hazai szakemberre.
2023. 03. 23. 12:30
Megosztás:

Pangás a bakokban, a kutyának sem kell a drága hitel

Idén januárban napi 1000 lakossági hitelszerződést tudtak kötni a bankok: a Babaváró hitelek száma megtizedelődött, lakáshitelt közel egy évtizede nem igényelt ilyen kevés család. A BiztosDöntés.hu szakértői szerint ezekben a hónapokban kivételes alkalom nyílik mindenkinek, hogy egyedi hitelmegállapodást kössön bankjával, ha lakáskölcsönre van szüksége.
2023. 03. 23. 12:00
Megosztás:

Csalódást okozott a FED, esett a tőzsde, zuhant a dollár

Csalódást okozott a FED tegnap azzal, hogy nem zárta ki egyértelműen további bankok esetleges érintettségét, sőt azt mondta, hogy a szigorodó bankrendszerbeli feltételek segítik letörni az inflációt, bizonyos értelemben táptalajt adott a további aggodalmaknak.
2023. 03. 23. 11:30
Megosztás: